14.08.14, 22:09
Witam!
otwieram sklep z odzieżą używaną i nową, natomiast mam duży problem z nazwą. Styl wnętrza będzie retro i tak też chciałam nazwać sklep, jednak wydaje mi się że może nazwa być myląca bo nie chodzi o odzież retro. Myślałam także o "Perełka" ale to raczej kojarzy się z imieniem dla psa. Może wy macie jakiś fajny pomysł?
Obserwuj wątek
    • g-48 Re: Nazwa? 15.08.14, 08:57
      Proponuje "Szmaciorz" Kup se konia i piszczola i zjezdzaj!
      • greenrs2 Re: Nazwa? 15.08.14, 09:49
        g-48 napisał:

Kup se konia i piszczola i zjezdzaj!

Wot i śląskie, katolickie wychowanie... rodem zza Buga...
        • g-48 Re: Nazwa? 17.08.14, 15:53
          Wot i śląskie, katolickie wychowanie
          Dzieki za spostrzezenie ze nie bylem z toba w Szczytnie na kursie Palkownikow
          rodem zza Buga
          Masz pewnosc ze ze mna jezdziles po stepach na koniu ?
          A kunia ty juz napoil?!
      • maja.0409 Re: Nazwa? 15.08.14, 15:46
        Ta prośba była skierowana do osób poważnych i kreatywnych. A twoja odpowiedź świadczy tylko o twojej inteligencji. Więc jeśli nie masz nic sensownego do napisania a piszesz tylko z nudów to lepiez załóż sobie pamiętnik żeby nikt nie musiał czytać twoich "ciekawych" wypowiedzi.
        • rudzkifan Re: Nazwa? 16.08.14, 09:31
          Tani Armani
        • g-48 Re:Nu! 17.08.14, 15:59
          Ta prośba była skierowana do osób poważnych i kreatywnych.
          Nu powazni to my jestesmy i dlatego takich reklam na tym forum raczej nie chcemy. a jak konia nie masz to ci moze grenn pozyczy bo poco ma chudzine w ramach treningu palkowania walic go w garazu.
    • hepik1 Re: Nazwa? 16.08.14, 10:13
      Dziedzictwo.
      Że niby po kimś.
      A przy okazji pani Prezydent może objąc patronat honorowy ;)
    • fast-kajfasz Re: Nazwa? 16.08.14, 16:02
      Za reklamę się płaci (nazwa jest reklamą). Zapłać to ci dam nazwę.
      • maja.0409 Re: Nazwa? 16.08.14, 19:41
        Myślisz , że nie wiem?! Daj dobry pomysł to pogadamy. Ciężko jest o chwytliwa nazwę bo wyczytałam już bardzo dużo propozycji więc nie wiem czy jesteś w stanie wymyślić coś fajnego.
        • brofran Re: Nazwa? 17.08.14, 14:04
          do fast-kajfasz
          A z czego ci ma ona zapłacić jak jeszcze biznesa nie łotworzyła i nic nie zarobiła ?

Jo proponuje za darmo nazwę " Cosik za grosik " . Powodzenia MAJU 0409 na niełatwej drodze handlowej konkurencji !!
          • fast-kajfasz Re: Nazwa? 17.08.14, 19:05
            To niech złom zbiera.
            • maja.0409 Re: Nazwa? 17.08.14, 21:22
              Widzę, że pomyliłam forum. Teraz wiem gdzie zajrzeć jeśli będę chciała poznać opinie prymitywow, hamow i zazdrosnikow (oczywiście nie obrażając wszystkich). Faktycznie z większością slazakow nie da się poważnie porozmawiać. Dzięki tym osobom co mieli dobre chęci a pozostałych jest mi żal.
              • fast-kajfasz Re: Nazwa? 17.08.14, 21:54
                Najwyraźniej.
              • greenrs2 Re: Nazwa? 17.08.14, 22:04
                maja.0409 napisał(a):

Faktycznie z większością slazakow nie da się poważnie porozmawiać.

Nie uogólniaj. Tych kilku kretynów wcale nie musi być Ślązakami... i prawdopodobnie nie są. Bo Ślązak to nie tylko miejsce urodzenia ale także swoista mentalność cechująca się m.in. szacunkiem dla innych ludzi i ich pracy. Można się też tu urodzić i mieć zryty łeb... ale to nie są prawdziwi Ślązacy...

Z dedykacją dla g i f-k: www.youtube.com/watch?v=CzpgK-XMCS4
                • maja.0409 Re: Nazwa? 17.08.14, 22:23
                  Nie miałam oczywiście wszystkich na myśli. Też jestem slazaczka i irytują mnie takie wypowiedzi przeważnie osób którym nic nie wyszło, chcieli by dużo ale nic nie robią bo spotykam się z tym już nie pierwszy raz.
                  • mietlorz707 To nie tak 17.08.14, 23:59
                    Jeśli chodzi o to forum, to:
                    - z kajfaszem i g-48 się nie dyskutuje
                    - greenrs2 piszący o zrytych łbach i wklejający linki do filmu w którym jest mowa o "dopie...niu sąsiadowi" w zimie przykręca dopływ wody do kaloryferów - sąsiedzi go ogrzeją ;-)

Są tutaj różne osoby - niektórym coś w życiu wyszło, nie tylko słoma z butów.
                    Moim zdaniem nie należy uogólniać stwierdzając, że głupie komentarze piszą osoby którym nic w życiu nie wychodzi. Po prostu - głupi ludzie piszą głupie komentarze.

Pomysłu na nazwę nie mam. Mogę jedynie zasugerować zapytanie na jakimś forum dla młodych przedsiębiorców (o ile pamiętam bywały podobne pytania na goldenline.pl, niekoniecznie z Twojej branży), albo może na jakimś "babskim" forum?
                    I jest tu jeszcze Bronek - jak chcesz śląską nazwę pisz do niego. ;-)
                    • greenrs2 Re: To nie tak 18.08.14, 00:23
                      mietlorz707 napisał:

greenrs2 piszący o zrytych łbach i wklejający linki do filmu w którym jest mowa o "dopie...niu sąsiadowi" w zimie przykręca dopływ wody do kaloryferów - sąsiedzi go ogrzeją ;-)

Bo lubię mieć 22 stopnie a nie 28. Zdrowo i komfortowo. Nie wiedziałem, że dbanie o własne zdrowie może być uznane jako postawa antyspołeczna!

Dobrą masz pamięć skoro pamiętasz co tu pisałem ponad pół roku temu. Ja nie pamiętam o czym Ty pisałeś. Jedyne co pamiętam to to, że Cię lubię ;-)
                      • skalar2011 Re: To nie tak 18.08.14, 15:19
                        A może ,,butik marzeń ,, dla tych wszystkich żyjących poniżej najniższej płacy
    • naming-nazwa Re: Nazwa? 09.05.15, 14:24
      Nazwa powinna być wyjątkowa, inna niż pozostałe. To pozwoli wyróżnić biznes z tłumu konkurencji. Najlepiej zatrudnić fachowca ( namingowca ). Takiego, który również otwarty jest na pomoc małym firmom i start-up'om. Kogoś takiego jak Namingowiec PJW - namingowiec.pjw.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka