bytom333 08.10.09, 06:21 Jak działa PO na poziomie sejmu, rządu, kaju już wiemy, Jak działa PO na poziomie naszej gminy ? Napiszcie, sporo wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudy107 przy korycie 08.10.09, 09:36 wiemy, że jest "przy źródle". Patrz - składy Rad Nadzorczych spółek miejskich. Choć ponoć PO chce wystawić swojego kandydata w najbliższych wyborach i naciska już kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: przy korycie 08.10.09, 11:22 Czy tym kandydatem jest Piotr Mateja? Doprowadził do upadku Elektrownie w Halembie, w nagrodę został wiceprezesem PKE S.A. oraz członkiem Rady Nadzorczej NFZ, a załatwili mu to prof. Błaszczyk i posłanka Pietraszewska. Może wykopią Prezydenta Stanię ? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy107 Re: przy korycie 08.10.09, 13:06 Nie. Raczej obecny Przewodniczący RM. Obecnego wodza pewnie wykopią, kiedy ten straci władzę, ale jeżeli nie - będą zapewniać, że wystawili kandydata proforma, by w ten sposób dodać sobie szans na dyskusję z elektoratem (że to niby nie taki jeden blok z rządzącym). I pewnie go będa zapewniać, że to wszystko tylko po to by miał jako prezio z kim pracować w Radzie Miasta, bo inne opcje nie bardzo. Oficjalnie PO niby próbuje protestować przeciw temu czy tamtemu, ale jakoś żaden nie wypowiedział wodzowi miejsca w RN. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: przy korycie 08.10.09, 14:23 rudy107 napisał: > Nie. Raczej obecny Przewodniczący RM. Obecnego wodza pewnie wykopią, > kiedy ten straci władzę, ale jeżeli nie - będą zapewniać, że > wystawili kandydata proforma, by w ten sposób dodać sobie szans na > dyskusję z elektoratem (że to niby nie taki jeden blok z rządzącym). > I pewnie go będa zapewniać, że to wszystko tylko po to by miał jako > prezio z kim pracować w Radzie Miasta, bo inne opcje nie bardzo. > Oficjalnie PO niby próbuje protestować przeciw temu czy tamtemu, ale > jakoś żaden nie wypowiedział wodzowi miejsca w RN. Czyżby Andrzeja Stanie wyciepli z platformy? A może to on sam uciekł z tonącego okrętu i szuka "łodzi ratunkowej" ? Mnie o tym nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: przy korycie 13.10.09, 20:55 Rudzka PO nie różni się od tej krajówki. Dla przypomnienia: TUSK nazwał prezia dobrym fachowcem od samorządu i spraw górniczych tak jak kiedyś chwalił Chlebowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
barretta Re: Rudzka Platforma Obywatelska 08.10.09, 21:01 PO w Rudzie Śląskiej to zlepek SLD LPR SDPL i PIS oraz innych przypadkowych tworów (stowarzyszeń). Jako tako nie widzę w tej organizacji na poziomie radnych nikogo bez przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
von-cymbergaj Re: Rudzka Platforma Obywatelska 08.10.09, 23:30 Jeden z radnych PO chodzi po domach mieszkańców wykorzystując fakt,że był kiedyś w przeszłości ich nauczycielem.Do mnie bezczelnie przylazł aż trzy razy bo nie umiał mnie w domu zastać jak twierdził.No i jeszcze miał pretensje że mnie nie było. Czy to jest w porządku, że ktoś taki może jeszcze podkreślać że jest z PO a mnie ingeruje w moją prywatność? A wiadomo że szuka głosów poparcia chociaż ja i tak na niego głosować nie bedę. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkifan Re: Rudzka Platforma Obywatelska 09.10.09, 07:28 Nauczycieli tam kilku... Odpowiedz Link Zgłoś
wezluz Re: Rudzka Platforma Obywatelska 12.10.09, 13:05 von-cymbergaj napisał: > Jeden z radnych PO chodzi po domach mieszkańców wykorzystując fakt,że był kiedyś w przeszłości ich nauczycielem. Bożę jaki zaszczyt !!!!!!!!!!! Do mnie jakoś przez tyle lat nigdy nie przyszedł nauczyciel a co dopiero RADNY. Musi z ciebie być gościów z klasą. Ja bym chcial zeby jakis z PO sie u mnie pojawil a tu nic. Musi być z ciebie urokliwy rudzianin. Do mnie bezczelnie przylazł aż trzy razy bo nie umiał mnie w domu zastać jak twierdził. 3 razy ? Może się przechwalasz No i jeszcze miał pretensje że mnie nie było. A może to taka ściemka że miał pretenje a chodzi do twojej żony ? > Czy to jest w porządku, że ktoś taki może jeszcze podkreślać że jest z PO a mnie ingeruje w moją prywatność? Masz rację, kawał z niego chama. Jak przyjdzie ponownie to możesz mu powiedzieć że inni też czekają na odwiedziny, mój radny pojawi się dopiero na miesiąc przed wyborami. A wiadomo że szuka głosów poparcia chociaż ja i tak na niego głosować nie bedę. Głosować nie musisz ale chociaż wiesz kto jest twoim radnym człowieku ja mojego znam tylko z plakatu przedwyborczego Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca-1 Re: Rudzka Platforma Obywatelska 15.10.09, 12:14 von-cymbergaj napisał: > Jeden z radnych PO chodzi po domach mieszkańców wykorzystując fakt,że był kiedy > ś w przeszłości ich nauczycielem.Do mnie bezczelnie przylazł aż trzy razy bo ni > e umiał mnie w domu zastać jak twierdził.No i jeszcze miał pretensje że mnie ni > e było. > Czy to jest w porządku, że ktoś taki może jeszcze podkreślać że jest z PO a mni > e ingeruje w moją prywatność? A wiadomo że szuka głosów poparcia chociaż ja i t > ak na niego głosować nie bedę. Kolego nie bój się nie pisz jakiś to P. Kucharski u mnie też był, Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Rudzka Platforma Obywatelska 16.10.09, 11:23 Dobry sposób na kampanię wyborczą - ja chciałbym aby radni odwiedzali swoich wyborców a wyborcy wcale nic nie muszą. Moim zdaniem nie jest łamana prywatność pod warunkiem, że radny nie dysponuje strzeżonymi danymi osobowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
insectia Re: Rudzka Platforma Obywatelska 16.10.09, 14:05 co masz na myśli pisząc "dysponują zastrzeżonymi danymi osobowymi"? Odpowiedz Link Zgłoś
rudzkifan Re: Rudzka Platforma Obywatelska 16.10.09, 21:07 Imię, nazwisko i adres zamieszkania są zastrzeżonymi danymi osobowymi? Czy mając listę i wykorzystujac ją do celów prywatnych łamie się ustawę o ochronie danych osobowych? Skąd ludzie mają takie listy kiedy je wykorzystują? Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Rudzka Platforma Obywatelska 17.10.09, 11:22 rudzkifan napisał: > Imię, nazwisko i adres zamieszkania są zastrzeżonymi danymi > osobowymi? Tak takie dane są zastrzeżone i ktoś kto ma do nich dostęp z tytułu zatrudnienia, zasiadania w "organach" itd.- i to wykorzystuje do celów komercyjnych, politycznych popełnia przestępstwo. Czy mając listę i wykorzystujac ją do celów prywatnych > łamie się ustawę o ochronie danych osobowych? j.w. Skąd ludzie mają takie > listy kiedy je wykorzystują? Przykład: Swego czasu byłem członkiem organów samorządowych RSM i miałem nieograniczony dostęp do danych osobowych tej instytucji - łącznie z danymi o zadłużeniu (to są dane "wrażliwe" podlegające szczególnej ochronie)wobec niej jej członków. Dochodziły mnie informacje, iż niektórzy członkowie RN i RO wykorzystywali te informacje w celu wygrywania różnych wyborów. Moje prywatne śledztwo w tej sprawie tego nie potwierdziło co nie znaczy, że nie miało miejsca. Od tamtego czasu spotykają mnie różne niewytłumaczalne "pechowe" zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
startrek-pl Re: Rudzka Platforma Obywatelska 31.10.09, 18:49 a radny hanke wydal polecenie doprowadzania uposledzonych ludzi do komisji wyborczych i skreslania oczywiscie jego i radnego z po ,skreslali oczywiscie opiekunowie ile jest dps w rudzie Odpowiedz Link Zgłoś
w336 Re: Rudzka Platforma Obywatelska 01.11.09, 08:30 Jesli to prawda to mamy ładny skandal szkoda że tylko tu na forum o takich sprawach powinno sie pisać głosno w prasie. Jesli macie dowody w tej sprawie to piszcie dalej. Za rok wybory wiec trochę zimnej wody na głowy takich radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
startrek-pl Re: Rudzka Platforma Obywatelska 01.11.09, 08:41 z tym sie juz nic nie zrobi wyszlo za pozno dowody sa ale ci ktorzy chcieliby o tym glosno powiedziec straca prace pytanie co robila komisja wyborcza ze udawala ze nie widzi ale zeby uczciwosci dac zadosc przewodniczacy komisji nr 3 upominal opiekunow ale powinien byl umiewaznic wybory a tego nie zrobil Odpowiedz Link Zgłoś
amuerak Re: Rudzka Platforma Obywatelska 12.11.09, 00:27 a co to za komisja nr 3? bo nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
mish77 Re: Rudzka Platforma Obywatelska 12.11.09, 10:58 Czy chodzi o Obwód do głosowania nr 3 w SP 41 przy ul. Gierałtowskiego 15 w Rudzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mish77 Re: Rudzka Platforma Obywatelska 16.11.09, 10:37 Jeśli chodzi o komisję nr 3 to nie bardzo widzę w jaki sposób głosujący mogli poprzeć W. Hanke, skoro nie kandydował z tego okręgu wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiObwod.html?okregId=247201-RDA/1&okregObwodId=8945f483cb9155a71ee86ab67e3e70c0 Także potwierdźcie czy to na pewno chodzi o komisję przy ul. Gierałtowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lswaczyna Re: Rudzka Platforma Obywatelska 19.10.09, 20:02 barretta napisała: > > Jako tako nie widzę w tej organizacji na poziomie radnych nikogo bez przeszłośc > i. Znajdź mi w iście "R" towarzycho bez "Przeszłości";-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bytom333 Re: Rudzka Platforma Obywatelska 11.11.09, 21:56 Czy żadanie radnych PO to wotum nieufności dla Pana Andrzeja Stani? Jaka jest rola prominentnej(aż dwie synowe pracuj w UM) radnej Cecyli Gładysz? Kto będzie kandydatem na Prezydenta Rudy Śl. Błaszczyk, Kania, a może Pietraszewska ? Odpowiedz Link Zgłoś
linomag Re: Rudzka Platforma Obywatelska 16.11.09, 23:40 chce być Pietraszewska,bo co zrobiła jej ukochana oleńka Odpowiedz Link Zgłoś
rasta72 Kania? Tylko nie to! 18.11.09, 17:57 zoro333 napisał: > Stawiam na Kanię Boże broń nas od Kani! To młodsza wersja aktualnego wodza, ale z dodatkami arogancji, bezwzględności i obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: Kania? Tylko nie to! 18.11.09, 18:30 Czyli Rasta inaczej:zamienił stryjek siekierkę na kijek? Ja osobiście nie sądzę by ten osobnik zastartował zmieniając sobie tym samym lepsze na gorsze! No chyba że partia każe sługa musi! Ale rozwiązanie ciu....! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Re: Kania? Tylko nie to! 18.11.09, 20:45 Może źle zostałem zrozumiany. Tak samo uważam, że Kania to słabsza kopia prezia. Ja jednak uważam, że w PO prowadzi się kampanię na rzecz niego. Bunt radnych PO to potwierdza. A on sam zawsze chciał być preziem. Więc? Stawiam, że PO wybierze Kanię na kandydata na prezydenta. I przypominam, że był nawet kandydatem na kandydata na wojewodę. Odpowiedz Link Zgłoś