Dodaj do ulubionych

Park wodny ciągle modny ??

18.01.06, 22:43
Doszły mnie słuchy, że jeden z przybocznych Prezydenta próbował ratować ideę
wodnego parku, czyli pomysłu, który mógłby skutecznie pociągnąć nasze
miasteczko na dno...Nie podwodne, lecz finansowe, rzecz jasna, he he. Swoją
drogą, ciekawe, że pewne pomysły tak długo "żyją". Czy ktoś z radnych,
zainteresowanych wszystkim, wie, czy park wodny został reanimowany czy może
umarł ??
Obserwuj wątek
    • w36 Re: Park wodny ciągle modny ?? 18.01.06, 23:25
      kapioh1 napisał:

> Doszły mnie słuchy, że jeden z przybocznych Prezydenta próbował ratować ideę
      > wodnego parku, czyli pomysłu, który mógłby skutecznie pociągnąć nasze
      > miasteczko na dno...

Tak się zastanawiam obserwując informację z naszego kraju, że czas chyba wpisać
      do spisu chorób zawodowych, tzw. syndrom aquaparku. Samorządowcy bardzo licznych
      nie związanych ze sobą miast (teraz zdaje się Zielonej Góry), po jakimś okresie
      wykonywania swoich zadań, nagle zaczynają w kółko powtarzać słówko aquapark. I
      nie ważne że są już znane doświadczenia z istniejących obiektów (np. Tarnowskie
      Góry), czy ogromne sumy utopione bez rezultatu w błocie (np. Zabrze). Lżejszą
      formą tego schorzenia jest syndrom fontanny, co nasuwa jakieś domysły że istota
      sprawy wiąże się jakoś z wodą.
      Jedyna znana terapia, zmiana miejsca pracy.
      • osi-ris homonimy 14.03.06, 14:47
        Upłynnić, utopić, umoczyć, rozpłynąć, zamoczyć..
        .
        czyżby zajmującym dość odpowiedzialne stanowiska (mającym wpływ na niezłą kasę)
        sumienie nasuwało jedynie aquapark'owe skojażenia?!
        .
        w pewnym miejscu słyszałem że zamiast pały dostał tweex'a (troszkę czsu mi
        zajęło o co chodzi z tym tweex'em -2 paluszki-)
        • jozefosmenda Wyrazy uznania.... 15.03.06, 16:20
          ..dla Markpunka i W-36!
          Zawsze twierdziłem, że jesteście dobrzy ale nie przypuszczałem,że
          aż tak dobrzy.Wielkie dzięki za pokazanie,że BIP to BIP. Tylko jak sobie ma
          poradzić z tym zwykły komputerowy śmiertelnik, który takich "knifów" jak WY nie zna?
          Proponuję kandydowanie na radnych z NMRŚL .I jest to jak najbardziej poważna
          propozycja!
          --_
          „Jest broń straszniejsza niż oszczerstwo: to PRAWDA"
          / Talleyrand/
          • markpunk Re: Wyrazy uznania.... 15.03.06, 18:29
            jozefosmenda napisał:

> ..dla Markpunka i W-36!
            > Zawsze twierdziłem, że jesteście dobrzy ale nie przypuszczałem,że
            > aż tak dobrzy.Wielkie dzięki za pokazanie,że BIP to BIP. Tylko jak sobie ma
            > poradzić z tym zwykły komputerowy śmiertelnik, który takich "knifów" jak WY nie
            > zna?

knifuf to tu nie trzeba, ale znaleźć cos w BIP'ie bez numeru, który Pan podał to
            syzyfowa praca. Z tym numerem tez nie było prosto bo wyszukiwarka nie znalazła :(

Powinny tam byc dwie wersje - tekstowa, żeby wyszukiwarki mogły ją przeszukiwać
            po słowach i frazach oraz taka jak jest w PDF'ach (tym bardziej że do
            przeglądania tego potrzebne jest darmowe narzędzie)żeby każdy mógł zobaczyć
            oryginał i to kto się pod nim podpisał.

• amarian2 Re: Park wodny ciągle modny ?? 19.01.06, 09:00
      Strach cokolwiek pisać, bo przecież nie fakty się liczą na forum a domysły,
      przykład radio czy Cz.L.
      Niestety kapioh masz rację, KTOŚ próbuje ciągle stary temat ożywić. Wydaje się
      jednak /zaznaczam wydaje się/, że temat umarł śmiercią naturalną. Być może
      próbuje się go sprzedać jako temat wyborczy.
      Przecież ładnie będą wyglądały zdjęcia przyszłego parku wodnego w reklamówkach
      wyborczych
      • jozefosmenda Re: Młyn wodny ciągle modny ?? 19.01.06, 20:44
        A te zdjęcia Marianie to oczywiście z rusałkami w tle?
        Może doinwestujemy do tego młyna co go kiedyś Hepik pokazywał na zdjęciu?
        Taniej by wyszło,szybko by można było to zrobić a i do wyborów reklama by była
        z Halemby.Być może,ze "rozżaleni " halembianie dali by sie tym kupić?
        • markpunk Re: Młyn wodny ciągle modny ?? 20.01.06, 08:36
          jozefosmenda napisał:

> Być może,ze "rozżaleni " halembianie dali by sie tym kupić?

a na co to, jeśli można wiedzieć żalą sie Halembianie?

(no oprócz powolnej wymiany okien :) )
          • jozefosmenda Re: Młyn wodny zawsze modny ?? 21.01.06, 00:26
            Musisz Marku sam sobie odpowiedzić na pytanie za co można "ciebie halembianina"
            kupić?
            W końcu to ja jako radny bazowałem wyłącznie na TYM co "słuzby prezydenckie" mi
            zaoferowały i przedstawiły.Mam na to niezbite dowody!
            Natomiast co dalej patrząc w świetle OLSZTYNA czy ZABRZA....to się "obaczy"!!!
      • broneknotgeld Re: Park wodny ciągle modny ?? 12.03.06, 20:35
        Zdo sie już niy "moda"
        Ta "halymbsko woda".
        • hepik1 Re: Park wodny ciągle modny ?? 13.03.06, 20:21
          Tak na marginesie-to ciekawe...
          W połowie stycznia panowie radni nic nie wiedzą...A juz w połowie lutego,jak czytam w WR ,"decyzją radnych powołano do życia jednoosobową spólkę gminną "Park Wodny w Rudzie Śl,na której czele stanęła Ewa Truchan"
          Zza winkla Was Stania zmolestował?
          • jozefosmenda Re: Park wodny przed wyborami modny ?? 13.03.06, 21:46
            >>> hepik1 napisał:
            > Tak na marginesie-to ciekawe...
            > W połowie stycznia panowie radni nic nie wiedzą...A juz w połowie lutego,jak
            >czytam w WR ,"decyzją radnych powołano do życia jednoosobową spólkę gminną
            >"Park Wodny w Rudzie Śl,na której czele stanęła Ewa Truchan"
            > Zza winkla Was Stania zmolestował?

odp:zmolestował???
            Na moje pytanie na sesji RM o to kto bedzie prezesem tej spółki nic o p.Ewie
            Truchan nie padło!No ale takie sytuacje u nas to normalka więc przy tak wybitnej
            tubie jak WR, to bez zdziwienia proszę.
            Nie zmienia to w niczym faktu,że tereny od SM"Nasz Dom" pod tą inwestycję gmina
            mogła pozyskać w drodze komunalizacji (czyli za darmo) a nie wywalać prawie
            700.000 zł!
            • w36 Re: Park wodny przed wyborami modny ?? 13.03.06, 22:11
              jozefosmenda napisał:

> Nie zmienia to w niczym faktu,że tereny od SM"Nasz Dom" pod tą inwestycję gmina
              > mogła pozyskać w drodze komunalizacji (czyli za darmo) a nie wywalać prawie
              > 700.000 zł!

Czy dobrze myślę? Miasto kupiło grunt pod park wodny i wniosło do spółki?
              Czyli nas już ten basen kosztował minimum 0,7 mln.
              • markpunk Re: Park wodny przed wyborami modny ?? 13.03.06, 22:35
                w36 napisał:

> jozefosmenda napisał:
                >
                > > Nie zmienia to w niczym faktu,że tereny od SM"Nasz Dom" pod tą inwestycję
                > gmina
                > > mogła pozyskać w drodze komunalizacji (czyli za darmo) a nie wywalać praw
                > ie
                > > 700.000 zł!

mam nadzieje że te cyfry będą padać głośno i wyraźnie w kampani wyborczej, tak
                by ludzie nie mieli wątpliwości za czym głosują.
                >
                > Czy dobrze myślę? Miasto kupiło grunt pod park wodny i wniosło do spółki?
                > Czyli nas już ten basen kosztował minimum 0,7 mln.
                • jozefosmenda Re: Park wodny przed wyborami modny ! 14.03.06, 11:34
                  nie jestem tak biegły w informatyce jak W-36 czy Markpunk ale odsyłam Was
                  panowie do BIP i spróbujcie otworzyć zarządzenie prezydenta miasta nr
                  WOR.KSM.PM.0151-230/04 z dmia 8 grudnia 2004 r. w sprawie:nabycia odpłatnego
                  przez gminę Ruda Śląska prawa uzytkowania wieczystego gruntu wraz z własnością
                  budowli od Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej "Nasz Dom" z siedzibą w Rudzie
                  Ślaskiej.
                  Mnie się niestety otworzyć tego (po to by umieścić linka) nie udało.
                  Dysponuję kopią tego zrządzenia więc wiem co tam jest napisane.
                  Polecam jednak bo lektura ciekawa.
                  Wznieście się zatem panowie na wyżyny Waszych umiejętności i wklejcie go tutaj!
                  • w36 Re: Park wodny przed wyborami modny ! 14.03.06, 13:56
                    jozefosmenda napisał:

> Wznieście się zatem panowie na wyżyny Waszych umiejętności i wklejcie go tutaj!

:)
                    Nie da się. Zarządzenie jest skutecznie chronione przed różnymi wścibskimi
                    indywiduami co by chcieli 'kopiuj-wklej' albo znaleźć go w wyszukiwarce po
                    słowach w nim zawartych, bo jest w postaci skanu. Nic nie da n.p. szukanie hasła
                    "basen kryty" itp. nawet google nie zindeksują naszych miejskich informacji
                    jawnych(?) . "Przejrzyste miasto" się kłania ;) ale to już temat na osobną
                    dyskusję.
                    Skopiować treści się nie da (chyba żeby przez ocr), najwyżej jako plik
                    graficzny. Przepisałem ręcznie tylko reprezentatywne fragmenty:
                    "
                    Zarządzam
                    1. Nabyć od Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej "Nasz Dom" (..) gruntu
                    położonego w Rudzie Śląskiej - Halembie w dolinie rzeki Kłodnicy (..) na cele
                    budowy kompleksu sportowo-rekreacyjnego w tym basenu krytego, a cenę ustaloną
                    (..) a zatem łącznie: 714.403,94zł (..).
                    (..)
                    3. Wyrazić zgodę na dokonanie zapłaty ceny, o której mowa w ust.1 w siedmiu
                    ratach bez oprocentowania w rozbiciu na:
                    a. pierwszą ratę w wysokości 128.826,94zł (..)
                    b. pozostałe sześć rat rocznych w równej wysokości 97.596,17zł płatnych
                    przelewem w terminie do dnia 31 marca danego roku.
                    4. Wyznaczyć jako jednostkę odpowiedzialną za nabyte mienie Miejski Ośrodek
                    Sportu i Rekreacji do czasu rozpoczęcia inwestycji(..).
                    (..)
                    Prezydent Miasta
                    inż. Andrzej Stania
                    "

No to jesteśmy w domu ;). Teraz wiemy dlaczego ta lokalizacja a nie dowolna inna
                    i możemy się domyślać powodów tej niezwykłej determinacji i trzymania w
                    tajemnicy w załatwianiu tej sprawy z Konigiem. Niezapeszanie. he, he.
                    Konig z nieba spadł, po prostu.

Wiemy także że wszyscy mieszkańcy Rudy choć mogą nawet stopy nie zamoczyć w tym
                    basenie na pewno będą sześc lat za to płacić (bo jakoś nie przypuszczam by Konig
                    zwrócił tą kasę).

Jeszcze pewno za wcześnie by poznać treść cyrografu podpisanego firmie Konig, bo
                    może są w nim też hmm.. ciekawe rzeczy.

Co do firmy König Finanzbeteiligungen, to tak na marginesie, zdaje się mają taką
                    samą politykę informacyjną jak nasz magistrat. Ich strona internetowa jest
                    strasznie lakoniczna, nie znalazłem żadnej ich listy referencyjnej, choć
                    samorząd Koszalina twierdzi że są specami od takich mokrych inwestycji a ich
                    nazwa wrzucona do wyszukiwarki daje tylko rezultaty związane z Koszalinem i Rudą
                    :o . No ale zostawmy Koniga w spokoju, może jestem za bardzo przeczulony ;)
                  • markpunk Re: Park wodny przed wyborami modny ! 14.03.06, 13:59
                    jozefosmenda napisał:

> nie jestem tak biegły w informatyce jak W-36 czy Markpunk ale odsyłam Was
                    > panowie do BIP i spróbujcie otworzyć zarządzenie prezydenta miasta nr
                    > WOR.KSM.PM.0151-230/04 z dmia 8 grudnia 2004 r. w sprawie:nabycia odpłatnego
                    > przez gminę Ruda Śląska prawa uzytkowania wieczystego gruntu wraz z własnością
                    > budowli od Górniczej Spółdzielni Mieszkaniowej "Nasz Dom" z siedzibą w Rudzie
                    > Ślaskiej.
                    > Mnie się niestety otworzyć tego (po to by umieścić linka) nie udało.
                    > Dysponuję kopią tego zrządzenia więc wiem co tam jest napisane.
                    > Polecam jednak bo lektura ciekawa.
                    > Wznieście się zatem panowie na wyżyny Waszych umiejętności i wklejcie go tutaj!

mam :)

www.rudaslaska.bip.info.pl/plik.php?id=2549
                    • broneknotgeld Re: Park wodny przed wyborami modny ! 11.03.07, 21:44
                      Pierombol, zaś ta cynzura.
                      A przeca tyn park wodny richtig jest u nos durś modny.
                      Hepik, możno byś poprosioł administracyjo coby przenieśli tyn wontek na forum
                      fraszkowe, jak tu ci richtig wadzi.
                      • broneknotgeld Re: Park wodny przed wyborami modny ! 17.03.07, 13:42
                        Wiela już "wody" w basyny wloli
                        Dyć czy bydymy sie z tego śmioli?
                        • broneknotgeld Re: Park wodny przed wyborami modny ! 15.04.07, 11:00
                          Przi kłodce na wierzbie gruszki nom urosnom
                          -Nikierzy w to wierzom jeszcze i tom wiosnom.
                          • jozefosmenda Re: Park wodny przed wyborami modny ! 17.04.07, 00:15
                            No i co Wy na to:
                            miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4065077.html
                            Czyli sprawa się rypie w ciągu dalszym bo oprócz Katowic to i Chorzów nas
                            wyprzedził?
                            • w36 Re: Park wodny przed wyborami modny ! 17.04.07, 03:39
                              jozefosmenda napisał:

> Czyli sprawa się rypie w ciągu dalszym bo oprócz Katowic to i Chorzów nas
                              > wyprzedził?

Hmmm... w czym? Chorzów za ten piasek nie będzie płacił przez ćwierć wieku. A
                              piasek nadaje się jeszcze do czegoś, ma jakąś wartość.

Nie. Nasi zdecydowanie na prowadzeniu.
                              Do nagrody im. Greka Zorby. ;)
                            • broneknotgeld Re: Park wodny przed wyborami modny ! 17.04.07, 07:34
                              Czy już rychtujom nad Kłodkom plaża?
                              Toż se ździybeczko teroz pomarza.
                              • broneknotgeld Re: Park wodny przed wyborami modny ! 25.04.07, 23:41
                                Halymbianka Oti???

Niy ma halymbianki
                                Basynow tyż tako
                                Yno Kłodka ciyngym
                                Wonio nom jednako.
        • broneknotgeld Re: Park wodny ciągle modny ?? 31.05.07, 17:08
          Geld na basyny?! -Czy dali pódzie?
          "OTI" zbudujom w ty naszy Rudzie?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka