weselefigara 29.04.09, 16:16 Koło szkoły ósemki i gdzieś jeszcze widziałem ciekawe czy to będą kolejne puste straszydła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ygd Re: Nowe fotoradary 29.04.09, 21:14 W tych miejscach akurat, popieram. Więcej ze zdjęciami opisałem na stronie: www.esiedlce.pl/2009/04/29/nowe-fotoradary-w-siedlcach-niebawem/ Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Nowe fotoradary 29.04.09, 21:38 weselefigara napisał: > Koło szkoły ósemki i gdzieś jeszcze widziałem > ciekawe czy to będą kolejne puste straszydła A gdzie w Siedlcach są niby puste straszydła? Każdy z masztów jest przystosowany do przyjęcia skrzynki. Rzecz jasna wkładane są tylko z rzadka. Najczęściej oczko widzę na Sokołowskiej, ale może po prostu wkładają to tam wtedy, kiedy ja jestem w mieście (czyżby wiedzieli, że koło tego masztu najczęściej przejeżdżam?) Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Nowe fotoradary 29.04.09, 21:46 Ale w czym widzisz problem? Wystarczy nie łamać przepisów, albo jechać przez Rynkową :P Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Nowe fotoradary 30.04.09, 00:23 wiadomo, że ja nie łamię przepisów. Mój samochód się nie rozpędzi na takim odcinku do 50km/h :) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe fotoradary 30.04.09, 08:56 zniknął z Monte Cassino przy kosciele , ale sugeruje postawić na ul. Pescantina bo tam chodzą dzieci do PG4 i do szk. podstawowej nr.12 a wiele razy widziałem rozpędzajacych się od ronda przy Monte Cassino domorosłych adeptów formuły 1. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe fotoradary 30.04.09, 13:00 racja , dzisiaj wlasnie jechalem tamtędy i zobaczylem ze stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
best.andzia Re: Nowe fotoradary 06.05.09, 18:56 Jaki sprytny i jak prędziutko się poprawił hehe,kto by pomyślał,że bambi oprócz gotowych cytatów jest w stanie coś sam wydumać:) Jaka żmijka z ciebie......... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe fotoradary 06.05.09, 19:46 coś cie widze boli, pasuje tu jak ulał twoj tekst z innego postu :> Odpowiedz Link Zgłoś
best.andzia Re: Nowe fotoradary 06.05.09, 21:24 Nie lubię ludzi którzy korzystają z myśli innych,a poza tym fajnie jest cię prowokować........ Kobieta przewrotną jest:) Wyobrażam sobie Twoją złość i to jest też fajne. No i podoba mi się to,że tak śmiesznie aczkolwiek dość sprytnie wychodzisz z różnych sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 08:14 > Wyobrażam sobie Twoją złość i to jest też fajne. na to jest chyba nawet jakaś jednostka chorobowa, choć fotoradar tego nie zmierzy (bo o tym jest wątek a nie radość z irytowania innych, dodam tylko ze musiałabys duuuuzo popracować :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
best.andzia Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 18:12 Może i jest,jak jesteś taki cwany to proszę daj mi znać cóż to może być!!!!!!!!!!!;) A co do radarów-nie ma się czego obawiać kto przepisowo jeździ....i to tyle:) Bambuś bądź milszy dla innych!! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 19:24 > Bambuś bądź milszy dla innych!! ja zgorzkniały jestem ,to przez te pociągi B) Odpowiedz Link Zgłoś
best.andzia Re: Nowe fotoradary 08.05.09, 10:48 Nareszcie coś wiemo Tobie:) Ale dlaczego przez pociągi akurat????? dlaczego nie przez korki czy kierowców-baby???? Nie mogę z Tobą dojść do porozumienia:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Nowe fotoradary 06.05.09, 21:34 Buu, ja nie chcę fotoradaru na Warszawskiej :(( www.tygodnik.siedlecki.pl/t5219-nowe.fotoradary.htm Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 10:28 > Buu, ja nie chcę fotoradaru na Warszawskiej :(( Władza wie lepiej co Tobie jest potrzebne. Władza wie że Tobie nie jest potrzebna niezakorkowana Warszawska, tylko że Tobie potrzebne są fotoradary :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 11:54 To niech władza przesunie ten fotoradar spod Luxu w okolice skrzyżowania z Daszyńskiego, gdzie często dochodzi do wypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 12:00 Nie będzie władzy nikt dyktował co ma robić. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 12:52 >Suma inteligencji na planecie jest stała, >liczba ludności rośnie. >Aksjomat Cole'a i pewnie dlatego władza stara się mysleć za kretynów, oczywiście nie zawsze im to wychodzi zwłaszcza jak i kretyni są u władzy no ale coś trzeba robić by byc o krok do przodu. Załóżmy że z Warszawskiej zrobiliby czteropasmową jezdnie z ograniczeniem do 80km/h albo nawet 100km/h większośc jeżdziłaby i tak 20km/h więcej (patrz Warszawa). Podobnie jest z parkowaniem. Jak nie wolno to trzeba zaparkować na chodniku, najlepiej na samych skrzyzowaniu. W końcu władza stawia słupki by uniemozliwić parkowanie. Mimo to i tak znajdzie się kretyn co wjedzie 30 metrów dalej po przejściu dla pieszych (heh potrafi nawe zatrąbić na pieszego) albo ścieżce rowerowej by "zaparkować za słupkami" i tak mozna bez końca gdyż kretynów nie brakuje na świecie jak wynika z powyższego cytatu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 13:03 > i pewnie dlatego władza stara się mysleć za kretynów Przyjmijmy że nie napisałeś "kretynów"... :-) Chyba mamy trochę inną interpretację mojego siga :-) > i pewnie dlatego władza stara się mysleć za kretynów Jak władza może myśleć za innych skoro sama ma co najwyżej(*) tyle samo inteligencji co przeciętna? > większośc jeżdziłaby i tak 20km/h za to ci sami kierowcy gdy mają do dyspozycji 3 pasy to albo wloką się lewym z 50 na liczniku, albo ze szczęścia zygzakują od lewego do prawego, od prawego do lewego... > W końcu władza stawia słupki by uniemożliwić parkowanie. Bo władzy jest prościej uniemożliwić, zakazać niż zrobić coś co naprawdę poprawi sytuację. Zamiast drogi- garb, fotoradar i podwójna ciągła. Zamiast miejsc do parkowania- słupki. > tak mozna bez końca gdyż kretynów nie brakuje na świecie Zwłaszcza na naszych drogach :-) (*) tu się pojawia niezgodność w moim rozumowaniu- skoro są ludzie godzący się z tym że urzędnik wie lepiej co dla podatnika jest dobre, to świadczy go głębokim upośledzeniu tegoż podatnika... Z czego może (ale nie musi) wynikać że jednak większa część inteligencji na planecie należy do urzędasów wszelkiej maści i stanowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 13:22 no_login napisał: > > i pewnie dlatego władza stara się mysleć za kretynów > Przyjmijmy że nie napisałeś "kretynów"... :-) OK :) > > Chyba mamy trochę inną interpretację > mojego siga :-) > > > i pewnie dlatego władza stara się mysleć za kretynów > Jak władza może myśleć za innych skoro > sama ma co najwyżej(*) tyle samo inteligencji > co przeciętna? o tym napisałem ale nie zacytowałeś > > > większośc jeżdziłaby i tak 20km/h > za to ci sami kierowcy gdy mają do dyspozycji > 3 pasy to albo wloką się lewym z 50 na liczniku, > albo ze szczęścia zygzakują od lewego do prawego, > od prawego do lewego... te zygzakowanie mnie zawsze rozsmiesza :)))) > > W końcu władza stawia słupki by uniemożliwić parkowanie. > Bo władzy jest prościej uniemożliwić, zakazać > niż zrobić coś co naprawdę poprawi sytuację. > Zamiast drogi- garb, fotoradar i podwójna ciągła. > Zamiast miejsc do parkowania- słupki. Nie, nie ja miałem na mysli konkretną sytuację - chodnik na rogu skrzyżowania gdzie zaparkowanie pojazdu utrudnia widoczność innym kierującym oraz pieszym > > > tak mozna bez końca gdyż kretynów nie brakuje na świecie > Zwłaszcza na naszych drogach :-) > > (*) tu się pojawia niezgodność w moim > rozumowaniu- skoro są ludzie godzący > się z tym że urzędnik wie lepiej > co dla podatnika jest dobre, > to świadczy go głębokim upośledzeniu > tegoż podatnika... załużmy, że się nie zgadza ale czy to jest powód do łamania przepisów > Z czego może (ale nie musi) wynikać > że jednak większa część inteligencji > na planecie należy do urzędasów > wszelkiej maści i stanowiska... myslę że jest 50/50 :) doszedłem do wniosku, że to jest chyba dyskusja typu co było pierwsze jajko czy kura :))) chociaż w przypadku motoryzacji to chyba najpierw pojawiły się pojazdy a potem regulowano prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 12:33 czyżbyś jeździła niezgodnie z obowiązującą na tym odcinku prędkością... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
ygd Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 12:42 wredzioch napisał: > czyżbyś jeździła niezgodnie z obowiązującą na tym odcinku prędkością... wstyd Prawdę mówiąc to nie znam ludzi, którzy jeżdżą w 100% zgodnie z przepisami... "to se ne da" :) Z tym, że niestety spora część kierowców w ogóle sobie nic z przepisów nie robi, ostatnio jadąc na Warszawskiej właśnie (jakieś 5km powyżej prędkości dopuszczalnej) wyprzedziło mnie srebrne Audi A6, nie dość, że na podwójnej ciągłej, to na przejściu dla pieszych i po pasie do jazdy w lewo. Takim bym zabierał prawo jazdy. Inna sprawa, że fotoradary przeważnie stają w miejscach, gdzie mają przynieść właścicielowi określony zysk, a tak nie powinno być. Chociaż akurat u nas te 4 nowe są całkiem sensownie zlokalizowane, może z wyjątkiem tego na wspomnianej Warszawskiej. BTW, koło skrzyżowania z Daszyńskiego nie postawią, bo tam będą światła. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 13:00 ygd napisał: > Prawdę mówiąc to nie znam ludzi, którzy jeżdżą w 100% zgodnie z przepisami... Oczywiście że nie bo licznik ma jakiś dopuszczalny próg błędu ale i radar ma ustawione jakieś sensowne minimum tolerancji > Inna sprawa, że fotoradary przeważnie stają w miejscach, gdzie mają przynieść > właścicielowi określony zysk, a tak nie powinno być. Chociaż ale skoro są chętni do dlaczego na nich nie zarobić :)))) reguły są ustalone, jest oznaczenie prędkości i kontroli radarowej. Jak ktoś ma to w d**** to powinien liczyć się z kosztami. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 13:06 > ale i radar ma ustawione jakieś sensowne minimum tolerancji Nie zawsze. Na wylocie z Częstochowy na Katowice (zapomniałem nazwy tej miejsowości - chyba na W, zaraz za Cz-wą), straż miejska ustawia często swój radar. Ograniczenie jest do 70, radar robi zdjęcie od 71. Widziałem na własne, dodatkowo wzmocnione okularami, oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 14:01 no_login napisał: > > ale i radar ma ustawione jakieś sensowne minimum tolerancji > Nie zawsze. > Na wylocie z Częstochowy na Katowice > (zapomniałem nazwy tej miejsowości > - chyba na W, zaraz za Cz-wą), > straż miejska ustawia często swój radar. > Ograniczenie jest do 70, radar robi zdjęcie od 71. > Widziałem na własne, dodatkowo wzmocnione > okularami, oczy. Ale widziałaś zdjęcie z mandatem za przekroczenie prędkości o 1km/h czy subiektywnie wg własnego licznika oceniałeś kiedy następuje błysk? § 24. 1. Wartość średnia błędów wskazań prędkości podczas badania i sprawdzania przyrządu radarowego w znamionowych warunkach użytkowania nie powinna przekraczać ± 1 km/h. (Dziennik Ustaw z 2007 r. Nr 225 poz. 1663) skoro dopuszczalna jest taka tolerancja to nie można za nią karać Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 16:01 > Ale widziałaś zdjęcie z mandatem za przekroczenie prędkości > o 1km/h czy subiekt > ywnie wg własnego licznika oceniałeś kiedy następuje błysk? Stałem przy tym fotoradarze z 15 minut, widziałem że robi zdjęcia już gdy na jego wyświetlaczu było 71 km/h. Widziałem też na kompie strażników te zdjęcia. Czy wysłali do kierowców- nie wiem. > skoro dopuszczalna jest taka tolerancja to nie można za nią karać W Szwecji, nie wiem jaką dopuszczają tolerancję, każą już za przekroczenie o 1km. U nas też już zaczynają przebąkiwać o tzw programie "zero tolerancji". Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 20:55 Czasami fotoradar robi zdjęcia, żeby złapać tych co nie mają pasów. Proste? :) Trochę durne te fotoradary, tak samo jak głupotą jest stać na czerwonym świetle o 3 w nocy xD Nie wiem kogo się wtedy przepuszcza, żaby? :D Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 08.05.09, 09:42 > Czasami fotoradar robi zdjęcia, żeby złapać tych co nie mają pasów. > Proste? :) Proste:-) . . . . . . . . . Tylko że nieprawdziwe :-) A przy okazji jak rozpoznaje (fotoradar) kto nie ma zapiętych pasów? Bo nie robił wszystkim zdjęć, tylko tym co przekroczyli ograniczenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Nowe fotoradary 09.05.09, 09:22 Niestety prawdziwe i radzę obok fotoradarów przejeżdżać w pasach. Fotoradar nie robi zdjęcia, bo rozpoznaje, że nie masz pasów. Fotoradar robi fotki na głupiego, albo wyrywkowo. A mandat przyznaje pan policjant, który dzięki dużej rozdzielczości zdjęć jest w stanie nie tylko stwierdzić, czy masz pasy, czy nie, ale i odczytać numer z naklejki na szybie :) Zatem, zanim zarzucisz komuś nieprawdę sam się doedukuj, bo pouczających głąbów i tak mamy już dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Nowe fotoradary 09.05.09, 20:05 Oj prawdziwe, widziałem taka sakcję z radarem na Brzeskiej Pykał zdjęcie prawie każdemu migając fleszem, być może się uszkodził ale..... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nowe fotoradary 10.05.09, 07:03 > Niestety prawdziwe i radzę obok fotoradarów przejeżdżać w pasach. Zawsze jeżdżę w pasach :-) > Zatem, zanim zarzucisz komuś nieprawdę sam się doedukuj Pisałem o konkretnym fotoradarze działających konkretnego dnia. Robił fotki przekraczającym prędkość. > bo pouczających głąbów > i tak mamy już dosyć. Mądre słowa, waro się zastanowić nad tym co się samemu napisało. A i samokrytyka godna naśladowania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
best.andzia Re: Nowe fotoradary 10.05.09, 21:45 A czy ktoś zauważył,że na ul.Warszawskiej od zjazdu z mostu aż do ul.Daszyńskiego(nie pamiętam jak jest dalej)obowiązuje zakaz wyprzedzania!!! Nie wiem może się mylę,ale nie ma o co szumu robić-każdy jest kowalem swoich mandatów:) No i jeszcze chcę dodać,że na wyjeździe z Dylewicza powinien ciągle stać,nie radar<lecz policjant>przecież z tamtąd nie można wyjechać przez bałwanów którzy wyprzedzają na wysepkach zamalowanych zebrą. Chodzi o to,że nawet jeśli ktoś jadący zlewej ma chwilę słabości i chce cię przepuścić a z prawej jest pusto,to deb...jadący od strony siedlec łamie przepis dodatkowo lądując na twoim aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 14:28 Oczywiście że tak ;P To durne ograniczenie do 50km na godzinę może i daje więcej bezpieczeństwa na drogach, ale nie wiem kto z kierowców się do tego stosuje. O przepraszam, stosuje się jak stoi fotoradar czy policja z radarem. Jak było 60km to przynajmniej włączało się tą czwórkę i jechało jak człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 19:25 > To durne ograniczenie do 50km Ty to pirat widze jesteś :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 20:03 Noo ;) Ale taki bardziej niedzielny ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 20:09 To jeszcze gorzej. Taki pirat codzienny to chociaż ma wprawę w tym co robi a taki niedzielny to łatwo przecenia swoje mozliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Nowe fotoradary 07.05.09, 21:41 Raczej nie jest aż tak źle. Prawko mam już 10 lat, a moje piratowanie objawia się chyba najbardziej brzydkimi wyrazami na panów w bmw, co to mi się wpychają bezczelnie . Najgorzej, jak zapominam czasami o otwartych szybach ;) To niecodzienne zjawisko objawia się tylko jak jadę sama, bez osób towarzyszących ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii prędkość ... 15.05.09, 18:32 a czy ktos wie jakie jest ograniczenie prędkości na ulicy Pescantina gdzie stoi radar ? Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: prędkość ... 15.05.09, 18:40 Oj, czuję, że będzie dużo zdziwionych jak zdjęcie dostaną ;) Nawet autobusy MPK tam jadą za szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: prędkość ... 15.05.09, 18:41 Jak znaku nie ma to tyle co ustawa przewidziała :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: prędkość ... 16.05.09, 07:48 obawiam sie ze niewiele osób zdaje sobie z tego sprawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
krewy Ulica Pescantina - 30 km/h 16.05.09, 09:38 Jeśli sobie dobrze przypominam to przy zjeżdzie z ronda stoi znak uliczki osiedlowej z ograniczeniem do 30 km/h na całym osiedlu ( teren osiedlowy). Nie przypominam sobie aby gdzieś pomiędzy rondem a Osiedlem Roskosz stał znak który to znosi. Tak więc ulica Pescantina biegnąca przez pole też jest ulicą osiedlową i OBOWIĄZUJE NA NIEJ OGRANICZENIE DO 30 KM/H Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ulica Pescantina - 30 km/h- brawo ! 16.05.09, 10:03 ale chyba nikt nie jeździ z taką prędkością :/, dzisiaj "wypasiony" Golf II na rejestracjach WSI mało mnie tam nie rozjechał Zastanawiam sie na jaka prędkość ustawiony jest fotoradar Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 19.05.09, 20:20 krewy napisał: > Jeśli sobie dobrze przypominam to przy zjeżdzie z ronda stoi znak > uliczki osiedlowej z ograniczeniem do 30 km/h na całym osiedlu > ( teren osiedlowy). Nie ma takiego znaku. :)) Za zjazdem z ronda stoi znak B-43 strefa ograniczonej prędkości to tak dla ścisłości > Nie przypominam sobie aby gdzieś pomiędzy rondem > a Osiedlem Roskosz stał znak który to znosi. Tak więc ulica > Pescantina biegnąca przez pole też jest ulicą osiedlową i OBOWIĄZUJE > NA NIEJ OGRANICZENIE DO 30 KM/H Ciekawostką jest, że jadąc od ul.Romanówka w stronę ronda nie ma żadnego znaku strefy ograniczenia prędkości????? Proponuję nie jeździć w kierunku od ronda gdyż wpadamy w niekończącą się strefę :)) Ktoś dał ciała :)) albo znak strefy pomylił ze zwykłym ograniczniem Odpowiedz Link Zgłoś
oxylog Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 19.05.09, 22:31 Proponuję uważniej wjechać w osiedle od strony Garwolińskiej, znaki stoją tam od lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 20.05.09, 16:31 przyznam się że jechałem od ronda do ul.Romanówka i spowrotem. Prz najbliższej okazji sprawdze od garwolińskiej. Nie zauważyłem jednak jadąc spowrotem znaku końca strefy??? Jest? Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 21.05.09, 18:54 Objechałem 3 wjazdy w strefe - 1 od ronda - i 2 od Garwolińskiej i oznaczenie jest poprawne zarówno początku jak i końca. Jest jeszcze ciekaw oznaczenia wjazdu w strefe gruntową Podmiejską i nie wiem czy od strony zalewu do Żuławskiej lub Bieszczadzkiej jest jakieś przebicie??? Podsumowując - fotoradar stoi akurat w miejscu gdzie śmiało mozna by jechać 50. Jazda 30 na godz. to masakra. Dzisiaj rowerzysta jechał szybciej ode mnie :)))))) a przecież na rowerze w tym miejscu mozna śmignąć i 50 no ale rower nie ma rejestracji. Gdzie tu równośc dla użytkowników dróg?? Stawiając ograniczenia trzeba chyba pomysleć najpierw??? Na szczeście bywam w tamtym rejonie bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 21.05.09, 21:04 Stawiając ograniczenia tr > zeba chyba pomysleć najpierw??? tam jest : szkoła (gimnazjum) oraz szkoła podstawowa (nr.12) 2 przedszkola (po obu stonach) i żłobek i zapewniam Ciebie że nikt (lub prawie nikt) tam tyle nie jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 22.05.09, 10:40 Dla przykładu podam szkołę nr 5 na Dreszera. Bardzo niebezpieczne przejśćie na łuku Zbrojnej ograniczenie do w kontekście Pescantina tylko do 40. 30 km w tamtym miejscu i fotoradar to przesada Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 25.05.09, 17:58 > 30 km w tamtym miejscu i fotoradar to przesada co do fotoradaru to sie zgadzam, ja bym tam polozyl spiacych policjantow aby paru amatorow Kubiy urawlo zawieszenie bo i tak nikt nie jezdzi tam 30 , porownania do Dreszera zdecydowanie nie ma , na Pescantina samochody sie rozpedzaja bo z obu stron jest "z gorki" i auta sie dobrze rozpedzaja i takiego zageszczenia szkoł/przedszkoli nie ma jak na Dreszera. Polecam popatrzec jak dzieciaki staraja sie przebic na druga strone ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Ulica Pescantina - 30 km/h 21.05.09, 22:12 Dzisiaj rowerzysta jechał szybciej ode mnie :))) > ))) a przecież na rowerze w tym miejscu mozna śmignąć i 50 no ale rower nie ma > rejestracji. Gdzie tu równośc dla użytkowników dróg?? Żeby ta sytuacja przydarzyła Ci się kilka lat temu, to powiedziałbym, że to mogłem być ja :))) Na tym zjeździe, od Żuławskiej w kierunku Romanówki, rzadko kiedy jeździłem poniżej 40. Ale to już przeszłość - od kiedy wybudowali chodniki i wyznaczyli ścieżkę rowerową jeżdżę grzecznie 20. po wyznaczonej dla rowerów strefie :) Tak, że jak w przyszłości spotkasz na Pescantina (oczywiście na jezdni) rowerzystę to możesz mu zwrócić (grzecznie ;)) uwagę, że jedzie nieprawidłowo, ponieważ ulica, ta na całej długości, jest wyłączona z ruchu rowerowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 18.05.09, 19:19 stoi słupek na Sokołowskiej przy Feniksie Odpowiedz Link Zgłoś
wredzioch Re: Nowe fotoradary 25.05.09, 14:07 Kolejna nowość w Suchożebrach przy szkole. Powstają jak grzyby po deszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Nowe fotoradary 25.05.09, 14:14 To tak na sezon wakacyjny :) Ja się dzisiaj rozpędziłam na Warszawskiej i cos czuję, że prędzej czy później znajdę się w zasięgu Oka ;) Odpowiedz Link Zgłoś