Dodaj do ulubionych

Precz z KACZYZMEM!!!

• cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! "911" i koniec! 15.12.05, 07:35
      Prawie nie mogę się ruszać z obżarstwa!
      Dla pozostałych mam zaproszenie na:

www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=294
      • malaszaramysz Re: Precz z KACZYZMEM!!! "911" i koniec! 15.12.05, 10:50
        Korona na koronację?
        • margala Re: Precz z KACZYZMEM!!! "911" i koniec! 15.12.05, 11:15
          malaszaramysz napisała:

> Korona na koronację?

o jakiej koronacji piszesz?
          • cheetah51 Re: Niedoinformowany jesteś? O koronacji 16.12.05, 07:42
            elekta nie słyszałeś, nie czytałeś?
            • margala jaka koronacja ?!? 16.12.05, 12:47
              cheetah51 napisał:

> Niedoinformowany jesteś? O koronacji elekta nie słyszałeś, nie czytałeś?

słyszałem:
              - o złożeniu przysięgi przez Zgromadzeniem Narodowym,
              - o mszy w katedrze,
              - o przekazaniu zwierzchnictwa prezydenta nad kapitułami Orderu Orła Białego,
              Orderu Wojennego Virtuti Militari i Orderu Odrodzenia Polski ,
              - o przejęciu zwierzchnictwa nad siłami zbrojnymi,

ale o żadnej koronacji nie słyszałem.

o czym bredzicie?
              • cheetah51 Re: jaka koronacja ?!? Fakt: "podróbka" tylko... 16.12.05, 19:32
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33406491&a=33410086
                i następne posty...
                • bac1 Re: jaka koronacja ?!? Fakt: "podróbka" tylko... 19.12.05, 20:02
                  Koronacja elekta jest operacją ściśle tajną, łamaną przez poufną!;-))
                  • cheetah51 Re: jaka koronacja ?!? Fakt: "podróbka" tylko... 20.12.05, 13:43
                    Wirtualna uroczystość;-)))
        • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! "911" i koniec! 16.12.05, 07:15
          Z drobiowymi wątróbkami, nomen omen!;-)))
          • signal Re: Precz z KACZYZMEM!!! "911" i koniec! 13.02.06, 22:02
            koniec
    • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! "919" się kłaniało!;-) 16.12.05, 07:20
      Wspierajmy się w walce, bo ku gorszemu idzie, a wszelkie plugastwo łby podnosi
      coraz wyżej...
      • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! "919" się kłaniało!;-) 16.12.05, 07:29
        Przegrają,plugastwo zawsze przegrywa. Wcześniej czy później ale diabli je biorą.
        • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!!! 16.12.05, 07:36
          Pani Dyrektora tak wcześnie w ogniu walki? Pozdrowiona niech będzie!!!
          "922" dla msm!;-)))
          Wiwat, wiwat, wszystkie stany!
          • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 16.12.05, 20:33
            Kto rano wstaje...
            • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 07:20
              ten całuje klamkę szkolnych drzwi albo sam użera się z kaczyzmem!;-)))
              • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 10:31
                Reszta użera się później:-) O 7 rano jestem nieprzytomna. Mogę pomylić kaczkę z
                indykiem
                • henryk.log Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 10:43
                  malaszaramysz napisała:

> Reszta użera się później:-) O 7 rano jestem nieprzytomna. Mogę pomylić kaczkę z
                  >
                  > indykiem

..Dzień Dobry :-)

..użerać się nie mogę..jeszcze..

lub nie mam sił po stracie Koleżanki !
                  • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 10:50
                    To na priv liścik Panie Heniu.Na pewno się ucieszy:-))
                    • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 12:54
                      malaszaramysz napisała:

> To na priv liścik Panie Heniu.Na pewno się ucieszy:-))

Na priv.? Tako to się teraz załatwia?!
                      Może jeszcze zaproszenie do pracowni?;-)))
                  • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 13:21
                    A co się stało, Panie W.Ł.T. z tą koleżanką? Zwiała i tyle!;-)))
                    • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 17:19
                      Jak dziś czytam FK to przyznaję jej rację:-) Ale ja zostaję - ktoś musi trwać
                      na posterunku:-)))))))))
                      • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 20:28
                        Mysz posterunkowa? Nowa odmiana?;-)))
                        • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 20:48
                          Najciemniej pod latarnią. Jak nas mają zamykać..
                          • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 20:50
                            Laterna magica?;-)))
                            • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 20:56
                              Może być:-)
                              • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 21:08
                                Odmeldowuję się! Jutro mam dyżur z samego rana!!!;-)))
                              • bac1 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 17.12.05, 22:01
                                ???
                                • cheetah51 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 18.12.05, 07:09
                                  Ziobro Zbynio na pewno jest o tym przekonany, Bóg musi być katolikiem,
                                  jakże inaczej???!!!
                                  • malaszaramysz Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 18.12.05, 09:34
                                    i do tego Polakiem
                                    • henryk.log Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 18.12.05, 09:51
                                      Pani Myszko!

Chyba zawału dostanę!!.. i Dzień dobry wszystkim! :-)

Poszukiwana Koleżanka z klasy bliźniaczką w postaci P. bac1 wróciła ??

!! O! Mohair'e !!
                                      .
                                      ja to skądsiś znam ! :-)
                                      .
                                      ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺.
                                      ☺ ..„Czy sądzicie, że Bóg jest katolikiem?” ☺.
                                      ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺ ☺.
                                      • bac1 Re: Dzień dobry wszystkim! Chyba zawału dostanę!! 18.12.05, 09:56
                                        Panie Henryku.log:

Wróciła, ale tylko na ściśle z góry wyznaczone "odcinki"!

Miłe powitanie, dziękuję!:-)))
                                      • malaszaramysz Tu obowiązuje zakaz dostawania zawałów:-) 18.12.05, 10:49
                                        Musimy być zdrowi, zwarci i gotowi
                                        • bac1 Re: Tu obowiązuje zakaz dostawania zawałów:-) 18.12.05, 10:54
                                          Ze śmiechu też???
                                          • cheetah51 Re: Tu obowiązuje zakaz dostawania zawałów:-) 18.12.05, 13:25
                                            Czytać nie umie? Jak Pani Mysz napisała: ZAKAZ, to zanczy ZAKAZ i kropka!;-)))
                                            • bac1 Re: Tu obowiązuje zakaz dostawania zawałów:-) 18.12.05, 16:56
                                              cheetah51 napisał:

> Czytać nie umie? Jak Pani Mysz napisała: ZAKAZ, to zanczy ZAKAZ i kropka!;-)))

Umie, umie, tylko on pisać nie umie...
                                              • bac1 Re: Tu obowiązuje zakaz?!;-))) Dla kaczek!;-))) 18.12.05, 18:28
                                                Chyba zaczął obowiązywac zakaz chodzenia do Szkoły...
                                              • henryk.log Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni !!! 18.12.05, 19:24
                                                ..tylko zgoda.. !

img389.imageshack.us/img389/6056/rodaki6nl.jpg
                                                • bac1 Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni !!! 19.12.05, 00:22
                                                  Panie Henryku,log:

baaardzooo piękne!
                                                  Tylko gdzie w tym miejsce dla mnie?
                                                  Siedzi sobie Łowca, Pani Dyrektorka przebrana za kota (dla niepoznaki
                                                  i respektu wzbudzania) i wreszcie Pan Łowczy...;-)))
                                                  • henryk.log Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni !!! 19.12.05, 00:36
                                                    bac1 napisała:

> Panie Henryku,log:
                                                    > baaardzooo piękne!
                                                    > Tylko gdzie w tym miejsce dla mnie?
                                                    > Siedzi sobie Łowca, Pani Dyrektorka przebrana za kota (dla niepoznaki
                                                    > i respektu wzbudzania) i wreszcie Pan Łowczy...;-)))

Że jak P. Pani !?
                                                    To To w srodku Takie miłe, oczkami i uszkami bacznie śledzące poczynania
                                                    Ł.- Ł. i pazurki ostre niczem brzytwy chowające..
                                                    ..to nie Pani ??
                                                    Oczom nie wierzę i czarom, że niby Myszę na Kotkę..
                                                    ..hehe..
                                                    Dobranoc :-)
                                                    ps
                                                    jutro P. Ł. dopytam..
                                                  • bac1 Re: Wezmę przykład ze Stachury... 19.12.05, 21:06
                                                    Wędrówką życie jest człowieka

Wędrówką życie jest człowieka;
                                                    Idzie wciąż,
                                                    Dalej wciąż,
                                                    Dokąd? Skąd?
                                                    Dokąd! Skąd!

Jak zjawa senna życie jest człowieka;
                                                    Zjawia się,
                                                    Dotknąć chcesz,
                                                    Lecz ucieka?
                                                    Lecz ucieka!

To nic! To nic! To nic!
                                                    Dopóki sił
                                                    Jednak iść! Przecież iść!
                                                    Będę iść!

To nic! To nic! To nic!
                                                    Dopóki sił,
                                                    Będę szedł! Będę biegł!
                                                    Nie dam się!

Wędrówką jedną życie jest człowieka;
                                                    Idzie tam,
                                                    Idzie tu,
                                                    Brak mu tchu?
                                                    Brak mu tchu!

Jak chmura zwiewna życie jest człowieka!
                                                    Płynie wzwyż,
                                                    Płynie w niż!
                                                    Śmierć go czeka?
                                                    Śmierć go czeka!

To nic! To nic! To nic!
                                                    Dopóki sił!
                                                    Jednak iść! Przecież iść!
                                                    Będę iść!

To nic! To nic! To nic!
                                                    Dopóki sił,
                                                    Będę szedł! Będę biegł!
                                                    Nie dam się!
                                                  • hulaj_dusza Re: Wezmę przykład ze Stachury... Ja też!!! 05.01.06, 21:38

• cheetah51 Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni !!! 19.12.05, 12:16
                                                  Piękny kociak ze mnie!;-)))
                                                • gienia.gienia Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni !!! 08.01.06, 19:39
                                                  henryk.log napisał:

> ..tylko zgoda.. !
                                                  >
                                                  > img389.imageshack.us/img389/6056/rodaki6nl.jpg
                                                  Spieprzaj dziadu !!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • henryk.log Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni !!! 08.01.06, 22:59
                                                    gieniu.gieniu no powiedzże wreszcie, o co ciebie tu chodzi ??
                                                  • henryk.log Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni.."!$$#" :-) 08.01.06, 23:08
                                                    ?? kto wie, może równie..
                                                    >!! :-) Ładne..graficznie i wogóle :-))<
                                                  • bac1 Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni"!$$$"?? 08.01.06, 23:53
                                                    Panie Henryku log.:

Gratulacje - udana kolacyjka!;-)))
                                                  • henryk.log Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni"!$$$"? 09.01.06, 03:01
                                                    bac1 napisała:

> Panie Henryku log.:
                                                    >
                                                    > Gratulacje - udana kolacyjka!;-)))

:-)
                                                    A nie..?..a..a może faktycznie nie mówiłem ?

:-) Ja już tak mam, mimo drobnych na tysiące "kaczek" zmyłek!
                                                    ..hehe..
                                                    Droga Koleżanko! :-)
                                                  • tony.soprano3 Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni.."!$$# 16.01.06, 14:51
                                                    henryk.log napisał:

> ?? kto wie, może równie..
                                                    > >!! :-) Ładne..graficznie i wogóle :-))<
                                                    E/
                                                  • hulaj_dusza Re: Tu w "rodzinie"obowiązuje zakaz kłótni... 16.01.06, 16:57
                                                    Pan Heniek jak zwykle enigma;)))
                                              • cheetah51 Re: Tu obowiązuje zakaz kawałów:-) 19.12.05, 05:33
                                                Proszę sobie z kolegi z ławy nie kpić! Kaczyzm nie śpi, wokół pełno wszelkiej
                                                zarazy! Będą przykłady;!;-)))
                                                • bac1 Re: Tu obowiązuje zakaz kawałów:-) CZEKAM!!!;-))) 06.01.06, 22:31

• henryk.log Re: Tu obowiązuje zakaz kawałów:-) CZEKAM!!!;-))) 07.01.06, 02:14
                                                    ???
                                                    "Czekanie jest milczeniem" ??
                                                    ..czy ja wiem..cokolwiek o tej porze..
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! czyli wszystko wzięte 19.12.05, 00:26
      ... będzie musiało być oddane!;-)))
      • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! czyli wszystko wzięte 19.12.05, 00:42
        bac1 napisała:

> ... będzie musiało być oddane!;-)))

???
        Cz ja znowu mam się czego "bac" z Pani strony ??
        ..boję sie pytać..
      • malaszaramysz Re: Precz z KACZYZMEM!!! czyli wszystko wzięte 20.12.05, 09:44
        Zobaczymy:-))
        • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! czyli wszystko wzięte 20.12.05, 13:22
          Jaka Pani Dyrektor tajemnicza!!! Szkoda, że tego kaczyści nie czytają,
          nakryliby się łapami;-)))
          • bac1 Re: Pani Dyrektor też nie czyta postów zwierzaka.. 21.12.05, 11:19

• cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! czyli wszystko wzięte 20.12.05, 13:44
        Oddadzą, oddadzą, jeszcze będą przynosić w dziobach;-)))
    • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! 19.12.05, 07:03
      Nie dopuśćmy do tego, aby ów projekt stał się ciałem, czyli kaczą tuszą;-)))
      • 9119511tu Re: Precz z KACZYZMEM!!! 20.01.06, 12:19
        cheetah51 napisał:

> Nie dopuśćmy do tego, aby ów projekt stał się ciałem, czyli kaczą tuszą;-)))
        ?!
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Śnieg ... 19.12.05, 08:28
      Na całej połaci śnieg

Na całej połaci śnieg.
      W przeróżnej postaci śnieg.
      Na siostry i braci zimowy plakacik - śnieg, śnieg.
      Na naszą równinę - śnieg.
      Na każdą mieścinę - śnieg.
      Na tłoczek przed kinem,
      na ładną dziewczynę - śnieg, śnieg.
      Na pociąg do Jasła,
      na wzmiankę co zgasła,
      na zdarte dwa hasła,
      na słabł, słabł, aż zasłabł,
      na dobre pobudki,
      na gorsze ich skutki,
      na puste ogródki,
      na dzionek za krótki.
      Na w sinej mgle nawet - śnieg,
      na kocham Cię stale - śnieg,
      na żale, że wcale
      i na tak dalej – śnieg, śnieg, śnieg…

Jeremi Przybora
      • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Śnieg ... 19.12.05, 12:18
        ...na słabł, słabł, aż zasłabł...
        • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Śnieg ... 20.12.05, 21:51
          W czasie koronacji, np.;-)))
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Kolor biały - kolor 19.12.05, 08:29
      czysty - nie dla kaczysty!!!;-)))
      • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Kolor biały - kolor 21.12.05, 06:29
        ...czystych rąk:

tomaszlis.wp.pl/gid,8103880,galeria_zdjecie.html?T%5Bpage%5D=10
        :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Kolor biały - kolor 27.12.05, 13:44
          O, ten to ma czyste i niczym nieskalane!;-)))
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! i mównicą! 19.12.05, 15:52
      Zbyt wysoka na klęcznik, zbyt niska
      na budkę wartowniczą,

chociaż zbijana zwykle z podobnie prostolinijnych
      i równie gładko heblowanych
      desek zdań

zatrzymała się w pół drogi pomiędzy pokorą
      modlitwy a wyniosłym wtajemniczeniem
      wartowniczego hasła
      i zmusza do przyjęcia postawy pośredniej
      a staniem na baczność;

to znaczy, ciężar ciała spoczywa na dłoniach lub łokciach,
      nogi zaś, uwolnione od zwykłych obowiązków, mogą
      swobodnie podrygiwać w służalczej ekstazie,
      uginać się pod ciężarem kłamstwa
      lub trząść ze strachu;

właśnie po to wynaleziono mównicę, ażeby
      zasłonić wszystko
      dyskretnie
      przed naszymi oczami.

(prawdopodobnie napisał to L.A. Moczulski)
      • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! i mównicą! 19.12.05, 22:41
        Jakbym widział elekta!
        • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! i mównicą! 19.12.05, 23:58
          >Jakbym..

..ciemność widzę..
          • cheetah51 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! 20.12.05, 06:05
            hamlet.pro.e-mouse.pl/galeria/show.php?id0=66&id1=0
            • bac1 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwój wysiłki... 20.12.05, 08:03
              ... na polu - za mnie i za siebie, ok?
              • cheetah51 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 20.12.05, 13:24
                Przeca się nie roz-TROJĘ!;-)))
                • bac1 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 20.12.05, 17:48
                  To się acan nas-TRÓJ!;-)))
                  • cheetah51 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 21.12.05, 06:42
                    Ok, nas-TROJĘ się, ale już o roz-DWOJENIU mowy być nie może!;-)))
                    • bac1 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 21.12.05, 09:24
                      Jako zezowatej, dwoi mi się przed oczami, więc poczwarnie widzę;-)))
                      • cheetah51 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 26.12.05, 07:23
                        Same poczwary sie snuja, to i poczwarnie kazdy widzi!
                        Nic szczegolnego, Droga Kolezanko!
                        A ten zezik to jaki, konkretnie prosze!;-)))
                        • bac1 Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 26.12.05, 16:04
                          Zbieżny chyba...;-)))
                        • henryk.log Re: "Krzyk" na dzień dobry?! Podwoić??? 26.12.05, 21:49
                          Rodacy !.. podroczcie się jeszcze trochę..proszę !
                          :-)))))))))))))
                          • bac1 Re: Mam coś dla Pana, Panie Henryku.log... 26.12.05, 22:11
                            ..."Wszystkim miłośnikom ptaków życzę, by przestało już ubywać gatunków tak
                            kiedyś pospolitych, a teraz coraz rzadszych, jak czajki,

RYCYKI,

czy szczygły.

serwisy.gazeta.pl/nauka/1,52582,3084487.html?nltxx=878528&nltdt=2005-12-26-18-35
                            • henryk.log Re: Mam coś dla Pana, Panie Henryku.log..:-) 26.12.05, 22:34
                              Pan Wajrak ?? bardzo porządny człowiek !!

Pytam, czy bez szkody dla innych ptaszków,
                              "tego" ciemno-brunatnego egzemplarza nie dałoby się jakoś wyjąć z za "ochrony"
                              ???
                              • bac1 Re: Mam coś dla Pana, Panie Henryku.log..:-) 27.12.05, 08:18
                                www.czaplon.most.org.pl/p/cykl-rycyk.htm
                                Widywałam rycyka właśnie w tamtych okolicach, nad stawami rybnymi...
                                już wtedy miał spółkę z kaczkami;-)))
                                • hulaj_dusza Re: Mam coś dla Pana, Panie Henryku.log..:-) 29.12.05, 17:34
                                  Żywe???!!! Rany Boskie!!!;)))
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 20.12.05, 21:08
      Spotkały się dwie kaczki i jedna mówi:
      - Słyszałaś, Sylwester w tym roku wypadnie w piątek!
      - Kurcze, byle nie trzynastego...

Panie Henryku.log: dziękuję!:-)))
      • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 20.12.05, 21:29
        bac1 napisała:

> Spotkały się dwie kaczki i jedna mówi:
        > - Słyszałaś, Sylwester w tym roku wypadnie w piątek!
        > - Kurcze, byle nie trzynastego...

TRZYNASTEGO !! .. którego m-ca??..tak pytam..
        ..no chyba, że 13.04. ..hehe..
        ps
        Eee :-) moje DZIĘKUJĘ "WIĘKSZE" :-)
        • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 20.12.05, 21:45
          Panie Henryku.log:

a ja mówię, że MOJE!;-)))
          ... do nieskończoności!
          • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 23.12.05, 22:28
            bac1 napisała:

> Panie Henryku.log:
            > a ja mówię, że MOJE!;-)))
            > ... do nieskończoności!

.. ???
            Jak Cię szanuję, Koleżanko_Bliźniaczko mojej Ulubionej Koleżanki..
            , ze z tą nie..dookreślonością nieskończoności, to ja..
            bez konsultacji z P. Alfredem..leżę i niekoniecznie za drzwiami lab. ..
            ..lub tuż przed..
            ps
            !.. dziś w DZIEŃ kaczego "triumfu", jakoś szczególnie podekscytowany
            jestem..zatem niech, za "parę" słów które może za moment w Szkole lub Tu
            napiszę..wybaczą mnie Ci których Szanuję ! :-)
            • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 27.12.05, 08:20
              Panie Henryku.log:

już po konsultacjach???
              :-)))
              • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 29.12.05, 23:17
                bac1 napisała:

> Panie Henryku.log:
                >
                > już po konsultacjach???
                > :-)))

Niestety ;-( "konsultant" całkowicie i za nic ma moje ku mu
                starania !!
        • malaszaramysz Re: Precz z KACZYZMEM!!! I KACZKAMI!!;-))) 21.12.05, 09:25
          Chyba 13.12 - dla kaczek
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Urbański... 21.12.05, 10:12
      idzie za kaczynskim... A za ma iśc kapciowy jak nie za trepem;-)))
      • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Urbański...!!! O, jejku 21.12.05, 11:15
        bac1 napisała:

> idzie za kaczynskim... A za ma iśc kapciowy jak nie za trepem;-)))
        >

Co ja? Co ja? Pijana jestem, czy co?

Powinno być: ... idzie za Kaczyńskim... A za kim ma iść kapciowy, jak nie za
        trepem;-)))
        • m.marle KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 12:46
          Naprzód w świetlaną przyszłość, pod zwycięskim sztandarem kaczyzmu - rydzykizmu!
          • bac1 Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 14:07
            To beze mnie;-)))

"999";-)))
          • malaszaramysz Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 14:12
            Świetlistym szlakiem?
            • bac1 Re: Millenijna Mysz??? Kaczyzm - a kysz!!! 21.12.05, 14:19
              Gratulacje!!!
            • henryk.log Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 19:55
              ☺ "!))) ☺ ?????????

!; ?; :); :-); ☺;.. Heyah !
              Pani MAŁASZARAMYSZKO :-))))
              • malaszaramysz Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 20:02
                Witam prosto z kuchni,Panie Heniu. Kaczki na święta robię:-))))))))))
                • henryk.log Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 20:45
                  malaszaramysz napisała:

> Witam prosto z kuchni,Panie Heniu. Kaczki na święta robię:-))))))))))

!! :-)
                  i ja b. serdecznie Witam :-) P. M.:-)

..non stop do dyspozycji P. Dyżurki..w kuchni! ..hehe..
                  ps
                  zapachy donosza:
                  - "sznikers" bez masy na razie
                  - ciasteczka o kształcie: serduszek, choinek, gwiazdek..sporadycznie kaczuszek
                  - śledzik w : oleju, marynacie, roll_mops(!!!)
                  - galaretka "zimna nóżka"
                  - bigos..ee..wczoraj zrobiony !
                  O!raz "mięska" zapeklowane do wędzenia we w Piątek godz ~ 11:00
                  na działce w "beczce"..
                  ..cd. "pachnie" ! :-)

Ale będzie tego Smacznego !! :-))
                  • malaszaramysz Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 20:55
                    u mnie śledzie zrobione, mięso zapeklowane, ciasta jutro .Ale roboty:-))
                    • henryk.log Re: KACZYZM państwową odmianą RYDZYKIZMU 21.12.05, 21:03
                      malaszaramysz napisała:

> u mnie śledzie zrobione, mięso zapeklowane, ciasta jutro .Ale roboty:-))

Ale KTO i czy "mięso zapeklowane " uwędzi. we Wrocławiu..??
                      ps
                      nie dodałem wcześniej o nadzieniu kapuściano-grzybnym do pierogów
                      oraz grzybnym do uszek.! :-)
                      P. Myszko !

.."Ale roboty:-)" ..hehe..
                      ..to będzie trzeba zjeść!! :-)
                  • bac1 Re: Panie Henryku.log!!!!!!!!!:-))))))))))) ))) 23.12.05, 19:20
                    Błagam o schemacik takiej beczki wędzonej!
        • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! Urbański...!!! O, jejku 24.12.05, 03:21
          bac1 napisała:

> Co ja? Co ja? Pijana jestem, czy co?

Koleżanko!!! :-), tyle razy gadałem..lab. i h.l. w nim to nie dla Ciebie
          okolice!.. He..!, że o tadku_sburczykyku nie wspomnę !!
          • ave_duce Re: O, jejku 27.02.06, 21:19
            Teraz mam doborowe towrzystwo w Knajpie...

;)
            • henryk.log Re: O, jejku...co to będzie.... 27.02.06, 23:22
              ave_duce napisała:

> Teraz mam doborowe towarzystwo w Knajpie...
              >
              > ;)
              :D
              ps
              Szkoda, że w "Knajpce" portal wysiadł ....:-)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37342&w=37290692&a=37598500
    • bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!! (może się uda!) 21.12.05, 15:54
      kartki.onet.pl/1925,kartki.html
      • bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!! (może się uda!) Głośniki!!! 21.12.05, 16:03

• cheetah51 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-)))))))) 21.12.05, 17:54
        Do łapek padam, madam(e);-)))

I spadam, bo roboty huk - jeszcze przed Świętami! Zajrzę jutro rano,

DOBRANOC!;-)))
        • bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 21.12.05, 17:57
          I to się nazywa wysiłek? To lenistwo?!
          • cheetah51 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 21.12.05, 18:01
            Ja się dwoję i troję, słowo Łowcy!;-)))

Dobrej nocy, wszystkim!:-)))
            • bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 21.12.05, 20:17
              Szkoda zachodu;-)))
        • henryk.log Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 21.12.05, 19:37
          cheetah51 napisał:

> Na pysk padam, madam(e);-)))

> I padam, bo roboty huk - przed Świętami! Zajrzę, myśle po "robocie",

> DOBRANOC!;-)))

...?? co "jeee" i na której półkóli..?? - P. Ł.!
          ..:-)
          • cheetah51 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 22.12.05, 05:04
            Dobranoc na tej półkuli - a z powodu tego, że chciałem życzyć wszystkim
            stworzeniom dużym i małym na-barnia sił do walki;-)))
            • bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 22.12.05, 17:48
              A do których zaliczasz kaczki?;-)))
              • cheetah51 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 26.12.05, 07:26
                Kaczki to ja zaliczam do posledniejszego miesa; to takie odpadki z braku laku;-
                )))
                • bac1 Re: DLA WSZYSTKICH!!! To dla mnie TEŻ!!!:-))))))) 27.12.05, 08:25
                  Kaczyzna obecnie niestrawna jest, dlatego i kaczyźnie, i kaczyzmowi mówimy: NIE!
      • henryk.log Re: DLA WSZYSTKICH!!! (może się uda!) :-) 21.12.05, 19:12
        bac1 napisała:

> kartki.onet.pl/1925,kartki.html

:-))
        Ze Wszystkich Ja byłem Pierwszy??? YES..YES..YES !
        misię udało ..w Internet Explorer !!
        • bac1 Re: Pan Henryk.log BYŁ PIERWSZY!!! YES, YES, YES! 21.12.05, 19:15
          Jak Kazio...
          • henryk.log Re: Pan Henryk.log BYŁ PIERWSZY!!! YES, YES, YES! 21.12.05, 19:23
            bac1 napisała:

> Jak Kazio...
            !!
            A Pani bac1 mieni się Humanistką ..??!!..hehhe..
            Zero-jedynkową chyba..hehe..
            vide:.. "!)!)"
            ..informa_ty_cznie zaskoczony..
            • bac1 Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 19:28
              nie "wzywać";-)))
              • henryk.log Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 19:30
                bac1 napisała:

> nie "wyzywać";-)))

i vice.. "kazio"..he...
                Pzdrawiam ! :D
                • bac1 Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 19:35
                  henryk.log napisał:

> bac1 napisała:
                  >
                  > > nie "wzywać";-)))
                  >
                  > i vice.. "kazio"..he...
                  > Pzdrawiam ! :D

Kazio nie jest vice;-)))
                  • henryk.log Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 19:48
                    bac1 napisała:

> henryk.log napisał:
                    > > bac1 napisała:
                    > > > nie "wzywać";-)))
                    > > i vice.. "kazio"..he...
                    > > Pzdrawiam ! :D
                    > Kazio nie jest vice;-)))

??
                    taak.. więc kto jest wersą ?

i15.photobucket.com/albums/a399/MangaEngel/forum/neko1.gif
                    ..i tak nie rozumiem..łac ?..
                    • bac1 Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 19:52
                      Niejaką Versę )to chyba rodzina tego... no, Versace...) widziano ostatnio
                      z panem Mali_bu!
                      W pracowni pewnej w noc głębokiego kaczyzmu, schlanych jak rydzyki!;-)))
                      • henryk.log Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 20:10
                        bac1 napisała:

> Niejaką Versę )to chyba rodzina tego... no, Versace...) widziano ostatnio
                        > z panem Mali_bu!
                        > W pracowni pewnej w noc głębokiego kaczyzmu, schlanych jak rydzyki!;-)))
                        ...

kaczyści, schlani jak rydzyki!; !!!

! Mohair'e !

Sądzę, że katoliki te nie są Bogu miłe !!
                        • bac1 Re: Panie Henryku.log - od ziober to mnie proszę 21.12.05, 20:17
                          Zgoda???
                          A Bóg wtedy łapkę poda...;-)))
    • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Zagadka rysunkowa;-))) 22.12.05, 06:47
      Kto to przyszedł???

www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_051222/publicystyka_a_3-1.F.jpg
      • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Zagadka rysunkowa;-))) 22.12.05, 10:00
        O, cholera...że się tak wyrażę!;-)))
        • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! Zagadka rysunkowa;-))) 24.12.05, 02:54
          bac1 napisała:

> O, cholera...że się tak wyrażę!;-)))
          ..
          !!!!
          że Pani, Siostro Koleżanki takie cóś się trafia ?..hehe..
          musi jaka kaczka preziem została !!!..myślę..
          • cheetah51 Re:Precz z kaczyzmem - Panie LOWCZY... 26.12.05, 07:29
            Nie dosc, ze mlodsza kaczka Preziem zostala, to starsza - Nadpreziem!
            Za mownica stoi i jej nie widac ani, ani.
            Dlaczego jej nie widac, ja sie pytam!
      • malaszaramysz Re: Precz z KACZYZMEM!!! Zagadka rysunkowa;-))) 22.12.05, 12:19
        Kaczory dwa?
        • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Zagadka rysunkowa;-))) 22.12.05, 19:40
          Dwa koty;-)))
          • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! Zagadka rysunkowa;-))) 24.12.05, 08:13
            To dwa aniołeczki, które po paciorku zawsze humnik narodowy śpiewały sowjej
            mamusi przed snem;)))
            • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! POPRAWKA;-))) 24.12.05, 09:43
              Oczywista, chodziło o HYMNIK!
              • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! POPRAWKA;-))) 27.12.05, 13:39
                Hymnik kaczego narodu?
                Całkiem nieskomplikowany tekst...
                • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! POPRAWKA;-))) 27.12.05, 17:28
                  Zgaduję: kwa, kwa, kwa!???
                  • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! POPRAWKA;-))) 27.12.05, 21:06
                    Jeszcze kaczka nie zginęła, itp., itd.;-)))
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! n/t 22.12.05, 08:36
      „Obok bogów narodowych i bożków lokalnych są jeszcze bałwany epokowe”

Adolf Nowaczyński

• niezlomny.prawicowiec Re: Precz z KACZYZMEM!!! 22.12.05, 12:29
      Precz z karłami !
      • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Żyjemy sobie byle żyć ?? 22.12.05, 15:10
        Żyjemy sobie byle żyć

Żyjemy sobie byle żyć,
        i w nocy nie śni nam się nic -
        nie wabi nas wędrowny szlak
        ni stukot kół, ni morski wiatr,
        ktoś inny się w głębiny pcha,
        lecz co tam ujrzy oprócz dna?
        Po co ten hazard? My od lat
        wolimy swój spokojny świat.
        ref.: A zewsząd ogniem zioną w nas huraganowym
        przypadki, niespodzianki, okazje, ślepe trafy -
        niektórzy pod nie nadstawili głowy,
        zgarnęli wszystko albo szlag ich trafił,
        nas też do walki wzywał los, lecz coś tam nam wypadło,
        no a poza tym jak na złość pękło nam sznurowadło...
        Pośród codziennych świństw i kłamstw
        straciliśmy już ludzką twarz,
        umiemy tylko łgać jak z nut
        i w porę zawiązywać but...
        Kłaniamy się swołoczom w pas,
        żebrzemy o okruchy łask,
        a gdy przed nami staje wróg,
        pierwsi padamy mu do nóg.
        ref.: A zewsząd ogniem... itd.
        Niekiedy budzi się w nas myśl
        i każe nam się wzbijać wzwyż,
        nie polecimy, no bo jak,
        zwłaszcza że skrzydeł jakby brak,
        do chmur przydałoby się wzbić.
        więc zaczynamy wódkę pić:
        po wódce nas pociesza fakt,
        że przecież brojler to też ptak.
        Gdy trzeba zwalczyć jakieś zło,
        pytamy najpierw, które to,
        i zadajemy taki cios,
        by go nam za złe nie wziął ktoś,
        lecz gdy już wiemy jak i co,
        z pasją rzucamy się na zło,
        i trzęsąc się o własny los
        bijemy je łagodnie dość...
        Lubimy umywanie rąk -
        popatrzcie, jakie czyste są,
        więc jakże można od nich chcieć,
        by nagie się zwinęły w pięść?
        Mamy swój urządzony kąt,
        pomału porastamy rdzą,
        i wola nas cieplutki piec,
        żeby z honorem na nim lec...

Włodzimierz Wysocki
        • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Żyjemy sobie byle żyć ? 23.12.05, 05:40
          www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_051223/publicystyka_a_4-1.F.jpg
          • bac1 Re: Żyjemy sobie byle żyć, a tu Mysz-CHOINKA!!! 23.12.05, 11:08
            Pani Dyrektorka za choinkę robi? No, no, jak to rozumieć?;-)))
            • bac1 Re: Żyjemy sobie byle żyć, a tu Mysz-CHOINKA!!! 23.12.05, 17:33
              Choinka jest myszowata;-)))
            • malaszaramysz Lepiej za choinkę niż za kaczkę:-) n/t 23.12.05, 23:40
              • bac1 Re: Lepiej za choinkę niż za kaczkę:-) n/t 23.12.05, 23:52
                A juz najgorzej to za first kaczkową!!!;-)))
      • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! 23.12.05, 17:54
        niezlomny.prawicowiec napisał:

> Precz z karłami !

?? kolejność podaj prawicowcze !
        ..którego pierwszego z 2w1 zpreczyyć!..hehe..
    • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Dla Was, mili... 23.12.05, 07:11
      ... WYTRWAJMY!!!;-)))

www.kartki.wp.pl/kat,47,kid,2017,main,46,nowakartka.html
      • malaszaramysz Re: Precz z KACZYZMEM!!! Dla Was, mili... 23.12.05, 10:20
        WYTRWAMY! Nam kaczki nie straszne..
        • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Dla Was, mili... 26.12.05, 07:30
          Mnie to malo co jest straszne, a kaczki tylko na bezrybiu jadam;-)))
          • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Dla Was, mili... 26.12.05, 16:05
            Na bezrybiu to się jada raki, mniam!;-)))
    • tomfron Tak pisał Wiesiek Dymny do Kaczorów 23.12.05, 12:59
      Wam życzymy popłuczyny
      Zgniłej śliny śmierdłej szczyny
      Zdechlizny oraz plwociny
      Tego złego wam życzymy

Żeby wam się kiepsko działo
      Żeby ciało wam śmierdziało
      Żeby ręce odleciały
      Żeby nogi wam zdrewniały

Żeby zęby wam spróchniały
      Żeby dupy nie dawały
      Żeby ptaszek wam nie stawał
      By dostatek niedostawał

Żeby zboże wam wygniło
      Bydło by się sparszywiło
      Żeby krowy wam się gziły
      A dzieciaki potopiły

Żeby ogień strawił wszystko
      Żeby wam się wściekło psisko
      Żeby was ugryzła żmija
      Język zmienił w kawał kija

Żeby życie wam obrzydło
      Byście mieli motowidło
      Głowy żeby skołtuniały
      Żony żeby się puszczały
      Takiego businessu
      Życzy wam
      Łazik z Tormesu

Byście spuchli jak puchlidło
      Omamieli jak mamidło
      Ogłupieli zbaranieli
      Byście w końcu oszaleli

Żeby wszystko z rąk leciało
      Ciasto łajnem by śmierdziało
      W każdym kątku było gó..
      Byście z głodu puchli równo

Żeby wrony oczy zjadły
      Konie świnie w chlewie padły
      Plecy włosem wam porosły
      Byście byli jak te osły

Żeby wam na waszej głowie
      Rosło wielkie wodogłowie
      By się w jad zmieniła ślina
      Pod pachami opuchlina

Byście w kępki wyłysieli
      Wylinieli ocipieli
      Ślepia jak u basedowa
      Jako ceber pusta głowa

W kiszkach glizdy jak węgorze
      Bród ubóstwo zaś w komorze
      Żeby żarły was robaki
      Byście mieli cztery raki
      Takiego businessu
      Życzy wam
      Łazik z Tormesu

W kiszkach glizdy jak węgorze
      Bród ubóstwo zaś w komorze
      Żeby żarły was robaki
      Byście mieli cztery raki
      Takiego businessu
      Życzy wam
      Łazik z Tormesu

Żeby życie było plagą
      Każda prawda była blagą
      Żeby ruja i porubstwo
      Zepchnęło was w ubóstwo

Żeby twarde miękkim było
      Złoto w błoto się zmieniło
      Mięso było samą żyłą
      I to żyłą mocno zgiętą

By syfilis i cholera
      Wam doskwierał i pożerał
      Żeby generał jej gmerał
      A wam w piersiach ból doskwierał

By wam serca zapleśniały
      Wątroby się rozleciały
      Paznokcie się odklejały
      Nosy ropą zaropiały

Żeby święci między nami
      Byli wszyscy grzesznikami
      Żeby wasze ideały
      Zwykłą bzdurą się stawały

Byście klęli i szydzili
      W złości gniewie zawsze żyli
      Żeby wam się wszystko wściekło
      A nagrodą było piekło
      Takiego businessu
      Życzy wam
      Łazik z Tormesu

Posłuchajcie więc Łazika
      Morał taki tu wynika
      Ludzie są jako szakale
      Moralności nie ma wcale
      Kto zaś żyje w zgodzie z Cnotą
      Inni go zadepczą w błoto
      Kto chce dobrym być ten głupi
      Niechaj innym skórę łupi
      Sprawiedliwym być to żarty
      Będziesz głodnym i obdartym
      A więc pchajcie się łokciami
      Wchodźcie w serce z buciorami
      Plujcie kopcie obcasami
      Nie szanujcie nic nikogo
      Róbcie wszystko jedną nogą
      Zapomnijcie o sumieniu
      Pamiętajcie o jedzeniu
      Sądźcie wszystko nie sądzone
      W dziwkę zmieńcie własną żonę
      Jedno miejcie na uwadze
      Aby nie obrażać władzę

A poza tym można kupczyć
      Zdzierać lichwę cichcem dupczyć
      Rzucić cnoty niech spleśnieją
      My pocieszmy się nadzieją
      Że to nasze życie w grzechu
      Za szachrajstwo przeniewierstwo
      Za szalbierstwo i pieniactwo
      Za złodziejstwo i zaprzaństwo
      Za paskudztwo całe świństwo
      Nikt nas nigdy nie ukarze
      Takiego businessu
      Życzy wam Łazik z Tormesu
      • bac1 Re: Tak pisał Wiesiek Dymny do Kaczorów: CUDNE!!! 23.12.05, 15:31

• henryk.log Re: Tak pisał Wiesiek Dymny do Kaczorów 23.12.05, 18:04
        !! CUUUDOO !!
        :D
    • henryk.log !Mohair'e! My, Naród Polski, wdzięczen niemożebnie 23.12.05, 17:49
      za i na okoliczność zaprzysiężenia "jego", zgodnie jak jeden mąż i
      jego żona lub mąż..

- Precz z KACZYZMEM!!! -!!życzymy!!..szczerze !! :-)
      • malaszaramysz Precz,Precz,Precz!!!! n/t 23.12.05, 18:22
      • bac1 Re: !Mohair'e! My, Naród Polski, wdzięczen niemoż 23.12.05, 18:31
        henryk.log napisał:

> za i na okoliczność zaprzysiężenia "jego", zgodnie jak jeden mąż i
        > jego żona lub mąż..
        >
        > - Precz z KACZYZMEM!!! -!!życzymy!!..szczerze !! :-)

Panie Henryku.log:

"jako mąż i nie mąż"? Taka piosenka chyba była...

GRATULACJE za "!)%)":-)))
        • henryk.log Re: !Mohair'e! My, Naród Polski, wdzięczen niemoż 23.12.05, 21:57
          Pani "bac1" ! ..:-) ..!!!
          gdyby mnie piosnka pt..jak niżej, nie oburzała na "stosunki" w IV RP panujące
          ..tobym jej..niepoprawnie(!;P) nie zastosował!
          lub..hehe..

bac1 napisała:
          "jako mąż i nie mąż"? Taka piosenka chyba była...
          >b. poddenerwowany h.l...<
          • bac1 Re: !Mohair'e! My, Naród Polski, wdzięczen niemoż 23.12.05, 22:29
            Czy wy się Boga nie boicie? Tatulu serdeczny, złoty, zlitujta się nade mną! Co
            ja wam uczyniła? Dyć ja nie narzekała na moją niedolę, dyć ja z wami cierpiała
            głód i zimno... Tatulu!

monika.univ.gda.pl/~literat/hsnowel/02.htm
            • bac1 Re: Ma Pan dla mnie jakieś wieści??? 23.12.05, 22:34

• hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! Jak odróżniać Kaczki??? 23.12.05, 20:53
      wg Brytyjczyków:

The twins can be told apart by different moles on their noses. Since Jaroslaw
      lives with his mother and her cats he can also be identified by the cat hair on
      his trousers.

www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-1957325,00.html

Jaruś-flejtuś?;)))
      • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! Jak odróżniać Kaczki??? 23.12.05, 23:03
        Panie "hulaj_dusza" bądź Pan "naszym" człekiem...
        One(i) językami nie naszemi operują względnie swobodnie..phii Humaniści :-)
        PiSz Pan wprost..po Polsku.. o co Ciebie chodzi..
        >techniczny<
        :-))))))))
        • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! Jak odróżniać Kaczki??? 23.12.05, 23:40
          henryk.log napisał:

> Panie "hulaj_dusza" bądź Pan "naszym" człekiem...
          > One(i) językami nie naszemi operują względnie swobodnie..phii Humaniści :-)
          > PiSz Pan wprost..po Polsku.. o co Ciebie chodzi..
          > >techniczny<
          > :-))))))))

Szefie, mnie się rozchodzi o to, że ja hulać lubię, ale jak patrzę
          na Kaczorostwo tańczące, to mnie ochota na hulanki przechodzi, a zostaje
          tylko "hula-babula"!
          Jasno się wyraziłem?
          Pozdrawiam wprost, bez ogródek!
          • hulaj_dusza Czy odróżnimy kaczki przez kłaczki? Raczej nie!!! 24.12.05, 12:03
            Obydwoje mają koty i kocie kłaczki!
            Brytyjczycy to manipulatorzy, pewnie pracują dla Michnika i GW!;)))
        • 9119511tu Re: Precz z KACZYZMEM!!! Jak odróżniać Kaczki??? 02.01.06, 15:02
          henryk.log napisał:

> Panie "hulaj_dusza" bądź Pan "naszym" człekiem...
          > One(i) językami nie naszemi operują względnie swobodnie..phii Humaniści :-)
          > PiSz Pan wprost..po Polsku.. o co Ciebie chodzi..
          > >techniczny<
          > :-))))))))

???????????????
          • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! Jak odróżniać Kaczki??? 03.01.06, 01:06
            9119511tu napisał:
            > ???????????????

???????????????

..ale trudne było..
    • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!..Qrde! mam ochotę dobitniej 24.12.05, 00:03
      "wrzasnąć"..!!
      ..mimo udanego wędzenia..
      od 11:30 do ~ 15-tej..
      i bez..hehe.. !!!!
      • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!..Qrde! mam ochotę dobitnie 24.12.05, 00:05
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29552233&a=33923201
        • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!..Qrde! mam ochotę dobitnie 24.12.05, 00:43
          !!!
          Zaraz!!..to gdzieżeś Bliźniaczko mojej Ulubionej Koleżanki bywała,
          jakżem zapowiadał, iż wędzić będę ??
          ..było parę lekcjii temu, na tamtym..lub się mylę..
          ps
          ..na beczkę do "wędzenia" potrzeba:
          1. beczki ~ 200 l. po czymkolwiek.. metalowej
          2. działki ogrodowej, najlepiej w nied. miasteczku
          3. drewienek "pół na pół" suchych_mokrych olchowych..owocowe ścinki też mogą być
          .. i. ~ 3 - 4 godz. cierpliwego i bac'zengo doglądania, żeby się nie przysmoliły !!!
          ...
          ..hehe..to co najlepsze, czyli degustacja tuż po wędzeniu, to:
          ..Wy Miluchy np. z Żoliborza..chyba nigdy nie doświadczycie..
          ..ja to dziś smakowałem..
          :-))))))))))))))))))))))))))))
          • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!..Qrde! mam ochotę dobitnie 24.12.05, 10:08
            henryk.log napisał:

> !!!
            > Zaraz!!..to gdzieżeś Bliźniaczko mojej Ulubionej Koleżanki bywała,
            > jakżem zapowiadał, iż wędzić będę ??
            > ..było parę lekcjii temu, na tamtym..lub się mylę..
            > ps
            > ..na beczkę do "wędzenia" potrzeba:
            > 1. beczki ~ 200 l. po czymkolwiek.. metalowej
            > 2. działki ogrodowej, najlepiej w nied. miasteczku
            > 3. drewienek "pół na pół" suchych_mokrych olchowych..owocowe ścinki też mogą
            by
            > ć
            > .. i. ~ 3 - 4 godz. cierpliwego i bac'zengo doglądania, żeby się nie
            przysmolił
            > y !!!
            > ...
            > ..hehe..to co najlepsze, czyli degustacja tuż po wędzeniu, to:
            > ..Wy Miluchy np. z Żoliborza..chyba nigdy nie doświadczycie..
            > ..ja to dziś smakowałem..
            > :-))))))))))))))))))))))))))))
            >

"MiluchY" z Żoliborza wdzięczne są za wskazówki, prościzna!
            A i nieraz "doświadczały", ostatnio w lecie w Kąćkach...
            Rybki...
    • bac1 Re: Wszystkim: najlepszego!!!:-)))))))))))))) 24.12.05, 16:53

• cheetah51 Re: Wszystkim: najlepszego!!!:-)) I ode mnie tez! 24.12.05, 20:29
        • bac1 Re: Dla ciebie: szusowania bez wywalania!;-))) 27.12.05, 13:41

• pies_na_czarnych Re: Precz z KACZYZMEM!!! 25.12.05, 00:20
      (
      • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! Niech sczeznie faszyzm!! 25.12.05, 21:22

• cheetah51 Re: Mam pytanie: kiedy KACZYZM pojdzie precz?! 25.12.05, 07:57
      • malaszaramysz Re: Mam pytanie: kiedy KACZYZM pojdzie precz?! 25.12.05, 11:00
        Prędzej czy później tak się sam zamota,że padnie:-)
        • bac1 Re: Kacze motowidło???;-))) b/t 25.12.05, 11:15

• malaszaramysz Re: Kacze motowidło???;-))) b/t 25.12.05, 11:22
            Kaczy młyn - w główkach im się zakręci i padną na dzioby.
            • bac1 Re: Kacze motowidło???;-))) MOTOWIDŁO lepsze!!! 25.12.05, 11:31

• malaszaramysz A może monidło? 25.12.05, 11:41
                Pierwsza para i lusterko?
                • bac1 Re: A może monidło? 25.12.05, 11:44
                  malaszaramysz napisała:

> Pierwsza para i lusterko?

Od przybytku głowa nie boli...
                  Monidło może być, motowidło też!

www.wigry.win.pl/ocalic/rzem2.htm
                  • malaszaramysz Re: A może monidło? 25.12.05, 11:46
                    Lustro Bazyliszka - i po kaczkach
                    • bac1 Re: A może monidło? "!)**" dla msm!:-)))))))))))) 25.12.05, 12:19
                      malaszaramysz napisała:

> Lustro Bazyliszka - i po kaczkach

Takiego?

www.petlaczasu.pl/bazyliszek/p1100
                      • hulaj_dusza Re: A może monidło? "!)**" dla msm!:-))))))))))) 25.12.05, 12:40
                        Trochu mikry, trzeba poszukac lepszego!;)))
                        • bac1 Re: A może monidło? "!)**" dla msm!:-))))))))))) 25.12.05, 13:34
                          I co???
                          Nici???
                          • hulaj_dusza Re: Bazyliszek - jaszczurka Jezusa!!! 25.12.05, 14:00
                            upload.wikimedia.org/wikipedia/pl/a/ac/Bazyliszek_p%C5%82atkog%C5%82owy.jpg
                            • bac1 Re: Bazyliszek - jaszczurka Jezusa!!! 25.12.05, 14:55
                              Chrystusie

Jeszcze się w sobie rozsmucę
                              Jeszcze do Ciebie powrócę
                              Chrystusie

Jeszcze tak strasznie zapłaczę
                              Że przez łzy Ciebie zobaczę
                              Chrystusie
                              Chrystusie

Jeszcze tak strasznie zapłaczę
                              Że przez łzy Ciebie zobaczę
                              Chrystusie
                              Chrystusie

I taką wielką żałobą
                              Będę się żalić przed Tobą
                              Chrystusie

Że duch mój przed Tobą klęknie
                              A wtedy serce mi pęknie
                              Chrystusie
                              Chrystusie

I duch mój przed Tobą klęknie
                              A wtedy serce mi pęknie
                              Chrystusie
                              Chrystusie

(piosenka z "Piwnicy pod Baranami")
              • cheetah51 Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 26.12.05, 07:31
                • hulaj_dusza Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 26.12.05, 12:19
                  Dodam jeszcze MŁOT, może się przydać!;)))
                  • bac1 Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 26.12.05, 15:53
                    Wałek też poręczny - i walnie, i potem wyrówna!;-)))
                    • hulaj_dusza Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 26.12.05, 17:44
                      A potem co? Asfalcik czy betonujemy tę kaczostradę?;)))
                      • bac1 Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 26.12.05, 18:57
                        Nie do nas należy decyzja - do funkcyjnych;-)))
                        • 9119511tu Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 30.12.05, 15:00
                          bac1 napisała:

> Nie do nas należy decyzja - do funkcyjnych;-)))
                          >
                          PiSdy wykończą nasz Kraj !!!
                        • 9119511tu Re: MOTOWIDŁO lepsze!!! Leppiej MOTA!!! b/t 02.01.06, 15:09
                          bac1 napisała:

> Nie do nas należy decyzja - do funkcyjnych;-)))
                          >
                          ?
        • cheetah51 Re: Mam pytanie: kiedy KACZYZM pojdzie precz?! 25.12.05, 18:03
          Ladny kalambur wyszedl: zamota - niemota;-)))
          • bac1 Re: Mam pytanie: kiedy KACZYZM pojdzie precz?! 26.12.05, 20:09
            Ja Ci dam kalambur! Wagarowicz jeden!;-)))
          • malaszaramysz Re: Mam pytanie: kiedy KACZYZM pojdzie precz?! 26.12.05, 20:13
            Bardzo ładny:-))
            • cheetah51 Re: Mam pytanie: 6 czy 5+...?????????? 28.12.05, 07:06
          • hulaj_dusza Re: Mam pytanie: kiedy KACZYZM pojdzie precz?! 27.12.05, 08:36
            cheetah51 napisał:

> Ladny kalambur wyszedl: zamota - niemota;-)))

Niemotać się w kalamburach! Szykować się do tupania!;)))
    • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! i BUDĄ!!! 25.12.05, 10:05
      Ballada Pozytywna

Położymy płasko uszy,
      Pysk na kłódkę, ogon w ruch.
      Skowyt niech się tłucze w duszy,
      Kasza niech napełnia brzuch.

Przecież tylko o to chodzi,
      Żeby hołdów było dość.
      Ta dłoń skarci, co nagrodzi -
      Jeden kształt ma kij i kość.

Nikt mi nigdy tego nie da, co mi moja buda da!
      Buda moja! Buda moja! Buda moja! Buda ma!

Zapomnimy dawne razy,
      Wyliżemy gorycz z blizn.
      Gesty starczą za rozkazy,
      A za gesty starczy gwizd.

Jeśli kochasz swoją budę,
      To pokochaj łańcuch swój!
      Śmierdzi gnojem twój ogródek?
      - Przecież to twój własny gnój!

Zanim na złodzieja z kłami
      Skoczysz w swej najkrwawszej z pian,
      Czekaj, aż ci ktoś oznajmi,
      Kto tu złodziej, kto twój pan.

Kto potopił ci szczenięta,
      Słuch i węch zabierze, nim
      Przyjdzie święta, choć przeklęta
      Pieska śmierć po życiu psim.

Gdy zapomnisz już, żeś w pola
      Jął pod płotem tunel ryć,
      Wtedy, ile tylko wola -
      Będziesz wyć mógł, wyć i wyć!

Jacek Kaczmarski
      28.2.1982
      • hulaj_dusza Re: Przecież tylko o to chodzi,,, kaczkom,,, 25.12.05, 11:14
        Żeby hołdów było dość.
        • bac1 Re: Przecież tylko o to chodzi,,, kaczkom,,, i nie 25.12.05, 15:53
          tylko, niestety;-(((

Niektórym Prezeskom i Dyrektorkom też;-(((
          • hulaj_dusza Re: POWAŻNIE??? Nazwiska, please!;-))) 25.12.05, 17:54
            Albo nicki...
            • cheetah51 Re: POWAŻNIE??? Nazwiska, please!;-))) 25.12.05, 18:05
              Albo odrazu teczki;-)))
              • hulaj_dusza Re: POWAŻNIE??? Nazwiska, please!;-))) 25.12.05, 20:20
                Dam teczki, ok?
                • cheetah51 Re: POWAŻNIE??? Nazwiska, please!;-))) ok! 26.12.05, 07:21
                  Takie mi sie podobaja:

www.luks.pl/x_C_I__P_17510070-17510001__LP_45__LN_90.html
                  • bac1 Re: POWAŻNIE??? Nazwiska, please!;-))) ok! 27.12.05, 13:35
                    Puste?;-)))
    • cheetah51 Re: "!)((" - Panie W.L.T. - spi Pan na ambonie??? 25.12.05, 18:07
    • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! 25.12.05, 20:25
      Nie rozdziobią nas kruki

Nie rozdziobią nas kruki

ni wrony ani nic!

Nie rozszarpią na sztuki

Poezji wściekłe kły!

Ruszaj się, Bruno, idziemy na piwo;

Niechybnie brakuje tam nas!

Od stania w miejscu niejeden już zginął,

Niejeden zginął już kwiat!

Nie omami nas forsa

ni sławy pusty dźwięk!

Inną ścigamy postać:

Realnej zjawy tren!

Nie zdechniemy tak szybko,

Jak sobie roi śmierć!

Ziemia dla nas za płytka,

Fruniemy w góry gdzieś!

Edward Stachura
      • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! A tym bardziej kaczki!!! 25.12.05, 21:00

• hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! A tym bardziej kaczki!!! 25.12.05, 21:12
          Ani szanowni kaczy koalicjanci;)))
          • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! A tym bardziej kaczki!!! 25.12.05, 21:21
            hulaj_dusza napisał:

> Ani szanowni kaczy koalicjanci;)))
            >

Piękny Roman i Andrju - NEVER!;-)))
    • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! 25.12.05, 21:10
      precz.z.kaczyzmem napisał:

> Projekt PiSujów:
      >
      > Preambuła
      >
      > KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
      > z dnia . . . . . . . . . 2005 r.
      >
      > W imię Boga Wszechmogącego!
      > My, Naród Polski,
      > składając Bożej Opatrzności dziękczynienie
      > za dar odzyskanej niepodlegśości,
      > wdzięczni poprzednim pokoleniom
      > za ich wytrwałą pracę, poświęcenie i ofiary dla Polski,
      > zrzuciwszy jarzmo obcej przemocy i komunizmu,
      > zobowi¹zani do zachowania i umocnienia
      > niepodległości Państwa Polskiego,
      > pomni ponadtysiącletnich dziejów związanych z chrześcijaństwem,
      > pragnąc Rzeczypospolitej silnej prawdą, uczciwością i sprawiedliwością,
      > naszą wolność i odpowiedzialność za los
      > współczesnych i przyszłych pokoleñ Narodu
      > wyrażamy na kartach tej Konstytucji,
      > która jest najwyższym prawem dla Rzeczypospolitej Polskiej.
      >

Ciekawe, czy kaczki zrobia referendum, czy uznają,
      że społeczeństwo jest "przypadkowe";)))
      • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! 25.12.05, 21:22
        Niestety, faszyzm nie jest "przypadkowy"...
        • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! Alle !! HO HO "!!!!" :D 25.12.05, 23:17
          NO, NO! Proszę Pani :D
          • cheetah51 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Alle !! HO HO "!!!!" :D 26.12.05, 07:08
            My tu gadu, gadu - a niewiasty lowia, co chca!;-)))

Piekny lup, bez dwoch kaczek!

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • hulaj_dusza Re: Precz z KACZYZMEM!!! Alle !! HO HO "!!!!" :D 26.12.05, 19:37
              To ja też: HO, Ho, HO - chociaż nie wiem, o co biega;)))
              • henryk.log Re: Precz z KACZYZMEM!!! Alle !! HO HO "!!!!" :D:D 26.12.05, 20:02
                hulaj_dusza napisał:

> To ja też: HO, Ho, HO - chociaż nie wiem, o co biega;)))

:-) ???
                Proszę koleżeństwa!...albo "nowy" lub "Ziekony"
                chyba, że 2w1 ! :-)))))))))
                Czy ONI tak zawsze na początku mają??..pytam..
                z"..hehe.."
                • bac1 Re: Precz z KACZYZMEM!!! Alle !! HO HO "!!!!" :D: 26.12.05, 20:12
                  henryk.log napisał:

> Proszę koleżeństwa!...albo "nowy" lub "Ziekony"
                  > chyba, że 2w1 ! :-)))))))))
                  > Czy ONI tak zawsze na początku mają??..pytam..
                  > z"..hehe.."

Kolega dopiero co przyjęty, wPiSowe uiścił na parapecie pracowni fiz.-chem.,
                  a zagadnienie dotyczy matematyki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka