03.07.11, 12:04
Czemu, zlikwidowano rondo przy Ul. Bzów w Rudzie 1 ?? wiem że łączy sie to z otwarciem DTŚ, ale skoro było mogło zostać, a teraz utrudniony jest wyjazd z osiedla Bzów,szkoły czy basenu, no i autobusy mają większy kłopot z zawracaniem i wyjechaniem z powrotem na ulice.
Obserwuj wątek
    • waple Re: Rondo 03.07.11, 18:10
      W celach statystycznych.Na Halembie przy kościele MBR. jest jedno i 100m. dalej drugie na 1-go Maja. Statystyka się zgadza.Nie wiem kto decyduje o trasach komunikacji miejskiej?Teraz aby gdzieś dojechać autobusem trzeba przejechać obok wszystkich marketów w mieście. Czy chcesz czy nie, czy ci się spieszy czy nie.Kiedyś to były autobusy wynajmowane przez te markety,widocznie drogo.I tak wydłuża się trasy autobusów, podnosi ceny biletóów, pasażer zapłaci. Polska gościnność. Pozdro.
      • jankolodziej Re: Rondo 03.07.11, 18:44
        Statystyka się pewnie zachwieje, kiedy w Halembie ruszy budowa następnego rondka...
        • majkelos1948 Re: Rondo 03.07.11, 19:43
          jankolodziej napisał:

> Statystyka się pewnie zachwieje, kiedy w Halembie ruszy budowa następnego rondka...
          Tzn gdzie?? w którym miejscu ??
          • waple Re: Rondo 03.07.11, 20:08
            Ludziska wiedzą a nie powiedzą.A na Halembie zbliża się najgorsze,zwozić się zacznie konstrukcje OTI,no i jeszcze jede rondo?, o zgrozo.Strach nawet o tym myśleć.No ale tyle przeżyliśmy,może i tym razem się uda. Hey.
    • chlopakgornoslaski Re: Rondo 05.07.11, 08:36
      bo bylo to rondo tymczasowe potrzebne do wyjazdu z dtś, a teraz po co by one tam mialo byc skoro jest po 1 pasie w kazda strone? dodatkowo kolidowalo z tramwajem
      • jozefosmenda Re: Rondo 05.07.11, 13:29
        Takie były założenia projektowe i fertig!
        A poza tym tramwaj na rondzie to nic dobrego.W przeszłości autobus o tym się przekonał a inni też.
        Teraz jest tak jak było przedtem ale ruch samochodowy zdecydowanie mniejszy!
        Na moją interwencję obcięto gałęzie (asty) wyrastające od dołu pnia drzewa tam rosnącego by widoczność w kierunku na Zabrze była lepsza.
        Ale uważać trzeba zawsze i wszędzie!
        • jankolodziej Re: Rondo 05.07.11, 20:05
          "Na moją interwencję obcięto gałęzie (asty) wyrastające od dołu pnia drzewa"
          To przez Ciebie pieski teraz biegają spanikowane, szukając asty coby siusiu zrobić ...
        • robertdebruss Re: Rondo 05.07.11, 20:20
          I tu się zgadzam z panem Józefem. Rondo z tym tramwajem to faktycznie gehenna dla niektórych kierowców. Fakt wyjazd z tego osiedla jest utrapieniem, ale czasami lepiej trochę postać niż poleżeć wieczność.
          • 1802ef Re: Rondo 05.07.11, 22:31
            dziwia sie że za ten pomysł z tymi zawodzającymi astami nie dostoł jakiś premii,a może tak dyskretnie z szuflodki jak to downiej bywało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka