Dodaj do ulubionych

Mistrzu - gratulacje :)

30.06.14, 19:29
Jaki ten świat jest mimo wszystko przewidywalny ......
www.sferatv.pl/aktualnosci/ruda-slaska/6291-jozef-osmenda-kandydatem-na-prezydenta-rudy-slaskiej.html
Obserwuj wątek
    • miglanc_pl Re: Mistrzu - gratulacje :) 30.06.14, 22:25
      Boże chroń.... od wszelkiego złego :-)

.
      • 1802ef Re: Mistrzu - gratulacje :) 30.06.14, 22:40
        wyprowadzam się z Rudy Śląskiej, bo jest źle, a będzie jeszcze gorzej.
        Jedna szansa, że wyborcy (czyli my) dobrze się zastanowimy kogo wybrać.
        • greenrs2 Re: Mistrzu - gratulacje :) 01.07.14, 13:38
          1802ef napisała:

Jedna szansa, że wyborcy (czyli my) dobrze się zastanowimy kogo wybrać.

Bardzo trafne spostrzeżenie! Gratuluję błyskotliwości...

Nie rozumiem po co ten lament. Jednym się ten czy inny kandydat podoba, innym nie. A to czy zostanie prezydentem zależy wyłącznie od wyborców.
          To czy ten wybór uszanujemy zależy natomiast wyłącznie od nas samych i świadczy o naszej klasie.
    • bytom333 Re: Mistrzu - gratulacje :) 01.07.14, 12:55
      Czy to ten facet co nie zajmuje się polityką ?
      • norma569 Re: Mistrzu - gratulacje :) 01.07.14, 17:46
        A JAK GO WYBIORĄ TO BYDEMY MU MOGLI Z PUKLA ZJECHAĆ
        • w36 Re: Mistrzu - gratulacje :) 01.07.14, 19:21
          norma569 napisał(a):

> A JAK GO WYBIORĄ TO BYDEMY MU MOGLI Z PUKLA ZJECHAĆ

No a jak? Fajnie że taki wyrazisty.
          Bo to przywilej zjechania z pukla to chyba jedyna pewna rzecz w programie wyborczym, na realizację której możemy liczyć. Reszta jest plastyczna jak ameba dostosowująca się do okoliczności, jak zresztą mamy okazję obserwować od dawna ;)

A tak w ogóle to nie wiem po co to całe podniecenie. Jak już widziałem jako kandydata na Prezydenta Rudy, Leona Rasiowca, to nic mnie już w tej kwestii nie szokuje. Chce człowiek to ma.
          No może odrobina żałości za obniżenie lotów dla rudzkiej lewicy.

Jeszcze taka refleksja do wątku obok o niszowości tego forum. Forum niszowe ale z jakimi uczestnikami ;) Trzech kandydatów na Prezydenta (plus, minus ) i jeden urzędujący (co prawda per procura).
          • hepik1 Re: Mistrzu - gratulacje :) 01.07.14, 21:09
            Niszowosc nie wyklucza elitarnosci. ;)
            • skalar2011 Re: Mistrzu - gratulacje :) 01.07.14, 21:25
              hepik nie rozśmieszaj mnie Zefel na prezydenta nie moga, łon już kiedyś był wickiem ale go szybko wykopali widać sie nie umioł poradzić a co teraz chce dorobić do emerytury? mało mo?
              • hepik1 Re: Mistrzu - gratulacje :) 02.07.14, 10:40
                Nie ogarniasz rzeczywistosci,skalar.
                W 36 zrobił ad vocem do innego wątku a ja sie do tego ad vocem odniosłem.
                Co do meritum,oczywiste,że JO nie ma żadnych szans ale w prawdopodobnej drugiej turze jego poparcie dla jednego z kandydatów może byc tym języczkiem wagi. ;)
                • hepik1 Re: Mistrzu - gratulacje :) 02.07.14, 11:15
                  scenariusz na 99 %

Kandydatów poważnych do prezydenta mamy trzech:Dziedzicowa,kandydat PO-skowronek,kandydat Pis-jeszcze nie wiadomo kto.

Dziedzicowa ma handicap jako obecna prezydent.PO w dzisiejszych okolicznosciach traci na łeb ,na szyję(gdyby nie te okolicznosci-skowronek juz dzisiaj by piła szampana)
                  Rosna szanse kandydata Pis,ktokolwiek nim bedzie.
                  Tak czy siak bedzie druga tura.
                  Albo Dziedzic-PO,albo Dziedzic-Pis,albo PO-Pis.

A wtedy Józek od razu wzrasta na wartosci w kontekscie poparcia w drugiej rundzie.
                  Proste?
                  Zwłaszcza mając w pamieci ostatnie wybory,kiedy decydowało kilkaset głosów.

• fifik_rsl Re: Mistrzu - gratulacje :) 03.07.14, 23:45
                    hepik1 napisał:
                    " Kandydatów poważnych do prezydenta mamy trzech:Dziedzicowa,kandydat PO-skowronek, kandydat Pis-jeszcze nie wiadomo kto."

PIS w tym mieście nigdy tak na poważnie się nie liczył i nawet afera u szczytu władzy PO nie powinna znaczaco sytuacji zmienić. W tym mieście z partii politycznych PO trzyma się mocno, co pokazały wybory do Parlamentu Europejskiego.
                    Zgodzę się z tym iż gdyby nie afera podsłuchowa, to Skowronek byłaby faworytką starcia i to zdecydowaną.
                    Nie mniej druga tura się odbedzie i zmierzą się w niej dwie Panie.

Kandydat PiS bedzie się bił z kandydatem tandemu Domżalski-Kania (zakładam że taki powstanie) o 3 lokatę.
                    J. Osmenda zajmie 5 miejsce.

Nie zgodzę się też iż Pan Osmenda będzie tym przysłowiowym języczkiem u wargi. Pewne jest że w 2 turze poprze obecną Prezydent. Tak samo pewne jest że np Kandydat reerendystów poprze Skowronek. Prawie pewne jest że duet też postawi na kandydatkę PO, więc tym języczkiem będzie kandydat PiS.
                    Z jednej strony raz już stołków nie dostali, więc logika by nakazywała poparcie kandydatki PO. Z drugiej jednak strony współrządzenie tych dwóch partii w odniesieniu tego co dzieje się na arenie ogólnopolskiej może być niezwykle trudne. Co innego jest tworzyć wspólną opozycję, a co innego współrządzić.
                    Patrząc jak wymyślili wstryzmanie się od głosu na absolutorium, to może i tu coś ciekawego wymyślą. Naiwny byłbym sądząc że Marko nam to zdradzi ;)
                    • mietlorz707 Re: Mistrzu - gratulacje :) 04.07.14, 02:23
                      > PIS w tym mieście nigdy tak na poważnie się nie liczył i nawet afera u szczytu
                      > władzy PO nie powinna znaczaco sytuacji zmienić. W tym mieście z partii polityc
                      > znych PO trzyma się mocno, co pokazały wybory do Parlamentu Europejskiego.

Wybory do EP - koniec maja. Zatrzymania - początek czerwca. Taśmy - połowa czerwca. Z lekka Ci się kolejność zaburzyła.

> Nie mniej druga tura się odbedzie i zmierzą się w niej dwie Panie.

Nawet najlepsze wróżki nie mówią niczego tak zdecydowanie. I prawdopodobnie poprawniej piszą.

> Kandydat PiS bedzie się bił z kandydatem tandemu Domżalski-Kania (zakładam że
                      > taki powstanie) o 3 lokatę.

Pozazdrościć poczucia humoru. ;)

> Nie zgodzę się też iż Pan Osmenda będzie tym przysłowiowym języczkiem u wargi.

Freudowska pomyłka (zbereźnik!), czy coś co jest niestety obecnie dosyć typowe dla młodego pokolenia - brak wiedzy ogólnej? :D
                      • fifik_rsl Re: Mistrzu - gratulacje :) 04.07.14, 23:55
                        mietlorz707 napisał:
                        > Wybory do EP - koniec maja. Zatrzymania - początek czerwca. Taśmy - połowa czer
                        > wca. Z lekka Ci się kolejność zaburzyła.

Nie zrozumieliśmy się, wynik wyborów do PE w których PO uzyskało bardzo wyraźnie zwycięstwo w naszym mieście, w mojej ocenie daje podstawy by sadzić iż pomimo afer (tych lokalnych GPW i ogólnokrajowych posłuchy) pozostałe partie w tym PiS w daszym ciągu ich nie dościgną.
                        • mietlorz707 Re: Mistrzu - gratulacje :) 05.07.14, 12:49
                          Zrozumieliśmy, zrozumieliśmy. Moim zdaniem - mylisz się, i to bardzo.
                          Po pierwsze, wybory samorządowe to coś zupełnie innego niż parlamentarne. W parlamentarnych głosuje się na partie, w samorządowych na ludzi.
                          Po drugie, wbrew pozorom, lud mało wie o aferach. Podejrzewam, że o zatrzymaniu większość dowiedziała się dopiero z gazet.
                          • fifik_rsl Re: Mistrzu - gratulacje :) 08.07.14, 12:38
                            Zgadzam się że wybory samorządowe mają inny charakter niż parlamentarne. Różnią się tym że startują w nich lokalne komitety miejskie (np. Porozumienie, czy Razem...) a także te o chrakterze regionalnym (RAŚ). Co więcej gdyby popatrzeć na Rady Miast to proporcja Radnych wybieranych z partii ogólnopolskiech do tych z ugrupowań regionalno-lokalnych jest podobna. Gdyby natomiast popatrzeć na prezydentów Śląskich Miast to zdecydwana większość do ogólnopolskich partii nie nalezy.
                            W tym względzie masz rację.

Ja oceniałem jednak siłę tylko tych partii ogólnopolskich i tutaj uważam że żadna z nich nie będzie w stanie prześcignąć PO i nie zmienią tego kolejne afery taśmowe czy regionalne.

Natomiast w skali wszystkich ugrupowań to w mojej ocenie PO będzie walczyć o 1 miejsce ugrupowaniem skupionym wokół obecnej Prezydent. PIS może zdobyć max 4-5 mandatów, SLD, Domżal team, Rodzina Rudzka o ile wystartuje osobno 3-4, RAŚ, Palikot, Referendyści, Korwin zamkną się góra w 2 mandatach.
                    • zawsze_eda Re: Mistrzu - gratulacje :) 04.07.14, 08:58
                      fifik widzę że scenariusz wyboru Prezydenta masz ułożony pomiędzy partyjnymi żulami tylko gdzie w twoim scenariuszu jest miejsce dla wyborcy? Kto znowu próbuje zmienić marionetkę na fotelu Prezydenta naszego miasta?
              • zawsze_eda Re: Mistrzu - gratulacje :) 02.07.14, 17:08
                Zefel ma richtig mało bo w jego własnym domu uznają go za 1% jak by zostoł przidyntym to może podniosą wartoś do 2%
      • koza918 Re: Mistrzu - gratulacje :) 06.07.14, 19:17
        Mówi ,że polityką nie ,ale może tak i jest ale kasą tak bo cóż innego.
    • zawsze_eda [...] 02.07.14, 17:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • g-48 Re: Widzisz Zefel ze pomagamy gdzie mozemy 02.07.14, 18:25
        fotoforum.gazeta.pl/photo/6/pf/kb/ayrc/aXLVdabNz1SFmEpArX.jpg
        Dla tych co mowia ze przy wyborach zapöadnie decyzja to przypominam ze komuchy sa zawsze obowiazkowi i maszeruja do wyborow za PRL bez skreslen a teraz wolno i im wziasc blajsztift i zrobic za gardinkom krzyzyk
        • jozefosmenda Re: Widzisz Zefel ze pomagamy gdzie mozemy 03.07.14, 13:24
          Gregor i inni.
          Nie ma sprawy, serdeczne Wam Bóg zapłać za troskę jaką mi okazujecie. Inaczej czułbym się nieswojo a tak wszystko jest jak zawsze!
          Aż mi lżej.
    • zawsze_eda Re: Mistrzu - gratulacje :) 04.07.14, 09:02
      Hepik z Zeflem palą skręta i chce im się na PREZYDENTA
      • jozefosmenda Re: Mistrzu - gratulacje :) 04.07.14, 10:49
        Napisz Eda inny wierszyk bo jo wogóle niy kurza! Niczego zresztą żeby nie było niedomówień.
        Ale jakby było o zimnym piwie to już by było do przeczytania.Jeszcze zależy jaka marka!
    • fast-kajfasz Re: Mistrzu - gratulacje :) 05.07.14, 13:22
      A w następnych wyborach będzie kandydatem z ramienia kościoła. Amen.
      • komes_nn Re: Mistrzu - gratulacje :) 05.07.14, 17:56
        Może jeszcze Koła Gospodyń Wiejskich, tam go jeszcze nie było. Dziadzio Poradzioł wszędzie d... wsadzioł. Wszyscy rządzom, jedyn łodpowiado. Powinno być, wszyscy rządzom jedyn opowiado.Jak zwykle. Sraty taty nie wiadomo o co chodzi a jednymu zawsze wychodzi.
    • hynio59 Re: Mistrzu - gratulacje :) 06.07.14, 09:27
      Boże broń nas przed człowiekiem o wielu twarzach POlitycznych. Toż to najgorsze co może nas spotkać. Jedna twarz, wiadomo co się można spodziewać.
    • aloes69 Re: Mistrzu - gratulacje :) 06.07.14, 13:55
      Te wierszyki powyżej coś mi przypominają , ale pewnie sie mylę.....?
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8581783,SMS_wyborczy___Zaglosuj_na_Stanie__to_Ci_nie_stanie_.html
      Mam nadzieję , że ten rok wyborczy nie sprowadzi wymiany myśli i poglądów do poziomu, z którym trudno utożsamiać ludzi mających minimum klasy, bo to będzie tym razem mocno razić.
      A przy okazji Mistrzu to nie jest tak jak czasami głosisz lub głosiłeś, że jak ktoś w stosunku do nas zachowuje się w sposób powszechnie uznany za nieakceptowalny to my odpowiadamy na tym samym poziomie, bo nam za którymś razem trzeba będzie zejść do dna, a chyba lepiej mimo wszytko ogarniać rzeczy z góry.
      • aloes69 Re: Mistrzu - gratulacje :) 06.07.14, 13:58
        Zamiast "wszytko" ma być "wszystko" - przepraszam.
    • jozefosmenda Re: Mistrzu - gratulacje :) 08.07.14, 13:02
      >>>aloes69 napisał(a):
      Jaki ten świat jest mimo wszystko przewidywalny ......<<<

Ależ proszę bardzo, do kompletu:
      www.sferatv.pl/vod/sfera-polityki/audycja/3973-sfera-polityki-jozef-osmenda.html
      • fifik_rsl Re: Mistrzu - gratulacje :) 08.07.14, 15:05
        Przesłuchałem to co ma Pan do powiedzenia i nie ukrywam że zaintrygowala mnie jedna kwestia.
        Czy mógłby Pan sprecyzować jacy gołębiarze Pana popierają. W Rudzie Śląskiej są dwa odziały PZHGP.
        Oddział 1 Bielszowice
        Oddział 2 Ruda.

Byłbym wdzięczny aby Pan sie pochwalił jaki zarząd podjął uchwałę o poparciu Pana Osoby jako kandydata na Prezydenta.
        • jozefosmenda ...jak mówić prawdę,niecałą..... 09.07.14, 19:18
          Fifik jak zwykle znowu się czepiasz i wybierasz z kontekstu mojej wypowiedzi coś co tylko ty chcesz słyszeć!
          Radzę zatem panie magistrze byś sobie to przesłuchał jeszcze raz a potem jeszcze raz (oglądać nie proponuję bo niektórym na mój widok słabo się robi!).
          Kilkudziesięciu moich znajomych to działkowicze sporo znajomych to gołębiarze a także hobbyści różnej maści!
          A zatem mamy do czynienia z l.mnogą i w takiej formie się wypowiadałem z pewnym zaznaczeniem tej sytuacji. I to wszystko wcale nie w kontekście mojego kandydowania lecz ICH kandydowania z naszej wspólnej listy!
          No ale cóż, przyzwyczajony jestem!
          Jak napisał kiedyś wielki mistrz fraszki J.Sztaundynger.......wielu mistrzami się stało.......
          • fifik_rsl Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 09.07.14, 19:53
            Czepiam się Panie Radny, bo takie stawianie sprawy jest zwyczajnie nieuczciwe. Chwalenie się poparciem pewnej grupy jako całości, gdy popiera Pana kilka osób z tej grupy jest oszustwem. Jeśli zarząd któregokolwiek z oddziałów by wydał uchwałę o Pana poparciu to rozumiem, ale tak to śmierdzi. Jeśli poprze Pana Alojz właściciel sztandu z warzywami na wireckim targu, to będzie Pan się chwalił poparciem przedsiębiorców? Analogicznie z pielegniarką Krysią, powie Pan że służba zdrowia za Panem stoi??
            Dla Pana wiadomości odział I zawsze popierał Stanie. W zamian za poparcie otrzymywali zwolnienie z podatku za garaże, a także kilka flaszek.
            • jozefosmenda Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 11.07.14, 11:05
              No cóż, widzę panie Fifik, że jednak lekcji nie odrobiłeś .
              Ale ja to inaczej postrzegam a ty też inaczej i to właśnie jest demokracja. Jednak niezależnie od tego l.mnoga bardzo istotnie różni się od Alojza,właściciela sztandu bo Alojz z kolegą to już są "oni"!
              Ale mnie zaciekawiła inna informacja podana niby do mojej wiadomości ta o tych kilku flaszkach i podatku za garaże. Jeden były radny za flaszki stracił mandat a tu taka wiedza i nic?
              • fifik_rsl Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 11.07.14, 12:51
                Rzeczywiście pewne kwestie rozumiemy zupełnie inaczej.
                Widzę natomiast, że morał z ulubionej przez Pana fraszki Sztaudyngera wziął sobie Pan na poważnie do serca.
                Skoro ją Pan tak lubi, to może zrobi Pan z niej hasło wyborcze?

Co do zwolnienia z podatku, to chyba żadna tajemnica że za czasów Pana Stanii odz. I miał zwolnienia z podatku za garaże na kabiny.
                Co do flaszek, to nie wiem co akurat w tym dziwnego. Przed wyborami samorządowymi różnej maści kandydaci odwiedzają swój potencjalny elektorat zabiegając o głosy. Na te spotkania przynoszą często poczęstunek w postaci płynnej.Co by nie mówić złego o byłym prezydencie, to w przeciwieństwie do Pana kolegi klubowego nigdy nie chciał swojego elektoratu wytruć poprzez serwowanie trefnej czeskiej wódki.
                • jozefosmenda Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 15.07.14, 18:12
                  To hasło zostawiam dla innych zwłaszcza tych nie do końca spełnionych.
                  A w końcu czym mniej człowiek kadzi ty lepiej!
                  I z tego zamierzam skorzystać. Tak jak ostatnio bez programu ale skutecznie.
                  Tylko proszę mi wyjaśnić co znaczy zwolnienie z podatku za garaże na kabiny? Co tam prysznice były pobudowane?
                  A co do tych flaszek to czy mógłbyś Fifik podać przynajmniej nazwisko jednej osoby którą zatruł mój kolego klubowy przez ponoć "serwowanie trefnej czeskiej wódki" ?
                  Albo znowu kolejna bujda byle by tylko komuś dokopać!
                  • rasmal Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 16.07.14, 17:02
                    Leśmemu Dziadkowi zamażyło się wieksze korytko ale ten numer ma tak małe szanse powodzenia że raczej nie ma o co bić piany
                    • jozefosmenda Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 17.07.14, 10:53
                      Rasmal, najpierw się naucz ortografii a potem pisz.
                      Poza tym nie lepiej było napisać koryto a nie tak zdrobniale?
                      • hepik1 Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 17.07.14, 11:23
                        Tegoroczny maturzysta?
                        • rasmal Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 20.07.14, 13:18
                          hepik jak zawsze próba zmiany tematu a Leśny Dziadek - koryto to w Twoim przypadku byłaby przesada no i odnosząc sie do odpowiedzi to "najpierw myśl później pisz" chociaż w Twoim wieku to raczej za późno na podjęcie próby logicznego myślenia. Jak dla mnie dobrze że Leśny Dziadek poczuł moc i chce rządzć Rudą bo lewica sie w ten sposób pozbawiła szans na jakikolwiek dobry wynik.
                  • fifik_rsl Re: ...jak mówić prawdę,niecałą..... 25.07.14, 23:04
                    Dopiero dziś wróciłem, więc nadrabiam zaległości:
                    jozefosmenda napisał:
                    " Tylko proszę mi wyjaśnić co znaczy zwolnienie z podatku za garaże na kabiny? Co tam prysznice były pobudowane?"

Hodowcy gołębi wysyłają je co tydzień na drugi koniec Polski i wypuszczają, czekając które będą pierwsze. Na tym ten sport polega. Jadą one w takich skrzynkach na naczepie, a to się nazywa kabina. Ta naczepa z tymi skrzynkami na gołębie jest garażowana między lotami.

jozefosmenda napisał:
                    "co do tych flaszek to czy mógłbyś Fifik podać przynajmniej nazwisko jednej osoby którą zatruł mój kolego klubowy przez ponoć "serwowanie trefnej czeskiej wódki" ?"

Jak można przeczytać z owego wątku na tym forum to nie zdążył nikogo otruć bo przytomna osoba po sprawdzeniu zawartości butelek szybko ją wylała.
    • kiri81 Re: Mistrzu - gratulacje :) 20.07.14, 17:24
      "Czasy się zmieniają, ale pan zawsze jest w komisjach..."

www.youtube.com/watch?v=z3cDboNvmrE
      • komes_nn Re: Mistrzu - gratulacje :) 20.07.14, 18:18
        Honorowi powiedzą co chcą powiedzieć i wychodzą. Są teź nienażarte gęby i to jest całe nieszczęście tego świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka