Dodaj do ulubionych

gdzie się podział p. Rózga?

19.02.11, 14:08
Dawno nic nie było słychać o tym Panu. Swoją drogą ciekawe, który lekarz tak ryzykuje i dlaczego ZUS nie sprawdza wiarygodności wystawiania zwolnień lekarskich (a wystarczy tylko zadzwonić anonimowo do ZUS)?

Ponoć już przygotowano posadkę dla tego Pana u kolegi w ZAZ-ie w Żorach?
Obserwuj wątek
    • koannak Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 20:31
      Był w szpitalu, poczytaj podziękowania w wiadomościach rudzkich, jednak to nie była ucieczka przed zwolnieniem. Wszyscy którzy go znają wiedzą, że miał problemy ortopedyczne. Jednak to nie prawda, jak co poniektórzy myśleli, że ''uciekł na L4 bo się bał zwolnienia". Dziwne, że nikt o tym nie wspomniał, a na pewno wiedzieli - trochę to przykre, bo każdy z nas nie chciałby sam o sobie pisać, że jest chory, a na takie zabiegi czeka się miesiącami a nawet latami i są to tzw. terminy szpitala (ordynator ustala terminy przyjęcia na oddział). Życzę Panu Rózdze, jak każdemu człowiekowi szybkiego powrotu do zdrowia - i tyle. Nie będę wdawać się w dyskusję, chciałam tylko wyrazić swój pogląd i przedstawić informację, która przeczytałam.
      • 1sprawiedliwy1 Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 15:03
        koannak napisała:

> Był w szpitalu, poczytaj podziękowania w wiadomościach rudzkich, jednak to nie
        > była ucieczka przed zwolnieniem. Wszyscy którzy go znają wiedzą, że miał proble
        > my ortopedyczne.
        Również życzę P. Norbertowi zdrowia, tylko jakoś dziwnym trafem ordynator z R.Śl, nie leczy dalej swojego kolegi, może boi się "ciągnąć L4" tak długo i P. Norbert musiał skorzystać z pomocy przyjaciela i udać się do zaprzyjaźnionego szpitala w Zabrzu po "słuszne L4"
        • 1sally Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 16:33
          jak to mówią prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie:) jeśli się nie mylę to przyjaciel Pana Norberta Pan A.S. osobiście był z nim w szpitalu w Zabrzu pozałatwiać formalności:) to się przyjaźń nazywa!!! a swoją drogą zamieszczać podziękowania za opiekę dla szpitala zabrzańskiego w wiadomościach rudzkich to dla mnie mistrzostwo świata:) chyba nie o podziękowania tu chodzi co:)??
          • g-48 Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 17:56
            a swoją drogą zamieszczać pod
            > ziękowania za opiekę dla szpitala zabrzańskiego w wiadomościach rudzkich to dla
            > mnie mistrzostwo świata:) chyba nie o podziękowania tu chodzi co:)??
            Z pewnoscia NIE! Moze chodzi pokazac ze szpitale rudzkie sa nic nie warte ! Ciagla walka o koryta w szpitalu nie sprzyja dobrej atmosferze a wiec ktory lekarz jest zdolniejszy to ucieka.
            Tyle co do dzialalnosci komisji zdrowia i zwiazkow zawodowych na terenie szpitala.
            A ze ktos jak ma mozliwosci (nie nagly termin) poszukac sobie innego zespolu lekarskiego to tez z tego korzysta i tyle.
          • skalar2011 Re: sally 20.02.11, 18:48
            twoje wpisy świadczą o twojej paranoji chyba ,wszędzie widzisz jakieś udziwnienia,kobieto czy ty się leczysz tylko w Rudzie Ślaskiej - to chyba masz jakieś dojścia,bo mogłabyś nie dożyć terminu przyjęcia do specjalisty.Termin do diabetyka min.6 miesięcy, do kardiologa 6 miesięcy,do urologa gdzieś na wrzesień, do neurologa prawie rok i ty widzisz coś dziwnego że mieszkaniec Rudy leczy się w mieście ościennym .
            Ale wykazujesz dziwna znajomość w ocenie lewych L-4 chyba dobrze to przerobiłaś.
            Serdecznie pozdrawiam pana Norberta i życzę dużo zdrowia .
            A co do wiadomości rudzkich ,wszelkie podziękowania są płatne to chyba gazeta na nich zarabia i dobrze.
            • 1sally Re: sally 20.02.11, 19:23
              "wykazujesz dziwna znajomość w ocenie lewych L-4 chyba dobrze to przerobiłaś" - skalar a gdzie ja pisałam o lewym L4??????????????????:) tak bardzo próbujesz zaprzeczysz oczywistym faktom, że bronisz się lub kogoś mimo, że nie było żadnego ataku:) ja tylko stwierdziłam fakt!
              a co do wiadomości rudzkich zgadza się ogłoszenia są płatne i napisać można wszystko ale też ośmieszyć się łatwo:)
            • zainteresowany522 Re: sally 23.02.11, 16:22
              płacić własnej gazecie???!!! a to już skandal ;))))
    • serio333 Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 20:53
      ZUS już był dobrze poinformowany
      • nick_na_raz Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 21:13
        "> ZUS już był dobrze poinformowany"
        nie tylko zus. szpital w rudzie (czy raczej lekarz tego szpitala), który go nie przyjął, również.
        odbije wam się kiedyś - oby wkrótce - ten jad.
        • serio333 Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 21:20
          jad ?- to nie tan adres - wiem jak jest
          nick_na_raz napisała:

> "> ZUS już był dobrze poinformowany"
          > nie tylko zus. szpital w rudzie (czy raczej lekarz tego szpitala), który go nie
          > przyjął, również.
          > odbije wam się kiedyś - oby wkrótce - ten jad.
        • serio333 Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 21:22
          i jeszcze - wszystkiego dobrego p.Norbercie !
          nick_na_raz napisała:

> "> ZUS już był dobrze poinformowany"
          > nie tylko zus. szpital w rudzie (czy raczej lekarz tego szpitala), który go nie
          > przyjął, również.
          > odbije wam się kiedyś - oby wkrótce - ten jad.
          • nick_na_raz Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 21:31
            wiem, że wiesz, toteż nie do ciebie to było kierowane. pisałeś o zus, więc pod tobą się wpisałam.
            • serio333 Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 21:44
              ok - już myślałem że jestem po złej stronie
        • robertdebruss Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 21:56
          Moim zdaniem powinno się tego lekarza wywalić na zbity ryj. Jak takiej łajzie mogą ufać inni pacjenci. Może chciał się przylizać swojej idolce ??????// Proszę podać jego nazwisko bo nie chciałbym być pod żadnym pozorem jego pacjentem.
      • skalar2011 Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 19:33
        sally ty chyba bardzo się boisz ośmieszenia więc nie dawaj żadnego ogłoszenia przypadkiem w wiadomościach rudzkich, a podziękowań w tejże gazecie czytalem wiele i jakoś mnie nie dziwiły.Kulturalni i dobrze wychowani ludzie maja w zwyczaju dziękować,szczególnie za największy dar jakim jest dla człowiek zdrowie.
        Ja tez swego czasu dziekowalem lekarzowi aż Katowic bo uratował mi życie w sytuacji gdy jego kolega z Rudy nie miał dla mnie czasu, a niestety nie było mnie stac wtedy na prywatną wizytę.
    • robertdebruss Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 22:01
      Szkoda że nie pytałeś kiedy twoja idolka siedziała na L-4 przez wiele miesięcy. Więc nie nakręcaj tematu. Wazelinkę już kupiłeś ?????/ Czy masz jeszcze z zapasów ? Walnij jeszcze fotkę do twojego artykułu może cie prędzej zauważą i dostaniesz malutkie korytko.
      • skalar2011 Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 22:23
        idolka ponoć miała zwolnienie ,,ekstra,, lekarskie ,bardzo dlugie a o dziwo nikt jakoś Zusu nie powiadomił ciekawe?
        A co do lekarza to znam tam jednego co go wyrzucili na zbity pysk
        ( i slusznie, pacjentów ma glęboko w d...ie )ale nowa władza go a jakże przyjęła
        • serio333 Re: gdzie się podział p. Rózga? 19.02.11, 22:33
          skalar2011 napisał:

> idolka ponoć miała zwolnienie ,,ekstra,, lekarskie ,bardzo dlugie a o dziwo nik
          > t jakoś Zusu nie powiadomił ciekawe?
          > A co do lekarza to znam tam jednego co go wyrzucili na zbity pysk
          > ( i slusznie, pacjentów ma glęboko w d...ie )ale nowa władza go a jakże przyję
          > ła

masz waści złe wieści
          • robertdebruss Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 08:40
            No ty za to SERIO ### masz najświeższe jak się siedzi blisko koryta to się wie.
            • nick_na_raz Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 17:48
              "tylko jakoś dziwnym trafem ordynator z R.Śl, nie leczy dalej swojego kolegi, może boi się "ciągnąć L4" tak długo"
              cud, panie, cud!
              od lat chory i niepełnosprawny norbet rózga zostaje nagle (z naciskiem na "nagle") w rudzie uzdrowiony! swoiste lourdes ta nasza ruda. szkoda, że tylko do granic miasta.
              • koannak Re: gdzie się podział p. Rózga? 20.02.11, 19:59
                Przestańcie już, proszę tych za i przeciw, każdy z nas może się kiedyś znaleźć w machinie NFZ i wszelkich prób ratowania swojego zdrowia. Ja czy Ty za wszelką cenę, niezależnie czy to jest Ruda Śląska czy miasto ościenne - będziemy się starali o to aby nasze zdrowie zostało przywrócone, choćby w jakiejś części., niezależnie od tego czy mamy znajomości w Rudzie czy nie Tylko zdrowie można utracić bezpowrotnie, cała reszta to "rzecz nabyta", w tym stanowisko tu i tam.
              • verdet Re: gdzie się podział p. Rózga? 31.03.11, 11:27
                Ciekawe jak tam szanowne zdrowie p. Norberta? Podobno znalazł nową pracę- gratulacje!
                • nick_na_raz Re: gdzie się podział p. Rózga? 31.03.11, 15:00
                  Hmm, myślę, że to raczej jego praca znalazła. I fajnie. Dla niego, bo dla miasta już jakby mniej. Odnawiajmy dalej, ciekawe dokąd to zaprowadzi to miasto?
    • ricoxxx18 Re: gdzie się podział p. Rózga? 25.02.11, 10:16
      Dla takiego chama jak NR nie powinno byc litości.Zrobił bardzo wiele krzywdy wielu ludziom."Przyszla kryska na ........"
      • wiewiorrudzki Re: gdzie się podział p. Rózga? 25.02.11, 11:02
        Nie wiecie przecież tam gdzie pieprz rośnie nie ma internetu, a ja słyszałem, że on tam poleciał ??
        Czyż nie Panie norbilubi ??
        • verdet Re: gdzie się podział p. Rózga? 25.02.11, 12:26
          Taki wypoczynek jest wskazany, w ramach rehabilitacji... zapewne refundowanej przez NFZ (turnus rehabilitacyjny) - po dłuższym pobycie na zwolnieniu lekarskim. Jeśli byłoby inaczej to co na to ZUS?

A w ogóle to jak długo można być na zwolnieniu lekarskim i co dalej? bo zwolnienie przecież kiedyś się kończy.
          • verdet Re: gdzie się podział p. Rózga? 25.02.11, 12:32
            p.s.
            a gdzie się podziali inni "działacze" ZAZ? np. p. Jerzy K., p.Bogusława B., itd.... (Ci którzy tworzyli ten ZAZ)
            • robertdebruss Re: gdzie się podział p. Rózga? 25.02.11, 19:57
              No, zawzięci wrogowie Norberta, niech się ujawni choć jeden który doznał od niego krzywdy. Zasługi jakie były jego dziełem po 1000 kroć przewyższają wredne pomówienia. Takim tylko w pysk napluć, tak, tak, tym którzy o jego zasługach nie chcą pamiętać. Ja w przeciwieństwie do was jestem mu wdzięczny za pomoc, bezinteresowną zresztą. Wy za to opluwacie go, żeby się przypodobać wiecie komu.
      • skalar2011 Re: ricoxxxcoś tam 25.02.11, 22:10
        chamstwo to z ciebie bije aż bucha, napewno ci zasiłku odmówił bo ci się nie należał ,ty chcesz go obrzucać blotem, to masz pecha to był najlepszy dyrektor MOPS i najlepszy dyrektor ZAZ, ktorego pracownicy ZAZ do dziś bardzo dobrze wspominają. pomógł wielu ludziom ale napewno nie takim typom jak ty
        • ricoxxx18 Re: ricoxxxcoś tam 28.02.11, 11:03
          Ty jesteś ewidentnym przykładem ze z NR doogadal sie tylko ten kto gadal tak jak on, ten kto mu prawil jaki to on jest madry, jakie madre decyzje podejmuje.Kiedy tylko ktos byl innego zdania byl od razu wrogiem.Co do tego pomagania to owszem robil to, ale tylko wtedy kiedy mial z tego jakis interes i potem taką osobe w ręku.Czas pokaze kto z takim arogantem bedzie chciec pracowac
          • verdet Re: ricoxxxcoś tam 06.03.11, 10:44
            I ma "pozamiatane" p. Norbi. Ciekawe czy zdążył wziąć swoje rzeczy przed pójściem na zwolnienie lekarskie?
          • 1sally Re: ricoxxxcoś tam 06.03.11, 11:28
            Czasem przyjąć od kogoś pomoc to jak zaprzedać dusze diabłu. Ma Cię w ręku i nie zawaha się wykorzystać. To tyle na temat bezinteresowności tej osoby.
            • robertdebruss Re: ricoxxxcoś tam 06.03.11, 17:52
              A Ty 1Sally komu sprzedałaś swoja duszę ?????????
              • zajec_pagadi Re: ricoxxxcoś tam 31.03.11, 17:30
                Tak jak inni dostał rozkaz opuszczenia miasta na zawsze. Mimo, że pracował w MOPS-ie, to jednak nie miał właściwego paszportu.
        • ktos33dwa Re: ricoxxxcoś tam 01.04.11, 23:19
          Pan Norbert R to największa szuja, cała rzesza polityków małych i dużego formatu to nic, podczas wyborow w 2002 roku był w komitecie Z D. i mówił o Stani takie rzeczy że przykro, lecz gdy wygrał stania to on od razu obrócił marynarkę i wszystkich sprzedał, zresztą to istota o czerwonym podniebieniu więc nic nie powinno dziwić sprzeda wszystkich.
          • sukiero Re: ricoxxxcoś tam 01.04.11, 23:41
            ktos33dwa napisał:

> obrócił marynarkę i wszystkich sprzedał...

Jesteś pewien że tylko on? Skromniacha z ciebie oj...
          • g-48 Re: Ktos tam cos tam i byle co 02.04.11, 00:46
            Pan Norbert R to największa szuja, cała rzesza polityków małych i dużego format
            > u to nic, podczas wyborow w 2002 roku był w komitecie Z D. i mówił o Stani taki
            > e rzeczy że przykro, lecz gdy wygrał stania to on od razu obrócił marynarkę i w
            > szystkich sprzedał,
            zresztą to istota o czerwonym podniebieniu więc nic nie pow
            > inno dziwić sprzeda wszystkich.
            A ty wszystko kupujesz jak leci.Jak juz widziales to czerwone podniebienie to z pewnoscia i tresc zoladkowa - wziales prysznic?
          • zbychu-fajny klasa a szujowatość? 02.04.11, 10:07
            Albo mało wiesz, albo "kto się tak przezywa, ten się tak nazywa" - jak wołały kiedyś na placu. A zapytam cię: jaką pozycje po tychże wyborach przyjął ZD w stosunku do AS? O jego marynarce nie sposób mówić, bo już wiadomo, która lewa, prawda? A kojarzysz może dlaczego R. przyjął w końcu ofertę wodza? Bynajmniej nie "od razu" - jak twierdzisz. Podpowiem ci, że wielką zasługę w tym miał jego wcześniejszy lider, który miał głęboko kumpli i zobowiązania jego sztabu wyborczego. Tak, masz rację: NR nie dorósł do klasy Zbynia, toteż kiedy przeszedł do wodza, już nie chciał dalej bluzgać przeciw niemu. No i ZD musiał działać w osamotnieniu moralnym, lizać pięty i coś jeszcze wodzowi, a z drugiej strony myśleć, jak to ugryźć... To było cierpienie. I za to trzeba teraz takiego R nazywać szują, nie?
          • zoro333 do wszystkich 02.04.11, 11:26

Panie i panowie. Norbert jest dzisiaj osobą prywatną, mało tego od 9 lat nie zajmuje żadnej funkcji wybieralnej,. Był urzędnikiem samorządowym, i jakakolwiek ocena powinna tego dotyczyć.
            Dla mnie, do 2002 roku był jednym z najlepszych radnych. Potem był dobrym dyrektorem.
            Nie rozumiem jego emocjonalnego zaangażowania w poprzednich wyborach, ale to nie powód aby go tu opluwać.
            Ktos33dwa – nie masz pojęcia o czym piszesz. Opierasz się na plotkach i to jedynie cię tłumaczy.
            Relacje pomiędzy Norbertem a Zbyszkiem zostawmy im, są dorośli i potrafią swoje problemy rozwiązywać sami.
            • ricoxxx18 Re: do wszystkich 21.04.11, 11:57
              Coś ucichło o norberciku! Czy ktos cos wie co ten cham teraz robi?
              • lswaczyna Re: do wszystkich 21.04.11, 12:41

ricoxxx18 napisał:

> Coś ucichło o norberciku! Czy ktos cos wie co ten cham teraz robi?
                Proszę o szacunek nawet dla Norberta. Jest to nie godne nazywać kogoś chamem chcąc nosić miano człowieka. Norbert nie jest z "mojej BAJKI" niemniej Panie/Pani Ricoxxx18 powinien on pozwać P/P tym bardziej ,iż nik daje tylko iluzję anonimowości.;-))
                Z tego co wiem N.Rózga pracuje na rzecz miasta sąsiedniego.
                • verdet Urząd Miasta Świętochłowice - posiedzenie RM 21.04.11, 13:16
                  marzec 2011 r.

Dawid Kostempski ogłosił również mianowanie Pełnomocnika do Spraw Osób Niepełnosprawnych, którym został Norbert Rózga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka