Dodaj do ulubionych

Przyszła pora na mnie !

26.10.07, 09:00
Witam wszystkie miłośniczki DC i oczywiście Ciebie Kasiu !
Historia mojego odchudzania jest długa , więc nie będę się
rozpisywać , jedynym godnym wspomnienia jest fakt , że najwięcej
zawdzięczam właśnie DC .Obecnie ważę 94 kilogramy , a startowałam z
117 ...
Zawsze były to serie dziesięciodniowe , bo na więcej nie starczało
ani pieniędzy , ani sił. Teraz jest podobnie.Zaopatrzyłam się więc w
30 saszetek i ruszm ! Bardzo proszę o pomoc i wsparcie !
Obserwuj wątek
    • zuza_130 Re: Przyszła pora na mnie ! 28.10.07, 11:49
      23 kg to imponujący wynik! Wierzę, że i teraz będzie dobrze! Pisz, jak ci idzie.
      Trzymam kciuki.
    • dorota377 Re: Przyszła pora na mnie ! 03.11.07, 10:31
      Nikt tu do mnie oprócz jednej osoby nie zajrzał.Szkoda , ale i tak
      pochwalę się , że po ośmiu dniach jest mnie 3, 5 kilo mniej, i
      łącznie jest już 26,5 kg. Małymi kroczkami dojdę do celu.
      • coff-ee Re: Przyszła pora na mnie ! 12.11.07, 17:06
        zaglądam, pozdrawiam :) gratuluję i trzymam Kciuki :) :P czekam na
        dalsze powodzenia :)
        PS: bo to forum chyba ostatnio troszkę śpi. :P
        • prawdziwy.anitka Re: Przyszła pora na mnie ! 13.11.07, 00:19
          witam dziewczyny!!!
          postanowiłam się przyłączyć, dzisiaj zaczełam 1-wszy dzień
          diete kupilam na allegro - chyba nie ma mowy o podróbkach??
          pierwszy dzien spoko, troche glodna ale pelna zapalu
          jesli chodzi o te 21 dni to wytrzymam bo jestem zacieta ale juz boje
          sie co będzie PO.... problem w tym że wytrzymuje tego typu diety ale
          po jakis czasie zaczynam jesc to co lubie i kilogramy wracaja:((
          niemoge sobie wyobrazic ze juz zawsze bede musiala sobie odmawiac
          Jak to jest u Was??
          Pozdrawiam Wszystkich
          • coff-ee Anitko! :) 13.11.07, 10:20
            Mam bardzo podobnie, póki zasady są ściśle określone, mam te trzy
            saszetki i tyle, nic więcej, bez kombinowania co zjeść jest w
            porzadku, gorzej później... gdy nadrabiam smaki, sama komponujac
            posiłki, kupując produkty nie mogę się często powstrzymać i na
            ogół... przegrywam. tym razem jednak zamierzam zacząć DC i nie dać
            się starym przyzwyczajeniom :) zacząć ładnie od nowa, gdzie DC
            będzie tylko wstępem do trwałej zmiany przyzwyczajeń. mam nadzieję
            Że się uda :)
            Wytrwamy ładnie :)
            Trzymam Kciuki i pozdrawiam!
            • prawdziwy.anitka do coff-ee 13.11.07, 19:29
              Cześć coff-ee
              doskonale wiem o czym "mówisz", jak mam przydzielone to jem tylko to
              i nic innego nie tkne, ale jak tylko skoncze dietke to mowie sobie
              tak: "jeden dzien pozwole sobie na to co lubie, dam upust a od
              następnego dnia zaczynam znowu sie ograniczać...ble ble ble... w
              rzeczywistości zaczynam znowu jesc rozne smakolyki bo poprostu to
              uwielbiam... jestem lakomczuchem i łasuchem na słodycze
              Nie chce schudnac i zaraz znowu przytyc:(
              myslisz że mozemy to zmienic?? boje sie że moja skóra zrobi sie
              pomarszczona i cała w cellulit od tej ciaglej zmiany wagi
              czy skora bardzo wiodczeje jak sie czesto chudnie i tyje?
              i czy mozna odwrocic ten proces?

Pozdrawiam Cie goraco i inne dziewczyny walczace z kilogramami
              • coff-ee ... 13.11.07, 20:12
                Niestety, takie ciągłe chudnięcie i tycie nie prowadzi do niczego
                dobrego, i generalnie wszystko zaburza, ja np. miałam straszne
                problemy z włosami, akurat np. wiotczenia i rozstępów nie
                zaobserwowałam na sobie, ale wiem że to dosyc powszechny problem u
                weteranek odchudzania... ;/ no nie jest to dobra zabawa, najlepiej
                byłoby po prostu zmienić przyzwyczajenia na zdrowe na constansie a
                nie ciągłe skoki, ale ja sama wiem najlepiej jakie to ciężkie, kiedy
                już przyzwyczaiłam się do tych ciągłych huśtawek... ;/ i do
                zajadania nudy i problemów.
                Też tak jak ty... po skończeniu ścisłej diety daję sobie taki dzień,
                i od jutra znów dieta, tyle że to juto bardzo sie przeciąga w
                czasie. już wiem... że tak znów zrobić nie mogę, bo zepsułabym cały
                wcześniejszy wysiłek po raz kolejny.
                Co do cellulitu, to faktycznie mam większy niż kiedys, powiem Ci że
                na to najlepsze jest połączenie zdrowej diety z ćwiczeniam na
                siłowni (dają najlepsze egfekty - cross, stepper, bieżnia, spinning)
                a z kremów jak na mnie działa garnier ampułki i ten zwykły żel i
                inneov faktycznie jest dobry.
                :) pozdrawiam gorąco i czekam na swoją paczkę DC. Jeszcze mi nie
                przysłali ;/
                • prawdziwy.anitka Re: ...do coff-ee 13.11.07, 23:11
                  Ja tez teraz sie zaparlam i po skonczeniu ścisłej robie mieszana a
                  pozniej 1000-kal,
                  niema mowy o obzarstwie bo kiedys zawsze bylam szczupla i mialam
                  ladna skore a teraz strasznie przytylam i nabawilam sie cellulitu
                  przez te obzarstwo po rygorystycznych dietach
                  kiedys zawsze mialam plaski brzuch, jak tylam to w pupie i nogach a
                  teraz mam rowniez duzy brzuch obtluszczony, niesamowite jak to moze
                  sie zmienic - nigdy bym nie przypuszczala ze bede miala kiedys
                  problem z brzuchem
                  a co do preparatow na cellulit to probowalas guamu? co myslisz?
                  niebardzo moge odczytac ostatni proponowany zel czy krem przez Ciebie
                  a gdzie zamowilas DC? ja na allegro, chyba niema mowy o podrobach?
                  Pozdrawiam
                  • coff-ee Anitko :) 13.11.07, 23:33
                    Mam dokładnie taką samą sytuację, zanim zaczęłam sie katować
                    odchudzaniem z jakiś urojonych potrzeb - byłam całkiem szczupła, w
                    sam raz, zawsze płaski brzuszek, szczupłe rece, trochę owszem zawsze
                    mi w tyłek i nogi szło jak Tobie, a teraz... masakra. I cały dół i
                    brzuch... okropieństwo... i ręce. bardzo niekochane ciałko. Ja nawet
                    nie zauważyłam kiedy zaczęlam mieć taki brzuch... ;/ też myślałam że
                    nigdy takie coś nie nastąpi... ale... obżarstwo robi swoje.
                    własnie nie na allegro, ale też taniej niż na orginalnym dc, nie
                    sądze żeby były jakieś podróby na allegro.
                    namiętnie wyczekuję swojej paczuszki :D
                    mam zapał więc fajnie.
                    co do żelu:
                    taki żółty garnier, albo żel przeciwko cellulitowi (nie ten
                    chłodzący) albo ampułki. niedrogie (25-30) a w miare coś widziałam
                    efektu, moze przez połączenie z ćwiczeniami.
                    ja zamierzam jeszcze siłownie włączyć, bo jak sie wkręce to jestem
                    od niej fajnie uzależniona. tylko najgorzej zacząć.
                    Guamu nie próbowałam, a Ty? :>
                  • coff-ee jeszcze jedno :P 13.11.07, 23:37
                    czytałam Twój wątek o zaczynaniu po miesiączce własnie, i myślę że
                    to tylko kwestia łatwiejszego wytrwania... przed miesiączką jesteś i
                    tak osłabiona i spragniona słodyczy, przynajmniej ja... a po wiecej
                    we mnie energii i zapału.
                    Pozdrawiam ! :)
                  • coff-ee ćwiczenia... 13.11.07, 23:40
                    nad lekkimi ćwiczeniami też się zastanawiam, ale raczej bardzo
                    odradzają, myślałam o jakiejś jodze, stretchingu, czymś na brzuch, a
                    Ty jak ? masz siły? :>
                    • prawdziwy.anitka Re: ćwiczenia... 14.11.07, 14:41
                      Cześć:)
                      Wiec tak, dzieki za odp w sprawie miesiaczki:)
                      jesli chodzi o guam to stosowalam rok temu i byly spore efekty, ja
                      stosowalam guam rapida i skora sie ladnie napiela ale jak masz
                      wrazliwa skore i sklonnosci do pekania naczynek to lepiej tradycyjny
                      guam- dziala tak samo tylko trzeba dluzej trzymac na skorze- ogolnie
                      polecam
                      kwestia cwiczen, silowni wyglada tak ze ja kiedys cwiczylam bardzo
                      regularnie, dlugo chodzialm na silownie, pozniej aerobik i moze
                      dlatego tez mialam ladniejsze cialo - wlasnie tez mysleaby znowu
                      zaczac ale po scislej
                      teraz tez mam sile ale jesli odradzaja to poczekam - wiesz ja
                      generalnie dobrze znosze takie diety, zawsze wytrzymuje do konca i
                      mam sile do cwiczen ale przy tej jest bardzo malo kalorii w dawce
                      dziennej wiec moze lepiej sie nie przemeczac
                      wogole to stosowalas juz ta diete? abo Montignac bo nad ta tez sie
                      zastanawiam- dobra jest?
                      pozdrawiam
                      • coff-ee Re: ćwiczenia... 15.11.07, 11:42
                        HEj :)
                        zasilam szeregi ścisłej DC od dziś :P
                        Co do ćwiczeń moja konsultantlka powiedziała że w drugim/trzecim
                        tygodniu spokojnie można włączć marsz, rower, pływanie, ale nie
                        wiem. zobaczymy jak będzie z siłą, bo to faktycznie malutko kcal.
                        Ale przecież jak ktoś ma dużo tłuszczu to zanim zacznie spalać
                        własne mięśnie skorzysta z zapasów tkanki tłuszczowej. więc nie wiem
                        czemu ta totaalna restrykcja w spr. ćwiczeń.
                        Guamu może spróbuję skoro polecasz, ale i tak najlepiej to wszystko
                        wyjdzie w połączeniu z siłownią :)
                        Montignaca nie stosowałam, więc nie poradzę :P
                        Co do diet to bardzo lubię kopenhaską, smaczne niektóre połączenia,
                        i jest efekt, schudłam na niej kiedyś ok.6 kg w 13 dn. tylko wydaje
                        mi się niestety wyniszczająca i generalnie nie lubie aż takiej
                        ilości mięsa, nie przepadam za mięsem w ogóle.
                        BuziakI!! :)
                      • coff-ee Re: ćwiczenia... 15.11.07, 11:45
                        aaa ;) jeszcze jedno, robiłas może kiedyś South Beach ? bo ja chyba
                        zastosuje po DC. :)
                        • prawdziwy.anitka Re: ćwiczenia... 15.11.07, 15:13
                          To super że dzisiaj zaczełaś:)
                          ja dzisiaj 4 dzień, nie duzo przed Toba:)
                          nie orientujesz sie czy mozna jesc cale torebki bez dzielenia? wiesz
                          poprostu jem trzy razy dziennie po jednej
                          niestety niemam swojej konsultantki wiec wiedze czerpie tylko z forum
                          bede wdzieczna jakbys sie dowiedziala
                          co do diety SB to z tego co czytałam na forum przy tej diecie
                          szczególnie chudnie brzuch a mi bardziej zalezy na dolej czesci
                          cialam, jesli natomiast Tobie zalezy na zrzuceniu brzuszka to dietka
                          chyba jest fajna
                          ja mam taki plan:
                          - po zakonczeniu DC mam zamiar stosowac mieszana przez tydzien albo
                          dwa( wlasnie nie do konca wiem ile sie powinno stosowac mieszana -
                          tydz czy 2tyg)
                          - a pozniej po mieszanej mam zamiar przejsc na 1000kcal, potem na
                          1200ckal, potem na 1400kcal i tak az dojde do okolo 2000 z kawalkiem
                          i bede obserwowac czy nie tyje
                          wiesz o co chodzi zeby po malu zwieszkac ilosc kalorii i przejsc na
                          normalne odzywianie, przeciez niebede cale zycie na diecie ale musze
                          z DC wyjsc pomalutku zeby znowu nie przytyc
                          teraz sie zawzielam i juz niebede konczyc diet jak kiedys:)
                          coff-ee damy rade schudniemy na ZAWSZE:))!!!
                          trzymaj sie
                          smakuja Ci zupki i koktajle? w 2 tyg kupujesz batoniki?
                          Pozdrawiam
                          • coff-ee 1st Day! 15.11.07, 17:39
                            ;)
                            niedużo, mam ochotę na zmiany.
                            Lepiej podobno te dwie - ranną i wieczorną dzielić. Żeby
                            przyzwyczaić organizm do regularności posiłków, itd, ale opcja
                            trzech posiłków równomiernie rozłożonych jest ok.
                            Ja też po ścisłej tydzień mieszanej z 2DC a potem tydzień z 1DC.
                            A potem myślałam o South, bo to podobno też ketoza troszkę, to żeby
                            podtrzymać.
                            A South tak faktycznie na brzuszek tylko? :> bo mi również
                            najbardziej na nogach zależy.

Rozumiem z ta kalorycznością, ale ja np. mam już chyba tak
                            nadwyrężony metabolizm... że tyłabym dużo na powyżej 1200. no ale
                            zobaczymy. :)
                            musze go podkręcić ćwiczeniami.
                            Ale masz rację schudniemy ładnie i trwalle :)
                            Zupki - na razie jarzynowa - bardzo, koktajle - czekoladowy też
                            mniam!
                            ale mam własnie problem bo czeka na mnie puree z zielonego groszku
                            (myślałam że jedyne mi bedzie smakować...) a tu już po zapachu czuje
                            że średnio będzie.
                            ale :D puree mnie nie pokona! mam bojowy nastrój.

A są jakieś specjalne diety, przy których się bardziej dół traci? :P
                            pozdrawiam... :)
                            z nad puree, niecałkiem zielonego, acz z zielonego groszku
                            zrobionego ;]
                          • coff-ee batoniki... 15.11.07, 17:41
                            właśnie nie zamówiłam, bo średnio lubie takie sztuczne batony, ale
                            może będe na tyle złakniona różnorodności... :)
                            • prawdziwy.anitka Re: batoniki... 15.11.07, 19:30
                              ciekawa jestem jakie smaki tych batonikow sa najlepsze
                              dzisiaj u mnie w domu placki ziemniaczane i swierzutkie male paczki
                              ale mialam ochote je zjesc.... ale sie powstrzymalam...nie dam sie
                              ciekawe czy jesli przez 3 tyg raz zgrzeszysz to caly efekt przepada?
                              podrawiam
                            • prawdziwy.anitka Re: batoniki... 15.11.07, 19:32
                              a co do diet to nieznam takiej przy ktorej chudna szczegolnie nogi,
                              mysle ze niestety tylko cwiczenia na te parie ciala, aeroby
                              • coff-ee nie daj się skusić. :) 15.11.07, 19:37
                                podobno jedna wpadka równa się zaprzepaszczeniu efektu, oczywiście
                                pewno zależy kiedy Ci się zdarzy, ale niech się nie zdarza. :P
                                i nie pisz mi tu o placuszkach... okropnych tarzanych w oleju..
                                ble :P
                                • prawdziwy.anitka Re: nie daj się skusić. :) 15.11.07, 21:57
                                  ok:) obiecuje wiecej nie pisze o p.... :)
                                  juz mi przeszla ochota i ciesze sie ze sie nieskusilam
                                  • zuza_130 Re: nie daj się skusić. :) 04.12.07, 12:05
                                    prawdziwy.anitka napisała:

> ok:) obiecuje wiecej nie pisze o p.... :)
                                    > juz mi przeszla ochota i ciesze sie ze sie nieskusilam

p.... mniam, juz sama literka robi mi smaczek...
    • wb12345 Re: Przyszła pora na mnie ! 21.01.08, 14:32
      czesc dorotko ja zaczynam od dzis moja waga to uwaga101kg zawalilam 6ms temu
      schudlam 14kg zmiana otoczenia utrata przyjaciul sprawila ze wpadlam w depresje
      zwana obzarstwem a mialam juz 78kg startowalam z waga92kg a teraz to juz
      dowalilam na maxa zaczynam od dzis wiem jedno potrzebuje wsparcia a co tam u
      ciebie jak dajesz rade pozdrawiam
      • agula232 Re: Przyszła pora na mnie ! 21.01.08, 22:00
        Trzmam kciuki ;) właśnie mija mój 6 dzień i nie poddaje się, musimy
        byc twarde!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka