wowieck 18.04.06, 16:18 Warto wchodzic w Skotana, jest stosunkowo taniutki teraz. Chyba sie nie myle, jesli nie mam racji poprawcie mnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dopra Re: SKOTAN !! 19.04.06, 14:51 jasne, baardzo tani szczególnie biorąc pod uwagę że jeszcze niedawno kosztował 500 zł/akcję, ciekawe czemu taki tani jest teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
skitels1 Re: SKOTAN !! 19.04.06, 18:32 nie no nie wolno byc az tak cynicznym..... skotan czy tani?? hmmm...narazie uwazam ze nie. poczekamy tylko na jakąś szokującą wiadomosc którą napewno szykuje dla nas Pan K. i okaze się ze jednak dzisiejsza cena była baardzo niska:)) ja powiem tylko tyle mam w tej spółce 90% portfela..:)) poczekamy zobaczymy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SKOTAN !! 20.04.06, 16:00 ja dokupilem wczoraj Skotanu i mam teraz 70% portfela, ciekawe jak to bedzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia138 Re: SKOTAN !! 20.04.06, 16:05 Jak pójdzie w dół to wiadomo jak bedzie. Pójdziesz z torbami. Takiemu jak ty ani grosza bym nie powierzył. Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: SKOTAN !! 20.04.06, 16:32 no to odważny jesteś kupować skotka po "1.000 zł" wg starego kursu to trzeba mieć nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: SKOTAN !! 20.04.06, 16:50 Piszesz,że dokupiłeś,a w drugim watku pytasz czy warto po cenie 43zł. Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SKOTAN !! 20.04.06, 20:01 Od niedawna gram na gieldzie, ale gram naprawde baardzo mala kwota... rozumowalem w ten sposob ze skoro spadl z ok. 500zł do 44 to ze jest stosunkowo tani i ze jest to okazja aby go kupic, ale z tego co piszecie bylem w bledzie, mozecie wyjasnic o co dokladnie chodzi z ta stara cena "1000zl" ? Odpowiedz Link Zgłoś
s42 zadanie domowe 20.04.06, 20:37 sprawdź w słowniku znaczenie słowa "dyletant" i porównaj ze znaczeniem słowa "ignorant" ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: zadanie domowe 20.04.06, 20:39 daj spokoj tez byles taki madry jak rozpoczoles "inwestycje" Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: zadanie domowe 20.04.06, 21:14 Dokladnie. Ja dopiero zaczynam gre na gieldzie a "Wy" wymagacie ode mnie zebym odrazu wiedzial co i jak, gdzie i kiedy i dlaczego. To raczej z czasem przychodzi... Pytam bo nie wiem, chyba czesciowo po to jest forum... ja nie wiem, skad takie cwaniaki sie biorą... ehhh.... Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany Jedyne co od Ciebie wymagam 22.04.06, 14:02 to tylko tyle, żebyś zamiast GRANIA (bo grać to można na fujarze w orkiestrze dętej) na giełdzie INWESTOWAŁ (podobno można już inwestować w puzon w orkiestrze dętej). Odpowiedz Link Zgłoś
ksawon Re: SKOTAN !! 20.04.06, 23:20 Jak Cię czytam, to zastanawiam się czym zajmujesz się w życiu? Jaki masz zawód? Mam nadzieję, że nie zależy od Ciebie życie lub zdrowie innych ludzi. Na Skotanie zostały ustalone prawa poboru. Nie są one jeszcze widoczne, ale już są. A Ty kupiłeś już w momencie, gdy się nie należały. "Spadek" kursu to nie był spadek. Rynek dostosował się do faktu, że w ciagu kilku miesięcy liczba akcji zwiększy się kilkakrotnie (zdaje się, że 24 razy). Rada na przyszłość: jak dzieje się coś dziwnego z kursem to lepiej nie dotykaj tej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
ramiol Re: SKOTAN !! 20.04.06, 21:42 Ze względu na złą sytuację finansową spółki, jej akcje nie dają się wycenić metodami dochodowymi.Ale zastanawiam sie i to dość powaznie czy nie zainwestować w nią cześc mojego portfela.Nie zadługo jestem na giełdzie ale jesli macie swoje zdanie to bardzo proszę o wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: SKOTAN !! 21.04.06, 14:56 Hm zla sytuacja spolki????? Mozesz rozwinac temat;) Bo moim zdaniem tak nie jest - spolka wchodzi w biopaliwa i dopiero rozkreca interes. Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SKOTAN !! 21.04.06, 21:34 ksawon - wlasnie o takie kilka zdan mi chodzilo.. Prosze jeszcze o wyjasnienie gdzie zle rozumuje: skotan rozwija interes - biopaliwa, w Tv slyszalem ze skotan bardzo dobrze funkcjonuje, ma dobra pozycje na rynku itp., wiec postanowilem w to wejsc. Teraz akcje spolki spadly o ok. 10% ale jest chyba szansa ze sie odbije. Mam tylko 100 akcji wiec nie jest to chyba az takie ogromne ryzyko.. ciekawe jak bedzie w poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: SKOTAN !! 21.04.06, 22:00 Przeanalizuj kurs Alchemii (podobna sytuacja, emisja akcji z pp) i odpowiedz sobie na pytanie jak się zachowa kurs. Ja bym omijal teraz Skotan. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: SKOTAN !! 22.04.06, 13:26 Po ktorych pipkach ??? Jesli porownasz kurs alchemii np. po II pipkach ze styczni tego roku to zamkniecie w dniu odjecia pipek bylo 40 zl a doszlo do 70 zl. Jesli zas chodzi o I pipki to wybacz ale alchemia wzrosla KILKUSET krotnie jesli nie wiecej. WIEC GDZIE TU SPADKI?? GDZIE BANKRUTCTWO? Odpowiedz Link Zgłoś
ksawon Re: SKOTAN !! 22.04.06, 08:26 Nie umiem ocenić, czy akcje Skotanu spadną czy też wzrosną. Jeżeli w TV będzie nowy program o Skotanie, to ma szansę odbić się i jeszcze da Ci zarobić ;) Zrób tak jak vertical1 radzi. Decyzję musisz podjąć sam. Zwróć uwagę jeszcze na to na ile została wyznaczona cena 1 akcji Skotanu na początek sesji 13 kwietnia. Został on podany w komunikatach giełdy. To co masz na wykresie to cena ustalona przez rynek. Mi chodzi o cenę „teoretyczną”. Jak to znajdziesz to będziesz mógł sam określić czy kupiłeś tanio. P.S. Dopra też słuchaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=40440410&a=40561426 Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: SKOTAN !! 22.04.06, 13:33 Cos sie bedzie dzialo ze Skotanem!!albo pojdzie ostro w gore albo ostro spadnie;-P na co stawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany Re: SKOTAN !! 22.04.06, 14:07 Ale może też być bez zmian..ze wskazaniem na "ostro" :D Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany Re: SKOTAN !! 22.04.06, 14:06 Dzien dobry A czy Szanowny Inwestor słyszał o czymś takim jak DTL? Jeśli Szanowny Inwestor słyszał to aktualny DTL spółki SKOTAN wynosi 42,06 zarówno dla danych jednostkowych jak i skonsolidowanych. Pozdrawiam ps. A więcej Szanownemu Inwestorowi nie powiem bo TUTAJ SIĘ NIE POMAGA:) Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SKOTAN !! 24.04.06, 15:46 Przeanalizowalem sobie wykres Alchemi i tam nie bylo tak zle. Spadl ale potem sie odbil. Teraz na Skotanie jestem stratny 15% - wychodzic bo sam juz nie wiem? A moze lepiej poczekac na ogloszenie wynikow, ale nie moge sie doczytac w komunikatach kiedy jest ogloszenie, chyba jakos w maju. Sprzedac ze strata czy teraz uz siedziec w tym do konca... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia138 Re: SKOTAN !! 24.04.06, 15:51 Wyniki nic tu nie mają do rzeczy. Ta spółka nie wyprodukowała jeszcze ani litra biopaliwa więc jakie mają być te wyniki ? Takie jak były plus minus coś tam ale niewiele. To taka spółka. Jednym dała zarobić a inni stracą na niej kupę pieniędzy. Jak widze masz szansę wejść do tej drugiej grupy. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: SKOTAN !! 24.04.06, 16:42 Tez mam troche tego Skotona i bede siedzial do konca :-/ moze dobrego konca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: SKOTAN !! 25.04.06, 15:37 Dlatego wlasnie probuje sprzedac swojego Skotana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: SKOTAN !! 25.04.06, 16:44 Troszke boje sie tych akcji,sprzedalem po 47.4 a teraz kosztuja one ponad 50 .Trudno ,najwazniejsze dla mnie jest to ze daly mi 10 % w pare dni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SKOTAN !! 25.04.06, 17:06 nom, tak to juz jest "jak wszyscy mowia ze spadnie, to zazwyczaj urosnie i odwrotnie"... Niech strace, ale nie sprzedaje jutro ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: SKOTAN !! 25.04.06, 17:21 Do odwaznych swiat nalezy :-) nie korca ciebie jakies inne akcje? Odpowiedz Link Zgłoś
dopra Re: SKOTAN !! 25.04.06, 17:19 dobrze zrobiłeś, ktoś mógł podciągnąć żeby jutro wywalić i nieźle zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: SKOTAN !! 25.04.06, 19:38 jak spadną ponizej 40 to byc moze znow zakupie:-)moze znow ktos podciagnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wowieck Re: SKOTAN !! 25.04.06, 20:41 hmm.. tak, zastanawiam sie nad Swissmedem i staram sie cos analizowac, ale jako ze gram od niedawna to nie bardzo mi ta analiza idzie, nie wiem gdzie i od czego zaczac.. Moze ktos cos wie na temat Swissmedu? Odpowiedz Link Zgłoś
lotensin Re: Hehe skotek 58zl:) 30.04.06, 13:20 Kupując obecnie Skotan , kupujecie najdroższy balon na giełdzie !!! Biorąc pod uwag, że Skotan jeszcze tak naprawde nic nie wyprodukował i nie pokazał żdanego zysku, to kupowanie jego akcji po obecnym kursie przypomina skok na bu Odpowiedz Link Zgłoś
lotensin Re: Hehe skotek 58zl:) 30.04.06, 13:23 Kupując obecnie Skotan , kupujecie najdroższy balon na giełdzie !!! Biorąc pod uwage, że Skotan jeszcze tak naprawde nic nie wyprodukował i nie pokazał żdanego zysku, to kupowanie jego akcji po obecnym kursie przypomina skok na bandżi ale ze sznukra. Dupsko URWIE !!! Coś mi wczesniejszy post poszedl zanim skonczylem pisac :) Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Tak tak :) jak byl po 300, 400, 500 tez tak mowili 30.04.06, 21:30 potem jak byl po 40 to tez ze zaraz bedzie po 20, obecnie jest po 72zl. Po drugie jesli to jest balon to w niego nie inwestuj bo po co? Jeszcze polecisz za wysoko ta bio-rakieta? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkp Re: Hehe skotek 58zl:) 30.04.06, 21:34 balon balon...frazesy..zobaczycie jeszcze co bedzie sie dzialo .. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota751 ja tylko chciałam napisać, że w piątek weszłam 02.05.06, 08:06 w Skotan trzy razy. Po 61 - żal że sprzedałam już po 64. Potem po 70 znowu sprzedałam i kupiłma pod koniec sesji po 69 złotych. Teraz już nie mam zamiar sprzedać po 75 ale poczekam choćbym miała czekać nieco dłużej niż zwykle. Acha, już kiedyś miałam ten papier wportfelu, kupiony po 380 i też dobrze na tym wyszłam . Co prawda jest to jakby fenomen naszej giełdy, ale pieniążki się na nim zarabia, więc czemu nie zarezykować. W końcu cała przygoda z giełdą to ryzyko. DR Odpowiedz Link Zgłoś
skotan.eu Dalej trzymasz? 12.05.06, 13:26 I jak ma się Twoja inwestycja? Sprzedałeś, czy nadal trzymasz akcje? Zwróć uwagę jak zachowywał się kurs Alchemii. Odpowiedz Link Zgłoś