Dodaj do ulubionych

ocieplanie budynków RSM

13.05.09, 19:40
jestem emeryt i tak sobie chodzę po Rudzie ciekawi mnie dlaczego wszystkie
budynki RSM ociepla tylko firma HEBDA, czyżby wszystkie przetargi wygrywała ta
firma bo zawsze jest najtańsza i najlepsza?, dziwny zbieg okoliczności?,
chyba, że w RSM przetargi nie obowiązują - mój blok ma być ocieplany za 3
lata, ciekaw jestem jak to bedzie. Bardzo też ciekawi mnie dlaczego akurat ta
firma ma monopol na ocieplanie budynków RSM - kierownik adm rsm w goduli też
swoją altanke na ogródku ociepla, ma prawo.
Obserwuj wątek
    • barretta Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 20:23
      nie jestem członkiem RSM i w Castoramie kupiłem sobie 3 opakowania styropianu
      10mm klej, zaprawę tynkarską, siatkę, gwoździe i sobie ociepliłem balkon. A co
      wolno mi?
    • barretta Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 20:51
      lokatorrsm napisała:

> jestem emeryt i tak sobie chodzę po Rudzie ciekawi mnie dlaczego wszystkie
      > budynki RSM ociepla tylko firma HEBDA, czyżby wszystkie przetargi wygrywała ta
      > firma bo zawsze jest najtańsza i najlepsza?, dziwny zbieg okoliczności?,
      > chyba, że w RSM przetargi nie obowiązują - mój blok ma być ocieplany za 3
      > lata, ciekaw jestem jak to bedzie. Bardzo też ciekawi mnie dlaczego akurat ta
      > firma ma monopol na ocieplanie budynków RSM - kierownik adm rsm w goduli też
      > swoją altanke na ogródku ociepla, ma prawo.

piszesz o prawdopodobieństwie popełnienia przestępstwa sugerując ze kierownik
      adm ma coś wspólnego z ocieplaniem budynków bo sobie ociepla altane - przecież
      przetargi tego typu otwiera prezes Lipiński a nie kierowniczek jakiegoś
      osiedla.. to tak na marginesie tych "ciulstw i srania"
      • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 21:00
        ja nie sugeruję jeszcze popełnienie przestępstwa, domniemuję obserwując fakty
        dziwne zbiegi okoliczności
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 21:09
          oczywiście jako członek RSM będę sie domagac zasadności wybierania tylko tej
          jedynej firmy - uważam że u nas w mieście są równie dobre firmy ocieplające
          budynki - ciekawe czemu RSM sprowadza kogoś z daleka sądządz po rej. ich
          samochodów, są przyjezdni więc muszą być drożsi od naszych hmm. Oczywiscie dalej
          będziemy temat drążyć a jak przyjdzie czas to oczywiście prokuraturę zawiadomimy
          • asiak-20000 Re: ocieplanie budynków RSM 14.10.10, 21:33
            Witam,
            niepotrzebnie zadaje Pan tutaj takie pytania ponieważ odpowiedzi na nie może Pan uzyskać w każdej chwili w dyrekcji RSM..
            dla zaspokojenia Pańskiej ciekawości od razu mogę Pana poinformować, że firma Habda wykonuje prace dociepleniowe budynków ponieważ wygrała przetargi na nie nie tylko z uwagi na niską cenę usługi ale również ze względu na jakość ich świadczenia..
            Byłoby wskazane, żeby Pan podczas swoich spacerów zwrócił uwagę w jakich godzinach i w jakim tempie pracuje firma Hebda i porównał swe spostrzeżenia z pracą innych tego typu firm..
            • wafel_0 stary kotlet ?! 14.10.10, 21:42
            • stefan_st Re: ocieplanie budynków RSM 15.10.10, 11:42
              Skąd nagle ożywienie w tak starym wątku?
              czyżby RSM zmajstowała coś podczas udzielania zleceń firmie Hebda?

Stefan St.
        • fast-kajfasz Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 17:13
          Co się tłumaczysz przed dupkiem, który myśli, że wszystkie rozumy zjadł!?
      • rodzynekrsm Re: ocieplanie budynków RSM 29.05.09, 17:04
        jestem lokatorem rsm faktem jest zeduzo ocieplen budynków wykonuje firma HEBDA
        alepatrzac na wszystkie firmy trzeba obiektywnie stwierdzic ze w/w firmajest
        bardzo profesionalna w rsm sa ludzie znajacy sie na tej branzy ocieplen budynków
        kierujacy sie dobrem lokatorówi i nie wybrali by firmy która nie wywiazuje sie z
        odpowiedzialnosci
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 29.05.09, 20:02
          oooo ale pie...nie widza, wszyske odpowiedzi chwalą jedyno słuszno firma, w
          teatrze to sie nazywo klakiery, czyli co jo rozumia, że wy lokatorzy zgadzacie
          sie na ocieplanie swoich budynków nie interesując się ile was to kosztuje, czyli
          zgadzacie się na każdą kwotę, "bo oni są najlepsi" - ciekawe podejście, śmierdzą
          mi te wypowiedzi z kilometra - ktoś obcy czytając te wymioty stwierdzi że u nos
          ino jedna firma budowlano jest.
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 29.05.09, 20:25
          rodzynekrsm napisał:

> jestem lokatorem rsm faktem jest zeduzo ocieplen budynków wykonuje firma HEBDA
          > alepatrzac na wszystkie firmy trzeba obiektywnie stwierdzic ze w/w firmajest
          > bardzo profesionalna w rsm sa ludzie znajacy sie na tej branzy ocieplen budynkó
          > w
          > kierujacy sie dobrem lokatorówi i nie wybrali by firmy która nie wywiazuje sie
          > z
          >

rodzynekrsm nnnooo po tych wypocinach to juz zwykły człowiek stwierdzi, że to
          pisze podstawiony pracownik z RSM - jeżeli jest inaczej podaj swoje dane tu i
          teraz - przecież jesteś zadowolony i nie masz nic do ukrycia, chetnie się z toba
          skonfrontuje członku RSM.
          • andi5535 Re: ocieplanie budynków RSM 02.06.09, 19:17
            Taki z Ciebie kozak "lokatorrsm" to Ty podej dane Twoje co będziemy wiedziec z kim mamy do czynienia bo napewno nie ze zwykłym lokatorem , a tak na marginesie Hebda jest w porządku wida to po tych zrobionych blokach , robili ich już sporo w sąsiedztwie i wida że kaszany nie odwalają, jak u mojego brata w Chorzowie ocieplała firma Clearex bodajże to po roku już wszystkie niedociązgnięcia wychodziły od grzybów w mieszkaniach po odpadającą elewację a po tej Hebdzie narazie spoko to wyglądo a sąsiedzie i znajomi ze zrobionych już bloków nie narzekają .
            Ty "lokatorrsm" to taki chyba mocherowy berecik jesteś widac , lubisz mieszac bez powodu , podaj chociaż przykład jakiegoś niezadowolonego lokatora po ocieplaniu , a tylko swoje domysły i wymysły tu prezentujesz , tak jak kaczyński widzisz wszędzie podstęp i wrogów, zawsze któś komuś przeszkadza i tak dalej , niewiem czy nie zapóźno na terapię u psychologa dla Ciebie, pozdrawiam.
            • barretta Re: ocieplanie budynków RSM 02.06.09, 19:30
              a mnie to wszystko wyborami zalatuje- przecież jest walne w RSM.
              To i knoctwa wypisujom by dorwać się do jedynej nie opanowanej przez prezydenta
              instytucji.
              • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 02.06.09, 22:11
                a mnie to wszystko wyborami zalatuje- przecież jest walne w RSM.
                > To i knoctwa wypisujom by dorwać się do jedynej nie opanowanej
                przez prezydenta
                > instytucji.
                Prezydent ma swoje mieszkania i swoj klopot bo jeden ktory nie gra z
                nim moze mu plany pokrzyzowac a w spoldzielni jest inaczej jeden
                przydupski moze pokrzyzowac plany innym spoldzielcom.
                A ze Spoldzielnie mieszkaniowe sa w lapach lewusow to jest bardzo
                glosne w calej POlsce.
                A moze lokatorowi renciscie chodzi tylko o to zeby bylo wiecej firm
                i zeby jego blok przez to byl predzej ocieplony?!.
                • jozefosmenda ocieplanie budynków 03.06.09, 00:17
                  Brawo Gregor!
                  Tylko żebyś tak jeszcze powiedział skąd na to ocieplanie kasę wziąć?
                  Budynki RSM są po audycie energetycznym i kolejność dociepleń jest ustalona. Kuriozum jest jeden z budynków MPGM na ul.Bzów, który ma te same parametry cieplne co pozostałe budynki na tym osiedlu.Ale decyzją "polityczną" jednego facia został ocieplony.
                  I ja bym też tak chciał w naszych zasobach(myślę,że ów lokator rsm! także)
                  Oczywiście za darmo lub prawie za darmo.
                  • g-48 Re: Jozek ty jako .... 03.06.09, 10:33
                    ....po tylu szkolach w zarzadzaniu pytasz sie mnie portiera/taki
                    zawod zes mi zapisal/ skad wziasc pieniadze?!Ale ja ci powiem:
                    1.Raz wywalic caly zarzad -z preziami,dyrektorami sekretarkami itd
                    itd/
                    2.Zapytac sie u prokuratora gdzie sa pieniadze za ostatnie 40 lat
                    gdzie ludzie placili do spoldzielni kaucje i czynsz.
                    3.W banku jest dosc pieniedzy
                    4.W koncu zbierasz dosyc kasy w zarzadzie to mozesz troche pomyslec.
                    5. Na przyklad wywalic tych dwoch doradcow prawnych ktorzy sa u
                    ciebie na garnuszku
                    6.Itd itd
                    Co chcesz jeszcze ?
                    • jozefosmenda Gregor ty jako .... 03.06.09, 13:05
                      ...były bardzo dobry uczeń w SP 8 (ale to dzięki pani Nieszwic tej od matematyki gdybyś nie kojarzył)nie możesz pisać takich głupot! Zwyczajnie ci nawet nie wypada.Więc po co się kompromitujesz?
                      Krótko ci powiem!
                      Widać ,że błądzisz i nie masz zielonego pojęcia o czym rozmawiamy.
                      • g-48 Re: Gregor ty jako .... 03.06.09, 14:39
                        ...były bardzo dobry uczeń w SP 8 (ale to dzięki pani Nieszwic tej
                        od matematyk
                        > i gdybyś nie kojarzył)nie możesz pisać takich głupot!
                        No mnie uczyla WF i co dalej maly czerwony intrygancie?
                        Juz ci raz na ten temat udowodnilem ze glupoty pociskasz ale ci do
                        lba nie wlazlo to nie moja wina.
                        Zwyczajnie ci nawet nie w
                        > ypada.Więc po co się kompromitujesz?
                        > Krótko ci powiem!
                        > Widać ,że błądzisz i nie masz zielonego pojęcia o czym rozmawiamy.
                        To jo ci to synek jeszcze roz wyekleruja:
                        Jak te bloki nie beda do 2011/12 roku ocieplone to koszty ogrzewania
                        tych blokow wzrosna conajmniej o 40%.Jest to zwiazane z karami jakie
                        Polska bedzie placic za zanieczyszczenie powietrza.Te koszty
                        naturalnie ty jako szef tego bardziolstwa zwane RSM przelozysz na
                        lokatorow.Jezeli teraz wezmiesz z banku kredyt na te ocieplanie to
                        krotko terminowo skocza koszty mieszkan gdzies o 10-15%/sa to koszty
                        kredytu hipotycznego/.Powiesz ze inni sa odpowiedzialni za droga
                        energie> PRAWDA< ale twoi spoldzielcy beda za to placic.
                        Druga rzecz marynik ktora tak chwalila firme HEBDA widocznie jeszcze
                        w zyciu nie widziala ocieplanego domu.W czasie gdy w Polsce dalej
                        budowano domy z plyt betonowych na Zachodzie budowano juz z
                        gazobetonow potem welna techniczna/Rockwool/ i potem jeszcze
                        klinkera na to.Styropor i tynkowanie stosowalo sie gdy wlasciciel
                        nie mial pieniedzy.
                        A wiec pomysl czy nie lepiej teraz wziasc kredyt i szybko ocieplic
                        niz za pare lat placic wysokie ceny za ogrzewanie?!
                        • osi-ris Liczenie glosow w Sejmie! 03.06.09, 20:32
                          > - podniesienie ręki przy równoczesnym wykorzystaniu urządzenia do
                          > liczenia głosów;

g-48 napisał:
                          > Przycisk sluzy do liczenia glosow a wiec gdzie jest lapa czy na dole
                          > czy u gory czy na kolanach kolezanki jest obojetne.

a ty możesz sobie pod biurkiem, pisząc te głupoty, jajkami w szachy zagrać jak
                          ci do brzucha wcześniej nie wlazły.
                          • g-48 Re: Liczenie glosow w Sejmie! 03.06.09, 21:22
                            a ty możesz sobie pod biurkiem, pisząc te głupoty, jajkami w szachy
                            zagrać jak
                            ci do brzucha wcześniej nie wlazły.
                            Ty juz dawno je masz poza obrebem dotyku!
                            A co do ocieplenia mieszkan no coz to nie rower i bez siodelka
                            predzej pojedziesz.
                        • osi-ris ty Gregor ekonomista 03.06.09, 20:35
                          a ty myślisz że koszty - po zmniejszeniu zapotrzebowania - na energię cieplną
                          spadną jak sobie wszyscy ocieplą mieszkania?
                        • jozefosmenda Nie wypada Gregor,nie wypada! 04.06.09, 11:15
                          >>>g-48 napisał:
                          > No mnie uczyla WF i co dalej maly czerwony intrygancie?
                          > Juz ci raz na ten temat udowodnilem ze glupoty pociskasz ale ci do
                          > lba nie wlazlo to nie moja wina.<<<

Pomijając fakt,że nie masz pojęcia o docieplaniu budynków w spółdzielniach mieszkaniowych to jeszcze zachowujesz się bardzo niegrzecznie!
                          Inaczej mówiąc występuje u ciebie typowy infantylizm!
                          Dla mnie jednak jesteś typowym przykładem prawicowego zidiocenia, które tylko Polsce szkodzi.Oby takich jak TY było jak najmniej lub nie było wcale!
                          • g-48 Re: Nie wypada Gregor,nie wypada! 04.06.09, 13:03
                            Pomijając fakt,że nie masz pojęcia o docieplaniu budynków w
                            spółdzielniach mies
                            > zkaniowych to jeszcze zachowujesz się bardzo niegrzecznie!
                            A co spoldzielcze sa inaczej ocieplane?
                            A niegrzecznie?!Dziekuje za reprymende panie "nauczycielu"
                            Inaczej mówiąc występuje u ciebie typowy infantylizm!
                            Twoj ifantilizm/znasz przynajmniej znaczenie tego slowa?/ przejawia
                            sie tu na tym forum caly czas,tylko ci sa cos warci co wlaza ci bez
                            wazelinki do d..y!
                            Lewicowe zidiocenie mielismy juz miedzy 1945-89 dziekujemy nie
                            skorzystamy!
                            Widzisz Jozek jak na moje argumenty nie masz przeciwargumentow to
                            lepiej zajmni sie wnuczka lub harmoszka a nie pisz glupot.

• prawdziwy.maniek Re: Nie wypada.... głupot pisac ! 04.06.09, 15:53
                              Raczej nie zabieram głosu , wolę czytac fora ale widze że niektórzy tutaj głupoty piszą o tym ocieplaniu.Otóż sam miałem stycznośc z firmą Hebda gdy ocieplałem stary budynek biurowy mojej firmy , wybrałem firmę tą po rozeznaniu się wśród znajomych którzy robili coś przy swoich elewacjach bo niema to jak wziąśc kogoś sprawdzonego i znanego a nie kota w worku , no i się nie zawiodłem , solidnie ,szybko i niedrogo zrobiona robota ,ja ocieplaniu i elewacjach się nieznam ale znajomym którzy mi polecili po paru latach nic nieodpada,grzyb się nie robi więc i ja się nie boję że coś będzie nie tak.
                              • g-48 Re: Dziekujemy ci Maniek .... 04.06.09, 18:09
                                ...za tak wypitna opinie.Niestety za pozno sie przelogowales.
                          • znfca Re: Nie wypada Gregor,nie wypada! 06.06.09, 17:23
                            Panie Osmenda, nie powinien pan brać pod uwagę takich komentarzy forumowiczów
                            którzy nie mają odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem , zawsze można
                            takich delikwentów namierzyć i oddać odpowiednim organom ścigania za pomówienia.
                            Ludzie którzy w internecie potrafią "opluwać" tylko innych i oczerniać są
                            tchórzami albo sami mają coś na sumieniu.
                            • g-48 Re: Nie wypada Gregor,nie wypada! 06.06.09, 19:27
                              Witam wszystkich nowych klakierow.Musi byc bardzo goraco dla zarzadu
                              spoldzielni ze tak pieknie tu na forum rozdzielnoscia nickowa wplywa
                              na opinie "niezdecydowanych"
                              Panie Osmenda, nie powinien pan brać pod uwagę takich komentarzy
                              forumowiczów
                              > którzy nie mają odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem , zawsze
                              można
                              > takich delikwentów namierzyć i oddać odpowiednim organom ścigania
                              za pomówienia
                              > .
                              > Ludzie którzy w internecie potrafią "opluwać" tylko innych i
                              oczerniać są
                              > tchórzami albo sami mają coś na sumieniu.
                              A to juz jest wzor glupoty tych nadgorliwych.
                              Ja bym sie Jozek na twoim miejscu wstydzil za taka kampanie.
                              • prawdziwy.maniek Re: Nie wypada Gregor,nie wypada! 07.06.09, 22:19
                                Wstydzić to Ty się musisz za swoją głupote kolego , tylko jadem porafisz tryskać , żadnych konkretów nie podajesz , same domysły , plotki .jak chcesz z takim poziomem intelektualnym prowadzić dyskusję.
                                • g-48 Re: Nie wypada Gregor,nie wypada! 07.06.09, 23:13
                                  Maniek nie zataczaj kregow tylko zobacz pod twoje
                                  spotniale/szwajfus/ nozki.W durnia to ty se mozesz grac w swoich
                                  kregach.
                                • lokatorrsm Re: Nie wypada Gregor,nie wypada! 13.06.09, 23:34
                                  ty prawdziwy manku zgodnie z kodeksem bodzianowicza za to co napisales tak
                                  naprawde juz nie powinienes życ, taki madrala jestes to ja cie wyzywam na
                                  pojedynek intelektualny oczywiscie, osobiscie, idziesz twardzielu?
                        • asiak-20000 Re: Gregor ty jako .... 14.10.10, 21:44
                          chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że ten kredyt będziesz spłacał ty jako lokator..
                          radzę sięgnąć do lektury co to jest spółdzielnia i na jakich zasadach działa..
                          to nie firma prywatna, wszystkie koszty ponoszą wspólnie jej członkowie..
                          o ile wzrośnie opłata za fundusz remontowy jeśli od razu zrobi się ocieplenie wszystkich budynków?
                          poza tym, od tego są zebrania członków spółdzielni żeby podobne uwagi wnosić..
                          ale tam to żaden dupy nie ruszy, a jak już przyjdzie to nic nie gada..
                          • g-48 Re: Tu problemu nie ma. 15.10.10, 12:56
                            chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że ten kredyt będziesz spłacał ty jako l
                            > okator..
                            > radzę sięgnąć do lektury co to jest spółdzielnia i na jakich zasadach działa..
                            Nie zapomnij o tym ze Spoldzielnie Mieszkaniowe to nalecialosc PRLu.Pytam sie gdzie sa pieniadze ze wkladow i czynszow spoldzielcow.Juz nie ciekawi mnie gdzie sa pieniadze ktore zaklady pracy okradajac pracownikow wplacaly tez na SM w formie >na koszty socjalne<.
                            Co do kosztow obslugi kredytow to tez idzie troche pytanie boczkiem bo kredyty te sa o duzo nizszym opodatkowaniu/ zabezpieczeniem jest nieruchomosc!/ a druga sprawa ze obnizy koszt ogrzewania/ nie bedziemy sie tu juz rozdrabniac na temat Elektrocieplowni Halemba czy
                            tez przestazalego PECu/.Jezeli w szybkim tempie stare trupy sztandarowe PRLu nie zostana wyeliminowane to te EU do ktorego to wszyscy tak lecieli ja muchy do swiatla nalozy takie kary
                            ze ci w tych nie ocieplonych beda placic za cieplo do bolu.
                            A zebrania no coz przychodzi Jozek z dwoma prawnikami i juz ludzie mysla ze to co on "pier..." to jest czysta prawda.Nigdy sie nie spodziewalem ze w DEMOKRATYCZNYM PANSTWIE ludzie beda mieli strach dochodzic swoich praw.
                            Dziwie sie ciagle ze ci co mieszkania wykupili maja jeszcze jako zarzadce tego komuszego Jozka zamiast poszukac zarzadce nierumosci z roczna umowa i przedluzeniem jej z wotum zaufania na nastepny rok.
                            Moze ludzie do demokracji musza sie tylko obudzic?
                            • jozefosmenda Re: Tu problemu nie ma. 15.10.10, 22:54
                              No cóż Gregor!
                              Muszę ci powiedzieć, że te pieniądze o których piszesz na pewno poszły na budowę nowych obiektów sakralnych oraz renowację już istniejących.
                              Teraz trzeba to wszytko utrzymywać no i stąd też pieniędzy na remonty dla spółdzielców "tak boczkiem" nie wystarcza.
                              Jak już będziemy tak na "glanz" w EUROPIE to wam wszystkim nakopiemy gdzie trzeba i pokażemy, że wasze miejsce jest tam gdzie ja chodzę za potrzebą!
              • stefan_st ocieplanie budynków RSM 03.06.09, 08:51
                > a mnie to wszystko wyborami zalatuje- przecież jest walne w RSM.
                > To i knoctwa wypisujom by dorwać się do jedynej nie opanowanej
                przez prezydenta
                > instytucji.

...A skąd ta pewność że Spółdzielnia nie jest opanowana przez Ojca
                naszego miasta...;)
                Nie rozumię co ma wspólnego Hebda z jakimś walnym?? Jeśli wykonuje
                swoją robotę dobrze i konkurencyjnie to czemu ma nie dostawać
                zleceń, jeśli natomast są jakieś przewały (jak tu co niektórzy
                sugerują) to jest Rada Nadzorcza (ukłony w stronę Pana Józefa
                Osmendy) która powinna sprawdzić stan faktyczny. i koniec i kropka.

Stefan_St.
            • piter.6 Re: ocieplanie budynków RSM 06.06.09, 17:42
              Muszę się zgodzić całkowicie z "andi5535" na temat firmy "Clearex" , jestem
              mieszkańcem osiedla na Rudzie południowej , widząc ocieplanie jednego z
              wieżowców przy ulicy wawelskiej przez nich delikatnie rzecz ujmując robota szła
              bardzo topornie i było więcej przerwy aniżeli roboty , wykonanie dalekie od
              ideału , na pewno mogło być lepiej , da się zauważyć wiele mankamentów.
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 21:32
      widza że na tym forum udziela pan Osmynda związany blisko z RSM proszę pana żeby
      pan udzielił publicznie informacji dlaczego ta akurat firma realizuje wszystkie
      zlecenia RSM odnośnie ociepleń, jeżeli oleje pan moje pytanie a teraz
      prześledziłem pana posty i widzę, że jest pan w tym mistrzem uznam, że po prostu
      znowu pan inteligentnie osrał pytającego, panie osmenda dlaczego tylko hebda
      ociepla budynki rsm?, pan to musi wiedziec jezeli nie to za co pan kase bierze?
      • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 22:01
        CBA tam też pójdzie prośba celem wyjaśnienia
        • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 22:26
          Szanowny drogi i kochany emerycie!
          Jak do mnie napiszesz z nazwiska i imienia oraz podasz adres to jak najbardziej ci odpowiem. Na anonimy niestety nie mam obowiązku odpowiadać.
          Proponuję jednak byś jeszcze dzisiaj powiadomił prokuraturę,CBŚ i CBA (no bo jakże inaczej by miało być w tym kraju)?
          A pieniąc się na mój temat nie zapominaj drogi emerycie i szanowny zresztą,że ja za każdą swoją decyzję odpowiadam karnie i materialnie więc musiałbym być skończonym kretynem żeby postępować niezgodnie z prawem. A posługując się twoim językiem to kasa jest niestety gó...ana za tą odpowiedzialność!
          • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 13.05.09, 22:33
            I jeszcze jedno szanowny lokatorze RSM i zarazem emerycie.
            Podaję adres mailowy na który możesz do mnie napisać:
            j.osmenda@post.pl

O każdej porze dnia i nocy jest on do dyspozycji a pisząc do mnie możesz być
            pewny odpowiedzi!
            Pozdrawiam serdecznie i czekam.
            • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 31.05.09, 20:47
              jozefosmenda napisał:

> I jeszcze jedno szanowny lokatorze RSM i zarazem emerycie.
              > Podaję adres mailowy na który możesz do mnie napisać:
              > j.osmenda@post.pl
              >
              > O każdej porze dnia i nocy jest on do dyspozycji a pisząc do mnie możesz być
              > pewny odpowiedzi!
              > Pozdrawiam serdecznie i czekam.

joz lelosz chopek a jo sie chyntnie z toba trefia - a jak mi prosto w ślypia
              powiysz, że te hebdy sa cos tam super i najtani ocieplaja to naprowdy przigotuj
              sie ze cie popluja - jadymy? moj ziync bydzie to filmowol na kamerce, dowej
              termin i jadymy publicznie
              • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 02.06.09, 22:00
                >>>lokatorrsm napisał:
                > joz lelosz chopek a jo sie chyntnie z toba trefia - a jak mi prosto w ślypia powiysz, że te hebdy sa cos tam super i najtani ocieplaja to naprowdy przigotuj sie ze cie popluja - jadymy? moj ziync bydzie to filmowol na kamerce, dowej termin i jadymy publicznie <<<

Wiesz co facet?
                Ty chyba nie za bardzo dobrze się czujesz!
                Nigdzie nie napisałem nic o jakiejkolwiek firmie.
                A jak jesteś tępy to ja już na to nie poradzę, szare komórki wskutek gorzoły poumierały.
                A jak chcesz kogoś popluć to popatrz se do lustra i pluj śmiało!
          • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 14.05.09, 18:21
            Szanowny drogi i kochany emerycie!
            > Jak do mnie napiszesz z nazwiska i imienia oraz podasz adres to
            jak najbardziej
            > ci odpowiem. Na anonimy niestety nie mam obowiązku odpowiadać.
            No pewnie to jest tylko problem tego emeryta a wiec sprawe mozna
            zalatwic polubownie to znaczy po cichu.
            • amuerak Re: ocieplanie budynków RSM 14.05.09, 18:48
              g-48 napisał:

> No pewnie to jest tylko problem tego emeryta a wiec sprawe mozna
              > zalatwic polubownie to znaczy po cichu.

Zapewne skorumpowany J.O zaproponuje mu stanowisko w radzie nadzorczej albo
              roczny upust na czynsz mieszkaniowy
              • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 14.05.09, 18:57
                Zapewne skorumpowany J.O zaproponuje mu stanowisko w radzie
                nadzorczej albo
                > roczny upust na czynsz mieszkaniowy
                To amuerak sa twoje slowa i prosze cie nie brudz lapek Jozka bo
                asadzil je biedak do kwasu solnego aby byly czyste.
                • marynik HEBDA 14.05.09, 20:30
                  Szanowny lokatorze-emerycie. Sama nazwa firmy chyba nie ma
                  znaczenia, ważniejsze jest wykonanie zadania. Otóż nie zwiedzam Rudy
                  i nie wiem na jakim osiedlu firma pracuje. Ale w ubiegłym roku
                  ocieplali blok (dzielnica i osiedle tu nie ma znaczenia, zapewniam,
                  że nie była to Godula), który niejako sąsiaduje z moim blokiem. Tak
                  pracowitych, dokładnych no i przede wszystkim posiadających bardzo
                  dobre umiejętności w tym zakresie pracowników (nazwijmy to -
                  fizycznych) - to naprawdę dziś "ze świeczką" szukać. Pracę zaczynali
                  punktulanie o g.7 rano, cały czas w żarze "lejącym" się z nieba
                  pracowali. Przy tym nie było żadnych wulgarnych słów(jak to czasem
                  wśród robotników bywa), wesoło gwizdali, nawet podśpiewywali.
                  Pracowali często do godz. 19, a przerwę robili sobie pół godzinną,
                  kiedy już upał dawał się we znaki. Odpoczywali pod drzewam i
                  prostowali kości leżąc na trawie. Ocieplili na naszym osiedlu już
                  kilka bloków - zapewniam, że zrobili to bardzo czysto i estetycznie.
                  Oczywiście zapewne sama firma zatrudnia wielu pracowników, ja miałam
                  szczęście przyglądać się bardzo dobrym pracownikom i mam nadzieję,
                  że taki skład będzie ocieplał kolejne bloki w naszej dzielnicy i na
                  naszym osiedlu. I nie można "wszystkich" mierzyć jedną miarą, jak to
                  Lokatorze zrobiłeś. I nie obchodzi mnie to, dlaczego akurat ta
                  firma, jak wyglądał nabór czy przetarg - ważne jest, że zatrudnieni
                  w firmie pracownicy rzetelnie wywiązują się ze swojej pracy. Powiem
                  więcej, nie płaci im firma w myśl hasła "czy się stoi, czy się leży
                  to wypłata się należy". Jak sami powiedzieli, kiedy z nimi tak
                  trochę "poklachałam", mają płacone od ocieplonego bloku - i to ich
                  bardzo mobilizuje do pracy, bo im szybciej ocieplą 1 blok, tym
                  szybciej mogą zabrać się za następny, tym więcej zarobią. Taki
                  system wynagrodzenia właśnie ich tak mobilizował do pracy, że się
                  chłopcy naprawdę nie obijali. Acha, na sobotę i niedzielę wyjeżdżali
                  do swoich rodzinnych domów ( daleko od Rudy) i nigdy nie zdarzyło
                  się, by w poniedziałek przyjechali do pracy spóźnieni - o godzinie 7
                  rano już wszyscy stali na rusztowaniach. Kochany lokatorze a może
                  byś tak się dokładniej przyjrzał ich pracy?
                  • lokatorrsm Re: HEBDA 14.05.09, 21:34
                    mnie nie interesuje ich praca, mnie interesuje na jakiej podstawie otrzymują non
                    stop zlecenia z rsm - rsm to nie prywatna firma ktora moze dawac robote komu
                    chce, martynik a ty mi tu nie pie...farmazonów zadziwiająco ich bronisz masz z
                    tego cos pewnie inaczej nie pie...ałbys takiego długiego referata
                    • lokatorrsm Re: HEBDA 14.05.09, 22:10
                      dzisioj tymu kierownikowi adm na goduli jak mu to pacanowski paclawski czy jakos
                      tak kostka brukowo firma na ogrodku kładla oczywiście mo na ta robota faktura
                      • 76e Re: HEBDA 15.05.09, 11:47
                        Napisz mój drogi lokatorzersm czy masz zastrzeżenia do firmy Hebda,
                        czy do kierownika ADM, lub też zabierasz głos licząc na głosy w
                        następnych wyborach do Rady Osiedla?
                        Pozdrawiam.
                        • lernest Re: HEBDA 15.05.09, 12:03
                          Ta firma to bardzo solidni ludzie!
                          Górale z Tylmanowej i tamtejszych okolic.Fachowcy i super pracują a i robota jest na wysokim poziomie do którego nasze rudzkie firmy na razie nie dociągają(w tym niestety i moja).Powodem naszej słabizny są niestety ludzie,którzy w d.... mają robotę i odpowiedzialność.
                          A poza tym jest jeszcze jeden plus! Owa firma przynajmniej nie sponsoruje wyborów naszego prezia jak rudzkie firmy ,które włażą bez wazeliny.Jako przykład proszę spojrzeć kto "grzebał" przy moście orzegowskim i basenie w Orzegowie oraz kto "grzebie" przy OTI?
                          A to tylko wierzchołek góry lodowej!
                          • markpunk Re: HEBDA 15.05.09, 12:10
                            równiez potwierdze, że HEBDA robi dobrą robotę, widziałem jak robią
                            oni, a jak chyba CLEAREX ocieplał Energetyków 8 na Halembie to niebo
                            a ziemia, zupełnie inna klasa.
                    • marynik Re: HEBDA 15.05.09, 12:11
                      lokatorrsm napisała:

> mnie nie interesuje ich praca, mnie interesuje na jakiej podstawie
                      otrzymują no n stop zlecenia z rsm - rsm to nie prywatna firma ktora
                      moze dawac robote komu chce,

Prosta sprawa - idź do spółdzielni i zapytaj, kogo trzeba.

albo sobie poczytaj tu:

www.rsm.com.pl/regulaminy/rprzet9.pdf
                      Wykorzystej też to "kono na świat" jakim jest internet, poszukaj,
                      poczytaj i byc może nie będziesz musiał pytać na forum.

> martynik a ty mi tu nie pie...farmazonów zadziwiająco ich bronisz
                      masz z tego cos pewnie inaczej nie pie...ałbys takiego długiego
                      referata.

No, mam tak jak ten twój "nieszczęsny kierownik" adm, ktory sobie
                      nie może nawet zrobic chodnika w ogródku bez podejrzeń. O zgrozo!!!.

A przypomnij sobie co pisałes wcześniej - twierdziłeś, że nie robią
                      solidnie, więc zabrął głos w tej sprawie i go pogtrzymuję, bo akurat
                      na moim osiedlu zrobili to bardzo dobrze. A jak jesteś
                      takim "nadzorcą" i uważasz, że partaczą robotę, to nie tylko masz
                      prawo, wręcz obowiązek zgłosić swoje zastrzeżenia, bo chyba wiesz,
                      że spółdzielnia to "MY" - lokatorzy i nasze pieniądze. A jak masz
                      podejrzenia jakieś, to zgłoś gdzie należy. Zapewne wiesz gdzie,
                      tylko nie opluwaj innych, zanim im czegoś nie udowodnisz.

• anulassska Re: HEBDA 06.06.09, 18:58
                        Popieram słowa poprzednika , też mieszkam w bloku zrobionym przez firmę "HEBDA" i jest całkowity brak narzekań przez kogokolwiek z sąsiadów i to teraz juz po efekcie końcowym jak i podczas prac związanych z ociepleniem.
                  • mish77 Re: HEBDA 14.05.09, 22:18
                    Czyli coś się w tej naszej Rudzie jednak udaje ? To jest "inny"
                    głos na tym forum.
                    Też popieram porządnie wykonaną robotę i czekam na kolejne ocieplone
                    bloki w RSM.
          • fast-kajfasz Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 17:15
            Gdybyś był uczciwy wobec Rudzian, to byś odowiedział na forum!
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 17.05.09, 22:42
      ja tylko zwyczajnie zadaję pytanie dlaczego tylko hebda ociepla wszystkie
      budynki w rsm - przypominam rsm to nie prywatna firma, aa ten borocek wecławski
      pojawia się tu zupełnie przypadkiem
      • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 17.05.09, 22:53
        widziałem potwierdzam fajno mo kostka brukowo, natomiast przi okazji chopek
        nawet z twarzy u mnie nie wzbudza zaufania
        • marzena_s14 Re: ocieplanie budynków RSM 23.05.09, 14:01
          Szanowni Państwo,
          czytając poniższe wypowiedzi w pełni pochwalam decyzję RSM w Rudzie Śląskiej, iż do ocieplania budynków zatrudnia firmę HEBDA. W imieniu swoim własnym i lokatorów (z którymi rozmawiałam) przy ul. Wieniawskiego 14, chciała bym podziękować Spółdzielni RSM za ocieplenie naszego budynku oraz wybór fachowej firmy w dziedzinie ociepleń. Biorąc pod uwagę, że jest to wieżowiec trzeba posiadać wyspecjalizowaną ekipę i fachowy sprzęt by to wszystko ogarnąć. Firma HEBDA sprawnie, czysto i szybko wywiązała się z tego zadania.

Dziękuję i życzę kolejnych ocieplonych bloków i zadowolonych lokatorów.
          Marzena
        • g-48 Re: no i widzisz lokatorze 27.05.09, 18:46
          Dostales tyle odpowiedzi od swiatych slaw w tej dziedzinie ze mozesz
          sie tylko wstydzic
          • lokatorrsm Re: no i widzisz lokatorze 29.05.09, 20:47
            jo swoja pyndzyjo z gruby mam, a smrodu narobia bo sie niy zgadzom z
            faworyzowaniem jednych, uczciwość mo być i trza najpiyrw rudzkim firmom dac
            zarobic bo wcale niy sa gorsze łod innych!!!
            • g-48 Re: no i widzisz lokatorze 29.05.09, 21:06
              No jak widzisz tu na forum jest "towarzystwo wzajemnej adoracji" i
              takich wspanialych intrygantow i albo nadajesz z nimi na tej samej
              fali albo jestes dla nich intruzem.
              • lokatorrsm Re: no i widzisz lokatorze 29.05.09, 21:22
                g-48 napisał:

> No jak widzisz tu na forum jest "towarzystwo wzajemnej adoracji" i
                > takich wspanialych intrygantow i albo nadajesz z nimi na tej samej
                > fali albo jestes dla nich intruzem.

jo chca zeby było uczciwie, a ze mom duzo czasu to byda dali obserwowac i
                donosic kaj trzeba
      • fast-kajfasz Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 17:18
        Chłopie, wsadziłeś kij w mrowisko. Daj sobie spokój. Szkoda twoich nerwów.
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 22:32
          fast-kajfasz napisał:

> Chłopie, wsadziłeś kij w mrowisko. Daj sobie spokój. Szkoda twoich nerwów.

ooo to co zamordują mnie?, czekam, niech przychodzą po mnie, wsadziłem kija i
          nie spocznę chyba że mnie zamordują
          • fast-kajfasz Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 22:43
            Nie, tylko wyśmieją. Im to dynda, co im zrobisz?
            • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 31.05.09, 20:41
              to się kurewnie zdziwią ci prezesi i wice und kerowniki co ciula potrafią a szponcą
              • fast-kajfasz Re: ocieplanie budynków RSM 01.06.09, 19:01
                Jestem z tobą.
    • leszwoz Re: ocieplanie budynków RSM 27.05.09, 17:05
      drogi emerycie odnoszac sie do Pana zapytan dlaczego ta firma a nie inna
      wykonuje wiekszosc ocieplen budynków rsm to powinien pan wiedziec ze firma HEBDA
      jest solidna firma rzetelna wykonujaca fochowo swoja prace sam widziałem
      wielokrotnie wykonana prace przez firme HEBDA jestem wrecz zaskoczony iz mozna
      tak doskonale wykonac zlecone prace oby było wiecej takich firm na naszym rynku
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 29.05.09, 21:35
      niy moga sie doczekac na na rezultat prokuratury w ty sprawie
      • marynik Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 17:48
        lokatorrsm napisała:

> niy moga sie doczekac na na rezultat prokuratury w ty sprawie

Żywię gorącą nadzieję, że jeśli prokuratura dopatrzy się w tej
        sprwie czegos i postawi zarzuty komukolwiek to nas tu -zwykłaych
        mieszkańców poinformujesz. Dalej podtrzymuje swoje stanowisko, że
        pracownicy Hebdy bardzo dobrze wykonuja swoją pracę. Mam nadzieję,
        że mój blok również będa ocieplać pracownicy tej firmy.
        Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby rudzkie firmy ( o ile
        takie są ) zgłaszały się do przetargów.
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 30.05.09, 22:27
          eeee martynik myśla że nie jesteś lokatorem rsm tylko podstawionym pracownikiem
          rsm, jeżeli nie mam racji przedstaw się,
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 01.06.09, 12:12
      widza ze zodnego niy interesuje to co pisza wiync rezygnuja i dali darmowy
      reklamy ty firmie robic niy byda
      • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 01.06.09, 15:37

widza ze zodnego niy interesuje to co pisza wiync rezygnuja i dali
        darmowy
        > reklamy ty firmie robic niy byda
        Widzisz te pinczerki nawet sie emeryta boja.
    • krzysfryna Re: ocieplanie budynków RSM 01.06.09, 21:56
      Widac że żeś jest stary emeryt w dosłownym tego słowa znaczeniu bo nic ni
      rozumiysz , jo by boł zaniepokojony jak do ocieplania kożdego bloku brali by
      inno firma bo to by świadczyło że zarządcy spółdzielni cały czos szukają dobry
      firmy do konkretny roboty , jak za kożdym razym robią Ci sami to znaczy że są
      sprawdzeni , pewni i dobrzy w tym co robią , poza tym widziołch blok moich
      rodziców ocielonym przez HEBDA i super wyglądo a z sąsiadów nikt nie narzekoł
      ani w trakcie roboty ani po zakończyniu.
    • aga34lil Re: ocieplanie budynków RSM 07.06.09, 22:02
      przygladajac sie tematowi ocieplania w naszym miescie i firma ktore zajmuja sie
      tym tematem to trzeba obiektywnie stwierdzic ze firma hebda jest naj bardziej
      profesjonalna firma dzialajaca na terenie naszego miasta a tym ktorzy wyrazaja
      swoje wieczne zdziwienie i nie zadowolenie proponuje zeby zobaczyli efekty pracy
      tej firmy i sama robote i niech sie dziwia dalel

• luveroz Re: ocieplanie budynków RSM 08.06.09, 00:11
        jedna firma na 100000000 budynków :D
        zrobią 10 i na nowo trza będzie zaczynać ten pierwszy. Chyba że miasto popisze
        umowę z inną solidną firmą. A jest kilka w mieście np. Torcida albo JP100% :D
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 13.06.09, 23:41
          hehe w ciule nowych postów "nowych forumowiczów" o tych samych IP zachwalających działalność rsm, ocieplania, hebdów, bełkotów i blekotów, itd, chciałbym ku... prosić kogos kto administruje tym forum zeby usunal; ten temat mojego autorstwa bo krypto reklama sie robi -
    • maximaxw Re: ocieplanie budynków RSM 09.06.09, 20:07
      Siemka, niewiem w jakim celu ta dyskusja ale zapraszam do obejrzenia np: bloków na ulicy szyb powietrzny w rudzie 1 , robili je ludzie z tej firmy "HEBDA" można zerknąć jaki jest efekt finalny, mnie jako mieszkance jednego z tych bloków się podoba , jestem zadowolona, pozdrawiam.
      • mish77 Re: ocieplanie budynków RSM 10.06.09, 00:02
        Przypuszczam, że chodzi o to by "przygotować się" do zmian w Radzie
        Nadzorczej RSM i radach osiedli. Tylko, że to jeszcze nie w tym
        roku. Z tego, co pamiętam - jeśli się mylę to mnie poprawcie - że
        kadencja to się kończy dopiero za 2 lata. Czyli wybory wg kadencji
        dopiero w 2011.
        Wg mnie, bloki jak są ocieplane to bardzo dobrze, a jak już to ktoś
        robi to fachowo, sprawnie i relatywnie tanio - to jeszcze lepiej.
        Co do oskarżeń, domysłów i insynuacji - zawsze dobrze jest mieć
        dowody (a może nawet powiadamić właściwe organy), a nuż ktoś będzie
        chciał powiedzieć sprawdzam i procesowo zweryfikować osobę, która na
        forum go pomawia.
    • kkazek3 Re: ocieplanie budynków RSM 13.06.09, 17:33
      lokatorrsm napisała:

> jestem emeryt i tak sobie chodzę po Rudzie ciekawi mnie dlaczego wszystkie
      > budynki RSM ociepla tylko firma HEBDA, czyżby wszystkie przetargi wygrywała ta
      > firma bo zawsze jest najtańsza i najlepsza?, dziwny zbieg okoliczności?,
      > chyba, że w RSM przetargi nie obowiązują - mój blok ma być ocieplany za 3
      > lata, ciekaw jestem jak to bedzie. Bardzo też ciekawi mnie dlaczego akurat ta
      > firma ma monopol na ocieplanie budynków RSM - kierownik adm rsm w goduli też
      > swoją altanke na ogródku ociepla, ma prawo.

Niewiem dlaczego Cię to dziwi , równie dobrze mógłbyś podejrzeważ np: firmę Nokia bo chyba ze 60 % ludzi ma takie telefony ,a dlaczego ? bo są zaje.... dobre , mógłbyś podejrzewać też dlaczego tylu ludzi ma Windowsa ... etc. Wogóle temat rzeka. Ja uważam tak że jak jakas firma jest dobra i nie droga to biorą ja wszystkich prac , widocznie tak musi być w przypadku firmy Hebda .
      • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 13.06.09, 23:44
        no do tego kazek mi pisze kazek - no kazek, kazek idz spac kazek - no kur fto
        siebie nazywo kazek
        • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 14.06.09, 09:38
          Idź na Wolności 20.Wyjedź se człowieku na ostatnie piętro.
          Przejdź przez właz i wyjdź na dach.
          Dalej już wiesz co masz zrobić!

________
          "I niy godej do mie chopie ty ciulu!"
          • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 14.06.09, 16:31
            Idź na Wolności 20.Wyjedź se człowieku na ostatnie piętro.
            > Przejdź przez właz i wyjdź na dach.
            > Dalej już wiesz co masz zrobić!
            Moze mu Jozek dasz przyklad co ma robic?Podaj czas to sobie was
            dwoch zobacze z perspektywy ulicy.
          • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 14.06.09, 21:25
            przeca jo niy godom do ciebie ty ciulu, jo ino godom ty ciulu do ludzi kerych
            szanuja
            • pipi43 Re: ocieplanie budynków RSM 14.06.09, 21:56
              Może rzeczywiście ktoś powinien skasować ten wątek.
              Ale nie ze względu na rzekomą kryptoreklamę firmy HEBDA (świetnej
              zresztą...), ale ze względu na niewybredne słownictwo używane przez
              założyciela wątku.
              Lokatorka RSM.
              • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 14.06.09, 23:51
                Zglos sie pipi/nie w pieluchy?!/ do Maryniki ona ci wyjasni w ktorym
                slowniku w EMPiK mozesz to slowo znalezc.
                • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 15.06.09, 00:12
                  Widza Gregor, że ci żal wskutek tego,że nie masz dostępu do owego wieżowca?
                  • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 15.06.09, 00:28
                    Widza Gregor, że ci żal wskutek tego,że nie masz dostępu do owego
                    wieżowca?
                    Wystarczy ze beda cie widziol jak polecisz w lufcie.
                • pipi43 Re: ocieplanie budynków RSM 15.06.09, 12:58
                  Pieluchy? Jakie pieluchy? ........?
                  Ze słownika potrafię skorzystać sama. Mam je u siebie na półce, więc
                  wizyta w empiku nie będzie potrzebna.
                  • g-48 Re:pipi/nie w pieluchy/ 15.06.09, 14:38

Pieluchy? Jakie pieluchy? ........?
                    > Ze słownika potrafię skorzystać sama. Mam je u siebie na półce,
                    więc
                    > wizyta w empiku nie będzie potrzebna.
                    To widocznie masz wiele wspolnego z Marynika.Prosze podaj mi z
                    jakich slownikow tak ujmujace panie korzystaja?!
                    • pipi43 Re:pipi/nie w pieluchy/ 15.06.09, 15:35
                      No właśnie - co z tymi pieluchami?
                      Zresztą, ktoś się chyba podszył pod g...-48.
                      Ten ugrzeczniony ton, słowo "proszę"...
                      To nie może być g-48.
                      • g-48 Re:pipi/nie w pieluchy/ 15.06.09, 20:02
                        Mala ja mam grzecznosc wrodzona ale czasami sa ludzie ktora biora ja
                        za slabosc i dlatego klapsem musze wskazac granice chamstwa.
                        A teraz serdenko o jakich slownikach tu nawijasz na forum razem z
                        zmarnowana?Ja juz polki przegladnalem i za polkami tez ale slownika
                        z ordynarnymi slowami nie znalazlem.

• osi-ris Re:pipi/nie w pieluchy/ 15.06.09, 20:18
                          a sprawdzałeś emigrancie w wikipedii?
                          • g-48 Re:Adolfku 15.06.09, 21:14
                            a sprawdzałeś emigrancie w wikipedii?
                            A co mam tam sprawdzic czy znowu chciales ujka tam uwiecznic?
                          • g-48 Re:Adolfku zapomnialem wkleic link 15.06.09, 21:43

pl.wikipedia.org/w/index.php?
                            title=Dyskusja_wikipedysty:Osmenda.pl&action=edit§ion=1
                            A to udostepnienie to tez sprawa rodzinna?
                            bip-gospom.eslask.pl/index.php?id_kat=9
                        • pipi43 Re:g-48 i wrodzona grzeczność - )) 15.06.09, 20:55
                          Naucz się czytać - pisałam o słownictwie, a nie słownikach.
                          Ale z tobą tak zawsze, jak się czegoś uczepisz, to ... szkoda gadać.
                          Nadal nie wypowiedziałeś się na temat pieluch, tylko te słowniki i
                          słowniki.
                          • g-48 Re:g-48 i wrodzona grzeczność - )) 15.06.09, 21:07
                            No a wiec ty moze zapomnialas cos napisala.
                            A wiec co z tymi slownikami?
                            • pipi43 Re:g-48 i wrodzona grzeczność - )) 16.06.09, 12:42
                              Napisałam o niewybrednym słowniCTWIE a nie słowniku.
                              W odpowiedzi wybełkotałeś coś o słowniku, w którym te
                              nieparlamentarne słowa można znaleźć.
                              A teraz się przywalasz, że ja zaczęłam ze słownikiem.
                              Jesteś facet niezrównoważony psychicznie - może jakieś mocniejsze
                              leki?
                              Nadal nie wyjaśniłeś sprawy pieluch, ale pewnie sam nie wiesz o co
                              ci chodzi.
                              Polecam kontakt z psychiatrą. Jak najszybszy.
                              • g-48 Re:g-48 i wrodzona grzeczność - )) 16.06.09, 22:25
                                Jeszcze raz Mroweczko wydruk z twojego postu.
                                Po drugie miesem rozpoczela rzucac na tym forum Marynik i wtedy
                                Mroweczko cie to nie poderwalo do protestu?Dlaczego bo z waszego
                                klanu?
                                • pipi43 Re:g-48 i wrodzona grzeczność - )) 18.06.09, 14:57
                                  To jest wydruk mojego postu:

Może rzeczywiście ktoś powinien skasować ten wątek.
                                  Ale nie ze względu na rzekomą kryptoreklamę firmy HEBDA (świetnej
                                  zresztą...), ale ze względu na niewybredne słownictwo używane przez
                                  założyciela wątku.
        • kkazek3 Re: ocieplanie budynków RSM 15.06.09, 23:44
          lokatorrsm napisała:

> no do tego kazek mi pisze kazek - no kazek, kazek idz spac kazek - no kur fto
          > siebie nazywo kazek

Widac inteligencją NIE BŁYSZCZYSZ , ja siebie nie nazywam kazek bo sam do siebie nie gadam tak jak Ty ,jest to skrót imienia wymyślony przez kumpli . Widać nie masz o czym już pisać bo pewnie Cię zatkało więc się nicka czepiasz , niewiem czy Tobie jeszcze jakiś lekarz może pomóc.
          • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 20:29
            kazek - u nos na grubie i u nos na śląsku ktoś kto siebie nazywoł kazek to był
            całkowity ćwok co mu słoma z buciorów wyłaziła i przy każdej okazji dostawał w
            ryj - hehe kazek ku... kazek spie...j na wioche kazek
            • pipi43 Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 20:39
              U wos na grubie?
              No to już wszystko wiadomo...
              Chamstwo założyciela wątku powinno chyba skutkować jego (wątku?)
              SKASOWANIEM.
              • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 20:47
                ty pipi tyz mie wku...osz tym pierdolyniym dupcysz take fleki ze az mie w dupie
                scisko, ciula wiysz a pie...sz to co zjysz, spie...j na manowce
                • pipi43 Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 21:24
                  lokatorrsm napisała:

> ty pipi tyz mie wku...osz tym pierdolyniym dupcysz take fleki ze
                  az mie w dupie
                  > scisko, ciula wiysz a pie...sz to co zjysz, spie...j na manowce
                  A konkretnie, to o co chodzi?
                  Bochyba nie o to, że pochwaliłam CHEBDĘ? ;-))
                  • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 21:51
                    przepros nas kobito i zejdz nam z oczu stroc sie szmato wypie...j daleko -
                    widza ze niy wiysz jak murc mocno umi przikuwic w ryj
                    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 22:05
                      absolutnie nikt nie ma prawa na tym forum obrazac gorniczego stanu!!!
                      gornicy sa chluba naszego miasta i won od nas!!!
                      • waclwac Re: ocieplanie budynków RSM 16.07.09, 13:45
                        W RSM też obowiązują przetargi na roboty budowlane ponad określoną kwotę ale to
                        Rada Nadzorcza upoważniła władze by te przetargi pominięto(patrz sprawozdanie z
                        działalności za 2008r)a przecież RN nie może prawnie skutecznie funkcjonować w
                        Spółdzielni w 9-cio osobowym składzie (statut mówi o 7 )tak stwierdził Sąd w
                        Gliwicach.
                        • jozefosmenda Wszystko jest zgodne z prawem! 16.07.09, 14:27
                          No to pokaż w którym miejscu w tej sprawie w wyniku podjęcia uchwały przez RN RSM nastąpiło naruszenie prawa?
                          To po pierwsze!
                          A po drugie to nie jest winą RN, ze jakiś nieodpowiedzialny osobnik w sądzie rejestrowym wykreślił paragraf porządkujący te sprawy!Czyli mówiąc prostym językiem "wycofał" uchwałę w tej materii najwyższej władzy w RSM czyli ZPCz!
                          Ponieważ jedank nawet w tym cholernym kraju prawo nie działa wstecz wobec tego 9-cio osobowy skład RN RSM podejmuje decyzje legalnie i skutecznie aż do końca kadencji 2007-2011!
                          Poza tym polecam szanowny Wacku zapoznaj się z wczorajszym wyrokiem TK w sprawach uosm!
                          Kolejny policzek dla reformatołów!
                          Nie bierzcie się chłopy więc za to na czym się absolutnie nie znacie!
                          AMEN!
                          • waclwac Re: Wszystko jest zgodne z prawem! 16.07.09, 21:58
                            Żeby sprawę definitywnie wyjaśnić należy zwrócić się do Sadu o wydanie
                            postanowienia w sprawie Rady Nadzorczej RSM. Statut obowiązuje od 12-06-2008r i
                            tam jednoznacznie pisze iż w skład RN to 7 osób a że ZPCz stworzyło bubel to
                            teraz są tego konsekwencje.Członek RSM ma obowiązek przestrzegać unormowania
                            prawne zawarte w statucie to tym bardziej winno obowiązywać to władze Spółdzielni.
                            • g-48 Re: Wszystko jest zgodne z prawem! 17.07.09, 00:22
                              Żeby sprawę definitywnie wyjaśnić należy zwrócić się do Sadu o
                              wydanie
                              > postanowienia w sprawie Rady Nadzorczej RSM.
                              Sprawa wyglada troche inaczej.Jak dlugo w Polsce palestra bedzie
                              zgrana mafia to nie bedzie mozliwosci" malemu czlowieczkowi" ubiegac
                              sie o wypelnienie prawa.Robi wrazenie jak na zebranie walne/walnelo
                              sie znowu/ wlecze sobie Jozek dwoch prawnikow /z tego jeden moj
                              kolega/na koszt spoldzielcow aby olsnic wszystkich swoja "prawda".
                              Jak dlugo w Polsce nie bedzie takie ubezpieczenie ktore zaplaci
                              adwokata tak dlugo beda moigli tacy jak Jozek wodzic obywateli za
                              nos.
                              • jozefosmenda Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 17.07.09, 09:42
                                Oj Gregor,Gregor!
                                To ludziom twojego pokroju,fanatykom obłudy i zakłamania (a na dodatek chrześcijanom i katolikom co nieustannie podkreślacie) wydaje się ,że ja was wodzę za nos a wokół tylko mafia, czerwona pajęczyna i lewactwo się szerzy!
                                A prawda jest taka, że jeszcze nigdy prawica nic dobrego dla Polski nie zrobiła a zaczęła od jej rozbiorów!
                                A ja zwyczajnie robię swoje. Wiarygodnie,zgodnie z prawem lecz nieustępliwie, podnoszę swoje kwalifikacje, pomagam ludziom, pracuję od rana do wieczora i takich jak ty mam tam gdzie WY macie mnie!
                                Amen
                                osmenda.pl
                                • g-48 Re: Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 17.07.09, 10:12

To ludziom twojego pokroju,fanatykom obłudy i zakłamania (a na
                                  dodatek chrześci
                                  > janom i katolikom co nieustannie podkreślacie) wydaje się ,że ja
                                  was wodzę za n
                                  > os a wokół tylko mafia, czerwona pajęczyna i lewactwo się szerzy!
                                  No i znowu ci chrzescijanie i katole!Typowa argumentacja Zydow i
                                  Komuchow gdy argumentow brak.
                                  Ale ja wyciagne znowu jeden argument z rekawa:
                                  www.nie.com.pl/art496.htm
                                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1850107.html
                                  Nie toleruje chamstwa,cwaniactwa, głupoty, prywaty oraz wszystkich
                                  innych działań, które jego zdaniem można określić mianem śmiesznych,
                                  kompromitujących i nie przystających do Europy i XXI wieku..
                                  blizejslaska.pl/phpBB3/blog.php?u=195
                                  Moze opa pamiec powroci?
                                  • jozefosmenda Re: Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 17.07.09, 13:57
                                    Ależ Grzesiu dziękuję ci bardzo za te linki.
                                    Wypadam tam nad wyraz dobrze o ile nie wręcz rewelacyjnie.
                                    Więc proszę o więcej.
                                    Pozdrawiam cię zatem serdecznie "Twój starszy kolega szkolny" !
                                    • g-48 Re: Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 17.07.09, 16:19
                                      Kolega?! Miedzy nami byla za wielka przepasc ideologiczna!
                                      No juz wtedy dziennkarz GW zarzucil ci ze:
                                      JÓZEF OSMENDA: Jak wieją wiatry, to jedni stawiają płoty i mury, a
                                      inni budują wiatraki i łapią wiatr. Ja należę do tych drugich.

Nie boi się Pan, że ktoś zakrzyknie: "karierowicz!"?

- A co to znaczy kariera? Jestem po prostu zadziornym człowiekiem.
                                      Różnych układów nie szanuję nigdy, bo uważam, że to kończy się
                                      republiką kolesiów, a w SLD pełno teraz starych, PZPR-owskich
                                      układów. Co innego mówiło się przed wyborami, a wyszły afera za
                                      aferą, układy i układziki, Starachowice i Błochowiak.
                                      A ty zawsze ustawiasz tylek do wiatru ?!

• waclwac Re: Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 18.07.09, 22:51
                                        Myślę że po tym ostatnim wpisie nie będzie stać Pana Przewodniczącego RN na
                                        polemikę tego forum. A co do wcześniejszych to tylko winny się tłumaczy,tak mnie
                                        uczono!!!!!
                                        • g-48 Re: Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 19.07.09, 01:41
                                          Myślę że po tym ostatnim wpisie nie będzie stać Pana
                                          Przewodniczącego RN na
                                          > polemikę tego forum. A co do wcześniejszych to tylko winny się
                                          tłumaczy,tak mni
                                          > e
                                          > uczono!!!!!Tu sie mylisz!
                                          Ta czerwona holota nie wstydzila sie przez ostatnie 60 lat okradac i
                                          oklamywac narod a teraz mialo by sie to zmienic?
                                • waclwac Re: Wszystko jest podwójnie zgodne z prawem! 17.07.09, 13:54
                                  Czy zgodne to tylko niezawisły Sąd może rozstrzygnąć,niezawisły! bo władze
                                  Spółdzielni dzięki interpretacji przepisów przez biuro prawne RSM podważają i
                                  ignorują postanowienia sądu.Panie Józefie nie należy interpretować prawa pod
                                  siebie dla wygody a nie dla prawa.Prawo mimo iż bublem Pan go zwie jest
                                  prawomocne i przestrzegać go należy.
                    • pipi43 Re: ;-/ 17.06.09, 14:00
                      Agresja, agresja i jeszcze raz agresja.
                      Z takim tekstem to do żony startuj (jeśli sobie na to pozwoli), a
                      nie do mnie.
                      Weź się człowieku za nocne stróżowanie czy coś innego, bo z twoim
                      poziomem agresji jeszcze doprowadzisz do tragedii.
                      Na twoim miejscu nie przyznawałabym się do pracy na kopalni.
                      Przynosisz wstyd "chlubie naszego miasta".

Wyluzuj, zamień mieszkanie na PERSPEKTYWĘ.
                      • lokatorrsm Re: ;-/ 17.06.09, 19:51
                        tete łod moi żony to ty sie łodpie... mosz problym do mnie to jak chcesz
                        mogymy sie trefic - a to ze jo je agresywny to prowda, powiym wiyncy jo je
                        kurewnie agresywny i tympia ciulstwa, pseudointelektualistow, i wszelki masci
                        cwaniakow co chca zarobic i ciula robic brzidza sie tym gównym ftorego pełno na
                        tym forum nawet
                        • lokatorrsm Re: ;-/ 17.06.09, 20:01
                          prawie wszyscy co tu piszecie chcecie kogoś oczernić, zgnoić anonimowo, jo
                          proponuja zeby te ludzie co tu pisza sie spotkali i ujawniyli swoja tozsamosc,
                          jo je piyrszy co to zrobia trefiymy sie w jakis rudzki knajpie pogodomy se,
                          browara wypijymy - moze wtedy to forum stanie sie normalne - co padocie?
                      • lokatorrsm Re: ;-/ 17.06.09, 20:08
                        aaa te pipi zjechalabys na kobel na ino godzina to bys sie zesrała, pojscała i
                        posmarkała ze strachu - to wysz co jo juz niy chca zas cie łobdupić wes sie
                        zastanow co ty godosz
                        • g-48 Re: ;-/ 17.06.09, 21:07
                          No i po co sie nerwujesz? Te dwa babsztyle pipi i Marynik mozna bez
                          wysilku polechtac i to nie uzywajac ich "slownikowego " jezyka.
                          A zeby ci to uzmyslowic to ci opowiem cos.
                          W 1980 byla wywieszka w gablocie na grubie ze jest urlop w z kopalni
                          do Bulgarii. W nastepny dzien ida do socjalnego i chca sie na ten
                          urlop zapisac a ta frela powiado mi ze miejsc nie ma.Lobejrzolech
                          sie na nia i powiadom te strupy z biur maja dosyc pieniedzy aby
                          pelno cena zaplacic no i dostolech.Coz kiedy jak przyknysol sie z
                          familiom na bahof w Katowicach to pociag byl juz godzina na trasie.
                          Dogonilech go pociagym z rozkloadu jazdy na granicy Rumunsko
                          Bulgarskiej.Przyjecholech z powrotem i wala do ORBISU /bo oni to
                          organizowali/ i wala do dyrektorki przedstawic aby zwrocili mi za
                          bilet a ona na mnie z pyskiem jo ino sie pochylil nad nia i
                          spokojnie powiedziol"Uwazaj pani bo jo robia na dole i mom lepszy
                          slownik " w tyn som dziyn pieniadze mi wyplacili.
                          Jo tyz niy jest za tym aby "ciepac tu miesem" jak to robi tyz ta
                          chamica marynik.
                          • marynik Re: ;-/ 17.06.09, 21:36
                            g-48 napisał:

> No i po co sie nerwujesz? Te dwa babsztyle pipi i Marynik ....
                            jak to robi tyz ta chamica marynik.

widzę, że niczego się nie nauczyłeś jeszcze na tym forum, jesteś nie
                            tylko bezczelny ale beznadziejenie głupi, biorąc mnnie nadal "do
                            pyska". Otóz informuje Cię G-48, że po nazwaniu mnie tirówką , braku
                            reakcji Hepika - rozmawaiłam z adminstracją Agory - jesteś na
                            cenzurowanym i możesz lada chwila znikąć stąd na zawsze. Uwierz w
                            to. Twoje "tykanie" mnie na forum, archiwizujemy sobie z moim
                            adwokatem, a na wniosek prokuratury i Agora udostępni namiary na
                            ciebie, nawet granica cię nie ochroni.(ty mnie jeszcze nie znasz)

pkt 7
                            Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum Gazeta.pl przyjmuje
                            do wiadomości, że usunięcie go przez AGORĘ ze względu na wpłynięcie
                            urzędowego zawiadomienia ...
                            • g-48 Re: ;-/ 17.06.09, 23:34
                              Otóz informuje Cię G-48, że po nazwaniu mnie tirówką , braku
                              > reakcji Hepika - rozmawaiłam z adminstracją Agory - jesteś na
                              Po twoim wyslawianiu sie mozna cie wziasc za TIRowke.Jestem bardzo
                              uczulony< na slownictwo zrynsztokowe.
                              I prosze cie bardzo ty mnie nie strasz administracja czy tez
                              adwokatami bo od adwokatow to widzialas chyba i jedynie tylko szyld
                              na domie.
                              A ten pkt7 to znow nie w piec nie w dziesiec na zasadzie co
                              wiedziala to powiedziala.
                              A wkoncu cos jest baba czy chlop czy tez obojniak bo do tego zes sie
                              sama dowalala.
                        • marynik HEPIK !!!!!!!!!!!!! 17.06.09, 21:10
                          Hepik - przypominam, że isteniej ten regulamin, dlaczego nie
                          reagujesz? To obraza górników, wypowiedzi poniżesz to rynsztokowe
                          słownictwo.

forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
                          fragment:
                          pkt.4
                          Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
                          Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści
                          rasowej, wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc.

pkt.5
                          Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
                          Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie,
                          społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.
                          pkt.7
                          AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w
                          pkt. 4, 5 i 6 niniejszego regulaminu, jak również prawo do
                          blokowania uczestnictwa w Forum Gazeta.pl w stosunku do osób
                          naruszających w sposób notoryczny postanowienia pkt. 4, 5 i 6
                          regulaminu.

HEPIK może zapomniałeś, że:

Kim są administratorzy społeczni?

To użytkownicy Forum, którzy pomagają administracji Forum usuwać
                          spam oraz wątki niezgodne z Netykietą i Regulaminem Forum. Nie są
                          jedynymi osobami usuwającymi wątki i posty z danego forum ale
                          podobnie jak administracja nie czytają wszystkich wątków i
                          postów... Administratorzy społeczni opiekują się tylko wybranymi
                          forami, dlatego mogą robić to dużo uważniej niż administracja.

• pipi43 Re: ;-/ 18.06.09, 15:10
                          No, no, niezły debiut na forum.
                          Gratulacje!
                          Może zanim zacząłeś skrobać te pierdoły (że o słowach powszechnie
                          uznanych za obelżywe i wulgarne nie wspomnę), trzeba było się
                          zapoznać z netykietą.

Do dziś nawet nie wiedziałam jaką jestem szczęściarą...
                          To naprawdę szczęście, że nie miałam okazji natknąć się na kogoś
                          takiego jak ty w realu.
                          Mam nadzieję, że tak pozostanie.

A co do meritum, to pewnie wczoraj na godulskim zebraniu RSM
                          poinformowałeś Zarząd, kierownika ADM 1 i zgromadzonych o twoich
                          zastrzeżeniach co do Chebdy.
                          • pipi43 Re: lokatorrsm 18.06.09, 15:29
                            pipi43 napisała:

> No, no, niezły debiut na forum.
                            > Gratulacje!
                            > Może zanim zacząłeś skrobać te pierdoły (że o słowach powszechnie
                            > uznanych za obelżywe i wulgarne nie wspomnę), trzeba było się
                            > zapoznać z netykietą.
                            >
                            > Do dziś nawet nie wiedziałam jaką jestem szczęściarą...
                            > To naprawdę szczęście, że nie miałam okazji natknąć się na kogoś
                            > takiego jak ty w realu.

To do lokatorarsm oczywiście:))
                            > Mam nadzieję, że tak pozostanie.
                            >
                            > A co do meritum, to pewnie wczoraj na godulskim zebraniu RSM
                            > poinformowałeś Zarząd, kierownika ADM 1 i zgromadzonych o twoich
                            > zastrzeżeniach co do Chebdy.
                            • g-48 Re: lokatorrsm 18.06.09, 16:39
                              No widzisz babo juz gadasz sama z soba.
                              Wrocmy do tematu.Jezeli te ocieplania bedzie wykonywala dalej jedna
                              firma to zblizy sie rok 2011 i wtedy ci nie "ocieplani" zaplaca
                              wysokie rachunki za ogrzewanie.
                              Ruda Slaska to nie Sodoma i Gomora i tych 10 innych dobrych
                              wykonawcow tez by sie znalazlo.A koszty no coz rozwalic ta rozkwitla
                              biurokracje.
                            • lokatorrsm Re: lokatorrsm 18.06.09, 21:34
                              pipi43 napisała:

> > Może zanim zacząłeś skrobać te pierdoły (że o słowach powszechnie
                              > > uznanych za obelżywe i wulgarne nie wspomnę), trzeba było się
                              > > zapoznać z netykietą.
                              > >
                              > > Do dziś nawet nie wiedziałam jaką jestem szczęściarą...
                              > > To naprawdę szczęście, że nie miałam okazji natknąć się na kogoś
                              > > takiego jak ty w realu.
                              >

nie przesadzaj pipi - więcej prowokacji w moich wypowiedziach niż stanu
                              faktycznego, wybaczcie jeżeli Was uraziłem - a pewnie tak było, w poniedziałek
                              mam operację w pewnym szpitalu i mam nadzieję, że wyjdę cało, jeszcze raz
                              przepraszam za durne wypowiedzi, mimo wszystko serdecznie pozdrawiam, jak to
                              mówią jak trwoga to do Boga.
                              • g-48 Re: lokatorrsm 18.06.09, 21:51
                                Zycze ci duzo zdrowia no i udanej operacji.
                              • lokatorrsm Re: lokatorrsm 18.06.09, 21:51
                                noooo ku... dzisioj jest najgorszy dziyń mojego życia po tym co mi dochtor pedzioł,
                                • lokatorrsm Re: lokatorrsm 18.06.09, 21:54
                                  dziękuję ale jo coś czuja, że chyba...
                                  • g-48 Re: lokatorrsm 18.06.09, 22:01
                                    Ty se tak niy mysl ze tak lekko jest przekroczyc ten Rubikon.Teraz
                                    jest taka medecyna ze pol trupa stawiaja na nogi.A co ty ty myslisz
                                    ze zodyn z nos niy widziol tych lamp na gipsdece i myslol"Czy
                                    jeszcze roz je lobejrzy.?"
                                    www.youtube.com/watch?v=U09faTa9bOA&feature=PlayList&p=2B1489D0618C3008&playnext=1&playnext
                                    _from=PL&index=7
                                    • lokatorrsm Re: lokatorrsm 18.06.09, 22:05
                                      mom pełno żić strachu dziynki g za wsparcie
                                      • lokatorrsm Re: lokatorrsm 18.06.09, 22:10
                                        pipi myślę, że już chyba nie będę miał okazji Cię opier..., jeszcze raz
                                        przepraszam, co złego to nie ja, trzymajcie się bo to chyba ostatni mój post
                                        • kkazek3 Re: lokatorrsm 19.06.09, 00:37
                                          lokatorrsm napisała:

> pipi myślę, że już chyba nie będę miał okazji Cię opier..., jeszcze raz
                                          > przepraszam, co złego to nie ja, trzymajcie się bo to chyba ostatni mój post

Mom taką nadzieję że to Twój otatni post , jednak sprawiedliwość istnieje na tym świecie , widać że pare dni tymu taki mądry był a teraz walisz w majty ze strachu .
                                          • g-48 Re: lokatorrsm 19.06.09, 17:21
                                            Mom taką nadzieję że to Twój otatni post , jednak sprawiedliwość
                                            istnieje na ty
                                            > m świecie , widać że pare dni tymu taki mądry był a teraz walisz w
                                            majty ze str
                                            > achu .
                                            Dobrze mu dociales czlowieku?Bydlaku!
                                            • prawdziwy.maniek Re: lokatorrsm 21.06.09, 01:25
                                              tak tak, niedowno lokatorrsm potrafił tylko obrażac wszytskich swojimi tekstami
                                              a teraz ja mu sie koło dupy poli to naroz na przeprosiny mu sie zebrało ,ja ,
                                              tak jak do "pipi" , tyż mom go w dupie , bo kożdy prawdziwy hanys tak sie nie
                                              zachowuje ze najpierw nabluzgo a potym "przebocz mi" , trza mieć HONOR - czyli
                                              jak sie komus roz powie "ty ciulu" to trza tego sie trzymać , a łon jescze
                                              komus wmawio że mo goroslkie imie a som zachowuje sie gorzyij nż gorol ze sosnowca.
                                              • g-48 Re: naturalizowany maniek! 21.06.09, 09:58
                                                Mom taką nadzieję że to Twój otatni post , jednak sprawiedliwość
                                                istnieje na ty
                                                > m świecie , widać że pare dni tymu taki mądry był a teraz walisz w
                                                majty ze str
                                                > achu .
                                                Dobrze mu dociales czlowieku?Bydlaku!
                                                bo kożdy prawdziwy hanys tak sie nie
                                                > zachowuje ze najpierw nabluzgo a potym "przebocz mi" , trza mieć
                                                HONOR - czyli
                                                > jak sie komus roz powie "ty ciulu" to trza tego sie trzymać , a
                                                łon jescze
                                                > komus wmawio że mo goroslkie imie a som zachowuje sie gorzyij nż
                                                gorol ze sosno
                                                > wca.
                                                Tu jak bys byl HAnysem to bys wiedziol jak by SLONZOK niy umiol
                                                wybaczyc to by wulcow na Slasku niy bylo.
                                      • g-48 Re: lokatorrsm 18.06.09, 22:13
                                        ,Wierza ci ,tylko glupek niy mo strachu przed operacjom.Czasami ta
                                        operacja nie jest tako straszno ino co potem powiedzom po operacji?!
                                        Co ci teraz pozostalo loczy zamknac i do przodu abo mosz inne
                                        wyjscie?
                              • marynik Re: lokatorrsm 22.06.09, 12:22
                                lokatorrsm napisał:

> nie przesadzaj pipi - więcej prowokacji w moich wypowiedziach niż
                                stanu, faktycznego, wybaczcie jeżeli Was uraziłem - a pewnie tak
                                było, w poniedziałek mam operację w pewnym szpitalu i mam nadzieję,
                                że wyjdę cało, jeszcze raz przepraszam za durne wypowiedzi, mimo
                                wszystko serdecznie pozdrawiam,
                                > jak to mówią jak trwoga to do Boga. >
                                Dziś jest poniedziałek - mimo wszystko trzymam kciuki i polecam
                                opiece Boga, mam nadzieję, że jak wrócisz ,a wrócisz, bo takich jak
                                Ty to tak szybko "czarci" nie chcą :), to poczytasz i zapamiętasz.
                                Sam napisałeś, że "jak trwoga to do Boga", a ja dodam, że:
                                "jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to przedstaw swoje plany"
                                i to się potwierdza, przecież chciałeś: ( i tu tylko wybiórczo
                                przypomnę):(cyt.)
              • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 16.06.09, 20:56
                pipi43 napisała:

> U wos na grubie?
                > No to już wszystko wiadomo...

uwazaj co piszesz bo teraz wyraznie obrazasz nas gornikow a za to nalezy ci sie
                totalna zjeba - wypie...j od nas - od ludzi gorniczego stanu - kto nas nie
                szanuje zasluguje na kopa w morde!!!
                • brofran Re: ocieplanie budynków RSM 18.06.09, 14:43
                  Fajne bagienko niektórzy robia z tego forum. Hepik wywal wszystkie posty nie na
                  temat oraz z " miesną wkładką " i bedzie normalnie. Wstyd dla Hanysów tylko jest !!
    • anula-24 Re: ocieplanie budynków RSM 28.06.09, 19:50
      Witam , właśnie przez przypadek trafiłam na ten wątek o ocieplaniu bloków przez firmę "HEBDA" i muszę powiedzieć że można o nich mówić w samych superlatywach , właśnie kończą robić blok w rudzie 1 na ul.szyb andrzeja 5 w którym mieszkam i można sobie zobaczyć efekt końcowy . Przy okazji dziękuję w swoim imieniu zarządowi RSM za szybkie załatwienie sprawy ocieplenia no i wybrania konkretnej firmy , oby wszystkie Wasze decyzje były tak korzystne dla lokatorów , pozdrawiam .
      • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 28.06.09, 21:58
        Witam , właśnie przez przypadek trafiłam na ten wątek o ocieplaniu
        bloków przez
        > firmę "HEBDA" i muszę powiedzieć że można o nich mówić w samych
        superlatywach
        > , właśnie kończą robić blok w rudzie 1 na ul.szyb andrzeja 5 w
        którym mieszkam
        > i można sobie zobaczyć efekt końcowy . Przy okazji dziękuję w
        swoim imieniu zar
        > ządowi RSM za szybkie załatwienie sprawy ocieplenia no i wybrania
        konkretnej fi
        > rmy , oby wszystkie Wasze decyzje były tak korzystne dla
        lokatorów , pozdrawiam
        Szajbusy szukacie naiwnych czy tez skladania zdan uczyliscie sie w
        tej samej piaskownicy?!Moze z babajaga pojdziecie do piwnicy?
        • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 30.06.09, 00:24
          Jakie szajbusy Gregor?
          To przecież ty jesteś tym jedynym i prawdziwym na tym forum!
          I nie namawiaj by z Babą Jagą pójść do piwnicy bo dzisiaj idzie się do agencji, takiej specjalnej,ekskluzywnej!A tam nie tylko baby i jagi ale też i lagi są!
          • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 30.06.09, 12:27
            I nie namawiaj by z Babą Jagą pójść do piwnicy bo dzisiaj idzie się
            do agencji,
            > takiej specjalnej,ekskluzywnej!A tam nie tylko baby i jagi ale też
            i lagi są!
            Musiales tam byc dobrym klientem ze i syfa zlapales i laga dostales.
            Jak sie spleta to ci tez napisze cos o tym zebraniu.
            • jozefosmenda Re: ocieplanie budynków RSM 30.06.09, 23:34
              Trzepnij sobie lepiej "walusia"!
              Będzie tylko z korzyścią dla ciebie Gregor i dla innych również!
              A przy okazji możesz zostać dawcą i coś zarobić?
              • g-48 Re: ocieplanie budynków RSM 01.07.09, 00:08
                No zes jest tylko komuszym chamem to pokazujesz ale jak to jest z ta
                prywata i cwaniactwem?
                Nie toleruje chamstwa,cwaniactwa, głupoty, prywaty oraz wszystkich
                innych działań, które jego zdaniem można określić mianem śmiesznych,
                kompromitujących i nie przystających do Europy i XXI wieku..
                Bozenka dalej siedzi na swoim stolku?

• pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 15.07.09, 14:55
                  ... on leży w szpitalu...

Inaczej nie można było wymiksować sie z tej parszywej sytuacji.

Ten sposób jest znany i sprawdzony.
                  • g-48 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 15.07.09, 15:14
                    Ten sposób jest znany i sprawdzony.
                    No jezeli sprawdzilas to moze napiszesz w ktorym szpitalu i na jakim
                    oddziele!

• pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 17.07.09, 10:37
                      g-48 napisał:

> Ten sposób jest znany i sprawdzony.
                      > No jezeli sprawdzilas to moze napiszesz w ktorym szpitalu i na
                      jakim
                      > oddziele!
                      > a nie oddziale?

Myślałam, że trochę lepiej znasz historię PRL, g ...
                      • g-48 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 17.07.09, 10:54
                        Myślałam, że trochę lepiej znasz historię PRL, g ...
                        No znam mam ja wyryta na swojej skorze.
                        A co jest z tym forumowiczem ktory sie rozchorowal?
                        • pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 17.07.09, 11:58
                          ty chyba lepiej wiesz co się z nim stało.
                          Tak się przejąłeś jego chorobą, że pewnie byłeś pierwszą osobą,
                          którą zobaczył po wybudzeniu się z narkozy.
                          • g-48 Re: pipi 19.07.09, 09:54

Ja nie jestem zoroczkiem ktory przy pierdnieciu Jozka lata po forum
                            jak zwariowany.Ale jezeli ty twierdzisz zes sprawdzila no to
                            chcialem skorzystac z okazji.
                            Badz czlowiekiem pipi i zdradz twoje sprawdzone pewniaki.
                            • pipi43 Re: pipi 19.07.09, 12:23
                              www.3ok.pl/felietony.php?plik=1174931686.html
                            • pipi43 Re: pipi 19.07.09, 12:28
                              g-48 napisał:

> Badz czlowiekiem pipi i zdradz twoje sprawdzone pewniaki.

Czlowiekiem ???
                              Dla ciebie???????????

NIE!!!
                              • g-48 Re: pipi 19.07.09, 14:48
                                Czlowiekiem ???
                                > Dla ciebie???????????
                                >
                                > NIE!!!
                                A wiec nie jestes czlowiekiem?!Wybiorczo czlowiekiem byc nie mozna
                                KOTECZKO!
                                • pipi43 Re: pipi 19.07.09, 15:25
                                  To już nie "babsztyl"?

Miękniesz na starość.
                                  A może to weekendowa zmiana imydżu?
                                  • g-48 Re: pipi 19.07.09, 19:08
                                    www.naczelnyfilozof.friko.pl/www2006/CAM_6873.JPG
                                    Juz czyste! Zeby znow ktos nie napisal ze rozmydlam.
                                    • jozefosmenda Ipi ,ipi, ipi..... 22.07.09, 22:59
                                      Coś ci ciynko sie tam wiedzie na tym zachodzie Gregor jak chodzisz w takich zafajdanych szczewikach!
                                      Co to niy mosz kasy na gutalin?
                                      A może ino czerwonej pasty używosz?
                                      • g-48 Re: Ipi ,ipi, ipi..... 22.07.09, 23:28
                                        Coś ci ciynko sie tam wiedzie na tym zachodzie Gregor jak chodzisz w
                                        takich zaf
                                        > ajdanych szczewikach!
                                        No! Tak wygladaja jak musze kopac komuchow.Ale nie martw sie jak
                                        skoncze robote to oczyszcze przy pomocy twojego bindra.
                                        • jozefosmenda Ipi ,ipi, ipi..... 23.07.09, 08:32
                                          A mówiłem ci Gregor już tyle razy,żebyś sobie dał z nimi spokój. A tu masz ci los - wchodzisz do kościoła a tu pełno komunistów.Dlatego też te twoje buty są nieodpowiednie do kopania no i tak ciulato wyglądają. Musisz się zaopatrzyć w takie ze stalową kapą. Jakbyś miał problemy w Niemczech z takimi to napisz, zrobimy tu na forum zrzutkę i na czwartkowym szwarc handlu na Wirku ci kupimy.
                                          Potem to se bydziesz mógł kopać jeszcze więcej i nie do zdarcia!
                                          A jaka radocha!
                  • lokatorrsm Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 25.07.09, 18:51
                    pipi43 napisała:

> ... on leży w szpitalu...
                    >
                    > Inaczej nie można było wymiksować sie z tej parszywej sytuacji.
                    >
                    > Ten sposób jest znany i sprawdzony.

poskładali mnie i jestem zdrów a ty znowu masz we mnie wroga za te ciulstwa co
                    nabazgrałaś, nie jestem żaden biedny i już nie chory a ty dla mnie dalej jesteś
                    wróg nr1 i tyle pokrako,
                    • lokatorrsm Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 25.07.09, 19:01
                      mosz pipo 43 lata czyli już w tym wieku nikt na ciebie nie spojrzy jako na fajno
                      baba za staro już żeś jest, pewnie tyż mosz zero urody i wielki brzuch und max
                      dupsko i chcesz tu się udzielać idź se babo, pewnie tyż niymiłosiernie
                      śmierdzisz spod pachy
                      • lokatorrsm Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 25.07.09, 19:16
                        aaa i niy pier...dol mi o kulturze bo jo niy chca być kulturalny jo je wulc i tela
                        • pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 27.07.09, 23:02
                          lokatorrsm napisała:

> aaa i niy pier...dol mi o kulturze bo jo niy chca być kulturalny
                          jo je wulc i t
                          > ela

bez komentarza
                      • pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 27.07.09, 23:01
                        lokatorrsm napisała:

> mosz pipo 43 lata

Gratuluję logicznego myślenia. Zgodnie z twoją insynuacją hepik ma
                        roczek, a zorro 333 lata.

czyli już w tym wieku nikt na ciebie nie spojrzy jako na fajn
                        > o
                        > baba za staro już żeś jest, pewnie tyż mosz zero urody i wielki
                        brzuch und max
                        > dupsko i chcesz tu się udzielać idź se babo, pewnie tyż
                        niymiłosiernie
                        > śmierdzisz spod pachy

Wypisz wymaluj twoja staro. Jak jeszcze była młoda i piękna.

• lokatorrsm Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 27.07.09, 23:34
                          pipi43 napisała:
                          > Wypisz wymaluj twoja staro. Jak jeszcze była młoda i piękna.

uuuuu ja tu uchodzę za wulca prywatnego co każdy mnie tu chce pouczać jaki to ja
                          jestem zły i w ogóle mało kulturalny - super ja jestem wulc i się tego nie
                          wstydzę - ale wy obrońcy wiadomo czego a pan osmenda też jest obrońcą tego - i
                          takie teksty na mają matkę śp. i pan osmenda to toleruje zawsze uczciwy - pewnie
                          pan osmenda nie zna tej tego pipa co? obrażać czyjąś matkę to trza być
                          wyjątkowym gównem a pan osmenda zna tego pipa pewnie bo podobne poglady
                          wypisuja, a moze sie myle co osmenda?
                          • pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 28.07.09, 09:05
                            Twoja staro = twoja ŻONA.
                            • lokatorrsm Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 28.07.09, 21:25
                              pipi43 napisała:

> Twoja staro = twoja ŻONA.

dej se spokój chopek, za chwila mi wjedziecie na moje dzieci i wnuki, ciekawe
                              kery wulc je bardzi łobrzibliwy a działo w biołych rynkawiczkach.
                    • g-48 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 25.07.09, 20:33
                      No i poszlo gladko?Leb do gory stary i bedzie lepiej.
                      • lokatorrsm Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 25.07.09, 20:47
                        no okazało się że będę jeszcze żyć hehe i to nawet w dobrym zdrowiu, g-48 ty
                        jako jedyny życzyłeś mi zdrowia i za to Ci dozgonne dzięki - tylko ty potrafiłeś
                        normalnie po ludzku człowiekowi współczuć - dzięki chłopie
                        • g-48 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 25.07.09, 21:16
                          no okazało się że będę jeszcze żyć hehe i to nawet w dobrym zdrowiu
                          No teraz lekarze maja sposoby zeby czlowieka postawic na nogi.Juz
                          sie teraz nie umiera bo brzuch albo glowa boli.
                    • pipi43 Re: lokatorrsm - on biedny, on chory.... 27.07.09, 22:53
                      lokatorrsm napisała:

> pipi43 napisała:
                      >
                      > > ... on leży w szpitalu...
                      > >
                      > > Inaczej nie można było wymiksować sie z tej parszywej sytuacji.
                      > >
                      > > Ten sposób jest znany i sprawdzony.
                      >
                      >
                      > poskładali mnie i jestem zdrów a ty znowu masz we mnie wroga za te
                      ciulstwa co
                      > nabazgrałaś, nie jestem żaden biedny i już nie chory a ty dla mnie
                      dalej jesteś
                      > wróg nr1 i tyle pokrako,

Co, już ci dupa odżyła?
                      Nie podniecaj się tak, bo ci żyłka pęknie.
                      Tylko że wtedy już nie zdążysz mnie przeprosić. Tak jak ostatnio.
                      Jesteś nie tylko biedny, jesteś baaaaaaaardzo biedny. W sumie, to mi
                      cię nawet żal...
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 25.07.09, 20:54
      hehe i paradox bo ten mistrz Józefo Osmenda też właściwie nad grobem stoi prawie
      mój rówieśnik nie omieszkał nawet pierdyknąć słowa współczucia - panie osmenda
      oby pana nie spotkało to co mnie spotkało serdecznie panu życzę - dzięki za pana
      wsparcie - również życzę panu żeby inni również pana olali jak pan olewa innych,
      powodzenia
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM przez protekcja 25.07.09, 21:50
      panie osmyda niy sadzi pan ze mode ludzie duzo lepi od pana wyksztazlcyni i duzo
      młodsi byda lepi zarządzali RSM?
    • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 27.07.09, 23:54
      prześledziłem teraz posty tego pipy - jesteś facet bo kobieta nie pisze komuś
      "twoja stara" i do tego podstawiony klakier, zastanawiam się dlaczego bronisz
      tak mocno RSM pod wymyślonym pseudo - mam dużo czasu i dalej będę sobie myślał....
      • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 28.07.09, 00:00
        hehehe rozumia ze zas pan osmynda jak zawsze sie niy ustosunkuje do tego o co go
        proszą - jak to mówią godka je srebrym - ale milczynie złotym, osmynda jo wiym,
        że ty sie niy zniżosz bo poziomu takich niyuków jak jo
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 28.07.09, 00:11
          czytom terazki poprzednie różne pana wypowiedzi i pana historia - czymu sie pan
          panie osmynda wstydzi tego, że był pan członkiem komunistyczny partii jedynie
          słuszny?
          • jozefosmenda Pierdoły a rzeczywistość? 30.07.09, 22:11
            Jak czytam te pierdoły to mam zwykłą sraczkę!
            No i o czym tu gadać(pisać)i z kim skoro to wszystko to takie typowe SRANIE w BANIE!
            No a poza ty szanowny lokatorzersm (i inni również) muszę cię rozczarować bo oświadczam, ze nie byłem NIGDY członkiem jakiejkolwiek partii komunistycznej!
            No a poza tym twój poziom mi nie odpowiada(sam zresztą do niego się przyznałeś). On jest dobry dla Gregora i jemu podobnych!
            A dla mnie lokatorzersm to nie TA LIGA!
            • g-48 Re: Pierdoły a rzeczywistość? 30.07.09, 23:42

Jak czytam te pierdoły to mam zwykłą sraczkę!
              > No i o czym tu gadać(pisać)i z kim skoro to wszystko to takie
              typowe SRANIE w B
              > ANIE!
              > No a poza ty szanowny lokatorzersm (i inni również) muszę cię
              rozczarować bo oś
              > wiadczam, ze nie byłem NIGDY członkiem jakiejkolwiek partii
              komunistycznej!
              > No a poza tym twój poziom mi nie odpowiada(sam zresztą do niego
              się przyznałeś)
              > . On jest dobry dla Gregora i jemu podobnych!
              > A dla mnie lokatorzersm to nie TA LIGA!
              Oto wypowiedz bylego sekretarza POP i waszego czlowieka ktorego
              wybieracie do rzadzenia miastem i spoldzielnia mieszkaniowa.
              • jozefosmenda Tylko rzeczywistość! 31.07.09, 10:21
                No i dlaczego ordynarnie kłamiesz Grzegorzu Nieszwic?
                Nigdy nie byłem sekretarzem POP ty KŁAMCO i obleśny sfrustrowany typie!
                Komuniści to są w kościele a ja niestety rzadko tam zaglądam.
                Natomiast chłopcem do bicia nie jestem i będę walił po ryju każdego kto mi będzie ubliżał bo z hołotą Wersalu się nie stosuje lecz odpłaca pięknym za nadobne!
                A skoro mnie do tych władz wybierają to znaczy, że mają odmienne zdanie niż ty i inni tutaj niedowartościowani nawiedzeni.I oby dalej tak było!
                • g-48 Re: Tylko rzeczywistość! 31.07.09, 10:41

No i dlaczego ordynarnie kłamiesz Grzegorzu Nieszwic?
                  A co ja mam z tym facetem wspolnego?
                  Nigdy nie byłem sekretarzem POP ty KŁAMCO i obleśny sfrustrowany
                  typie!
                  Ach nie?!
                  A skoro mnie do tych władz wybierają to znaczy, że mają odmienne
                  zdanie niż ty
                  > i inni tutaj niedowartościowani nawiedzeni.I oby dalej tak było!
                  No wlasnie musze tu troche twoja przeszlosc naswietlic zeby
                  cie "dalej wybierali".
            • flex1975 Re: Pierdoły a rzeczywistość? 31.07.09, 19:11
              - napisał Pan: Jak czytam te pierdoły to mam zwykłą sraczkę!
              No i o czym tu gadać(pisać)i z kim skoro to wszystko to takie typowe SRANIE w BANIE!

bardzo mnie Pan zaskoczył poziomem tej wypowiedzi, zawsze mi się wydawało, że
              ludzie kulturalni nie używają takiego języka, notabene jest Pan osobą publiczną,
              a to chyba do czegoś zobowiązuje, tak mi się wydaje.

- napisał Pan: No a poza tym twój poziom mi nie odpowiada(sam zresztą do niego
              się przyznałeś). On jest dobry dla Gregora i jemu podobnych!
              A dla mnie lokatorzersm to nie TA LIGA!

Wybaczy Pan ale Pana poziom również mi nie odpowiada, Pan dla mnie nie jest
              partnerem do merytorycznej dyskusji, nie jestem przyzwyczajony do dyskusji z
              ludźmi, którzy używają słów rynsztokowych.

- napisał Pan: Komuniści to są w kościele a ja niestety rzadko tam zaglądam.

jestem praktykującym katolikiem i za tą wypowiedź całkowicie Pana dyskwalifikuję

- napisał Pan: Natomiast chłopcem do bicia nie jestem i będę walił po ryju
              każdego kto mi będzie ubliżał bo z hołotą Wersalu się nie stosuje lecz odpłaca
              pięknym za nadobne!

uważa Pan, człowiek w Pana wieku może się szczycić z takiej wypowiedzi?

- napisał Pan: A skoro mnie do tych władz wybierają to znaczy, że mają odmienne
              zdanie niż ty i inni tutaj niedowartościowani nawiedzeni.

nie uważam siebie za niedowartościowanego i nawiedzonego, na pewno jestem jak
              widać dla Pana niewygodny, czyż nie?.
              • flex1975 dawanie ciała 31.07.09, 21:01
                Natomiast chłopcem do bicia nie jestem i będę walił po ryju każdego kto mi
                będzie ubliżał

Panie szanowny a gdyby ktoś z takim tekstem wyjechał u mnie w firmie i pewnie
                nie tylko u mnie w robocie to wie Pan co by się z nim stało? hehe kulturalnie
                mówiąc - nie będzie miał ktoś taki kolegów i koleżanek
        • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 28.07.09, 00:23
          z ocieplyniami jadymy dali, jasno trza określić procedury czymu dano firma
          ocieplo bdynek i za ile, żeby lokatorzy nie przepłacali
    • jimy999 Plan docieplenia budynkow 28.07.09, 14:52
      Czy ktos wie gdzies mozna znalezc plan docieplania budynkow? Kiedy beda
      docieplane budynki na Westerplatte?
      • pipi43 Re: Plan docieplenia budynkow 28.07.09, 16:37
        Zadzwoń do ADM. :))
      • barretta Re: Plan docieplenia budynkow 29.07.09, 18:07
        jimy999 napisała:

> Czy ktos wie gdzies mozna znalezc plan docieplania budynkow? Kiedy beda
        > docieplane budynki na Westerplatte?

Teoretycznie to chyba w ogóle - dlaczego? sam nie potrafię tego pojąć, jako
        mieszkaniec Kontów zastanawiałem się godzinami dlaczego ? na zadawane pytanie
        dlaczego jeszcze wester nie ruszono odpowiedziano mi że audyt był pozytywny w
        negatywnym dla mieszkańców skutku- a osiedle na Goduli które jest w dolinie i
        nie działają żadne czynniki ochładzające zostało całe ocieplone, pomalowane,
        wyremontowane (stosunkowo młode osiedle).
        Zastanawiające jest kto wydał taki audyt że domy, jak Wester, które są na
        najwyższym punkcie owiewane ze wszystkich stron narażone na takie
        wiatry-chyba szybciej się ochładzają niż te w dolinie i nie są brane pod uwagę w
        dociepleniu.
        Kto mieszka na tym osiedlu Latki (z RSM)- piszcie
        • flex1975 Re: Plan docieplenia budynkow 29.07.09, 19:21
          no ciekawe ociepla się budynki z natury "cieplejsze" ciekawe czym kierowali się
          długoletnie fachowe władze RSM,
          • flex1975 Re: Plan docieplenia budynkow 30.07.09, 19:02
            flex1975 napisała:

> no ciekawe ociepla się budynki z natury "cieplejsze" ciekawe czym kierowali się
            > długoletnie fachowe władze RSM,

oczywiście miałem na myśli, że ociepla się je pierwsze przed tymi "zimnymi"
    • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 29.07.09, 19:25
      ja też mam mieszkanko z RSM właśnie poczytałem wcześniejsze wypowiedzi na tym
      temacie, no ciekawa lektura w negatywie.
      • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 29.07.09, 21:17
        właśnie prześledziłem historię ostatnich 10 lat członków zarządu RSM w gro
        przypadkach pojawiają się te same nazwiska, wyczytałem, że jedna tylko firma
        zawsze ociepla budynki z wolnej ręki bo jest "najlepsza, super i bajer" tyle, że
        spółdzielnia to nie prywatna firma, jestem prawnikiem i trochę się na tym znam,
        niby wszystko jest zgodnie z prawem jak to cytował pewien autor postu
        poprzednio, formalnie ok, tyle, że myślę żebym doszukał się kruczków, które
        zostały nagięte na tzw. chorągiewkę.
        • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 29.07.09, 21:42
          aaa proszę o argumenty strony zainteresowanej, że nie mam racji
          • lokatorrsm Re: ocieplanie budynków RSM 29.07.09, 21:49
            jo stary ciul...a rezygnuja, młodzi myśla, że będą dążyć do uczciwości super!!!
    • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 30.07.09, 19:53
      premier RP Pan Donald Tusk nakazał dzisiaj zwolnienia niepotrzebnych urzędników
      - to 1 nasz premier, który na to się zdecydował, ciekawe ile jest pracowników
      RSM również niepotrzebnych a zatrudnionych po kolesiostwie. Jedną głowę mam i
      oddam ją jeżeli ktoś mi powie że ani jednego i każdy jest potrzebny i nikt nie
      dostał pracy bo nie był skoligacony i kimś tzw. starym pracownikiem. Kto jest
      bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.
    • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 30.07.09, 21:11
      widzę zero aktywności na tym temacie jeżeli ktoś chce moich namiarów proszę mnie
      o nie zapytać chętnie podam mój nr kom., jeżeli ktoś poczuł się pokrzywdzony
      przez RSM proszę o info,
    • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 31.07.09, 21:10
      dalej szanowny Panie rości Pan sobie prawo do bycia alfą i omegą, którą Pan nie
      jest, jak widać lubi Pan "głaskanie" a nienawidzi krytyki - proszę pamiętać, że
      domeną inteligentnych ludzi m. in. jest to, że nie dają się sprowokować
    • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 31.07.09, 21:28
      po Pana wypowiedziach z ostatnich dni sądzi Pan, że można Pana poważnie traktować?
      • prawdziwy.maniek Re: ocieplanie budynków RSM 23.08.09, 17:03
        Powiedz czego żeś sie najod że som do siebie posty piszesz i to jeszcze bez sensu , a tak na marginesie stosując Twoja metoda to jo twierdza że jeżeś gejem i czegom na argumenty i dowody że tak nie jest bo jeśli sie nie wypowiesz tzn. że Cie nie idzie inaczyj traktować jak bajtla z piaskownicy ;)
        • g-48 Re:No Maniek 23.08.09, 17:53
          nie uważam siebie za niedowartościowanego i nawiedzonego, na pewno
          jestem jak
          widać dla Pana niewygodny, czyż nie?.
          Dla ciebie mlotku tez niewygodny?

• flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 24.08.09, 21:14
          jestem i monitoruję to co się tu dzieje - a tobie manku nie odpisze bo słabo u
          ciebie z poziomem
        • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 24.08.09, 21:28
          prawdziwy manku mocno mnie atakujesz w imieniu kogo? czytajac poprzednie posty
          wiadomo kogo - zenada, dowej dali jo ci chyntnie łodpisza i zrecynzuja fleki
          kere cisnieta
          • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 24.08.09, 21:31
            staro zasada niy ruszej gówna bo zacznie śmierdzieć - a jo kurewnie lubia smród
            • pipi43 Re: ocieplanie budynków RSM 25.08.09, 14:22
              Nic dodać, nic ująć.
              Chociaż ... chyba się skuszę i dodam, że stylem i treścią ta
              wypowiedź zalatuje mi ... założycielem tego wątku.
              To nie jest komplement, oj nie
              • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 25.08.09, 21:11
                zalozyciel watku z tego co czytałem jest duzo, duzo starszy ode mnie, no
                faktycznie to mnie nieskomplementowałaś ;) pipi nic dodac nic ująć ;)
                • flex1975 Re: ocieplanie budynków RSM 26.08.09, 21:19
                  dzisiaj z mojej firmy dostałem propozycję wyjazdu na 8 miesięcy do Islandii -
                  oczywiście z niej skorzystam, wylot mam 7 września więc jeszcze trochę tu będę
                  spoglądać - jeżeli tam będzie net a sądzę, że tak to będę wam posyłać fiordowe
                  zimno, :)
                  • jozefosmenda docieplanie budynków różnych 27.08.09, 00:17
                    A my by się przed tym zimnem uchronić będziemy docieplać budynki.
                    I to nie tylko te z RSM.
                    Oczywiście w międzyczasie dokonamy przymiarki komercjalizacji PEC-u by było jeszcze cieplej!
                    A w Islandii są gejzery to się wygrzejesz.
                    • mish77 Re: docieplanie budynków różnych 27.08.09, 17:12
                      No rzeczywiście ocieplamy, koło mnie na Nowym Bytomiu - Chorzowska
                      23 (RSM), wspólnoty ocieplają Chorzowską 10, 12, 16 i 18, co
                      oznacza, że po uwzględnieniu bloków, które były ocieplone w
                      ostatnich dwóch latach - to zostanie jeszcze do ocieplenia
                      Chorzowska 6, 20, Kolista 5, 6, 7 i Spółdzielcza 7.
                      A później co - solary na dachy ???
                      Ps. Islandia - piękny kraj, mieli podbramkowo w tamtym roku, ale
                      wychodzą
                      • flex1975 Re: docieplanie budynków różnych 27.08.09, 20:27
                        no mocno mieli podbramkowo - ale skoro nas chcą m.in. nas zatrudnić to się
                        widocznie dźwigają z dna, kurde ciekaw jestem jaki to kraj, ponoć mieszkają tam
                        do przesady uczciwi ludzie i mają tam super porządek.
    • gargus121 temperatura na ostatnim pietrze 14.10.09, 15:50
      Czy ktos mieszka na ostatnim pietrze na Westerplatte (w tzw. enerdowskich)? Jaka
      macie temperature w zimie? U mnie w malym pokoju przy goracym kaloryferze (na 4
      kreski) i wymienionych oknach dochodzi do 19.
      • g-48 Re: temperatura na ostatnim pietrze 14.10.09, 17:25
        Teraz na dworze jest +4 stopnie.Drugie pietro kaloryfery wylaczone
        temperatura w sypialce przy oknie na kipa +21 stopni.Starczy?
        • brofran Re: temperatura na ostatnim pietrze 14.10.09, 19:58
          g-48 napisał:

>
          > temperatura w sypialce przy oknie na kipa +21 stopni.

Jak na sypialke to troche za duzo ( ma byc 17-19 ). Przeluftuj nieco :-)
          • g-48 Re: temperatura na ostatnim pietrze 14.10.09, 21:07
            Teraz +3stopnie na balkonie a wmieszkaniu dalej 21 stopni.
            Mam sciane wywalic czy okno wybic?
            • osi-ris Re: temperatura na ostatnim pietrze 14.10.09, 21:45
              wybić powiadasz to najlepiej głową tylko uważaj byś czasem nie pozostał w budynku...
              • g-48 Re: Adolfku. 14.10.09, 21:55
                wybić powiadasz to najlepiej głową tylko uważaj byś czasem nie
                pozostał w budyn
                > ku...
                Ja glowe jeszcze mam!A ty mozesz ewentualnie tylko tym co trzymia
                twoje nogi powyzej chodnika.
                • jozefosmenda Re: Adolfku. 15.10.09, 00:28
                  Tak myśla Gregor, że mosz szczewiki na myśli? Takie ze stalową kapą.
                  Bo mieli my ci je zafundować ale nie podałeś adresu do wysyłki.
                  • g-48 Re: Adolfku. 15.10.09, 10:34
                    Ty stary za glupie dogadywanie ci nie placa.Wez dwie plyty
                    styropianu i wspinaj sie na rusztowania.Moze slecisz na dol i bedzie
                    spokoj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka