24.03.12, 16:28
dlaczego woda w GPW jest droga ? zobacz jak drogi ma zegarek Kania; za nasze -przecież GPW jest spółką skarbu państwa; ile zarabia prezes?
Obserwuj wątek
    • bad_and_ugly Re: GPW 24.03.12, 22:29
      "dlaczego woda w GPW jest droga ?"
      No to ile konkretnie kosztuje woda w GPW? Pytam, żeby się dowiedzieć ile nam do kubika PWiK dopłaca

"zobacz jak drogi ma zegarek Kania;"
      A wali mnie to! Jakim malutkim i zawistnym trzeba być żeby się takich rzeczy czepiać.

"za nasze"
      Ode mnie na zegarek nie brał, to za moje chyba nie.

" -przecież GPW jest spółką skarbu państwa;"
      Tak na pewno. A napisz jeszcze, że z dominującym udziałem Skarbu Państwa.

ile zarabia prezes?
      A co Cię to obchodzi?! Wstrętne, obrzydliwe i zawistne typy!

Syf, malaria! Zacznijcie patrzeć na siebie!
      • sukiero GPW hola hola 24.03.12, 22:42
        No nie do końca tak.
        Przerosty w zatrudnieniu, wysokie koszty utrzymania, sztuczne twory - jak np. dystrybucja sp. z o.o. itd. Ktoś za to musi zapłacić. Hurtownik z czegoś musi pokryć swoje "koszta"
        Za darmo też tam nie pracuje.
        • bad_and_ugly Re: GPW hola hola 24.03.12, 22:57
          "Przerosty w zatrudnieniu, wysokie koszty utrzymania..."
          Tak jak w PWiK...

"...sztuczne twory - jak np. dystrybucja sp. z o.o. itd."
          Jak PWiK wydzieli np. jako swoją spółkę swój transport i usługi ciężkim sprzętem, to też tak napiszesz? GPW zrobiło dokładnie to samo co np. jest w elektroenergetyce czy gazownictwie - sprzedawca to jeden podmiot, a sieciowiec to drugi, a jakoś nie protestujesz.

"Ktoś za to musi zapłacić."
          Tak jak za festyny z okazji okrągłych 18-tych urodzin, jakieś audyty zewnętrzne...

"Hurtownik z czegoś musi pokryć swoje "koszta""
          Detalista też.

"Za darmo też tam nie pracuje."
          A Ty pracujesz za darmo?

To wróćmy do meritu sprawy... Ile ten kubik wody od GPW kosztuje? W dalszym ciągu nie wiem ile mi Pan Domżalski dopłaca do wody. A jest to GPW, jak pisze rudzianie_2010, "spółką skarbu państwa" czy nie?
    • 22burza Re: GPW 24.03.12, 22:56
      trzeba było iść do GPW,a nie marzyć o w-ce prezydenturze naszego Miasta,dobrze,że marzenia wzięły w łeb,bo ale by my mieli reprezentantka naszego grodu,zaś by chciała jechać na Ukraina.Kania nie pije to sie sprawia mo chłop głowa to wie kaj pieniądze lokować, Asia ta zowiść cie kiedyś zabije,nie buduj chałpy nie pal markowych papierosów,nie pij luxusowych trunków no i będzie zegarek jak u Kani,chłop jak z żurnala,to co mo sie ruhla kupić.Można jeszcze mosz taki,bo jak ześ szła do I koomunii to ci potka napewno taki podarowała,wtedy łone były ino w sklepach górniczych ,za talony,toś sie napewno czuła wyrózniono.Oj Asia ,Asia, jeszcze ci łod rana nie przeszło ? a kwaski sie napiłaś ?
    • romeczekkowalski Re: GPW 20.12.12, 09:13
      Wracając do tematu Giełdy Papierów Wartościowych. Warto zainteresować się tematem nagonki na prezesa.
      www.forbes.pl/polowanie-na-sobolewskiego-kto-chce-usunac-prezesa-gpw-,artykuly,136089,1,1.html
      • skalar2011 Re: GPW 20.12.12, 15:59
        Asia a co z tą twoją pożyczką z urzędu kupiolaś sie też jakiś zegarek czy poszła na przelew?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka