marko.44 16.09.10, 13:15 Oby słowa z reklamy okazały się prorocze i udało nam się zmienić razem naszego kochanego prezia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiewiorrudzki Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 16.09.10, 14:17 Ja zmieniam na lepszy model ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 16.09.10, 16:08 forum.gazeta.pl/forum/w,261,116545971,116545971,Zmienmy_razem_Prezydenta_miasta.html A tu nawet z twoim udzialem: forum.gazeta.pl/forum/w,261,113957024,116299959,Re_Tobiszowski_wystartuje_i_wygra_.html forum.gazeta.pl/forum/w,261,112410612,112410612,Zegar_tyka_panie_Stania.html forum.gazeta.pl/forum/w,261,116451683,116451683,zmieniajmy_razem.html I znowu jeden nawiedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
marko.44 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 16.09.10, 22:34 Mam prośbę. Odpuść tę stopkę w twoich wpisach bo trąci zgniłą komuną i mnie mdli jak czytam twoje wpisy. Bez tej stopki będzie mi łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
poison.1 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 17.09.10, 13:41 Jakich Ruda Śląska ma jeszcze kandydatów ? Kto będzie także startować ? Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 17.09.10, 23:52 prawdopodobnie Tobiszowski,Domżalski,Osmenda,Dziedzic- wszyscy już byli w wysokich wladzach naszego miasta a w żaden sposób sie specjalnie nie wykazali Odpowiedz Link Zgłoś
czytodobrze Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 09:38 Zapomniałaś dodać o 10 latach rządów Stani Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorrudzki Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 14:07 Pani niepokorna111 Są tacy, którzy pracują ( ale bez rozgłosu ) i tacy którzy robią szum dookoła siebie. (bilbordy, listy itp. ) A my musimy wybrać właściwie. A po drugie nie wszyscy przez Panią wymienieni byli w wysokich władzach. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 00:01 Mam prośbę. Odpuść tę stopkę w twoich wpisach bo trąci zgniłą komuną i mnie mdl > i jak czytam twoje wpisy. Bez tej stopki będzie mi łatwiej No wlasnie ta stopka ma przypominac tym co tylko w stadzie potrafia spiewac.A ze cie mdli to dobrze bo o to wlasnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
machabeusz999 Ale na kogo???? 18.09.10, 09:45 marko.44 napisał: > Oby słowa z reklamy okazały się prorocze i udało nam się zmienić razem naszego > kochanego prezia JAk najbardziej się zgadzam. Ale kogo posadzimy w prezydenckim fotelu? Karierowicza, który się boi, że kolejny raz nie uda mu się wyrwać do Warszawki? czy "opozycjonistę", który odzyskał głos przed wyborami? gości, którzy od wielu lat krążą po mieście, wchodząc w układy, z których uda się nałapać najwięcej korzyści..? Kogo? Na razie żaden normalny kandydat nie pojawia się na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
1rudzianka Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 14:44 zgadzam się z prezydentem. Czas na ZMIANY!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1rudzianka Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 14:49 Do kiedy muszą ujawnic się kandydaci na Prezydenta???? Chciałabym juz wiedzieć kto startuję ponieważ muszę się zastanowic na kogo głosować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianie2010 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 20:57 dobra kandydatka to pani Barbara Beniger Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 21:28 rudzianie2010 napisała: > dobra kandydatka to pani Barbara Beniger A po czym tak sądzisz? Ja uważam, że tez "karierowiczka". Różnych "profesji" juz się imała w życiu. Czyli, jak ktos "umie i zna sie na wszystkim" to znaczy, że nie umie i nie zna się na niczym. Czym się aktualnie zajmuje? Jakąś swoja mało znaczącą działalnością gospodarczą - czyli wydawnictwem. ALe chętnei pode na spotkanie przedwyborcze i posłucham , co chce zaproponowac mieszkańcom. Osobiście nie zagłosuje na nikogo, kto będzie mi do skrzynki wrzucał jakies idiotyczne listy. Ja chcę spotkań na żywo z kandydatami i posłuchania jaką mają wizję rządzenia miastem. A nawet marzyłaby mi się debata kandydatów i wówczas by sie okazłąo, kto jest najlepszy, a njalepszy niech wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
rudzianie2010 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 18.09.10, 22:20 może czas na kobietę ? Odpowiedz Link Zgłoś
marynik Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 09:42 rudzianie2010 napisała: > może czas na kobietę ? Nie przeczę i jestem ZA. Ale nie za TĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda.15 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 09:47 zgadzam się, że czas na kobietę ale na taką, która ma doświadczenie w rządzeniu i kierowaniu, pod której dowództwem jednostka, którą prowadziła była znana na cały kraj i tylko z tej dobrej strony! Bo póki co Ruda Śląska ma wątpliwej jakości sławę (patrz: ostatnie inf. w TVP o nieszczęsnych dopłatach do prądu w szpitalu, akcja promocyjna z balonikami itp). A i jeszcze jedno sprawdziłam datę wyborów 21 listopad - święto pomocy społecznej. Proroctwo?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 12:46 zgadzam się, że czas na kobietę ale na taką, która ma doświadczenie w rządzeniu > i kierowaniu, pod której dowództwem To moze moja oma kiero Jozka podobno uczyla matematyki i teraz jest lon taki mundry ze siedzie na 100 i jednym zeslu w Rudzie Slaskiej?! Odpowiedz Link Zgłoś
pererec Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 10:44 marko.44 napisał: > Oby słowa z reklamy okazały się prorocze i udało nam się zmienić razem naszego > kochanego prezia Jestem za! Zmieńmy razem prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 11:02 Na dzień dzisiejszy każda kolejna kandydatura jest dobrym rozwiązaniem bo czym więcej "różnych" kandydatów tym pewniejsza druga tura! W drugiej turze natomiast powinno nastąpić "zespolenie" sił i .......... posprzątanie wreszcie? No i członkowie Komisji Wyborczych będą zadowoleni bo im zapłacą za dwa posiedzenia.Wprawdzie w warunkach Rudy Ślaskiej to co najmniej z miesięcznym opóźnieniem ale nic to w porównaniu z efektem końcowym! Odpowiedz Link Zgłoś
pererec Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 11:23 Byle się nie okazało ze do drugiej tury trafi stania i jego kolega np kania albo tobiszowski .... Bo będziemy w d... Odpowiedz Link Zgłoś
1rudzianka Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 19.09.10, 13:02 Mam znowu pytanie? Kto będzie startował na Prezydenta naszego Miasta? Proszę podać konkretne nazwiska> Odpowiedz Link Zgłoś
marko.44 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 20.09.10, 23:33 Rozmowy trwają Pan Stania również startował i pokazał co potrafi i ......dalej startuje. Moim zdaniem pokonać pana obecnego prezydenta może jedynie osoba znana, ja proponuję pana Tobiszowskiego bo z wszystkich dotychczasowych typów ma największe szanse. Ewentualnych kontrrozmówców namawiam do swoich typów bo krytykować najłatwiej. Krytykę skupmy na wspólnym przeciwniku a reszta niech będzie konstruktywna Odpowiedz Link Zgłoś
marko.44 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 27.09.10, 12:02 Spróbujmy uaktualnić listę kandydatów na prezydenta. A może pokusimy się o pokazywanie kandydatów do NOWEJ rady. Odpowiedz Link Zgłoś
niepokorna111 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 28.09.10, 10:18 Jagódko jak mi cię żal, bardzo byś chciała by twoja ulubiona kolezanka została prezydentem dobrze że to tylko twoje marzenie. znowu by tacy jak ty mogli robić karierki ,kase i ............. piszesz o jej sukcesach? czy sukcesem jest poniżanie i poniewieranie ludzmi , mobing,nepotyzm uprawiane przez wiele lat aż wreszcie wyleciała z hukiem, a poddańczy hołd skladali jej radni . A przeciez była dyrektorem instytucji zobowiązanej do pomaganie zwyklym ludziom , tworzenia programów by ich byt poprawić , za ogromne pieniądze . dziwię się że jeszcze ktos taki nie ma wstydu i nie wycofa sie z życia publicznego Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 28.09.10, 19:27 "dziwię się że jeszcze ktos taki nie ma wstydu i nie wycofa sie z życia publicznego" o to, to! normalnie myślący człowiek po tych brudach, które wylazły na wierzch nie wiedziałby gdzie oczy podziać, a ta pani tu kogoś wyzwie ok k..., tu od złodziejek, tutaj kogoś kopnie (metaforycznie-wolę uściślić), zmiesza z błotem, a potem występuje jako niewinna skrzywdzona przez świat lilia! w zasadzie to też sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda.15 Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 28.09.10, 21:04 cóż to psychologiczna grupa wsparcia?? łoj jak nasz prezio musi się bać tej Pani, która tu tak ją szkalujecie :) łoj łoj. W sumie to się nie dziwię tym lękom, Waszym też bo trzeba zrobić zadymę (przynajmniej w necie) żeby zakryć ten smród miejski. Śmierdzi co??? to strach przed prawdą!!! niepokorna - nie jestem koleżanką tej Pani ale bardzo ją szanuję. BARDZO. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 28.09.10, 21:24 szkalujecie? to potwierdzone fakty. jagoda-albo "tej pani" nie znasz, albo udajesz głupią. cóż - nie ty jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniewdomzalski Re: niepokorna111 i nick_na_raz, jak mi Was żal... 29.09.10, 01:08 Witam serdecznie, Szanowne Panie "niepokorna111 oraz nick_na_raz", skąd u Was, taki pełen nienawiści język ? Jak wymyślacie te mega-głupoty, razem ? Dlaczego uważacie, że bezkarnie można pisać kłamstwa i obrażać Szanowane Osoby ? Bo jesteście Anonimy, co ? O nie, nie.... Szanowne Panie, za te Wasze nieprawdziwe słowa może odpowiedzieć oraz oficjalnie przeprosić, i to szybciej niż myślicie. Nie wierzycie ? Więc Szanowne Panie informuję, że najbliższym czasie na tym forum Pani/Pan "norbilubi", już pod swoimi danymi odwoła swoje słowa oraz przeprosi. Napiszę więcej: przekaże kilkanaście tysięcy złotych na cel społecznie-użyteczny, tzn. na Ochronkę Św. Elżbiety oraz Świetlicę Św. Nereusza, tego będziemy się z adwokatem domagali. I jak Szanowne Panie uważają z jakiego tytułu te pieniądze będą ? Ano z powodu kłamstw, które na tym forum pisała Szanowna Pani/Pan "norbilubi", bo się wydawało tejże Pani/Panu, że jest... anonimem. Były rady, ostrzeżenia, że tak nie można.... aż się miarka przebrała. Kończąc życzę Wam Panie więcej rozsądku, a także dużo ludzkiej życzliwości, przede wszystkim w domu rodzinnym, Zbigniew Domżalski. P.S. To, że możecie bezkarnie obrażać bez skrupułów, to Wam się jeno.... wydaję. A jak mówi Pan Prezydent Andrzej Stania: "człowiek, tak postępuję, jak w domu rodzinnym był wychowany". Odpowiedz Link Zgłoś
norbilubi Re: niepokorna111 i nick_na_raz, jak mi Was żal.. 29.09.10, 10:17 Jak już mówiłem, możesz mi naskakać pajacu jeden. Najpierw musisz udowodnić, że to co pisałem to nieprawda. Życze Ci powodzenia! Kolejny raz wyjdziesz na błazna. Kolejna sprawa: nie strasz na tym forum adwokatami, już tacy byli.... Myśle, że i ty możesz się spodziewać pozwu.... Coz kazdy kij ma dwa konce.... Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: niepokorna111 i nick_na_raz, jak mi Was żal.. 29.09.10, 13:10 Dlaczego uważacie, że bezkarnie można pisać kłamstwa i obrażać Szanowane Osoby Raz kto ci to wmowil zes jest szanowana osoba? Po twoich ostatnich wystapieniach na sesjach tos normalny szakieciorz a nie ekonomista(?!) radny(?!) bezradny napewno! Napiszę więcej: przekaże kilkanaście tysięcy złotych na cel społecznie-użyteczn > y, tzn. na Ochronkę Św. Elżbiety oraz Świetlicę Św. Nereusza, tego będziemy si > ę z adwokatem domagali. Slusznie przekaz te parenascie tysiecy na ochronke i swietlice tak jak ci adwokat radzi. A tak nawiasem zapytam cza ty juz adwokata na oczy widziales? Bo tak na moj rozum to tylko na filmach amerykanskich. A jeszcze jeden nawias na dowod zes adwokata nie widzial to to ze kara pieniezna jest zalezna od dochodow oskarzonego, to tylko tak zebys sie wiecej nie wyglupial. To, że możecie bezkarnie obrażać bez skrupułów, to Wam się jeno.... wydaję. > A jak mówi Pan Prezydent Andrzej Stania: "człowiek, tak postępuję, jak w domu r > odzinnym był wychowany". No to widac ze twoi rodzice nauczyli cie tylko milosci do pieniadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kupujewbiedronce Re: Wybory 21 listopada zmieńmy prezydenta!!! 29.09.10, 09:12 Stania to wzór cnót i poprawnej polszczyzny. Zagłosuję na kogokolwiek, byle ten człowiek zniknął! Odpowiedz Link Zgłoś
nick_na_raz panie radny Domżalski 29.09.10, 11:58 Może najpierw Norwid- "Ty mnie do pieśni pokornej nie wołaj, bo ta już we mnie bez głosu(...)" A teraz ja - to pana wybór, by nie widziec i nie słyszeć . To trochę jak idea trzech madrych buddyjskich małp: „nie widzę nic złego, nie słyszę nic złego, nie mówię nic złego”, ale wyznawanie tej ideologii, bedąc radnym, jest co najmniej dyskusyjne. Był pan na rozprawach, słyszał pan zeznania - i co, wszyscy jesteśmy niewiarygodni? Toż to jakiś mega spisek. I proszę mnie nie straszyć - wyznaję zasadę, że internet NIE JEST anonimowy, więc nigdy nie pozwoliłabym sobie na pisanie czegoś co jest nieprawdą, kogoś krzywdzi lub podważa jego dobre imię (jeżeli ma takowe). Odpowiedz Link Zgłoś