gringo01 24.04.08, 21:31 podajcie prosze sprawdzony przepisn na masło. słyszałam o przepisie ze smietaną, która w składzie nie ma czegos tam, tzn. tego, co maja wszytskie inne. prosze o konkretne marki, np. śmietana z piątnicy i ile procent itp. z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zarowska Re: masło 24.04.08, 22:22 miło że w innym temacie Śmietana min.30% kremówka, nie do zupy i sosów, nie do deserów, zwykła z krótkim terminem spożycia. Pojemniki jak duży jogurt lub w woreczkach ( 0,5 l ). Nie patrz na producenta ,bo w różnych regionach polski są różni . Odpowiedz Link
termolek771 Re: masło 25.04.08, 09:28 w moim rejonie jest śmietana opolska w woreczkach foliowych czasami w pojemniku jak kefir, masło robi się od 1 do 3 minut Odpowiedz Link
edyta.irka Re: masło 11.11.08, 21:05 Śmietanka w szklanej butelce z kapslem ze sreberka - taka jak za czasów komunistycznych. W Warszawie znam jedno miejsce, gdzie można ją kupić. Na prezentacji wyszło masło z tej śmietanki, w domu też mi się udało Odpowiedz Link
cel42 Re: masło 01.12.08, 12:10 ja robię z śmietany, którą zbiorę z mleka bezpośrednio od krowy.po odlaniu maślanki,miksuję jeszcze ok15-30 sek.i dodaję 2 łyżki oleju-lepiej się smaruje Odpowiedz Link