Dodaj do ulubionych

Grafomania

18.12.03, 13:19
Grafomania-mania pisania utworów literackich u osób pozbawionych
talentu,grafomanów.
Słownik wyrazów obcych -Władysław Kopaliński wyd VII 1971r Wiedza Powszechna
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Grafomania 18.12.03, 14:27
      W najprostszym,psychologicznym wyjaśnieniu grafomania jest kompulsją,która
      realizuje się w nieopanowanym pisaniu.Ale posiada kilka wyznaczników,które
      można wygenerować z tekstu grafomańskiego.cdn
      • hepik1 Re: Grafomania 18.12.03, 14:31
        1.wyznacznik objętości,choinkowatość formy-realizacja estetyki gustu
        perweniuszowskiego
        cdn
        • usia.t Re: Grafomania 18.12.03, 15:19
          Brawo! brawo!
          Rób tak dalej a Ruda będzie mieć nowego LIDERA.

HEPIK ŁAN,
          będzie PAN
          • hepik1 Re: Grafomania 19.12.03, 05:59
            2.mieszanie patosu z trywialnością-przez zestawienie środków wyrazu
            artystycznego
            • hepik1 Re: Grafomania 19.12.03, 06:01
              3.tekst egocentryczny-stawiający autora i jego przeżycia na pierwszym
              planie "dzieła"
              cdn
    • w36 Re: Grafomania 19.12.03, 06:27
      Jak już tak fachowo to problemem nie jest właściwie co Bronek pisze.
      Reprezentuje pewien poziom intelektualny i tak wyglądają jego wypowiedzi. Może
      się podobać lub nie,sprawa gustu czyli poza dyskusją, można po prostu nie czytać
      . Prawdziwym problemem jest jego zachowanie w tym specyficznym miejscu
      publicznym, głownie dopisywanie do wątków bezsensownych postów, ogólnie
      zalewanie forum spamem i to bardzo intensywnie. Sprawia mu przyjemność lub wręcz
      czuje przymus narzucania swojej osoby innym, nie dając im wyboru. Cechuje to
      osobowości narcystyczne, ale w tym przypadku chodzi prawdopodobnie o niską
      samoocenę, spowodowaną jakimiś kompleksami. Możliwe że w osobistych kontaktach
      czuje się ignorowany. Możliwe że jak pojawi się gdzieś, chćby w Asie, to ktoś
      kto go zna poprostu powie "o znów Bronek, chodźmy gdzie indziej". Na forum
      jednak jest specyficzna sytuacja i możliwe że tu odreagowuje. No i ta jego
      obsesja na punkcie licznika (coś ostatnio 10000 chce nabełkotać), możliwe że tu
      też chodzi o dowartościowanie się (lepiej być choćby takim bez sensu nabijaczem
      licznika niż nikim), ale świadczy o naprawdę niskich aspiracjach. A może po
      prostu czerpie przyjemność ze szkodzenia innym, denerwowania, taki mały człowiek
      przy swoim komputrze w domu może tyle ludziom dowalić, zdenerwować. Twoja akcja
      edukacyjna, przytaczanie definicji chyba nic nie da, a ucieszy tylko Bronka że
      Cię wnerwił. Zaraz wejdzie tu na forum i sypnie codzienną porcje "fraszek" i
      tyle.
      • hepik1 Re: Grafomania 19.12.03, 09:44
        ..ale 3 punkt akurat by pasował do twojego wywodu,tak?A przynajmniej jakiś
        wspólny punkt zaczepienia by się znalazł?
        A mnie zdenerwować raczej nielekko,poczucie humoru specyficzne i nie będąc
        nadmiernie skromnym powiem,że mam.
        W kwestii klupania licznika-to wiekszy dyskomfort Bronek Siaddam będzie
        miał,gdy stwierdzi,że to nie tylko jego zasługa.a do tego potrzebni ludzie bo
        faktycznie aktywnością i ilościowo nie przebijemy.Ludzie ,którzy napiszą co się
        im podoba a co nie w Rudzie,niech się kłocą ,spierarają ,zawiążą znajomości
        byle by to miało jakiś sens,nie musi byc głeboki ale jakiś.Pozdr.
        • w36 Re: Grafomania 21.12.03, 05:54
          Jest jeszcze inna sprawa. Poza Śląskiem jest popularny, choć niesłuszny
          stereotyp o tym że ślązak, a szczególnie górnoślązak w większości jest ciemny,
          nie tylko od węgla i nieobyty prostak. Widząc nasze forum mogą się w tym
          utwierdzać. Czasami jadąc gdzieś służbowo do jakiegoś miasta, zaglądam na ich
          forum, aby zobaczyć czym tam żyją, wyrabiając sobie pewne opinie i czasem się to
          przydaje w kontaktach na miejscu. A co inni mają powiedzieć o nas ?
          • hepik1 Re: Grafomania 21.12.03, 17:12
            Ze u nas wszyscy łysi,notgeldami płacą i fraszkami godają.Ale jak juz wjadą do
            Rudy i nie pobłądzą(a teraz trudniej bo UM tabliczek nastawiał na
            skrzyżowaniach od groma)moga się mile rozczarować ,że Bronek jest tylko
            wybrykiem natury i tylko na forum,mam nadzieję bo go nie znam osobiście a
            Wiadomości Rudzkich nie kupuję(bo to kiepska gazeta była i jest) więc jego
            konterfektu nie poznałem.I raczej nie jest mi smutno z tego powodu.Jeśli
            uważasz ,że jest czegożałować to zajże na BP i zobaczę WR.PZDR
            PS A jak by tak ustawić takie białe tabliczki-"Dom Bronka Notgelda" a na samym
            domie-"Tu żyje i tworzy Bronek Notgeld"-kurcze to wcale nie jest takie głupie
            • lernest Re: Grafomania 21.12.03, 17:44
              Człowiek uczy sie całe życie.
              Jak chcesz gdzieś "zajrzeć" to zaglądaj przez "rz".
              Jestem za twoim pomysłem co do tych tabliczek,Bronek na nie zasługuje!
              • hepik1 Re: Grafomania 21.12.03, 23:15
                Jak jórz ni ma do czego to się do ortografi pszyczepią.Lernest muwi jak
                to :anonimowo bo pod nickiem ,tak nie morzna a teraz rz pszeszkadza.A Bronek
                morze ,bo łon po ślonsku-chopie...lernest dej se pokuj
              • hepik1 Re: Grafomania 21.12.03, 23:18
                lernest napisał:

> Jestem za twoim pomysłem co do tych tabliczek,Bronek na nie zasługuje!

Proszę podać numer konta-pierwszy deklaruję wpłatę w wysokości 0,99 PLN
    • forman5 Re: Grafomania 24.12.03, 07:45
      Szanujmy śląską gwarę,bo to nasza toższamość.Kaszubi mają swoją,górale
      również..
      A pisać na forum każdemu wolno tak jak tworzyć nowe tematy i wątki.
      Pozdrowienia i życzenia świąteczne z Tarnowskich Gór.
      • hepik1 Re: Grafomania-reklama 27.12.03, 20:19
        Na piyrwszyj stronie forumowej,tyj ogólnej,wyróżniono wontek Grafoman roku
        2003 z forum Prasa i media.Zgłosiłech Cie Bronek.Ale towarzystwo mosz zacne,a
        godajom,że nieważne czy żle czy dobrze o Tobie godają byle godali.
        • broneknotgeld Re: Grafomania-reklama 27.12.03, 20:44
          Moznoch zepsul ci radocha
          Dziynki za reklamy trocha.
          • broneknotgeld Re: Grafomania-reklama 27.12.03, 21:09
            To juz stare dzieje te "sztyry tysionce"
            Trowa ciyngym sadza na ty piykny lonce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka