kaaatharine 02.02.13, 18:51 pomocy... przymierzam się do wymiany dachu i ocieplenia domu jednorodzinnego. kogo mozecie polecic, jaka firmę dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petek28 Re: wymiana dachu... elewacji 03.02.13, 10:08 Witam! Wykonuje tego typu prace. Prosze o kontakt poprzez forum. Odpowiedz Link Zgłoś
savilala Re: wymiana dachu... elewacji 03.02.13, 11:29 Jeśli chodzi o materiały to szczerze polecam firmę ORION mają siedzibę na Łukowskiej (chyba 28) Korzystałam rok temu i wszystko git Ceny wówczas mieli najlepsze i fajna obsługa nie wiem jak teraz. Musisz popytać Odpowiedz Link Zgłoś
kosiu123 Re: wymiana dachu... elewacji 19.09.14, 11:29 Też polecam firmę ORION. W Sieldcach lepszej nie znajdziecie! Wszytsko dostępne w jednym miejscu a to się liczy. Fajna obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatharine Re: wymiana dachu... elewacji 03.02.13, 13:42 interesuje mnie wymiana dachu, zastanawiam sie rowniez nad ociepleniem ... zalezy jaka duzo to kosztuje:) chodzi mi o kompleksowe wykonanie (materaił, wykonanie, utylizacja) chialabym tez na dobry poczatek o opracowanie kosztorysu... czy ma pan jakas siedzibe w siedlcach?? Odpowiedz Link Zgłoś
petek28 Re: wymiana dachu... elewacji 04.02.13, 08:59 Wstępny kosztorys na dach moge przedstawic po pomiarach budynku. Cena za ocieplenie zaczyna sie od 30zł za m2.(wykonanie) Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatharine Re: wymiana dachu... elewacji 04.02.13, 11:18 w takim razie prosze o jakis konkatk do siebie pzd Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpap Re: wymiana dachu... elewacji 04.02.13, 11:34 600450942 znajomy, porządna firma polecam zadzwoń i się popytaj ;) Robią mniejsze roboty tzn domy jak i więszke jakieś szpitale itd :) Odpowiedz Link Zgłoś
fajnababka2 Re: wymiana dachu... elewacji 05.02.13, 12:53 Nie daj sobie wcisnąć materiałów z siedleckich niby hurtowni .Miałam ten sam dylemat .Dzięki szefowi naszej ekipy kupowaliśmy material dużo taniej w Jabłonnej ,a wykonanie docieplenia dachu pierwsza klasa.Szczerze polecam firma sprawdzona ,solidna .Teraz czeka nas ocieplenie budynku i tutaj szef ekipy również bardzo dobrze nam doradził 2 opcje,obie z rabatem u producenta takim jak dla dużych inwestorów.Jak obliczyłam to jakieś 20-25% taniej jak proponowali nam inni fachowcy.Nie wiem co z wymianą dachu bo ja nie wymieniałam tylko docieplałam nowy dach i będę robiła ocieplenie budynku i elewację.Polecam p.Tomek 888 112 518 Odpowiedz Link Zgłoś
jckkwlsk Re: wymiana dachu... elewacji 05.02.13, 18:45 I znowu pan Tomek to pan Tomek tamto wie najlepiej .Kobieto wez już skończ to tomkowanie bo nie on jedyny potrafi wykończyć solidnie mieszkanie w Siedlcach a może mamusia robi reklamę dla syna ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatharine Re: wymiana dachu... elewacji 06.02.13, 10:45 dzięki za informację różnice w cenach są okropne... nie lubię zabierać się za coś na czym się bardzo nie znam. pzd. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnababka2 Re: wymiana dachu... elewacji 06.02.13, 12:04 Masz jakis problem,że ciebie nikt nie chwali.Nie nie jestem mamą ,ani zoną ani kochanką.Jeśli chcesz zapraszam do mnie na "wykończeniowy plac boju".Polecam bo jestem zadowolona i cieszę się bo skorzystała z tego "magdalenka" i z tego co pisze też jest zadowolona.Profesjonalizm zdarza się nieczęsto.Kupiliśmy dom w stanie surowym zamkniętym i żebyś widział ile rzeczy teraz musimy poprawiać po pseudo fachowcach to byś się zdziwił,dlatego tak bardzo ułatwia sprawę jak ktoś patrzy na robotę całościowo i patrzy trochę w przyszłość ,a nie tylko odwalić fuchę ,wziąć zapłatę i w nogi niech się później kto inny martwi . Odpowiedz Link Zgłoś
jkfoo Re: wymiana dachu... elewacji 10.02.13, 16:42 To może ktoś by napisał jaka jest cena za m2 ocieplenia styropianen 10cm.Chodzi mi o robotę z materiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatharine Re: wymiana dachu... elewacji 10.02.13, 19:30 jesli chodzi o 10. to ceny sa strasznie rozbieżne. jedna firma robi mi kosztorys .. ale orientacyjnie to ok 90-100zł za m2. inna firma do której dzwoniłam deklaruje ok 30zł ale bez materiału. wiec wszystko strasznie ciezko ocenić jeśli się nie da do porównania dwóch sumowych kwot. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: wymiana dachu... elewacji 10.02.13, 20:06 Rok temu się o to dowiadywałem - jeden z Wykonawców do których mam zaufanie (mój klient) powiedział - ok 100zł /m2 na gotowo (z materiałem, włącznie z kolorem na ścianie). To oznacza, że zwykły polski słupek to koszt ok 30 -40 tys. zł... Ale warto pytać dokładnie by nie było jak tu: www.oknonet.pl/blogi/blog,29,rid,155.html Odpowiedz Link Zgłoś
alenumer01 Re: wymiana dachu... elewacji 16.02.13, 19:40 nie daj się wrobić w koszt robocizna+materiał bo rozbieżności w cenach materiałów są ogromne i jeśli się tak zgodzisz to dostaniesz najtanszy materiał i będziesz miała ogromny problem jak ci się posypie.Taki błąd popełnił mój teść zapłacił ok.100 za metr i materaz popękane ściany i odpadającą mozaikę na dole.,a fachura przyjechał popatrzył i szukaj wiatru w polu.Mi robiła firma której szef zapytał od razu czym chcę żeby było zrobione ,porównaliśmy ceny i jakość materiałów .Robiliśmy tynkiem KAPPAROLA /CZY JAKOS TAK/.Jest to bardzo dobry materiał ,kolor jest bardzo trwały.Sąsiad wybrał ten sam kolor tylko jakiejś badziewnej jakości i jego dom wygląda po roku jakby minęło ze 20lat ,wyblakły ,blady ,a koszt miał taki sam jak u mnie /wyszło ok 90zł/m/ i teraz nie może sobie darować że nie poczekał jak ekipa u mnie skończy tylko najął mądraków co go naciągnęli.Mam jeszcze numer tych fachowców co robili u mnie .Naprawdę polecam bo rabat jaki mają u dystrybutora w całości oddają klientowi i dobra jakość wychodzi prawie za cenę badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: wymiana dachu... elewacji 16.02.13, 21:58 Stara prawda budowlana: jak kupujesz "z materiałem" to wszystkiego będzie tyle co kot napłakał. jak "materiał jest Twój" to wszystko będzie się walało po podwórku. trzeba szukać złotego środka. Odpowiedz Link Zgłoś
47misia Re: wymiana dachu... elewacji 17.02.13, 12:01 fajnababka2 napisała: > Masz jakis problem,że ciebie nikt nie chwali.Nie nie jestem mamą ,ani zoną ani > kochanką.Jeśli chcesz zapraszam do mnie na "wykończeniowy plac boju".Polecam bo > jestem zadowolona i cieszę się bo skorzystała z tego "magdalenka" i z tego co > pisze też jest zadowolona.Profesjonalizm zdarza się nieczęsto.Kupiliśmy dom w s > tanie surowym zamkniętym i żebyś widział ile rzeczy teraz musimy poprawiać po p > seudo fachowcach to byś się zdziwił,dlatego tak bardzo ułatwia sprawę jak ktoś > patrzy na robotę całościowo i patrzy trochę w przyszłość ,a nie tylko odwalić f > uchę ,wziąć zapłatę i w nogi niech się później kto inny martwi . Ten ""świetny"" pan Tomek nie ma jakiegokolwiek doświadczenia w branży o której tu pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
47misia Re: wymiana dachu... elewacji 17.02.13, 11:50 Z tego co widzę i wiem to czysta autoreklama. Znam tego pana i szczerze nie polecam jeśli nie chcesz mieć problemów tak z jakością jak i od strony finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
47misia Re: wymiana dachu... elewacji 17.02.13, 11:58 fajnababka2 napisała: > Nie daj sobie wcisnąć materiałów z siedleckich niby hurtowni .Miałam ten sam dy > lemat .Dzięki szefowi naszej ekipy kupowaliśmy material dużo taniej w Jabłonnej > ,a wykonanie docieplenia dachu pierwsza klasa.Szczerze polecam firma sprawdzon > a ,solidna .Teraz czeka nas ocieplenie budynku i tutaj szef ekipy również bardz > o dobrze nam doradził 2 opcje,obie z rabatem u producenta takim jak dla dużych > inwestorów.Jak obliczyłam to jakieś 20-25% taniej jak proponowali nam inni fac > howcy.Nie wiem co z wymianą dachu bo ja nie wymieniałam tylko docieplałam nowy > dach i będę robiła ocieplenie budynku i elewację.Polecam p.Tomek 888 112 518 Z tego co widzę i wiem to czysta autoreklama. Znam tego pana i szczerze nie polecam jeśli nie chcesz mieć problemów tak z jakością jak i od strony finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnababka2 Re: wymiana dachu... elewacji 17.02.13, 21:42 Przykro mi że posądzasz mnie o autoreklamę.Wprzeciwieństwie do ciebie jestem na tym forum od dawna,nigdy nie wypowiadałam się w tematach budowlanych.Mój domek jest wykańczany od niedawna i napisałam o swoich bardzo pozytywnych doświadczeniach z tą akurat ekipą.Nie uwierzę w twoją opinię ,bo sama też dostałam namiary z polecenia i wtedy też słyszałam same superlatywy.Chcesz zobaczyć jak faktycznie działają możemy sie umówić u mnie na budowie -zapraszam. Myślę,że nie ma się co tak denerwować ,pracy dla budowlańców w Siedlcach jest chyba dość,nie trzeba oczerniać kogoś tylko dlatego,że to potencjalna konkurencja.Dla mnie wiarygodne polecenia są tylko te które pochodzą od tych ,których debiut na forum nie zaczyna się od pochwalenia lub zganienia kogoś.Cieszę się,że ktoś może skorzystał z moich doswiadczeń i następnym razem jeśli trafię na dobrą firmę od układania kostki ,czy projektowania ogrodu to chętnie pochwalę,na razie przejrzę wątki o firmach układających kostkę bo wydaje mi się ,że było takich kilka ,a już za jakieś 2 miesiące będę potrzebowała.Trzeba sobie pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatharine Re: wymiana dachu... elewacji 17.02.13, 22:09 forum jest od tego, żeby zacząć jakiś watek, mieć punkt odniesienia. jesteśmy tu anonimowi i myślę ze każdy ma na uwadze lekki stopień odchylenia od prawdy tego co każdy z nas uważa. czy ktoś robi autoreklamę czy nie....hmmm.... chyba nie myslicie ze tak z ulicy zaporsze przykładowego p.Tomka do domu zapłacę zaliczkę i uwierzę w to ze jego prace będą solidne i na lata. bo nie ma tym to polega. dobrze ze na forum sa rożne możliwości rożni ludzie z polecenia, a od rozmowy do wykonania daleka droga... a trafic na dobrego fachoca to i tak w 40%przypadek. a noz na forum trafi sie ten skarb.... IM WIECEJ WARANTOW TYM LEPIEJ,...!!!! ....IM WIECEJ WPISOW TYM LEPIEJ raz przez forum namierzylam super faceta od piecow weglowych bylam bardzo zadowolona. a czy poleca zadowolona klientka, czy matka, czy żona... co to za różnica???? jest punkt odniesienia a reszte i tak chociaz czesciowa wyjdzie przy ewentualnym realu.... Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: wymiana dachu... elewacji 18.02.13, 08:47 Czem takie polecenie na forum to niedźwiedzia przysługa.. bo z dobrych intencji konkurencja zrobi sobie worek treningowy.. ale zgadzam się - zawsze to jakiś punkt odniesienia. Spośród 10 takich samych ogłoszen zadzwonię do 3 oferentow, ale też do tego, który jest polecany, Odpowiedz Link Zgłoś
47misia Re: wymiana dachu... elewacji 18.02.13, 17:35 Zalogowałem się na tym forum właśnie z powodu p. Mirosława Tomasza Ś. i tego, że kłamstwem jest, że on się zna na swojej pracy budowlanej. Jest przecież… elektrykiem! A swoją wiedzę czerpie z wiedzy „ekipy”, której płaci nędzne pieniądze i zatrudnia na czarno. „Ekipa” składa się raptem z jednego, góra dwóch pracowników, których zwalnia po miesiącu, dwóch, a ostatniej pensji nie wypłaca im w całości. Mało tego! On nie ma nawet firmy! Nic dziwnego, że daje upust 20-25%. W porównaniu z legalnymi firmami i tak ma zysk, nie tylko na podatku vat, ale także na podatku dochodowym i wszystkich świadczeniach, których za pracowników nie płaci. To zwykły oszust żerujący na krzywdzie innych. Trzeba sobie pomagać i nie dawać się nabijać złodziejom w butelkę. Chciałbym, aby takich nabitych było jak najmniej. I nie reklamuję tu nikogo. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
123ro-bson Re: wymiana dachu... elewacji 18.02.13, 18:49 Zaciekawiło mnie to co sie tu dzieje w tych obydwu wątkach .Zjednej strony zadowoleni klienci z drugiej ta sama osoba pisząca pod różnymi nickami w obydwu wpisach.Wyglada mi to na rozgoryczonego pracownika próbujacego dołożyć szefowi.bo klientom to raczej wszystko jedno.,aby robota była dobrze zrobiona.Przyczyny zwolnienia mogą być różne,raczej dobrych pracowników się nie zwalnia.Czasami pracownikowi jest się trudno pogodzić z wymaganiami szefa .Skoro jest elektrykiem i potrafi sobie dobrac dobrych fachowców to uważam ,że to tylko plus.Co do pracy na czarno to często bywa tak ,że pracownik sam wybiera taką formę mając inne żródło ubezpieczenia bo wtedy zarabia ciut więcej./tak jest w mojej firmie i nikogo to nie dziwi ,sam zarabiam mniej bo potrzebuje ubezpieczenia,kolega zarabia wiecej bo jest naubezpieczeniu jako rolnik-jasny układ nikt do nikogo nic nie ma/Jeśli sie na takie cos nie zgadzasz to nie zaczynasz takiej pracy.Ja jako klient różnych usług często spotykam się z pytaniem czy na fakturę czy bez,jak na fakture to będzie +vat.Zawsze tak jak wielu wybieram opcje bez bo robota taka sama ,a płacę mniej ,vatu sobie i tak nie odliczę.Dla mnie jako potencjalnego klienta ważne jest żeby było dobrze zrobione,szybko i tanio i może sobie taki majster dobierać zespół jak chce ważne żeby pilnował jakości wykonanych prac ,ale nie dziwię się że czasami to wymaganie jakosci jest z punktu widzenia pracownika problemem.Dobry pracownik to skarb nie zwalnia się go tak bez powodu. Zawsze na każdą sprawę są różne punkty widzenia dlatego myślę ,że nikt tu nikogo nie przekona ,szkoda czasu i energii,każdy niech pozostanie przy swoim.Juz tu kiedyś na forum kobitki dokładały sobie nawzajem i jakiemuś majstrowi co to je bałamucił, a mogły to sobie powyjaśniać z owym majstrem osobiście i nie byłoby śmiechu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
xfinlandia Re: wymiana dachu... elewacji 18.02.13, 22:10 Robota na czarno? Bez faktury? Raczej nie ma sięczym chwalić. To działanie pasożytnicze na ludziach, którzy na codzień działają legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rademenez5 Re: wymiana dachu... elewacji 27.02.13, 00:36 Jakbyś potrzebowała tanio drewna to polecam, jak dobrze pogadasz to i termin bliski znajdą. Tylko to okolice Łęczycy www.tartakwitonia.pl Odpowiedz Link Zgłoś