istari3 24.09.07, 22:27 golebski.info/ www.youtube.com/watch?v=w34zjirHE0I Ostro ruszasz Młody...hehe Daukszewicz pisze do Hrabiego, Gołębski do Prezydenta:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacperek111 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 25.09.07, 10:49 Dla mnie mundurki to dobry pomysł, i jestem zadowolony że moje dziecko musi chodzić do szkoły w mundurku. a koszt 20zł za koszulke i 30zł za bluzę uważam iż nie jest jakiś tragiczny dla rodziców, biorąc pod uwage fakt, że i tak dziecko w koszulce musi iść i jakąś bluzę czy sweterek posiadać do szkoły. taniej przecież kupić mundurek za 30 niż firmową bluzę adidasa za 150zł (bo koleżanki mają adidasa to i moje dziecko chce taką samą) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: o fartuszkach 25.09.07, 13:00 > koszt 20zł za koszulke > i 30zł za bluzę uważam iż nie jest jakiś tragiczny dla rodziców, tylko że jak ktoś ma więcej niż jedno (np. 3) to koszt się zwiększa no i pewnie by sie przydało aby dziecko miało coś na zmianę (czasem trzeba mundurki też prać) więc koszt znowu rośnie. Ale generalnie jestem umiarkowanie za , tylko dlaczego nie można było wprowadzić fartuszków które są tańsze , ale to chyba się źle kojarzy . Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: o fartuszkach 25.09.07, 22:47 bambii napisał: > tylko że jak ktoś ma więcej niż jedno (np. 3) to koszt się zwiększa no i pewnie > by sie przydało aby dziecko miało coś na zmianę (czasem trzeba mundurki też > prać) więc koszt znowu rośnie. Polemika dla polemiki? Jeśli koszt koszulki i mundurka to 50pln a bluzy adidasa to 150, to zwiększa się nie koszt, tylko oszczędność- proporcjonalnie do ilości dzieci i kompletów na zmianę. A pod fartuszkiem jest to samo, co bez fartuszka- znów możliwość "kreowania" swojej wartości zasobnością portfela rodziców. Bo może być koszulka za 30 a może być za 200plnów. Ale fakt, gdyby fartuszki zostały wprowadzone, wtedy tędy by szła krytyka (że są bez sensu, bo niczego nie dają). Mundurki są złe, bo fartuszki tańsze. A wszystkiemu jest winny Giertych. Sam film Gołębskiego mi się podoba. Film i pomysł, bo nie treść :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: o fartuszkach 26.09.07, 07:43 > wszystkiemu jest winny Giertych. masz złe wiadomości, wszystkiemu winna jest Platforma Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: o fartuszkach 26.09.07, 09:18 > Polemika dla polemiki? Polemika dla przedstawienia nie tak jednoznacznego stanowiska co do kosztów tych mundurków > Jeśli koszt koszulki i mundurka to 50pln a bluzy adidasa to 150, to zwiększa si > ę > nie koszt, tylko oszczędność raks widzę ze muszę zadać to pytanie : ile masz dzieci ? Bo jak ktoś ma 3 dzieci to najczęściej nie kupuje się bluz adidasa za 150 zł :). idąc tym tokiem rozumowania kupując Mercedesa S klasę oszczędzasz bo Mybach jest droższy :)))) > Bo może być koszulka za 30 a moż > e > być za 200plnów. a i może sobie kupić buty Nike za 350 albo jakieś "wyczesane" spodnie :) > Mundurki są złe, bo fartuszki tańsze nie do końca, fakt że mundurki są droższe. Polemizowałem ze stwierdzeniem że jest to tanie. Ubogie rodziny posiadające więcej dzieci nie ubierają swoich dzieci w bluzy adidasa a 150 ale kupują w "ciucholandzie" gdzie za 150 zł mają ubranie dla całej rodziny na cały miesiąc :) > A > wszystkiemu jest winny Giertych. stwierdzenie jest tendencyjne :) Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: o fartuszkach 26.09.07, 23:40 udzielam odpowiedzi: (UWAGA) 1. Dzieci nie posiadam (lub o tym nie wiem) I dodaję od siebie- zdaję się, że w najbiedniejsze rodziny pomysł z mundurkami finansowo nie trafia... pozdro mimo różnic :) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: o fartuszkach 26.09.07, 07:42 > Ale generalnie jestem umiarkowanie za A mnie przypomina się wypowiedź młodego człowieka z jednej z warszawskich podstawówek który stwierdził: - mundurki miały zatrzeć różnice (materialne) między uczniami. Ale te różnice i tak widać- przy sklepiku. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 26.09.07, 23:25 dziękuje za te bardziej i mniej miłę słowa. Już za chwilę szykuje się mała niepodzianka związana z tym spotem ...hm - a może i spotami :) ale o tym szaaaaa a jak filmik podoba się forowiczom ? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 26.09.07, 23:41 tylko proszę o nie wklejanie linku do strony z programem i takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek111 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 27.09.07, 08:28 Generalnie reklamówka jest spoko Tylko powiedz kolego czy ty startujesz z którego miejsca bo jakoś w tym roku to wielka tajemnica chyba jest a i jestem ciekawy czy znowy stare betony wykiszkowały młodszych kolegów . Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 19:29 > tylko proszę o nie wklejanie linku do strony z programem i takie > tam Czyżby naruszało to któryś z punktów regulaminu? A link do strony z programem i "takimi tam" może być w sygnaturce ;-) "Sygnaturka <cut>. Może zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony, ulubiony cytat. Sygnaturka nie powinna być komercyjna, nie zamieszczaj w niej reklam." forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html Odpowiedz Link Zgłoś
street8 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 27.09.07, 11:30 GOŁĘBSKI MUSIAŁES OKIULARY ZAŁOZYĆ ZEBY ZA DZIECIEKA CIE NIE WZIELI,ZAŁOSNY JESTEŚ I CO TY CHCESZ W TEJ POLITYCE ZROBIC. CHYBA TYLKO KONTO SOBIE DOPEŁNIC. ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 27.09.07, 13:40 he he he he he he he - konkurencja nie spi :) ech :) Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek111 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 09:35 No to widzę że działacze LiDu docenili młodość 8 miejsce. Żenada ale u mnie masz 4 głosy Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 12:10 kacperku pozwól, że nie skomentuje :) Ja zrobiłem chyba, co mogłem - a teraz "wszystko w waszych rękach" a bardziej głosach. a za deklaracje głosu - dziękuje :) - miło słyszeć takie deklaracje ! Odpowiedz Link Zgłoś
emenemki Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 19:16 młodość "doceniła" większość partii wystawiających listy w naszym okręgu... A co do reklamówek - pomysł fajny, naprawdę mi się podoba, tyle, że treściowo jakoś mnie drażni. Drażni mnie jak przypomnę sobie wypowiedzi Cimoszewicza do powodzian i nałożę na to hasło "z szacunkiem dla ludzi". Drażni mnie, jak słyszę użalanie się nad biednymi lekarzami i przypomnę sobie jak to SLD ratowało służbę zdrowia... Ale jest też kilka fajnych. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 19:33 > Drażni mnie jak przypomnę sobie wypowiedzi Cimoszewicza do > powodzian i nałożę na > to hasło "z szacunkiem dla ludzi" czyżby była podobna do "spieprzaj dziadu" ? > SLD ratowało ekhmmm... ten teges... no wiesz... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 22:46 Drażni mnie jak przypomnę sobie wypowiedzi Cimoszewicza do powodzian i nałożę n > a a co ja mam z nim wspólnego ??? Nigdy nie byłem z tym Panem w jednej partiii - z wyboru ... to hasło "z szacunkiem dla ludzi". są tacy którzy nadal w te hasło wierzą ! ja do nich należe ... Drażni mnie, jak słyszę użalanie się nad > biednymi lekarzami i przypomnę sobie jak to SLD ratowało służbę zdrowia... mam za sobą 9 nocy i kilkanaście dni, gdzie pomagałem pielegniarkom na proteście bo tak było trzeba bo potrzebny jest w tym kraju okrągły stół taki jak w 89 tym razem ze służbą zdrowia ! jak rząd będzie obrażał ludzi to nigdy się nie dogada a cierpią natym nic nie winni zaprosć do stołu pomoże ... a im się nie chce ! Odpowiedz Link Zgłoś
street8 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 15:38 Ciulu nie zadna konkurencja. dzieciaku Odpowiedz Link Zgłoś
melisa333 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 28.09.07, 22:47 a nie stać cię na nic więcej ? rozczarowałeś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
istari3 Re: GOłęBSKI-Listy do Pana Prezydenta :)))))) 03.10.07, 19:13 oczywista oczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
istari3 Dorn, Suka Saba i Listy do Pana prezydenta:))) 04.10.07, 20:59 -Moja suka Saba nie zeżarła mebli MSWiA, niech komitet Lewica i Demokraci to sprostuje. W tym celu występuję przeciwko LiD do sądu w trybie wyborczym - powiedział marszałek Sejmu Ludwik Dorn. Czy suka Saba kandyduje do sejmu z listy PIS ? :))) W trybie wyborczym sąd rozpatruje sprawy pomiędzy partiami i kandydatami partii biorących udział w wyborach forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=262&w=69519960&a=69519960&rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
istari3 Re: Dorn, Suka Saba i Listy do Pana prezydenta:)) 04.10.07, 21:01 nie ten link hehe www.tvn24.pl/-1,1523585,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś