Dodaj do ulubionych

>>>>> Radni do tablicy!!

22.09.04, 17:29
Czy nasi Radni maja z czego być dumni?!
Już półmetek tej zaszczytnej funkcji,
może wart pokusić sie o jakieś oceny indywiduale i/lub zbiorowe.
Oto sład naszej Rady Miasta:

Prezydent:
Andrzej Stania

Prawa ręka:
v. Danuta Pietraszewska

zastępcy:
v. Teodor Howaniec
v. Werner Wesoły

Radni:
Antoni Bubała
Bogdan Bubała
Zbigniew Domżalski
Andrzej Garus
Cecylia Gładysz - Wiceprzewodniczący Rady
Tadeusz Grozmani
Jacek Jarocki
Jarosław Kania - Przewodniczący Rady Miejskiej
Bogusława Kansy
Joanna Kołada
Jan Konieczny
Wojciech Koźlik
Andrzej Kuczera
Jan Mucha
Józef Osmenda
Izabela Pawłowska
Marek Pejas
Henryk Piórkowski
Andrzej Pytlok - Wiceprzewodniczący Rady
Krzysztof Rodzoch
Adam Rozewicz
Marian Sławik
Adam Wieczorek
Jakub Wyciślik
Jan Wyżgoł
Obserwuj wątek
    • adm7 Re: >>>>> Radni do tablicy!! 22.09.04, 21:05
      osi-ris napisał:

> Czy nasi Radni maja z czego być dumni?!
      > Już półmetek tej zaszczytnej funkcji,
      > może wart pokusić sie o jakieś oceny indywiduale i/lub zbiorowe.
      > Oto sład naszej Rady Miasta:
      >
      > Prezydent:
      > Andrzej Stania
      >
      > Prawa ręka:
      > v. Danuta Pietraszewska
      >
      > zastępcy:
      > v. Teodor Howaniec
      > v. Werner Wesoły
      >
      > Radni:
      > Antoni Bubała
      > Bogdan Bubała
      > Zbigniew Domżalski
      > Andrzej Garus
      > Cecylia Gładysz - Wiceprzewodniczący Rady
      > Tadeusz Grozmani
      > Jacek Jarocki
      > Jarosław Kania - Przewodniczący Rady Miejskiej
      > Bogusława Kansy
      > Joanna Kołada
      > Jan Konieczny
      > Wojciech Koźlik
      > Andrzej Kuczera
      > Jan Mucha
      > Józef Osmenda
      > Izabela Pawłowska
      > Marek Pejas
      > Henryk Piórkowski
      > Andrzej Pytlok - Wiceprzewodniczący Rady
      > Krzysztof Rodzoch
      > Adam Rozewicz
      > Marian Sławik
      > Adam Wieczorek
      > Jakub Wyciślik
      > Jan Wyżgoł
      A kto jest szefem komisji rewizyjnej.
      • osi-ris Re: >>>>> Radni do tablicy!! 22.09.04, 21:59
        A widzisz tu jakiś "szefów" są radni z imienia i nazwiska
        jest to przedruk z bip'u R.Śl.

A jak tak bardzo cię to interesi to jest nim bodajże- Osmenda
    • mirellla Radni do klubów 24.09.04, 11:06
      osi-ris napisał:

> Czy nasi Radni maja z czego być dumni?!
      > Już półmetek tej zaszczytnej funkcji,
      > może warto pokusić się o jakieś oceny indywiduale i/lub zbiorowe.

Osi-rysie, niezły temat ale w jakim konekście go rozpatrywać?
      Na dzień dzisiejszy Radni mogą być dumni bo wiele energii włożyli w zmianę
      swoich własnych klubów.
      Klub PO - sztuk 9 (tendencja lekko wzrostowa)
      Klub Współnoty Samorządowej 4 (constans)
      Klub Niezależnych i Niezrzeszonych 12 (tendencja mocno wzrostowa)(oprócz Antka
      Bubały który był od poczatku niezrzeszony i to się ceni)

A gdzie jest SLD????

No i teraz kto jest kto i kim będzie za dwa lata?
      • osi-ris Re: Radni do klubów 24.09.04, 11:38
        SLD - to Teodor Howaniec (ale już chyba niedługo) smutne ..
    • jozefosmenda Re: jestem ! 25.09.04, 01:00
      Skoro wywołują to jestem. Nawet jak byłem uczniem to do tablicy podchodziłem
      zawsze i bez obaw a teraz bym nie mógł? Niedoczekanie!
      Ale po kolei:
      1.Nie mam zwyczaju sam siebie oceniać w zakresie „ a co zrobiłeś radny” dlatego
      też zostawiam to innym.
      2.Dla osi-risa sprostowanie:
      ani STANIA Andrzej ani jego prawa ręka (jak piszesz) PIETRASZEWSKA Danuta ani
      HOWANIEC Teodor ani WESOŁY Werner nie są radnymi Rady Miejskiej! Na początku
      byli nimi HOWANIEC i PIETRASZEWSKA ale wyrażając wolę objęcia lub zostania
      wiceprezydentami musieli zrzec się mandatu radnego. Który stołek lepszy to już
      ich sprawa!
      3.Dla adm7:
      przewodniczącym Komisji Rewizyjnej jestem ja Józef Osmenda!
      Zaznaczam, ze nie było to ,że tak powiem szczytem moich marzeń i możliwości.
      Jednak jak zawsze podkreślam nie jestem tym z układów i w przeciwieństwie do
      innych mogę śmiało pozostałym spojrzeć w oczy ( zwłaszcza tym z SLD (
      oczywiście byłego) ale nie tylko tym!).
      NA UKŁADY NIE MA RADY ale życie jest sprawiedliwe i jest tylko kwestią czasu
      by każdy dostał to na co zasługuje.
      4.dla Mirelli:
      nie ma takiego Klubu Radnych Niezależnych i Niestowarzyszonych. Nie ma już
      również Klubu Radnych SLD. Życie czasami wręcz wymusza od nas takie rozwiązania
      o których nam się by nawet nie śniło! No i ja już też zaczyna się powoli do
      tego wdrażać i przyzwyczajać dlatego też myślę, że obecna sytuacja (klubowa) w
      Radzie Miejskiej na pewno nie jest ostateczna.
      Przy okazji informuję, że utworzyło się nowe stowarzyszenie o nazwie „NASZE
      MIASTO RUDA ŚLĄSKA” ,którego jestem członkiem założycielem i autorem Statutu.
      Czyżby zatem nie należało pomyśleć o takim Klubie Radnych?
      Taka niestety jest ta polityka i ja również jestem zmuszony ciągle podnosić
      swoją wiedzę i umiejętności w tej materii! Nie zamierzam zatem odstawać od
      innych bo takie jest to obecne życie radnego w dzisiejszej rzeczywistości. Jak
      im pozwolisz to cię zdepczą ,zniwelują, zbocznikują i „spuszczą do gula” w
      sposób dyplomatyczny ,z uśmiechem na twarzy i w białych rękawiczkach.
      Gabriela Zapolska kiedyś wyraziła się następującymi słowy : ”Tylko głupcy się
      nie zmieniają” .Spojrzałem do lustra i …. postanowiłem się zmienić!
      • osi-ris -Józef Osmenda-- pytanie !!! 25.09.04, 21:01
        Panie Józefie...

Doskonale o tym wiem..
        że:
        > ani STANIA Andrzej ani jego prawa ręka (jak piszesz) PIETRASZEWSKA Danuta ani
        > HOWANIEC Teodor ani WESOŁY Werner nie są radnymi Rady Miejskiej! Na początku
        > byli nimi HOWANIEC i PIETRASZEWSKA ale wyrażając wolę objęcia lub zostania
        > wiceprezydentami musieli zrzec się mandatu radnego.

Oni są również związani z wyborcami ktoś ich przecież wybrał.. wrzuciłem ich do
        wspólnego worka bo szkoda robić następny wątek dla 3 osób (juz niedługo dwóch)..

Do wiadomości:
        Stania również był radnym został prezydentem zrezygnował z funkcji radnego i
        wszedł za niego Wieczorek :)
        ale to tylko wiadomości..

Pytanie pierwsze :
        -jakie zajmował pan dotychczas stanowiska i z jakim efektem dla instytucji w
        których pan je piastował ?

szczerze bo troche wiem ;)
        • jozefosmenda Re: -Józef Osmenda-- pytanie !!! 25.09.04, 23:08
          osi-ris napisał:
          ***> Stania również był radnym został prezydentem zrezygnował z funkcji radnego
          i
          > wszedł za niego Wieczorek :)
          > ale to tylko wiadomości..
          >
          > Pytanie pierwsze :
          > -jakie zajmował pan dotychczas stanowiska i z jakim efektem dla instytucji w
          > których pan je piastował ?***
          odp:Co do STANI to się zgadza ale ja na jego miejscu postąpił bym tak samo!Ci
          pozostali nie musieli ale chciejstwo było mocnoiejsze od woli wyborców.
          Byłem członkiem Zarządu Miasta a później wiceprezydentem.O efekty "moich
          rządów" proszę pytać innych.
          W polityce nie mówi się ,że "nigdy" ??? Dlatego ja też nie wykluczam nawet
          skrajnych dla innych i dla siebie rozwiązań!
          >
          • hepik1 Re: -Józef Osmenda-- pytanie !!! 26.09.04, 02:48
            o tez jest temat-wybierają na senatora-znudzi sie podczas kadencji,na
            eurodeputownego,jest sie radnym to na wiceprezydenta a jak okazja -na senatora.I
            zabawa na karuzeli trwa.A jak sie uda -kasa większa a że ktoś ich kiedys na coś
            wybrał,jakies obietnice składali -ii tam...
      • mirellla Re: jestem ! 27.09.04, 08:28
        Pan Józef Osmenda napisał:
        > nie ma takiego Klubu Radnych Niezależnych i Niestowarzyszonych. Nie ma już
        > również Klubu Radnych SLD. Życie czasami wręcz wymusza od nas takie
        rozwiązania o których nam się by nawet nie śniło!

Odpowiedź

Panie Józefie czy nie czuje Pan ironii w tym stwierdzeniu?? Przecież dokładnie
        wiem że nie ma takiego Klubu. Przeraził mnie jednak fakt że po około roku od
        wyborów WIĘKSZOŚĆ radnych stara się zapomnieć o ugrupowaniach z których się
        wywodzą i które im pomogły w uzyskaniu mandatu. Czekają na "lepsze i
        krystaliczne czasy" w których znowu będą mogli z dumą zaczepić się na listach
        będących na TOPIE.

Pan Józef Osmenda napisał:

Gabriela Zapolska kiedyś wyraziła się następującymi słowy : ”Tylko głupcy się
        nie zmieniają” .Spojrzałem do lustra i …. postanowiłem się zmienić!

Odpowiedź:

O ile mnie pamięć nie myli to bardzo często spoglądał Pan do lustra.
        W lustrze widać było między innymi SLD, Związek Górnośląski, Porozumienie
        Co lustro pokaże za dwa lata?
        PIS? przecież tam jest Pani Dworak
        PRO? przecież tam jest Pan Tobiszowski
        SLD? przecież oni się nie wygrzebią
        Porozumienie? przecież tam jest Pan Domżalski
        RAŚ? przecież tam jest Pan Swaczyna
        PO? przecież tam jest Pan Stania
        Pozostaje więc tylko chyba Samoobrona

Panie Józefie liczę że planowana przez Pana zmiana będzie na lepsze. Więc niech
        nie bierze Pan poważnie pod uwagę tej Samoobrony.

• hepik1 Re: jestem ! 27.09.04, 08:41

>
          > Pan Józef Osmenda napisał:
          >
          > Gabriela Zapolska kiedyś wyraziła się następującymi słowy : ”Tylko głupcy
          > się
          > nie zmieniają” .Spojrzałem do lustra i …. postanowiłem się zmienić!
          >
          To takie strasznie wygodne stwierdzenie.Inni w takim wypadku wspominaja poglądy
          krowy.A przeciwnicy o choragiewkach na wietrze wspominają.
          Czyli na każde postępowanie znajdziemy wytłumaczenie ,usprawiedliwienie i cytat
          lub przysłowie odpowiednie.
          Mądrzy ludzie mówia w takim wypadku o relatywiźmie.
          • jozefosmenda Re: tak niestety to wygląda 28.09.04, 12:48
            Wszystkie te uwagi przyjmuję.
            Nie dotyka mnie to zbytnio ,że ktoś na mnie mówi chorągiewka. Należę jednak do
            osobników, którzy tylko do czasu dają się wykorzystywać a także nie wchodzę w
            żadne układy.Nie ma dla mnie zatem innej alternatywy jak dalsze poszukiwania
            dobrych rozwiązań bo polskiej demokracji jeszcze dużo brakuje.Nie zamierzam być
            więcej typowym dostarczycielem punktów tak jak to było do tej pory.Na dzień
            dzisiejszy proponuję NASZE MIASTO RUDA ŚLĄSKA i w tym kierunku zamierzam
            działać i również zapraszam do tego działania.
            Natomiast szanowna Mirello nie startowałem nigdy z list ZG ale brakuje w tej
            twojej wzmiance Listy Niezależnych ( 1990) oraz Brać Górnicza (1994).
            Powody zmian mogę podać i na pewno nie wynikają one z ilości luster w moim
            domu bo tych jest znacznie więcej.
            Natomiast drogi Hepiku z tym relatywizmem to też nie jest tak do końca tym
            bardziej, że jest to burżuazyjny pogląd filozoficzny a więc wygodny dla
            posiadaczy a nie ludzi pracy najemnej czyli zdecydowanej większości z nas?
            Odsyłam w tej materii do Kopalińskiego. Poczytaj sobie jeszcze o subiektywiźmie
            i obiektywiźmie.
            Po zmieszaniu tych trzech pojęć uzyskujemy dopiero przybliżony obraz
            rzeczywistości!
            • hepik1 Re: tak niestety to wygląda 28.09.04, 20:56
              Chyba starszy niż burżuazyjny...
            • mirellla Re: tak niestety to wygląda 29.09.04, 08:46
              Pan Osmenda napisał:
              >Natomiast szanowna Mirello nie startowałem nigdy z list ZG ale brakuje w tej
              >twojej wzmiance Listy Niezależnych ( 1990) oraz Brać Górnicza (1994).

Pamięć ludzka jest zawodna. W związku z tym że nie pamiętałam dokładnych nazw
              list wyborczych napisałam że Pan startował "między innymi" z zacytowanych
              przeze mnie list. W tym miejscu dziękuję za uzupełnienie braków w mojej pamięci.

Nie czynię również Panu zarzutów związanych ze zmianą pańskich poglądów ale w
              związku z tym że jest Pan jedynym który „podszedł do tablicy” zadaję pytania
              Panu które równie dobrze można zadać każdemu z pozostałych 24 radnych.

Wymieniłam katalog ludzi zamieszczony na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=261&w=16016266&a=16146049 w mojej ocenie wyróżniających się na dzień
              dzisiejszy na scenie politycznej miasta.
              W związku z tym moje pytanie czy w przyszłych wyborach samorządowych Pańskie
              stowarzyszenie NASZE MIASTO RUDA ŚLĄSKA przewiduje współpracę z postaciami (lub
              ich ugrupowaniami) wymienionymi przeze mnie jw. w kontekście wygłoszonej przez
              Pana tezy że „nie będzie Pan dostarczycielem głosów”.

W nawiązaniu do Pańskiego zaproszenia do działania w strukturach stowarzyszenia
              NASZE MIASTO RUDA ŚLĄSKA może uchyliłby Pan rombka tajemnicy i powiedziałby Pan
              gdzie stowarzyszenie ma siedzibę, ilu liczy członków, kto zasiada w Zarządzie,
              daty spotkań członków, wzór deklaracji członkowskiej.

Życzę również Panu owocnej działalności w ramach swojego stowarzyszenia.
            • paul11 Re: tak niestety to wygląda 01.10.04, 13:42
              Nie zamierzam być
              >
              > więcej typowym dostarczycielem punktów tak jak to było do tej pory.Na dzień
              > dzisiejszy proponuję NASZE MIASTO RUDA ŚLĄSKA i w tym kierunku zamierzam
              > działać i również zapraszam do tego działania.
              Mom do Ciebie propozycjo do tego ferajnu co tworzysz dobier Andrzeja Stanie,
              Norberta Ruzge i poru inkszych (Rudcy intewrnauci podwejcie swoje typy-kandydat
              był już przynajmniej w trzech partiach lub stowarzyszeniach politycznych) ale
              proponuja zmiana nazwy na "Rudzkich Śzakeciorzy". Sukces wyborczy murowany.
    • jozefosmenda Re: I-sze Walne... 03.10.04, 11:20
      Zebranie Członków stowarzyszenia" Nasze miasto Ruda Śląska" bedzie miało
      miejsce w dniu 7 października br.o godz.17.00 w ODK"PULSAR" przy ul.Różyckiego
      w dzielnicy Wirek.Tam będą wyłożone deklaracje oraz nastąpi wybór władz i
      organów kolegialnych stowarzyszenia jak również będą udzielane wszelkie
      informacje na jego temat.
      • mirellla Re: I-sze Walne... 05.10.04, 12:59
        dziękuję za informację
    • osi-ris Andrzej Garus 03.10.04, 20:00
      No tak .. wiem iż dla pana internet to tabu.. Ale przez to tabu zadam pytanie
      kiedy bedzie satysfakcjonująca odpowiedz co do drogi Bielszowickiej? (jedna z
      kiełbas wyborczych w pana kampanii)?!

Jest pan przewodniczącym komisji sportu w RM - Kiedy zostanie podjęta
      odpowiedniej treści uchwała co do pozyskiwania młodych-nowych sportowców w
      mieście R-ŚL.
      • malpa413 Re: Andrzej Garus 27.02.05, 22:03
        Żeby umysł eksplodował musi radny garusek go posiadać, u niego eksploduje tylko
        pistolet co go niosi za pazuchą, stary Ubek ma zezwolenie. ja tam zawsze
        strałam się być od niego daleko niepewny chłopina. Alkohol plu pistola to
        zawsze wielki ryzyko. Garusa znalazłam na liście funkcjonariuszy Służby
        Bezpieczeństwa.
        • hepik1 Do małpy 28.02.05, 05:31
          Żałosne,tak sądzę...
      • osi-ris Andrzej Garus agent S.... 06.03.05, 14:28
        a po szastoku - garus
        Autor: nina421
        Data: 04.03.2005 21:07

Następny s…wiel w urzędzie. Nie wiem jak u was z lustracją. Andrzej Garus
        obecny radny z Bielszowic pracował jako oficer Służby Bezpieczeństwa.
        Pracował w komórce inwigilacji kościoła Rzymskokatolickiego. Przesłuchiwał,
        zmuszał do współpracy kleryków z Rudy Śląskiej. Te tematy są dzisiaj nie
        nagłaśniane, bo ani SB ani kościół nie chce ich ujawnienia.
        Nie przeszedł weryfikacji w 1988 roku co świadczy o nim jak najgorzej.
        Podobny wszyscy na Wirku wiedzą jak został radnym stawiając alkohol młodzieży
        i obiecując zdobycie matury. Dzisiaj emeryt z bardzo wysoką emeryturą –
        mundurową.
        Kto o nim wie więcej niech pisze. Ja będę nadal śledziła życiorysy „naszych”
        VIP.
        Można do mnie bezpośrednio napisać na konto nina421@ gazeta.pl
    • osi-ris Andrzej Stania 08.10.04, 08:50
      Kiedy pan ruszy swoją wyborczą wałówę (kiełbasę) ponieważ w dalszym ciągu na
      Nowym Bytomiu jest cięzko zaparkować samochodem .. Co z tymi parkingami
      piętrowymi .. głosowałem na pana i chciałby się czegoś w tej materii
      dowiedzieć.. na jakim etapie jest projektowanie, gdzie takowe miałyby powstać
      no i KIEDY?
      • lswaczyna Re: Andrzej Stania 17.10.04, 17:29
        osi-ris napisał:

> Kiedy pan ruszy swoją wyborczą wałówę (kiełbasę) ponieważ w dalszym ciągu na
        > Nowym Bytomiu jest cięzko zaparkować samochodem .. Co z tymi parkingami
        > piętrowymi .. głosowałem na pana i chciałby się czegoś w tej materii
        > dowiedzieć.. na jakim etapie jest projektowanie, gdzie takowe miałyby powstać
        > no i KIEDY?
        >
        Oj naiwny ............
    • osi-ris Domżalski Zbigniew 17.10.04, 10:40
      Ciekawe co porabia Zbysiu ?!
      Kiedyś było i się działo, a teraz cisza -przed burzą ?!
      • markpunk Re: Domżalski Zbigniew 17.10.04, 15:31
        Może na nic! Może po prosu zrezygnował, tak jak to się dzieje w cywilizowanych
        krajach. Jak na Ciebie nie zagłosują to mówisz dziękuję i odchodzisz.

U nas w kraju na taki gest stać było jedynie Tadeusza Mazowieckiego.

Może Domżalski też wzniesie się na wyżyny. I nie będzie szukał miejsca w nowej
        partii, w nowym stowarzyszeniu, w kolejnych wyborach etc.

Jego czas minął i już.

--
        Niektórzy nigdy tego nie zrozumieją...
        • lernest Re: Domżalski Zbigniew 17.10.04, 22:35
          Nie sądzę by mial powód do rezygnacji.Sam osobiście namawiam by tego nie robil
          bo przecież Unia Wolności jest ostatnio na fali!
          • markpunk Re: Domżalski Zbigniew 18.10.04, 22:45
            lernest napisał:

> Nie sądzę by mial powód do rezygnacji.Sam osobiście namawiam by tego nie
            robil
            > bo przecież Unia Wolności jest ostatnio na fali!

Źle robisz!!! Społeczeństwo pokazało mu czerwoną kartke (a przynajmniej żółta)
            i dlatego w moim mniemaniu może być tylko szeregowym członkiem partii - a
            najlepiej jakby poszedł na polityczną emeryturę.
            Wiem, że u nas cuda się zdarzają (patrz: J.Buzek) ale mam nadzieję, że kiedyś
            będzie tak jak w cywilizowanych krajach:
            Podpadasz wyborcom - wypadasz z gry, raz na zawsze, i nie ma mowy o cudownym
            ComeBack'u.

Nie namawiaj Go !!! Proszę - najwyższy czas na nową krew!!!

• osi-ris ** Teodor Howaniec ** 23.10.04, 22:43
      Ano..
      Prezydent. Kandydat na prezydenta ?! Szef rudzkiego SLD ? Pytanie moje jest
      takie :
      - Teodorze, od czasu jak zostałeś szefem SLD w twoich szeregach rudzkiego SLD
      wywiało "najlepsze" nazwiska Rudy Śląskiej. A ty piastujesz jako lewicowy
      prezydent w prawicowym magistracie. Czy mógłbyś wyjaśnić dlaczego tak prężna
      Lewica która liczyła kiedyś aż ok. 600 członków teraz liczy poniżej 50%?
      Największe nazwiska jakoś z tobą nie mogą się dogadać? Czy aby na pewno jesteś
      tym kim jesteś? A może twoi rodzice to kukułki? Czy potrafisz spojrzeć w lustro?
      A może twoim mottem jest cyt. ...tylko jeden prezydent może być z listy SLD ?!
      • jozefosmenda Re: ** Teodor Howaniec ** 24.10.04, 20:57
        Ta sprawa również dotyczy mojej osoby.Jeżeli obserwujemy notowania SLD w kraju
        to zadajmy sobie pytanie dzięki jakim osobom i jakim pociągnięciom doszło do
        takiej sytuacji?
        Tym bardziej jestem usatysfakcjonowany,że swego czasu pokazałem w wywiadzie w
        WR jak to w tej organizacji się dzieje na codzień.Przypominam ,ze wtedy jak
        ukazał się ten wywiad to Wiadomości Rudzkie nie miały ani jednego egzemplarza
        zwrotu.
        Moim zdaniem metody przy takich "działaczach" zostały te same stąd te efekty.
    • osi-ris Antoni Bubała - via Dr. Judym 01.11.04, 10:18
      Kiedyś -cały rok temu ...
      Sesja na której złożył wniosek o zmniejszenie przydzielonych koncesji na
      sprzedaż alkoholu ..

Konsekwencje :
      - zmniejszenie dochodów sklepu,
      - zmniejszenie zatrudnienia !!!!!

atut jakim posługiwał się kilkudziesięcio letni radny to, iż My -mieszkańcy-
      konstytucyjnie wolni ludzie mający prawo do wolnego decydowania kiedy i "gdzie"
      kupimy wyroby oparte o spirytus.. mamy mieć to utrudnione !! Gdyż Jemu wydaję
      się iż za bardzo pijemy!!

Śmieszne jest to, iż obserwując działania tego Pana dochodzę do wniosku, że
      dostał mandat moralizatora nie radnego!!! Że my mieszkańcy jesteśmy jak w
      powieści Żeromskiego -sami menele :(

Tylko czy nasz radny jest synem rudzkiego pijaka?
      (przypominam iż Judym był synem warszawskiego szefca pijaka. Jego rodzinny dom,
      jak sam go określa, to:
      suterena, wilgotny grób pełen śmierdzącej pary. Ojciec wiecznie pijany, matka
      wiecznie chora. Zepsucie, nędza, śmierć... )

Jak tu nie pić przy takich wnioskach !?

ps. wniosek został odrzucony bezwzględnie ...
    • osi-ris $$$$$Henryk Piórkowski$$$$ 27.02.05, 21:07
      Czy radny próbujący pozyskać względy pewnej grupy emerytów za swoją nadgorliwość
      został wyproszony ze spotkania?! Wie ktoś coś na ten temat? To lepsze niż 200 zł :)

Oj! ciężko o głosy teraz, ciężko...
    • jozefosmenda Re: a nowi radni? 28.02.05, 20:49
      W radzie Miejskiej będą zasiadać nowi radni.
      Za Adama Rozewicza zasiadzie pani Helena Błąkała a za ś.p. Janka Koniecznego
      (jak się nic nie zmieni) powinien zasiąść Leon Latka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka