Dodaj do ulubionych

polecane bary z potrawami azjatyckimi

IP: 2.4.STABLE* / 10.0.4.* 22.02.02, 15:29
Polecam mieszkańcom Natolina i Kabat, bar z azjatyckim żarciem znajdujacy sie
w Pasazy Kabaty - przy Wawozowej - stoja obok siebie dwa - ja polecam ten
blizszych wawozowej - zawsze pelno tam ludzi - zarcie majom niezle przyrzadzone
ceny pdobnie jak wszendzie. A maja tez dosyc spory wybor dan niespotykanych
gdzie indziej - np. wegorza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grysia Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.acn.waw.pl 22.02.02, 15:38
      a kebab? ;)))))))
      • rubeus Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 22.02.02, 15:51
        hmmm... arabska kuchnia to tyz azjatycak jak nie patrzec :)
        Ale na powaznie: nie mam pojencia gdzie moszna zjesc kebab na ursynowie -
        najblizej to jest takie zarcie bodjaze w okolicach "landu".

• kulowoj Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 26.02.02, 14:51
        Gość portalu: Grysia napisał(a):

> a kebab? ;)))))))

Chyba nawet kiedyś rozmawialiśmy na temat kebebu na forum o knajpach :)
        Podrzuciłem wtedy namiary na knajpę przy Rosoła (taki autobus z jedzeniem).
        Niestety kiedy ostatnio tamtędy jechałem to już go nie było :(
        Słyszałem natomiast, że otworzono budę z kebabami w okolicy skrzyżowania Romera z
        Herbsta ... jeszcze tego nie sprawdziłem, ale może ktoś ma dokładniejsze
        informacje.
    • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 22.02.02, 15:58
      A na Mokotowie syryjczyk na Puławskiej obok sklepu Monika
    • Gość: jacek Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 21:25
      Najlepsze żarcie arabskie , zupełnie bezkonkurencyjne, jest w "Samirze" w Bazie
      MPO na Polu Mokotowskim (skręt z Al. Niepodległości w szemraną uliczkę-nie-
      uliczkę tuż przed nowym gmachem Biblioteki Narodowej). Teraz jest to miejsce aż
      nazbyt modne, ale poprawiło się m.in. otoczenie i nie śmierdzą tak strasznie,
      jak kiedyś, parkujące śmieciary.
      Chińskie zarcie - zdecydowanie polecam małą budkę przy Postępu, vis a vis chyba
      Neptuna - w każdym razie jednego z tych srebrnych biurowców. Mało znam równie
      dobrych miejsc z orientalnym tanim jedzeniem.
      • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 24.02.02, 21:27
        A jakie sa ceny w bazie MPO? Czy tam można przyjść w pare osób i troche
        posiedzieć, czy raczej tylko zjeść i w nogi? Piwo jest?
        • beata_ Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 24.02.02, 21:29
          eela napisał(a):

> A jakie sa ceny w bazie MPO? Czy tam można przyjść w pare osób i troche
          > posiedzieć, czy raczej tylko zjeść i w nogi? Piwo jest?

Ela, nie kombinuj!:-)))
          • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 24.02.02, 21:32
            Wiesz co? Juz wole nic nie mówić :)). Jak tu na mnie trafiłaś? To sie nazywa
            deptanie po pietach...
            • beata_ Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 24.02.02, 21:34
              eela napisał(a):

> Wiesz co? Juz wole nic nie mówić :)). Jak tu na mnie trafiłaś? To sie nazywa
              > deptanie po pietach...

Możesz mnie oskarżyc o molestowanie:-))))))))
              • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 24.02.02, 21:42
                beata_ napisał(a):

> Możesz mnie oskarżyc o molestowanie:-))))))))

Chciałabyś :))), alez miałaś nosa i jak szybko zorientowałas się o co chodzi :))

• beata_ Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 24.02.02, 21:44
                  eela napisał(a):

> beata_ napisał(a):
                  >
                  > > Możesz mnie oskarżyc o molestowanie:-))))))))
                  >
                  > Chciałabyś :))), alez miałaś nosa i jak szybko zorientowałas się o co chodzi :)
                  > )

Odpowiedź masz w mailu:-))))
                  • Gość: Michał Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.ztm.waw.pl 25.02.02, 08:43
                    Bardzo dobre żarcie mają w barze azjatyckim przy skrzyżowaniu ulic
                    Rakowiecka / Wiśniowa. Polecam.
      • Gość: Ola Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 25.02.02, 18:21
        O tak "samira" jest pyszna.Również polecam.
        • Gość: jacek Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 22:03
          Ceny są średnie, jak na bazę MPO, tzn. można się pysznie najeść za 20 zł, ale
          wszystko zależy od apetytu, liczby dań, ich wersji itp. Piwa nie ma, są fajki
          wodne, ale nie widziałem, żeby ktos palił. Wnętrze jest niewielkie, ale w
          cieplejsze dni można siedzieć na dworzu. Tuż obok jest sklep z arabskim
          jedzeniem, np. z pysznymi oliwkami, chlebem tureckim itp.
          Odkryłem to cudowne miejsce płacąc rachunki za wywóz śmieci i nie mogę się z
          nim rozstać.
          • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 25.02.02, 22:15
            Dziekuje za informację, mam tam całkiem blisko
            • Gość: jacek Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 22:20
              Nie przerażaj mnie, czyżbym odkrył tajemnicę z wątku "kim jest eela?" -
              pracujesz w MPO?????
              • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 25.02.02, 22:22
                nie, skądże, blisko mieszkam :)
                • Gość: Jac Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.gazeta.pl 28.02.02, 08:30
                  Eelu jak masz blisko to już lepiej idz do barku róg Wiśniowej i Rakowieckiej
                  niż do MPO - sama nazwa dziwnie na mnie działa .
                  • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 28.02.02, 08:42
                    Na mnie tez nazwa dziwnie działa, ale jak tak obiecuja rozkosze dla
                    podniebienia, to nawet jestem gotowa się poświęcić :) i posiedziec w
                    towarzystwie śmieciarek. A w barku przy Wiśniowej też nie byłam...
                    • jhbsk Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 28.02.02, 09:35
                      Akurat pracuję obok, pół mojej firmy tam się pożywia, więc chyba knajpka niezła.
                      • eela Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 06.03.02, 09:04
                        Bylam wczoraj w tym barku przy Wisniowej. Tam jest bardzo tanio. Za 7.50 zł
                        dostaje się ogromna porcje jedzenia. Dla mnie było za duzo i część zostawiłam.
                        Jadłam wieprzowine z ananasami i w niej były jeszcze różne warzywa i pędy
                        bambusa, do tego ryż i surówka z kapusty kiszonej, ale na słodko. Powodzenie
                        barek ma, dużo osób bierze na wynos. Dopłaca się 50 groszy za pojemnik. Ale
                        trzeba być wielbicielem takiego jedzenia. Mnie chinszczyzna nie bardzo
                        odpowiada. To jest barek chińsko - wietnamski
                        • Gość: Otto Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.astercity.net / 10.132.129.* 06.03.02, 10:48
                          Polecam kebaba na Polnej - jakieś 100 m od pl. Unii.
                          • Gość: vinc Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 17:46
                            jako że lubie chińszczyzne pozostaje mi tylko sie tam udać
                            • Gość: Grysia Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.acn.waw.pl 18.03.02, 11:22
                              A ja znalazlam kebab ;)))) Na bazarku przy ul. Wąwozowej na Kabatach. Jeden
                              minus- wszystko jedno czy zamówisz ostry czy łagodny i tak musisz popić litrem
                              wody zeby normalnie oddychac :))))
                              • Gość: Pasjo Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.ogr.sggw.waw.pl 25.03.02, 17:41
                                trzeba dodac Grysiu, iz za pierwszym razem dostalismy herbatke gratis
                                • Gość: Grysia Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.ogr.sggw.waw.pl 25.03.02, 17:43
                                  no ba!!! to jest plus :) chociaz bylo jej tak "duzo" ze niewiele pomogla :)
    • Gość: kahila Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 29.03.02, 21:50
      Gdzie można na Ursynowie zjeść dobry falafel? czy te bary Tureckie oferują też
      i dania wegetariańskie?
      • Gość: Grysia Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.acn.waw.pl 02.04.02, 12:57
        Właśnie w tym lokalu na Wąwozowej mozna zjeść falafelka. Oferują też całkiem
        sporo dań wegetariańskich :) No i ceny spoko :)
      • wujektomek Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi 09.05.02, 22:13
        I tak nalepsze chinskie sprawdzałem bo chodziłem z chinczykami jest na hożej
        miedzy marszalkowską a pogotowiem reszta to niestety azjatyckie, chociaz te na
        bazarku rzy wąwozowej ładnie pachnie szkoda tylko że strasznie wookoło w
        promieniuok.1 km.
        • Gość: martynka Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 24.05.02, 13:47
          Ale tam chyba jest dośc droga (jak na chińskie), no i porcje niewielkie..ale
          ryż rozmaitości jest pyycha!
    • Gość: piotr Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.05.02, 22:00
      Kabaty Najlepszy bar azjatycki jest na bazarku róg Stryjeńskich/Wąwozowa.Jest
      tam trzy bary.Ten w środku (Villi Sajgon?) to jest to .Ceny w pozostałych
      podobne.
      • Gość: Jan Dzięki barom chińskim nie ma bezdomnych psów IP: 195.94.205.* 21.05.02, 15:18
        Jak to dobrze, że tyle jest barów z kuchnią chińską. Dzięki temu mamy rozwiązny
        problem bezdomnych psów ...
        • konger Re: Pyszności 22.05.02, 12:53
          O tylu ptsznościach tu pisaliście a nie wiecie
          przypadkiem czegoś o kuchni północnokoreańskiej? :-))
        • Gość: rubeus Re: Dzięki barom chińskim nie ma bezdomnych psów IP: *.icm.edu.pl / *.noname.net.icm.edu.pl 23.05.02, 11:06
          tez dowcipy sie cie trzymajom :(
          psy w kuchni azjatyciej to drogi rarytas i przenaczane na uboj sa specjalne
          rasy.
          A miensko w knajpkach - najtansze gatunki wolowiny i wieprzowiny kupowane w
          duzych ilosciach.
    • Gość: rubeus (nie) polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.icm.edu.pl / *.noname.net.icm.edu.pl 23.05.02, 11:11
      niepolecam knajpki zlokalizowanej na ternie osiedla kabaty ( niedaleko hita ) -
      tej w pasazu rog bronikowskiego/wawozowej - przyczyna - marny ryz.
      btw. ceny w barach chyba poszly w gore - za wolowine w sosoie slodko kwasnym
      zaplacilem 8 zł. - ostatnio placilem taniej
    • Gość: martynka Re: polecane bary z potrawami azjatyckimi IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 24.05.02, 13:50
      Najczęściej chodzę (no i najbiżej) do baru TULUC - koło nowego bazarku
      Wałbrzyska, tuż przy cukierni. Jest to dosyć obskurna buda - można usiąść w
      środku i na zewnątrz. Zalety - często leci chińska muza (:)))), jest bardzo
      duży wybór dań, jest smacznie , tanio i dużo - ja całej porcji nie dam rady -
      moje ulubione -kurczak w cieście w sosie curry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka