Gość: grooby IP: *.bulldogdsl.com 28.06.05, 22:05 Inwestujecie? Sam swego czasu zajmowałem się GPW, osiągałem nawet przyzwoite zyski ale od pewnego czasu stoję z boku. Za dużo negatywnych czynników, choć znajomi wciąż notują spore profity... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobisek Re: Portret krajowego inwestora 28.06.05, 22:44 Ja nie inwestuję. Mam dużo własnych pomysłów, w które inwestuję pieniądze. Zysk jest zdecydowanie większy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimum1 każdy orze jak może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:52 mi ubiegły rok przyniósł na giełdzie prawie 100% zysku,zarobione znad domowego biurka - bez konieczności wychodzenia z domu,zatrudniania pracowników,użerania się z ZUSem etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt Re: Portret krajowego inwestora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:55 napędzają klientów na giełdę, znaczy zaczyna się okres "przegrzania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guma Re: Portret krajowego inwestora IP: *.ds.ae.wroc.pl 28.06.05, 23:07 Dokladnie...kiedy zaczynaja sie pojawiac w mediach informacje o trwajacej hossie, oznacza to, ze jest przegrzanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galicyjczyk Re: Portret krajowego inwestora IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.06.05, 05:04 Tak sie sklada,ze przegrzanie to dobry moment na zakup akcji,zgadnij dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guma Re: Portret krajowego inwestora IP: *.ds.ae.wroc.pl 29.06.05, 08:11 Moze jestem laikiem, ale dla mnie to nie jest dobry moment do kupowania...prosze, napisz... Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? 28.06.05, 22:57 Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? To oszczędności z moich 3 miesięcy. Proszę o porady. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guma Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? IP: *.ds.ae.wroc.pl 28.06.05, 23:05 Witam! To pewnie jakis zart prawda? :) Nie obraz sie, ale z taka kwota na gieldzie...no co...nie, bez sensu..oczywiscie, ze mozesz zagrac...nie widze problemu...ale juz samo otwarcie i prowadzenie rachunku maklerskiego bedzie Cie kosztowalo okolo 50 zl... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.06.05, 23:18 To proste. Wiadomo, że jak się ma dzieci, to się ma wydatki. Zatem najlepiej za te 60zł kupić sobie zapas gumek - nie będzie się miało dzieci, nie będzie się miało wydatków, a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze będzie można wtedy korzystnie ulokować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galicyjczyk Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.06.05, 04:47 Ziarnko do ziarnka...Dobry nawyk,popieram i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? IP: *.label.com.pl 29.06.05, 09:39 Proponuję Lotto. Odpowiedz Link Zgłoś
remikane Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? 29.06.05, 12:47 LOL ! Ja też sobie jaja z totka robię ale niektórzy naprawdę mają farta i 60 złotych dziś "zainwestowane", przy kumulacji 7 milionów może przynieść niezłą stopę zwrotu;) www.calottery.com/WinnersGallery/ www.forbes.com/associatedpress/feeds/ap/2005/02/09/ap1817044.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalonymax Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? IP: *.chello.pl 29.06.05, 14:37 dziś jest losowanie lotto kumulacja 7mln zł 48 zakładów po 1.25 i już. To jest bardzo ryzykowna inwestycja, ale może dać bardzo ładną stopę zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalonymax Re: Mam 60 zł. Jak mogę j zainwestować? IP: *.chello.pl 29.06.05, 14:39 Przed napisaniem nie czytałem innych i przez to nie byłem orginalny:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek51 Czy już jestem niereprezentatywny? IP: *.teleton.pl 29.06.05, 06:48 Wygląda na to, że czas na inwestorską emeryturę, bo jestem o prawie 20 lat za stary i 0 6 lat za długo siedzę na giełdzie. Pozostałe średniówki rzeczywiście się zgadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
serwantes Re: Czy już jestem niereprezentatywny? 29.06.05, 09:38 Ciekawe skąd bezrobotni i studenci mają pieniądze na spekulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Czy już jestem niereprezentatywny? IP: *.devs.futuro.pl 29.06.05, 09:53 Ciekawe, że ponad 20% inwestorów to bezrobotni/emeryci/renciści następne 20% to studenci. Widać w naszym kraju dobrze się powodzi bezrobotnym/emerytom/rencistom że mogą sobie odłożyć na inwestowanie. Tylko dlaczego ja musze płacić duże pieniądze na bezrobotnych/emerytów/rencistów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Re: Czy już jestem niereprezentatywny? IP: *.net.autocom.pl 29.06.05, 12:30 Cos ty taki zazdrosny :) Jak oszczedza to ma :) A czasy studenckie to najlepszy okres na zeby zaczac oszczedzac i zarabiac - naokolo sa setki rzeczy ktore mozna robic i zarabiac pieniadze. ------------------------------------- Tygrysek republika.pl/forex_world/ - FOREX signals moosw.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson 150 000 - w co zainwestować ? IP: 199.64.72.* 29.06.05, 09:57 Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia giełdowego ale mam zamiar zainwestować bezpośrednio lub za pośrednictwem funduszy . A może Wy macie jakiś inny pomysł , który może przynieść satysfakconujące profity w perspektywie 3-5 lat ? R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: 150 000 - w co zainwestować ? IP: *.aster.pl 29.06.05, 10:56 spróbuj futures walutowe albo giełdowe - podwoisz w rok swoją kwotę, a bardziej prawdopodobne - przegrasz, w każdym razie będzie ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: 150 000 - w co zainwestować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:06 !!!!...w rzadnym wypadku nie graj na kontraktach walutowych jeżeli nie masz wiedzy i nigdy nie próbowałeś tego. Tak samo w przypadku akcji!!! Lepiej porozmawiaj z doradcą DB. Napowno pomoże Tobie podjąć słuszną decyzję:) www.deutsche-bank-pbc.pl/index2.php?s=pakiet_inwestor Pozdrawiam, :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l;e Re: Portret krajowego inwestora IP: *.aster.pl 29.06.05, 10:54 Zabrakło informacji jaki procent inwestorów ma 100tys lub więcej ulokowane na gieldzie? Ja mam kilkadziesiat tysięcy i bardzo sobie chwalę - najlepsze zajęcie w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
remikane Re: Portret krajowego inwestora 29.06.05, 12:15 "Inwestorzy skarżyli się na coraz większe kłopoty z płynnością na giełdzie, czyli zawarciem transakcji bez wywołania większych zmian notowań, i brak poszanowania akcjonariuszy mniejszościowych przez spółki giełdowe. - Na licznych spotkaniach inwestorzy byli też rozczarowani sposobem wprowadzenia podatku giełdowego. Skarżyli się na różne interpretacje przepisów. Niektórzy - zwłaszcza ci, którzy zrealizowali już zyski z akcji państwowego PKO BP - byli zaskoczeni, że muszą płacić podatek - powiedział przedstawiciel SII." Na naszej giełdzi nie dzieje się dużo i jest coraz trudniej zarabiać ze względu na płynność. Nieliczne przypadki to BIO, LPP i sektor bankowy/paliwowy. Dlatego czas przenieść część środków na inne giełdy. Bez problemu można otworzyć rachunek w E*trade, mają bardzo niskie prowizje. Polecam. PS Jakiś czas temu nie wiedziałem czy można bezpośrednio u nich otworzyć rachunek, bo nie chciałem składać zleceń w moim cdm'ie ze względu na wysokie prowizje, więc wysłałem zapytanie i oto odpowiedź: Dear XXX, Thank you for choosing E*TRADE Securities. We're glad to hear that you are interested in E*TRADE Financial's services. You may open an E*TRADE Securities account as an international investor. You may not, however, open an E*TRADE Securities account if you are a resident of Canada*, North Korea, Cuba, Libya, Iran, Iraq, Sudan, Montenegro, Angola, Burma or Australia**. In addition to the normal application you will need to complete the W-8 BEN form. You can download this tax form from the IRS website at www.irs.ustreas.gov or on the Find Forms page of the E*TRADE Financial website at www.etrade.com. You may download an account application from our website at www.etrade.com. Alternatively, if you provide us with your mailing address, we can send you our Personal Account Application kit. For further assistance, please use our E*TRADE Financial Help center at us.etrade.com/e/t/estation/helpcenter, or call us at 1-800-786-2575 or (916) 636-2510 if outside the US. * If you are a resident of Canada, please visit E*TRADE Canada at www.canada.etrade.com. **If you are a resident of Australia, please visit E*TRADE Australia at www.etrade.com.au. Sincerely, Wayne Marshall E*TRADE Securities Customer Service www.etrade.com Forgot your password? It's quick and easy to have your password reset online. Click here <<https://express.etrade.com/e/t/user/resetpassword>> or visit us at www.etrade.com <http://www.etrade.com/> and click on the "Forgot my password" link in the customer log on box. Complete three easy steps and we'll email you a new temporary log on password to get you started.Case #: 031220-391 ---------------------------------------------------------------------------- ------------------- Daytime Phone :not avalible/reserved Message :Can you tell me under what condition foreigner ( in this case citizen form Poland ) can open an E*TRADE Securities brokerage account??? us.etrade.com/e/t/home?gxml=jump/tpon_js.html&skinname=none&SC=NPND3TC Initial investment sum = $28,500 PS I did not find any info on the site, I'd be very pleased if you reply as soon as posible. Regards, XXX ---------------------------------------------------------------------------- ------------------- ------------------------------For E*TRADE Internal Use only---------------------------- Reference-Id: <XXX88931> ---------------------------------------------------------------------------- ----------- Mam konto i jestem bardzo zadowolony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astral Re: Portret krajowego inwestora IP: *.de.ibm.com 29.06.05, 13:08 Z jakiego rachunku korzystasz na etrade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barak Re: Portret krajowego inwestora IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.05, 12:22 W co i gdzie inwestują panowie w czarnych sukienkach i czerwonych beretach.Kasę mają ogromną, kościołów nie budują,,, Czy ktoś wie co robią ze szmalem? Odpowiedz Link Zgłoś
biznesforum Re: Portret krajowego inwestora 29.06.05, 12:27 PB szukuje jakąś aferę, a raczej jej ujawnienie. Sporo ludzi boi się teraz inwestować większe pieniądze, a z drugiej strony to można szykować luz w portfelach, bo jak to wybuchnie to sporo spółek poleci na łeb na szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowe możliwości ! Re: Portret krajowego inwestora IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.06.05, 13:02 Jeżeli chodzi o inwestycje to polecam system FOREX . W systemie tym istnieje możliwość inwestowania pieniędzy na rynku światowym. To jest zabawa ! Nie ma tu hossy ani bessy. Żeby w to wejść trzeba mieć min 5000$ lub równowartość tej sum.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikane Re: Portret krajowego inwestora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:08 Inwestowanie własnych ciężko zarobionych pieniędzy nie jest nigdy zabawą ośle! Odpowiedz Link Zgłoś