Dodaj do ulubionych

Antyprawda świętochłowicka

04.12.14, 18:51
tosz.salon24.pl/619619,atrakcyjne-swietochlowice-czyli-jak-wygrac-wybory
Filaru i co ty na to?
Obserwuj wątek
    • akouch Re: Antyprawda świętochłowicka 04.12.14, 22:17
      Słaby temat wątku, nie widzę chętnych do dyskusji.
      Jak widać w Świętochłowicach łatwiej przejąć władzę niż w Rudzie, a pani poseł z PO przekonywała nas w zaprzyjaźnionej i bardzo obiektywnej TV SFERA, że jestesmy tylko sypialnią - ale chyba bez zameldowania, nawet "lipnego"
    • zicherong Re: Antyprawda świętochłowicka 16.12.14, 08:02
      A Kalina zamarzła? Mają czas na oddychanie - w prezencie od władzy?
      • jozefosmenda prawda życiowa 16.12.14, 12:11
        To skopiowałem:
        Co prawda kodeks wyborczy mówi o tym, że kandydat na radnego musi „stale zamieszkiwać na obszarze danej gminy”, ale to martwy przepis, którym nikt się nie przejmuje. A szkoda. Łamanie prawa niektórym wchodzi w krew.
        Zgodnie z Kodeksem Wyborczym: Przez „stałe zamieszkanie” należy rozumieć zamieszkanie w określonej miejscowości pod oznaczonym adresem z zamiarem stałego pobytu. W orzecznictwie zarówno sądów powszechnych, jak i sądów administracyjnych przyjmuje się, że za miejsce stałego pobytu nie uznaje się miejsca, w którym osoba jest zameldowana, ale w którym stale realizuje swoje podstawowe funkcje życiowe, tj. w szczególności mieszka, spożywa posiłki, nocuje, wypoczywa, przechowuje swoje rzeczy niezbędne do codziennego funkcjonowania, przyjmuje wizyty.

Myślę, że to i tak wszystko jest daremne bo sami widzimy jak jest!
        • jozefosmenda Re: prawda życiowa 16.12.14, 21:00
          A to wyczytałem:
          www.portalsamorzadowy.pl/polityka-i-spoleczenstwo/wybory-samorzadowe-2014-domniemane-falszerstwa-panie-prezesie-nik-niech-pan-naprawde-skontroluje-pkw,66163.html
        • bszabatowski Re: prawda życiowa 16.12.14, 21:40
          Panie Józefie - coś w tym jest.

Swoją drogą słyszałem jakiś czas temu o jednym Radnym, który prawie pół roku spędzał poza miastem i dojeżdżał na Sesje RM z jakiejś miejscowości co się chyba nazywa Czerwona, czy jakoś tak z kolorem coś w nazwie związanego. Nie umiem jednak skojarzyć nazwiska - wie Pan pamięć jest ulotna, a ja za Chiny Socjalistyczno-Ludowe nie mam "głowy" do nazwisk - może Pan pomoże? W końcu myślę, że trzeba by ten przypadek (o ile jest oczywiście prawdziwy) wyjaśnić!
          • jozefosmenda Re: prawda życiowa 16.12.14, 23:36
            No to panie Szabatowski dej se pan spokój z kandydowaniem na radnego skoro za Chiny Socjalistyczno-Ludowe pomimo tak młodego wieku masz pan kłopoty z pamięcią. To bardzo niedobrze, oj niedobrze!
            Kojarząc to jeszcze z pewną salą sądową gdzie pan nie widziałeś i nie słyszałeś to razem to może być już całkiem zastanawiające?
            Ale ponieważ pijesz pan do mnie to wyjaśniam uprzejmie , że ta miejscowość to Zielona lecz zapewniam, że nigdy ale to przenigdy nie dojeżdżałem stamtąd ani na sesje RM ani na posiedzenia komisji RM! Nie byłem też tam zameldowany na pobyt ani stały ani czasowy ani też stale tam zamieszkiwałem.Musiał się zatem panu taki fakt skojarzyć z pewnymi innymi radnymi!
            Ale ponieważ jesteś chłopie jeszcze młody i masz dużo czasu to może też pomożesz ustalić który to jegomość -kandydat przed wyborami w jednym z barów kojarzonych z pewnym owocem serwował tamtejszym bywalcom kanapki (a może i coś więcej?)?
            • bszabatowski Re: prawda życiowa 17.12.14, 00:24
              Ależ Panie Józefie...
              Może i pamięć mam kiepska ale jak widać wiem kogo zapytać :) - Jak mawia moja Mama: koniec języka za przewodnika. Ot zapytałem i dziwnym trafem okazało się że trafiłem. W takim razie dobrze że zagadnąłem Pana o tą kwestię bo dementi mógł Pan złożyć - bo "na mieście" jak już wspominałem mówi się co innego - pytanie zostaje tylko jak skuteczne ono jest.
              I zastanawiam się czy Pan nie ma gorszej niż ja - choć Pana wiek usprawiedliwia - mnie nie. Bo byliśmy na tej samej sali - prawda? - i to Pan się tłumaczył - nie ja, ja Pana pytałem - tak dla przypomnienia.
              A co do kanapek - jeżeli przestępstwo wyborcze Pan jak mniemam opisuje, to mam nadzieję ze zgłosił Pan ten fakt do odpowiednich organów - bo jeżeli nie to jest też Pan hmmmm ... no właśnie kim? Współwinnym?

Ps. Jak to jest bo czegoś nie rozumiem...
              Pozwoli Pan że zacytuję Pana wpis:
              "Zgodnie z Kodeksem Wyborczym: Przez „stałe zamieszkanie” należy rozumieć zamieszkanie w określonej miejscowości pod oznaczonym adresem z zamiarem stałego pobytu. W orzecznictwie zarówno sądów powszechnych, jak i sądów administracyjnych przyjmuje się, że za miejsce stałego pobytu nie uznaje się miejsca, w którym osoba jest zameldowana, ale w którym stale realizuje swoje podstawowe funkcje życiowe, tj. w szczególności mieszka, spożywa posiłki, nocuje, wypoczywa, przechowuje swoje rzeczy niezbędne do codziennego funkcjonowania, przyjmuje wizyty." - a w swojej odpowiedzi pisze mi Pan:
              Nie byłem też tam zameldowany na pobyt ani stały ani czasowy - po cholerę ten wpis skoro wyżej został zanegowany? Jakieś standardy "dla nich i dla nas" - czy też może problemy z czytaniem ze zrozumieniem???
              • jozefosmenda Re: prawda życiowa 17.12.14, 23:15
                Szanowny Bartoszu!
                Więcej myślenia a mniej filozofii proszę!
                Otóż ja skopiowałem z Hepikowego postu ten wpis (o zamieszkaniu, zameldowaniu, pobycie itp)forum.gazeta.pl/forum/w,261,155774563,155774563,Antyprawda_swietochlowicka.html
                Problem dotyczył Świętochłowic ale do naszego miasta też można go odnieść w skromnym w tym przypadku rozmiarze (dotyczył RM w poprzedniej kadencji w l.mnogiej a teraz to się dopiero obaczy) .
                Zaś co do tej sali sądowej to wszyscy widzieli i słyszeli jak powiedziałem "do widzenia" tylko jedna osoba nic a nic!
                A o kanapkach to się dowiedziałem dopiero wczoraj wieczorem i myślę, że upływ czasu przyniesie więcej tego typu zabawnych informacji. Jeżeli jednak ktoś częstował a a ktoś inny konsumował to ten konsumujący też ma przechlapane......... ?
                • bszabatowski Re: prawda życiowa 20.12.14, 23:20
                  Panie Józefie!

Był Pan nauczycielem prawda? Więc Pan powinien wiedzieć że Filozofia jest kwintesencją "myślenia"...

Mam pytanie... A kto Panu o "kanapkach" powiedział? Potwierdził Pan ten fakt, czy znowu bawimy się w plotkarę co opowiada zasłyszane "duperele"? Bo wie Pan - znowu może się zdarzyć, że czerwono będzie na mównicy i kolejne faux pas Pan popełni - i znowu będzie trzeba wmawiać czytelnikom, że maniery osobiste są na odpowiednim poziomie... No - ale co ja będę pouczał doświadczonego człowieka.

• fifik_rsl Re: Antyprawda świętochłowicka 04.02.15, 11:39
      Nie będę zakładał nowego tematu ale pozwolę sobie odświeżyć tutaj. Nie wiem czy zauważyliście ale w ostatnim miesiącu (styczniu) nie pojawił się kolejny numer naszej ulubionej Filarowej gazetki.
      Jak już większość zauważyła numer grudniowy, który wyszedł po wyborach był jakiś wychudzony, natomiast w styczniu pustka.
      Cóż się stało panie naczelny, zabrakło tematów czy zwyczajnie Świętochłowicki delfinek przestał być zainteresowany jej sponsoringiem w naszym mieście? (przynajmniej do czasu ogłoszenia daty 1 referendum :D)

ps. Bez tej gazetki zrobiło się jakoś smutno, bo dobry humor zawsze w w cenie.
      • hepik1 Re: Antyprawda świętochłowicka 04.02.15, 15:51
        Znikneli tez skalary,amariany itp
        Ale zmartwychwstaną,spoko
        • amarian2 Re: Antyprawda świętochłowicka 04.02.15, 19:04
          Spoko hepiczku, jak na razie pod twoim kierownictwem forum spadło na dno, o czym tu pisać. Jako związany z PSL wiesz, że z koniem się nie kopie.
          • hepik1 Re: Antyprawda świętochłowicka 04.02.15, 19:29
            > Jako związany z PSL wiesz,

Z Ciebie,Marian,faktycznie niezły helikopter! ;)
            • aptykorz Re: Antyprawda świętochłowicka 04.02.15, 20:04
              hepik czytam to jednym okiem bo drugiego szkoda
              forum to złom .........
        • mietlorz707 Re: Antyprawda świętochłowicka 04.02.15, 20:40
          > Ale zmartwychwstaną,spoko

Jak napisałeś, tak zrobili. Prorok?
          • jozefosmenda prawda ludzka 04.02.15, 23:37
            Dzisiaj w TV słyszałem jak strajkujący i protestujący górnicy i ponoć kibole pod siedzibą JSW wołali:
            "Całe zło to Peło"
            I już sam nie wiem co o tym sądzić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka