Dodaj do ulubionych

I znowu w plecy.

08.09.11, 09:19
Rząd się chwali,że jedyną grupą dostającą podwyżki, to nauczyciele.Ale, ale nic z budżetu państwa, obciąża się tym samorządy.Nie wiem ile trzeba będzie znowu wysupłać z budżetu gminy?, ale na pewno znowu kilka milionów.Biednemu zawsze wiatr w oczy . Pozdro.
Obserwuj wątek
    • jankolodziej Re: I znowu w plecy. 08.09.11, 18:17
      Ten wiatr jest najważniejszy. Gdyby ustał - ludzie jeszcze gotowi na oczy przejrzeć i (o zgrozo) zagłosować na kogoś spoza ustalonej listy ...
    • g-48 Re:Drogi waple 08.09.11, 21:31
      Nie chce mi sie wierzyc zes tak naiwny i nie sluchasz politykow uwaznie przed wyborami.
      Oni przecie jasno mowia ze szpitale /no tak zadluzone pod uszy/ oddaja w gestje samorzadow i tak samo szkoly . Chyba potrafisz na tyle myslec lub sluchac co bekna oni gdzies w kaciku zeby sobie wyrobic obraz co bedzie po wyborach.
      Chyba pamietasz ze PO chcialo podac Lecha Kaczynskiego do sadu ze on powiedzial ze PO chce sluzbe zdrowia sprywatyzowac.
      Moze wybrac Lewice ktora zapewnia wszystkim prace tak jak bylo za PRL gdzie praca byla OBOWIAZKIEM a stanie w kolejkach przywilejem MAS PRACUJACYCH
      No nie wiem dlaczego nie wybierac dalej PO partie geszefciarzy?!
      • pipi43 Re:Drogi waple 09.09.11, 23:38
        g-> Chyba pamietasz ze PO chcialo podac Lecha Kaczynskiego do sadu ze on powiedzial
        > ze PO chce sluzbe zdrowia sprywatyzowac.

1. nie chodziło o Lecha tylko o Jarosława
        2. rzecz miała miejsce w trakcie kampanii wyborczej 2010
        3. sprawę rozpatrywał sąd w trybie wyborczym
        4. sąd stwierdził, że komercjalizacja to nie prywatyzacja i Jarosław nie ma racji.
    • wiem_duzo Re: I znowu w plecy. 09.09.11, 10:40
      no i ? ameryki drogi kolego nie odkryles. Poczekajmy az o swoje zaczna sie upominac, milicjanci, strazacy, lekarze oj trzabedzie wysuplac jeszcze kilka(nascie) mln :)))) nooo i nie zapomnijmy ze trzeba zabezpieczyc pieniadze na premie dla urzedasow, bo przeciez im sie nalezy za ciezka prace!!!! - ktora niejeden porownuje do pracy gornika! :D
    • g-48 Re:A moze troche wiecej popracowac?! 22.09.11, 10:09
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10332434,Polscy_nauczyciele_pracuja_najkrocej_na_swiecie.html
      Juz od dluzszego czasu obserwuje grono pedagogiczne i tak sobie mysle ile urlopu oni maja ,jak mlodo przechodza na renty i na rencie dodatkowo pracuja(widac nie tacy schorowani jak ich Broniarz robi) i zarobki jak tak sobie popytalem w tym gronie tez nie najgorsze,
      Mysle ze sa zawody ktore maja dobre lobby i na tym koniku rozjezdzaja gospodarke polska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka