Dodaj do ulubionych

Kto za to płaci

02.12.13, 21:18
Ludzie stóżcie na dwa parki w obrębie parafii Godula jeden przy ul.Pawła/Goduli (Pawła) a drugi przy ul.Bytomskiej/Goduli (A. Mickiewicza) jeden zadbany (liście posprzątane, trawa wykoszona, brak śmieci) drugi zaniedbany (liście nie usunięte, śmieci co niemiara i nie wiem czy chociaż raz była strzyżona trawa) ciekawe czy stawki za nieutrzymane i utrzymanie są te same i jakie firmy to robią . Co jo godom jedna robi drugo ino biere kasa, kasa, kasa.....
Obserwuj wątek
    • karlikos666 Re: Kto za to płaci 02.12.13, 22:28
      Pewnie to dawna miejska spólka Zarząd Zieleni Miejskiej
    • brynio5 Re: Kto za to płaci 03.12.13, 08:44
      dej sie chopie pokoj! Som ważniejsze sprawy w tym mieście aniżeli liście w jakimś parku.
      Przeca jesień momy na karku a niy lato!
      • norma569 Re: Kto za to płaci 03.12.13, 10:30
        brynio5 napisał:

> dej sie chopie pokoj! Som ważniejsze sprawy w tym mieście aniżeli liście w jaki
        > mś parku.
        > Przeca jesień momy na karku a niy lato!
        to nie są pierdoły bo to są wydatki które miasto ponosi czyli nasze pieniądze!
    • norma569 Re: Kto za to płaci 03.12.13, 10:28
      też mi to rzuciło sie w oczy w Chebziu park zadbany a park w Goduli pełno liści tak że nie wiadomo czy idzie się po alejce czy trawniku.Właśnie czy ktoś to kontroluje czy jest sprzątane miasto? raczej nie prosty przykład ulica Joanny w Goduli w każdy piątek ma być czyszczona ulica są stosowne znaki że zakaz parkowania i postoju od 7-12 i co? auta stoją! auto czyszczące przejeżdża obok bo jak ma wyczyścić ,cały syf zostaje. Potem jak jest ulewa to te nieczyszczone kratki nie odbierają wody.Usługa zapłacona a droga dalej syf. Straż miejska gdyby tak kilka razy przejechała tą ulicą to zarobili by tyle że hej.Bo do pobliskiej poczty ciągle podjeżdżają auta i nawet nie widzą tego znaku bo wolą podwójną ciągłą przeciąć niż kawałek dalej nawrócić.Ale nawet jak straż się poinformuje to raz przyjadą a raz nie.I to jest ta gospodarność!szkoda słów!
    • pipi43 Re: Kto za to płaci 03.12.13, 16:00
      lswaczyna napisał:

Ludzie stóżcie

WTF???
      • skalar2011 Re: Kto za to płaci 03.12.13, 17:30
        pipi a tobie się ten bajzel na każdym kroku podoba? widać tak, wolisz zwracać uwagę na pierdułki
        • pipi43 Re: Kto za to płaci 03.12.13, 17:40
          skalar2011 napisał:

> pipi a tobie się ten bajzel na każdym kroku podoba? widać tak, wolisz zwracać
          > uwagę na pierdułki

Jaki bajzel?
          Nie znam tych miejsc.
          No dobra - "pierdułki" - WTF???
          • lswaczyna Re: Kto za to płaci 04.12.13, 16:19
            Muszę się pochwalić a w zasadzie pochwalić firmę sprzątającą w Parku Mickiewicza za rozpoczęcie sprzątania liści i oby tyko nie wiało zbyt mocno, bo cała robota będzie na nic. No a nie daj Boże spadnie śnieg i co wtedy. Na razie jest zapowiadany siny wiatr. ;-))))
            • mietlorz707 Lyjo I Skuteczny 04.12.13, 16:44
              Lyjo napisał o nieświecących ozdobach zamontowanych na odwrót - i stał się cud - wiszą jak trzeba i świecą.
              Lyjo napisał o niesprzątanym parku - park sprzątają.
              Lyjo na prezydenta!

A, Lyjo, jeszcze jedno. Napisz, że nie umiesz poprawnie pisać. Może też stanie się cud?
              • lswaczyna Re: Lyjo I Skuteczny 04.12.13, 18:30
                Lyjo jest dyslektykiem tak jak wielu wybitnych artystów, polityków, naukowców i tak jak ja pisali i piszą co nie przeszkadza im i nie przeszkadzało tworzyć arcydziela, odkrywać prawa wszechświata czy rządzić poważnymi krajami;-))))))))))))))
                • mietlorz707 Re: Lyjo I Skuteczny 04.12.13, 20:19
                  Nie. Lyjo zwyczajnie nie szanuje czytelnika.
          • hepik1 Re: Kto za to płaci 04.12.13, 20:57
            > No dobra - "pierdułki" - WTF???

Wybitniejsi od skalara są dyslektykami ;)
            • skalar2011 Re: Kto za to płaci 04.12.13, 21:37
              hepik skąd ty tu na forum, downo cie tu nie było, już żech myśloł że cie wysłali w kosmos,i jak zawsze piszesz nie na temat
              pipi co znaczy twój skrót WTF czyzby WYBITNIE TĄPNIĘCI FILOLODZY?
              • pipi43 Re: Kto za to płaci 05.12.13, 19:10
                skalar2011 napisał:

pipi co znaczy twój skrót WTF czyzby WYBITNIE TĄPNIĘCI FILOLODZY?

To skrót pewnego angielskojęzycznego zwrotu.
                Nie napiszę jakiego, żeby ci nie robić mętliku w głowie.
                I tak masz problem z językiem polskim...
                • lswaczyna Re: Kto za to płaci 05.12.13, 19:49
                  Wy tu o pierdołach a kto z Was zna skład "Syfu" zalegającego ul.Goduli od Szombierg do Chebzia.
                  Tak naprawdę nie tylko ulicę ale pobocze, parapety, balkony i płuca mieszkańców. Zna ten skład SONŚ Ruda Śląska i firma przeprowadzająca ekspertyzę na zlecenie SONŚ;-)))))))))
                  • skalar2011 Re: Kto za to płaci 05.12.13, 21:16
                    leon nie znamy składu tego syfu , mam nadzieję że nam go tu ujawnisz , niech mieszkańcy tych okolic zaopatrzą się w maski
                • skalar2011 Re: Kto za to płaci 05.12.13, 21:14
                  pipi uważeaj żebyś sobie nie zrobiła problemu z polskojęzycznymi zwrotami
                  - wiesz narazie mieszkasz w Polsce, w polskiej kasie ci płacą to nie udawaj poligloty
                  • pipi43 Re: Kto za to płaci 06.12.13, 18:05
                    skalar2011 napisał:

- wiesz narazie mieszkasz w Polsce, w polskiej kasie ci płacą to nie udawaj poligloty

Masz rację, NA RAZIE mieszkam w Polsce.
                    Ty też mieszkasz w Polsce i co z tego?
                    Prawie w każdym krótkim poście byk.
                    W żadnej "polskiej kasie" mi nie płacą.
                    Znajomość paru obcojęzycznych słów w dzisiejszych czasach nie świadczy wcale o wielojęzyczności.
              • fkae Re: Kto za to płaci 05.12.13, 22:04
                "pipi co znaczy twój skrót WTF czyzby WYBITNIE TĄPNIĘCI FILOLODZY?"

To je taki skrót co go używajom take ludzie jak na tyn przikład pipi, co chcom być take "cool" i zapomnieli co je taki skrot jak IMHO.
                • pipi43 Re: Kto za to płaci 06.12.13, 17:56
                  fkae napisał(a):

To je taki skrót co go używajom take ludzie jak na tyn przikład pipi, co chcom
                  być take "cool" i zapomnieli co je taki skrot jak IMHO.

Przedni dowcip.
                  Prawie się zaśmiałam.
                  • fkae Re: Kto za to płaci 06.12.13, 23:15
                    Tu niy jest nic do śmiocio (nawet prawie) - jeżeś kync buca i tela
                    • pipi43 Re: Kto za to płaci 07.12.13, 13:38
                      fkae napisał(a):

Tu niy jest nic do śmiocio (nawet prawie) - jeżeś kync buca i tela

I vice versa.

Wrzucić ci tłumaczenie, czy sam znajdziesz?
                      • fkae Re: Kto za to płaci 07.12.13, 14:39
                        "Próżnoś repliki się spodziewał
                        Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
                        Nie powiem nawet pies cię j...,
                        bo to mezalians byłby dla psa."
                        (Tuwim J.: "Na pewnego endeka co na mnie szczeka")
                        • norma569 Re: Kto za to płaci 07.12.13, 18:44
                          Ludzie czy jeszcze pamiętacie o czym jest ten wątek?Przecież chodzi o nasze miasto by było czysto i pięknie żeby zwrócić uwagę władzy co trzeba poprawić co nie działa! A wy tylko sobie dowalacie by udowodnić kto lepszy kto mądrzejszy! jak dzieci!Może umówcie się np na Paintball i tam załatwcie swoje frustracje.Pipi może pomóc dzieciom w gramatyce i wykorzystać swoją wiedzę w pożyteczny sposób a nie dowalać wszystkim a może wybierze się na Dyktando i zdobędzie mistrza ortografii.Ludzie czy wy musicie się tak nie lubić

• fkae Re: Kto za to płaci 07.12.13, 20:16
                            norma569 napisał(a):

> Ludzie czy jeszcze pamiętacie o czym jest ten wątek?Przecież chodzi o nasze mia
                            > sto by było czysto i pięknie żeby zwrócić uwagę władzy co trzeba poprawić co ni
                            > e działa! A wy tylko sobie dowalacie by udowodnić kto lepszy kto mądrzejszy! ja
                            > k dzieci!Może umówcie się np na Paintball i tam załatwcie swoje frustracje.Pipi
                            > może pomóc dzieciom w gramatyce i wykorzystać swoją wiedzę w pożyteczny sposób
                            > a nie dowalać wszystkim a może wybierze się na Dyktando i zdobędzie mistrza or
                            > tografii.Ludzie czy wy musicie się tak nie lubić
                            >

Możesz zabronić pisać na forum takim jak np. pipi albo mietlorz707? Nie możesz - to niestety ale co jakiś czas ktoś nie wytrzyma.
                            • mietlorz707 Re: Kto za to płaci 07.12.13, 22:24
                              > Możesz zabronić pisać na forum takim jak np. pipi albo mietlorz707?

Poczułem się doceniony.
                              Obiecuję częściej odpisywać na Twoje mądre, zabawne, i wiele wnoszące do dyskusji wypowiedzi - w nadziei, że co jakiś czas nie wytrzymasz.
                              • fkae Re: Kto za to płaci 07.12.13, 22:35
                                mietlorz707 napisał:
                                > Poczułem się doceniony.
                                > Obiecuję częściej odpisywać na Twoje mądre, zabawne, i wiele wnoszące do dyskus
                                > ji wypowiedzi - w nadziei, że co jakiś czas nie wytrzymasz.

Dedykacja_1
                                Dedykacja_2
                                • mietlorz707 No i nie wytrzymał. 08.12.13, 14:01
                                  Nawrzucał mi (linków), zrobił sobie przerwę na pipi, a potem postanowił jeszcze mi nawrzucać. :)
                                  • fkae The best of mietlorz707-czyli... 08.12.13, 17:50
                                    jak kulturalny i zawsze merytoryczny mietlorz707 wrzuca innym i dziwi się, że jemu też wrzucają

mietlorz707 napisał:
                                    > Nawrzucał mi (linków), zrobił sobie przerwę na pipi, a potem postanowił jeszcze
                                    > mi nawrzucać. :)

1. Konkretny pomysł mietlorza707+szacunek dla rozmówcy
                                    2. mietlorz707 jako anty-pipi43+szacunek dla rozmówcy
                                    3. Złota zasada mietlorza707, której nie stosuje do siebie
                                    4. mietlorz707-ichtiolog
                                    5. mietlorz707-urynoterapeuta
                                    6. mietlorz707 nie lubi konkurencji
                                    • mietlorz707 Owszem, mietlorz wrzuca, 08.12.13, 20:18
                                      ale nie listy linków.
                                      Tworzenie takich kompilacji świadczy o istnieniu poważnego problemu. Nie mojego, na szczęście. :)
                              • fkae Re: Kto za to płaci 07.12.13, 22:47
                                Dedykacja_3
                                Dedykacja_4
                                Dedykacja_5
                                Dedykacja_6
                        • pipi43 Re: Kto za to płaci 07.12.13, 22:36
                          fkae napisał(a):

"Próżnoś repliki się spodziewał
                          Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
                          Nie powiem nawet pies cię j...,
                          bo to mezalians byłby dla psa."
                          (Tuwim J.: "Na pewnego endeka co na mnie szczeka")

Byłaby to wielce dowcipna replika, gdyby nie fakt, że L. Miller dopiero co recytował ten cytacik z trybuny sejmowej podczas dyskusji z Palikotem...
                          Nie jesteś więc oryginalny.
                          Jeśli chcesz mi dogryźć, musisz się bardziej postarać.
                          • fkae Re: Kto za to płaci 07.12.13, 22:43
                            "Byłaby to wielce dowcipna replika, gdyby nie fakt, że L. Miller dopiero co recytował ten cytacik z trybuny sejmowej podczas dyskusji z Palikotem..."
                            Wiem, że Miller recytował... Nie wiem jaki Twój stosunek do Palikota, ale mój do Ciebie taki jak Millera do Palikota i stąd wydało mi się, że do Ciebie będzie pasowało jak ulał. O dowcip mi nie chodziło, bo Ty jesteś przykra i z czymś dowcipnym się nie kojarzysz.

"Nie jesteś więc oryginalny."
                            ...i nie o to mi chodziło.

"Jeśli chcesz mi dogryźć, musisz się bardziej postarać."
                            Nie nie chcę.
                            • aloes69 Tak mnie naszło..... 08.12.13, 10:32
                              Uczucia to święta rzecz,
                              a trzeba te dobre mieć,
                              szacunek do adwersarza
                              - człowieka nie obraża.

Uczucia to ludzka rzecz,
                              czasami można się wściec,
                              umiar granice wyznacza,
                              przegięcia nie wybacza.

Uczucia to piękna rzecz,
                              dlatego należy je mieć!
                              Dystans do siebie wygrywa,
                              masz go? - toś osoba szczęśliwa.
                              • lswaczyna Re: Tak mnie naszło..... 08.12.13, 14:32
                                A park na Godulli nie posprzątany. Wasze bicie piany na nic się zdało ;-((((((((((
                            • pipi43 Re: Kto za to płaci 09.12.13, 12:42
                              fkae napisał(a):

"Jeśli chcesz mi dogryźć, musisz się bardziej postarać."
                              Nie nie chcę.

H i p o k r y t a.
                              • lswaczyna Re: Kto za to płaci 04.01.14, 18:09
                                No należy odgwizdać sukces Park na Goduli dziewki aurze (brak śniegu ) prawie został posprzątany. Ile za to zapłaciliśmy ty i ja ??
                                • lswaczyna Re: Kto za to płaci 04.01.14, 18:25
                                  lswaczyna napisał:

> No należy odgwizdać sukces Park na Goduli dziewki aurze (brak śniegu ) prawie z
                                  > ostał posprzątany. Ile za to zapłaciliśmy ty i ja ??

Przepraszam za "dziewki" miało być dzięki tak samo jak dzięki komu nasze drogi są "zasyfione" ul. Goduli ul. Niedurnego podobno też ul. Halembska na których znaków na jezdni nie sposób dojrzeć. Skład chemiczno mineralogiczny zanieczyszczeń na ul. Goduli nie przekracza norm dla składowisk odpadów co nie znaczy bu na nich można było hodować trawę.
                                  • mietlorz707 Re: Kto za to płaci 04.01.14, 18:50
                                    Trza było czytać co tworzysz i od razu napisać "dzięki", a nie tłumaczyć o co chodzi, bo jak zacząłeś tłumaczyć to teraz wyszło że jakieś dziewki zasyfiły drogi. A to sugeruje że te dziewki są zasyfione. Jeszcze ktoś pomyśli, żeś jakiś zbereźnik, czy coś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka