problemator5 29.08.10, 20:10 która parafia miała zaszczyt gościć p. prezydenta,bo ktoś złośliwy doliczył się pięciu;co będzie w takim razie przed samymi wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
free-wolny Re: pracowita niedziela p. prezydenta 29.08.10, 20:26 Pan Prezydent musi mieć dużo na sumieniu, że spowiada się aż w pięciu miejscach.A tak po prawdzie to jest super perfidia chodzić do kościoła a na co dzien nie przestrzegać przykazań. Odpowiedz Link Zgłoś
czytodobrze Re: pracowita niedziela p. prezydenta 29.08.10, 20:42 Trzeba najpierw mieć sumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: pracowita niedziela p. prezydenta 29.08.10, 21:10 Sumienie ma każdy. Ale katolicką zasadą jest, by rozważać SWOJE czyny we WŁASNYM sumieniu. Osąd wyroków czy wyborów sumienia nie do ludzi należy. Co innego osądy czynów "niecnych". W pierwszym poście powołano się na wiadomość od "kogoś złośliwego". Niech on sam się tym martwi, skoro nie stać go na wypowiedź pewną i autoryzowaną, no i w ogóle potrzebną. Odpowiedz Link Zgłoś
bulimion555 Re: pracowita niedziela p. prezydenta 29.08.10, 21:53 p, Stania na pewno był na mszy w św. Wawrzyńcu ,i gdzie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
internetowy123 Re: pracowita niedziela p. prezydenta 29.08.10, 21:59 u nas w parafii św. Michała w Orzegowie też był Odpowiedz Link Zgłoś
buzibuzi1 Re: pracowita niedziela p. prezydenta 29.08.10, 23:21 w Goduli też był i trudno go było nie zauważyć, bo proboszcz dwoił się i troił,żeby wszyscy wierni wiedzieli o tym fakcie ...wybory blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
norbilubi Problemy problematora 30.08.10, 13:03 Ty Problemator, nie masz już o czym pisać tylko o wizytach w kościele? Niedługo i Kościół będzie Ci przeszkadzał bo Stania tam bywa. W sumie słuszny wniosek: zamknąć kościoły to Stania nie będzie miał gdzie bywać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: Problemy problematora 30.08.10, 13:35 norbilubi napisała: "Ty Problemator, nie masz już o czym pisać tylko o wizytach w kościele? Niedługo i Kościół będzie Ci przeszkadzał bo Stania tam bywa. W sumie słuszny wniosek: zamknąć kościoły to Stania nie będzie miał gdzie bywać ;-)" Wątek jest o wizytach w kościołach, kilku, w czasie jednej niedzieli. Czyli o uczestnictwie w kilku mszach. Jeśli to prawda, to w połączeniu z pseudo-teologicznymi, publicznymi wynurzeniami Stani na temat katastrofy smoleńskiej otrzymujemy wysoce niepokojący obraz... Albo to stres i zwyczajne przemęczenie człowieka, który powinien być już na emeryturze (w końcu praca na kopalni wykańcza), albo, nie chcę nawet tak myśleć.... że to kwestia ordynarnego politycznego wyrachowania i kreacji przedwyborczej w oparciu o instrumentalne wykorzystanie kościoła. Albo, albo. Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Problemy problematora 30.08.10, 16:56 To nie jest albo,albo.Ja to widzę inaczej.Nasz prezydent jest człowiekiem nawiedzonym.Na to wychodzi po spotkaniu z dyrektorami szkoł.Teraz tylko czekać na cud i mamy świętego,tylko te procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
jankolodziej Re: Problemy problematora 30.08.10, 17:12 Jest inna możliwość. Może czasem zagląda na to forum, wtedy widzi różne zachowania, nie licujące z tzw. wartościami. A w takim przypadku jedna msza nie wystarczy, żeby dla wszystkich wyprosić łaskę oświecenia. Jeszcze brakuje tu piętnowania księży, odprawiających po 3-4 msze dziennie ... Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Problemy, kogo? 30.08.10, 17:53 Nikt nie piętnuje księży, tylko faceta, który z wiary robi sobie jaja. I to wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
czytodobrze Re: Problemy problematora 30.08.10, 20:32 Ja akurat sobie nie życzę żeby pan Stania wypraszał dla mnie jakiekolwiek łaski. Dodatkowo wystarcza mi uczestniczyć w jednej mszy niedzielnej by zrozumieć kazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrudzki Re: Problemy problematora 02.09.10, 21:29 Jak dla mnie też nie musi lotać i wyproszać niech się sam nad sobą zastanowi a nie dla pokazu łazi po farach ;-/ chyba, że Kościoły dla tego Pana to jak spólłi i po prostu wszyndzie warto być ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
kuban47 Re: Problemy problematora 01.09.10, 17:02 Przecież na Kwk Bielszowice był szefem bhp ale po kilku wypadkach go wyrzucono i pracował w dziale inwestycji i jaka ta jego ciężka praca na kopalni Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrudzki Re: Problemy problematora 02.09.10, 21:31 Naprawdę Kuban47 nie wiesz jak tam jest cinszko spróbowołbyś kiedyś być na takim miejscu ahhhh jak tam boli głowa ( od nerwowania sie ) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Problemy problematora 30.08.10, 21:16 Ty Problemator, nie masz już o czym pisać tylko o wizytach w kościele? > Niedługo i Kościół będzie Ci przeszkadzał bo Stania tam bywa. W sumie > słuszny wniosek: zamknąć kościoły to Stania nie będzie miał gdzie bywać ;-) A co norbilubi jestes slepa ze nie widzisz tu potomkow komuszych. Nie wiem czy za drugim razem kosciol bedzie na tyle silny aby uchronil te glupie lby przed stryczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Problemy Gregora 30.08.10, 22:18 Oj Gregor! I znowu chlapnąłeś o jeden sznaps za dużo i wodze fantazji zostały rozpuszczone! Natomiast musisz uważać coby nie popuścić z emocji do galot! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:Joziu ! 30.08.10, 23:50 A ten portret Lenina jeszcze wisi ci nad lozkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
waple Re: Problemy Gregora 31.08.10, 12:34 A może już mo w galotach,przez komputer niy śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Problemy Gregora 31.08.10, 16:00 Ja osobiscie z soba problemow nie mam , ale wy macie ze mna bo nie nadaje na tej samej fali co wy. Zawsze sie Majakowskim brzydzilem bo nie lubilem zasyfionych. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_st Re: Problemy Gregora 01.09.10, 07:12 g-48 napisał: > Ja osobiscie z soba problemow nie mam , ale wy macie ze mna bo nie > nadaje na tej samej fali co wy. Wiesz co? Pozwolę się wtrącić i stwierdzić, że jednak masz problemy ze sobą.... i to duże... Tylko być może nie zdajesz sobie z tego sprawy.... A z tym, że nikt z nas nie nadaje na tej samej fali co Ty, to prawda. Jedynie Ty na niej nadajesz, odbiersz ją i rozumiesz. Jesteś jedyny w swoim rodzaju... to jakoś z punktu medycznego jest nazwane... No cóż ale Ty nadajesz na innej fali więc pewnie się nie zorintujesz... Szkoda mi ciebie biedaku... Stefan St. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Problemy Gregora 01.09.10, 20:54 Za delikatnie Stefanie,za delikatnie! Gregorowi trzeba łopatą do głowy ładować bo słownie nie zrozumie. A to z tego względu, że nikt mu gadać nie będzie ,że czarne jest czarne! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Problemy Gregora 02.09.10, 20:55 Ja po prostu nie chce z wami razem spiewac bo znacie tylko jedna piosenke"Ten brzydki Stania" a ja znam tez inne piosenki jak "Najladniejsza moja Ruda Slaska" w porownaniu z Zabrzem czy Swietochlowicami i Bytomiem.Czy tez moze ktos zaspiewa ze PRLowskiego spiewnika: www.youtube.com/watch?v=1SuyxX4lQBo A tu tekst: www.teksty.jurek.com.pl/tekst-prl-01.html Jedni sie zachna ale moze drudzy sie zastanowia.A jozek pomysli rechot historii: Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: Problemy Gregora 02.09.10, 21:13 No i widzisz Gregor jak żeś sam sobie samobója strzelił! W tytule www.youtube.com/watch?v=1SuyxX4lQBo mamy jak w pysk strzelił napisane , ze jest to pieśń socjalistyczna! Powtarzam socjalistyczna! Więc tobie ty kretynie to przypominam i tobie podobnym,którzy mielecie tymi jęzorami bez pokrycia! Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Problemy Gregora 02.09.10, 21:19 Więc tobie ty kretynie to przypominam i tobie podobnym,którzy mielecie tymi jęz > orami bez pokrycia! Nie doczytales Kasperku mojego postu do konca i dlatego morde rozdzierasz.Nie poczytales tez Kto napisal muzyke i w czyim wykonaniu byla ta piosenka.Ale coz do tego jestes za dupiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: pracowita niedziela p. prezydenta 02.09.10, 16:40 problemator5 napisał: > która parafia miała zaszczyt gościć p. prezydenta,bo ktoś złośliwy > doliczył się pięciu;co będzie w takim razie przed samymi wyborami? Przyczyny tego mszalnego maratonu Stani są na szczęście nawet dość racjonalne i przyziemne. Po prostu, jak się dowiadujemy, Stania załatwił sobie obecność Arcybiskupa na tej masówce z okazji otwarcia swojego placu defilad. I pewno chciał przed proboszczami się tym pochwalić. Ludzka rzecz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kapioh1 Re: pracowita niedziela p. prezydenta 02.09.10, 20:06 w36 napisał: "Przyczyny tego mszalnego maratonu Stani są na szczęście nawet dość racjonalne i przyziemne. Po prostu, jak się dowiadujemy, Stania załatwił sobie obecność Arcybiskupa na tej masówce z okazji otwarcia swojego placu defilad. I pewno chciał przed proboszczami się tym pochwalić. Ludzka rzecz ;)" No, noo! A już myślałem, że przyjedzie Zastępczy Gerard w sztrikowanyj jakli. Czyli "Gość Niedzielny" też będzie...... Kto jest odpowiedzialny za napełnienie fontanny wodą swięconą Duda czy Kania? Odpowiedz Link Zgłoś