Dodaj do ulubionych

Mistrzowie wizualizacji

05.11.13, 17:04
katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,14897442,Rudere_po_starym_szpitalu_przerobia_na_architektoniczne.html#LokKatTxt
Już na wybory gotowy obiekt.
Ruszają inwestycje zgodnie z życzeniami amariana.
Jedyne zagrożenie -jak w rok wyhodować ten las ;)
Obserwuj wątek
    • pipi43 Re: Mistrzowie wizualizacji 05.11.13, 17:15
      hepik1 napisał:

Jedyne zagrożenie -jak w rok wyhodować ten las ;)

A ja myślę, że prędzej samosiejki utworzą las, niż powstanie choćby część tego Centrum.
      Chociaż, chciałabym się mylić...
      • hepik1 Re: Mistrzowie wizualizacji 06.11.13, 06:38
        "przewidywany termin otwarcia nowych obiektów to jesień 2014 r. "

Może to tylko czeski błąd i chodzi o 2041? ;)

• fkae Re: Mistrzowie wizualizacji 05.11.13, 18:03
      "Już na wybory gotowy obiekt."

A kto w tych wyborach ma startować? Te niby Szpitale Polskie S.A.? Jest takie ugrupowanie? Poza tym to ma być gotowe w takim terminie, że wstęgę raczej będzie przecinać obecna władza...
      • skalar2011 Re: Mistrzowie wizualizacji 05.11.13, 20:06
        hepik co masz na myśli ,jakie inwestycje? to co władza dała pozwolenie, czy to buduje?
        • amarian2 Hepik brawo 06.11.13, 14:36
          Niezmiernie się cieszę, że wreszcie udało się spółce poskładać finanse i inwestycja ruszy.
          Nie wiem jednak czy cię pochwalą za ten wpis. Jak pamiętam, szpital został sprzedany przed 2010 rokiem (zgoda Rady) a poprzednia władza stale kontrolowała i pewne uzgodnienie narzuciła spółce.
          Jedynym ruchem obecnej władzy było podpisanie zgody na budowę. Fakt mogli to jeszcze dłużej przeciągać.
          A mnie hepiczku raczej chodzi o inwestycje z budżetu miasta z wykorzystaniem środków unijnych.
          Wczorajsza próba zmniejszenia środków na inwestycje i nowy ranking „Wspólnoty Samorządowej” a raczej haniebny wynik Rudy Śląskiej, pokazuje, że jest to temat nr 1.
          • karlikos666 Re: Hepik brawo 06.11.13, 21:57
            tak kontyrolowała, szcególnie Prezydent przez swojego zięcia który wtedy był w władzach tej spólki, nie wiem jak jest teraz, a tak po prawdzie nie pilnowała, wręcz były zakusy by postąpić z budynkiem szpitala jak z cegelnią, a w to miejsce postawic kilka apartamentowców
            • amarian2 Re: Hepik brawo 07.11.13, 10:40
              Tym bardziej należy się cieszyć, że projekt zmierza do realizacji.
              • waple Re: Hepik brawo 07.11.13, 10:43
                Hepik ja wiem,że Ciebie cieszy obecna sytuacja ale musisz wiedzieć,że nie wszystkim jest do śmiechu.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka