Dodaj do ulubionych

Nowe nicki są super

09.11.14, 12:05
Od wczoraj wieczorem na forum miasta pojawiają coraz to nowe nicki, które to prześcigają się w pisaniu o tym jakim to złym człowiekiem jestem i jak to bardzo troszczą się o moją moralność. Bartku, mam dziwne przeczucie że pisząc troszkę niefortunnie "pisząc o Panu" mogłeś nieświadomie trafić w przysłowiową dziesiątkę. Nie pierwsze to tego typu zjawisko, gdy niemal w jednym momencie powstało kilka nowych nicków i wszystkie zaczęły komentować tylko daną sprawę i potem znikały.
Oczywiście każdy może sobie wybrać dowolną linię obrony i ją realizować, ale jeśli ktoś pełni prestiżowe stanowisko, to chyba schodzić poniżej pewnego poziomu nie wypada. Do wpisów nowych nicków odnosił sie nie będę, bo w sumie trzeba tu cokolwiek komentować? Rozbawiło mnie tylko pewne kuriozum, że o rzekomym braku mojej moralności chce rozmawiać Człowiek, który posunął się do tak haniebnych metod.
Mam też prośbę do Hepika, jeśli na forum pojawią się kolejne tego wynalazki i będą płodzić kolejne tego typu wpisy dotyczącej mojej osoby, to proszę nie kasuj tego, nich sobie każdy poczyta i sam wyciągnie wnioski.
Nie ukrywam że po opublikowaniu swoich wyjaśnień na forum, a także na fb nie chciałem do sprawy już wracać. Kiedy pojawiły się jednak nowe wpisy na forum, czuje się w obowiązku oficjalnego poinformowania Śląskich Struktur Platformy Obywatelskiej o poczynaniach Pana Władysława Dryji, który w mojej ocenie działa na szkodę swojej Partii.
Obserwuj wątek
    • fifik_rsl Do Śląskich Struktur Platformy Obywatelskiej 09.11.14, 13:19
      Szanowna PO, na wstępnie uczciwie przyznam że nie zaliczałem się do grona Waszych wyborców. Jednocześnie, chcę też zaznaczyć że o ile Wy jako Partia to nie moja bajka, to do Waszego największego konkurenta politycznego jeszcze mi duuużo dalej niż do Was.

Podczas ostatniej sesji Rady Miasta Ruda Śl. reprezentujący Waszą Partię Radny, pełniący jednocześnie funkcję vice przewodniczącego tejże Rady Pan Władysław Dryja skrytykował sens budowy nowoczesnego boiska do rugby, a także toru do jazdy na rolkach, uznając iż na takie obiekty w tym mieście powinni zasługiwać tylko piłkarze nożni. Pozwolę sobie tylko nadmienić iż żeńska drużyna rugby z Rudy Śl. Diablice zdobyły w zeszłym roku vice mistrzostwo Polski, do tego w mieście funkcjonuje drużyna męska, a także rugby w odmianie 7 osobowej. Co najważniejsze kluby te prowadzą też szkolenia dzieci i młodzieży w tej dyscyplinie sportu.

Wiedząc jak ważną rolę w tym mieście pełni rugby zbulwersowała mnie wypowiedź Pana Radnego, którą to skomentowałem w artykule opublikowanym na rudzkim forum gazety, a także na swoim prywatnym profilu FB'kowym. Podczas jego pisania, niesiony negatywnymi emocjami użyłem jednego określenia za dużo względem Radnego, określając go baranem. Po opadnięciu emocji zdałem sobie sprawę, iż moje określenie nie było właściwe, za co przeprosiłem.

Natomiast reakcja i metody jakie zastosował wobec mojej osoby Radny Dryja przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Zapraszam do zapoznania się z opisem całej sytuacji na mojego bloga:
      fifik.blox.pl/2014/11/Standardy-Pana-Radnego-Wladyslawa-Dryja-oraz.html
      Po opublikowaniu moich wyjaśnień chciałem sprawę zamknąć, ale w dniu wczorajszym na wspomnianym przeze mnie forum pojawił się wysyp nowych nicków które rozpoczęły zmasowaną akcje szkalowania mojej osoby. Polecam abyście weszli na Rudzkie Forum forum.gazeta.pl/forum/f,261,Ruda_Slaska.html i poczytali co w kilku ostatnich tematach napisano z nowych nicków takich jak: obbbb40 czy pipek39. Ubolewam tylko nad tym, że najciekawsze wpisy zostały przez Opiekuna forum usunięte. Nie dysponuje dowodami, więc nie kieruje bezpośredniego zarzutu że pisał to osobiście Wasz radny, natomiast czytając treść, trudno mi uwierzyć w zupełną przypadkowość tych faktów.

Po tych wpisach, chciałem sprawę opisać oraz zainteresować nią lokalne i regionalne media. Zdałem sobie jednak sprawę z tego, że gdybym tak zrobił, moje działania nie wiele by się różniły od tego , jak wobec mojej osoby zachował się Wasz radny. W mojej ocenie Radny Dryja oprócz działania na swoją osobistą szkodę, działa też na niekorzyść Formacji którą reprezentuje, w związku z tym podjąłem decyzję że ten tekst trafi do WAS, byście sami ocenili i zdecydowali jak chcecie we własnym gronie ją rozwiązać.

Dla Waszej informacji: Nie jestem członkiem żadnej partii politycznej, ani też Stowarzyszenia o charakterze politycznym. Nie kandyduje do RM, ani na żadne inne stanowisko podczas zbliżających się wyborów samorządowych.

Zastrzegam sobie prawo do publikacji tego listu na w/w forum, a także na moim prywatnym profilu na portalu społecznościowym fb.

Z poważaniem Adam Pyka
      • gogu399 Re: Do Śląskich Struktur Platformy Obywatelskiej 09.11.14, 13:24
        Nie kłam, bo nigdy nie byłeś za PO, same kłamstwa, kłamstwa. A może tak do spowiedzi by się przydało iść
      • gogu399 Re: Do Śląskich Struktur Platformy Obywatelskiej 09.11.14, 13:27
        Nareszcie ktoś odważył się ci przeciwstawić, bo zawsze wszystkich obrażałeś i nikt za bardzo nie chciał z tobą pisać. A tu miła odmiana.
    • gogu399 Re: Nowe nicki są super 09.11.14, 13:23
      Hej fifik i inne linki pod którymi się podszywasz: tu znajoma z imprezy wobec, której tak samo bezczelnie się zachowałeś jak do osób, które opisujesz. Nie wytrzymałam i musiałam założyć tu konto widząc jaki jad tu wylewasz na innych. Z tego co wiem to już w szkole byłeś nie lubiany. Widzę, że sprawia ci przyjemność obrażanie innych i kłamanie na ich temat, bo niczego innego nie potrafisz robić. Lepiej zajmij się czymś pożytecznym bo twoje zachowanie za daleko zaszło. Rozmawialiśmy z twoimi znajomymi o tobie bo dzięki temu portalowi zrobiłeś się sławny jako wąż plujący jadem. Zastanów się nad sobą i przemyśl swoje zachowanie.
      • meg114 Re: Nowe nicki są super 09.11.14, 14:18
        "Hej fifik i inne linki pod którymi się podszywasz" - Fifik się przedstawił, a ty mnożysz nicki. "rozmawialiśmy z znajomymi o tobie" - a wprost nie możesz? To się nazywa oczernianie. Gratuluję, bo to niezwykle skutecznie odbiera chęci na głosowanie na PO.
      • fifik_rsl Re: Nowe nicki są super 09.11.14, 14:19
        Dobra Goguś zagramy w otwarte karty:

ad1: W którym miejscu piszę że kiedykolwiek byłem za PO?? Umiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania. Polecam przeczytać pierwsze zdanie listu do PO, przeczytać raz, drugi, piąty, dziesiąty, pozostaje mi wiara że zrozumiesz to zdanie.

ad2: Goguś proponuje Ci coś na wzór zakładu: Jeśli wykażesz że na tym forum pisałem pod innym nickiem niż fifik_rsl ja wpłacam 500 zł na cel charytatywny, natomiast jeśli tego nie zrobisz przedstawiasz nam sie z Imienia i Nazwiska, wraz z wszystkimi danymi? Przyjmujesz? Czas operacyjny czwartek 23.59?

ad3: Masz niesamowitą szanse mnie pogrążyć: Podaj tylko kiedy i wobec kogo posłużyłem się tak podłymi metodami, że skontaktowałem sie z jego pracodawcą by mu zaszkodzić.

ad4: Kto mnie nie lubił w szkole?

Skoro powiedziało się a, trzeba powiedzieć b. Pałeczka po twojej stronie.
        • zicherong Re: Nowe nicki są super 09.11.14, 16:26
          Do spowiedzi Fifik - nie słyszysz:):):) ha ha ha to je dobre... do spowiedzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka