comeaculpa 04.12.20, 17:47 praworządności bo nic na tym nie tracą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:51 Podzielam twoje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:51 I bardzo dobrze tym szybciej Polska zakończy nieopłacaną współprace z tym eurosojuzem. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 18:17 Wypad PISowsko-sowiecki trollu. Nie będę z tobą rozmawiał, masz tu odpowiedniego partnera ludzikowo. Odpowiedz Link Zgłoś
xerkses Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:51 Nie tylko nie tracą a wrecz zyskują :).... wiecej do podzialu Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:52 Natomiast Polska i Węgry zbyt mocno ich już wkurzają. Postawa Polski przesadziła, że EU nigdy nie zaprosi do siebie Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k to akurat wiadomo od dwna. 05.12.20, 13:57 comeaculpa napisał: > Natomiast Polska i Węgry zbyt mocno ich już wkurzają. Postawa Polski przesadzi > ła, że EU nigdy nie zaprosi do siebie Ukrainy. to akurat wiadomo od dawna. jeden utrzymanek a przy tym Kon Trojanski USA zupelnie Bruxelce wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 17:53 comeaculpa napisał: > praworządności bo nic na tym nie tracą. A ja kibicuję Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 19:00 Chcesz żeby Polska pozostała biedna i katolicka? Dlaczego tak źle życzysz Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 19:04 comeaculpa napisał: > Chcesz żeby Polska pozostała biedna i katolicka? Dlaczego tak źle życzysz Polsc > e? Raczej nie, on podobnie jak Rosja chce osłabić UE. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 21:41 adam.eu napisał: > Raczej nie, on podobnie jak Rosja chce osłabić UE. A po tym zdechnąć. Komosę ciężko się trawi. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 19:03 no-popis napisała: > comeaculpa napisał: > > > praworządności bo nic na tym nie tracą. > A ja kibicuję Polsce. Twój PIS to nie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 09:05 Polska nie ma nic do stracenia a do zyskania wszystko. W przypadku POLEXITU my zyskujemy a Eurosojuz traci. To są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 09:22 Polexit: Priwislinski Kraj jako zbuntowana prowincja Wielkiego Imperium Rosyjskiego po prostu wróci na kolanach do swej prawdziwej matki - Matki Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 21:15 Co innego byłoby, gdyby Polska wpłacala do EU 15 mld. euro rocznie a dostawała od niej 5 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklista175 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 04.12.20, 22:51 Trzymam kciuki za Unię, żeby się naprawdę pisim kmiotkom postawiła. Może by wreszcie pisi seweryn zrozumiał cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 03:23 Poważne państwo wprowadza w takim przypadku retorsje. O nich trzeba już w tej chwili mówić. To element całej rozgrywki. W kolejności np. wstrzymanie rocznej składki, opodatkowanie firm z krajów UE działających w Polsce, cło wwozowe i tranzytowe pobierane na granicach. To wojna o polityczne zawłaszczanie UE, ustąpić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 03:58 adalberto3 napisał: > Poważne państwo wprowadza w takim przypadku retorsje. O nich trzeba już w tej c > hwili mówić. To element całej rozgrywki. W kolejności np. wstrzymanie rocznej s > kładki, opodatkowanie firm z krajów UE działających w Polsce, cło wwozowe i tra > nzytowe pobierane na granicach. > To wojna o polityczne zawłaszczanie UE, ustąpić nie można. Niech posłowie PiS zrobią jeszcze kupy w sali plenarnej PE. Przecież to skandal, aby od Polski wymagać, aby nie łamała podpisanych traktatów! Jak oni mogą być tak bezczelni! S. Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 10:11 Nie po prostu wzorem Wielkiej Brytanii się wychodzi a wtedy bez problemu automatycznie wprowadza się cła, podatki itd. itp. chyba że konkretny kraj podpisze stosowne porozumienie dwustronne w którym można DOKŁADNIE i szczegółowo zawrzeć co i jak i kiedy. Polska jest tak dużym rynkiem zbytu iż po POLEXICE i tak firmy z Eurosojuza ustawiłby się w kolejce aby tu robić interesy bo jak nie one to ich miejsce zajmą Chińczycy czy inni przedstawiciele Dalekiego Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklista175 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 10:19 Forumowy ekonomista jk ciebie ekonomii uczył..... Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:03 Ja się odnoszę do powszechnie znanych podawanych przez członków rządu i koalicji Faktów i dokumentów a ze są one jakie są to nie moja wina ani sprawa. Prawda jest tak iż Polska dokłada do członkostwa w Eurosojuzie i POLEXIT jej się po prostu opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:04 Zieeeeew... Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 11:34 100xbeta napisał(a): > Nie po prostu wzorem Wielkiej Brytanii się wychodzi kowal konia kuje, a żaba nogę nadstawia Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 22:00 100xbeta napisał(a): > Nie po prostu wzorem Wielkiej Brytanii się wychodzi a wtedy bez problemu automa > tycznie wprowadza się cła, podatki itd. itp. chyba że konkretny kraj podpisze s > tosowne porozumienie dwustronne w którym można DOKŁADNIE i szczegółowo zawrzeć > co i jak i kiedy. Polska jest tak dużym rynkiem zbytu iż po POLEXICE i tak firm > y z Eurosojuza ustawiłby się w kolejce aby tu robić interesy bo jak nie one to > ich miejsce zajmą Chińczycy czy inni przedstawiciele Dalekiego Wschodu. A co zrobiłyby firmy z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 23:06 Poważne państwo liczy czy wojna ta ma jakiś plus. Nasz rząd twierdzi że nie możemy ustąpić w sprawie sądów bo jak tu ustąpią to okaże się że można nawet pisowców wsadzać do więzienia. I dlatego nie może ustąpić. Później się sprzeda to że to wina Tuska i ciemny naród znowu będzie ich nosił na rękach. Norwegia nie należy do UE a jednak płaci składki członkowskie. I chyba im się to opłaci skoro nic nie mówią że nie będą płacili Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 09:19 Tylko gospodarczy PiSdziec może obalić PiSbolszewików. Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 13:32 Jak gospodarczy skoro Polska dokłada do członkostwa a nie na nim zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 10:13 Jak Unia się nie cofnie to będzie veto; Unia dostanie czkawki; potrzebne są zmiany w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 13:31 Eursojuz trzeba rozwalić i po stosownej kwarantannie trwającej minimum dekadę zbudować na nowo jak kopie NAFTA czyli sama gospodarka bez polityki bez nad państwa bez idiotycznego braku granic itd. itp. Ale to się stanie i to niedługo Wielka Brytania czyli jeden z potężnych przez lata filarów najpierw EWG potem UE pokazał że ma dość lewackich pomysłów Eurosojuza i wyszedł. Jak do WB dołączy Polska i Węgry to ten twór się po prostu zacznie chwiać i się rozsypie. Z korzyścią dla wszystkich oprócz Niemiec. . Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:06 Jezu. Powiedz prowadzącemu, że naprawdę są ci jeszcze potrzebne kursy językowe. Raz zęby bolą, a dwa kamuflaż ci spada. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:15 yoma napisała: > Jezu. Powiedz prowadzącemu, że naprawdę są ci jeszcze potrzebne kursy językowe. > Raz zęby bolą, a dwa kamuflaż ci spada. Panienko, nie gryziemy po kostkach - jak jamnik - tylko odnosimy sie do meritum. a meritum jest takie , ze Polska przystepowala do wspolnoty gopodarczej (EWG) ktora to przepotwarza sie w Eurosojuz - co nie kazdemu odpowiada. Mnie tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:27 j-k napisał: > yoma napisała: > > Jezu. Powiedz prowadzącemu, że naprawdę są ci jeszcze potrzebne kursy jęz > ykowe. > > Raz zęby bolą, a dwa kamuflaż ci spada. > > > Panienko, nie gryziemy po kostkach - jak jamnik - tylko odnosimy sie do meritum > . > > a meritum jest takie , ze Polska przystepowala do wspolnoty gopodarczej (EWG) > > ktora to przepotwarza sie w Eurosojuz - co nie kazdemu odpowiada. > > Mnie tez nie. Pomyliło ci się. Polska nie przystępowała do EWG. Polska przystąpiła do Unii Europejskiej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:31 snajper55 napisał: > Pomyliło ci się. Polska nie przystępowała do EWG. Polska przystąpiła do Unii Eu > ropejskiej. Nic mi sie nie üpmylilo, bo przystepowala do wspolnoty gospodarczej (i dlatego przypomnialem skrot EWG) w 2004 Unia jeszcze ambicji politycznych nie miala. ma je dopiero teraz - od kilku lat. Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. od 37 lat w Starej Unii- Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 14:53 j-k napisał: > snajper55 napisał: > > > Pomyliło ci się. Polska nie przystępowała do EWG. Polska przystąpiła do U > nii Eu > > ropejskiej. > > > Nic mi sie nie üpmylilo, bo przystepowala do wspolnoty gospodarczej (i dlatego > przypomnialem skrot EWG) > > w 2004 Unia jeszcze ambicji politycznych nie miala. > > ma je dopiero teraz - od kilku lat. > > Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K. > > od 37 lat w Starej Unii- Nie. Polska nie przystępowała do wspólnoty gospodarczej tylko do Unii Europejskiej, opartej na zasadach, które dziś rządy Polski łamią. S. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 15:01 snajper55 napisał: > Nie. Polska nie przystępowała do wspólnoty gospodarczej tylko do Unii Europejsk > iej, opartej na zasadach, które dziś rządy Polski łamią. bzdety. w 2004 nie bylo ani slowem mowy o tym, ze "niesluchanie sie" wytycznych Bruxelki - beda sankcje gospodarcze. to nowy pomysl - w obrocie politycznym od zaledwie kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 15:42 Bzdura. Unia nie wymaga, żeby Polska słuchała tego, co kto inny sobie wymyśli, a wyłącznie przestrzegała prawa, które jest zapisane w traktatach i Konstytucji, i na które pomysły i wymysły nie mają wpływu. Borygo było dzisiaj z większą ilością fuzli, niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 15:53 nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do UE, nie bylo mowy o wprowadzaniu jakichkolwiek sankcji dla "niepokornych" Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 16:17 j-k napisał: > nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do > UE, nie bylo mowy o > > wprowadzaniu jakichkolwiek sankcji dla "niepokornych" Dosłownie tak nie było. Było tylko i wyłącznie czy aż o przestrzeganiu prawa unijnego. Zapomniałeś, czy świadomie wprowadzasz w błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 16:37 Nie było potrzeby penalizacji czynów, których nikt nie popełniał. j-k napisał: > nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do > UE, nie bylo mowy o > > wprowadzaniu jakichkolwiek sankcji dla "niepokornych" Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 16:49 buldog2 napisał: > Nie było potrzeby penalizacji czynów, których nikt nie popełniał. Nie pamiętam dokładnie, ale w dyskusji było uwzględnione, że część swoich praw Polska musi scedować na UE. Między innymi głosowałem za UE ponieważ pod względem prawa bardziej wierzyłem im niż naszym. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 06.12.20, 07:46 I ja też, właśnie z tego powodu. A jeszcze świeżo w pamięci miałem "patriotyczne" wyczyny Łopuszańskiego, Niesiołowskiego (jeszcze jeden, ale nazwiska s..syna zapomniałem), Konwent św. Katarzyny, wezwania Ojca Dyrektora do odżydzania Polski i konferencję w Mierkach (AWS), na której ustalono, że trzeba zawsze powtarzać, że trzeba walczyć z korupcją i wypisywane jedną ręką przelewy na kampanię Krzaklewskiego. adam.eu napisał: > buldog2 napisał: > > > Nie było potrzeby penalizacji czynów, których nikt nie popełniał. > > Nie pamiętam dokładnie, ale w dyskusji było uwzględnione, że część swoich praw > Polska musi scedować na UE. Między innymi głosowałem za UE ponieważ pod wzglę > dem prawa bardziej wierzyłem im niż naszym. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 17:03 Podobnie, nie było sankcji nakładanych na państwa propagujących pedo i zoofilię. Jeśli Polska zostanie w Unii, pewnie i to się zmieni. j-k napisał: > nie cpaj tyle Marychy - gdyz powtarzam - w 2004, w momencie przystepownia PL do > UE, nie bylo mowy o > > wprowadzaniu jakichkolwiek sankcji dla "niepokornych" Odpowiedz Link Zgłoś
100xbeta Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 17:42 Ja określiłbym to inaczej. Polska przystępowała do tworu który już zwał się UE ale działał jeszcze na zasadach zbliżonych do innych wspólnot gospodarczych. Funkcjonowały normalnie granice wraz z kontrolą paszportową funkcjonowały narodowe waluty itd. , itp. Dopiero potem wdrożono sztuczną walutę i zaczęto przekształcać UE w rodzaj super państwa gzie państwa narodowe są czymś w rodzaju prowincji czy też stanów / republik związkowych jak kto woli. To nad państwo rości sobie prawo do traktowania innych państw z góry i narzucania im własnej woli. Czyli dokładnie tak samo jak to czyniła ZSRR. Dodatkowo za członkostwo w tym związku się płaci i to sporo + ma się zakaz obciążania firm rodem z innych państw związku podatkami czy jakimiś opłatami dodatkowymi po za tymi co pacą u siebie. To nie do końca jest fer zwłaszcza w przypadku państw biedniejszych. A z dotacjami to różnie bywa często dostaje się nie na to co się chce a i warunki ich otrzymania często są średnio korzystne na biorących. Polska akurat w końcowym efekcie wychodziła na zero lub dokładała o czym świadczyły dokumenty przedstawione przez rząd. Dodatkowo nie każdemu pasuje bycie chłopcem do bicia stosowanie się do czasem dziwnych pomysłów urzędników UE. Tak więc już mamy - BREXIT doszedł do skutku a czy będzie POLEIXT i WEGEXIT to już zależy od UE czy pójdą tam po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k cieszy mnie, ze ktos podziela moje uwagi. 05.12.20, 17:47 wlasnie dokladnie tak bylo. UE idzie od dawnej dobrowolnej wspolnoty panstw - w strone dawnego ZSRR czyli Eurosojuza. - czy to sie uda to pokaze poparcie. lub opor panstw czlonkowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: cieszy mnie, ze ktos podziela moje uwagi. 05.12.20, 18:35 j-k napisał: > wlasnie dokladnie tak bylo. Bezczelnie kłamiesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie... 05.12.20, 21:07 snajper55 napisał: > Bezczelnie kłamiesz. nie . to ty mi bezczelnie imputujesz klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: cieszy mnie, ze ktos podziela moje uwagi. 05.12.20, 18:36 j-k napisał: > wlasnie dokladnie tak bylo. ......................................... Dokładnie, to jest tak, że jest monopartyjność jak w PRL, jak w PRL nie ma żadnego trójpodziału władzy, jak w PRL pluje się na zachód ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Bzdury dla tych, co nie pamiętają faktów. 05.12.20, 18:31 100xbeta napisał(a): > Ja określiłbym to inaczej. Polska przystępowała do tworu który już zwał się UE > ale działał jeszcze na zasadach zbliżonych do innych wspólnot gospodarczych. Fu > nkcjonowały normalnie granice wraz z kontrolą paszportową funkcjonowały narodow > e waluty itd. , itp. ............................... Totalne bzdury piszecie.... w całym poście. Zakładam, że to nie lata Wam się pomyliły, a celowo zmieniacie fakty. Wciskacie ciemnotę dla tych, co byli za młodzi, dla tych co nie pamiętają zakładając jednocześnie, że PISowcy uwagi Wam nie zwrócą. Propagandę PISOwską stosujecie, w PRL propaganda była też często chamska, ale dość często inteligentniejsza niż Wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 18:34 100xbeta napisał(a): > Ja określiłbym to inaczej. Polska przystępowała do tworu który już zwał się UE > ale działał jeszcze na zasadach zbliżonych do innych wspólnot gospodarczych. Fu > nkcjonowały normalnie granice wraz z kontrolą paszportową funkcjonowały narodow > e waluty itd. , itp. Dopiero potem wdrożono sztuczną walutę Wypisujesz brednie. Albo kłamiesz, albo jesteś ignorantem. Układ Schengen podpisano w 1985 roku a kontrolę na granicach zniesiono w 1995 roku. Od 1995 do układu Schengen należy Belgia, Francja, Niemcy, Hiszpania, Holandia, Luksemburg, Monako, Portugalia. Od ćwierć wieku! W 1996 roku do układu dołączyły Austria, San Marino, Włochy, Watykan. W 2000 roku dołączyła Grecja. W 2001 roku - Dania, Finlandia, Islandia, Norwegia i Szwecja. Euro funkcjonuje od 2002 roku i jest walutą 30 państw. S. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 18:38 snajper55 napisał: ............................... > Euro funkcjonuje od 2002 roku i jest walutą 30 państw. I na dodatek Polska świadomie zdecydowała się o dążeniu do przyjęcia EURO. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 05.12.20, 21:20 100xbeta napisał(a): Tak więc już mamy - BREXIT doszedł d > o skutku a czy będzie POLEIXT i WEGEXIT to już zależy od UE czy pójdą tam po ro > zum do głowy. i co myślisz, że powstanie RWPG? No, WB na pewno ochoczo przystąpi :) Węgry i Polska, potęgi gospodarcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: cd. nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 06.12.20, 00:16 Strefa Schengen powstała w 1985. Euro zaczęło funkcjonować w obiegu w 2002. Polska wstąpiła do UE w 2004. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nie gryziemy po kostkach - jak jamnik. 06.12.20, 23:10 JK jak zwykle się mylisz. Polska przystępując do UE musiała spełnić ileś kryteriów. Między innymi było niezależne od władzy sądownictwo. Akurat z tym problemu nie mieliśmy wtedy bo ono było w rzeczywistości niezależne.. Dzisiaj byśmy nie dostali się do UE bo te sądy są zależne od władzy Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:53 Granica pomiedzy uczestnikami NAFTA: Tego ci brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:20 No i? Nauczyciele każdego szczebla, sędziowie, adwokaci, prokuratorzy, policjanci, wojskowi,politycy, samorządowcy,lekarze, aktorzy, .... i pewnie jeszcze parę zdemoralizowanych "kast" , gdzie prawie standardem jest dziedziczenie posad, kolesiostwo i układziki. Każdy kto ma styczność wie o tym, ale niektórym to opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 05.12.20, 14:28 Tylko buraki i kartofle pisowskie nie sOm zdemoralizowane,kuzna co za szczesciarze Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:55 Obatel poseł w pis, jego synek obatelek leniuszek również w pis. Czekamy na wnuczka. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis France-exit 05.12.20, 20:40 Francja zglasza weto , kolejny kraj po Polsc e i Węgrzech, który wychodzi z UE :( Odpowiedz Link Zgłoś
a-lfa Re: France-exit 05.12.20, 21:52 Tak czy owak rozpad eurosojuza i zastąpienie go czymś normalnym to najlepsze co może spotkać Europę Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: France-exit 05.12.20, 22:01 a-lfa napisał: > Tak czy owak rozpad eurosojuza i zastąpienie go czymś normalnym to najlepsze c > o może spotkać Europę W twoim języku: Европа Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: France-exit 07.12.20, 06:58 Tak, ludzikow, Frabcja grozi wetem i wychodzi z Unii, a jako pierwsze poinformowały o tym świat siostry Karnowskie, których rewelacje ludzikow kolportuje bez namysłu wpolityce.pl/swiat/529423-francja-grozi-wetem-zlej-umowy-handlowej-ue-z-uk Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 08:48 Od 1989 Do 2010 Polacy narobili DŁUGÓW na 14BLn Złotych a grugie Tyle Przejedli czyli mamy to mamy czyli po 30 latach Radosnych refom Niemal 30bln W Plecy czyli Przez nablisze 80 Lat Spłacania Długów ,A TO JESZCZE nie wyszysko Zaniegługo przjdą KARTI Na Wszysko Łaczbie z prądem Oto POlSka,Polacy niczego się nie nauczyli ,chyba tylko BIeda nas znusie do Myslienia bo tak tylko Bujamy w obłokach !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:44 Ambasador RFN w Polsce stwierdził ze decyzja zapadła i nie ma mowy o jej zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:54 Jak będą rozbiory, mam nadzieję znaleźć się po zachodniej stronie, bez przeprowadzki. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 14:57 Rozbiorów nie będzie, będzie "Nadwiślański Kraj" w WNP. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 15:07 Po której stronie Wisły mieszkasz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 15:29 Ja po właściwej, zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 22:12 Wg Deutsche Welle: ... tak zwany mechanizm warunkowości, który ma umożliwić Brukseli szybsze i skuteczniejsze wprowadzanie sankcji za łamanie zasad praworządności dotyczy jedynie o przypadki niewłaściwego wykorzystywania środków z UE, na przykład przy nieprawidłowościach w przetargach publicznych a więc nie odnosi sie w ogóle do takich kwestii jak Trybunał Konstytycyjny , zawieszenia sędZiów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 06.12.20, 23:19 Tak, w wersji złagodzonej to prawda. Pozostaje oczekiwać, że pod wpływem państw takich jak Holandia nastąpi powrót do twardej polityki wobec oszustów i in. przestępców z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Holendrzy liczą na RPA czy na tulipany? 07.12.20, 00:26 buldog2 napisał: > Tak, w wersji złagodzonej to prawda. Pozostaje oczekiwać, że pod wpływem państw > takich jak Holandia nastąpi powrót do twardej polityki wobec oszustów i in. pr > zestępców z PIS. W jednym i drugim utracili dominującą rolę. Choć Apartheid był prawy w zamyśle Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Już straciły Niemcy 07.12.20, 00:08 comeaculpa napisał: > praworządności bo nic na tym nie tracą. Ich kadencja zapowiada się klęską www.rmf24.pl/fakty/polska/news-budzetowe-weto-polski-i-wegier-to-bedzie-kluczowy-tydzien,nId,4899127 Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Już straciły Niemcy 07.12.20, 00:58 Niemcy z łatwością to przeżyją, jeszcze wyjdą wzmocnione, relatywnie i bezwzględnie. Co innego przestępcze państwo PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Już straciły Niemcy 07.12.20, 14:48 buldog2 napisał: > Niemcy z łatwością to przeżyją, jeszcze wyjdą wzmocnione, relatywnie i bezwzglę > dnie. > Co innego przestępcze państwo PIS. Ponoć właśnie wygrzebali ekspertyzę prawną UE, że Niemcy łamią prawo, czyli nie powinni nic dostać. wpolityce.pl/polityka/529687-saryusz-wolski-kto-utajnil-opinie-sluzb-prawnych-re Robi się gorąco Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 05:22 Czy Polacy pasują do UE? wiadomosci.wp.pl/aborcja-w-polsce-najnowszy-sondaz-nie-pozostawia-zludzen-wielu-moze-zaskoczyc-6581639157709792a Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 10:04 superspec1 napisał(a): > Czy Polacy pasują do UE? nie pasują, a bardzo sugestywnie ujął to prof.Simon - "w Europie zaczynają mieć nas za głupoli mieszkających w cudacznym kraju" Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 13:40 Bruksela stawia warunek ws. budżetu UE. RMF FM: Porozumienie do jutra, albo Polska straci 64 mld euro Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 13:54 No i straci. Ten covid to im z nieba spadł, nic by im tak nie pomogło w rozpier...aniu kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Ja obstawiam, że UE nie cofnie się o krok w s 07.12.20, 14:05 Szczyt unijny odbędzie się w dniach 10-11 grudnia. Pamiętam triumfalny powrót premiera z Brukseli, gdy zachwycał się wynegocjowanymi kwotami (...) Wtedy to był sukces, teraz już nie. Sukces będzie wtedy, jak Polska zawetuje budżet i nie dostanie pieniędzy---Leszek Miller Odpowiedz Link Zgłoś