Dodaj do ulubionych

Nie taki Zbynko zły!

17.06.11, 22:03
Imć pan J. K., koleś naszego byłego p. A.S. obsadza stanowiska Rudzkimi "wyrzutkami", stanowiska w GPW K-ce. W grudniu WYdał (J.K.) program dobrowolnych odejść pracowników GPW, a teraz zapełnia kolesiami puste miejsca. Słuch niesie o ujęciu wody Goczałkowice i tamtejszym kierowniku rybaczówki, jakoby był on ze znanego miasta na Śląsku (pachnie mi R.Śl.). Z tego miasta coraz pełniej w biurach GPW. www.gpw.katowice.pl/load.php?PageID=0600000 Tylko dla czego ja mam płacić na ich utrzymanie?
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Nie taki Zbynko zły! 18.06.11, 00:01
      Tylko dla czego ja mam płacić na ich utrzymanie?
      Nie musisz! Wez swoje manele , konika i wyjedz z Slaska.
      • fast-kajfasz Re: Nie taki Zbynko zły! 18.06.11, 09:56
        Ty chyba Ślązakiem nie jesteś. Może jesteś mutantem Śląsko-Niemieckim, zwany bastardem. Żaden Ślązak przez 35 lat nie obraził gorola w mojej obecności. Ale bastard tak.
        • g-48 Re:Hynio faryzeusz 18.06.11, 10:26
          Ty chyba Ślązakiem nie jesteś. Może jesteś mutantem Śląsko-Niemieckim, zwany bastardem. Żaden Ślązak przez 35 lat nie obraził gorola w mojej obecności. Ale bastard tak.
          Dwa goroliki sie lodezwaly!
          Widzisz spikol basztardym nazywano dzieciska z mieszanych rodzin gorolskich i Slaskich.
          Gorola na Slasku nikt niy lobrazol ale sztachetkami z plotu pora tygodni na wulcu w szachu trzymali( bylo tak po smierci tormana z Wawla przed Witola.
          • fast-kajfasz Re:Hynio faryzeusz 18.06.11, 14:35
            Że pod kopułką masz nie za wiele to podejrzewałem. Ale dla czego robisz krzywdę Ślązakom, stawiając ich do poziomu kibola?
            • g-48 Re:Hynio faryzeusz 19.06.11, 12:42
              Że pod kopułką masz nie za wiele to podejrzewałem. Ale dla czego robisz krzywdę
              > Ślązakom, stawiając ich do poziomu kibola?

A czego ty goroliku juzas zabicie tormana z Wawla chcesz na rowni z kibolami stawiac?
              Na Wawlu grali ino Slonzoki a gorole nojwyzej stoli na rulce z kola za plotem i gaftali.
              Gorole mieli swoj szpilplac za wulcym kaj grali w karty i przegrywali swoje Junaki,Javy swoje gospodarstwa a niy roz i swoje kobiyty i Slonzoki tysz im sie w to niy miyszali.
              A co do Rajchu to tam jest wiyncyj goroli niz Slonzokow.
      • hynio59 Re: Nie taki Zbynko zły! 18.06.11, 10:17
        To ty spadaj do Reichu. Tam twoje miejsce. Tu jest Śląsk, Polski Śląsk. O to walczyli powstańcy.
        • g-48 Re: Nie taki Zbynko zły! 19.06.11, 18:15
          Tu jest Śląsk, Polski Śląsk. O to wa
          > lczyli powstańcy.
          No wlasnie o SWOJ SLASK a nie wasz SLASK.
          A ty goroliku jak godosz >SLASK< to szkyrtej kronflekami i stowej na bacznosc
      • najlepszy.boleklolek Re: Nie taki Zbynko zły! 19.06.11, 17:07
        Czasem to zdaje mi się, że mówisz jak córka AS-a ?
        • hynio59 Re: Nie taki Zbynko zły! 21.06.11, 15:06
          Jak ci się często zdaje to idź do psychologa.
          • volwer Re: Nie taki Zbynko zły! 21.06.11, 15:20
            u nas w szpitalu na Izbie Przyjęc najlepszym psychologiem jest Tomcio Podludek.to fajny psycholog jest..może pomoże,ma takie dobre opinie od pacjentów w internecie.
    • barretta Re: Nie taki Zbynko zły! 19.06.11, 09:53
      Nam podnoszą ceny wody my ograniczamy zużycie. My ograniczamy zużycie to oni podnoszą ceny wody. Żeby 1 litr zużytej wody zapłacił zatrudnionego obywatela . Jak długo żyję nie słyszałem o jakimś rewolucyjnym planie cięć kosztów by woda utrzymywała się na jakimś cenowym poziomie. Gdy mówi się, że szpital przynosi straty - wszytko jest w porządku - bo jak można mówić o szpitalu zarabiającym na nieszczęściu obywatela. Ale gdy mówi się, że spółka GPW przynosi zyski - to super! - że bez wody nie można żyć i jest to PODSTAWOWE dobro dzięki któremu ŻYJE człowiek i na tym się zarabia jakoś nikt nad tym nie płacze. Fenomenem ekonomicznym jest że woda się kończy to musi drożeć (popyt/podaż) - zaś zdrowie (procedury) które można leczyć jest nadpodaż - NFZ ich nie chce kupić - limituje ceny (zaniża) a tym samym jeszcze obniża ich zakup.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka