Dodaj do ulubionych

Komisariat III

10.03.17, 17:48
W dzisiejszym, rudzkim dodatku DZ znalazłem ciekawe info - kochłowicki komisariat władze miasta chcą przenieść do "budynku dawnej szkoły". Niestety, autorka nie sprecyzował której. Skoro dawnej - w grę wchodzą chyba tylko dwa: przy KWK Śląsk lub przy KWK Nowy Wirek. Przecież nie byłoby to raczej posunięciem zbyt mądrym. Ktoś wie więcej?
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Komisariat III 10.03.17, 19:02
      Może do starego budynku III LO,gdzie teraz sp 18?W końcu nie wiadomo jak sie skonczy sama reforma szkolnictwa.
      • greenrs2 Re: Komisariat III 10.03.17, 23:53
        Jakoś nie wyobrażam sobie szkoły i komisariatu w jednym budynku... No bo chyba całego, wielkiego gmachu policja nie potrzebuje? Zresztą żal by było, gdyby budynek mojej starej szkoły przeznaczyć na inną działalność niż oświatowa.
    • hepik1 Re: Komisariat III 11.03.17, 12:57
      W sumie szkoda historycznego budynku.To tam w grudniu 81 dostałem wpie...zanim zdążyłem sie wylegitymowac przepustką na poruszanie sie po godzinie milicyjnej ;)
    • mietlorz707 Re: Komisariat III 12.03.17, 01:20
      Szkoła przy "Śląsku" od dawna w prywatnych rękach. Raczej nie znacjonalizują, a pomieszczeń pod komisariaty policja nie wynajmuje od prywaciarzy.
      Szkoła przy KWK "Nowy Wirek" w rękach miasta, ale jest tam chyba wciąż jeszcze zamiejscowy wydział AGH i bodajże przedszkole. Poza tym dojazd nie taki jak powinien być, jednokierunkowa droga.
      W obydwu przypadkach lokalizacja przy granicy miasta, bezsensowna.
      Gimnazjum nr 7 i SP 16 będą łączone w ramach "dobrej zmiany", może któryś z budynków stanie się zbędny?
      Wygląda na kaczkę dziennikarską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka