Dodaj do ulubionych

!!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!!

26.12.07, 10:26
Dzisiaj jest 2 dzień świąt. Na szczęście nigdzie dziś nie idę:)
Właśnie zjadłam pierwsze śniadanie DC :)Miałam czekać do nowego roku ale nie wytrzymałam:) Rano się zważyłam i jest..86kg:( Niestety po dwójce dzieci bardzo przytyłam). Mam nadzieję,że na DC uda mi się zgubić zbędne kilogramy. Zobaczymy...:)
Obserwuj wątek
    • mangos Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.07, 14:17
      Justa, ja dopiero zamówiłam dietę,przyjdzie przypuszczam juz w Nowym Roku,ale chetnie bede CIE dopingowac, we dwie zawsze raźniej. Ja również przytyłam po ciąży, obecnie waże ok 70 kg:(, marze o 55 kg.
      • justa4-0 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 26.12.07, 21:07
        Dzięki:)
        Pierwszy dzień za mną i muszę przyznać, że nie było tragicznie. W święta dużo pokus ale dałam radę.
        Mam nadzieję, że wytrzymam do końca.
    • martucha1 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 27.12.07, 15:52

Witam,

Ja zaczynam od dziś. Na wadze 68 kg. Chciałabym zrzucić 10 kg. To
      już moja druga przygoda z DC. Pierwsza zakończyła się ogromnym
      sukcesem: z 74 do 62 :).
      Mam nadzieję, że i tym razem wszystko się uda.
    • justa4-0 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 27.12.07, 20:21
      Za mną drugi dzień. Jestem trochę głodna, ale nie poddaje się:)
      Moje menu jest całkiem smaczne (jak jest się głodnym to wszystko smakuje). Mam zupy: żurek, kurczak z grzybami i grzybową
      napoje:cappuccino, kakao. Da się przeżyć. Ale chyba zacznę dzielić porcje żeby częściej jeść.

P.S martucha1 pisz jak ci idzie ta dieta:)
      Powodzenia
    • justa4-0 ciężkoooo 28.12.07, 18:57
      Dzisiaj prawie koniec trzeciego dnia. Miałam mały kryzys:(
      Byłam bardzo głodna a przed kolacją zrobiło mi się słabo.
      Miałam ciemno przed oczami, serce waliło jak młot i
      oblał mnie zimny pot:(
      Mam nadzieje, że to był jednorazowy incydent.
      Ale dam radę wytrzymam, muszę....
      • alicja305 Re: ciężkoooo 28.12.07, 21:10
        A przed rozpoczęciem diety jakoś się do niej przygotowywałaś, czy
        tak z marszu tzn.wszystko jadłaś i od razu na drugi dzień dc?
        • martucha1 do alicji305 28.12.07, 22:04

Ja tak właśnie zrobiłam: pewnego dnia po prostu zaczęłam.
          Pozdrawiam
        • justa4-0 Re: ciężkoooo 29.12.07, 08:36
          Tak z marszu:) A przygotowywałam się tylko psychcznie...)
          No zobaczymy jak dzisiaj minie mi już czwrty dzień. Mam nadzieję, że nie będę tak osłabiona jak wczoraj:(
          • alicja305 Re: ciężkoooo 29.12.07, 12:08
            No właśnie, ja jak stosowałam DC po raz pierwszy to najpierw byłam
            przez około miesiąc na lekkiej diecie a później dopiero przeszłam na
            DC i muszę przyznać że czułam się na niej bardzo dobrze. Za to przy
            drugim podejściu normalnie jadłam i od razu przeskoczyłam na DC i
            niestety poniosłam porażkę.Musiałam przerwać bo czułam się fatalnie.
            Ale w końcu każdy organizm reaguje inaczej.
            • justa4-0 do alicja305 29.12.07, 15:47
              To mnie zmartwiłaś:( Dzisiaj mija czwarty dzień i był trochę lepszy od wczorajszego. Mam nadzieję,że odzyskam siły.
              A z jakiej wagi i ile schudłaś?
              Moja waga jest dość poważna:(
              • alicja305 Re: do alicja305 29.12.07, 17:03
                Na DC byłam jakieś trzy lata temu schudłam 7kg o ile pamiętam z wagi
                65-64 kg przy wzroście 164 cm, tak że nie była to jakaś straszna
                nadwaga. Ale gdzieś tak po pół roku wróciłam do starych
                przyzwyczajeń i kilogramy wróciły. No niestety dziś mam od tamej
                wagi wyjściowej +7 i właśnie kolejny raz przymierzam się do jakiejś
                dietki ale jeszcze nie wiem jakiej.
                Przy moim drugim podejściu w ciągu niecałych dwóch tygodni schudłam
                4 kg. A na to moje złe samopoczucie duży wpływ miało pewnie to że DC
                stosowałam w środku lata gdy były upały.
                Trzymam za Ciebie kciuki.
      • martucha1 Re: ciężkoooo 28.12.07, 22:02

Jak na razie robię jeden wyłom: plasterek cytryny na okropny smak w
        ustach. Jak na razie w zasadzie nie jestem jakoś bardzo głodna.
        Dobrze znoszę nawet gotowanie obiadu dla rodzinki ;).
        Najtrudniejszy jest trzeci-piąty dzień. Przynajmniej ja się troszkę
        wściekałam za pierwszym razem.
        Trzymam kciuki.

Marta
      • emi.77 Jeszcze przed... 10.01.08, 19:44
        Witam,czytam Wasze spostrzeżenia na temat DC i jestem bardzo
        zainteresowana.Mieszkam w Anglii i zamierzam złożyć zamówienie na DC,może
        zagląda tu ktos mieszkający na wyspach???Jestem ciekawa jak to wygląda tu cenowo
        no i ogólnie.życze silnej woli:-)
    • justa4-0 Re: !!!!! dziś piąty dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 30.12.07, 18:08
      Dziś jest a raczej już mija piąty dzień DC :)
      Byłam głodna ale bez przesady. Chyba teraz będzie tylko lepiej, przynajmniej taką mam nadzieję;) Jeszcze się nie ważyłam bo boję się żebym się nie zawiodła. Chyba zważę się za tydzień a może dopiero po skończeniu ścisłej...
      • mangos Justa-podziwiam! 31.12.07, 13:52
        Ja zaczynam jutro, dziś doszła paczka z zupkami,makaronami i napojami. Boję się panicznie, szczególnie jak wytrzymam napady nocnego głodu - bo niestety tak mam czasami,że jak się przebudzę to potem ssie mnie w żoładku i nie umiem zasnąć.
        • justa4-0 do mangos:) 31.12.07, 14:10
          Ile ja bym dała żeby mieć taką wagę...
          Ja startowałam z...86;( no ale co zrobić trzeba się wziąć w garść i schudnąć ze 25 kg!! Mam nadzieję,że dam radę dziś jest szósty dzień i trochę mam dość. Tęsknię za mało kalorycznym "normalnym jedzeniem". Na razie się nie ugięłam i jem tylko 3 saszetki dziennie a jak mam napady głodu to wypijam kubek gorącej herbaty i przechodzi:)
          • mangos Re: do mangos:) 31.12.07, 17:25
            Justa,dobrze,ze tu jesteś- jesli masz gadu -gadu to podaję swój numer (1699380 ). Ja, jeszcze półtorej roku temu wazyłam 58 kg, czułam się świetnie, ale niestety - ciąże w mojej rodzinie przebiegają podobnie- zamiast po nich chudnać ... wszystkie kobiety utyły. Walory estetyczne pominę, również chciałabym zrzucić, gdyz jestem po operacji kregosłupa a wiadomo ,że im wiecej ma do dzwigania tym wiekszy ból, co niestety czuje. Dlatego gdy będzie Ci ciężko -pisz. W końcu to tylko 21 dni, potem mozna jeść coś "lepszego".
            • justa4-0 moje gg - 5873606 01.01.08, 09:19
              Dzięki mangos:)
              moje gg - 5873606
    • mangos Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 31.12.07, 13:52
      Moja waga wyjściowa- 69 kg
      • witchery1982 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.08, 16:23
        Dziś 1 dzien DC. :) Waga wyjsciowa 75 kg. Trzymajcie kciuki!
        Chcialabym zejsc tak do 60 kg. Wiec dluga droga przede mna.
        Stosowalam DC jakeis 2 lata temu i schudlam w 3 tyg 8 kg. Mam
        nadzieje, ze tym razem pojdzie mi rownie dobrze. A wam jak idzie?
        Czujecie sie slabo? Ile schudlyscie? Pozdrawiam.
        • aszafka Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.08, 20:02
          Dziś jest mój drugi dzień. Nie jest tak żle, ale zupa z kurczaka
          jest ohydna. Ważę 82 kg, chcę schudnąć do 55 kg.
          • witchery1982 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 05.01.08, 22:02
            To jestesmy mniej wiecej na tym samym etapie. Mam nadzieje, ze
            bedziemy sie wspierac w chwilach slabosci i wymieniac
            doswiadczeniami:) no i chwalic sukcesami... Ja akurat tylko zupe
            grzybowa i z kurczaka toleruje, a z koktajli tylko kakaowy. Widok i
            zapach innych przyprawia mnie o mdlosci.:)
            Pozdrawiam.
            • aszafka Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.08, 20:02
              Fajnie, że jesteśmy na tym samym etapie.Zrezygnowałam z zup,
              wymieniam je na koktajle kakaowe.Wolę nie jeść nic niż te zupki. To
              dopiero 4 dzień, ale waga spada. Mój tata mówi, że to woda, ale
              weszłam w spodnie sprzed ciąży.Odchudzam się DC razem z moją
              bratową. A Tobie jak idzie? Pisz do mnie o swoich sukcesach. Będzie
              mi bardzo miło. Pozdrawiam.
              • witchery1982 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.08, 22:40
                Witam. Po 2 dniach DC -1,5 kg. Bede sie cieszyc jak schudne 5 kg w
                tym pierwszym etapie. Ponoc im wiecej diet sie stosowalo, tym
                trudniej pozniej zrzucic zbedne kilogramy. Zobaczymy jak bedzie tym
                razem. Diete znosze nawet dobrze. Planowalam zaczac w ubiegly
                czwartek, ale przesunelam na weekend. I dobrze...jakos przestawilam
                sie szybko i plynnie na odzywianie zupkami i koktajalmi. A
                pomyslec,ze jeszcze pare dni temu obzeralam sie slodkimi buleczkami,
                ciastkami itp. No coz....trzeba placic za silna wole. :)Cena diety i
                szybkie efekty motywuja mnie najbardziej. Mam sporo energii i dobrze
                sie czuje. Mam nadzieje,z e nie dopadnie mnei kryzys.
                Jak na razie planuje tylko 2 tyg. scislej, pozniej przejde moze na
                kopenhaska i w lutym powtorze 2 tyg. scislej. Zobaczymy jakie beda
                efekty. Pozdrawiam i czekam na info.
                • aszafka Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.08, 12:25
                  To nieźle Ci idzie. Gratuluję.Mnie również motywują te dwa
                  czynniki:kasa i szybkie efekty.Dziś mój 5 dzień i poważny kryzys,
                  rano byłam taka słaba, że aż się popłakałam, myślałam, że nie
                  wytrzymam.Nie złamałam się, teraz jest ok.Przede mną jeszcze 16 dni
                  ścisłej, potem 2 tygodnie mieszanej. Ja już się chyba nie zdecyduję
                  na kopenhaską, wolę kapuściankę.Pozdrawiam serdecznie i czekam na
                  wiadomość od Ciebe
                  • witchery1982 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.08, 23:18
                    Witam! -3 kg:) Bez problemu wchodze w dzinsy, ktore ledwo sie
                    dopinaly po SWIETACH i maleja mi boczki. Mam sporo energii i jakos
                    nie mam chwil zalamania, choc z niecierpliwoscia czekam na koniec
                    diety. Bez sensu, jakbym sie miala rzucic na jedzenie.... A wcale
                    tak nie bedzie. Nie moze byc.:) Dzis sobie kupilam krem
                    wyszczuplajacy i smaruje sie nim cala. Juz chyba pol tubki w siebie
                    wklepalam. Chce byc szczupla!!!
                    I wiem, ze damy rade. Musimy. Poki jestesmy mlode i piekne:)
                    • aszafka Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 10.01.08, 16:10
                      Cześć!Gratuluję.Ja schudłam 4 kg(dziś siódmy dzień).Jestem
                      zadowolona, też weszłam w stare dżinsy.Dobrze się czuję, ale ciągle
                      myślę(marzę) o tym co będę jadła na modyfikowanej.W ciąży z drugą
                      córką nie mogłam patrzeć na bigos, urodziłam 29 sierpnia i ciągle
                      bigos wywoływał u mnie odruch wymiotny, a od wczoraj marzę o bigosie.
                      Dobrze,że mi przypomniałaś o kremie, też muszę zacząć się
                      smarować.Ja się ostatnio złapałam na głupiej myśli, że bardziej mi
                      zależy na jedzeniu, niż na byciu szczupłą. Do poprzednich diet
                      przystępowałam z pragnieniem, że chcę być szczupła, a teraz
                      machinalnie.Może dlatego, że moja młodość jest już nieco odgrzewana.
                      Pozdrawiam
                      • witchery1982 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.08, 10:06
                        Witam po dlugiej przerwie....Jestem przedostatni dzien na diecie,
                        stracilam w ciagu 12 dni 5 kg. Ciesze sie ogromnie. Bez probLemu
                        wchodze w stare rzeczy. I jakby szczesliwsza jestem. Dodalo mi to
                        sporo pewnosci siebie. Zdaje sobie sprawe, ze jeszcze sporo przede
                        mna. PLanuje tak dlugookresowo jeszcze z 7-10 kg. Ale Juz jest ok.
                        Od jutra warzywa wprowadzam do diety, a od lutego zaczynam chodzic
                        na aerobik. Wczoraj mialam dzien slabosci, jestem juz zmeczona
                        dieta, slaba, kreci mi sie w glowieale i tak musze przyznac, ze
                        dzielenie znioslam te 2 tyg.Twarda sztuka ze mnie.
                        • agula232 Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 17.01.08, 11:34
                          Gratuluję ;-) i trzymam kciuki za dalsze sukcesy ;-) ja dopiero
                          drugi dzień jestem na diecie
                        • aszafka Re: !!!!! dziś pierwszy dzień DC!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.08, 16:29
                          Cześć, gratuluję. Ja schudłam prawie 10 kg w 17 dni. Niestety bardzo
                          się rozchorowałam i musiałam przejść na modyfikowaną tydzień
                          wcześniej. Ciągle chudnę i ogólnie jestem zadowolona, tylko, że jak
                          zaczęłam jeść inne rzeczy to powróciło uczucie głodu. Nic to! Dam
                          radę. Pozdrawiam
    • justa4-0 :) Tydzień diety DC za mną :) 01.01.08, 21:16
      Tydzień diety już za mną! Nie jest lekko ale szczerze mówiąc myślałam że będzie gorzej:)
      • martucha1 Re: :) Tydzień diety DC za mną :) 02.01.08, 21:25

Ja też dość dobrze znoszę ale mam problem, którego się nie
        spodziewałam: nie chce mi się jeść. Zjadłam dopiero jeden posiłek i
        nie bardzo mam ochotę na następne :(
        • justa4-0 Re: :) Tydzień diety DC za mną :) 03.01.08, 10:23
          ja mam dokładnie tak samo.
          Przez 3 dni nie jadłam kolacji.
    • justa4-0 10 dzień diety 04.01.08, 12:00
      Dziś jest dziesiąty dzień diety. W cale nie jestem głodna. Nie chce mi się nawet jeść zupek. Myślę,że dam radę do końca:)
      • kropka2204 Re: 10 dzień diety 10.01.08, 20:54
        Witam,

To i ja się przyłączę.
        Dziś mój 4 dzień diety. Planuję ścisłą na 3 tygodnie, tydzień lub dwa mieszanej
        a potem chciałabym przejść na I fazę Montignaca.

Na dzień dzisiejszy przeszkadza mi najbardziej niemiły posmak w ustach.
        Kapsułki z pietruszki nie bardzo pomagają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka