jozefosmenda 15.04.06, 21:22 teraz to nasz kurnik! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3284601.html Ja cię kręcę przecież prędzej czy później lisy czy łasice lub inne im podobne zeżrą jednych i drugich? A co nie zeżrą to zaduszą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: ale jaja! 22.10.06, 17:15 Kaj niy blikniesz - kaczki widać Przi nich Lepper niy śmiy kidać? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: ale jaja! 22.10.06, 18:51 Na ostatnich "Hanysach" Grzesiu Poloczek wygłosił fajny tekst na temat tego,że po jednej kaczce jeszcze podwórko umiał posprzątać ale dwie tak je zasmoliły, że już nie dał rady! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ale jaja! 22.10.06, 20:53 Żech z tasiami tyż to mioł Tako drapko zbijać chcioł Dyć mi ołma niy dowała Po swojymu je zbijała Jucha brała na czernina Joch robioł niyhersko mina. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: ale jaja! 18.02.07, 12:10 No i ile to już dni mamy tego szczęścia? Czy ktoś policzy(ł)? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: ale jaja! 18.02.07, 12:55 A oto co przeczytałem na stronie internetowej Trybuny Robotniczej (www.trybuna-robotnicza.pl/): >>>Nie ma Pan żalu do władzy PiS-owskiej, że w „Polsce solidarnej” dochodzi do >takiej sytuacji (łamania praw pracowniczych – przyp. red.)? >Jeśli mam do kogokolwiek żal, to wyłącznie do władz PZPR-owskich, >komunistycznych, które tak zdemoralizowały Polskę. To nie władze PiS-owskie >wyrzucają ludzi z pracy, tylko zdemoralizowani pracodawcy. Problemem >dzisiejszej Polski jest uciekanie przez pracodawców od stosunków pracy. To jest >plaga, która niszczy polski rynek pracy. Oczywiście, że państwo ma pewną rolę w >sterowaniu tym. Natomiast obarczanie odpowiedzialnością za wszystko rządu, to >działanie rodem nie z tej epoki. W takie historie proszę mnie nie wpisywać. >Janusz Śniadek, szef NSZZ ,,Solidarność'' w wywiadzie dla „Trybuny”<<< To kolejne "jaja" w myśl zasady ,że kowal zawinnił a cygana powiesili! No ale cóż, wszystko ma swój początek i koniec! Jedynie kij ma dwa końce(lub też początki)! Odpowiedz Link Zgłoś
olo9929 Re: ale jaja! 18.02.07, 15:02 czy j. osmenda ma tyle czasu że jest na każdym forum Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: ale jaja! 18.02.07, 15:53 A czy komuś richtig wadzi że tu ździybko se paradzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Re: ale jaja! 22.02.07, 23:28 No i jajec ciąg dalszy: www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007022202 Leon już może spać spokojnie z tą Gwardią Ludową. W końcu jak nie kijem to pałą ale "sprawiedliwość" musi być po naszej stronie! Czyli inaczej Kargule i Pawlaki! Odpowiedz Link Zgłoś
zoro333 Spoko 22.02.07, 23:32 >Europejskiej Karty Samorządu, której jeden z przepisów stanowi, iż Rada Warszawy nie może podejmować uchwał sprzecznych z wolą przedstawicieli wspólnoty samorządowej< Na szczęscie większośc mieszkańców nie jest jeszcze walnięta i nic kaczorom z tego nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalprencel Re: Spoko 23.02.07, 10:30 Europejskiej Karty Samorządu, której jeden z przepisów stanowi, iż Rada Warszawy nie może podejmować uchwał sprzecznych z wolą przedstawicieli wspólnoty samorządowej hm...dla mnie to zdanie jest sprzeczne w swej logice;) Bo czymże jest rada miejska jak nie zbiorem przedstawicieli wspólnoty samorządowej? Radny jest przedstawicielem wspólnoty samorządowej. Nie wiem skąd to masz zoro333, ale ja takiego przepisu w Europejskiej Karcie Samorządu Lokalnego nie znam. Mógłbyś mi przytoczyć, kto i za jakim art. wysnuwa takie wnioski, bo zaiste jest to ciekawa interpretacja? Odpowiedz Link Zgłoś
jozefosmenda Jajca lokalne! 23.02.07, 23:56 Czytając ostatnie wypowiedzi na forum stwierdzam,ze Ruda Śląska dzieli się na dwie Rudy! Pierwsza to ta od północy (inaczej Bytomia) w kierunku do autostrady a druga od autostrady w kierunku na południe (do Wygody). W tej pierwszej zdaniem co niektórych zrobiono już wszystko albo bardzo wiele a w tej drugiej boroczce to kompletnie nic! Nawet basenów OTI nie chcą "postawić" a o szlachetnym dworku już nie wspomnę. Ja tymczasem chciałbym zwrócić uwagę,że jest to jedno miasto i wszędzie potrzeby są podobne i niezwykle potrzebne ale kasy "ni ma"! I nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Jajca lokalne! 24.02.07, 00:02 Nawet na wymiana tabulki na halymbskim dworku? Jozek, prziślij do mie miejskego konserwatora zobytkow - dom mu na nia. Odpowiedz Link Zgłoś