30.11.10, 19:04
Dlaczego takie opóxnienia w zamieszczeniu listopadowych sesji Rady Miasta. Chciałabym zobaczyc ostatnia sesje starej rady i pierwszą sesję noewj rady. Tymczasem oglądam i słucham na żywo debaty prezydenckiej, zachęcam do ogladania
Obserwuj wątek
    • qwerty_59 Re: Tv Sfera 30.11.10, 19:21
      dzisiaj urzędasy nie dali się zaskoczyć jak w poprzedniej debacie. Endrju w sondzie od początku na pierwszym miejscu z ponad 80% poparciem
    • pancio.net Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 19:35
      Nie wnikając w scenografię, i umiejętności prowadzącego to publikowanie wyników sondy podczas trwania programu - totalny brak profesjonalizmu!
      • marynik Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 19:52
        Tak potiwerdzam, słupek sondażowy dla A.S.zaraz "przebije" sufit w studio, czy w urzędzie aktualnie siedza pracownicu i dzwonia? Bo tak to wygląda.
        A poza tym słucham i włos sie na głowie jeży.
        • marynik Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 19:54
          SMS nie wysyłam bo nie będę nabijac komus kapsy.
          I tak zagłosuje na P. Dziedzic
        • qwerty_59 Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 19:59
          niestety muszę się zgodzić..on najwyżej może dzieciom bajki na dobranoc opowiadać
          • miglanc_pl Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:04
            Ale patrząc obiektywnie ta Pani też elokwencją nie grzeszy ?? Dla mnie na razie przewaga po stronie A.S.!!
            • jagoda.15 Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:10
              miglanc nie żartuj. Przewaga owszem ale w wodolejstwie:) żenujący sposób wmawiania ludziom bredni i przekonywania że czarne jest białe
            • niepokorna111 Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:51
              tak totalny brak profesjonalizmu kandydatki, a nawet kultury -stałe przerywanie Andrzejowi Stani.Mieliśmy wrażenie a oglądalam w większym gronie że ta pani nie rozumie co się do niej mówi,nie rozumiala konkretnych odpowiedzi Prezydenta coś tam sobie buczała gdy prezydent odpowiadał,żałosny ten jej występ .
              • jagoda.15 Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 21:00
                niepokorna ty się na temat rozumienia nie wypowiadaj, proszę cię:) odpowiedziała profesjonalnie i nie dała się zbić z tropu. Ja też oglądałam w większym gronie i nikt nie rozumiał przemyśleń pana AS ale w sumie to nic nowego:) Pani Dziedzic po raz kolejny pokazała, że jest silną osobą i dobrze przygotowaną merytorycznie do funkcji Prezydenta.
                • niepokorna111 Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 22:01
                  tak szczególnie jak sama sobie wmawiała że zostanie prezydentem, to byla jedna kwestia ktorej się wyuczyla na pamięć. Reszta to bełkot wyborczy, braki w dobrym wychowaniu i tyle.
                  Trzeba bylo ja przypilnować by sobie odswieżyła czytanie
                  • rudafraszka Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 22:12
                    niepokorna111 (pani K----a) zanim zaczniesz komuś wytykać braki w wychowaniu, to najpierw swój savoir vivre podszlifuj...
                    A twój kandydat? Kłamstwo za kłamstwem!!! Już słuchać i przytaczać się tego nie chce...
                    A ty? Pani prezes!!! To jest dopiero wstyd i żenada, że ktoś taki w ten sposób pisze do i o innych ludziach!!!
                    Chociaż... ciebie wykształcenie tłumaczy...

niepokorna111 (pani K----a) - nie bój się, savoir vivre to nie groźba... :-)
              • rudafraszka niepopkorna111 30.11.10, 21:04
                Tak. I jak Pani Grażyna Dziedzic przerywała, to ( z moim dużym gronem) mieliśmy nadzieję, że prezydent (jeszcze...) się połapie,że pierdoły gada i zacznie na temat...
                Ale nie! Bestia uparta jest!
                Merytoryka - zero
                Wodolejstwo-na szóstkę.

...niepokorna111 - nie czuj się zagrożona - merytoryka to nie groźba :-)

• finiti Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:07
            albo Stania jest prezydentem innego miasta albo ja nie jestem rudzianką. Za cholerę nie mogę się połapać o jakim mieście on gadał i gdzie jest ta kraina mlekiem i miodem płynąca a wszyscy szczęsliwi. Czy ktoś może mi to wyjaśnić???
            • sabbr Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:11
              To miasto to Zasiedmiogórogrodzie:)
              • finiti Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:19
                sabbr dzięki tak mi się coś kojarzyło:) z tą różnicą że Shrek jest gość w porządku;) pozdrawiam Cię serdecznie
            • halnywiatr Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:21
              Dobrze, że Ty też tak czujesz finiti, bo już myślałam, że mi się bajki popierniczyły.
              Ale to nie nam a miłościwie panującemu się popierwiastkowało "państwo widzicie, gdzie pieniądze zostały wydane..." - na BILBORDY WYBORCZE A.S.???
            • qwerty_59 Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:26
              sorry, ale mi się bardziej ze smerfami kojarzy:P a Stania to taki trochę przerośnięty Gargamel:)
              • finiti Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:35
                no fakt jakieś podobieństwo też jest:) szczególnie ten tekst "jak ja nienawidzę tych...":) aaaa to dlatego nasz prezydent ma taką bajkową wizje miasta:)
            • karolruda Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:28
              A mówił może, że Ruda Śląska jest największym Miastem w Polsce, a z całą pewnością na Śląsku. Bo jeżeli tak, to dla mnie wszystko jest jasne: Nasz potencjał jest większy od Krakowa, Poznania, czy Wrocławia - stąd takie zadłużenie.
          • rudafraszka A prezydent (jeszcze...) jak zwykle... 30.11.10, 20:13
            A prezydent (jeszcze...) nadal twierdzi, że u nas jest dobrze...
            "W szpitalu dzieje się dobrze i jest spokój..."
            "Szpital jest nastawiony na leczenie jak najszybsze i jak najlepsze..."
            To mam takie pytanie do prezydenta (jeszcze...), dlaczego na operację (na chirurgii) trzeba czekać pół roku??? Ostatnią zrobiłam prywatnie, teraz muszę mieć kolejną - nie stać mnie znów iść prywatnie a w szpitalu muszę czekać pół roku...A może szpital na moje przyjęcie - jak to nasze miasto "przygotowywany jest jak ta panna młoda do wesela"...?
            • 08przez15 Re: A prezydent (jeszcze...) jak zwykle... 30.11.10, 20:15
              Myslisz, ze w innych miastach jest inaczej?
              • rudafraszka Re: A prezydent (jeszcze...) jak zwykle... 30.11.10, 20:24
                Ja tam nie wiem jak jest w innych miastach, ale skoro prezydent (jeszcze...) oficjalnie na forum mówi, ze jest tak dobrze, to dlaczego mieszkańcy mają z tego nie skorzystać???
                Ale póki co to tylko gadanie - kłamanie...
            • finiti Re: A prezydent (jeszcze...) jak zwykle... 30.11.10, 20:29
              rudafraszka napisała:

> A może szpital na moje przyjęcie - jak to nasze miasto "przygotowywany jest jak
              > ta panna młoda do wesela"...?

panna młoda na wydaniu a kandydatów ni ma. Coś mało atrakcyjna ta panna młoda:)
          • rudafraszka Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:36
            Taaa. Bajki. A które dziecko by potem zasnęło?! Dość, że z domu boją się wychodzić, bo wszędzie to paszczysko z wielkimi gałami spoziera jakby pożreć chciało...
            • rudafraszka Re: Totalny brak profesjonalizmu 30.11.10, 20:42
              Gdzieś na forum czytałam o limuzynie prezydenta i ktoś nieopatrznie o helikopterze wspomniał.
              Niepokorna111 przeczytała, poleciała do prezydenta (jeszcze...), powtórzyła i co???
              Dzisiaj prezydent (jeszcze...) o lądowisku dla helikopterów zagadał!!!
              Teraz to dług wzrośnie, bo i paliwo droższe i amortyzacja i wycieczki będą odleglejsze...
    • finiti lotnisko będzie 30.11.10, 20:42
      no i stało się zaledwie wczoraj ktoś na tym forum zażartował, że lotnisko w Rudzie też się niedługo zamarzy panu AS a dziś, co???? lotnisko będzie, że niby przy szpitalu, ale pewnie ekspertyzy wykażą ze przy szpitalu się nie da, to na pewno da sie na placu defilad. Apeluję o rozwagę przy wpisach:)
    • g-48 Re: podniecona Minerwa 30.11.10, 20:51
      Dlaczego takie opóxnienia w zamieszczeniu listopadowych sesji Rady Miasta. Chci
      > ałabym zobaczyc ostatnia sesje starej rady i pierwszą sesję noewj rady. Tymczas
      > em oglądam i słucham na żywo debaty prezydenckiej, zachęcam do ogladania
      Jest ciekawsza projekcja:"Jak hartowala sie stal"
      • niepokorna111 Re: podniecona Minerwa 30.11.10, 21:02
        fraszki i finiti wygląd prezydenta wam się nie podoba, chyba trzeba wam do okulisty okularki zmienic bo wasza faworyta coś dzisiaj nieszczególnie wyglądała, czyżby za dużo wydała na nowe Z ODNOWĄ plakaty wyborcze i zabrakło kasy na studium makijażu .A fe jak możecie tak na niej oszczędzać i na jej odnowie.ZATRUDNIĆ WIZAŻYSTĘ!!!!!
        A już wiem pewnie niewyspana po tym lataniu z agitacją o 5 rano pod kopalniami.
        • rudafraszka niepokorna111 30.11.10, 21:37
          Widzisz o ile Pani Grażynie Dziedzic starczy skromny makijaż i może być nawet wizażysta, to Ty niepokorna111 (pani K----a) powinnaś zbierać na chirurga plastyka :-)
    • marynik Re: Tv Sfera 30.11.10, 22:09
      marynik napisała:

> Dlaczego takie opóxnienia w zamieszczeniu listopadowych sesji Rady Miasta. Chci
      > ałabym zobaczyc ostatnia sesje starej rady i pierwszą sesję noewj rady. Tymczas
      > em oglądam i słucham na żywo debaty prezydenckiej, zachęcam do ogladania

Czekam jeszcze na zamieszczenei tej DEBATY w tv Sfera, koniecznie musze jeszcze raz wysłuchac . Szanowan redakcjo prosze uzupełnić swoej 'archiwum" o sesje i debatę. Ponadto nie każdy mógł dziś na żywo ja ogladać, a skoro ma ma na celu lepsze poznanie kandydatów i wybór najwłaściwszego , to muszą ja obejrzeć ci, którzy dziś nie meili okazji. CZEKAMY
    • 08przez15 Re: Tv Sfera 26.01.11, 12:28
      ooo, jest doplyw nowych informacji na stronie sfery. Bardzo fajnie, tylko kto to pisze? Nieco belkotliwe...
      • zbychu-fajny Re: Tv Sfera 27.01.11, 00:05
        Tak jak i Twoja wypowiedź. Jak chcesz coś powiedzieć, to mów pełnym zdaniem: co jest, na jaki temat i o co ci chodzi?
        • 08przez15 Re: Tv Sfera 27.01.11, 10:40
          Jesli zagladasz na strone Sfery powinienes wiedziec o czym mowie. Zerknij w tematy RAPORT NIK W SPRAWIE WUJKA oraz BEZPIECZEŃSTWO W KOPALNIACH. Ciagle powtarzanie tych samych zwrotow, pisanie jezykiem tak zrozumialym dla przecietnego odbiorcy jak same raporty wzmiankowanych instytucji. Sam fakt, ze WUG opublikowal raport wydaje sie wazniejszy od tego, ze ludzie na kopalniach gina.
          Tekst TRAMWAJ POTRACIŁ PIESZEGO tez trzyma poziom. W tym wypadku to jednak kopiuj wklej ze strony bytomskiej policji.
          Pozdrawiam
      • forme2010 Re: Tv Sfera 27.01.11, 10:15
        Racja...Dłuuuugo nic, a jak już coś się pojawi to jakieś takie niewyraźne.
        • fredy58 Re: Tv Sfera 27.01.11, 20:52
          mnie najbardziej rozwala ten narrator w wiadomościach, akcentuje że tego słuchać nie idzie i do tego takimi śpiewającymi zdaniami - tragedia - mogli by coś z tym zrobić!
          • forme2010 Re: Tv Sfera 28.01.11, 14:02
            szczerze? to zdecydowanie najgorszy zespół redakcyjny jaki miała Sfera. poprzedni prowadzących sprzed dwóch, trzech, czterech lat znacznie lepiej się słuchało i co ważniejsze znacznie lepiej się na nich, a raczej na nie patrzyło. Teraz jest brzydko dla ucha i ucha.
            • forme2010 Re: Tv Sfera 28.01.11, 14:02
              to znaczy dla ucha i oka.....;-)
              • nie.z.tej.bajki Re: Tv Sfera 29.01.11, 23:53
                właśnie oglądam wiadomości tv sfera. Nie da się słuchać narracji Pani Karoliny. Ciągle ta sama intonacja. Nie ważne czy to relacja z koncertu czy ze smutnego zdarzenia jakim była np. katastrofa MTK. Wszystko z radosnym, śpiewającym wydźwiękiem.
                Druga sprawa,że szybko i niezbyt wyraźnie. Podobny "problem" ma Pani Katarzyna.
                Z kolei Pani Bożeny, z wyraźną wadą wymowy również nie słucha się z jakąś przyjemnością.
                Chyba przydałoby się "wietrzenie magazynów".
    • 08przez15 Re: Tv Sfera 16.01.12, 21:44
      Szukam przyslowia w ktore pozwoli mi zrozumiec ten fragment wypowiedzi ze strony sfery: "wypicie jednego przysłowiowego piwa pod blokiem czy w parku"
      • volwer Re: Tv Sfera 19.01.12, 17:06
        "wypicie jednego przysłowiowego piwa pod blokiem czy w parku"- nie moze wpłynąc negatywnie na obraz naszego pieknego powiatu,tak jak puszczenie bąka przy stole nie może świadczyć o braku wychowania ,a wręcz przeciwnie swiadczy o trosce o własne zdrowie,kosztem organów powonienia innych osób oczywiscie.wypisz wymaluj odnowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka