Dodaj do ulubionych

Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w sprawi

04.12.20, 17:47
praworządności bo nic na tym nie tracą.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:51
      Podzielam twoje zdanie
    • 100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:51
      I bardzo dobrze tym szybciej Polska zakończy nieopłacaną współprace z tym eurosojuzem.
      • buldog2 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 18:17
        Wypad PISowsko-sowiecki trollu. Nie będę z tobą rozmawiał, masz tu odpowiedniego partnera ludzikowo.
    • xerkses Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:51
      Nie tylko nie tracą a wrecz zyskują :).... wiecej do podzialu
    • comeaculpa Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:52
      Natomiast Polska i Węgry zbyt mocno ich już wkurzają. Postawa Polski przesadziła, że EU nigdy nie zaprosi do siebie Ukrainy.
      • j-k to akurat wiadomo od dwna. 05.12.20, 13:57
        comeaculpa napisał:
        > Natomiast Polska i Węgry zbyt mocno ich już wkurzają. Postawa Polski przesadzi
        > ła, że EU nigdy nie zaprosi do siebie Ukrainy.

to akurat wiadomo od dawna.

jeden utrzymanek a przy tym Kon Trojanski USA zupelnie Bruxelce wystarcza.
    • no-popis Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:53
      comeaculpa napisał:

> praworządności bo nic na tym nie tracą.
      A ja kibicuję Polsce.
      • comeaculpa Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 19:00
        Chcesz żeby Polska pozostała biedna i katolicka? Dlaczego tak źle życzysz Polsce?
        • adam.eu Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 19:04
          comeaculpa napisał:

> Chcesz żeby Polska pozostała biedna i katolicka? Dlaczego tak źle życzysz Polsc
          > e?

Raczej nie, on podobnie jak Rosja chce osłabić UE.
          • ktos_z_kosmosu Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 21:41
            adam.eu napisał:

> Raczej nie, on podobnie jak Rosja chce osłabić UE.

A po tym zdechnąć.
            Komosę ciężko się trawi.
      • adam.eu Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 19:03
        no-popis napisała:

> comeaculpa napisał:
        >
        > > praworządności bo nic na tym nie tracą.
        > A ja kibicuję Polsce.

Twój PIS to nie Polska.
      • 100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 09:05
        Polska nie ma nic do stracenia a do zyskania wszystko. W przypadku POLEXITU my zyskujemy a Eurosojuz traci. To są fakty.
        • mozart Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 09:22
          Polexit: Priwislinski Kraj jako zbuntowana prowincja Wielkiego Imperium Rosyjskiego po prostu wróci na kolanach do swej prawdziwej matki - Matki Rosji.
    • comeaculpa Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 21:15
      Co innego byłoby, gdyby Polska wpłacala do EU 15 mld. euro rocznie a dostawała od niej 5 mld.
      • motocyklista175 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 22:51
        Trzymam kciuki za Unię, żeby się naprawdę pisim kmiotkom postawiła.
        Może by wreszcie pisi seweryn zrozumiał cokolwiek.
    • adalberto3 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 03:23
      Poważne państwo wprowadza w takim przypadku retorsje. O nich trzeba już w tej chwili mówić. To element całej rozgrywki. W kolejności np. wstrzymanie rocznej składki, opodatkowanie firm z krajów UE działających w Polsce, cło wwozowe i tranzytowe pobierane na granicach.
      To wojna o polityczne zawłaszczanie UE, ustąpić nie można.
      • snajper55 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 03:58
        adalberto3 napisał:

> Poważne państwo wprowadza w takim przypadku retorsje. O nich trzeba już w tej c
        > hwili mówić. To element całej rozgrywki. W kolejności np. wstrzymanie rocznej s
        > kładki, opodatkowanie firm z krajów UE działających w Polsce, cło wwozowe i tra
        > nzytowe pobierane na granicach.
        > To wojna o polityczne zawłaszczanie UE, ustąpić nie można.

Niech posłowie PiS zrobią jeszcze kupy w sali plenarnej PE. Przecież to skandal, aby od Polski wymagać, aby nie łamała podpisanych traktatów! Jak oni mogą być tak bezczelni!

S.
      • 100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 10:11
        Nie po prostu wzorem Wielkiej Brytanii się wychodzi a wtedy bez problemu automatycznie wprowadza się cła, podatki itd. itp. chyba że konkretny kraj podpisze stosowne porozumienie dwustronne w którym można DOKŁADNIE i szczegółowo zawrzeć co i jak i kiedy. Polska jest tak dużym rynkiem zbytu iż po POLEXICE i tak firmy z Eurosojuza ustawiłby się w kolejce aby tu robić interesy bo jak nie one to ich miejsce zajmą Chińczycy czy inni przedstawiciele Dalekiego Wschodu.
        • motocyklista175 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 10:19
          Forumowy ekonomista jk ciebie ekonomii uczył.....
          • 100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:03
            Ja się odnoszę do powszechnie znanych podawanych przez członków rządu i koalicji Faktów i dokumentów a ze są one jakie są to nie moja wina ani sprawa. Prawda jest tak iż Polska dokłada do członkostwa w Eurosojuzie i POLEXIT jej się po prostu opłaci.
            • yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:04
              Zieeeeew...
        • margit49 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 11:34
          100xbeta napisał(a):

> Nie po prostu wzorem Wielkiej Brytanii się wychodzi

kowal konia kuje, a żaba nogę nadstawia
        • man_sapiens Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 22:00
          100xbeta napisał(a):

> Nie po prostu wzorem Wielkiej Brytanii się wychodzi a wtedy bez problemu automa
          > tycznie wprowadza się cła, podatki itd. itp. chyba że konkretny kraj podpisze s
          > tosowne porozumienie dwustronne w którym można DOKŁADNIE i szczegółowo zawrzeć
          > co i jak i kiedy. Polska jest tak dużym rynkiem zbytu iż po POLEXICE i tak firm
          > y z Eurosojuza ustawiłby się w kolejce aby tu robić interesy bo jak nie one to
          > ich miejsce zajmą Chińczycy czy inni przedstawiciele Dalekiego Wschodu.

A co zrobiłyby firmy z Polski?
      • stasi1 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 23:06
        Poważne państwo liczy czy wojna ta ma jakiś plus. Nasz rząd twierdzi że nie możemy ustąpić w sprawie sądów bo jak tu ustąpią to okaże się że można nawet pisowców wsadzać do więzienia. I dlatego nie może ustąpić. Później się sprzeda to że to wina Tuska i ciemny naród znowu będzie ich nosił na rękach.
        Norwegia nie należy do UE a jednak płaci składki członkowskie. I chyba im się to opłaci skoro nic nie mówią że nie będą płacili
    • mozart Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 09:19
      Tylko gospodarczy PiSdziec może obalić PiSbolszewików.
      • 100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 13:32
        Jak gospodarczy skoro Polska dokłada do członkostwa a nie na nim zarabia?
    • niegracz Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 10:13
      Jak Unia się nie cofnie to będzie veto;
      Unia dostanie czkawki;
      potrzebne są zmiany w Unii.
      • 100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 13:31
        Eursojuz trzeba rozwalić i po stosownej kwarantannie trwającej minimum dekadę zbudować na nowo jak kopie NAFTA czyli sama gospodarka bez polityki bez nad państwa bez idiotycznego braku granic itd. itp. Ale to się stanie i to niedługo Wielka Brytania czyli jeden z potężnych przez lata filarów najpierw EWG potem UE pokazał że ma dość lewackich pomysłów Eurosojuza i wyszedł. Jak do WB dołączy Polska i Węgry to ten twór się po prostu zacznie chwiać i się rozsypie. Z korzyścią dla wszystkich oprócz Niemiec. .
        • yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:06
          Jezu. Powiedz prowadzącemu, że naprawdę są ci jeszcze potrzebne kursy językowe. Raz zęby bolą, a dwa kamuflaż ci spada.
          • j-k nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:15
            yoma napisała:
            > Jezu. Powiedz prowadzącemu, że naprawdę są ci jeszcze potrzebne kursy językowe.
            > Raz zęby bolą, a dwa kamuflaż ci spada.

Panienko, nie gryziemy po kostkach - jak jamnik - tylko odnosimy sie do meritum.

a meritum jest takie , ze Polska przystepowala do wspolnoty gopodarczej (EWG)

ktora to przepotwarza sie w Eurosojuz - co nie kazdemu odpowiada.

Mnie tez nie.

• snajper55 Re: nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:27
              j-k napisał:

> yoma napisała:
              > > Jezu. Powiedz prowadzącemu, że naprawdę są ci jeszcze potrzebne kursy jęz
              > ykowe.
              > > Raz zęby bolą, a dwa kamuflaż ci spada.
              >
              >
              > Panienko, nie gryziemy po kostkach - jak jamnik - tylko odnosimy sie do meritum
              > .
              >
              > a meritum jest takie , ze Polska przystepowala do wspolnoty gopodarczej (EWG)
              >
              > ktora to przepotwarza sie w Eurosojuz - co nie kazdemu odpowiada.
              >
              > Mnie tez nie.

Pomyliło ci się. Polska nie przystępowała do EWG. Polska przystąpiła do Unii Europejskiej.

S.
              • j-k cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:31
                snajper55 napisał:

> Pomyliło ci się. Polska nie przystępowała do EWG. Polska przystąpiła do Unii Eu
                > ropejskiej.

Nic mi sie nie üpmylilo, bo przystepowala do wspolnoty gospodarczej (i dlatego przypomnialem skrot EWG)

w 2004 Unia jeszcze ambicji politycznych nie miala.

ma je dopiero teraz - od kilku lat.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.

od 37 lat w Starej Unii-
                • snajper55 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:53
                  j-k napisał:

> snajper55 napisał:
                  >
                  > > Pomyliło ci się. Polska nie przystępowała do EWG. Polska przystąpiła do U
                  > nii Eu
                  > > ropejskiej.
                  >
                  >
                  > Nic mi sie nie üpmylilo, bo przystepowala do wspolnoty gospodarczej (i dlatego
                  > przypomnialem skrot EWG)
                  >
                  > w 2004 Unia jeszcze ambicji politycznych nie miala.
                  >
                  > ma je dopiero teraz - od kilku lat.
                  >
                  > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  >
                  > od 37 lat w Starej Unii-

Nie. Polska nie przystępowała do wspólnoty gospodarczej tylko do Unii Europejskiej, opartej na zasadach, które dziś rządy Polski łamią.

S.
                  • j-k Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 15:01
                    snajper55 napisał:
                    > Nie. Polska nie przystępowała do wspólnoty gospodarczej tylko do Unii Europejsk
                    > iej, opartej na zasadach, które dziś rządy Polski łamią.

bzdety.
                    w 2004 nie bylo ani slowem mowy o tym, ze "niesluchanie sie" wytycznych Bruxelki

- beda sankcje gospodarcze.

to nowy pomysl - w obrocie politycznym od zaledwie kilku lat.
                    • buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 15:42
                      Bzdura.
                      Unia nie wymaga, żeby Polska słuchała tego, co kto inny sobie wymyśli, a wyłącznie przestrzegała prawa, które jest zapisane w traktatach i Konstytucji, i na które pomysły i wymysły nie mają wpływu.
                      Borygo było dzisiaj z większą ilością fuzli, niż zwykle.
                      • j-k Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 15:53
                        nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do UE, nie bylo mowy o

wprowadzaniu jakichkolwiek sankcji dla "niepokornych"
                        • adam.eu Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 16:17
                          j-k napisał:

> nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do
                          > UE, nie bylo mowy o
                          >
                          > wprowadzaniu jakichkolwiek sankcji dla "niepokornych"

Dosłownie tak nie było. Było tylko i wyłącznie czy aż o przestrzeganiu prawa unijnego. Zapomniałeś, czy świadomie wprowadzasz w błąd?
                        • buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 16:37
                          Nie było potrzeby penalizacji czynów, których nikt nie popełniał.

j-k napisał:

> nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do
                          > UE, nie bylo mowy o
                          >
                          • adam.eu Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 16:49
                            buldog2 napisał:

> Nie było potrzeby penalizacji czynów, których nikt nie popełniał.

Nie pamiętam dokładnie, ale w dyskusji było uwzględnione, że część swoich praw Polska musi scedować na UE. Między innymi głosowałem za UE ponieważ pod względem prawa bardziej wierzyłem im niż naszym.
                            • buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 06.12.20, 07:46
                              I ja też, właśnie z tego powodu.
                              A jeszcze świeżo w pamięci miałem "patriotyczne" wyczyny Łopuszańskiego, Niesiołowskiego (jeszcze jeden, ale nazwiska s..syna zapomniałem), Konwent św. Katarzyny, wezwania Ojca Dyrektora do odżydzania Polski i konferencję w Mierkach (AWS), na której ustalono, że trzeba zawsze powtarzać, że trzeba walczyć z korupcją i wypisywane jedną ręką przelewy na kampanię Krzaklewskiego.

adam.eu napisał:

> buldog2 napisał:
                              >
                              > > Nie było potrzeby penalizacji czynów, których nikt nie popełniał.
                              >
                              > Nie pamiętam dokładnie, ale w dyskusji było uwzględnione, że część swoich praw
                              > Polska musi scedować na UE. Między innymi głosowałem za UE ponieważ pod wzglę
                              > dem prawa bardziej wierzyłem im niż naszym.
                        • buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 17:03
                          Podobnie, nie było sankcji nakładanych na państwa propagujących pedo i zoofilię.
                          Jeśli Polska zostanie w Unii, pewnie i to się zmieni.

j-k napisał:

> UE, nie bylo mowy o
                          >
                    • 100xbeta Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 17:42
                      Ja określiłbym to inaczej. Polska przystępowała do tworu który już zwał się UE ale działał jeszcze na zasadach zbliżonych do innych wspólnot gospodarczych. Funkcjonowały normalnie granice wraz z kontrolą paszportową funkcjonowały narodowe waluty itd. , itp. Dopiero potem wdrożono sztuczną walutę i zaczęto przekształcać UE w rodzaj super państwa gzie państwa narodowe są czymś w rodzaju prowincji czy też stanów / republik związkowych jak kto woli. To nad państwo rości sobie prawo do traktowania innych państw z góry i narzucania im własnej woli. Czyli dokładnie tak samo jak to czyniła ZSRR. Dodatkowo za członkostwo w tym związku się płaci i to sporo + ma się zakaz obciążania firm rodem z innych państw związku podatkami czy jakimiś opłatami dodatkowymi po za tymi co pacą u siebie. To nie do końca jest fer zwłaszcza w przypadku państw biedniejszych. A z dotacjami to różnie bywa często dostaje się nie na to co się chce a i warunki ich otrzymania często są średnio korzystne na biorących. Polska akurat w końcowym efekcie wychodziła na zero lub dokładała o czym świadczyły dokumenty przedstawione przez rząd. Dodatkowo nie każdemu pasuje bycie chłopcem do bicia stosowanie się do czasem dziwnych pomysłów urzędników UE. Tak więc już mamy - BREXIT doszedł do skutku a czy będzie POLEIXT i WEGEXIT to już zależy od UE czy pójdą tam po rozum do głowy.
                      • j-k cieszy mnie, ze ktos podziela moje uwagi. 05.12.20, 17:47
                        wlasnie dokladnie tak bylo.

UE idzie od dawnej dobrowolnej wspolnoty panstw - w strone dawnego ZSRR czyli Eurosojuza.

- czy to sie uda to pokaze poparcie. lub opor panstw czlonkowskich.
                        • snajper55 Re: cieszy mnie, ze ktos podziela moje uwagi. 05.12.20, 18:35
                          j-k napisał:

> wlasnie dokladnie tak bylo.

Bezczelnie kłamiesz.

S.
                          • j-k nie... 05.12.20, 21:07
                            snajper55 napisał:
                            > Bezczelnie kłamiesz.

nie .
                            to ty mi bezczelnie imputujesz klamstwa.
                        • adam.eu Re: cieszy mnie, ze ktos podziela moje uwagi. 05.12.20, 18:36
                          j-k napisał:

> wlasnie dokladnie tak bylo.
                          .........................................
                          Dokładnie, to jest tak, że jest monopartyjność jak w PRL, jak w PRL nie ma żadnego trójpodziału władzy, jak w PRL pluje się na zachód ze wszystkim.
                      • adam.eu Bzdury dla tych, co nie pamiętają faktów. 05.12.20, 18:31
                        100xbeta napisał(a):

> Ja określiłbym to inaczej. Polska przystępowała do tworu który już zwał się UE
                        > ale działał jeszcze na zasadach zbliżonych do innych wspólnot gospodarczych. Fu
                        > nkcjonowały normalnie granice wraz z kontrolą paszportową funkcjonowały narodow
                        > e waluty itd. , itp. ...............................

Totalne bzdury piszecie.... w całym poście.
                        Zakładam, że to nie lata Wam się pomyliły, a celowo zmieniacie fakty. Wciskacie ciemnotę dla tych, co byli za młodzi, dla tych co nie pamiętają zakładając jednocześnie, że PISowcy uwagi Wam nie zwrócą.

Propagandę PISOwską stosujecie, w PRL propaganda była też często chamska, ale dość często inteligentniejsza niż Wasza.
                      • snajper55 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 18:34
                        100xbeta napisał(a):

> Ja określiłbym to inaczej. Polska przystępowała do tworu który już zwał się UE
                        > ale działał jeszcze na zasadach zbliżonych do innych wspólnot gospodarczych. Fu
                        > nkcjonowały normalnie granice wraz z kontrolą paszportową funkcjonowały narodow
                        > e waluty itd. , itp. Dopiero potem wdrożono sztuczną walutę

Wypisujesz brednie. Albo kłamiesz, albo jesteś ignorantem.

Układ Schengen podpisano w 1985 roku a kontrolę na granicach zniesiono w 1995 roku. Od 1995 do układu Schengen należy Belgia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Holandia, Luksemburg, Monako, Portugalia. Od ćwierć wieku! W 1996 roku do układu dołączyły Austria, San Marino, Włochy, Watykan. W 2000 roku dołączyła Grecja. W 2001 roku - Dania, Finlandia, Islandia, Norwegia i Szwecja.

Euro funkcjonuje od 2002 roku i jest walutą 30 państw.

S.
                        • adam.eu Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 18:38
                          snajper55 napisał:

...............................

> Euro funkcjonuje od 2002 roku i jest walutą 30 państw.

I na dodatek Polska świadomie zdecydowała się o dążeniu do przyjęcia EURO.
                      • margit49 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 21:20
                        100xbeta napisał(a):

Tak więc już mamy - BREXIT doszedł d
                        > o skutku a czy będzie POLEIXT i WEGEXIT to już zależy od UE czy pójdą tam po ro
                        > zum do głowy.

i co myślisz, że powstanie RWPG? No, WB na pewno ochoczo przystąpi :) Węgry i Polska, potęgi gospodarcze :)
                      • wtop.ek Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 06.12.20, 00:16
                        Strefa Schengen powstała w 1985. Euro zaczęło funkcjonować w obiegu w 2002.

Polska wstąpiła do UE w 2004.

I tyle w temacie.
            • stasi1 Re: nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 06.12.20, 23:10
              JK jak zwykle się mylisz. Polska przystępując do UE musiała spełnić ileś kryteriów. Między innymi było niezależne od władzy sądownictwo. Akurat z tym problemu nie mieliśmy wtedy bo ono było w rzeczywistości niezależne.. Dzisiaj byśmy nie dostali się do UE bo te sądy są zależne od władzy
        • x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:53
          Granica pomiedzy uczestnikami NAFTA:
          https://i.iplsc.com/granica-usa-i-meksyku/00073H8PF38UMJUM-C122-F4.jpg

Tego ci brakuje?
    • taniarada Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:20
      No i? Nauczyciele każdego szczebla, sędziowie, adwokaci, prokuratorzy, policjanci, wojskowi,politycy, samorządowcy,lekarze, aktorzy, .... i pewnie jeszcze parę zdemoralizowanych "kast" , gdzie prawie standardem jest dziedziczenie posad, kolesiostwo i układziki. Każdy kto ma styczność wie o tym, ale niektórym to opowiada.
      • szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:28
        Tylko buraki i kartofle pisowskie nie sOm zdemoralizowane,kuzna co za szczesciarze
        • x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:55
          Obatel poseł w pis, jego synek obatelek leniuszek również w pis. Czekamy na wnuczka.
    • no-popis France-exit 05.12.20, 20:40
      Francja zglasza weto , kolejny kraj po Polsc e i Węgrzech, który wychodzi z UE :(
      • a-lfa Re: France-exit 05.12.20, 21:52
        Tak czy owak rozpad eurosojuza i zastąpienie go czymś normalnym to najlepsze co może spotkać Europę
        • man_sapiens Re: France-exit 05.12.20, 22:01
          a-lfa napisał:

> Tak czy owak rozpad eurosojuza i zastąpienie go czymś normalnym to najlepsze c
          > o może spotkać Europę

W twoim języku: Европа
      • eiran Re: France-exit 07.12.20, 06:58
        Tak, ludzikow, Frabcja grozi wetem i wychodzi z Unii, a jako pierwsze poinformowały o tym świat siostry Karnowskie, których rewelacje ludzikow kolportuje bez namysłu

wpolityce.pl/swiat/529423-francja-grozi-wetem-zlej-umowy-handlowej-ue-z-uk
    • janonet4 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 08:48
      Od 1989 Do 2010 Polacy narobili DŁUGÓW na 14BLn Złotych a grugie Tyle Przejedli czyli mamy to mamy czyli po 30 latach Radosnych refom Niemal 30bln W Plecy czyli Przez nablisze 80 Lat Spłacania Długów ,A TO JESZCZE nie wyszysko Zaniegługo przjdą KARTI Na Wszysko Łaczbie z prądem Oto POlSka,Polacy niczego się nie nauczyli ,chyba tylko BIeda nas znusie do Myslienia bo tak tylko Bujamy w obłokach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:44
      Ambasador RFN w Polsce stwierdził ze decyzja zapadła i nie ma mowy o jej zmianie.
      • buldog2 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:54
        Jak będą rozbiory, mam nadzieję znaleźć się po zachodniej stronie, bez przeprowadzki.
        • x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:57
          Rozbiorów nie będzie, będzie "Nadwiślański Kraj" w WNP.
        • yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 15:07
          Po której stronie Wisły mieszkasz? ;)
          • x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 15:29
            Ja po właściwej, zachodniej.
    • niegracz Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 22:12
      Wg Deutsche Welle:
      ... tak zwany mechanizm warunkowości, który ma umożliwić Brukseli szybsze i skuteczniejsze wprowadzanie sankcji za łamanie zasad praworządności dotyczy jedynie o przypadki niewłaściwego wykorzystywania środków z UE, na przykład przy nieprawidłowościach w przetargach publicznych

a więc nie odnosi sie w ogóle do takich kwestii jak Trybunał Konstytycyjny , zawieszenia sędZiów itp.
      • buldog2 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 23:19
        Tak, w wersji złagodzonej to prawda. Pozostaje oczekiwać, że pod wpływem państw takich jak Holandia nastąpi powrót do twardej polityki wobec oszustów i in. przestępców z PIS.
        • inocom Holendrzy liczą na RPA czy na tulipany? 07.12.20, 00:26
          buldog2 napisał:

> Tak, w wersji złagodzonej to prawda. Pozostaje oczekiwać, że pod wpływem państw
          > takich jak Holandia nastąpi powrót do twardej polityki wobec oszustów i in. pr
          > zestępców z PIS.

W jednym i drugim utracili dominującą rolę. Choć Apartheid był prawy w zamyśle Holandii.
    • inocom Już straciły Niemcy 07.12.20, 00:08
      comeaculpa napisał:

> praworządności bo nic na tym nie tracą.

Ich kadencja zapowiada się klęską

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-budzetowe-weto-polski-i-wegier-to-bedzie-kluczowy-tydzien,nId,4899127
      • buldog2 Re: Już straciły Niemcy 07.12.20, 00:58
        Niemcy z łatwością to przeżyją, jeszcze wyjdą wzmocnione, relatywnie i bezwzględnie.
        Co innego przestępcze państwo PIS.
        • inocom Re: Już straciły Niemcy 07.12.20, 14:48
          buldog2 napisał:

> Niemcy z łatwością to przeżyją, jeszcze wyjdą wzmocnione, relatywnie i bezwzglę
          > dnie.
          > Co innego przestępcze państwo PIS.

Ponoć właśnie wygrzebali ekspertyzę prawną UE, że Niemcy łamią prawo, czyli nie powinni nic dostać.

wpolityce.pl/polityka/529687-saryusz-wolski-kto-utajnil-opinie-sluzb-prawnych-re
          Robi się gorąco Niemcom.
    • superspec1 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 05:22
      Czy Polacy pasują do UE?
      wiadomosci.wp.pl/aborcja-w-polsce-najnowszy-sondaz-nie-pozostawia-zludzen-wielu-moze-zaskoczyc-6581639157709792a
      • margit49 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 10:04
        superspec1 napisał(a):

> Czy Polacy pasują do UE?

nie pasują, a bardzo sugestywnie ujął to prof.Simon - "w Europie zaczynają mieć nas za głupoli mieszkających w cudacznym kraju"
    • szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 13:40
      Bruksela stawia warunek ws. budżetu UE. RMF FM: Porozumienie do jutra, albo Polska straci 64 mld euro
      • yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 13:54
        No i straci. Ten covid to im z nieba spadł, nic by im tak nie pomogło w rozpier...aniu kraju.
        • szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 14:05
          Szczyt unijny odbędzie się w dniach 10-11 grudnia.
          Pamiętam triumfalny powrót premiera z Brukseli, gdy zachwycał się wynegocjowanymi kwotami (...) Wtedy to był sukces, teraz już nie. Sukces będzie wtedy, jak Polska zawetuje budżet i nie dostanie pieniędzy---Leszek Miller

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka