krzycho18 13.05.08, 12:56 pl.wikipedia.org/wiki/Gospodarka_Siedlec#w_budowie Jeże to co tu piszą to prawda, to szykują nam się aż 2 Empiki. Czy to możliwe??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konard1 Re: Empik 13.05.08, 18:30 chyba troche przesadziłem pewnie bedzie jeden :) Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: wikipedia MPK Siedlce 13.05.08, 18:35 pl.wikipedia.org/wiki/MPK_Siedlce informacja o MPK chyba może być? ******** www.dnisiedlec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
unitedk Re: wikipedia MPK Siedlce 13.05.08, 22:54 gdzie dokładnie ma się znajdować ten empik ? (nie moge się doszukac na wikipedii) Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: wikipedia MPK Siedlce 14.05.08, 00:39 unitedk napisał: gdzie dokładnie ma się znajdować ten empik ? Te pytanie nurtuje siedlczan od dawna, może w Galerii S II, może w Nowym kinie, może nigdzie niewiadomo (nie moge się doszukac na wikipedii) bo zdjełem ze stron gospodarki siedlec po interwencji Krzycha 18 narazie musi wystarczyć ci Mc'd na Iganiach pozdr. www.dnisiedlec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: wikipedia MPK Siedlce 14.05.08, 13:03 > informacja o MPK chyba może być? Nie, z powodu błędu na stronie :-) "Linie obsługuje 45 autobusów, połowa z nich to niskopodłogowe" Niskopodłogowy pisze się razem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: wikipedia MPK Siedlce 14.05.08, 15:22 no_login napisał: informacja o MPK chyba może być? Nie, z powodu błędu na stronie :-) ...Niskopodłogowy pisze się razem :-) poprawione, możliwe że to moje przeoczenie, albo z wikipedii sie pomylili (często mieszał i zmieniał jakiś admin Michał) może to przez niego zaczęcam do obejrzenia: pl.wikipedia.org/wiki/Dni_Siedlec (w trakcie twożenia) pl.wikipedia.org/wiki/Siedlce#Edukacja (dodane przeczkola, szkoły podst., gimnazja, TWP i ZDZ oraz adresy uczelni i szkół ponadgimn.) pl.wikipedia.org/wiki/Gospodarka_Siedlec (wszystkie placówki handlowe , adresy banków, domów chandlowych i dilerów samochodowych) Niedługo pojawi sie w pis dotyczący PKS Siedlce i Jubileuszu 460 Lecia Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: wikipedia MPK Siedlce 14.05.08, 22:45 Jeżeli wstawiasz hasła na Wikipedię to polecam używanie jakiegokolwiek edytora tekstów który sprawdza pisownię. Tak samo gdy piszesz na forum. Do Mozilli i Firefoxa jest plug-in sprawdzający pisownię. Unikasz wtedy wpadek takich jak w poprzednim poście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: wikipedia MPK Siedlce 14.05.08, 23:33 no_login napisał: Jeżeli wstawiasz hasła na Wikipedię to polecam używanie jakiegokolwiek edytora tekstów, który sprawdza pisownię. znaczy podobało się :) A błedy poprawiłem, już jest wszystko w porządku pozdr. ......... www.dnisiedlec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dobii Re: wikipedia MPK Siedlce 10.01.09, 00:15 Witam w temacie nie na temat Więc powiem o MPK Dla mnie to wygląda tak: na rozkładzie jest bus co 15min i jeden nie przyjeżdża a drugi się spóźnia- więc nie ma po 20min nic nie ma (mróz zimno - fajnie), a napisane jest, że różnica może być +/-2min(nawet własnego postanowienia nie dotrzymają). Bilet kosztuje drożej jak w Warszawie i kalkulując jeździć autobusem cały dzień w Siedlcach to można stracić majątek i lepiej kupić samochód (a tak chcą odkorkować Siedlce) a w Warszawie jest bilet jednodniowy i jeździsz do woli przez 24h. Więc kupuję samochód aby bardziej zakorkować tą jedną ulicę Piłsudskiego lub wyprowadzam się do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Empik 14.05.08, 13:08 W Wikipedii wszystko można napisać. Czasem nawet długo wisi i staje się prawdą objawioną. Vide: pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Batuta Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: Empik 14.05.08, 13:10 krzychu, gdzie ty tu cos o Empiku znalazles? nic nie widze.. a ostatnio Empik otworzyli w Białej Podlaskiej.. a nie wiadomo co bedzie w galerii S II? Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: Empik 14.05.08, 13:12 a i z tego co wiem, to w Kinie nie bedzie Empiku.. Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Empik 14.05.08, 20:39 > a i z tego co wiem, to w Kinie nie bedzie Empiku.. No to może ktoś wie gdzie ma być i kiedy, bo mam już dosyć empikowych wypraw do stolycy. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Empik 15.05.08, 20:08 a ja wam powiem tak. dajcie pomysł na lokal a ja wam ściągnę ten cały empik :)) nie żartuję. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Empik 16.05.08, 11:02 emektb napisał: dajcie pomysł na lokal a ja wam ściągnę ten cały Empik I tu jest problem, wiekszych lokali handlowych to u nas brakuje. Tak naprawde to tylko wchodzi w gre tylko Galeria S II i Nove Kino Siedlce, chociaż widziałem w czoraj na pułaskiego pod red. gazety ogłoszeniowej, że 21 otwierają z sklep z tania odzieżą , o ile sie niemyle to chyba to ten sam co jest obok PEPCO i pewnie sie lokal zwolni (jest dosyc spory) i jakby pepco przenieśc naduł to parter można przeznaczyć własnie na Empik. A swoją drogą jeśli nadal w centrum 80 tys. miasta bedą stały dwa bazarki, a na placu sikorskiego parterowe budy to niema sie co dziwić, że niema takich przybytków jak Empik czy Mc's Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Empik 16.05.08, 13:37 A czy ten budynek właśnie tworzony przy Hetmanie, ma już wykupioną górę? Bo tam jest dużo miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Empik 17.05.08, 09:52 wybacz, ale na wsi oni nie otworzą sklepu. w miastach podobnych do siedlec robią to tylko w centrach miast lub centrach handlowych, tam gdzie jest dużo klientów "z buta". Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Empik 17.05.08, 10:52 emektb napisał: > wybacz, ale na wsi oni nie otworzą sklepu. :D Fakt faktem, że u nas wrony zawracają, ale tabliczka z napisem "Siedlce" jest jakieś pół km w prawo ;). Jeśli to od buta ma zależeć, mogę zabierać ze sobą dwie pary ;). Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Empik 17.05.08, 21:19 O żesz Ty!! Ja Ci dam na wsi!!!! ;) Raptem te 4 km.... Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Empik 17.05.08, 21:43 Moment moment.Zacznijmy od tego czy taki Empik ma rację bytu w tym mieście? Sądzicie że się utrzyma? Nie sądzę aby to forum było przekrojem naszego miejskiego społeczeństwa. To tak jakby uruchomić tutaj salon Porsche. Mogę sie mylic , moze już faktycznie czas na taki biznesowo kulturalny przybytek w tym miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Empik 17.05.08, 22:07 Zaryzykuję twierdzenie, że tak. Po cichu liczę, że skoro jest tylu studentów, to chociaż on będą na niego dotować. A jak nie będzie dochodów, zawsze będzie można otworzyć zamiast tego kolejny salon z tipsami... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Empik 17.05.08, 22:15 Hmmm ja bym tak na tych STUDENTÓW nie liczył. Choć chciałbym sie mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Empik 17.05.08, 22:17 W sumie racja. Ja tak po swoich studiach patrzę, ale to był Lublin, a tam zupełnie inny klimat i inni studenci byli... Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Empik 18.05.08, 07:29 Myślę, że problem nie w samych studentach, ale ogólnie w dostępie do informacji, słowa pisanego. Za moich studenckich czasów komputery w akademiku można było zliczyć na palcach jednej ręki, o internecie tylko marząc. Siłą rzeczy kupowało się prasę, wertowało książki w księgarniach. A teraz czasami prościej nie tylko przeczytać coś poszukiwanego w internecie, ale i zamówić książkę, bo cena lepsza, dostępność etc. Osobiście lubię mieć w rękach zapisany papier, bo to ma swój niepowtarzalny klimat. E-booki to dla ostateczność na urlopie ;). Ale młodsze pokolenie ma inne nawyki. Dla nich gazety tylko do zawijania ryby się nadają ;) (w myśl powiedzenia "w internet ryby nie zawiniesz"). Widzę to po znajomych. Siedlce to specyficzne miejsce. Przyglądam się temu miastu trochę z boku od kilkunastu lat. Dużo się zmieniło. W końcu jest trochę tutaj ciekawiej. Można przejść się główną ulicą nie lawirując po krzywych i popękanych płytach chodnikowych, witryny sklepów już nie odstraszają i nawet czyściej się zrobiło. Najbardziej mnie tutaj dziwi jednak taka jakaś antyturystyczność czy może raczej antyrekreacyjność. Nie eksponuje się tego, czym warto się pochwalić. Zalew zupełnie niewykorzystany, a to przecież wcale niebrzydkie miejsce. Nie ma gdzie pójść z dziećmi w niedzielne popołudnie, spotkać się ze znajomymi przy kawie w ładnym otoczeniu. McDonald's? Lepsze niż nic. Będzie alternatywa - zacznę wybrzydzać. Empik? Ahhh... byle po drodze z pracy ;). Zawsze jakiś krok ku lepszemu. Nie chcę kolejnego szmateksu - tego już chyba wystarczy? Mam nadzieję, że więcej myślących w ten sposób ludzi jest w tym mieście. P.S. Ciekawe jakby wypadła sonda wśród mieszkańców "Co to jest Empik?". Przypadkiem w pracy co takiego wyszło. Myślałam, że tego "hasła" tłumaczyć nie trzeba. Niestety. Pomyliłam się. No ale z drugiej strony niby skąd ludzie mają znać? Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Empik 18.05.08, 10:11 megica napisała: >Nie chcę kolejnego szmateksu - tego już chyba wystarczy? No właśnnie czego, jak czego ale w Siedlcach to nie brakuje kwiaciarni, aptek i właśnie szmateksów. >tego już chyba wystarczy? Tak, tego już wystarczy >Nie eksponuje się tego, czym warto się pochwalić. Zalew zupełnie niewykorzystany, a to przecież wcale niebrzydkie miejsce Ale w zalewie jest mentna woda,pływają śmieci i śmierdzi. To chyba nie najlepszy pomysł eksponować to miejsce >McDonald's? Lepsze niż nic potwierdzam, lepsze to niż nic >Ciekawe jakby wypadła sonda wśród mieszkańców "Co to jest Empik?". Aż strach pomyśleć, ostatnio w TV Siedlce była sonda na temat czyjego św patrona miasta mamy jarmark. Z kilkunastu osób wiedziało może 3-4. A przez miesiądz stał wielki bilord na trawniku, zeklamujący to wydażenie i oczym to świadczy ?? A najgożej jak by taką sonde z robić w tygodniu, kiedy przyjeżdza okoliczna ludność PKS-em z powiatu, w tedy to by była porażka, wyszło by że Empik to jakiś bar czy dyskoteka np. w Mordach czy Wiśniewie >Myślałam, że tego "hasła" tłumaczyć nie trzeba. Niestety. Pomyliłam się. No ale z drugiej strony niby skąd ludzie mają znać? Dokładnie, to jest puenta mojej wypowiedzi. pozdr. ...... www.dnisiedlec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: Empik 18.05.08, 11:20 konard1 napisał: > Ale w zalewie jest mentna woda,pływają śmieci i śmierdzi. To chyba > nie najlepszy pomysł eksponować to miejsce No to nie trzeba zaraz w nim się chlapać. Można zrobić za to porządny plac zabaw, jakąś całoroczną knajpkę z widokiem na zalew, gdzie można zjeść niedzielny obiad, amfiteatr (biedni pobliscy mieszkańcy ;)) czy jakąś mniejszą scenę na występy etc. No ale przecież tam wędkarze rezydują. Stan wody to również ich zasługa. Tak się składa, że na seminariach magisterskich badałam stan wód okolic Siedlec (głównie metale ciężkie) - wcale z tym Zalewem nie tak strasznie jak się mówi. A że śmieci... to miasto w ogóle ma problem ze śmieciami wszędobylskimi, niestety na siłę nikogo kultury się nie da nauczyć. Za to przybyło nam festynów (patron, recykling - co jeszcze przybędzie???)... ehhh... może moja mentalność jakaś nieprzystająca do tej siedleckiej. Naprawdę to potrzebne? Nie lubię takich spędów. Na dzieciaki to też bardziej odmóżdżająco działa, niż przynosi korzyści. Nawet jeśli tematyka towarzysząca takim imprezom jest pozytywna, to większość ludzi i tak nie wie co i dlaczego się dzieje. Marny rezultat medialny. No chyba, że to o lans chodzi... ale raczej nie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Empik 19.05.08, 14:03 Znana dziennikarka "Tygodnika Siedleckiego" oraz autorka powieści "Gonić króliczka" Mariola Zaczyńska reprezentowała wydawnictwo Red Horse podczas prestiżowych 53.Międzynarodowych Targów Książki, które w dniach 14-18 maja odbywały się w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki. Jedną z największych książkowych imprez wystawienniczych w tej części Europy odwiedziło kilkadziesiąt tysięcy czytelników. Jak przyznaje Mariola Zaczyńska uczestnictwo w Targach było dla niej niezwykłym przeżyciem i dodatkową mobilizacją do dalszego pisania. We wtorek, 27 maja, o godz. 17.00 w EMPiK-u na ul. Nowy Świat w Warszawie odbędzie się spotkanie autorskie z siedlecką pisarką INFO: www.siedlce.pl/aktual/aktual.php#zaczynska Jak by władze miasta sis starały to mogli byśmy mieć własny Empik i wiele innych sklepów, ale u nas to tak zawsze wychodzi ;( pozdr. ........ www.dnisiedlec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik 19.05.08, 16:37 > Jak by władze miasta sis starały to mogli byśmy mieć własny Empik > i wiele innych sklepów, ale u nas to tak zawsze wychodzi ;( Może i tak, chociaż nie wiem, czy miasta (tzn. władze?) mogą tak bezpośrednio negocjować z sieciami handlowymi. Podobno w latach 80-tych był taki plan, że obecny budynek Urzędu Pracy budowany był z przeznaczeniem właśnie na m.in. empik. Obawy, że miasto czyli mieszkańcy "nie uniosą" takiej instytucji jak empik uważam za nie uzasadnione. Oprócz studentów mamy w mieście kilkanaście tysięcy młodzieży licealnej i gimnazjalnej, słuchaczy szkół pomaturalnych, sporo młodych wykłształconych ludzi pracujących w szkolnictwie, służbie zdrowia, w firmach przemysłowych, fanów turystyki rowerowej, podróżowania po świecie, fotografii, zbieractwa wszelakiego, artystów i innych twórców, czytaczy książek i pism, muzykujacych, śpiewajacych, tańczących i aktorzących, aktywnych na forach pisanych itp. Empiki radza sobie w Puławach, w Białej Podlaskiej, w Chełmie i w paru jeszcze innych niezbyt wielkich ośrodkach miejskich. W Siedlcach też tak będzie. Ludzi zainteresowanych kulturą i słowem drukowanym jest więcej niż nam się wydaje, mimo iż odnosimy wrażenie królowania na ulicach, nad zalewem czy na jarmarkach hałaśliwego i natarczywego w swym prymitywizmie tłumu czcicieli chleba ze smalcem i ogórkiem (aczkolwiek dobre to jest też), disco-polo, używającego na co dzień języka w stylu p... k... ch... itp, dążącego celu głównego: fura, skóra i komóra. Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: Empik 19.05.08, 16:43 megica napisał: A że śmieci... to miasto w ogóle ma problem ze śmieciami wszędobylskimi, niestety na siłę nikogo kultury się nie da nauczyć. Niestety, ale w przypadku Siedlec odsetek tych niekulturalnych przewyższa wszelkie dopuszczalne wskaźniki. Przykład pierwszy z brzegu: ulica Kilińskiego na odcinku od ronda do dworca - w okolicach pubu pewnego znanego "restauratora" rzygowiny wesołych pubowiczów puchną na chodniku po kilka dni, w okolicach klubu bilardowego syf już przy wejściu na kładkę nad torami a na kładce kałuże moczu, w okolicach parkingu samochodowego w niesprzątanym od wieku rynsztoku, na resztkach mieszaniny zeszłorocznych liści i brudu ulicznego zaczyna porastać trawa. A przecież to właśnie rolą UM jest wysyłać specjalne patrole z miotłą i szmatą do walki z coraz bardziej zalewającym miasto brudem. Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Empik - W Tychach się dogadali 23.05.08, 14:51 To dziwne że Empik się nie dogadał MAX FILM-em, bo w Tychach jakoś mogli i fitnes klub też jest. natomiast u nas wcisneli Gymnazion a na empik nie starczyło miejsca to dziwne :( INFO: www.city-point.pl/ pozdr. ......... www.dnisiedlec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: Empik - W Tychach się dogadali 23.05.08, 22:16 ale to centrum handlowe.. wiec troche inna opcja.. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Empik 25.05.08, 09:50 > w TV Siedlce była sonda na temat > czyjego św patrona miasta mamy jarmark. Z kilkunastu osób wiedziało > może 3-4 Tak pokazała telewizja. Nie wiesz ilu osobom zadano pytanie, nie wiesz ile osób udzieliło prawidłowej odpowiedzi... Widzisz tylko to co zmontowano. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka1786 Re: Empik 20.01.14, 20:01 Empiku nie będzie szkoda no cóż architekt który opracowywał projekt woli zdradzać żonę niż zabrać się za zakończeniAJEe pracy tak Panie Piotrze P... pozdrawiam jedna z kochANEK.... Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Empik - a może tu 24.05.08, 17:02 Centrum Targowo-Wystawiennicze przy ul. Zbrojnej w Siedlcach Koncepcja: 2003-2004 Powierzchnia całkowita: 8300 m2 Kubatura: 70000 m3 Projektant główny: arch. Marek Bulak Opracował: arch. Piotr Próchenko, arch. Paweł Czernecki www.bulakprojekt.pl/index.php?ids=2&id2=4&page=5 A z doworcem PKS, przypominalo by galerie dworcowa w Głogowie pl.wikipedia.org/wiki/Galeria_Dworcowa_G%C5%82og%C3%B3w Jest tam supermarket i inne sklepy pozdr. ........ www.dnisiedlec.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik - a może tu 24.05.08, 20:13 > Centrum Targowo-Wystawiennicze > przy ul. Zbrojnej w Siedlcach Z wykorzystaniem hal PKP ? Odpowiedz Link Zgłoś
konard1 Re: Empik - a może tu 24.05.08, 22:39 klemens.klemens napisał: Centrum Targowo-Wystawiennicze przy ul. Zbrojnej w Siedlcach Z wykorzystaniem hal PKP ? YES, YES, YES :) pozdr. ............ www.dnisiedlec.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik - a może tu 25.05.08, 10:39 A to ciekawostka. Przypadkiem znalazł się inwestor z zasobami finansowymi? Poza tym hale, to własność miasta, a nie prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Empik - a może tu 25.05.08, 19:38 W tych halach zmieści się Empik, sklep benedyktynów i jeszcze miejsca dużo na przyszłość. Tylko jedno ale... te hale stoją poza miejscami zwyczajowo uznanymi za handlowe. I dojazd do nich nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Empik 22.08.08, 15:31 Dla podtrzymania tematu. Z Empikiem w S. jest jak z naszymi olimpijczykami w Pekinie, wszyscy chcą, nawet starają się, a wychodzi jak zwykle, czyli mniej niż zero. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Empik 22.08.08, 15:34 to zacznijmy mówić, że nie chcemy, jak w przypadku McD nikt nie chce a jednak jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Empik 22.08.08, 21:33 Eee tam nie chce... Pewnie większość się cieszy, ale wypada się krzywić, bo niezdrowe jedzenie, itp. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik 23.08.08, 22:14 Jedzenie rzeczywiście marne, ale kawę mają całkiem całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Empik 23.08.08, 23:11 > Jedzenie rzeczywiście marne Nie nazwałbym tego jedzeniem... ale jeden hamburger z McD powoduje że człowiek przez tydzień nie czuje potrzeby jedzenia :-) > kawę mają całkiem całkiem. Kawę? Nazywasz tę brązowawą ciecz kawą? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 26.08.08, 18:34 O co tu może chodzić? Klienci są, wręcz dopominają się takiego sklepu. Władze miejskie oświecone, wręcz po części inteligenckie, a nawet co wybitniejsi przedstawiciele z tytułami. Kuria biskupia, sądy rejonowe i okręgowe, radcowie prawni, notariusze, sędziowie i adwokaci. Miasto uczelni wyższych, niezliczonych szkół gimnazjalnych, licealnych i języków obcych, pełne poetów, muzyków, dziennikarzy, amatorskich aktorów, tancerzy i chórzystów, magistrackich, starościńskich i wojewódzkich urzędników, licznych medyków, farmaceutów, specjalistów laboratoryjnych, młodych inżynierów, bywalców Mylnej, Porannych Pantofli, Signora Caffettano, McPKP i niebawm McD. A "Empika" jak nie ma, tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 29.08.08, 13:33 Empik będzie w nowym budynku Galerii S... były chyba jakieś opóźnienia z budową, ale jak widać teraz prace trwają, wiem, ze w planach Empiku na ten rok było uruchomienie w Siedlcach sklepu, niestety przypuszczam, że bedzie jakieś opóźnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
endruuu Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 29.08.08, 14:20 Wysyłalem oststnio zapytanie do własciciela sieci empik po paru tygodniach otrzymalem odpowiedź że oczywiscie są zainteresowani ale niestety nie ma lokalu, który by ich zainteresował coś sie zmieniło? ... Mam nadzieję że tak i już niedługo w galerii S II będzie nowy EMPIK w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
endruuu Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 01.09.08, 14:38 I co z tym EMPIKiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 05.12.08, 01:09 endruuu napisał: > I co z tym EMPIKiem??? Mamy grudzień a pytanie wciąż bez odpowiedzi Niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
hmm.2 Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 11.01.09, 00:04 Witam, Nie mogę zrozumieć skąd ta wielka potrzeba posiadania Empiku? W Warszawie Empik jest najdroższą księgarnią..jest przecież internet w którym kupimy wszystko i to za mniejsze pieniądze. W Siedlcach są księgarnie, które mają na swoich półkach nie tylko lektury szkolne...Warto w takich miastach jak nasze wspierać to co już mamy. Jeśli juz będzie nie zarobi na siebie, takie jest moje zdanie, ale rozumiem, że prestiż miasta wzrośnie, bo w białej czy puławach mają..:) Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 11.01.09, 01:37 hmm.2 napisała: > Jeśli juz będzie nie zarobi na siebie, takie jest moje zdanie, ale rozumiem, że prestiż miasta wzrośnie, bo w białej czy puławach mają..:) A co mamy być gorsi od Lubelszczyzny ???? Mazowieckie żądzi w Polsce !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 11.01.09, 23:17 > Mazowieckie żądzi w Polsce !!!!!! Może i rządzi, ale co z tego dla nas wynika? My mieszkamy na południowym Podlasiu w mazowieckiem. Empik jest potrzebny i nie jest konkurencją dla istniejących księgarni. Inna nisza poprostu. Empik to prasa, w tym zagraniczna, płyty w tym z muzyką klasyczną, książki też, ale nie tylko dla młodzieży gimnazjalnej i licealnej. Odpowiedz Link Zgłoś
voytecnet Re: Empik - dlaczego tak trudno się rodzi? 15.01.09, 15:33 w ksiegarni sobie nie kupie filmow czy gier a i wybor jest o wiele mniejszy;p CHCE EMPIKA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Empik - może ktoś zaryzykuje? 15.01.09, 16:40 Empik deklaruje chęć współpracy z właścicielami księgarń na zasadach salonów partnerskich. www.empik.com/salony_partnerskie Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: Empik - może ktoś zaryzykuje? 09.02.09, 00:27 Z tym Empikiem to zagadka jakich mało. Tylu potencjalnych klientów dobija się o salon, ale jak na razie te apele odbijają się jak groch o ścianę. Z drugiej jednak strony apele wielu zwolenników MC's zostały wysłuchane (ciekawe, czy tam nadal ciągną pielgrzymki z całego miasta), to kto wie, może i w tym przypadku będą wysłuchane. Odpowiedz Link Zgłoś
sppam Re: Empik - może ktoś zaryzykuje? 10.02.09, 09:25 tramwajsiedlecki napisał: (ciekawe, czy tam nadal ciągną pielgrzymki z całego > miasta) Często przejeżdżam obok Mc`a i ku mojemu zdumieniu pielgrzymki są nawet w dni powszednie. Podobno zbierają się ludzie z pobliskich miejscowości no i z samych Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Empik 10.02.09, 14:31 a ja trochę fermentu muszę w tym wątku zasiać. wyobraźcie sobie, że jakiś lokalny przedsiębiorca zauważa brak takiego przybytku jak empik w siedlcach i postanawia otworzyć podobną księgarnię, tyle że bez nazwy empik nad drzwiami. co dzieje się dalej? otóż jeśli fatycznie jest zapotrzebnowanie w siedlcach na taki sklep, to ok działa dalej. co jednak stanie się jeśli w takowej chwili zjawi się empik i otworzy konkurencyjny salon? ano księgarnia lokalnego biznesmena padnie na ryj. ślepa wiara, oddanie i milość w logo rozłoży go na łopatki, ponieważ mimo gąb wypchanych frazesami o lokalnym patriotyzmie łby mamy wypchane reklamami i dlatego weźmie górę mentalność pokolenia logo. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Empik 10.02.09, 16:36 emektb napisał: > a ja trochę fermentu muszę w tym wątku zasiać. > wyobraźcie sobie, że jakiś lokalny przedsiębiorca zauważa brak > takiego przybytku jak empik w siedlcach i postanawia otworzyć > podobną księgarnię, tyle że bez nazwy empik nad drzwiami. co dzieje > się dalej? otóż jeśli fatycznie jest zapotrzebnowanie w siedlcach na > taki sklep, to ok działa dalej. co jednak stanie się jeśli w takowej > chwili zjawi się empik i otworzy konkurencyjny salon? > ano księgarnia lokalnego biznesmena padnie na ryj. ślepa wiara, > oddanie i milość w logo rozłoży go na łopatki, ponieważ mimo gąb > wypchanych frazesami o lokalnym patriotyzmie łby mamy wypchane > reklamami i dlatego weźmie górę mentalność pokolenia logo. > na tym właśnie drogi Emilu polega zjawisko siły marki ;-) Nie na sentymentach, być może niestety :-) zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik 17.02.09, 18:31 Budynek w budowie na rogu 11-Listopada i ks. Niedziałka mógłby z powodzeniem pomieścić w sobie całkiem spory empik. Znacie może gościa, który to coś buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Empik 17.02.09, 19:32 klemens.klemens napisał: > Budynek w budowie na rogu 11-Listopada i ks. Niedziałka mógłby z > powodzeniem pomieścić w sobie całkiem spory empik. Oj wątpię żeby Empik chciał w tym miejscu :) Oni mają swoich speców od lokalizacji, ścisłe centrum (Piłsudskiego czy AK) albo duże C.H. tak mi się wydaje, acz kolwiek kto wie napewno by to się wynajmującemu opłacało, w końcu najemca jest jednym z najbogatrzych firm w Europie, i tak mi się wydaje że jak by bardzo chcieli to wynajem całego parteru w np. Milenium czy Galeri S, nie robił by im problemu :) > Znacie może gościa, który to coś buduje? Ja nie znam, wiem tylko że ma coś wspólnego z elektryką :) pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Empik 17.02.09, 19:43 > Znacie może gościa, który to coś buduje? Mówią, że to zięć Strusa. Jeśli to prawda to będzie Mała GaleriaS. Nawet elewacja ma być wyłożona tymi samymi płytami. Jeśli to prawda.... Odpowiedz Link Zgłoś
ito25ms Re: Empik 18.02.09, 09:08 Byłem i jestem za lokalizacją na Morskiej. Budowa plomby ożyła w tamtym roku i zdaje się, że za jakiś czas będzie już gotowa przeszklona elewacja. Ciekawy będzie też dach ze świetlikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Empik 05.09.09, 01:37 budynek na morskiej "zamaskowany" siatką i ... stoi. A Empik-a jak nie było tak dalej nie ma ;D Odpowiedz Link Zgłoś
razowiec Re: Empik 09.09.09, 17:05 No właśnie. Komu by to przeszkadzało, gdyby był? Odpowiedz Link Zgłoś
hyperactive1 Re: Empik 09.09.09, 22:55 > No właśnie. Komu by to przeszkadzało, gdyby był? Oczywiście, ze nikomu. Mało tego, osobiście uważam, że jest to WSTYD dla miasta, które rzekomo jest prężnym ośrodkiem akademickim i kulturalnym bez tak oczywistego punktu zaopatrzenia w media kultury (nauki, sztuki, itp.). Po raz KOLEJNY jesteśmy nawet za Białą Podlaską, w której EMPIK jest i chyba radzi sobie dobrze, skoro istnieje. W końcu mamy ze dwie księgarnie przy Piłsudskiego, to nic, że reprezentują poziom z początku lat 90 (zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz), jest też jakiś kramik z płytami przy Placu 1000-Lecia i niezłomna szczęka z audio przy Atlasie... Pełen wypas, po co komu jakiś tam EMPIK? Propo uczelni, kultury i handlu - takie luźne dywagacje - zwróćcie proszę uwagę na bezpośrednie otoczenie Wydziału Nauk Ścisłych (róg 3 Maja i Armii Krajowej)... czy tak powinna wyglądać okolica poważnej uczelni? BARAKI, BARAKI, JESZCZE RAZ BARAKI + SYPIĄCA SIĘ MINI RUINA za przystankiem MPK... Szpetne, śmierdzące fryturą, parterowe drewniaki z badziewiem dla kontrastu zmiksowane z jakby na siłę upchniętą w ten koszmarny kompleks normalną restauracją... Żeby było zabawniej jest to ŚCISŁE centrum miasta oraz bezpośrednie sąsiedztwo dwóch dużych wydziałów AP... lata mijają, standardy coraz wyższe, ale oczywiście w Siedlcach NIKT nic nie zrobił w kierunku ogarnięcia tego bajzlu... CZY KTOŚ COŚ WSPOMINAŁ O EMPIKU?? WSTYD I WIOCHA!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Empik - a może jednak? 07.10.09, 12:35 W 2009 roku grupa chce otworzyć 61-73 placówki. W Polsce EM&F chce otworzyć 40-48 nowych placówek, w Rosji i Kazachstanie 11-15, na Ukrainie około 10. Nakłady na inwestycje mają sięgnąć w tym roku 117,6 mln zł. Do końca kwietnia grupa otworzyła już 26 nowych sklepów, zamknęła 18. Na koniec kwietnia liczba punktów wyniosła 651. stooq.com/n/?f=247521 Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Empik - czy będzie to w 2010? 14.01.10, 21:59 > Od 2007 roku firma tworzy salony w nowym formacie, odpowiadającym > potrzebom miast o wielkości od 30 000 do 100 000 mieszkańców. > Jest zainteresowana wynajęciem lokalu o powierzchni 200-300 metrów > kw. na parterze budynku w ścisłym centrum miasta. > Empik chętnie też rozpocznie współpracę z właścicielami księgarń. Może lepiej zamiast zamykać księgarnie np. Wiedza, dogadać się z empikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Empik - czy będzie to w 2010? 15.01.10, 10:42 > Może lepiej zamiast zamykać księgarnie np. Wiedza, dogadać się z > empikiem? Książka ma jedną zaletę, że nie traci szybko przydatności do spożycia. Filia banku lub coś takiego ma pewnie zalet więcej i niedługo na całej Piłsudskiego będą banki i telefonie komórkowe. Niestety. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik - czy będzie to w 2010? 17.01.10, 23:06 Chyba władze miasta mają jeszcze coś do powiedzenia. Przecież te banki i telefonie mogą się lokować w bocznych ulicach od głównych. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Empik - czy będzie to w 2010? 18.01.10, 10:25 Władze miasta przez tydzień nie mogły zmobilizować firmy odsnieżającej do pracy uczciwej , a ty myślisz ,że takimi sprawami się zajmą? Odpowiedz Link Zgłoś
cameel28 Re: Empik - czy będzie to w 2010? 18.01.10, 22:21 A co wladze lokalne moga miec do powiedzenia w sprawie tego czy w danym prywatnym lokalu przy danej ulicy wlasiciel wynajmie powierzcnhie bankowi a nie ksiegarni? Teoretycznie, jesli właścicielem lokalu jest miasto, mozna by promowac jakas grupe wynajmujacych tylko jak to zrobic i nie zostac oskarzonym o niegospodarnosc skoro wiadomo, ze bank dysponuje troche innymi srodkami finansowymi niz ksiegarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Empik 20.10.10, 13:33 www.empik.com/salony-partnerskie Lista planowanych otwarć na 2010: Gdańsk Manhattan - sierpień Tarnów Gemini - sierpień Grudziądz - sierpień Jastrzębie Zdrój Polimeni - wrzesień Warszawa Radzymińska - wrzesień Nowy Targ - wrzesień Wałbrzych Galeria Victoria - październik Przemyśl Sanowa - październik Malbork - październik Sieradz - listopad Może w 2011 roku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Empik 20.10.10, 16:24 W 2010 jest jeszcze nie obsadzony grudzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: Empik 04.02.11, 23:01 pojawiła się nowa lista na www.empik.com/salony-partnerskie Siedlec brak, a co ciekawe Empik ma pojawic się w Mińsku Mazowieckim.. hmm ciekawe gdzie dokladnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
klemens.klemens Re: Empik 05.02.11, 00:16 No cóż, z niewiadomych powodów empik na razie do S. nie chce wejść. Jeżdzimy więc nadal do Warszawy albo ... do Białej Podlaskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnysasaaa Re: Empik 05.02.11, 01:18 nie wierzę, ze ktos z Siedlec jezdzi do Białej do Empika , Myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Empik 06.02.11, 20:22 A najśmieszniej wygląda duży baner na kratownicy nad Piłsudskiego Chór Aleksandra Pustovalova bilety do nabycia CKiS (...) empik (...) A ja się pytam gdzie w S. jest ten empik ??? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Empik i Smyk zagoszczą w Siedlcach 20.01.14, 21:51 16/01/2014 Empik i Smyk otworzą swoje salony w nowej Galerii S w Siedlcach. Budowa Galerii S w Siedlcach wkracza w końcową fazę a jej otwarcie zaplanowano na koniec marca 2014 roku. [......] www.thecity.com.pl/Obiekty-handlowe/Najemcy/Empik-i-Smyk-zagoszcza-w-Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: Empik i Smyk zagoszczą w Siedlcach 21.01.14, 11:46 W końcu się doczekaliśmy, po wielu latach, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
drizzt1223 Re: Empik i Smyk zagoszczą w Siedlcach 22.01.14, 10:29 Oby to była prawda.... H&M, Smyk, Empik.... Warszawa byłaby nam już niemal niepotrzebna.... żeby jeszcze ich lekarze do nas przyjechali :D Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Empik i Smyk zagoszczą w Siedlcach 22.01.14, 10:44 Przyjeżdżają przecież przyjmują głównie prywatnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka221 Re: Empik i Smyk zagoszczą w Siedlcach 22.01.14, 12:15 Oby tylko promocje były te same co w Warszawie ,bo z tym różnie bywa w mniejszych miastach./raczej na niekorzyść tych mniejszych/ Odpowiedz Link Zgłoś