Dodaj do ulubionych

koniec błogiego spokoju

13.06.07, 22:11
Trochę dobrego klimatu globalnego i ciut lepsze dane (wcale nie są dobre) z
USA pozwalają przypuszczać że czerwcowa korekta (w odróżnieniu od majowej:-)
może dobiec końca. Nie dość że ładnie wszyćko rosło to jeszcze z usa przyszło
zezwolenie na dalsze zwrosty. Co tu jeszcze pisać - czekamy na pokonanie
poprzednich szczytów by uzyskać sygnał, że dzisiejszy dzień nie jest tylko
fałszywym powrotem pod szczyt. W przypadku braku przebicia szczytu będę się
przyierzał do krótkiej jak tylko zejdzie poniżej pierwszego zniesienia fibona
do szczytu.
ami
Obserwuj wątek
    • citro1 Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 22:28
      Ami spokojnie,poczekamy na inflację.Do konca tygodnia jeszcze dwie sesje.
      Natomiast prawdziwe oblicze rynku poznamy po po koniec czerwca.Te ruchy mozna
      olać.Juz dawno pisałem: co to za róznica,czy sp500 ma 1500,czy 1525.
      Podniecac sie wole czy innym:)pozdrawiam

A jeszcze tylko małe info: okonek bije bardzo ładnie na obrotóweczki,to jest to
      co lubią i co podnieca tygrysy
      • xtb Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:17
        Citro, nienawidze zdejmować okonków z haczyka, takie to łapczywe bestie, od
        razu łykaja przynete z haczykiem, masz na to jakiś sposób ?:)
        • siurak20 Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:31
          wracajac do gieldy to role sie odwrocily, jak zawsze nasze indeksy szly za
          indeksami usa tak teraz oni ida za naszymi. patrzac na wykres mam wrazenie ze
          dzisiaj cala sesje od nas odgapili :)
    • plessok Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:15
      sumie macie panowie racje,dzis byla publikowana bezowa ksiega,z ktorej
      jednoznacznie wynika ze gospodarka ma sie dobrze,a jedynie bolaczka sa
      nieruchomosci,najgorsze w calej historii to ze kredyty zaczynaja drozec,przez
      co mniej fuzji i nowych inwestycji

• elamigo1 Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:21
        informacje z beżowej księgi dotyczą przeszłości. Pondadto są napisane w sposób
        by każdy mógł odczytać to co chce. Bez globalnego ocieplenia dzisiejszy dzionek
        w usa wcale nie byłby tak emocjonujący. Na przykład bolączka dni ostatnich -
        ropa - nadal kłuje w oczy - ale dzisiaj przyszedł czas na olewanie zlych
        wieści. Czyli powrót do hossowego nastroju. Po danych o popycie konsumpcyjnym
        dane o inflacji powinny być jednoznaczne - ale zapewne to oleją jeśli tylko
        będą chcieli wzrostów. Pozostaje czeczać na realizację scenariusza sell in may -
        ale nie zdążyli więc sell in june and avoid the account pruned.:-0
        ami
        • plessok Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:34
          no moze byc i tak,dzis rozpoczyna sie dwudniowe posiedzenie BoJ,zastanwiam sie
          co zmajstruja z uwagi na taniejacy jen(malo kto pisze ale mamy przebicie
          poziomu z sierpnia 2002r)jeszcze jedna rzecz-po ostatnim posiedzeniu w
          japonii,zaraz w chinach rozszerzono zakres wahniecia juana(moga cos
          napsocic),poza tym dollar zbiera sily przed dalszym umocnieniem,a wiec
          wypadaloby wnioskowac ze jutro indexy beda in plus ,boo przeciez w piatek
          wiedzmy-no ja mam jedynie 2nfi i ze strata-wiec narazie dzielnie trzymam-tylko
          w dzien w dzien spada 5procent-a spasc 50 procent to potem musi byc 100procent
          wzrostu-chyba przez to nfi bede bankrutem
          • aquila7 Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:50
            Oj patrząc na wykres 2nfi to Ci sie nie trafiło za dobrze. Musisz o tej
            spółeczce mieć jakieś chyba dobre infa skoro dalej tam jesteś.
            • plessok Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:54
              potencjal nadziei sie wyczerpal,jedynie free float,no i na ciezkie czasy lepiej
              byc z ludzmi trzymajacymi wladze,wiem ze jest bardzo zle:(
              • plessok Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:57
                ja juz nawet wykresu nie ogladam,nawet nie ma konsolidacji
                • aquila7 Re: koniec błogiego spokoju 13.06.07, 23:59
                  Rozumiem że kurs Ci za bardzo odjechał w dół że nie chcesz tego przerwać?
                  • plessok Re: koniec błogiego spokoju 14.06.07, 00:03
                    cos na tym mialem w przeszlosci,ta spoleczka jest specyficzna,wiec do pewnego
                    momentu bede to miec-ostatnio mi kurs odjechal na dolarze nowozelandzkim
                    (zawiodla analiza zeby w poniedzialek byla interwencja banku centralnego),od
                    tego momentu zawsze stopa ustawiam-tylko z nfi jest problem ze stopem!
                    • plessok Re: koniec błogiego spokoju 14.06.07, 00:07
                      czlowiek sam nie wie co zrobic-swego czasu mialem higenike,a ze wole ciac
                      straty i odpracowac to bo niewiadomo co moze byc dalej,wiec w przypadku
                      hygieniki przy spadku 25procent posatnowilem po odbiciu zamykajac strate na
                      poziomie 15pocent,pech chcial czy nie,jakies towarzystwo stalo sie
                      akcjonariuszem i kurs jakby za grobow poszybowal daleko-ja osiaglem to samo
                      tylko mozolna praca,a tak patzrzylbym jak rosnie-masz tu babo placek-nigdy nie
                      wiesz co zrobisz dobrze-bede musial ciac,albo i nie:)))
                      • aquila7 Re: koniec błogiego spokoju 14.06.07, 00:12
                        Też miałem Hygienike i też źle wspominam . Tam były duże jazdy w obie strony i
                        mnie troche wyleszczyli . No ale ważne żeby ostateczna suma (zyski - straty)
                        była na plus. Czego sobie i Tobie życze.
          • fular1 Re: koniec błogiego spokoju 14.06.07, 00:12
            2 nfi to trzeba było miec jak pisałem - po 3 zł. a nie teraz kiedy ma to karkosik :/
          • aquila7 Re: plessok zaczarowałeś wczoraj 2nfi 14.06.07, 11:13
            :)
            • plessok :) 14.06.07, 12:23
              • plessok Re: krezus 14.06.07, 16:37
                w zasadzie mozna byc zadowolonym,volumen obrotow nawet wyniosl 600tys-zobaczymy
                co na jutrzejszej sesji-mam swoja teorie odnosnie dalszego rozwoju sytuacji,ale
                nie bede sie udzielac na forum-odprawilem odpowiednie modly,u pobliskiego
                szamana bylem,ale najbardziej przekonuje mnie p/e no i free float
                • plessok Re: krezus 14.06.07, 16:38
                  zadowolenia duzo nie mam,bo jak pisal ami moze to przekladac sie na obecna
                  sytuacje:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka