h_ermenegilda 31.03.13, 18:46 Podobno wyjechały pługi na nasze drogi ciekawe gdzie one są ??? www.sferatv.pl/aktualnosci/ruda-slaska/3932-zima-wrocila-na-swieta.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietlorz707 Re: Atak zimy 31.03.13, 20:18 Przed chwilą widziałem dwa w Kochłowicach. Być może powinienem napisać: obydwa. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Atak zimy 31.03.13, 21:02 Ogólnie -suchary.Znaczy pisanie -zima zaskoczyła . Przejechałem przed chwilą z Halemby do Ligoty i z powrotem. Całkiem OK.Tam gdzie pług przejechal przed chwilą ,bardzo OK ,tam gdzie przed godziną mniej OK. Patrząc na ogród -spadło ze 30 cm śniegu.Takich opadów w ciągu 12 h jeszcze nie było tej zimy. Nie ma takiego miejsca na świecie,żeby każdy metr,każdej ulicy był odśnieżony w tym samym momencie. Trza sie nauczyc jeździć również po śniegu a nie płakać,że nie zdążyli odśnieżyć ;) Po prostu trzeba umieć jeździć Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Atak zimy 31.03.13, 23:02 > Po prostu trzeba umieć jeździć Niezmiennie bawi mnie to, że o umiejętności jeżdżenia najczęściej i najgorliwiej opowiadają starsi panowie jeżdżący yarisami, matizami, feliciami i fabiami. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
greenrs2 Re: Atak zimy 31.03.13, 23:47 mietlorz707 napisał: Niezmiennie bawi mnie to, że o umiejętności jeżdżenia najczęściej i najgorliwiej opowiadają starsi panowie jeżdżący yarisami, matizami, feliciami i fabiami. ; - napisał mietlorz - lat 22, śmigający czarnym BMW na alufelgach :) A golfik co? Poszedł na złom? Odpowiedz Link Zgłoś
mietlorz707 Re: Atak zimy 01.04.13, 12:40 No, następny dziadek wpisał się w schemat. Ten akurat sprowadził złom z Niemiec. :D Odpowiedz Link Zgłoś
22burza Re: Atak zimy 01.04.13, 14:24 a jest takie miejsce w Rudzie gdzie nie ściągają podtku z mieszkańca ?jeżeli każdy z nas płaci to każdy chce mieć odśnieżone i dojście i dojazd do posesji.Dlaczego z Halemby do Rudy jedzie się jak po ślizgawce,czy tylko Godula i NB zasługują na odśnieżanie ? zapytajcie ortopedów ilu mieli wczoraj połamańców i w jakim wieku.Co mądrzejszy icwańszy zrobił sobie zdjęcia miejsca wypadku i spisał dane świadków,mam nadzieję,że Heestia w imieniu UM wypłaci opowiednie odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś