Dodaj do ulubionych

nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność

12.10.06, 03:24
Czytając ten artykuł:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3680083.html

a w szczególności fragment:

"zawarł umowę ze środowiskiem Radia Maryja już koło lutego, spisał warunki i
to środowisko ma w każdym okręgu piąte miejsce". Jakie środowisko Radia
Maryja? - pytam. A on na to, że jak nam się to nie podoba, to "porozmawiajmy z
ojcem Tadeuszem". Nie rozumiem - odpowiedziałem. A on, że Radio Maryja wprost
będzie popierać piąte miejsca na listach PiS i on [Gosiewski] takiej szansy
nie może zmarnować"

uderzyło mnie że już ten numer 5 na liście Pis widziałem tu na forum, choć nie
przywiązywałem do tego żadnej wagi. Nie uważam oczywiście ani Wierzejskiego
ani Gosiewskiego za osoby jakieś godne zaufania ale sam opisany tam proceder
wydaje mi się bardzo prawdopodobny i typowy dla ugrupowania o którym mowa.
Rzucone przez radio w odpowiednim czasie hasło "pod piątką to jest od nas i na
niego trzeba głosować" jest proste i skuteczne.

A kto jest m.in na Wirku, pod piątką na liście Pis?
Nie kto inny jak nasz forumowy znajomy Tomasz Kabala, n.b. debiutujący tutaj
deklaracjami o chrześcijańskiej etyce, podglądający Stanię w kościele itd. .
Jeszcze nie do końca wiadomo ile osób i jaki będzie układ na liście pisu, ale
różne, widać poinformowane osoby, w kilku miejscach, już tą piątkę przy Tomku,
tu na forum wyraźnie eksponują.

Myślę, że w takiej sytuacji, należy się nam jednak jakieś wytłumaczenie, Tomku.
Czy ten numer z piątką, to prawdą?
Czy z tego wynika ta Twoja pewność wygranej?
Obserwuj wątek
    • tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 10:04
      Taaa... w36, to absolutna prawda bo jestem tak poteżnym człowiekiem, że bez
      problemu przyjął mnie Rydzyk i Gosiewski. Dogadaliśmy się następnie co do tych 5
      miesjc...
      Człowieku ja jestem młodym chłopakiem nie wiesz jakim cudem zawarłbym taką umowę;)
      Ty myślisz, że każdy członek PIS-u jest słuchaczem radia Maryja ma 70 lat, nosi
      beret i do tego zna o.Rydzyka;)
      Już gdzieś pisałem z tobą, że myślisz stereotypami co teraz potwierdzasz;)
      Gwarantuję ci, że ani ja, ani Poseł Tobiszowski Rydzyka nie znamy i umów z nim
      nie zawieraliśmy... Jeśli nie wierzysz wpadnij do Gabinetu Posła i go zapytaj.
      Tylko nie wiem czy za taką insynuację by cie nie wyśmiano;)
      W to by nawet Prezydent Stania nie uwierzył, haha:)

www.tomasz-kabala.pl
      • w36 Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 13:13
        tomaszkabala napisał:

> Tylko nie wiem czy za taką insynuację by cie nie wyśmiano;)

Tomku. O czym Ty mówisz?
        Sprawdzałem u źródła i nie jest to błąd czy manipulacja dziennikarza GW bo to
        faktycznie osobiście Wierzejski napisał, powołując się na Gosiewskiego. Tu nie
        ma żadnych wątpliwości. I to że Ty masz piąte miejsce na liście też jest
        potwierdzone z innych źródeł.

Zdajesz sobie chyba sprawę że z Twojej przeczącej wypowiedzi wynika jednak jeden
        wniosek: że ktoś z trzech osób po prostu łże.

Albo jest to Wierzejski, jeden z liderów i założycieli partii, którą Twoja
        partia wybrała ze względu na wspólnotę wyznawanych wartości, do współrządzenia
        Polską, gorliwy katolik jak Ty, albo Gosiewski, jeden z wysokich funkcjonariuszy
        Twojej partii albo Ty, aktywny członek partii ogłaszanej przez nią jako prawej.

Nie ma innej możliwości, więc nie obracaj to w żart, bo i tak przecież się w
        stosownym czasie dowiemy czy Twoja wejście do naszej RM to nie czaswm sprawa
        jakiegoś cynicznego handlu robionego poza naszym miastem. A to by stawiało Twoje
        poprzednie wypowiedzi i jakieś zapewnienia o jakieś misji dla dobra mieszkańców
        Rudy całkiem w innym świetle.

Odpowiedz proszę poważnie, bo sprawa jest poważna.
        • tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 18:44
          Taaa w36 oszukuje cię, zdemaskowałeś mnie:(
          Jestem po słowie z o.Rydzykiem, do tego jestem jednym z najabrdziej wpływowych
          osobników w naszym państwie. Taki gosiewski to przy mnie płotka;)
          Ja nie neguje tego że o.Rydzyk to powiedzieł, Miał prawo. Jak ustalono moje
          miejsce to nie brano jednak tego pod uwagę;)
          Nie sięgam aż tak wysoko, nie wiem czy mi uwierzysz, ale naprawde nie spotkałem
          nigdy o.Rydzyka, co z tego wynika nie ustalałem tych 5 też.
          Z tego co piszesz wynika, że kampania Radia Maryja z 5 na listach to jest mojego
          autorstwa. POwiem ci, że nawet mi to schlebia;)
          Prosze przestałem być lekceważony i zostałem jednym z najbardziej wpływowych
          mieszkańców w POlsce;)
          Dzięki w36...;)
          • w36 Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 19:14
            tomaszkabala napisał:

> Taaa w36 oszukuje cię, zdemaskowałeś mnie:(

Czy nie stać Cię na coś innego niż ironia?

Prosze nie udawaj, za przeproszeniem, idioty i nie ściemniaj kiedy sprawy
            zaczynają być dla Ciebie niewygodne.

Czytałeś tekst? Sprawa jest jasna. Miesce 5 na listach pis we wszystkich
            okręgach. T.Kabala nr5 pis.

Nie wnikam jak tą piątkę uzyskałeś ale nie mów że nie wiedziano (sprawa ustalona
            przecież od lutego), chyba widzisz jakie brudy wychodzą na jaw dotyczące naszego
            przyszłego samorządu i to właśnie z Twoim mocno kontrowersyjnym udziałem.

Czy nie widzisz że jeśli pójdzie sygnał radiowy by dać głos wszędzie na piątkę
            to w przypadku Twojej nominacji, będzie to oznaczało że w naszej radzie będzie
            człowiek który dostał funkcję wyłącznie na podstawie jakiś patologicznych
            interesów polityków a nie swojej wartości osobistej, uczciwości itp. . Nie razi
            Cię to, że godząc się na to lub nawet aktywnie w tym uczestnicząc, co najmniej
            depczesz podstawy demokracji lokalnej, wykazując cynizm wobec współmieszkańców
            Rudy?
            Czy naprawdę te wypowiadane przez Ciebie tutaj zapewnienia o przestrzeganiu
            wartości chrześcijańskich, to puste slogany?

Ustosunkuj się wreszcie jak osoba poważna i odpowiedzialna (tak jak gdzie
            indziej się kreujesz) do tej brudnej sprawy.
            • tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 19:34
              Wiesz w36 to co piszesz jest śmieszne...
              A 5 dostałem bo byłem za słąby na miejsca 1-4.
              Na tych miejscach zgdonie z zasługami zostali ustawieni starsi koledzy.
              Jakby wiedzieli, że ta 5 jest taka mocna to pewnie by mi jej nie dali;)
              Czy sygnał radiowy moze mi dac głosy nie wie. Jednak mogę cie zapewnić że na
              swoje głosy sam solidnie pracuję i nie będą one przypadkowe, bądź o mnie spokojny:)

> to w przypadku Twojej nominacji...
              No prosze jeszcze niedawno pisano że zdobęde kilkanasćie głosów, nie pamietam
              kto ale ktoś mi tak pisał:)
              Teraz skoleji wyrastam na faworyta:)

> człowiek który dostał funkcję wyłącznie na podstawie jakiś patologicznych
              > interesów polityków a nie swojej wartości osobistej, uczciwości itp.

Bądź spokojny moje wartości osobiste są niezagrożone, a dzięki swojej pracy
              kontaktem z wyborcami, organizowaniem w niedalekiej przyszłosci spotkań dla
              wyboróców swoje głosy osiągne:)
              No ale podoba mi się twoje podejście W36, ta teoria spisku....
              Więc teraz napisz mi dlaczego twoim zdaniem Mlody Tomek Kabała dostał 5 miejsce,
              jakie to musi mieć koneksje, kogo musi znać:)
              PS: pytałem dziś Posła o premiowanych 5 na liście nie wie nic:)

www.tomasz-kabala.pl
              • w36 Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:06
                tomaszkabala napisał:

> No ale podoba mi się twoje podejście W36, ta teoria spisku....

Jeśli Nie widzisz w tym nic złego, to ... no cóż, jest to też jakaś Twoja
                wyrazista prezentacja swojej osoby.

A żeby wykluczyć spisek, ze strony kłamliwych jak często podkreślacie, mediów
                masz tu na wszelki wypadek bezpośrednią linkę do tej wypowiedzi, osoby będącej
                przecież jednym z autorytetów dla Ciebie i kolegów partyjnych:

wierzejski.blog.onet.pl/2,ID141036021,index.html

• tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:24
                  > wierzejski.blog.onet.pl/2,ID141036021,index.html

Powiadasz Wierzejski, ja też skrobie Bloga, nie mam może najlepszego Pióra ale
                  zapraszam:)
                  www.tomasz-kabala.blog.onet.pl
                  > przecież jednym z autorytetów dla Ciebie i kolegów partyjnych

Użyłeś słowa Autorytet, to mocne słowo:)
                  Nie użył bym go w moim przypadku do Posła Wierzejskiego, on nie jest dla mnie
                  autorytetem:)
                  Powiadają, że inteligentni ludzie nie mają autorytetów bo sami wiedzą co czynić
                  wypada, albo NIE.
                  Ja bym napisał, że moim Autorytetem jest Jan Paweł II i jego Doktryna Społeczna.
                  Mam nadzieję, że mi nie napiszesz, że to schematyczne;)
                  Odczytywanie autorytetów i ich przesłania bywają różne sam o tym dobrze wiesz:)
                  Co ja ci mogę powiedzieć mój najbardziej zaciekły Oponencie W36 i tak mi nie
                  uwierzysz:)
                  Jedna tylko rada nie wtykaj Nikomu autorytetów do głowy, jeśli faktycznie nimi
                  dla danej osoby nie są. Jestem wrażliwy na takie słowa jak Wasze autorytety
                  Wyście zrobili, Wyście są winni, Wy Oszukujecie...
                  Rozpatruj mnie jako Tomasza Kabałę i oceniaj tylko mnie tak będzie najprościej.
                  Jakby wszystko było Czarne lub Białe świat by nie był taki kolorowy;)
                  • osi-ris Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:29
                    Ojoj Panie K. skąd pan tą marynarkę skroił cosik za duża aa i do tego ta
                    stronka sie nawet nie miesci w rozdzielczosci 1024x768 gdzie ten profesjonalizm
                    jak cie tak wszyscy podstawieni chwalą? program cosik nie na czasie co tu
                    profesjonalnego?
                    • tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:33
                      Zamiast marynarek i rozdzielczości przyczep się do treści:)
                      Możesz natomiast doceniać, że strona stworzona za darmo, a marynarka no cóż mnie
                      sie podoba, ale podobno "nie szata zdobi człowieka".
                      • osi-ris Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:41
                        Z tego co mi wiadomo nie ma dzilnicy Czarny Las :))) jest jedynie zapis w
                        statucie o jej historycznym znaczeniu -no ale to młodych rudzian bardzo
                        interesuje...
                        a ja zadam ci pytanie :
                        - do czego jest/są potrzebne miastu granice Czarnego Lasu?
                        • assasini Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:54
                          osi-ris napisała:

> Z tego co mi wiadomo nie ma dzilnicy Czarny Las :)))

A ja mieszkam właśnie w Czarnym Lesie;))) radni postanowili na którejś tam
                          sesji, że będzie to odrębna dzielnica. Nie wiedziałeś?;))))
                          >
                        • tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 20:57
                          > A ja mieszkam właśnie w Czarnym Lesie;))) radni postanowili na którejś tam
                          > sesji, że będzie to odrębna dzielnica. Nie wiedziałeś?;))))

Assasani ma rację;)
                        • osi-ris Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 21:02
                          osi-ris napisała:

> a ja zadam ci pytanie :
                          > - do czego jest/są potrzebne miastu granice Czarnego Lasu?

i związane z tym koszta
                          no to jak będzie
                          odpowiesz mi? czy znowu mi kit wciśniesz
                          • tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 21:11
                            A po co ustalać dzielnice bez granic jak się powiedziało A trzeba powiedzieć B.
                            Więc radni, którzy podjęłi tę uchwałę nie wytyczyli granic. Więc dzilnica nie
                            jest powołana w pełni. Tym samym albo zdecydują się na odwołanie dzielnicy w
                            pełni z granicami, albo powinien zostać stary "układ administracyjny".
                            Stania chciał połechtać mieszkańców Czarnego Lasu po próżności, a jednoćześnie
                            nie chcąc się narazić mieszkańcóm innych dzielnic nie wytyczył granic.
                            Był ogromny bałagan z ustanowieniem okregu, wojewoda cofnał z nazwy Czarny Las.
                            Ruda Śląska się w ten sosób osmiesza.

> odpowiesz mi? czy znowu mi kit wciśniesz
                            Kit to ci wcisnął Stania i obecni Radni;)
                            • assasini Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 12.10.06, 21:19
                              tomaszkabala napisał:

>
                              > Stania chciał połechtać mieszkańców Czarnego Lasu po próżności, a jednoćześnie
                              > nie chcąc się narazić mieszkańcóm innych dzielnic nie wytyczył granic.
                              >
                              >

Mieszkańców Czarnego Lasu o zdanie nie pytano... sprawę rozstrzygnęli :
                              prezydent , radni i ... proboszcz, który był bardzo zainteresowany tematem.
                              Historyczna wzmianka - zresztą mocno naciągana - nie powinna być brana pod uwagę
                              - to zaledwie ślad w czasie . Nikt nie musiał się bawić w ustanawianie
                              dzielnicy. Zresztą - takie same prawa powinno się przyznać w takim razie
                              Verdonowi;))) Kafhausowi, rudzkim "kolanijom" ...
              • hepik1 Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 13.10.06, 05:29
                tomaszkabala napisał:

> Wiesz w36 to co piszesz jest śmieszne...
                > A 5 dostałem bo byłem za słąby na miejsca 1-4.

Giertych czyści listy PiS z ludzi Radia Maryja
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3682156.html
                he,he-piątka przypadkowa????
                • hepik1 Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 13.10.06, 06:03
                  "Na mocy umowy z partią Jarosława Kaczyńskiego mieli się znaleźć na piątych miejscach samorządowych list wyborczych Prawa i Sprawiedliwości. Jednym z liderów ruchu jest zaufana o. Tadeusza Rydzyka toruńska posłanka Anna Sobecka, a do głosowania na "piątki" wzywało Radio Maryja."
                  • w36 Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 13.10.06, 09:59
                    hepik1 napisał:

> a do głosowania na "piątki" wzywało Radio Maryja."

Powiedział, nie wiedział :) :) :)
                    No i sru. Wór głosów na Tomkową piątkę poszedłłłłł się ..... ;)

• tomaszkabala Re: nr 5 Kabala - Rydzyk - dziwna zbieżność 13.10.06, 10:12
                      Człowiek jesdnak jest w czepku urodzony, nie ma co , ma się ten fart;)
                      • osi-ris Mocherowy beret 13.10.06, 11:08
                        Do tego garniturku załóż sobie jeszcze w/w nakrycie głowy będziesz "trendi"
                        .
                        a tak ładnie zaczołeś..
                        • tomaszkabala Re: Mocherowy beret 13.10.06, 11:21
                          > Do tego garniturku załóż sobie jeszcze w/w nakrycie głowy będziesz "trendi"

Wiedział co powiedział, ech takie gadanie nie ma celu. Gadasz, wymyślasz ludzi.
                          Zaraz mi napiszesz, ze mam niewłąsciwy wyraz twarzy;) Może jeszcze czegoś nie
                          lubisz, śmiało napisz, ludzie chętnie poczytają i sie z ciebie pośmieją;P

www.tomasz-kabala.pl
                          • w36 Re: Mocherowy beret 13.10.06, 12:39
                            tomaszkabala napisał:

> Wiedział co powiedział

Wy tu gadu gadu o modzie ;), a umknęła ważna przecież kwestia.

Mianowicie, kto w innych niż Twój okręgach Rudy jest na tym ojcowskim piątym
                            miejscu. Nie wszyscy się tu przecież zgłosili na forum. Taką informację to chyba
                            powinieneś mieć gdzieś pod ręką.
                            Podaj ją, proszę, tutaj, o ile nie sprawi Ci to kłopotu.
                            • tomaszkabala Re: Mocherowy beret 13.10.06, 12:54
                              > Mianowicie, kto w innych niż Twój okręgach Rudy jest na tym ojcowskim piątym
                              > miejscu.

Szczerze mówiąc nie pamiętam, wiem kto startuje ale nie umię ich tak z głowy
                              posortować miejscami.
                              Na Bykowina Kochłowice jest to chyba Mariusz Pakuza, ale głowy nie dam... Wiem,
                              kto startuje ale miejsca mi powylatywały z głowy...
                              Jak się dowiem to ci napisze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka