bs.thermomix 29.07.09, 10:45 Gdzie kupić pszenice na chleb podawana w przepisach?Mam 20 ha pszenicy , ale nie wiem, czy się nada, dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atunia Re: pszenica 29.07.09, 15:01 Jak dojrzeje i zostanie wymłócona, to pewnie się nada. Pszenicę najczęściej można kupić przed świętami BN, na kutię. I ponoć bywa w nasienniczym, ja dotąd tam trafiałam tylko na żyto, ale ponoć miewają i pszenicę. Odpowiedz Link
basiar12346 Re: pszenica 07.08.09, 19:31 pszenica z nasienniczego się nie nadaję, bo jest preparowana do siewu, ale ja wszystkie zboża bez problemów dostaję w eko- sklepie Odpowiedz Link
atunia Re: pszenica 11.08.09, 09:11 Hm, o żyto się dopytywałam intensywnie i pani się zaklinała, że niczym nie preparowane, napisy oczywiście też przejrzałam, a nawet dokładnie oglądałam ziarenka. Czy na tej preparowanej pszenicy coś widać? Odpowiedz Link
0-kaj Re: pszenica 22.10.09, 10:28 Nie wiem czy widać. Nie znam się. Ja kupyję na bazarze na stoisku ze zdrową zywnością. Odpowiedz Link
majarzeszow Re: pszenica 12.04.10, 13:58 w Realu mozna i pszenice i zyto. na stoisku z maka. sa pakowane w kilowe, papierowe torebki (identyczne jak maka) zoltego koloru. na dole obrazek TM i podpis thermomix kupilam, wyprobowalam i dobre bulki wyszly - a TM mam dopiero od kilku dni Odpowiedz Link
atunia Re: pszenica 07.06.10, 09:02 Takie same paczki zboża z logo Thermomix pojawiły się w Kauflandzie, orkisz, pszenica i żyto. Odpowiedz Link
kamilcia_w Re: pszenica 30.06.10, 11:13 bs.thermomix napisała: > Gdzie kupić pszenice na chleb podawana w przepisach?Mam 20 ha > pszenicy , ale nie wiem, czy się nada, dzieki Skoro masz swoją pszenicę, ekologiczną, za darmo to po co kupować. Ja ziarna pszenicy i żyta biorę od wujka i mielę w TM. Odpowiedz Link