Dodaj do ulubionych

zalew siedlecki

17.07.07, 22:32
dzisiaj byłem i jeśli ktoś tylko może, niech omija to miejsce. woda brudna
jak zawsze-norma, ale plaża to już zupełny syf-brudno wszędzie i przepełnione
nieliczne kosze na śmieci. ludzie niedługo zaczną robić pod siebie, a miasto
nie ma pojęcia, jak powinno wyglądać fajne miejsce do odpoczynku nad wodą.
aby coś się kiedyś tu zmieniło...
Obserwuj wątek
    • aro333 Re: zalew siedlecki 17.07.07, 23:18
      Wrocilem po 21 z zalewu,to ostatni dzien wedkowania .Od jutra zalew dla
      wedkarzy zamkniety,przynajmniej tak glosi ogloszenie przyklejone przy wplywie
      do zalewu.Z racji tej ,ze akurat dzisiaj mialem przyjemnosc pochodzic troche
      ze spinem za okonkiem ,przeszedlem dosc spora czesc brzegu zalewu.I
      faktycznie,smieci w brud,nałuskane pestki,kupe petow i spora ilosc pijanych
      szczegolnie pod wieczor.Byly juz tutaj glosy,ze to przewaznie wedkarze
      zasmiecaja- wg mnie tez ale glownie smieca obecnie "plazowicze".Aluminium
      zostanie pozbierane do rana przez szperaczy,szklo tez przewaznie ,ale te
      papiery,paczki po fajanach ,kiepy ,juz nie. Kosze sa ,malo ale sa.Ja sadze ze
      zwiekszona ilosc koszy spowodowala by tylko wieksza ich dewastacje,niestety
      spoleczenstwo nie szanuje raczej koszy,no chyba ze te betonowe.Te stoja bo kto
      im sprzeda kopa dla popisu-tylko szaleniec.Nie chce tu bronic miasta i jego
      sluzb,ale duza czesc winy ponosza plazowicze nie dbajacy o pozostawienie po
      sobie 1,5m2 we wzglednym porządku.
      Wracajac wieczorkiem,mialem okazje postac na swiatlach przy banku -----uffff o
      godz 21.15 na budziku Drosedu bylo 30°C.
      • lukasz57-90 Re: zalew siedlecki 18.07.07, 00:19
        ja wlasnie do domciu wrocilem z nocnej wycieczki rowerowej z Qmplem ;] bylismy
        wlasnie nad zalewem i jest tak jak wlasnie piszecie SYF !!!! miajlismy kilka
        osob chyba bezdomne albo jakos tak ktore zbieraly puszki i butelki po piwie...
        SYF!!! Niech cos miasto z tym zrobi bo to swego rodzaju wizytowka miasta!
        • karolciasuzi1 Re: zalew siedlecki 18.07.07, 06:57
          Uważam, że miasto nic nie zdziała,bo to ludzie nie sa nauczeni porządku.
          BRUDASY!!! Miałam okazję być w Niemczech tydzień temu. Powiem wam,że byłam
          zszokowana kultura, czystością i spokojem w miasteczkach. Idziesz nocą i nie
          boisz się,że ktoś cię zaczepi. Poza tym czystość jest u nich przednia. Żadnego
          papierka na ulicy. Mało tego Niemcy segregują śmieci!!! U nas to jeszcze
          rzadkość
          • ada_zie Re: zalew siedlecki 18.07.07, 07:12
            Mieszkam nad zalewem i mam to na codzień. Na początku sezonu - jak miasto
            posprzata - to przez jakiś czas jest czysto. Najgorzej jest na jesieni - szkło,
            plastikowe butelki, papiery... aż strach wychodzić z dzieckiem.
            Moim zdaniem to wina ludzi - czy tak ciężko zebrać śmieci w reklamówkę i rzucić
            to do kosza??!!
            • karolciasuzi1 Re: zalew siedlecki 18.07.07, 10:09
              Ludzie są gorsi jak świnie czasami...
          • ito25ms Re: zalew siedlecki 18.07.07, 10:10
            To niestety prawda. Siedlczanie (w swej masie) to niestety straszni syfiarze.
            Jechałem ostatnio na Mazury i byłem zszokownay tym co zobaczyłem w Łomży. Masto
            czyściutkie, pełne zadbanych i kolorowych budynków, estetycznie zaprojektowanej
            zieleni, ulice też dużo lepsze niż u nas.
            Siedlecki syf poraża szczególnie przyjezdnych, nas boli trochę mniej bo do
            niego przywykliśmy.
            • karolciasuzi1 Re: zalew siedlecki 18.07.07, 10:29
              Przerażająca jest myśl ,że ludzie "sami pod siebie robią". Szłam dzisiaj z
              dzieckiem przed swoim blokiem i przy alejce koło ławki ,leżały butelki po
              piwie, plastikowy kubek i papier toaletowy porozwijany. Na osiedlu czepiają się
              psów, ale jak chleją wódę na ławce i sikają w biały dzień w pobliżu bawiących
              się dzieci ,to nikt im uwagi nie zwróci ,bo się każdy boi. Ale żeby dzieci
              bawiące się przeganiać to są odważni Mówię tu o starszych, których dzień
              zaczyna się i kończy na staniu w oknie albo wręcz darciu się z niego.. Naród
              nasz robi się coraz gorszy, brudniejszy i bardziej czepliwy. Nie da się
              normalnie funkcjonować w takim społeczeństwie ,ale to juz odrębny temat heh...
              • ito25ms Re: zalew siedlecki 18.07.07, 10:35
                Ze smutkiem dodałbym tylko, że tak się zachowuje "naród nasz siedlecki" bo
                naprawdę są miejsca nietylko w Niemczech ale i w Polsce gdzie stan czystości
                jest inny.
                Uwadze włodarzy miejskich polecam przykładowo Charzykowy, miejscowość niedaleko
                Chojnic, gdzie całe miasto i turyści korzystają z pięknie zagospodarowanego
                kąpieliska nad j. charzykowskim.
    • misinka81 Re: zalew siedlecki 18.07.07, 11:18
      Ja również mieszkam nad Zalewem i przyznam, że najbardziej lubię, jak przyjdzie
      jesień i zima, bo wtedy nie ma tych dzikich tłumów, które mi się codziennie
      teraz przewijają pod oknami :/ Wieczorem, jak sie kładę spać, słyszę przez okno
      codziennie ryk motorów, odzywki młodzieży, które tu lubi wieczorem przyjechać,
      no i oczywiście wszędzie naśmiecone...W pobliskim lasku to samo...
      A teraz słyszałam, że jakaś bakteria jest w wodzie i lepiej się nie kąpać.
      Przyznam, że wolałabym jakby tak zamknęli na jakiś czas zalew, to może nie było
      by tego śmietnika wokoło. No i władze miasta mogłyby w końcu posprzątać
      gruntownie zalew, powybierać śmieci z dna, oczyścić wodę. Mieszkam kilkaset
      metrów od wody, a jakoś przechodzi mi ochota na kąpiel, gdy widzę jak jest
      brudno na plaży i słyszę, na co każdy w wodzie wchodzi i ile razy skaleczył się
      o szkło...
    • breuszek Re: zalew siedlecki 18.07.07, 14:01
      niestety podpisuję się rękami i nogami. NIE WCHODZIĆ. widać że woda niezbyt.

syn 3 latek tylko raz się zanurzył (miał tylko pomoczyć nogi ale wiadomo jak to
      dzieci) i po godzinie brzuszek miał w krostkach. 1 i ostatni raz byłem z
      brzdącem nad wodą.
      • lukasz57-90 UWAGA 18.07.07, 15:00
        Proponuje zrobic cos w tym kierunku aby bylo lepiej, czysciej!
        Poprostu zacznijmy zwracac uwage ludziom jak widzimy ze smieca!
        Ja innego wyjscia nie widze :(

pozdro
        • emti1 Re: UWAGA 18.07.07, 16:28
          To sprobuj wieczorową porą typom co siedzą np przy żaglówce zwrocic uwage ze smiecą.
          Dostaniesz lufe i moment nauczysz sie ze spoleczniactwo zbytnio nie poplaca.
          • lukasz57-90 Re: UWAGA 18.07.07, 21:04
            yyy no dobra ograniczmy to do zwaracania uwagi w dzien ;] xD
            a macie lepszy pomysł aby zmienic ludzka/siedlceko mentalnosc ?
            • aro333 Re: UWAGA 18.07.07, 21:53
              Na wyrostkow w nocy kolo zaglowki to chyba tylko policja,policja i jeszcze raz
              policja.Az do skutku.W dzien ich pare razy widziale,patrole mieszane damsko
              meskie strazo policyjne na piechote.Z rana pare razy widzialem radiowozy.A
              wieczorem-no wlasnie wieczorem i to od strony Hetmana jest chyba ciekawie i
              policja miala by co robic
              • misinka81 Re: UWAGA 19.07.07, 11:59
                No właśnie od strony Hetmana, tak do żaglówki wieczorem przydałaby sie
                interwencja jakiegoś patrolu. Mam jedną koleżankę w mundurowych, chyba jej
                zasugeruje, by się ktoś przejechał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka