Dodaj do ulubionych

Zbigniew Domżalski- Prezydentem!!

06.07.10, 17:14
Po ostatnich wystąpieniach pojawił się promyk nadzei na dobrobyt i
dostatek w Rudzie. Nad Naszym miastem rozbłysła gwiazda opacznmości
Bożej. Nasze prośby zostały wysłuchane i pojawił się nowy kandydat na
Prezydenta - wszyscy na kolana!!! Zbigniew Domżalski!
Obserwuj wątek
    • jankolodziej Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 17:40
      Służba nie polega na uaktywnianiu się przed wyborami
      • zbigniewdomzalski Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 22:20
        jankolodziej napisał:

> Służba nie polega na uaktywnianiu się przed wyborami

Witam,
        Panie Janie,
        bardzo cenię sobie Pana wypowiedzi na tym forum oraz fakt, że nie pisze Pan anonimowo.
        Chciałbym jednak Pana wyprowadzić z błędu, ponieważ służę mieszkańcom mego miasta moim zdaniem bardzo aktywnie, i to od dawna, a w Radzie Miejskiej od 1998 roku.

Wielokrotnie, tak jak i teraz dostawałem po głowie za swoją samorządową aktywność, ale tak zostałem wychowany, że jak coś złego się dzieje, to nie potrafię być obojętny.

Pozdrawiam,
        Zbigniew Domżalski.
        • fru-kt Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 08:06
          Skoro od tak długiego czasu słuzy Pan nam mieskzańcom miasta Ruda
          Sląska - czym się Pan zapisał złotymi zgłoskami w swojej działalności?
          tym ze opowiada Pan nam banialuki jak to został Pan poproszony żeby być
          przedstawicielem naszego miasta w kzk gop? czy Pan uważa że jestesmy az
          takimi imbecylami, żeby nie wiedziec jak to się odbywa?? tylko Pan ma
          wiedzę jak sie dzieje takie nominownie? a Pan biadactwo sie usłużnie
          zgodził podziałać w kzk gopie, tak? co za obłuda!! Najpierw działa Pan
          eka w ręke z zarządem miasta przez 4 lata, ale przed końcem kadencji
          trzeba zaszczekać, żeby było głośno, tak?
    • 1_tytus Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 18:18
      jako mgr ekonomii
      • g-48 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 19:02

jako mgr ekonomii
        Ktorego BHPowiec i inz.gornik jak sam przyznal robil w macia?!
        • zbigniewdomzalski Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 22:01
          Serdecznie witam,
          Szanowni Panowie,
          do chwili obecnej o tym nie pomyślałem, ale...
          A tak przy okazji, to piszecie, tak jakby Wam, to ktoś podpowiadał na pierwszym piętrze Urzędu Miejskiego w Rudzie Śląskiej.

Z poważaniem,
          Zbigniew Domżalski.
          • 1_tytus Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 22:37
            proszę Pana to jest akurat atut; jako mieszkańcowi podobało mi sie Pana
            wystąpienie w którym powiedział że jest mgr ekonomii i tyle;
    • norbilubi Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 21:52
      Najpierw niech zapłaci za poprzednią kampanie! Do dzisiaj zostały
      niezle długi!
      • zbigniewdomzalski Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 06.07.10, 22:06
        norbilubi napisała:

> Najpierw niech zapłaci za poprzednią kampanie! Do dzisiaj zostały
        > niezle długi!

To jest kłamstwo, takich słów nie można pisać bezkarnie (nawet anonimowo),
        Zbigniew Domżalski.
        • g-48 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 00:08

To jest kłamstwo, takich słów nie można pisać bezkarnie (nawet
          anonimowo),
          > Zbigniew Domżalski.

A stary robisz sobie tu reklame tak jak osMenda?
          Nie jest cie wstyd ze ciebie wyksztalciucha ekonomicznego prezydent
          zrobil w macia/tak jak sie wypowiadales/
          • jozefosmenda Przecież nie GREGOR - prezydentem! 07.07.10, 09:43
            >>>g-48 napisał:
            >A stary robisz sobie tu reklame tak jak osMenda?<<<

Gregor jak zwykle episz fleki.
            Zresztą pociskałeś je już od momentu jak zostałeś ministrantem w Wawrzyńcu.Mniej więcej od tego czasu mieliśmy ciebie pełną rzyć!
            W moim przypadku to nie jest jednak reklama tylko socjotechniczne spowodowanie tego bym ci się nawet po nocach śnił!

A Domżalskiego zostaw w spokoju bo go nawet nie znasz!
            • g-48 Re: Przecież nie GREGOR - prezydentem! 07.07.10, 10:34

Zresztą pociskałeś je już od momentu jak zostałeś ministrantem w
              Wawrzyńcu.Mni
              > ej więcej od tego czasu mieliśmy ciebie pełną rzyć!

A tys stal na Bozym Ciele za oltarzem w laubie waszego domu i
              uwazales zeby swieczki nie zgasly.

A Domżalskiego zostaw w spokoju bo go nawet nie znasz!
              A czy ja powiedzialem ze go znam? Oceniam go po wypowiedziach i sa
              naprawde smetne.
              A przylepianie sie do demonstracji robotniczych to jest to granie
              przed wyborami "Chlopcy ja z wami" Do tego jeszcze dwie szklanki
              bardzo zimnej wodki ze i kuraz jest i ten zachrapocialy glos
              robotniczy.
              Odwalcie sie w koncu przed wyborami od "klasy robotniczej" ktora
              zescie mieli przez 4 lata w d..ie.
              A zwiazki zawodowe w koncu niech skoncza zganiac ludzi na jakies tam
              demonstracje a zaczna egzekwowac prawo obowiazujace w Polsce.
          • xstempolx Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 08.07.10, 11:52
            Człowieku dziwny jesteś. Zamiast wykorzystywać to że Domżalski potrafi wejść na
            forum i chce odpisywać, i toczyć jakiśtam dialog z mieszkańcami, to Ty od razu
            go wypraszasz. Niby miejsce gdzie sie rozmawia o sprawach miasta ale jak sie
            radny wypowiada (i chwała mu za to bo większości radnym nawet do głowy nie
            przyjdzie żeby spróbować konfrontacji) to zaraz jakiś spisek.
        • zoro333 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 09:22

Panie radny, proszę nie denerwować się „popisami” nowych
          forumowiczów. Jak zawsze, nagle pojawiają się z nikąd /to znaczy z I
          piętra UM/ i rozmywają wątki. Dzielenie ludzi, rozbijanie wszelkich
          możliwości porozumień to normalne działania ekipy prezydenta. W
          czasie, kiedy trzeba mobilizować wszelkie siły przeciw bandzie
          rządzącej miastem te urzędowe anonim ki będą rozwalać. I proszę
          wierzyć, to nie zwykli mieszkańcy czy aktywni forumowicze.
          • fru-kt Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 09:38
            ja sobie wypraszam takie inwektywy!! To ze nie pieniacze tak jak Ty w
            każdym mozliwym temacie i nie gadam co mi slina na język przyniesie,
            nie upowaznia Cie do tego, żebys okreslał mnie mianem pracownika I
            pietra UM! Pisze wtedy gdy mam ochotę i mam cos do powiedzenia i
            ewidentnie widzę mijanie się z prawda! jeszcze nie doszło do tego, że
            to forum jest zawłaszczone przez Ciebie.
            • zoro333 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 10:37

Nowoprzyjęty nie unoś się, co wybory lub tematy ważne, mamy na forum
              najazd dziwnych osobników. A jeżeli pieniaczę to możesz wykazać w
              ciągu ostatnich 5 lat – gdzie?
              Jeżeli pieniactwem jest dla ciebie opisywanie afer miejskich, to z
              jakiego piętra jesteś?
              • fru-kt Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 10:52
                nie taki nowyprzyjety ;)Twoje tematy poruszane na forum są może i
                ważne, niektóre bardziej, inne mniej, ale nie zawsze pozostajesz w
                zgodzie z prawdą w podejmowanych tematach, pokazujesz tylko 1 strone
                medalu, nie zważajać na to jak wyglada 2 strona. tak jest dokladnie w
                przypadku pisanie o tym jak "fatalnie" Twoim zdaniem zarządza miastem
                prezydent, ale pomijasz zupełnie kwestie współodpowiedzialnosci (bez)
                radnych za stan miasta! nie można uwalic blotem tylko prezydenta,
                obojetnie jaki by nie był. radni sa od czego?? od siedzenia? od
                zaspokajania potrzeb własnych swoją pozycją w radzie? przeciez to
                jest "smietanka" miasta - tak? a czymże oni się zasłuzyli dla nas?
                niektórzy od lat są ciągle radnymi, czy to nie oznacza, że ich rozwój
                jets ograniczony? czy uważasz że ciągłe bycie radnym pokazuje że są
                wartosciowi? czyli ktos kto jest zwykłym pracownikiem biurowym bedzie
                nim na zawsze? zero rozwowju!! pokażesz mi radnego, który swoje
                doswiadczenie życiowe (obojetnie jakie: biznes, kultura, sport, itd)
                wykorzystuje w pracy na rzeccz miasta? stad moje "zdenerowanie" - bo
                traktujesz radnych inaczej niż prezydenta, a to jest ukłąd naczyn
                połączonych, oni tak samo biora odpowiedzialność za stan miasta!
                • zoro333 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 11:06
                  Dlatego prosiłem aby spojrzał na 5 lat a nie ostatnie kilka wpisów.
                  Za OTI oskarżam tak samo radnych jak prezydenta, za wiele innych
                  spraw jeszcze gorzej. Pisałem tu o niepoważnej komisji rewizyjnej a
                  przewodniczący Rady jest stale moim czarnym charakterem tej rady +
                  Piórkowski.
                  Tylko dobrze znam ustawę o samorządzie. Niestety daje ona pełnią
                  władzę wykonawczą prezydentowi a radni mogą kontrolować faktycznie
                  to na co im pozwoli. Podawałem tu odpowiednie linki z takich spraw,
                  ostatnio pokazałem jaką odpowiedź od Satały otrzymał radny Howaniec.
                  A więc pokaż nam drugą stronę medalu, chcemy tu poważnej dyskusji.
                  Np. jakie zalety ma afera OTTI, występ prezydenta, Giełda Towarowa
                  czy manipulacje i fałszerstwa na ostatniej sesji.
                  • fru-kt Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 11:23
                    chwilunia! dałem Ci sie wciagnąć w dyskusje żeby pokazac to, że nie
                    zawsze grasz fair, ale nie dam z siebie zrobić człowieka UM lub
                    jakiegos klakiera prezydenta! tez znam ustawę o samorządzie, ale co to
                    zmienia? kto jest władza uchwalodawczą i KONTROLNĄ??? taka jest rola
                    rady miasta! czyli radnych! powiedz mi - kto przeglosował uchwałe o
                    OTI? radni! kto przeglosowal inne uchwały?? prezydent? skarbik? a moze
                    Twoj bohater :)Satała?? nie, radni!! podnosili lub nie rączki! nie
                    widziałem żeby mieli przystawiony pistolet do glowy i głosowali pod
                    przymusem. ale żeby sprawowac funkcję kontrolną, to trzeba mieć jeszcze
                    wiedzę co kontrolowac i jak, nie wystarczy byc emerytem i miec dużo
                    czasu (bez obrazy dla emerytów i nie jest to żadna wycieczka osobista w
                    stosunku do jakiegokolwiek radnego :)Piszesz o przewodniczącym rady
                    jako o szwarcecharakterze - nie pamiętam tematu pietnującego jego prace
                    lub brak pracy. ciagłe tylko narzekanie że nie ma wydruków głosowań,
                    straszna mi rzecz szczerze powiedziawszy, skoro i tak możemy się
                    domyślić jak kto głosował. a moze nieuwaznie sledzę tematy, moze
                    faktycznie "nie ogarniam tej kuwety" :)
                    reasumując: radni powinni byc tak samo rozliczani za swoje
                    nicnierobienie!
                    • 1_tytus Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 15:47
                      jest w tym jakaś racja; tyle że w radzie miejskiej jest tylko część radnych
                      którzy akceptowali zawsze i wszystko co chcial prezydent
                      • jozefosmenda Radni nie z Prezydentem!! 07.07.10, 17:00
                        Dla przykładu podaję, że następujący radni byli przeciwni wywaleniu w "błoto" kwoty 230 mln złotych na budowę Aquaparku:
                        1.Abuzied Youssif
                        2.Bubała Antoni
                        3.Drażyk Jerzy
                        4.Hanke Witold
                        5.Howaniec Teodor
                        6.Osmenda Józef
                        7.Potyrała Dariusz
                        8.Skudlik Józef
                        To na razie jeden przykład!
                        cdn
                        • rasmal Re: Radni nie z Prezydentem!! 07.07.10, 19:11
                          Panie Domżalski jakiś komentarz do tego Pana głosowania ?

> Dla przykładu podaję, że następujący radni byli przeciwni
                          wywaleniu w
                          > "błoto" kwoty 230 mln
                          złotych na budowę Aquaparku:
                          > 1.Abuzied Youssif
                          > 2.Bubała Antoni
                          > 3.Drażyk Jerzy
                          > 4.Hanke Witold
                          > 5.Howaniec Teodor
                          > 6.Osmenda Józef
                          > 7.Potyrała Dariusz
                          > 8.Skudlik Józef
                          > To na razie jeden przykład!
                          > cdn
                        • fru-kt Re: Radni nie z Prezydentem!! 07.07.10, 21:38
                          no i mamy czarno na białym, jak to glosował Pan Zbiegniew Domżalski, w
                          tym temacie! Czy w taki sposób chce Pan budowac swoją pozycję mężą
                          opatrzności? przeciez jasno wynika że był Pan na "tak" - ale teraz i na
                          ostatnich sesjach Panu nie podoba sie ten projekt? to jak to jest -
                          dlaczego glosował Pan za tym wydatkiem?? tak więcc zorro - mam rację
                          czy uważasz że Pan Radny Zbigniew Domżalski jest fantastycznym radnym,
                          pawrdomównym i działającym w iście transparentny sposób??
                          • zoro333 fru fru fru 07.07.10, 22:18

Abyś się nie męczył

forum.gazeta.pl/forum/w,261,99983540,100323555,Re_Odpowiedzialni.html
                            forum.gazeta.pl/forum/w,261,88501932,99978386,Re_Aqua_Park_ciag_dalszy_.html
                            forum.gazeta.pl/forum/w,261,88501932,92284059,kogo_prezio_kupil_.html
                            forum.gazeta.pl/forum/w,261,99983540,100229354,Odpowiedzialni.html
                            • zoro333 Re: fru fru fru 07.07.10, 22:21
                              Abyś się nie męczył
                              forum.gazeta.pl/forum/w,261,76833856,76836694,Kto_moze_wyjasnic_.html
                              • zoro333 Re: fru fru fru 07.07.10, 22:23
                                forum.gazeta.pl/forum/w,261,76833856,76833856,Wycieczki_radnych.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,261,76833856,76921132,Re_Wycieczki_rad
                                nych.html
                              • zoro333 Re: fru fru fru 07.07.10, 22:24
                                forum.gazeta.pl/forum/w,261,76833856,76921132,Re_Wycieczki_radnych.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,261,109800360,109804199,Re_Czy_to_nie_obluda_.html
                                a tu ilość postów
                                ludzie.gazeta.pl/zoro333/0,0.html
                                • fru-kt Re: fru fru fru 07.07.10, 22:29
                                  oki, sie napracowałeś. ale co chcesz mi teraz udowodnic? że piszesz
                                  sporo i masz duzo czasu i wiedzy, czy to że poruszałeś ten temat? wątki
                                  znam, ale mało w którym jest wyraźnie napisałe: radny Imie i nazwisko
                                  okłamuje mieszkanców własnego miasta! jest chorągiewką an wietrze! mnie
                                  troche nie odpowiada, że wszytsko zwalane jest na prezydenta, gdyż
                                  wokól niego pajacują radni, chcą poczuć choc trochę ciepła ich szefa i
                                  niezważając na konsekwencje sa bezwolni.
                                • zoro333 widzisz fru fru fru fru fru fru 07.07.10, 22:41
                                  Ja krytykowałem radnych przez 4 lata za konkretne rzeczy i radnego
                                  Domżalskiego też. Ale w tej radzie jest 25 osób z których połowa
                                  nawet się nie wychyla, która przez 4 lata zbiera kasę, robi różne
                                  dziwne układy czy zatrudnia rodzinkę. Ich nie ma tu i co
                                  najciekawsze ich tu nikt nie krytykuje. To jest BOMBA. A ci co się
                                  wychylają to ich tu nagle nowoprzyjęci atakują. Ciekawe???
                                  Ktokolwiek działał w samorządzie przez ostatnie 12 lat nie może
                                  powiedzieć, że był zawsze przeciwko prezydentowi. Nie ma takiej
                                  osoby. Bo byłoby to dziwne. Wielu dawało się nabrać, inni kupić. I
                                  całkowicie się zgadzam, że rada ponosi dużą winę za to że pozwalała
                                  prezydentowi na takie działania. Tylko to w żaden sposób nie wybiela
                                  Stani ani go usprawiedliwia. To on rządzi miastem i odpowiada za
                                  wszystkie przekręty. A że kilku radnych się postawiło. Myślisz, że
                                  to im pomoże w wyborach, że coś wywalczą? Myślisz , że prezydent
                                  jest już słaby? Mylisz się, on dopiero zaczyna się mścić na nich. I
                                  jeżeli 11 radnych poszło na te ryzyko i chcą przynajmniej na koniec
                                  pokazać nam co faktycznie dzieje suię w mieście to ja jestem za, a
                                  tych którzy próbują to storpedować nazywam – klakierami prezydenta.
                                  po czynach ich poznacie.
                                  Gdyby nie ta 11 to o dziesiątkach spraw nadal byśmy tylko
                                  plotkowali. Dzisiaj mamy dokumenty. A liczy się cel. Jest jeden.
                                  Wywalić szkodnika w mieście. I wszyscy powinni być w tej sytuacji
                                  razem Proste fru fru?
                                  • fru-kt Re: widzisz fru fru fru fru fru fru 08.07.10, 07:15
                                    no to chyba jednak cos jest nie tak skoro nikt o tych niedziałających
                                    radnych nie pisze, prawda? nalezy pietnowac ich brak pracy,
                                    zaangażowania, lenistwo i cos jeszcze tam mają na swoje
                                    usprawiedliwienie. A nie uważasz, że ta "11", która przed końcem
                                    kadencji się wychyla, jest własnie najgorszą odmianą radnego? taką,
                                    któa przez lata ssie palce władzy, a nagle na koniec odwarca się 4
                                    literami i gryzie rączkę? Wczesniej akceptowali wszytsko jak leci, bez
                                    mrugniecia oka. ale jak zaczyna coś uwierać, to musza strzelić focha,
                                    bo tak im łatwiej, mogą w ten sposób zrzucić z siebie odium
                                    odpowiedzialności??? ta "11" niczym nie ryzykuje, powiem więcej - oni
                                    liczą że to pozowli im zostać wybranymi ponownie do rady!! tak, tak
                                    właśnie jest! nie zwalniam prezydenta z odpowiedzialnosci za miasto,
                                    chciałbym tylko żeby każdy doświadczył odpowiedzilanosci za swoją role
                                    lub jej brak, tak prrezydenta jak i radni!

p.s. nie dziwi Cię, że nagle Pan Z.D. nie potrafi ustosunkowac się do
                                    naszej dyskusji?
                          • zawsze_eda Re: Radni nie z Prezydentem!! 12.07.10, 14:31
                            trzeba sobie jasno i otwarcie powiedzieć że na dzień dzisiejszy wszyscy radni i
                            zarząd miasta są winni sytuacji w jakiej znalazła się Ruda Śląska dlatego nikt z
                            tych osób nie powinien mieć prawa do ubiegania się o mandat Radnego czy nie daj
                            Boże Prezydenta , a po co nam sowicie opłacana rada jak nie ma żadnej mocy
                            sprawczej, rozwiązać starą i są oszczędności i nie wybierać radnych którzy i tak
                            nic nie mogą a tylko pierdzą w stołki
                        • www.spalarnia.slask.pl Re: Radni nie z Prezydentem!! 29.07.10, 19:10
                          Pan się martwi 230 milionami na OTI ??
                          80 milionów będzie kosztowała nas sama dokumentacja dot. projektu
                          SPALARNI!!
                          • g-48 Re: www.spalarnia.slask.pl -fajny osobowy nick! 16.10.10, 23:13
                            Pan się martwi 230 milionami na OTI ??
                            > 80 milionów będzie kosztowała nas sama dokumentacja dot. projektu
                            > SPALARNI!!

Nie ma problemu!Slask zaplaci wiecej za kary do EU a spalarnie i tak wybudowac bedziemy musieli.
              • lswaczyna Kto - Prezydentem!! 08.07.10, 09:03
                zoro333 napisał:

> Jeżeli pieniactwem jest dla ciebie opisywanie afer miejskich, to z
                > jakiego piętra jesteś?
                --
                >Dość Stania w miejscu!

Dzięki za przypomnienie hasła sprzed czterech lat - szkoda tylko, że wtedy nie
                chwyciło i cztery lata zmarnowane ;-((
          • g-48 Re:Zorok sie wslizguje 07.07.10, 10:40

www.nokaut.pl/oferta/wazelina-techniczna-niskotopliwa-0-9-kg.html
            Jezeli zabraklo ci to zamow.Wybory sie zblizaja.
            • jankolodziej Re:Zorok sie wslizguje 07.07.10, 15:41
              A ja dziękuję p.Domżalskiemu za odpowiedź. Użyłem cytatu ze słów prezydenta, bo
              było mi po prostu smutno. Wypowiedzi Z.D. na tej sesji w moim prywatnym rankingu
              uplasowały się bardzo wysoko, a smutkiem napełniło mnie, że to nastąpiło dopiero
              teraz. Dlaczego nie pół roku wcześniej? To oczywiście pytanie retoryczne.
              Czym to wszystko pachnie? Chyba może być tak, jak to napisałem w tej wypowiedzi
              rymowanej. Puste korytarze urzędu, po których będzie chodził jedynie niczym
              duch, niestrudzony Józef.
        • johan-4 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 07.07.10, 18:46
          O długach w kampanii wyborczej pisze ten który ich najwięcej narobił
          a potem obrócił się dupą i poszedł do konkurencji.
          Co do kandydatów na prezydenta to Panie Domżalski coraz więcej ich
          Panu przybywa i to same znakomitości sądząc po nikach ale to ja będę
          pierwszym, a jak, a co mi tam!!! hi, hi, hi/ czy to chichot historii
          tego miasta/wsi.
    • 1sprawiedliwy1 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 08.07.10, 15:22
      oswiecony1234 napisał:

> Po ostatnich wystąpieniach pojawił się promyk nadzei na dobrobyt i
      > dostatek w Rudzie. Nad Naszym miastem rozbłysła gwiazda
      opacznmości
      > Bożej. Nasze prośby zostały wysłuchane i pojawił się nowy kandydat
      na
      > Prezydenta - wszyscy na kolana!!! Zbigniew Domżalski!
      Proszę się nie naśmiewać Pan Radny Domżalski dziś przeszedł samego
      siebie idąc w czołówce manifestacji Związkowej z bardzo dobrym
      hasłem, ale pragnę Panu przypomnieć iż to dzięki temu ZZ (Pana Stani)
      przegrał Pan wybory (kat górnictwa, dolepiane plakaty, manifestacja
      przed UM). Widziałem iż w miarę upływu czasu do wyborów zaczynają się
      ujawniać dawno nie widziani min. M.S, proszę pamiętać, że po wyborach
      jeżeli nic Pan nie będzie znaczył oni odejdą, pozostaną nieliczni,
      chyba już się Pan nauczył. Panie Radny było potrzebne Panu zrobienie
      w Bielszowicach Prezydentem Stanię i do teraz musimy się z nim
      użerać.
    • godulokzrudy Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 09.07.10, 14:57
      Mieszkom na Goduli i nic mnie tak nie wku…. jak radny Zbigniew
      Domżalski, ewidentny kryzys wieku średniego. GOWA SIWIEJE, DUPA
      SZALEJE – asi się pieron jeden tym swoim moplikiem aż oczy bolom.
      Już onemu rower nie wystarczo? Czy od dobrobytu się tak porobiło? W
      końcu od lat na pasku miejskich spółek… w MOPSIE i innych…
      • kupujewbiedronce Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 09.07.10, 15:16
        Jakże to swojskie, takie nasze, polskie. Interesować się co kto i kiedy robi. W
        czasie prywatnym chociażby sobie Pan Domżalski na szczudłach po Goduli chodził w
        bindrze to mnie to absolutnie nie interesuje. Wręcz przeciwnie, podziwiam go za
        chęć aktywnego spędzania wolnego czasu i pasję, którą posiada od długich już
        lat. Życzyłbym sobie będąc w jego wieku takiego wigoru. Tobie także życzę
        odnalezienia ciekawego hobby, aby życie czyjeś bardziej interesujące od swojego
        być przestało. Niestety, zachodnie standardy zachowania są nam jeszcze zupełnie
        nie znane. Skoda.
        • rudzkifan Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 10.07.10, 15:13
          Tak to prawda, wszystko nas interesuje co u innych. Wszystko co
          pozytywne jest nie do przyjęcia, bo przecież trzeba to skrytykować.
          Język i sposób oceny mówi sam za siebie. Rzeczywiście bardzo szkoda,
          że tyle w nas zalu i nienawiści.
          • kapioh1 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 12.07.10, 09:42
            Panie Domżalski!
            Moje dziecko ma chińską zabawkę. Taki tandetny, grający głośne
            melodyjki rowerek. Można na nim usadzić kukiełkę rowerzysty. Jak się
            włączy silniczek kukiełka żwawo pedałuje, rowerek jedzie, światełka
            migają nad tylnym kółeczkiem i gra muzyczka! Plim- plam- plum, aż
            uszy bolą i oczy. Oczywiście zabawka jeździ w kółko, aż bateria nie
            padnie. I wtedy jest spoookój. Pan się właśnie kręci na takim
            wyborczym rowerku, w kółeczko, oczywiście....To miło, że w momencie
            gdy Pana niedawny stwórca Andrzej Stania tonie, odjechał Pan swym
            rowerkiem trochę dalej. Teraz Pan już nie wspiera i nie przyjmuje
            dowodów zaufania. Ale gdyby historia zatoczyła koło, Pan też zrobi
            kółeczko i wpadnie w objęcia Wodza. No chyba, że bateria
            padnie...zatem życzę jak najmniej głosów w wyborach.
            Pozdrawiam :))
            • fru-kt Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 12.07.10, 13:01
              takiego glosu sie tutaj nie spodziewałem! jestem w szoku! no i nadal nie
              doczekalismy sie reakcji pana Domżalskiego w kilku tematach. czekamy...
            • wyborca-1 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 12.07.10, 13:02
              . Ale gdyby historia zatoczyła koło, Pan też zrobi
              > kółeczko i wpadnie w objęcia Wodza. No chyba, że bateria
              > padnie...zatem życzę jak najmniej głosów w wyborach.
              > Pozdrawiam :))
              Piszesz tylko żeby coś napisać, ale nic mądrego. Proszę prześledź
              wystąpienia radnego Z.D.w ostatniej kadencji,lecz nie tylko, to co
              piszesz to bzdura zupełna Pan radny Z,D. będąc niby w koalicji jako
              jedyny czasami wsród radnych koalicyjnych i opozycyjnych
              niejednokrotnie mówił głosem sprzeciwu. A co do innych postów
              widać,że polaka boli jak ktoś za swoją pracę coś sobie kupi, jeżeli
              coś sobie kupił (a ja nie mam) to złodziej.
              • kapioh1 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 12.07.10, 14:01
                wyborca-1 napisał:
                "Piszesz tylko żeby coś napisać, ale nic mądrego. Proszę prześledź
                wystąpienia radnego Z.D.w ostatniej kadencji,lecz nie tylko, to co
                piszesz to bzdura zupełna Pan radny Z,D. będąc niby w koalicji jako
                jedyny czasami wsród radnych koalicyjnych i opozycyjnych
                niejednokrotnie mówił głosem sprzeciwu."

Otóż to, czasami, niejednokrotnie, być może, zasadniczo, lub tam coś
                powiedział. Podziwiam Pana Zbyszka, że tak ładnie kręci tymi
                pedałami. W koalicji, ale w zasadzie w opozycji. Siedzi w KZK GOP,
                ale w zasadzie podział linii tramwajowej go zaskoczył, był Piyrszym
                Zastympcom, ale zasadniczo nic go z Andrzejem Stanią nie łączy. Za,
                a nawet przeciw. Raz bliżej, raz dalej...Ja po prostu DOKŁADNIE, od
                lat sledzę karierę Pana Zbyszka. Dalej kręci się w kółko, tylko
                pałer już nie ten. Wystarczy posłuchać wyborców :)))
            • syn-syna Re:Kapioh chce byc prezydentem 20.07.10, 16:53
              Moje dziecko ma chińską zabawkę.

Jestes w 100% pewny ze to twoje dziecko?

Ale twoj pierwszy post z humorem i zrozumialy tematycznie.Bravo!
    • norbilubi Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 20.07.10, 14:43
      Zbigniew "rowerek" niczym za najlepszych czasó PRL-u udał się pod
      grunwald, mając nadzieję na kolejne głosy naiwnych wyborców. No ale
      przegioł troszeczkę chlapiąc na lewo i prawo, że Wodzu siedzi. A tu
      w Rudzie niemila dla niego niespodzianka! Wodzu siedi na rogatcha
      miasta i czeka na sztafete.... I cały misterny plan w pi..!
      • johan-4 Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 20.07.10, 17:25
        A norbilubi dalej siedzi na stołku dyrektorskim i .....?
      • zoro333 norbilubi 20.07.10, 18:23

Co ty pierniczysz? Kampania pod Grunwaldem? Może jeszcze dodasz, że
        chce ściągnąć krzyżaków do Miasta. Teraz są lepsze metody aby
        wyczyścić urząd z prusaków.
        A co do plotek na temat posadzenia Wodza . Wydaje mi się, że to tacy
        jak ty to wymyślili.
        W jednym masz rację. Cały misterny plan z I piętra poszedł w pi…!
        • wiewiorrudzki Re: norbilubi 22.07.10, 07:20
          Panie Norbilubi z tego co Pana poznałem, rzeczywiście całkiem możliwe by było,
          że znów Pan szuka gdzie się schować i przezimować kolejną kadencję. ;-) ale to
          tylko przypuszczenie.
      • zbigniewdomzalski Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 20.07.10, 21:49
        norbilubi napisała:

> Zbigniew "rowerek" niczym za najlepszych czasó PRL-u udał się pod
        > grunwald, mając nadzieję na kolejne głosy naiwnych wyborców. No ale
        > przegioł troszeczkę chlapiąc na lewo i prawo, że Wodzu siedzi. A tu
        > w Rudzie niemila dla niego niespodzianka! Wodzu siedi na rogatcha
        > miasta i czeka na sztafete.... I cały misterny plan w pi..!

Witam serdecznie,
        Szanowny Panie "norbilubi", pozwolę sobie przepisać , to co napisałem już wcześniej na tym forum w temacie :"Chory Domżal", mianowicie:

"kłamstw nie powinno się pisać bezkarnie, nawet anonimowo.

Oświadczam, że nic takiego nie mówiłem oraz że Pana insynuacje są kłamstwem.

Faktem jest, że byłem na Mszy Świętej w Nowym Bytomiu przed startem sztafety biegowej pod Grunwald oraz Ich odprowadziłem do granic naszego miasta, a także towarzyszyłem Im na ostatnich kilometrach przed Polem Bitwy pod Grunwaldem, gdzie przywitali biegaczy rudzcy harcerze.
        Właśnie z harcerzami z naszego hufca ZHP brałem udział w obchodach 600-lecia Bitwy pod Grunwaldem.
        Chciałbym podkreślić, że i biegacze, i harcerze byli w dniach 13-18 lipca wspaniałymi ambasadorami Rudy Śląskiej, szczególnie było to widać podczas wizyty w obozie harcerskim Przedstawicielstwa Śląskiego Ministra Obrony Narodowej pana Bogdana Klicha, któremu wraz z druhem Krzysztofem Rodzochem opowiedzieliśmy na czym polega praca harcerzy przy obchodach grunwaldzkich, udzieliliśmy informacji o Rudzie Śląskiej i zaprosili do naszego miasta.

Na końcu chcę podkreślić, że nikomu nie życzę, by znalazł się za kratkami.
        A Prezydentowi Andrzejowi Stani życzę zdrowia, mimo że jest pełen nienawiści do mnie.

I całkiem, całkiem kończąc chciałbym uprzedzić następne "chore" insynuacje, informuję, że "pod Grunwald przyjechałem i przebywałem tam na własny koszt"; i to koniec mojego poprzedniego postu.

Proszę więc nie wplątywać w tę plotkę biegaczy.
        Wydaje mi się, że plotki "puszczane między ludzi" na temat aresztu Prezydenta, rozpowszechniane są celowo w ramach socjotechnicznych działań jego sztabowców, przed zbliżającymi się wyborami, bo skoro nie siedzi, to wszystko co mówi się o działaniach Prezydenta oraz o złej sytuacji finansowej miasta staje się niewiarygodne, i oto właśnie chodzi.
        W ten sposób odwraca się uwagę od prawdziwych problemów naszego miasta.

Miłej nocki,
        Zbigniew Domżalski.
        • fru-kt Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 20.07.10, 22:01
          długi czekalismy... a w innych tematach tez Pan zajmie stanowisko?
          sporo osob mówi, że Pan im przekazał te wiescei, więc jak... oni kłamia
          czy Pan?? a w temacie pewnych sprzętów AGD Panie kandydacie się Pan
          wypowie???
        • zbigniewdomzalski Re: Zbigniew Domżalski 20.07.10, 23:38
          Witam ponownie,
          a co do aktywności od 2003 roku do chwili obecnej, to proszę prześledzić moje wystąpienia i interpelacje na sesjach oraz poza nimi (protokoły z komisji, itp.), a także głosowania do 2005 roku (są wydruki z głosowań).

Również żałuję, że w chwili obecnej nie można pokazać na wydrukach, jak poszczególni radni głosują, ponieważ wiem, że w niektórych głosowaniach z koalicji głosowało tylko 12-14 radnych "za" nad projektami uchwał Prezydenta Andrzeja Stani, a wynik głosowania był np. 14-17 "za", ponieważ "wsparli" Prezydenta jeszcze inni radni.
          Teoretycznie nie można (chyba od końca 2005 r.) dojść do tego jak kto głosował, chociaż praktycznie każde stanowisko radnego ma przypisany numer, więc o co chodzi ?

Proszę prześledzić również wszystkie głosowania nad OTI, od początku miałem wątpliwości i wielokrotnie byłem przeciw (zresztą nie tylko ja), i to tak w kadencji 2002-2006, gdy byłem jednym z trzech radnych opozycyjnych, jak i w kadencji 2006-2010.
          Co do ostatniej uchwały w sprawie tzw. "OTI" z marca 2009 r , to gdy "piątka zbuntowanych z koalicji", powiedziała, że nie będzie "za", usłyszeliśmy: "że dwa głosy pozyskano z opozycji, a jeden radny od nich wyjdzie, i to wystarczy". I tak się też stało.
          Jestem przekonany, że w innych okolicznościach cała nasza piątka podtrzymałaby swój głos z głosowania imiennego w grudniu 2008 i dzisiaj być może nie byłoby realizacji inwestycji "OTI", która w przyszłości dopiero "da nam w kość".

Proszę także zwrócić uwagę, że Prezydent Andrzej Stania wielokrotnie zdejmował z porządku obrad projekty swoich uchwał lub wprowadzał autopoprawki, co było skutkiem dyskusji radnych na spotkaniach koalicyjnych. Wielokrotnie na koalicjach radni zwracali uwagę na popełniane błędy i proponowali inne rozwiązania, obiecywano nam, że wnioski zostaną wyciągnięte, ale tak się nie stało.
          Dlatego więc postanowiliśmy o tym mówić otwarcie na nadzwyczajnej sesji (wcześniej już też próbowaliśmy, przecież o budynku za ok. 2 mln zł przy ul. Mickiewicza 2 mówiliśmy wielokrotnie, a także o innych trudnych sprawach), na następnej sesji 24.06 próbowaliśmy zabezpieczyć, to co najważniejsze w finansach miasta, ale nie udało się. Wystąpiliśmy do Wojewody Śląskiego oraz do Regionalnej Izby Obrachunkowej o unieważnienie uchwał nr 1114 i 1115 z tej sesji, do pisma załączyliśmy płytki, aby było widać, jak głosuje się w Rudzie Śląskiej.

Proszę nam wierzyć, robimy to w związku ze złą sytuacją finansową miasta, a nie przede wszystkim na jesienne wybory.

A co będzie po tych wyborach.... skoro oszczędności próbuję się robić obecnie przede wszystkim tylko na pracownikach, prawdopodobnie przesunie się również wykup obligacji oraz spłatę pożyczek i kredytów na 4 kwartał bieżącego roku, "pożycza się" (naruszając dyscyplinę finansów publicznych - moim zdaniem) pieniądze pracowników rudzkiej Oświaty z ich odpisów od wynagrodzeń na fundusz socjalny, około 5 mln zł.
          Co będzie...? Będzie nagła cudowna poprawa finansów Rudy Śląskiej ? To już jest nawet ogłaszane, szeptane, aby stało się "tajemnicą publiczną" !?
          Oby tak było, bo co wtedy....? odpowiedzcie sobie sami.

Z poważaniem,
          Zbigniew Domżalski.

P.S.
          A co do hasła: "Zbigniew Domżalski - Prezydentem" nie rozważam obecnie takiej możliwości, ale dobrze się stało dla Innych, że chwilowo całe "Zło" tego miasta skupia się na mnie. Przeżyłem "szykany" w 2003 i 2004 roku, mam nadzieję, że przeżyję i teraz, są gorsze rzeczy.
          Dzięki tej "ślepej nienawiści", potencjalni przyszli kandydaci na Prezydenta mają większe szanse, gdyż nie zwalcza się Ich teraz brudnymi plotkami, jest to również szansa dla naszych mieszkańców, jeśli wreszcie "przejrzą na oczy", aby im się naprawdę lepiej w Rudzie Sląskiej powodziło.
          • wyborca2010rs Re: Zbigniew Domżalski 27.07.10, 21:13
            Jak sie czyta to wszystko nawet to

p.Zbigniew Domżalski stwierdził, że ma nadzieję, że rozpoczęta przez
            p.G..Dziedzic rewitalizacja Kafhausu będzie realizowana. Dodał, że
            za poparciem budżetu przemawia ujęcie w nim wielu zadań dot.
            obiektów sportowych oraz działalności sportowej. Pytał o
            ul.K.Goduli, połączenie ul.Szyb Walenty i Ks. Niedzieli oraz o
            zadaszenie lodowiska w Orzegowie. Jest sceptycznie nastawiony do
            OTI, ale jest za tym, aby to zadanie dokończyć budując basen kryty
            dla dzielnicy Halemba. Będzie głosował za przyjęciem budżetu.
            • g-48 Re: Zbigniew Domżalski 27.07.10, 21:20

p.Zbigniew Domżalski stwierdził, że ma nadzieję, że rozpoczęta przez
              > p.G..Dziedzic rewitalizacja Kafhausu będzie realizowana
              Mam propozycje aby w koncu prezes Huty"pokoj" zajal sie swoim
              gniazdkiem z ktorego pochodzi to wtedy bedzie mial mniej czasu na
              niszczenie miejsc pracy na hucie.
    • wyborca2010rs Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 11.08.10, 07:15
      Po tych ostatnich występach jeszcze bardzie świeci nawet razi i to
      bardzo. Ale co mi tam Domżalski na Prezydenta.
    • tanczacyblazen Re: Zbigniew Domżalski- Prezydentem!! 16.10.10, 22:55
      Głos od motocyklisty dla Pana Domżalskiego. Mam nadzieje że wygra Pan Panie sąsiedzie :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka