Dodaj do ulubionych

Osmenda ponad prawem ?

24.10.06, 15:32
szanowni forumowicz,
wczoraj chciałem zawieźć chorą babcię do szpitala miejskiego na goduli. Jako
że czas naglił śpieszyłem się no i oczywiście chciałem zaparkować jak
najbliżej wejścia. Jakże wielkie było moje zaskoczenie że pod samym wejściem
do szpitala w miejscu gdzie mógłby ktoś taki jak ja zaparkować auto by szybko
dostarczyć chorą pacjentkę do szpitala stał samochód Osmendy. Zapytacie skąd
wiem że to Osmenda ? proste. Miał na każdej stronie wypisany adres internetowy
www.osmeda.pl. Nie wiem czy ten Pan sobie w ten sposób kampanie sobie robi ale
ja i moja babcia na pewno przez to zdarzenie nie poprzemy tego Pana. Co to on
stoi ponad prawem że może sobie parkować w takim miejscu podczas kiedy ja z
chorą muszę stanąć 200 metrów dalej i babcię o kulach prowadzić do szpitala bo
ktoś nie ma wyobrźni ?
Może ja się mylę, ale niesmak pozostał...
Obserwuj wątek
    • robot001 Pomyłka 24.10.06, 17:56
      Nie wiem ile samochodów ma Józef Osmenda ale ten który ja widziałem ma na boku
      www.j.osmenda.pl.
    • w36 Re: Osmenda ponad prawem ? 24.10.06, 19:17
      hanys_kafaus napisała:

> www.osmeda.pl.

Biały czy niebieski?
      Biały jest radnego Józefa a niebieski jego jakiegoś kuzyna, pracującego w
      szpitalu przy komputerach, nawiasem mówiąc też startującego też do samorządu.
      Ja stawiałbym raczej na tego drugiego, to by do niego pasowało.
      • hepik1 Re: Osmenda ponad prawem ? 24.10.06, 19:45
        Nie wiem czy panowie nie za odważni...
        Na stronie Krzysztofa Osmendy stoi jak byk:
        "Doświadczenie zawodowe, jako młody człowiek, rozpocząłem od prac sezonowych - wakacyjnych -jako najemnik."
        Wprawdzie nie pisze w jakim kraju ale najemnicy zawsze groźni ;))
      • hanys_kafaus Re: Osmenda ponad prawem ? 24.10.06, 19:47
        wjesz, kolor to pamientom, był to granat, ale marka...chyba sejczento abo ta
        mało toyota.

nie wiesz pod jakom ksywkom siedzi na forum właściciel albo jaki mo mail ? w
        imieniu chory babci prześla mu życzenia powodzenia w wyborach. Tacy ludzie
        powinni o nos dbać a nie ostentacyjnie pokazywać że my som obywatelami drugi
        kategorii

sory za to że po ślonsku ale jak sie nerwuja to zaczynom godać po ślonsku.
        Miołech nadzieja że to pomyłka a tu mosz...
        • hepik1 Re: Osmenda ponad prawem ? 24.10.06, 20:06
          Czepiasz się hanys.Jeśli babcia strasznie chora była ,to można od tyłu,bezpośrednio pod izbę przyjęc podjechać,sam tak robiłem z osobą ,która miała ograniczoną możliwość poruszania się.
        • w36 Re: Osmenda ponad prawem ? 24.10.06, 20:18
          hanys_kafaus napisała:

> wjesz, kolor to pamientom, był to granat, ale marka...chyba sejczento abo ta
          > mało toyota.

Toyota chyba nie, bardziej jakiś fiat. Ale i tak Ci nie powiem bo tanie marki
          leżą poza obszarem moich zainteresowań ;)
          No ale grunt że niebieski. To na pewno Krzysztof Osmenda, nasz współforumowicz o
          nicku k_osmenda, startujący z Bielszowic i Halemby na radnego.
          Jeśli chcesz by nie blokował miejsca chorym pod szpitalem to chyba jedyny sposób
          zagłosować na niego. Wtedy będzie stawiał auto na Frynie :)
    • sentee Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 17:47
      Z chorymi którzy mają problemy z poruszaniem się podjeżdża się wprost pod izbę
      przyjęć. A parking dla pracowników szpitala jest wyraźnie oznakowany. W czym
      więc jest rzeczywisty problem?
    • jozefosmenda Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 17:49
      Mnie w tym całym "dokopywaniu" interesuje jedno:
      Czy Krzysztof Osmenda złamał lub naruszył obowiązujące nas wszystkich prawo?
      • 200zlotych Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 19:31
        Józef nie chce się wtrącać żebyś znowu nie zarzucił mi nienawiści ale jak
        dziecku łopatologicznie zasugeruję że nawet jeśli jegomość nie złamał prawa
        drogowego ( w co wątpię bo imho przed takimi instytucjami jest zakaz postoju -
        przed twoim królestwem Urzędem Miasta - również ) to doszło do czegoś gorszego
        otóż kandydat na męża zaufania mieszkańców miasta mając w nosie interes tychże
        mieszkańców świadomie lub też nie staje, blokuje komuś możliwość normalnego
        podjazdu pod szpital. A prawem jest też prawo moralne którego kwestia złamania
        lub też nie należy do każdego z nas. Nie chcę nic sugerować Józefie, ale oceń
        sobie to sam.
      • 200zlotych Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 19:34
        aha bo w tym wszystkim nie poznaliśmy wersji drugiej strony, ja napisałem moją
        ocene zawierzając autorowi że było tak jak pisze. Chciałbym usłyszeć od Józefa
        czy tak było naprawdę czy auto osmenda.pl blokuje/blokowało chorym dojazd do
        szpitala miejskiego ??
        • toratora4 Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 19:45
          hehe łopatologia znam to pojęcie, przy okazji wczoraj mijałem się z samochodem
          marki włoskiej seiczento z napisem osmenda.pl czy jakos tak, super fura hehe
          Kszysztofie hehe, pewnie ma cale 45 koni.
          • znajomy_ruda Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 20:45
            Niewinność p.Osmendy jest oczywista.Ten , który się z tym niezgadza poprostu
            próbuje wywołać jakiś beznadziejny skandal , który i tak prędzej czy puźniej
            się wyjaśni.
            • kipus Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 21:05
              mosz recht znajomy jo łaża piechty tam i mi nie przeszkodzajom auta pszi
              schodach. Pszeca uon tysz jest mjeszkancym i tysz mo prawo do lazarytu
              pszijechac, niy ?? pjeronskie niyzyczliwe hjyny juz by tymu karlusowi nawet
              korzystac z lazarytu zabroniyli. Tosz to som gizdy pospolity gorole ! Raus uot
              karlusa rynce sie w żić wsadzcie lepi !

pozdrowjom
              sztajger kipuś
    • osmenda_k Czy aby na pewno? 25.10.06, 21:46
      Najpierw dostawało się p. Kabale teraz ja...

hanys_kafaus napisała:
      > niesmak pozostał...

Na smaki obywateli żaden kandydat nie ma wpływu. Ze względu iż, zostałem
      przywołany do tablicy należy się opinia drugiej - czyli mojej strony.
      Najpierw przytoczmy miejsce zdarzenia www.osmenda.pl/niedowiary.jpg
      są tam - na zdjęciu - oznaczenia widoczne.
      1. Słupek - oznacza zakaz parkowania osobom nie upoważnionym,
      2. Słupek opuszczony czyli parkuje osoba upoważniona mająca stosowne zezwolenie
      / klucz do ww. zamka.
      3. tego nie trzeba wyjaśniać (sąd już zapadł) dla ścisłości b36
      www.bild.com.pl/znaki/znakib.htm
      Każdego dnia pod szpital - główne wejscie -podjeżdzają karetki transportu
      medycznego one jednak stoją czasami kilka godzin zanim odjadą. Samochód jak
      widać stoi ZA znakiem.
      Jeżeli chodzi o parkowanie drogi wyborco -to wież mi, bądź nie - jeżeli byłoby
      to otwarte to i tak byś tam z babcią nie zaparkował, bo stałby tam ktoś, kto
      pracuje w szpitalu, bądź byłby ewentualnym pacjentem poradni. Tak było do dnia
      postawienia słupków, których nie widziałeś -cieszy mnie, zatem fakt, iż skupiłeś
      uwagę na www.osmenda.pl - czyli reklama jednak działa :-)
      Nawiązując do tego co już napisałeś to teraz powinieneś przeprosić za to czego
      nie zrobiłem.
      Poruszyłeś bardzo dobry temat - temat parkingów. Kiedyś rok może dwa (jak ten
      czas leci) tam gdzie stoją teraz taksówki ktoś wydał zgodę (nie wiem czyj to
      teren - może prezydent) by parking pod szpitalem był płatny !!! Niestety ktoś
      się przeliczył i parking pomimo ruchu był pusty - "plajta"- gość zwinął budkę i
      zostało po staremu. A co do babci -jest odpowiedni sprzęt do transportowania
      osób(wózki, łóżka).Napisałeś : -babcia miała problemy -wskazane było podjechać
      pod Izbę Przyjęć po fachową obsługę(tam też samochodu pod drzwiami byś nie
      zostawił). Nie mam do ciebie żalu o to gdyż najbliźsi są najważniejsi i
      rozumiem Cię co wtedy mogłeś czuć. Jako pracownicy administracji zadbaliśmy o to
      by problemów z transportem osób chorych nie było (są wykonane odpowiednie
      podjazdy). Na IP możesz wjechać pod same drzwi szpitala. Myślę jednak - gdyby
      nie wybory -sprawy by nie było.

Pozdrawiam i zapraszam do merytorycznej rozmowy.

Krzysztof Osmenda
    • jozefosmenda Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 22:42
      No tak!
      W świetle tego co przedstawiłeś na zdjęciu widzę,że mamy Krzysiu do czynienia z
      burakami z ciemnogrodu!I taki ktoś pisze o babci o kulach naśmiewając się w ten
      sposób z ludzi ułomnych.Wiem,że gdyby pachołek był opuszczony a miejsce wolne i
      ktoś "z babcią pod laskami" by tam wjechał to nie miałby z tego tytułu żadnych
      przykrości.
      No ale cóż? Ciemnogród powiedziałem i odsyłam do ostatniego Newsweeka!
      newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=16771
      • zamkowo Re: Osmenda ponad prawem ? 26.10.06, 20:03
        mamy Krzysiu do czynienia z
        burakami z ciemnogrodu!I

Bez komentarza
        • zwiazekzawodowy1 protest 26.10.06, 21:05
          protestujemy przeciwko próbie odebrania Krzysiowi Osmendzie miejsca parkingowego
          którego nie powstydził by sięsam prezes czy prezydent ! to miejsce przy samych
          drzwiach szpitala mu się należy bo Krzysiek Osmenda to rodzina Józefa byłego
          prezydenta miasta a to o czymś świadczy ! nie macie za grosz wdzięczności tyle
          dobra dla miasta zrobił Józef a wy ciemnogrodzka imperialistyczna zachodnia
          kapitalistyczna szumowino chcesz mu odebrać prezesowe miejsce parkingowe !
          Swołoczy macie nogi albo parkingi na osiedlu za szpitalem, bo pamiętajcie
          reszta parkingów to nasza pracownicza ! a wogóle to śmieszni jesteście -
          jezdzijcie tramwajami nie będziecie biadolić a KRzysiek będzie miał spokój !
          Chyba musi mieć gdzie samochód stawiać z darmową reklamą swojej osoby ! to jest
          przedsiębiorczość o której swołocz nie ma zie,lonego pojęcia.
          A najgorszy jest ten Kabała i w36 co to ciągle atakują Osmendem !

jedyna słuszna ideologia i zasady to te reprezentowane przez Krzyśka !
          • inteligynt_z_werku protes ?! dziękują na łamach gazet ! 26.10.06, 21:25
            no jasne pszeca momy take fajne miasto kere sie rozwijo radny Osmynda z kolegami
            działo dla miasta jak mało kto ! nawet nasze miasto trafiło na łama gazet !

www.gazetawyborcza.pl/51,75480,3695723.html?i=0
            zoboczcie sie jakie szwarne roześmiane gymby zdają się uśmiechać w geście
            pozdrowienia i podzięce dla rządzących miastem ! Mają się czym cieszyć - mają
            dach nad głową i racje żywnościową z opieki 5 zł/ na dzień. Ten uśmiech wszystko
            Ci powie ! oni dziękują rządzącym ( m.in. radnemu Józkowi) że zyją tu a nie w
            Koreii PN ! prawdziwy godny naśladowania gest podzięki dla władz miasta. Józefie
            przyjmij gratulację ;-)

• osmenda_k protest ?! dziękują na łamach gazet ! 26.10.06, 23:51
              Tej kadencji Józef Osmenda był TYLKO radnym. Koalicja rządząca podejmowała
              decyzje Zapraszam na stronę <A HREF="www.osmenda.pl/ko">www.osmenda.pl</A> tam
              poruszam ww. problem. A Józef jak to Józef dajcie mu szansę to znowu dostanie
              nagrodę za efekty swojego "nie róbstwa" - jak to piszecie.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=48124105 de facto NAPISAł TO KTOŚ
              CO MNIE Z NIM MYLICIE...

A to jest temat co jest poruszany w moim programie
              <A HREF="http://osmenda.ovh.org//ko/dol_klod.jpg">tak mamy </a> a tak może być
              <A HREF="http://osmenda.ovh.org//ko/plac_zabaw.jpg">Bytom Miechowice</a> wybór
              należy oczywiście do zniesmaczonych wyborców.

pozdrawiam i zapraszam do merytorycznej rozmowy
              kandydat do Rady Miasta
              Krzysztof <A HREF="www.osmenda.pl/ko">Osmenda</A>
              • osmenda_k Re: protest- poprawka... 26.10.06, 23:58

Tej kadencji Józef Osmenda był TYLKO radnym. Koalicja rządząca podejmowała
                decyzje Zapraszam na stronę www.osmenda.pl/ko
                poruszam ww. problem. A Józef jak to Józef dajcie mu szansę to znowu dostanie
                nagrodę za efekty swojego "nie róbstwa" - jak to piszecie.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=48124105 de facto NAPISAł TO
                KTOŚ CO MNIE Z NIM MYLICIE...

A to jest temat co jest poruszany w moim programie
                osmenda.pl/ko/dol_klod.jpg <
          • osmenda_k Re: protest 27.10.06, 00:25
            dobre :)
            • jozefosmenda Re: protest 27.10.06, 09:47
              no widzę,ze wreszcie do tych "lotnych " umysłów coś dotarło!
              A jak gleba ma być żyzna to trzeba gnojówki dodać i buraki wtedy lepiej rosną.
    • jozefosmenda Re: Osmenda ponad prawem ? 25.10.06, 22:45
      inny adres o wśiekłości polskiej:
      newsweek.redakcja.pl/
      • broneknotgeld Re: Osmenda ponad prawem ? 27.10.06, 00:01
        Tu tyż take "cuda" som
        Dyć uciecha z niymi mom.
    • ziut19 Re: Osmenda ponad prawem ? 27.10.06, 17:26
      Przeglądam wlasnie listy kandydatow Porozumienia i chcialbym zapytac Pana
      Prezesa Osmendę czy jeden z potencjalnych radnych jest tą samą osobą, której
      córka zabiła po pijanemu czlowieka oraz okaleczyła drugą osobę?
      Mam nadzieje, ze to tylko zbieżność nazwisk.
      • jozefosmenda Re: ponad prawem ? 27.10.06, 20:01
        Niestety nie wiem o kogo chodzi!
        Ale idąc tym tokiem rozumowania to na innej liście mamy osobę, której siostra
        wyrzuciła noworodka na śmietnik a ojciec za kołnierz nie wylewał.
        A zresztą nawet gdyby i tak było to co wspólnego ma Tusk z dziadkiem w
        Wehrmachcie a ZG z 200 zł?
        • toratora4 Re: ponad prawem ? 27.10.06, 20:30
          jozefosmenda napisał:

> Niestety nie wiem o kogo chodzi!
          > Ale idąc tym tokiem rozumowania to na innej liście mamy osobę, której siostra
          > wyrzuciła noworodka na śmietnik a ojciec za kołnierz nie wylewał.
          > A zresztą nawet gdyby i tak było to co wspólnego ma Tusk z dziadkiem w
          > Wehrmachcie a ZG z 200 zł?

hehe panie Osmenda normalnie za poradę biorę jak to mój tata mówi kasę ale Panu
          jej udzielę za darmo, pierwsze zdanie Pana:

> Niestety nie wiem o kogo chodzi!

było super i na tym trzeba było zakończyć.

dalej:

> Ale idąc tym tokiem rozumowania to na innej liście mamy osobę, której siostra
          > wyrzuciła noworodka na śmietnik a ojciec za kołnierz nie wylewał.
          > A zresztą nawet gdyby i tak było to co wspólnego ma Tusk z dziadkiem w
          > Wehrmachcie a ZG z 200 zł?

to już było BARDZO NIEPOTRZEBNE!!! hehe powodzenia. Jak wy to mówicie po co
          drażnić lwa czy tam inne zwierze.

• zamkowo Re: ponad prawem ? 27.10.06, 20:48
            Nic nie widziałem nic nie słyszłem.........
            • jozefosmenda Re: ponad prawem ? 29.10.06, 00:04
              Ja nikogo nie drażnie ani nie zamierzam tego czynić!
              Ale i tak naprawdę w dalszym ciągu nie wiem o kogo chodzi!
              • ziut19 Re: ponad prawem ? 02.11.06, 10:22
                To moze warto zapytac swoich kandydatow, choc mam wrazenie, ze bardzo
                lekcewazaco podszedl Pan do ludzkiego zycia. Mam nadzieje, ze sprawa wyjdzie na
                wierzch.
                • amarian2 Re: ponad prawem ? 02.11.06, 13:55
                  Panie ziut19
                  Każdy kandydat podpisuje oświadczenie, że nie był karany.
                  I to jest kontrolowane przez odpowiednie organa. wszystko na temat.
                  Jeżeli próbuje Pan robić sensację, to jest pan nasłanym ........ .
                  Jeżeli Pan cokolwiek wie na temat Naszego kandydata, coś co byłoby niegodne
                  kandydowania to proszę napisać.
                  Jeżeli dotyczy to tylko rodziny kandydata to mogę Pana zapewnić, że nie lubię
                  się bawić w brudy ale znajdę kilkudziesięciu kandydatów z różnych opcji mający
                  poważne problemy z członkami rodzin.
                • jozefosmenda Re: ponad prawem ? 02.11.06, 14:46
                  wiesz co panie Ziut mówił zawsze były radny Rózga na tego typu insynuacje?
                  Koniecznie musisz się dowiedzieć by ulec frustracji!
                • dyzma007 Re: ponad prawem ? 02.11.06, 22:43
                  Ziut jak masz coś do powiedzenia to napisz, a nie mieszaj.
                  Mało kampanii w mieście i Was też nie za dużo. Jaka przyczyna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka