hepik1 18.12.03, 13:19 Grafomania-mania pisania utworów literackich u osób pozbawionych talentu,grafomanów. Słownik wyrazów obcych -Władysław Kopaliński wyd VII 1971r Wiedza Powszechna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Grafomania 18.12.03, 14:27 W najprostszym,psychologicznym wyjaśnieniu grafomania jest kompulsją,która realizuje się w nieopanowanym pisaniu.Ale posiada kilka wyznaczników,które można wygenerować z tekstu grafomańskiego.cdn Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 18.12.03, 14:31 1.wyznacznik objętości,choinkowatość formy-realizacja estetyki gustu perweniuszowskiego cdn Odpowiedz Link Zgłoś
usia.t Re: Grafomania 18.12.03, 15:19 Brawo! brawo! Rób tak dalej a Ruda będzie mieć nowego LIDERA. HEPIK ŁAN, będzie PAN Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 19.12.03, 05:59 2.mieszanie patosu z trywialnością-przez zestawienie środków wyrazu artystycznego Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 19.12.03, 06:01 3.tekst egocentryczny-stawiający autora i jego przeżycia na pierwszym planie "dzieła" cdn Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Grafomania 19.12.03, 06:27 Jak już tak fachowo to problemem nie jest właściwie co Bronek pisze. Reprezentuje pewien poziom intelektualny i tak wyglądają jego wypowiedzi. Może się podobać lub nie,sprawa gustu czyli poza dyskusją, można po prostu nie czytać . Prawdziwym problemem jest jego zachowanie w tym specyficznym miejscu publicznym, głownie dopisywanie do wątków bezsensownych postów, ogólnie zalewanie forum spamem i to bardzo intensywnie. Sprawia mu przyjemność lub wręcz czuje przymus narzucania swojej osoby innym, nie dając im wyboru. Cechuje to osobowości narcystyczne, ale w tym przypadku chodzi prawdopodobnie o niską samoocenę, spowodowaną jakimiś kompleksami. Możliwe że w osobistych kontaktach czuje się ignorowany. Możliwe że jak pojawi się gdzieś, chćby w Asie, to ktoś kto go zna poprostu powie "o znów Bronek, chodźmy gdzie indziej". Na forum jednak jest specyficzna sytuacja i możliwe że tu odreagowuje. No i ta jego obsesja na punkcie licznika (coś ostatnio 10000 chce nabełkotać), możliwe że tu też chodzi o dowartościowanie się (lepiej być choćby takim bez sensu nabijaczem licznika niż nikim), ale świadczy o naprawdę niskich aspiracjach. A może po prostu czerpie przyjemność ze szkodzenia innym, denerwowania, taki mały człowiek przy swoim komputrze w domu może tyle ludziom dowalić, zdenerwować. Twoja akcja edukacyjna, przytaczanie definicji chyba nic nie da, a ucieszy tylko Bronka że Cię wnerwił. Zaraz wejdzie tu na forum i sypnie codzienną porcje "fraszek" i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 19.12.03, 09:44 ..ale 3 punkt akurat by pasował do twojego wywodu,tak?A przynajmniej jakiś wspólny punkt zaczepienia by się znalazł? A mnie zdenerwować raczej nielekko,poczucie humoru specyficzne i nie będąc nadmiernie skromnym powiem,że mam. W kwestii klupania licznika-to wiekszy dyskomfort Bronek Siaddam będzie miał,gdy stwierdzi,że to nie tylko jego zasługa.a do tego potrzebni ludzie bo faktycznie aktywnością i ilościowo nie przebijemy.Ludzie ,którzy napiszą co się im podoba a co nie w Rudzie,niech się kłocą ,spierarają ,zawiążą znajomości byle by to miało jakiś sens,nie musi byc głeboki ale jakiś.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
w36 Re: Grafomania 21.12.03, 05:54 Jest jeszcze inna sprawa. Poza Śląskiem jest popularny, choć niesłuszny stereotyp o tym że ślązak, a szczególnie górnoślązak w większości jest ciemny, nie tylko od węgla i nieobyty prostak. Widząc nasze forum mogą się w tym utwierdzać. Czasami jadąc gdzieś służbowo do jakiegoś miasta, zaglądam na ich forum, aby zobaczyć czym tam żyją, wyrabiając sobie pewne opinie i czasem się to przydaje w kontaktach na miejscu. A co inni mają powiedzieć o nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 21.12.03, 17:12 Ze u nas wszyscy łysi,notgeldami płacą i fraszkami godają.Ale jak juz wjadą do Rudy i nie pobłądzą(a teraz trudniej bo UM tabliczek nastawiał na skrzyżowaniach od groma)moga się mile rozczarować ,że Bronek jest tylko wybrykiem natury i tylko na forum,mam nadzieję bo go nie znam osobiście a Wiadomości Rudzkich nie kupuję(bo to kiepska gazeta była i jest) więc jego konterfektu nie poznałem.I raczej nie jest mi smutno z tego powodu.Jeśli uważasz ,że jest czegożałować to zajże na BP i zobaczę WR.PZDR PS A jak by tak ustawić takie białe tabliczki-"Dom Bronka Notgelda" a na samym domie-"Tu żyje i tworzy Bronek Notgeld"-kurcze to wcale nie jest takie głupie Odpowiedz Link Zgłoś
lernest Re: Grafomania 21.12.03, 17:44 Człowiek uczy sie całe życie. Jak chcesz gdzieś "zajrzeć" to zaglądaj przez "rz". Jestem za twoim pomysłem co do tych tabliczek,Bronek na nie zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 21.12.03, 23:15 Jak jórz ni ma do czego to się do ortografi pszyczepią.Lernest muwi jak to :anonimowo bo pod nickiem ,tak nie morzna a teraz rz pszeszkadza.A Bronek morze ,bo łon po ślonsku-chopie...lernest dej se pokuj Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania 21.12.03, 23:18 lernest napisał: > Jestem za twoim pomysłem co do tych tabliczek,Bronek na nie zasługuje! Proszę podać numer konta-pierwszy deklaruję wpłatę w wysokości 0,99 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
forman5 Re: Grafomania 24.12.03, 07:45 Szanujmy śląską gwarę,bo to nasza toższamość.Kaszubi mają swoją,górale również.. A pisać na forum każdemu wolno tak jak tworzyć nowe tematy i wątki. Pozdrowienia i życzenia świąteczne z Tarnowskich Gór. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Grafomania-reklama 27.12.03, 20:19 Na piyrwszyj stronie forumowej,tyj ogólnej,wyróżniono wontek Grafoman roku 2003 z forum Prasa i media.Zgłosiłech Cie Bronek.Ale towarzystwo mosz zacne,a godajom,że nieważne czy żle czy dobrze o Tobie godają byle godali. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Grafomania-reklama 27.12.03, 20:44 Moznoch zepsul ci radocha Dziynki za reklamy trocha. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Grafomania-reklama 27.12.03, 21:09 To juz stare dzieje te "sztyry tysionce" Trowa ciyngym sadza na ty piykny lonce. Odpowiedz Link Zgłoś