mariuszlonca
18.11.10, 18:39
Tytuł postu nie nawiązuje wprost do tematu wątku - gdybym napisał, że dotyczy wyborów do RM nikt by tego nie kliknął. W końcu teraz wszyscy piszą o wyborach.
Dotarł do mnie list skierowany przez jednego z radnych (może żeby nikogo nie zniechęcać nie podam jego nazwiska).
W liście zasługi radnego i podziękowanie za współpracę. Osobnik przypisuje sobie np. wybudowanie autostrady i wiele, wiele innych inwestycji, które wykonano dzięki jego staraniom i za jego kadencji. Idąc tym tropem powinienem dostać jakąś nagrodę, honorową emeryturę, order, ponieważ za mojego życia Polak został papieżem, wstąpiliśmy do Unii.... Oczywiście stało się to dzięki moim staraniom :) Ale to ciągle off topic.
W liście podkreślającym zasługi radnego jest też zachęta do głosowania na innego kandydata.
A poza tym kilkadziesiąt błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, językowych. Na ten przykład: "Z częściom rozpoczętych inwestycji...".
Zainteresowani pewnie dotrą do listu. Roi się w nim od baboków. Zastanawiałem się nawet, czy nie jest tak, że ktoś życzliwy zrobił radnemu "dobrze" i nie spreparował tego listu. List nadaje się dla polonistek - doskonały na dyktando.
A z innej beczki, to widziałem innego kandydata poruszającego się po mieście małym pimpkiem z reklamą na dachu. Nie wynajął do tego nikogo, nie wysłużył się podległym pracownikiem - kierował pojazdem osobiście. Również nie podam jego nazwiska, by nie zachęcać. Ale klasa!!! Gdybym głosował w Rudzie, to na niego.