Dodaj do ulubionych

Dyktando:-)

25.10.11, 22:41
W ramach dbałości o Waszą/naszą poprawną polszczyznę - podrzucam Wam całkiem ciekawe dyktando:
student.onet.pl/dyktando.html
Te z Was, które korzystają z Facebooka i już się u mnie pobawiły - wiedzą, że polskie litery są oczywiście niezbędne a całość trwa ok 10 minut.

Ja ze swego wyniku jestem bardzo zadowolona (zdawałam nocą he he, bo mnie naszło), ale wciąż muszę zwracać uwagę na mą "piętę" czyli temat: "Razem czy osobno"... Taka moja mała zmora..grr...
Polecam Wam to dyktando, może Waszą młodzież zachęcicie do kontaktu z naszą ortografią?
Generalnie ten nasz polski wcale taki prosty nie jest, ale kto mówił, że prosty ma być? smile
Powodzenia - fajnej zabawy
Obserwuj wątek
    • rene1231 Re: Dyktando:-) 25.10.11, 22:58
      Swój wynik pozostawie bez komentarza sad sad sad sad
    • bebiak Re: Dyktando:-) 25.10.11, 23:53
      A ja w JEDNYM wyrazie zrobiłam dwa błędy ortograficzne!
      Powaliło mnie to a śmiałam się z okoliczności jak lichosmile
      Nie powiem Wam teraz co to było, gdzie i jak zanalizowałam, bo macie przed sobą dyktando, ale jak już je rozbroicie - to powiem, powiemsmile
      Mój Młody zaśmiewał się również z mojej goopoty - tak to nazwałsmile

Ja ostro statystykę obniżyłam tym wyrazem ale sama dla siebie się nie zmartwiłam, bo wiem, że to przez nieporozumieniebig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • morita11 Re: Dyktando:-) 26.10.11, 06:18
        Ja podchodzilam do dyktada 2 razy i nie daje rady go skonczyc. Ta kobieta tak cichtko czyta,ze za pierwszy razem wysiadlam bo mialam dosc uciszania dzieci a za drugim, jak dzieci nie bylo wink zdarzylam dojsc do koncowki pierwszej strony i mlodziez wrocila uncertain
        Chyba los daje mi szanse na sprawdzenie pisowni 2,5 tys letniego wink big_grinbig_grin
        • bebiak Re: Dyktando:-) 26.10.11, 09:21
          morita11 napisała:

> Chyba los daje mi szanse na sprawdzenie pisowni 2,5 tys letniego wink big_grinbig_grin

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • mamalal-ka Re: Dyktando:-) 26.10.11, 20:13
            Normalnie wpędziłaś mnie w kompleksy, nie wiem czy sobie teraz z tym poradzę !
            Niech żyją automatyczne poprawiarki błędów !
            ...i dobrze, że na co dzień nie posługuję się tak zawiłym językiem z tego dyktanda uffff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka