Dodaj do ulubionych

Hit na Hity nowej władzy

18.02.11, 10:20
Porozumienie dla Rudy Śląskiej z koalicjantami z lewicy i PiS szykuje nam ciekawą uchwałę.
Szukają oszczędności wywalając ludzi na bruk, tną koszty w sporcie kulturze i świecie a jednocześnie w prezencie za 1% wartości dwie działki w Chebziu sprzedadzą parafii katolickiej pod nowy kościół.
Wartość działek to 0,5 mln zł.
Co na to radny lewicy Józef Osmenda?
Czy zaniżając wartość transakcji obniżamy płacony podatek VAT i robimy Rzeczpospolitą w lolo.
A może CBA, CBŚ i inne organy powołane by dbać o interesy Rzeczpospolitej ????????????

Obserwuj wątek
    • zoro333 Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 11:10
      Może parafia jak będzie budować kościół to przy okazji postawi osiedle dla wiernych :))) Budowanie kościoła dla tej grupki osób jest cokolwiek dziwne. Jak się potem parafia utrzyma?
      I jak pokazuje budżet miasta będziemy jeszcze ostro partycypować w tej inwestycji.
      Ciekawe co na to radni lewicy teraz powiedzą. Poprzednio radny Osmenda ostro się sprzeciwiał finansowaniu przez miasto takich inwestycji.
      Tak przy okazji, kochani radni zobaczcie projekt uchwały o utworzeniu Izby Wytrzeźwień a szczególnie jej par.4 o przekazaniu mienia. Może nie wiecie ale jak przekażecie ten sprzęt z Ballestremów 16 to w Izbie i noclegowni nie będzie można się ruszać. I po jakiego luda Izbie potrzebne są 4 kopiarki, ze 20 kompletów komputerowych i 9 drukarek atramentowych. Czyżby pac jęci Izby w ramach OdNowy byli trzeźwieni bawiąc się na Internecie :).
      Może na spokojnie się zastanowicie gdzie ten sprzęt przekazać, świetlica, szkoła lub stowarzyszenia.
      • zoro333 Panie Józefie wyborcy popierają 18.02.11, 11:40

Na Chebziu wybory samorządowe wygrało SLD a pan normalnie znokautował przeciwników uzyskując 3 razy więcej głosów niż kandydaci na prezydentów.
        Tak przy okazji wyborców ci jest na tym Chebziu 790 osób, z rocznika 2006 wiemy, ze mieszkało tam wtedy 1100 osób, teraz zdecydowanie mniej. Jeżeli na tysiąc osób buduje się kościół, co ile ich ma być na Halembie??? 20!
      • hynio59 Re: Hit na Hity nowej władzy 21.02.11, 08:17
        A co mają Synagogę postawić? Oni są Chrześcijanami. Co więc chcesz od nich? Gdyby nie kościół to byś książki na tabliczce pisał i czytał.
    • kapioh1 Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 11:48
      bytom333 napisał:
      "Porozumienie dla Rudy Śląskiej z koalicjantami z lewicy i PiS szykuje nam ciekawą uchwałę.
      Szukają oszczędności wywalając ludzi na bruk, tną koszty w sporcie kulturze i świecie a jednocześnie w prezencie za 1% wartości dwie działki w Chebziu sprzedadzą parafii katolickiej pod nowy kościół. Wartość działek to 0,5 mln zł."

:)) No, ja jestem przekonany, że do tej "sprzedaży", czy też prawie darowizny dojdzie. Czy to prawda, że pewna firma, powiązana pewnym nazwiskiem z pewnym naczelnikiem już ostrzy sobie ząbki na lukratywne zlecenie projektowe ? Jeśli tak, to kościół będzie przypominał pewien budynek, budę w zasadzie, przy ul. Niedurnego.
      A ty, mein Bytom333 nie narzekaj, albowiem zapotrzebowanie na dęte msze za zwalnianych z pracy zapewne wzrośnie. Nie ma to jak przylizać farorzowi.
      • sukiero Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 11:59
        dzisiaj kościół jutro cmentarz...
        • zoro333 Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 12:14

Cmentarz na Chebziu się już nie zmieści, może wykupią część Fryny lub Rudy 1 :)
          • kapioh1 Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 12:44
            zoro333 napisał:
            "Cmentarz na Chebziu się już nie zmieści, może wykupią część Fryny lub Rudy 1 :)"

Nie mów "hop", na granicy z Katowicami rudzianie dali se wyrąbać gigantyczną połać lasu, i katowiccy zakonnicy mają spory cmentarzyk. Kasa na dziesięciolecia !! W końcu mniej się rodzi a więcej schodzi. I kto był wtedy architektem ? Ten sam, pupil obecnej Pani Władzy :))

• waple Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 16:52
              Przypominam sobie,że radny Osmenda był przeciwny budowie kościoła na Chebziu.Merytoryczne uzasadnienie jego było logiczne.Do kogo ten kościół budować? Chodziło o llość mieszkańców.Były głosy aby ten teren sprzedać a za uzyskane pieniądze wybudować przedszkole.Osmenda chyba za to przez jakiegoś faroża był wyklęty a jak się to skończyło to nie wiem.I nie wiem o co chodzi z tą przygotowaną nową uchwałą RM.Mnie się wydaje,że ktoś pokapowoł,że bardziej potrzeba przedszkola a niy kościoła, co ocztwiście bym poparł. Piszę to jako katolik a nie jakiś wyklęty.Pozdrawiam.
              • nick_na_raz Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 17:21
                jasne- z miejscami w żłobkach dramat, do przedszkoli zapisać najmłodsze dzieci - podobnie, ale ważne, że gdzie kopniesz, to kościół!
              • jozefosmenda Hit nad Hity starej władzy 18.02.11, 18:02
                Cokolwiek by nie powiedzieć to jest to obecnie już(ten projekt uchwały) przysłowiowa musztarda po obiedzie! Wynik głosowania można już tutaj przewidzieć.
                Zdecydowanie jednak nie zgadzam się z stwierdzeniem, że jest to HIT nowej władzy! Są to efekty poczynań, które pozostawiła po sobie "tamta" władza. Mówiąc grzecznie inaczej to jest to piwo do wypicia przez kogoś kto go nie nawarzył!
                Wprawdzie mógłby "ów" projekt być rozbity na dwie uchwały czyli w w pierwszej wyrazić zgodę na zbycie po cenie rynkowej a w drugiej upoważnić (lub NIE) prezydenta miasta do 99% obniżki! (sic!)
                Zamiast zatem zaledwie 7712,10 zł moglibyśmy w dobie kryzysu otrzymać do budżetu miasta zastrzyk gotówki w kwocie 627.000 zł +23% Vat czyli + 144.210 zł = 771.210 zł!
                Mnie zwyczajnie się już nie chce i może przykładem Gregora wyjechać gdzieś daleko gdzie normalność jest na co dzień a nie od przypadku do przypadku?
                Ale podyskutować możemy.
                Dla przykładu również i o środkach finansowych przekazanych z budżetu miasta "onegdaj" na budowę wieży na Mrowczej Górce (czy ktoś widział tą wieżę?). Albo ławkach za 320.00 zł. czy tez metalowym ogrodzeniu za 80.000 zł.itd.,itd.
                A w szkołach mamy ubikacje z wczesnego PRL,wypadające z framugami okna na głowy uczniów czy cieknące dachy! Ogrodzeń niestety brak więc nie ma regenerować no i zresztą za co?
                • waple Re: Hit nad Hity starej władzy 18.02.11, 18:25
                  P. Osmenda, nie ma co lamentować, ale zmieniać i im szybciej tym lepiej.Życie toczy się dalej a tego piwa nie ma co pić, bo to beczkopłuki.Trzeba siły skierować teraz na rzeczy bardzo ważne i do nich szukać szerokiego poparcia.Poparcia dla rzeczy ważnych i niezbędnych aby życie w Rudzie stało się dla Rudzian znośniejsze,tak to na ten czas określenie moim skromnym zdaniem trafne. Powodzenia.
                • bad_and_ugly Re: Hit nad Hity starej władzy 18.02.11, 21:28
                  jozefosmenda napisał:
                  > Cokolwiek by nie powiedzieć to jest to obecnie już(ten projekt uchwały) przysło
                  > wiowa musztarda po obiedzie! Wynik głosowania można już tutaj przewidzieć.
                  > Zdecydowanie jednak nie zgadzam się z stwierdzeniem, że jest to HIT nowej władz
                  > y! Są to efekty poczynań, które pozostawiła po sobie "tamta" władza. Mówiąc grz
                  > ecznie inaczej to jest to piwo do wypicia przez kogoś kto go nie nawarzył!
                  > Wprawdzie mógłby "ów" projekt być rozbity na dwie uchwały czyli w w pierwszej w
                  > yrazić zgodę na zbycie po cenie rynkowej a w drugiej upoważnić (lub NIE) prezy
                  > denta miasta do 99% obniżki! (sic!)
                  > Zamiast zatem zaledwie 7712,10 zł moglibyśmy w dobie kryzysu otrzymać d
                  > o budżetu miasta zastrzyk gotówki w kwocie 627.000 zł +23% Vat czyli + 144.21
                  > 0 zł = 771.210 zł!
                  > Mnie zwyczajnie się już nie chce i może przykładem Gregora wyjechać gdzieś
                  > daleko gdzie normalność jest na co dzień a nie od przypadku do przypadku?

> Ale podyskutować możemy.

Ale czego się Panu nie chce? Dopiero co wybrany i już się nie chce?! A wypłatę to się Panu chce brać? I zaś 4 lata "józiolenia" w postaci: "na to było za późno","tego się nie dało bo poprzednicy", "chciałem ale nie mogłem"...
                  • g-48 Re: Hit nad Hity starej władzy 18.02.11, 21:44
                    Mam Joziczka wylaczonego ale z twojego wpisu wynika ze orkiestra gra na stara nute ktora przepowiedzialem w czasie wyborow.
                • bytom333 Re: Hit nad Hity starej władzy 18.02.11, 22:11
                  Szanowny Panie radny nie wiem czy musztarda po obiedzie.
                  Wiem, że mamy do czynienia z projektem uchwały.
                  I krótka piłka :
                  Zgłosuje Pan Osmenda za czy przeciw ???????????????????????
                  • jozefosmenda Re: Hit nad Hity starej władzy 18.02.11, 23:02
                    A jak myślisz Bytom?
                    Możemy obstawiać już dzisiaj!
                • robertdebruss Re: Hit nad Hity starej władzy 20.02.11, 08:08
                  No ja z tymi oknami to je prowda, ino z tego co wiym to zaroz po wymianie tych łokiyn w szkole pańsko krewno blank blisko podobno dostała tam robota. Jakoś tak to niy bardzo moralne. Jest czasami tak, że niektórzy umiom to wykorzystać do końca, bo zawsze coś swojego idzie przylepić. Najgłupsze jest to że co niektórzy tego niy widzom i jeszcze chwolom pomysłodawcy za niy swoje. Dobrze że przynajmnij dzieci coś tyż z tego mają.
    • g-48 Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 18:58
      O cmentarz to wy sie nie martwcie komuszki dla was zawsze sie znajdzie miejsce na wieczny spoczynek miedzy plotem a torami i dla tak "skromnej" gawiedzi to wystarczy.
      • sulejmanoglu Re: Hit na Hity nowej władzy 18.02.11, 23:29
        Czytając nowe wypowiedzi J. Osmendy nie trudno się dziwić ze użytkownik g-48 ładnie Panu jedzie. Jakoś zmieniać prezesów w spółkach to wam się chce, wypłacać wynagrodzenia zwolnionym też się chce. Zwalanie winy na poprzednikó, taka to wasza rudzka odnowa i cięcie kosztów.
        • jozefosmenda Re: Hit na Hity nowej władzy 19.02.11, 23:35
          To nie jest zwalanie winy!
          Jeden rządzi i jeden odpowiada!
          A 56 mln. zł. za niepokryte faktury z 2010 roku to czyja zasługa?
          • kat.1 Re: Hit na Hity nowej władzy 20.02.11, 00:08

Również twoja, bo brałeś kasę za pierdzenie w stołek.
          • robertdebruss Re: Hit na Hity nowej władzy 20.02.11, 08:23
            Panie Osmynda W tym mieście niy ino Stania rządzioł. Tam plejada gwiazd wystympowała w wiekszym składzie i pan tyż tam mioł bardzo ważno rola. Więc niy wal pan farmazonow, że teraz to ino Stania za to odpowiado. No mo pan cwany styl bycia i myślenio. Jak to godajom JO JE ZAWSZE BIOLUTKI INNI SOM WINNI. JO NIY PODPISYWOŁ, JO SIE NIY ZGODZOŁ, JO PROTESTOWOŁ, ja, ino że to teraz tako głośno godka. Czamu wtedy pan sie niy darł pod nieybiosa, co strach boło o miejsce z ciepłym zydlym ???? teraz jak Stania dostoł kopa, odwaga wystąpioła jedyn krok do przodku i skoko jak dzyndzel w galopie ?
          • robertdebruss Re: Hit na Hity nowej władzy 20.02.11, 08:33
            Jak juz pan tak godo że jedyn rządzi i jedyn odpowiado to po jakiego pierona tyla wos tam mo siedzieć. Niych siedzi ino tyn jedyn co rządzi i niych łon odpowiado. Co może sie myla ?.Trocha by sie pieniędzy uszporowało bo za co wom płacić za zwalenie winy jedyn na drugiego. Jak by to zależało odymnie to już tam naprowda takiego jak pan niy ma, za tako godka. Pan sie zawsze znajdzie jakieś wytłumaczynie. A w tym roku przed wyborami do rad zaś bydymy loć piwko dla uzyskania poparcia bo tak jakoś widza że leje pan tym piwem na lewo i prawo.
            • norma-5 Re: Hit na Hity nowej władzy 20.02.11, 12:12
              ciekawe ilu chętnych byłoby do zasiadania w radzie jeśli dieta byłaby symboliczna?Na jakieś materiały, dojazd najtańszym środkiem lokomocji na sesję.Przecież wszyscy radni mają żródła utrzymania więc jeżeli tak bardzo chcą pomóc miastu to powinni zrzec się tych diet.W skali roku to niemałe pieniądze.Zwykli ludzie żyją za dużo mniejsze pieniądze.Myślę że w radzie zasiadali by ci którym naprawdę zależy na dobru miasta.Dorwali się do koryta i tylko narzekają na poprzedników, a przecież jak startowali do rady wiedzieli jaka jest sytuacja!do roboty a nie ino narzekać!
              • g-48 Re: Hit na Hity nowej władzy 20.02.11, 14:29
                ciekawe ilu chętnych byłoby do zasiadania w radzie jeśli dieta byłaby symbolicz
                > na?Na jakieś materiały, dojazd najtańszym środkiem lokomocji na sesję.Przecież
                > wszyscy radni mają żródła utrzymania więc jeżeli tak bardzo chcą pomóc miastu t
                > o powinni zrzec się tych diet
                Te pytanie tez zadaje caly czas do kandydatow na bezradnych i ciagle odpowiedzi nie ma!
          • g-48 Re: Joziczku"roztomily" 20.02.11, 14:27
            To nie jest zwalanie winy!
            > Jeden rządzi i jeden odpowiada!
            > A 56 mln. zł. za niepokryte faktury z 2010 roku to czyja zasługa?

To czamu to siedzisz w tym bindrze z tym glupkowatym usmiychym na tyj sali i klaskorz tymi lapami?Czy tylko po to aby cie TV Sfera nakrecala do Hollywoo marki Ruda Slaska a i za to bieresz pieniadze?Moze jeszcze chcesz kans wnuczka usadzic na intratne stanowisko?
    • bytom333 Re: Hit na Hity nowej władzy 20.02.11, 15:11
      I dlatego, że za A. Stani zmieniono plan zagospodarowania przestrzennego Pan radny Józef Osmenda przychyli się do przekazania działek miejskich parafi rzymskokatolickiej.
      Szanowny Panie przypomina mi Pan radnego Wyciślika.

Poadrawiam Pana byłą rogatą dusze.
      • jozefosmenda Hit na Hity przeszłej władzy 20.02.11, 22:28
        Czegoś ty się Bytom dzisiaj nażarł na obiad, że pierdzielisz takie głupoty?
        Dla mnie żałosny człowieku Kościół nie jest tematem tabu i głosowałem zdecydowanie przeciw w związku z zmianą Planu Zagospodarowania Przestrzennego w dzielnicy Chebzie! To pierwszy taki przypadek, ze najpierw będzie kościół a potem jak Bóg da(?) będziemy budowali domy mieszkalne na Chebziu by ktoś do tego przybytku mógł uczęszczać a taca była bogata pozwalająca na jego utrzymanie!
        Nie kojarzę również w czym ci przypominam radnego Wyciślika bo nijak nie mogę sobie tego jakoś poukładać.Nawet nie jesteśmy tego samego wzrostu no i ja mam glacę a on nie!
        Ale szczerze powiedziawszy tacy anonimowo-opłotkowi gieroje jak ty i pozostali tutaj (łącznie z Gregorem) to możecie sobie co najwyżej pogwizdać!
        Mam to serdecznie gdzieś!
        • bad_and_ugly Re: Hit na Hity przeszłej władzy 20.02.11, 22:56
          jozefosmenda napisał:
          "Czegoś ty się Bytom dzisiaj nażarł na obiad, że pierdzielisz takie głupoty?
          Dla mnie żałosny człowieku Kościół nie jest tematem tabu i głosowałem zdecydowanie przeciw w związku z zmianą Planu Zagospodarowania Przestrzennego w dzielnicy Chebzie! To pierwszy taki przypadek, ze najpierw będzie kościół a potem jak Bóg da(?) będziemy budowali domy mieszkalne na Chebziu by ktoś do tego przybytku mógł uczęszczać a taca była bogata pozwalająca na jego utrzymanie! Nie kojarzę również w czym ci przypominam radnego Wyciślika bo nijak nie mogę sobie tego jakoś poukładać. Nawet nie jesteśmy tego samego wzrostu no i ja mam glacę a on nie! Ale szczerze powiedziawszy tacy anonimowo-opłotkowi gieroje jak ty i pozostali tutaj (łącznie z Gregorem) to możecie sobie co najwyżej pogwizdać! Mam to serdecznie gdzieś!"

Czy Pan czasem nie zauważył, że coraz częściej w stosunku do Pana adwersarzy używa słów i wyrażeń typu: "nażarł", " co najwyżej pogwizdać", "z pukla sjechać", "pierdzielisz", a nie każdy z Pana adwersarzy to Gregor? Ja rozumiem - Gregor wymaga specjalnego podejścia, bo taki jego... "urok". Ja rozumiem, że my forumowicze -wg Pana "anonimowo-opłotkowi gieroje" też dla pana partnerami nie jesteśmy i ma Pan nas "serdecznie gdzieś". Ale jak to się ma do sprawowanej przez Pana funkcji, tych akordeonów, zamiłowania do muzyki, pianistek, śpiewaczek o innych zawodach z powołania nie wspomnę? Pan im chyba wstyd przynosi takim prostactwem?
          • jozefosmenda Re: Hit na Hity przeszłej władzy 21.02.11, 09:14
            >>>bad_and_ugly napisał:
            wg Pana "anonimowo-opłotkowi gieroje" też dla pana partnerami nie jesteś
            my i ma Pan nas "serdecznie gdzieś". Ale jak to się ma do sprawowanej przez Pan
            a funkcji, tych akordeonów, zamiłowania do muzyki, pianistek, śpiewaczek o innych zawodach z powołania nie wspomnę? Pan im chyba wstyd przynosi takim prostactwem?<<<

Już ty się chłopie nie martw o mnie i stosunki w tym kulturalnym świecie!Tam obowiązują inne zasady niż tutaj na tym forum w wykonaniu co niektórych,którzy w jednej osobie piszą pod kilkoma nickami.
            A zasada jest prosta: ja dla chamów jestem wprost proporcjonalny w określeniach tak jak oni do mnie się odnoszą.
            A jak cię zabolało(i innych też) to znaczy, że cel został osiągnięty.
            Skupmy się jednak w tym wątku na sednie sprawy .To po pierwsze.
            Po drugie nie piszcie kłamstw na mój temat to i odpowiedzi będą kulturalne.
            A po trzecie ?
            No już przecież napisałem co!
            • bad_and_ugly Re: Hit na Hity przeszłej władzy 21.02.11, 19:11
              Nie pisałem i nie piszę po wieloma nickami!
            • g-48 Re: A tak Joziu 22.02.11, 09:52
              A zasada jest prosta: ja dla chamów jestem wprost proporcjonalny w określeni
              > ach tak jak oni do mnie się odnoszą.

Masz juz duzo plikow z Zorokiem na mnie? Uwazaj tylko dobry uczniu Nazarewicza zeby ci twardy dysk nie wysiadl.
              A kuku znowu znikam.
              • lernest Re: A tak Joziu 22.02.11, 12:50
                Jak zdążyłem się zorientować to niejaki g-48 ma niesamowitą radochę z tego co tutaj wypisuje.
                I dobrze bo przynajmniej jest ciekawiej.
                Ale swoją drogą kto to jest Nazarewicz?
                Jakiś ksiądz, sportowiec czy tajny agent? A może na zupełnie ktoś inny?
                • g-48 Re: A tak Joziu 22.02.11, 15:15
                  www.bibula.com/?p=12610
                  Tago gnoja spotkalem w lutym 1982 roku z dwoma doktarami uczelni PZPRowskiej .
                  A z drugiej strony lernest wysil sie troche i poszukaj samodzielnie po googlach.Jego cureczka jest teraz dziennikarka.
        • bad_and_ugly Re: Hit na Hity przeszłej władzy 20.02.11, 23:09
          jozefosmenda napisał:
          "(...) i głosowałem zdecydowanie przeciw (...)"

Aha i jeszcze jedna nowość... Wszyscy zapewne wiedzieli, że można głosować: ZA, PRZECIW albo WSTRZYMAĆ SIĘ OD GŁOSU. Od dzisiaj wiedzą, że można "ZDECYDOWANIE PRZECIW". A ZDECYDOWANIE ZA też już można w naszej Radzie Miasta głosować?
    • rango Re: Hit 20.02.11, 17:11
      Zamiast ładować się w populistyczną decyzję staniolandu uczciwe byłoby wykorzystanie narządzia - referendum.
      Ogłoszenie referendum dla dzielnicy Chebzie -będzie ważne, pod warunkiem uczestnictwa co najmniej 50% mieszkańców.
      Jeżeli wyrażą taką wolę mieszkańcy wtedy to można coś pokombinować z "opuszczeniem" ceny terenu a tak ...? (odpowiedzcie sobie sami dla kogo będzie kościół).

• sukiero Re: Hit 20.02.11, 22:00
        No nie przesadzaj. Słyszałem że PO dbając o finanse miasta chce złożyć własny projekt uchwały właśnie tej treści.
    • hynio59 Re: Hit na Hity nowej władzy 21.02.11, 08:15
      A co chciałbyś kupić? Mało ci jeszcze tego co ci Stania "dał"?
      • waple Re: Hit na Hity nowej władzy 21.02.11, 17:36
        Ja tam nie wierzę,,,,,,,,,,,,,,,,ze PO ma projekt uchwały o referendum na Chebziu.Ale jak widzę co się tu dzieje to się nie dziwię,że przekręty majątkowe, Komisji Majątkowej d/s Kościoła są tak gigantyczne.I to załatwiane rękoma byłej SB.Bezrobocie, bieda, brak miejsc w przedszkolach a buduje się kościół,kościół nie wiadomo do kogo.
        • pancio.net Re: Hit na Hity nowej władzy 21.02.11, 20:14
          ... dla biednych Panie dla biednych...
          • sukiero Re: Hit na Hity nowej władzy 22.02.11, 16:37
            Powiadasz - jak trwoga to do Boga? Był już taki jeden który twierdził " dla jednych to była kara dla drugich przestroga..."
            • pancio.net Re: Hit na Hity nowej władzy 22.02.11, 20:02
              ... będzie siedział w pierwszej ławce :-)
    • bytom333 Re: Hit na Hity nowej władzy 23.02.11, 13:32
      Już jutro obraduje Rada Miejska.
      Już jutro dowiemy się jaki los czeka działki warte 0,5 mln.
      Już jutro zagłosuje Józef Osmenda.
      Pod projektem uchwały podpisała się Grażyna Dziedzic.
      Pod uzasadnieniem uchwały podpisał się Michał Pierończyk.

Jeżeli uchwała przejdzie i zrezygnują z pieniędzy na rzecz miasta i państwa (VAT), jak będą uzasadniać zwalnianie ludzi z pracy ????????????????????????????
      Brakiem przychodów?????????
      • waple Re: Hit na Hity nowej władzy 23.02.11, 18:40
        Pożyjemy,zobaczymy.Ciekawe? Mamy kryzys i brak przedszkoli a tu niby jak znalazł.
    • hynio59 Re: Hit na Hity nowej władzy 23.02.11, 18:43
      Podziękuj Stani za długi!
      • g-48 Re: Hit na Hity nowej władzy 23.02.11, 18:51
        Podziękuj Stani za długi!
        Podziekowalem! Za inwestycje tez!
        A moze ty Henio nie uczyles sie o Kazimierzu Wielkim czy Ludwiku II ?
        www.neuschwanstein.de/englisch/palace/index.htm
      • zoro333 Re: Hit na Hity nowej władzy 23.02.11, 20:29

Sprawa ciągnie się przez kilka lat, obietnice złożyła poprzednia władza.
        Dokonano zmianę planu zagospodarowania.
        Ja jestem przeciwny podarowaniu gruntu nowej parafii tym bardziej, że dotyczy to tak niewielkiej grupy mieszkańców, a kościół trzeba będzie jeszcze wybudować.
        Z drugiej jednak strony jest coś takiego jak ciągłość władzy. Jeżeli poprzednia obiecała i dopuściła do utworzenia parafii i zmian w planie zagospodarowania to czy można to zmieniać?
        Zobaczymy jak zagłosują radni? Tylko czy my mamy już wydruki imienne z głosowań?
        • g-48 Re: Hit na Hity nowej władzy 24.02.11, 09:54
          Ja jestem przeciwny podarowaniu gruntu nowej parafii tym bardziej, że dotyczy t
          > o tak niewielkiej grupy mieszkańców, a kościół trzeba będzie jeszcze wybudować.
          > Z drugiej jednak strony jest coś takiego jak ciągłość władzy
          No uwazaj!Bo jak ten Kosciol zbuduja to cie moga z grona komuszego wywalic zes za malo protestowal.
    • bytom333 Re: Hit na Hity nowej władzy 24.02.11, 09:24
      Ciągłość władzy
      Czy Pani Dziedzic będzie realizowała wszystkie obiecanki Pana Andrzeja Stani ???????????
      To po co ją wybieraliśmy ???????
      • zoro333 bytom333 24.02.11, 13:05

Ciągłość władzy to nie spełnianie obietnic konkurencji politycznej a zachowanie i przestrzeganie umów poprzedników.
        Jakbyś bytom nie wiedział, TO CAŁA demokracja polega na ciągłości władzy.
        Inaczej przy każdej zmianie władzy wszelkie zarządzenia, podpisane umowy poprzedników traciły by znaczenie.
        Zrozumiałe?
        • jozefosmenda Czyżby THE END? 24.02.11, 23:36
          Z wielkiej chmury w finale mały deszcz!
          Projekt uchwały o tanim gruncie na budowę kościoła został zdjęty z porządku obrad.W obecności 22 radnych 18 głosowało za zdjęciem a 4 miało paraliż w palcach i nie głosowało.
          Jak donoszą wiewiórki to jak na razie nowego kościoła na Chebziu nie będzie i to wcale nie z tego powodu, że radni to zdjęli z porządku obrad!
          A we wtorek miałem na Chebziu dyżur i nikt z obecnych na nim mieszkańców nie był za tą budową. Stwierdzili krótko, że obecna kaplica w zupełności im wystarcza.
          Dobrze zatem, że z jednej i drugiej strony są logicznie myślący ludzie!
          • bytom333 Re: Czyżby THE END? 25.02.11, 09:43
            Oby tak i szacun dla pana Panie radny.
          • zoro333 Re: Czyżby THE END? 25.02.11, 15:05
            I tak trzymać! Może jeszcze uda się zmienić plan zagospodarowania i te cenne działki sprzedać?
            • g-48 Re: Czyżby THE END? 25.02.11, 15:09
              I tak trzymać! Może jeszcze uda się zmienić plan zagospodarowania i te cenne dz
              > iałki sprzedać?
              Na pawilon handlowy jakiegos radnego lub kogos z rodziny?! Pfujjjjjjjjjjj! Zebym znowu nie wykrakal!
              • jozefosmenda Re: Czyżby THE END? 25.02.11, 17:01
                Nie, szanowny panie Nieszwic, nie na pawilon handlowy!
                Lecz na zabudowę mieszkaniową po to by mieszkańców na Chebziu było wystarczająco wiele by mogli utrzymać za swoje już obecnie istniejącą tam kaplicę !
                Póki co to dokłada do tego rudzka oświata !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka