Dodaj do ulubionych

Wyniki referendum

24.06.12, 21:30
pojawią się tu: www.kadencja.pkw.gov.pl/aw/pl/20120624-247201-RFM/index.html
:D
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:13
      Sferatv zapowiada wstępne wyniki na 23.

PS I jakieś złamanie ciszy wyborczej było na portalu społecznościowym?
      Banerek na fejsie? ;)
      • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:20
        Cisza na forum wśród zwolenników referendum jakaś takaś podejrzana.
        Ale nie traćmy nadziei ;)
        • mietlorz707 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:10
          Mecz oglądają. Dopiero po meczu zaczną narzekać.
          • jozefosmenda Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:14
            No i mamy rzuty karne!
            • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:18
              Tym razem nie bedzie -sprawiedliwości stało się zadość-(by Ciszewski)
              Włosi odpadną ;)
              • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:26
                A jednak Ciszewski górą-Proszę państwa,sprawiedliwości stało się zadość!!!
                Mea culpa,tym razem nie zgadłem ;)
                • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:32
                  A tu Ciszewski do posłuchania(tak jakoś 1,50 sek)
                  ziomksg.wrzuta.pl/audio/2zkuhiQS65W/kabaret_rak_-_gornik_zabrze_as_roma_i_jan_ciszewski
                  Bo piosenka jak piosenka,Grzesiu jeszcze wtedy kiepsko spiewał ;)
            • stara-baba-pl Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:20
              A Osmenda jak zawsze dupczy 3 po 3 o szpilu w wątku o referendum.
              • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:44
                stara-baba-pl napisała:

> A Osmenda jak zawsze dupczy 3 po 3 o szpilu w wątku o referendum.

W referendum juz posprzątane.
                Wolisz,żeby Józek się znęcał nad referendystami? ;)
              • jozefosmenda Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:55
                Stara babo!
                Dlaczego zamiast "miłować" mnie używasz takich rynsztokowych słów?
                Co i tak nie zmienia postaci rzeczy, że kolejne oszustwo i machlowanie kartami nie wyszło!
                Kilka ton badziewia i koszty do rozliczenia ,kara do zapłacenia oraz smród po gaciach to coś co mi się bardzo negatywnie kojarzy.

• amarian2 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 02:10

Jeżeli to mówisz o referendum Józefie to jest gorzej niż myślałem. Mnie zastanowiło, ze więcej ludzi zagłosowało za odwołaniem rady i to dużo niż dostała ona głosów w czasie wyborów.
                  Mnie się tez wydaje, ze teraz już mając pełną władzę trzeba będzie rozliczyć nie „drobne” wydatki ale milionowe jak krematorium, i rozwiązać na szybko kilka afer na które nie było czasu kampanii.
                  Zawsze powtarzałeś, ze nieobecni nie mają racji. A teraz tymi nieobecnymi się podpierasz?
                  A niestety oszustwo i machlowanie kartami wyszło.
    • ziomek_z_halemby Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:24
      wyniki podali na naszemiasto.pl - p.prezydent wygrała, więc szkoda tylko tej kasy - waple i spółka powinni zapłacić ze swoich!!!
      • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:26
        Jeszcze chyba nie.Na 22

Trwa liczenie głosów. Według wstępnych i jeszcze nieoficjalnych wyników, dotychczas frekwencja określana jest na ok. 14-16 procent, podczas gdy do odwołania prezydent musi ona wynosić ponad 17 procent, a w przypadku Rady Miasta - ok. 23 procent.
        • jozefosmenda Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:36
          Z mojej strony "muzyczne" kondolencje składam:
          www.youtube.com/watch?v=8Ln09MDIaSg
          • pipi43 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:40
            A dlaczego nie "akordeonowo"?
          • hepik1 Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:42
            Włochy -Anglia-dogrywka.
            Józek ty mroź to piwo dla mnie ;)
            Fajny wieczór.
            Może karne b edą?
            W meczu oczywiście,nie w referendum ;)
            • jozefosmenda Re: Wyniki referendum 24.06.12, 22:49
              Hepik mam trzy odłożone!
              Jedno dla ciebie,drugie dla mnie i trzecie dla wskazanego przez przewodniczącego komitetu referendalnego ich przedstawiciela.
              Chociaż może być sam pan Wesołowski to go trochę podszkolę w materii samorządowej i nie tylko!
      • waple Re: Wyniki referendum 25.06.12, 14:33
        ziomek_z_halemby napisał:

> wyniki podali na naszemiasto.pl - p.prezydent wygrała, więc szkoda tylko tej ka
        > sy - waple i spółka powinni zapłacić ze swoich!!!
        Ty idz się modlić o zdrowie, bo o rozum już za niyskoro.I zmiyń nika, bo mi jest wstyd za " ziomek z halymby".
    • han_ys Re: Wyniki referendum 24.06.12, 23:24
      Do godz. 23, według nieoficjalnych wyników frekwencję w Rudzie Śląskiej wyliczano na ok. 18 tys. głosów.

Jeżeli informacja ta potwierdzi się, wówczas referendum będzie nieważne, a prezydent oraz radni zostaną przy władzy (dla ważności referendum ws. odwołania prezydent, głosów musiało być 20 tysięcy 326 osób, w przypadku Rady Miasta 26 tysięcy 638).

To nadal wstępne wyniki! Podliczanie głosów nadal trwa.

rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1453591,referendum-w-rudzie-slaskiej-trwa-glosowanie-koniec-o-godz,id,t.html#1237d51e5aa29a2f,1,3,60
      • pipi43 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 00:00
        Szkoda, że Angole przegrali...

Ale może na pocieszenie jakaś premia wpadnie?
        • jozefosmenda Re: Wyniki referendum 25.06.12, 02:15
          A więc stało się!
          Biedny Waple musi za chwilę złożyć podpis na dokumencie stwierdzającym ICH porażkę.
          Na ten moment brakuje tylko kropki nad "i" ale to już niczego nie zmieni.
          Ponoć ten "epny" baner wiszący na ukos - jutro(dzisiaj) ma być wystawiony na Allegro.
          • amarian2 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 06:30
            Józefie klęska?!
            Ty tak poważnie. Wiesz ile głosów dostała Dziedzic i Rada?
            Chyba, że chcesz sobie zaliczyć wszystkich którzy nie byli na referendum.
            Klęską natomiast jest taki sposób walki z demokracją jak pokazała to władza w ciągu ostatnich tygodni.
            Wynik referendum jest prosty jak drut. Referendum jest nieważne. I tak na świeżo, dzięki niskiej frekwencji na Bykowinie. Np. NB dało czerwoną kartkę Prezydentowi, ponad 20%, tak samo Halemba,
            Teraz macie władzę i odpowiadacie za Miasto i za wszystko co się stanie. Teraz powiedzenie: Jeden rządzi jeden odpowiada już nie będzie tłumaczeniem m.in. za taką tragedie jak w lutym.
            Komitet wyda oświadczenie popołudniu.

Ogromnym natomiast sukcesem referendum jest fakt, że w mieście rozpoczęła się dyskusja o problemach R.Śl i sposobie rządzenia. Takie afery jak krematorium, wydobycie na zawał czy inne pomysły władzy bez szerokiej konsultacji społecznej już nie przejdą. I tego jestem pewny.
            Innej rzeczy też jestem pewny. Na referendum partie polityczne i różnego rodzaju elity straciły. Na własną prośbę
            • janek23nadaje Re: Wyniki referendum 25.06.12, 07:37
              amarian2 napisał:
              Teraz macie władzę i odpowiadacie za Miasto i za wszystko co się stanie. Teraz
              > powiedzenie: Jeden rządzi jeden odpowiada - według mnie zawsze tak było.
              amarian2 napisał:
              Ty tak poważnie. Wiesz ile głosów dostała Dziedzic i Rada?
              a widomo było że jak się nie chce być za odwołaniem P. Prezydent i Rady to nie idziemy. I to zdało egzamin.
              Mnie boli to, że to referendum spowodowało częste poróżnienie sąsiadów i znajomych róznie oceniających postępowanie władz miasta.
              Zgodzę się tutaj że:
              Ogromnym natomiast sukcesem referendum jest fakt, że w mieście rozpoczęła się dyskusja o problemach R.Śl i sposobie rządzenia. Pozwoli to wg mnie na lepszą znajomość wśrod mieszkańców broblemów z jakimi boryka się Ruda Śląska. Nie zawsze jest tak, że pewne posunięcia władz są zrozumiałe dla osób nie mających kontaktu bezpośrednio z problemami których dotyczą.
              Gratuluję p. Prezydent i Radzie, gratuluję referendystom. Mam nadzieję że to referendum nie wpłynie na pogorszenie stosunków pomiędzy obiema stronami. Szkoda tylko kasy ale myślę, że pozwoli to na spokojne dokończenie kadencji i wtedy będzie można rozliczać a nie po upływie 1/3 kadencji.
              • skalar2011 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 18:36
                janek23nadaje napisał:

> amarian2 napisał:
                > Teraz macie władzę i odpowiadacie za Miasto i za wszystko co się stanie. Teraz
                > > powiedzenie: Jeden rządzi jeden odpowiada - według mnie zawsze tak było.
                >
                > amarian2 napisał:
                > Ty tak poważnie. Wiesz ile głosów dostała Dziedzic i Rada?
                > a widomo było że jak się nie chce być za odwołaniem P. Prezydent i Rady to nie
                > idziemy. I to zdało egzamin.
                Dyrektorzy szkół dostali polecenie, pracownicy UM też dostali polecenie
                > Mnie boli to, że to referendum spowodowało częste poróżnienie sąsiadów i znajo
                > mych róznie oceniających postępowanie władz miasta.
                A mnie boli to co władza zrobiła w celu dezinformacji mieszkańców w sprawie referendum np.
                mieszkańcy w lokalu wyborczym w którym zawsze uczestniczyli w wyborach otrzymywali info że ich ulicy nie ma, jest gdzie ?, nikt nie wie.
                znajoma wybrała się na referendum z synem na wózku inwalidzkim- 15 minut musiała prosić żeby ktoś zechciał jej pomóc dotarciu do urny

oznakowanie lokali wyborczych - zero, czyżby celowo?
                > Zgodzę się tutaj że:
                > Ogromnym natomiast sukcesem referendum jest fakt, że w mieście rozpoczęła się d
                > yskusja o problemach R.Śl i sposobie rządzenia. Pozwoli to wg mnie na lepszą zn
                > ajomość wśrod mieszkańców broblemów z jakimi boryka się Ruda Śląska. Nie zawsze
                > jest tak, że pewne posunięcia władz są zrozumiałe dla osób nie mających kontak
                > tu bezpośrednio z problemami których dotyczą.
                Czyli mieszkańcy to same matoły- myślę te ostatnie posunięcia np, krematorium były zrozumiałe dla wszystkich
                > Gratuluję p. Prezydent i Radzie, gratuluję referendystom. Mam nadzieję że to re
                > ferendum nie wpłynie na pogorszenie stosunków pomiędzy obiema stronami.
                o jakich stosunkach piszesz, czyżby zdzieraniu plakatów?
                Szkoda
                > tylko kasy ale myślę, że pozwoli to na spokojne dokończenie kadencji i wtedy bę
                > dzie można rozliczać a nie po upływie 1/3 kadencji.
                dlaczego kłamiesz ?kasę zwraca za referendum budżet państwa.
                • pipi43 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 19:08
                  skalar2011 napisał:

>> oznakowanie lokali wyborczych - zero, czyżby celowo?

Skalar, chcesz powiedzieć, ze społeczeństwo Rudy Śląskiej, tak chętnie biorące dotychczas udział w świętach demokracji nie było w stanie trafić do lokalu wyborczego?
                  Bo go nie oznakowano?

Inna sprawa, że z informacją o referendum było słabo.
                  Na Radoszowie oprócz zerwanych w ciągu jednego dnia plakatów na przystankach chyba nic nie było. Piszę "chyba", bo sytuację znam z relacji rodziny.
            • jozefosmenda Kto lubi referendum? 25.06.12, 23:58
              Marian ty widocznie wszystkich nas masz za idiotów?
              Zadajesz pytanie ile głosów dostała pani prezydent i ile RM a przecież wiesz ile i wiesz dlaczego tak się dzieje!
              Ludzie są mentalnie tak skonstruowani jak również mają zwyczajnie już tak wszystkiego dosyć, że zawsze będą przeciw posłom, senatorom radnym,prezesom radom nadzorczym,urzędnikom, prokuratorom,sędziom,bankierom itd.itp!
              Dlatego ilość głosów przeciwko odwołaniu jest zawsze zdecydowanie mniejsza(widać to i w Bytomiu i u nas) bo przysłowiowe "spuszczanie do gula" jest czynnością nader przyjemną i dającą co poniektórym nawet dziką rozkosz!
              Jeżeli ktoś jest przeciwny referendum i na nie nie idzie to też jest demokracja i na dodatek prawnie dopuszczalna! No bo jak inaczej zagłosować przeciwko referendum ?
              W naszym przypadku społeczeństwo rudzkie wykazało się pełną dojrzałością i zrozumieniem sprawy w związku z czym większość na referendum nie poszła.
              A zasada, że jeden rządzi i jeden odpowiada weszła w życie w 2002 roku chociaż ja bym wolał by to RM tak jak kiedyś decydowała o tym kto ma być przewodniczącym Zarządu Miasta! Wtedy też byśmy o tej zasadzie nie gadali.
              A uczciwi w waszych poczynaniach niestety nie byliście dlatego też dobrze się stało jak się stało!
              • mietlorz707 Re: Kto lubi referendum? 26.06.12, 00:31
                > ja bym wolał by to RM tak jak kiedyś decydowała o tym kto ma być przewodniczącym Zarządu Miasta!

I chwała Ustawodawcy za to że nie jest tak jakbyś wolał.
                • jozefosmenda Re: Kto lubi referendum? 26.06.12, 11:36
                  Coś dla ciebie Mietlorz:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,261,136921738,136921738,Wakacyjny_kurs_SALSY_w_Kochlowicach.html
                  Zapisz się bo jest możliwym, że w wyniku pląsów i podskakiwania inaczej ci się zwoje ułożą a i szacunek dla starszych będzie potem większy!
                  • mietlorz707 Re: Kto lubi referendum? 26.06.12, 12:18
                    Na szacunek trzeba zasłużyć, a nie wymagać go.
                    • jozefosmenda Re: Kto lubi referendum? 26.06.12, 23:19
                      Uważam, że będąc nieprzerwanie radnym od 1994 roku(a de facto od 1992) już zasłużyłem!
                      Wymagań nie mam.
    • hepik1 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 07:34
      W przypadku odwołania Rady Miasta zagłosowało 17 tys. 747 osób, czyli 15,5 procent uprawnionych. Ważnych było 17 tys. 445, w tym za odwołaniem były 15 tys. 282 osoby.

Jeżeli chodzi o stanowisko prezydent miasta, podczas referendum głosowało jest 17 tys. 752 osoby, co się równa 15,5 proc. uprawnionych), 17 tys. 484 głosujących oddało głosy ważne, w czym 16 tys. 15 osób chciało odwołania prezydent Dziedzic.
      • qkla1 oj..oj.. 25.06.12, 08:01
        hepik1 napisał:
        > w czym 16015 osób chciało odwołania prezydent Dziedzic.

Patrząc na te cyferki nasuwa się jedna myśl:
        Kurczy się elektorat PO !!
        Nie było też żadnych kataklizmów - pogoda dopisała 100%
        Stania Andrzej w 2010 roku uzyskał 16616 głosów.
        Dla przypomnienia pani Grażyna Dziedzic 16920 głosów.
      • greenrs2 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 08:02
        W ubiegłym tygodniu usłyszałem taką mniej więcej rozmowę dwóch młodych ludzi:
        - Idziesz na referendum?
        - A o co tam chodzi?
        - Nie wiem, ale trochę dymu nie zaszkodzi.
        • amarian2 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 09:24
          Oj ja dużo takich rozmów mogę zacytować np. wczorajsze dwie:
          Jedna na placu JPII:
          Pan do pana – czemu chcą tego Stanie odwołać?
          – Tam teraz rządzi baba
          - coś ty, a jak się nazywa.
          - nie wiem,
          I druga, na klatce schodowej:
          - Idziesz na referendum?
          - Nie mogę, mom robota w ……. A zapowiedzieli, że wywalą na zbity pysk
          • hepik1 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 10:53
            amarian,ja o tym ,że wiekszosc nie wie kto jest prezydentem pisałem jakies dwa czy trzy tygodnie temu,to mnie z błotem mieszaliscie ;)

A co do rozmowek,zonie ,zawożac ja do pracy,wspomniałem,ze referendum sie nie udało.
            Mocno byla zdziwiona ,że w ogóle było cóś takiego, sie odbyło i to wczoraj.
            Ale ona nie czyta forum ;)
            • marynik Re: Wyniki referendum 25.06.12, 22:35
              hepik1 napisał:

> A co do rozmowek,zonie ,zawożac ja do pracy,wspomniałem,ze referendum sie nie u
              > dało.
              > Mocno byla zdziwiona ,że w ogóle było cóś takiego, sie odbyło i to wczoraj.
              > Ale ona nie czyta forum ;)

A to ciekawy ten wasz związek. Chyba w ogole ze soba nie rozmawaicie. No tak, jak pracujesz po 14 godzin, to nie masz czasu. Ale żona? Czy ona widzi tylko czubek nosa? W jakim siweice żyje, że ją nic nie interesuje? I to niekoniecznie forum. Sa jeszcze inne źródła informacji. NO ale widac i tak się tez da życ.
      • pipi43 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 08:04
        Jak się należało spodziewać - SUKCES.
        Oj referendyści, referendyści...
      • eremowiec Re: Wyniki referendum 25.06.12, 08:15
        Proszę mi powiedzieć skąd tak dokładne wyniki? Na stronie oficjalnej miast czy na innych portalach czy nawet na PKW nie ma podanych wyników.... poza tym do godziny 24 nieoficjalnie było przeliczonych 40 komisji z łączną sumą głosów liczoną na ok 16 %,pozostało 35 komisji czyli prawie połowa więc wątpię żeby w 35 komisjach nie było kolejnych co najmniej 10 %....
        • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 10:31
          Jedyne wyjaśnienie jakie się nasuwa to takie, iż osoby delegowane do komisji obwodowych ze strony UM nielegalnie zliczały ilość "udających się do urn"... Nieprawdaż pani D?(lub panno bo nie wiem jaki jest status).
          No, ale nie ma co szukać dziury w całości - jawne łamanie prawa wyborczego, nie zmieni wyniku referendum... Choć to smutne :(
          • hepik1 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 10:58
            mrnatohk napisał:

> Jedyne wyjaśnienie jakie się nasuwa to takie, iż osoby delegowane do komisji ob
            > wodowych ze strony UM nielegalnie zliczały ilość "udających się do urn"... Niep
            > rawdaż pani D?(lub panno bo nie wiem jaki jest status).

Czyli polityka pomówien,insynuacji,obrażania nadal aktualna?
            Tak to wy nigdy nic wygracie.
            Akurat takim zachowaniem na forum,mnie,któremu to było dokładnie obojetne kto tam w UM na stolcu zasiada,zraziliście do siebie i sprawili,ze zwolennikiem referendum nie byłem ;)
            Nie idźcie ta drogą ! ;)
            • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 11:19
              To nie są pomówienia i osoby zainteresowane które siedziały w komisjach wiedzą o czym piszę... Zanim zaczniesz krzyczeć że to kłamstwo proponuję najpierw sprawdzić to o czym wspomniałem! (A to że nie podaję nazwisk nie znaczy że ich nie ma :) - znaczy się uważam że to nic nie zmieni w ogólnym rozrachunku referendum...)

Ps. Rozumiem przez to że teraz każde wywleczenie nieuczciwości lub tzw. "wałków" władzy będzie opatrzone etykietką "polityki pomówień, insynuacji, obrażania"??? Sprytnie, sprytnie... Bodajże w nowożytnej historii Polski był już taki okres, chyba jak mnie pamięć nie myli zwane były potocznie: sanacja i komunizm :)
              • hepik1 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 11:41
                Jeśli coś wiesz,masz jakikolwiek dowód,znasz jakiś świadków poważnego przestępstwa jakim jest fałszowanie referendum to albo sam albo za pomocą Komitetu ,zgłoś się do prokuratury.
                To Twój obywatelski obowiązek.

A jeśli nie masz ,to to są pomówienia,które też są karalne.
                • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 12:21
                  No nie do końca - w całą sprawę "zamieszany był" Mąż Zaufana - i to na nim spoczywa wyjaśnienie/zgłoszenie całej zaistniałej sytuacji - jeżeli on tego nie zrobi - to nie martw się w przeciwieństwie do co poniektórych "spełnię swój obywatelski obowiązek". Aaa a o tym fakcie dowiecie się najpierw z Policji nie forum :)
                  • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 12:22
                    lub Komisarza Wyborczego (w zależności od wagi hmmm przewinienia) :)
                    • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 12:33
                      Ach i dla jasności: Nie twierdzę że referendum/wyniki zostały zafałszowane - proponuję cofnąć się i zerknąć czego tyczyła się moja odpowiedź/komentarz :)
                • marynik Re: Wyniki referendum 25.06.12, 22:40
                  hepik1 napisał:

> Jeśli coś wiesz,masz jakikolwiek dowód,znasz jakiś świadków poważnego przestęps
                  > twa jakim jest fałszowanie referendum to albo sam albo za pomocą Komitetu ,zgło
                  > ś się do prokuratury.
                  > To Twój obywatelski obowiązek.

Przeciez nie chodzi to ofałszowanie, ale "o szpiclowanie" frekwencji, liczenei oddanych głosów, bo przeceiż druga stroan była "posrana" to trzeba było nabieząco zapewne informwać.
              • janek23nadaje Re: Wyniki referendum 25.06.12, 11:42
                Jeśli osoby (4 członków komisji) ze strony UM nielegalnie zliczły głosy to 4 osoby ze strony referendystów co robiły? Modliły się by osiągnąć zakładaną ilość głosów? Ktoś tu fandzoli jak niezdrowy. Przegrywać też trzeba umieć.
                • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 12:30
                  Ech nikt nie twierdzi że 4 - do tego wystarczyły dwie... A co robiła druga strona? Nie wiem czy się modliła, ale na pewno prawa nie łamała. Widzę że dla Ciebie to jest problem...
                  Ps. Przegrywać trzeba umieć masz całkowitą rację - zauważ że nie kwestionuję wyniku referendum, jeno wytykam niezgodne z prawem wyborczym aspekty działalności co poniektórych członków komisji obwodowych - a to Szanowny Panie jest zasadnicza różnica - a działalność ta nie miała wpływu na wynik. Uważam że grać trzeba czysto, zawsze!
                  • janek23nadaje Re: Wyniki referendum 25.06.12, 13:21
                    Rozumiem że widziałeś lub byłeś świadkiem tu cytuję "niezgodne z prawem wyborczym aspekty działalności co poniektórych członków komisji obwodowych". Jeśli tak należało to zgłosić Miejskiej komisji, inaczej dalej twierdzę że to pomówienia. Już na szkoleniu dało się zauważyć , że skład komisji okręgowych był dzielony po 4 osoby ze strony Rady Miasta i Prezydenta i 4 osoby ze strony referendystów. Czy to było sprawiedliwe to inna sprawa. bo według mnie były tutaj 3 strony (referendyści, Rada Miasta, Prezydent).
                    Jeśli wysnuwasz jakieś insynuacje że ktoś tam coś tam a nie zareagowaleś to powinieneś miec pretensje do siebie. I tyle.
                    • mrnatohk Re: Wyniki referendum 25.06.12, 13:49
                      Ha dobre - w sumie po co Mąż Zaufania - który tak jak napisałem w całą sprawę jest "zamieszany" - jego obowiązkiem jest poinformować Komisarza - czy zdał relacje z tego zajścia nie wiem, mam nadzieje że tak - jeżeli nie to wtedy ja jako postronny obywatel spełnię swój obowiązek.
                      • skalar2011 Re: Wyniki referendum 25.06.12, 21:22
                        I bardzo dobrze, w niektórych lokalach np twierdzono że nie ma tu list wyborczych niektórych ulic i odsyłano mieszkańców do spisu obwieszczeń, gdzie maja głosować jak udało im sie znależć jakieś obwieszczenie ( było trudno z uwagi na ich znikomą ilość) wracali do tego samego lokalu i głosowali .DZIWNE I CIEKAWE NO NIE?
    • g-48 Re: wyniki i frekwencja... 26.06.12, 00:45
      Ogladajac wynik referendum to ta cala banda powinna sie ze wstydu podac do dymisji.
      Powiedzmy inaczej przy normalnych wyborach Grazyna i rajcy szans by nie mieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka