Gość: gutio IP: 82.112.147.* 02.12.05, 20:53 dzieki Ci Hydrotorze !!! wlasnie dzieki tobie kupilem sobie mieszkanko ! jestem w trakcie samochodu nie zawiedz mnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twardy25 Najdrozsze akcje swiata! 02.12.05, 21:27 Orgia trwa.Szalencze oderwanie od realiow nieprzerwanie kroluje.Kiedy nastapi otrzezwienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SqMile Orgia trwa IP: *.lambert.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:13 Wszyscy sie ciesza tylko twardy25 ma zmartwienie. Pozostaje mu onanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
twardy25 Re: Orgia trwa 04.12.05, 14:32 Gość portalu: SqMile napisał(a): > Wszyscy sie ciesza tylko twardy25 ma zmartwienie. Pozostaje mu onanizm. Zapobiega rakowi prostaty.Nie lekcewaz tak calkiem nauki.Czasem ludzie wyksztalceni maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zacho Re: Najdrozsze akcje swiata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:24 Nie za szybko, bo ta lipna (kilkuletnia) hossa jest efektem kiszenia się Funduszy Emerytalnych, które część kasy muszą lokować w akcje. A ponieważ kasa jaką mają jest ogromna w stosunku do giełdy to i efekt, gigantyczny popyt, przy małej podaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Najdrozsze akcje swiata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:27 ludziska, czytajac te wasze brednie naprawde mozna sie zdrowo ubawić:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Dlaczego lipna? IP: *.fn.pl 03.12.05, 15:23 Jak się nie ma akcji i wig uciekł ponad 1000pkt to lipna i teraz już wszyscy tylko na krach czekają, skąd ja to znam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 21:28 Spokojnie malutki. Ja mam ulokowany szmal w akcjach 5 spółek. Muszę przyznać, że trafilem w 10 :) zainvestowalem prawie 100 tysiakow, gdybym teraz je sprzedał mialbym dokladnie na dzien dzisiejszy 233 tysiące. Ale uważaj, zaraz PiS pokł€ci sie z samoobroną o stolki i wszystko spadnie. Jezeli do wtorku bedzie oki, to sprzedaje WSZYSTKIE i jade sobie na urlop. Jak wroce to cale 200 tysiaków ulokuje w jedna spółkę , której akcje spadną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymi Re: Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi IP: *.eranet.pl 02.12.05, 22:22 Pozostało tylko jeszcze kilka śmiałych rekomedacji domów maklerskich z wycenami spółek sięgających nieba.Nie mam nic przeciwko temu,jeśli są chętni do wypełnienia owych rekomendacji.Pozdrowienia dla KRACHA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi IP: *.chello.pl 02.12.05, 22:53 dziecianada i dzieciectwo /jak by rzekł gombrowicz/ kiedyś się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN A ja gram na wigu 20 i ostro tulę kasiorę aż IP: *.fn.pl 03.12.05, 00:33 mi kieszeń trzeszczy! Mam full kontraktów i opcji na wzrost i zarabiam gruby sos. A wy cieniasy się boicie kupować bo wam spadnie ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek002 Re: A ja gram na wigu 20 i ostro tulę kasiorę aż 03.12.05, 04:43 Gość portalu: REKIN napisał(a): > mi kieszeń trzeszczy! Mam full kontraktów i opcji na wzrost i zarabiam gruby > sos. A wy cieniasy się boicie kupować bo wam spadnie ha ha. ========================================= Kolega zaimponowalby mi moze, gdybym dowiedzial sie, ze ma ladna blondynke i dobrze mu stoi bez opadania. Rozmowa o pieniadzach to juz dla mnie przezytek. Chyba starzeje sie ... P.S. TSE - 10500 punktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Nie cierpię blondynek! IP: *.fn.pl 03.12.05, 09:42 Czemu akurat blondynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Może być wysoki brunet! BIsex w modzie! IP: *.orange.pl 03.12.05, 09:47 Odpowiedz Link Zgłoś
curious2003 do czasu Rekinku, popelnisz blad i szmal 03.12.05, 09:16 tak szybko odejdzie jak przyszedl hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasus3 POLSKA GIEŁDA I KASA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 09:37 Ludzie nie rozsmnieszajcie mnie ze bijecie taka kase na wig 20, kto z was probowal choc raz agresywnie tu zagrac? Wiecie co to znaczy! Polska gielda to gowno jezeli np. nie mozna sprzedac malego pakiety Cersanitu czy Ket przez caly dzien nie robiac zjazdu!! Widzieliscie co bylo z BPH pare dni temu? Zenada Zenada POZDRO dla rekinow z wig 20 czasami mlodym uda sie skubnac troche grosza i dostja zawrotu glowy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Rekiny/Mlodzi nie wiedza/zapominaja,ze gielda to IP: *.orange.pl 03.12.05, 09:46 tylko HAZARD...jak juz zachlysnie sie ta kasa,to... a te wszystkie rekomendacje/audyty renomowanych/najwiekszych...mozna o kant dupy...Taki M.L słono co rusz placi po 100mln$ kar ugodowych/prokuratorskich za swoje kolesioskie rekomendacje...audyty najwiekszych maja sie tak jak niedawne audyty Andersena dla Enrona/WordCom...Uwazajcie Rekiny...bo to tylko banka mydlana...domek z kart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Przecież nie tylko na wzrostach się robi kasiorę IP: *.fn.pl 03.12.05, 15:11 Na spadkach można fortunę zbić. Ja się dorobiłem na giełdzie w latach 2000-2002 kiedy była bessa i większość wtapiała. Teraz jest hossa i też zarabiam. Przeciętniacy tak właśnie myślą, że zarabia się na wzrostach. Otóż nie, zarabia się na ZMIANACH CEN ogólnie (można zarówno zarobić jak i stracić i na wzroście i na spadku) a cała sztuka polega na tym aby być zgodnym z rynkowymi rytmami czyli grać na spadek kiedy spada i grać na wzrost kiedy rośnie a nie odwrotnie a czy jest hossa czy bessa czy trend boczny to dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia choć ta ostatnia możliwość jest najgorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Ja jestem na giełdzie od paru lat i jestem na IP: *.fn.pl 03.12.05, 15:18 ogólnym bilansie dodatnim. Oczywiście miałem okresy strat ale to wtedy gdy odwracał się trend ale nigdy strata nie przekroczyła mi 20% portfela choć to i tak duży pułap i później odrabiam je z dużą nawiązką po przyłączeniu się do właściwefo trendu. Jak jest hossa to cały czas gram na zwyżkę stosując dyscyplinę zarządzania ryzykiem i w końcu będzie tak wysoko, że gwałtownie poleci i wtopię... chwilowo (dla mnie to nie pierwszyzna, nie raz to przeżywałem) ale później odrabiam to szybko i zarabiam dalej. A w trendach bocznych wystawiam opcje na wig 20 bo na kontraktach jest za duże ryzyko. Trzeba patrzeć i myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Ja jestem na giełdzie od paru lat i jestem na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 15:25 dobra podaj jeszcze wiek, adres, nr buta, karty kredytowej i na razie starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Ja jestem na giełdzie od paru lat i jestem na IP: *.chello.pl 03.12.05, 17:43 z glowa masz w porzadku idioto ? myslisz, ze jak napiszesz na forum ile to ostatnio zarobiles i jak dlugiego fajfusa masz to wszyscy wpadna w zachwyt. twoje opisywanie swojego postepowania swiadczy o amatorszczyznie. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
talos13 Re: Rekiny/Mlodzi nie wiedza/zapominaja,ze gielda 03.12.05, 23:19 tak masz racje to jest to samo co bylo w grecji w 2000 roku to wszystko banki mydlane aby zciagnac grosz uciulany od ludzi wycofujcie sie wszyscy jesli jeszcze jest czas , bo potem bedziecie plakac , zobaczycie ile afer wyjdzie po tym jak beda pekaly te niby dobre pewne akcje no i musze tu powiedziec o tych co graja bez pieniedzy kto sie zna na tym to wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: POLSKA GIEŁDA I KASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 09:55 Nie rozumiem tego belkotu synku. A moze wiesz juz co to sa futures ? Proponuje zrobic to co ja czyli 10 long na KGHM. Kazda zl na kursie akcji w gore daje mi 5 k zysku. Na razie wyczekalem 10 zl do groy i mysle, ze KGHM przebije 60 a moze i 70. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasus3 Re: POLSKA GIEŁDA I KASA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 11:20 Synku jak ja na fekach gralem to ty nie wiedziales co to gielda!!!!!! F na KGHM to dobry jestes zobaczymy jak z tego wyjdziesz??? Zobacz co to Volumen i dopiero glosuj a na fekach to graj na Korei!!! Pozdro dla dziecikaow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasus3 Re: POLSKA GIEŁDA I KASA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 11:23 Ja mowie o pieniadzach a TY chcesz na prowizje zarabiac!!!! Policz ile te Twoje longi:)) wartościują kretynie!!!! 10 longow dostajesz przy rachunku na 15 tys!!! Spadowa dla debili!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: POLSKA GIEŁDA I KASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:12 jak widac gielda nie słuzy niezrównowazonym psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
cheese.exe Re: Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi 03.12.05, 10:56 ...nic dziwnego że KGHM ciągnie do góry, takiego zapotrzebowania na surowce naturalne w dziejach historii świata jeszcze niebyło, pozatym optymistyczne prognozy pana premiera Marcinkiewicza odnośnie budżetu także odbijają się echem na parkiecie Warszawskiej giełdy, wiedzą to dobrze inwestorzy, brakuje tylko jeszce obniżenia stóp procentowych...a jeżeli chodzi o surowce to zapotrzebowanie rośnie, ale ten nieumiarkowany popyt spowoduje że ceny metali będą wyśrubowane pod niebo aż nagle skończą się i wszystko nagle stanie w miejscu - zacznie się nowa era...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 11:11 Odpowiedz Link Zgłoś
mobisek Ja tam wolę ... 03.12.05, 13:19 ... inwestować we własną firmę. :o) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Ja jestem na giełdzie odparu lat i jestem na IP: *.fn.pl 03.12.05, 15:19 ogólnym bilansie dodatnim. Oczywiście miałem okresy strat ale to wtedy gdy odwracał się trend ale nigdy strata nie przekroczyła mi 20% portfela choć to i tak duży pułap i później odrabiam je z dużą nawiązką po przyłączeniu się do właściwefo trendu. Jak jest hossa to cały czas gram na zwyżkę stosując dyscyplinę zarządzania ryzykiem i w końcu będzie tak wysoko, że gwałtownie poleci i wtopię... chwilowo (dla mnie to nie pierwszyzna, nie raz to przeżywałem) ale później odrabiam to szybko i zarabiam dalej. A w trendach bocznych wystawiam opcje na wig 20 bo na kontraktach jest za duże ryzyko. Trzeba patrzeć i myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Grać z trendem a nie wbrew! IP: *.fn.pl 03.12.05, 15:22 Wiem z doświadczenia już, że dużo bardziej się opłaca w trakcie hossy cały czas grać na wzrost i wtopić raz trochę na zmianie trendu po czym nie jest trudno to odrobić niż uparcie polować na złapanie szczytu jak to robi 90% baranów i wtapiać codzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunskiwierzyciel niech zyje grupa Boryszew ale za ...swoje!!!! IP: *.server.ntli.net 03.12.05, 15:24 Moj dluznik takze bije rekordy!, robi swietne interesy na warszwskim parkiecie! A takze wszedl juz w ponad picioletnia zwloke!! Na zdrowie!Niech zyje! szczegolnie jeden z akcjonariuszy Boryszew!, moj dluznik Niechaj zyje ale za... swoje i nalezne mi od pieciu lat wynagrodzenie powinien mi wyplacic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuo Re: niech zyje grupa Boryszew ale za ...swoje!!!! IP: 82.112.147.* 03.12.05, 21:55 wyslij do dluznika Sasze i po problemie mnie nawet ZUS splacil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunskiwierzyciel to nie moje metody! final blisko... IP: *.server.ntli.net 04.12.05, 12:54 mam kilku chetnych na odkupienie tej wierzytelnosci, ale pierszenstwo ma moj dluznik;tak mnie uczono i taki juz pozostane.Sasze pozostawiam innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REKIN Jeszcze 80% z was tutaj będzie kupowało akcje IP: *.fn.pl 03.12.05, 15:26 ... gdy wig20 będzie na poziomie punktowym dzisiejszego DAXa, wspomnicie moje słowa. Nikomu się to nie śni nawet bo jak się myśli o wciąż nadchodzącym od 3 lat krachu to ciężko aby się śniło. To nie będzie za miesiąc czy rok ale w tej dekadzie całkiem możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro jak na forumach tutaj tez masa zakompleksionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 15:28 czlowieczkow. Wytrzaskali pewno pare kilo zlociszy i ciesza sie jak dzieciuchy. Co jeden to wiekszy gieroj zarabiajacy kupe szmalu. W internecie pelno mitomanow. Szkoda, ze rzeczywistosc jest brutalna i kilkadziesiat % tzw inwestorow to zwykli dawcy kapitalu (oczywiscie nie bez sukcesow). A ci co mowia, ze gielda to hazard to najwieksi frustraci, ktorzy w ogole nie rozumieja zasad tu rzadzacych. Trudno - przeciez glupio sie przyznac do wtopy, wiec jakos trzeba to sobie wytlumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasus3 POLSKA GIEŁDA I KASA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:29 Ja mam to pier... na frustracje bo przez caly dzien nie moge skrocic pozycji na spolce - brak obrotow. Spolce z Wig20 wiec nie pleccie glupot o polskiej gieldzie. To jest raczej bazar z firmami a nie gielda. Bylem tu jak to sie tworzylo, bylem w czasie bessy, ale ostatno ucieklem na prawdziwe rynki bo cholera mnie strzela jak dwoch czy trzech cwaniakow moze ustawic kurs i do tego wcale nie trzeba miec duzej kasy. Zycze wszystkim duzych zyskow i prawdziwego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ge Re: POLSKA GIEŁDA I KASA IP: 82.112.147.* 03.12.05, 21:51 moze kolega za drogo chce spylic sprzedaj taniej znajda sie chetni nie wolno byc pazernym bo mozna dostac po lapkach bylo nie kupowac drogo gielda to zabawa na ochotnika, nie ma przymusu mozna zostac zegarmistrzem albo ogrodnikiem, taki spokojny zawod... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert G.Soros=największy hochsztapler giełdowy mówi: IP: *.orange.pl 03.12.05, 16:29 (...)Moim zdaniem ten dzisiejszy fundamentalizm rynkowy jest dla świata niebezpieczniejszy niż komunizm(...)Rozpowszechniony pogląd,że rynki zawsze dążą do równowagi nie jest bowiem prawdziwy.One przez połowę czasu dążą do równowagi a przez drugą-wręcz przeciwnie(śmiech).I nigdy nie wiadomo w której fazie właśnie jesteśmy.,bo to jest ruchomy cel(...)/"GW"14czerwca2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Entuzjazm jak w 1994 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:27 mamy formację 2x szczytu na wigu 20 przed nami raczej konsolidacja dystrybucyjna piewcą niekończących sie hoss radzę poczytać nie komentarze miejscowych analityków lecz raporty światowych banków inwestycyjnych a tam już od 2 -3 miesięcy mamy zmianę rekomendacji na neutralnie (Morgan Stanley) lub redukuj (Tempelton) przed nami korekta pytanie kiedy ruszy i o ile 300 czy 500 pkt? sygnałów na rynku az nadto wraz z ostatnia smieciową hossą wiem że ci co na akcjach napompowanych zaraz mnie zlinczują, ale się tym nie przejmuję bo rozumiem że ich interes jest gruntownie odmienny ja czekam na korekte bez strachu, a nawet z wytęsknieniem - będzie okazja dla tanich zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Entuzjazm jak w 1994 IP: *.aster.pl 03.12.05, 18:31 Spokojnie, to nie jest taka sytuacja jak w 1994 roku. Akcje też nie są wcale skrajnie przewartościowane. Dla zainteresowanych podaję parę danych a) początek kwietnia 2005: WIG20 = 1.999 a wskaźnik C/Z dla spółek WIG20 = 20,78 b) 17 sierpnia 2005: WIG20 = 2.229 a wskaźnik C/Z dla spółek WIG20 = 17,02 c) wczoraj: WIG20 = 2.582 a wskaźnik C/Z dla spółek WIG20 = 17,94 W stosunku do kwietnia indeks skoczył w górę o 29% a C/Z się zmniejszyło o 14%. Nie jestem piewcą hossy - mi też się zachowanie rynku nie podoba (też uważam, że to końcówka hossy) ale jeśli chodzi o wycenę to nie jest tak źle. Róznie może być - zawsze staram sie szukać różnych argumentów ale, póki co, jestem po długiej stronie rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: Entuzjazm jak w 1994 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 19:34 Dlatego nie stawiam daty kiedy nastąpi bo nie wiem może juz na Gwiazdkę a może dopiero na wiosnę nie obliczam wskaźników bo te mają mniejsze znaczenie w krótkim terminie zauważam zmiany na rynkach zachodnich wyzsze stopy tam oznaczają mniejsze ryzyko, a że duzi gracze w przeciwieństwie do naszych drobnych kieruja się w inwestycjach ryzykiem a nie zyskami więc zwyczajnie zaczna zamykać pozycje a bez nich my nie urośniemy w ogóle (poza niektórymi sredniakami i smieciami) to tylko tak dla przemysleń nowych, którzy jak widzę popłyneli na hossie przynajmniej psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Migór Re: Entuzjazm jak w 1994 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 18:40 Jestem z tobą. Od jakiegoś czasu - głównie gotówka. Ostatnio trochę hazardu (??) Jestem skłonnny postawić - zwróć uwagę że użyłem słowa hazardzisty a nie spekulanta-inwestora- cały swój tegoroczny zysk na bardzo głęboką korektę przed marcem tego roku. Oby nie było to coś więcej... W głębi duszy jestem bykiem. Już obstawiłem krótkie pozycje i zwiększam zaangażowanie na krótkich w20 - bo tu przegięcie jest największe (wystarczą zamieszki w chinach -na metalach, słaba zima w usa-na ropie , lub -u nas - kolejna "mądra" wypowiedź miłościwie nam panujących co do spółek skarbu państwa lub wydatków. O kurkach na wschodniej granicy nie wspomnę (pgn, pkn,puławy etc.) Jeszcze nie dorzuciłem kwestii budżetu i setki innych. Niestety okienko do napisania posta przyjmuje ograniczoną ilość znaków. Szaleństwo może trwać jeszcze długo i niewykluczone że pomylę się do do momentu i zdołowanie rynku nastąpi później. Niektórzy sporo jeszcze nawet zarobią na longach. Jestem jednak pewien, że im później nastąpi to tym bardziej będzie TO brzemienne w skutkach. Bedą pewnie nawet komisje, przesłuchania przed kamerami (u nas lub w usa) , szukanie winnych - którzy się znajdą oczywiście - tak jak się znaleźli winni LTCM i inni. Nie zmieni to jednak wyniku gry. Ustawiłem sobie psychologicznego stop losa na poziomie wartości osiągniętego w tym roku zysku z kapitału osiągniętego powyżej stopy lombardowej nbp. Rok był dobry więc się uzbierało. Dokupować będę po każdym tygodniu wzrostów. Zysku starczy mi do sierpnia przy wzrostach, kupując w tym tempie. Najwyżej rok będę miał na zero. Kontrakty mam letnie więc mam pół roku cierpliwości przed sobą (jeśli wig nie odwali numeru i nie wzrośnie wcześniej o kolejne kilkadziesiąt %. Liczę się nawet z likwidacją najbardziej stratnych, wcześniejszych kontraktów. Pierwsze już są blisko progu. se la vie. gdzie nie spojrzę tam sygnały załamania. Jedyne pytanie - kiedy? Tytuły w prasie identyczne z tymi sprzed poważniejszych korekt. Podział na byki i niedźwiedzie doprowadza do utarczek słownych a wręcz konfliktów i inwektyw. Ogromna ilość świeżej krwi na rynku grających bardzo agresywnie i lewarujących na potęgę. Na dodatek kochany A. Greenspan cokolwiek powie to daje ostrzeżenie (jeśli powiedziałby coś wprost to oskarżylibygo o wywołanie krachu... - więc trzeba czekać do jego emerytury aby nazwisko greenspan nie kojarzyło się w podręcznikach historii ekonomii z Drugim Wielkim Kryzysem.) Kończy się miejsce na posta - więc kończę i ja. ------------------------------------------------------------------------- Oczywiście ten post wywoła burzę obraźliwych ripost od inwestorów napalonych zyskami z ostatniej hossy, chwalących się od kiedy to oni nie grają i ile to bess nie zaliczyli. Oni mają marzenie aby hossa trwała wiecznie i każda osoba burząca ich marzenia traktowana będzie jako wróg publiczny nr. 1. Wielu już w myślach kupuje sobie nowe samochody i większe mieszkania. Postując o bessie - przerywa się im sielankę - informując o RYZUKU. Warto postować by przynajmniej niektórych ochronić. . Większość tych którzy spróbowali łatwego pieniądza zachowa się jak narkomani którym chce się uświadomić szkodliwość nałogu. Kijem go.. To jak powiedzieć komuś w trakcie stosunku że partner ma adidasa a tu guma spadła... powodzenia bykom i niedźwiedziom pozdro wasz.......... ______________________________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
andyl Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi 03.12.05, 19:07 Oj wy Polscy spekulanci od was nawet Wall Street moze sie tylko uczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Rekordy wszechczasów na warszawskiej giełdzi IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 02:33 Szanowni redaktorzy! Rekordy rekordami, ale po raz kolejny popełniacie błąd, który obnaza Waszą powierzchowną znajomość języka polskiego. Wyraz WSZECHCZASóW piszemy RAZEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na........ IP: 217.153.198.* 04.12.05, 09:44 Redaktorzy? Czy ja muszę od rana się denerwować? Nie rozśmieszaj mnie ,bo dostaję zajadów.Czytając ich brednie z rana mam większego kaca moralnego niż alkoholowego.Zastanawiam się czy aby nie ogłoszono wczoraj jakiejś amnestji dla zdrowych inaczej.To jest dopiero zaniżanie poziomu tego Forum.Pisanie dla samego pisania ,gadanie dla gadania a właściwie nie wiadomo o co chodzi.Jeden ;mądrzejszy "od drugiego ,a jacy wielcy inwestorzy .Większość obecnych na tym Forum to dla nich jakieś oszołomy,narkomani,marzyciele, i oczywiście hazardziści bez merytorycznej wiedzy o zasadach inwestowanie na giełdzie.Dodam jeszcze ,że większość tracących a nie zarabiających.Ja wam mówię STOP i sio z tego Forum z takimi frazesami.Kiedyś się wypowiedziałem w jednym z postów na temat stolika do szachów w parku i proponuję właśnie tam się udać i do woli dawać upust swoim własnym flustracją i potrzebą ciągłego dowalania innym.Część z tego ;doborowego" towarzystwa wzajemnej adoracji wciska jeszcze innym forumowiczom ,że głoszone przez nich słowa krytyki to nic innego jak tylko chęć niesienia pomocy przez bardziej doświadczonych i ;madrzejszych" tym mniej doświadczonym no i oczywiście głupszym.Nic bardziej mylnego i fałszywego.Dla ,których nazywają czasami oszołomami,mitomanami,cwaniakami a nawet idiotami cytat z Seneki-;Gubimy się naśladując innych: oddzielmy się tylko od tłumu, a wrócimy do zdrowia;.Miłego dnia Mario. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 10:33 uderz w stół a nożyce się odezwą. Jest Pan przyjacielem hurtora z oddzielonego fora z'wzajemnej adoracji" jak to sformuował Pan Soros? Stąd ten seneka. Ja już straciłam podczas poprzednich spadków bo słuchałam takich jak Pan którzy powtarzali że wszystko jes wporzo i nic tylko kaskę kosić. Oni też mówili i obrażali tych co ostrzegali. Czytam was regularnie ale dopiero Pana tekst zmusił mnie do napisania. Mówię Panu Mario DOŚĆ. Jest Pan zakłamanym i zadufanym w sobie osobnikiem i wszystkie złe posty opisujące Pana negatywnie zawierają wiele prawdy. Przez chwilę myślałam że się Pan zna na giełdzie. Nawet inwestowałam w Pana spółkę zarabiając. I co? Pana zdaniem giełda będzie tylko rosła w nieskończoność. Jak się ktoś nie zgadza z Pana zdaniem to chce go Pan wygonić z forum! Albo założyć własne. Co za hipokryzja. Niech Pan leczy swojego alkoholowego kaca i nie postuje tu więcej do wytrzeźwienia. Przez alkohol puszczają Panu zahamowania. Jeśli doradza Pan innym po pijanemu to współczuję tym którym Pan doradza. Ponadto pamiętam Pana tekst o tym co Pan zwykł robić w niedzielę a tu okazuje się że pierwszą rzeczą którą Pan robi w niedzielę rano jest wyładowanie swojej agresji na forum. To jest właśnie hipokryzja. Jest Pan przewrażliwiony na puncie swojej osoby, Nie zauważyłam aby ktokolwiek Panu dowalał ani też innym na tym wątku. Za to Pan zachowuje się bardzo agresywnie i jest Pan strasznie przewrażliwiony. To Pan pisze dla samego pisania i odreagowania frustracji. Ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na... IP: 217.153.198.* 04.12.05, 11:02 amigo daj na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amigo Re: Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:29 Nie za bardzo rozumiem. ???????????? Jeśli dotnkął Cię osobiście niedźwiedzi post A ndrzeja MIGóra - to przepraszam. Przecież postuję w tym stylu już od dawna i nigdy nie reagowałeś w ten sposób. Coś Cię ugryzło? Nie gram na Twoich spółkach, zresztą dość rzadko na spółkach będących tematami postów niezainicjowanych przeze mnie. Pieniądze wolą ciszę. Z doświadczenia powinieneś również wiedzieć, że jak się z kimś nie zgadzam to używam nicków łatwych do zidentyfikowania z moją osobą - konstruktywna dyskusja i nawet ostra krytyka rozwija i nie pogniewam się jeśli ktoś będzie odnosił się krytycznie do moich postów, nawet cynicznie lub prześmiewczo - pod warunkiem że będzie to walka na argumenty a nie na niecenzuralne słowa nietykiety. Nawet się ucieszę - zmieniam przekonania pod wpływem argumentów:-) Np. argument C/Z użyty przy ocenie przewartościowania spółek przez Sorosa dał mi wiele do myślenia - do sprawdzenia tych wskaźników i ich relacji do inflacji, pkb, realnych stóp procentowych, współczynników beta spółek i kilku innych danych historycznych-włącznie. Siedziałem nad tym w sobotę do drugiej w nocy aż mi padł monitor. Dziś od rana mogłem wrócić do analizowania jego uwagi i szykuję argumenty do posta polemizującego z jego opinią. Niestety to potrwa - dysk z mojego domowego komputera nie lubi się z biurowym pecetem. _____________________________________________________________________ Ramka na końcu strony była socjotechniką użytą do ograniczenia postów niekonstruktywnych. Dość skuteczną jakna razie - co widać po efektach. Była twoim zdaniem zbyt cyniczna? Faktycznie czytając ją teraz ponownie można ją uznać za "ostrą" - nie zmienia to faktu, że dotyczy dużej częśći inwestorów naszej dzisiejdzej giełdy (m.in. doświadczenie poniżej roku,zdobyte w trakcie hossy). Często wsadzam kij w mrowisko. Jednak wydaje mi się, że nie w żadnym wypadku pisane przeze mnie teksty nie obrażają nikogo - tym bardziej że nie są imiennie adresowane. Co cię ugryzło? Dlaczego znowu JA? pozdro ziomal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na... IP: 217.153.198.* 04.12.05, 11:31 Dobrze że czytasz Pana Mario i cieszę się że zarobiłaś{eś}. Ponoś i Kopenik był kobietą.Gdzie zwykłe ludzkie podziękowania.Ja nikogo nie namawiam do niczego i nie gadaj takich bzdur.Co do twoich strat do powiem tobie delikatnie ,ODP..się od mojej osoby i nie mieszaj mnie do tego.Treba się było uczyć.Nikt nie mówi o tym że giełda ma rosnąć w nieskończoność,ani nie namawia będąc na kacu kogoś do inwestowania.Demagogia i nic więcej nie przemawia w tej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 13:28 Na dodatek jesteś męskim szowinistą który nie wyobraża sobie że kobiety mogą też inwestować i interesować się polityka lub ekonomią. Zbytnio raziłoby to twoją męskość. Inwestowanie to psychologia. Możecie sobie liczyć te spółczynniki ryzyka lub sparcia i opory, ale i tak to kobiety mają lepsze wyczucie rynku i inwestują nie gorzej od mężczyzn. Są bardziej zdyscyplinowane i systematyczne. Ryzykują mniej i nie muszą wszystkim udowadniać jakimi są MACHO. Jesteś pewnie czerwony jak burak jak to czytasz Mario. Czy agresywne pisanie i używanie inwektyw podnieca Cię seksualnie? Pewnie stąd jesteś zwolennikiem długich pozycji. Czymś trzeba nadrabiać braki. Zobacz mario w słowniku co znaczy demagogia i przeczytaj swoje posty. Kto tu jest demagogiem szukającym poklasku ludu? Krytykując osoby o nastawieniu takim jak Krach (mniejszość) właśnie udowadniasz swoją demagogię. Tanimi chwytami. Typowo męską reakcją jest również uzywanie inwektyw gdy kończą się argumenty. Kobiety powinny być moderatorami forów. kobiet jest więcej niż mężczyzn. Dlaczego muszą ciągle udowadniać że nie są od nich gorsze. k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Riposta do tematu. Rekordy wszechczasów na... IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.05, 13:00 Mario. Uważam że jestes na tym forum człowiekiem o największym pojeciu z zakresu inwestowania. Posty Twoje czytam z wielką uwagą, wyciągam z nich wnioski, a część rad(chociaż żadko dajesz je wprost) wcielam do własnego portfela. Po kilku ostatnich wtopach myślałem nawet o wycofaniu się z giełdy, ale pomyślałem sobie:" Zostanę dalej, bo nie od razu Kraków zbudowano, nie tacy jak ja umaczali, ale potem z większym lub mniejszym skutkiem jakoś sobie radzili". Z kontekstu twojej wypowiedzi nie bardzo widzę po ktorej stronie barykady jesteś..? Opowiedz sie po którejś ze stron co do przyszłości naszej giełdy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: Rekordy wszechczasów na warszawskiej giełdzi 04.12.05, 10:42 Gość portalu: caroll napisał(a): > Szanowni redaktorzy! > Rekordy rekordami, ale po raz kolejny popełniacie błąd, który obnaza Waszą > powierzchowną znajomość języka polskiego. > Wyraz WSZECHCZASóW piszemy RAZEM! wyrazy można pisać ŁĄCZNIE lub rozdzielnie. na pewno nie 'razem'. 'wszech czasów' piszemy rozdzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Rekordy wszechczasów na warszawskiej giełdzi IP: *.toya.net.pl 04.12.05, 16:54 capitalissimus napisał: > wyrazy można pisać ŁĄCZNIE lub rozdzielnie. na pewno nie 'razem'. 'wszech > czasów' piszemy rozdzielnie. Mylisz się i to bardzo. I nie łap mnie za słówka, bo Twoja "uczona" uwaga traci jakakolwiek wartość, jeśli powielasz błąd redaktorków. Pogoogluj, jeśli nie masz odpowiedniego słownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Rekordy wszechczasów na warszawskiej giełdzi IP: 217.153.198.* 04.12.05, 17:36 Tak trzymaj caroll. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Rekordy wszech czasów na warszawskiej giełdzi IP: *.chello.pl 04.12.05, 14:29 nikt tu prawdy nie napisze , choć może i wygrał jak pracuje w Domu Maklerskim a reszta to reklamy........ ha, ha..... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Maklerzy to chyba pokupili sobie moherowe berety. 04.12.05, 15:33 A poza tym nie wiedzą co się w kraju dzieje. Przecież szalaje faszystosko- katolsko-kaczystoska junta, wszystko się wali, kapitał ucieka, inflacja rośnie, Michnik wariuje. Maklerzy-czytajcie jedynie obiektywną Gazetę Wyborczą!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Inwestorzy wiedzą o tym i dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 16:56 realizuja swoje zyski sprzedając na górce naiwnej polskiej leszczynadzie:P Odpowiedz Link Zgłoś