Dodaj do ulubionych

klarytro + tinidazol

21.11.12, 13:08
Witam. Obecnie leczę się w następujący sposób: 500 mg klarytromycyny 2 razy w tygodniu i 1g (4 tabletki po 250) tinidazolu raz na 12 dni. Myślicie że to próba zabicia słonia zapałką? Wcześniej brałem 4 g amoxy dziennie, poprawa była.
Obserwuj wątek
    • dx771 Re: klarytro + tinidazol 21.11.12, 14:11
      czeder11 napisał:

> Witam. Obecnie leczę się w następujący sposób: 500 mg klarytromycyny 2 razy w t
      > ygodniu i 1g (4 tabletki po 250) tinidazolu raz na 12 dni. Myślicie że to próba
      > zabicia słonia zapałką? Wcześniej brałem 4 g amoxy dziennie, poprawa była.

Przy przewlekłej boreliozie pulsowe leczenie boreliozy moim zdaniem jest nadzieją na lepsze życie dla chorych którym nie pomogło standardowe i intensywne niestandardowe leczenie.
      • czeder11 Re: klarytro + tinidazol 21.11.12, 17:33
        Czyli rozumiem, że warto spróbować mocniejszego uderzenia konkretniejszym zestawem. Bo jakoś poprawy po tym zestawie nie widzę...
        • dx771 Re: klarytro + tinidazol 21.11.12, 17:53
          No nie wiem, ale na Twoim miejscu pare miesiecy bym pociągnął pulsem (4-6) i wtedy dopiero ocenił. Trudno o szybkie efekty w pulsowym leczeniu.

Czy mogę sie Ciebie czegoś zapytać przez poczte?
          • czeder11 Re: klarytro + tinidazol 21.11.12, 19:44
            Tak. Oczywiście.
            • gniewosz53 Re: klarytro + tinidazol 27.11.12, 16:04
              Czeder11... myślę że Twoja terapia jest trochę za słaba. To tak jak byś chciał zrobić rysę na lakierze samochodu patykiem.

W czwartym kwartale 2011 roku przeprowadzono badania w USA dot. skuteczności danych antybiotyków/chemioterapeutyków na różne formy borreli. Najsuteczniejszy okazał się tinidazol... amoksycyklina słabo wypadła... nie mówiąc juz o klarytromycynie... o ile pamiętam to ta ostatnia jedynie w 5% penetruje CSF.

Zapytaj swojego lekarza czy np. nie mógł by ci dorzucic mino lub doxy zamiast amoxow, a klarytro zmienic na azytro... taki cfany plan
              • pies_z_laki_2 Re: klarytro + tinidazol 28.11.12, 12:06
                Gniewosz, masz jakiś odnośnik do tych badań? Podasz? (pls smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka