Gość: mama_11_latka IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.12, 22:26 Jakie gimnazjum polecacie? Najlepiej w rejonie Marynarska / Zwirki i Wigury / Rakowiecka / Pulawska. Dzieki za wszystkie komentarze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaja Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.12, 10:29 Też jestem zainteresowana. Córka kończy podstawówkę i nie wiem co dalej. Zastanawiam się nad 5 na Niepodległości podobno kiedy było okropnie teraz jest lepiej. Myślałam też o prywatnej ale nie mam żadnych opinii. Pozdr. Gaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.aster.pl 26.03.12, 23:48 z rozmów z rodzicami i dziećmi wiem że 5 jest obecnie dobrym gimnazjum, ale najlepsze na mokotowie to 11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: int Re: gimnazjum na Mokotowie IP: 204.45.133.* 27.03.12, 09:29 Zdecydowanie lepszy jest Reytan i kilka szkół niepublicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 09:39 A jakie niepubliczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ip.netia.com.pl 15.04.13, 14:42 Kiedyś (7lat temu chodził syn) super było ale teraz się bardzo obniżył poziom i jest kiepsko od zeszłego roku jakaś paeanoja. Wiem bo mam tam jeszcze córkę i gdyby nie 3 klasa to bym ją przeniósł do innej szkoły . Słyszałem ża 5 się poprawiła ale tylko słyszałem na zebraniu w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta.optymistyczna Re: gimnazjum na Mokotowie 28.03.12, 11:32 a co to dla Was znaczy "lepsze"? szkoły "najlepsze" w rankingach są dla dzieci wyjątkowo zmotywowanych, nie ma sensu wypychac do nich każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 14:28 "Lepsze " to nie takie które prowadzą, w rankingach bo nie to jest najważniejsze. To takie, w którym dziecko bedzie czuło się bezpiecznie, mialo fajnych kolegów, bez napinki na bycie najlepszym. Jasne, że ważny jest poziom nauki ale klase szkoły nie zawsze mozna przelożyć na 5 i 6 i wyniki testów. Zawsze przy wyborze szkoły polegam na opiniach innych rodziców, na rankingi patrzę na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajek Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 20:42 A czy ktoś cos słyszał o Bachmackiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżmama Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 13:42 11 ma fatalną okolicę i co za tym idzie rejon. W klasie syna znajomych w 5 dwójka dzieciaków odeszła ze szkoły - do poprawczaka. Reyatn dobry ale trudno się dostać, Mokotów ma niezle szkoły niepubliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.lekko.gazowana Re: gimnazjum na Mokotowie 06.04.12, 11:29 hmmm, nie zgodzę się, że "11" ma fatalną okolicę - z jednej strony domy jednorodzinne, z drugiej - zadbane osiedle, teren szkoły zadbany. Dzieciaki jak wszędzie w gimnazjach rejonowych - trafiają bardzo różne. Szkoła, z tego co wiem, jest nieźle zarządzana, dużo się w niej dzieje, tylko bardzo duża - taką zawsze trudniej ogarnąc. Reytan dobry - oczywiście, gimnazjum wyrosło na podwalinach doskonałego liceum - ale kto do niego chodził, ten dobrze wie, że nie jest łatwo tam przetrwać - wysoki poziom nie bierze się z niczego. Podobnie jak w innych gimnazjach/liceach z bardzo wysokimi wynikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_11_latka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.12, 20:47 Ktos moze cos napisac o klasie pilkarskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezmama Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 10:29 W 5 na Niepodległości mają świetne zaplecze sportowe, to gimnazjum bardzo nastawione na sport. Za to gorsze rzeczy słyszałam o nauczycielach:(. Podobno niezły dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. uczeń Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 12:36 piszesz pierdoły o sportach, a nauczyciele w 5 dalej robią aby przetrwać od 8 do obiadu dyr Kostecki ? toż to matematyk dobry był, bo pozwalał spać na jego lekcjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_11_latka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 22:14 I gdzie posylacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżmama Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 13:41 Do prywatnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamatez Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ceti.net.pl 19.05.12, 22:28 a do ktorego? co mozesz polecic? obrzezna? bacha? pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: gimnazjum na Mokotowie 20.05.12, 17:09 O Varsovii niezbyt dobre opinie słyszałam a Wy? Poszukuje gimnazjum z hiszpańskim w rejonie. Niestety takowych deficyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tezmama Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 11:59 a co slyszalas niedobrego o varsowii? a o obrzeziej? ja nie slyszalam nic zlego, ale tez nic dobrego... pozdr. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez_mama_2 Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.91-127-108.t-com.sk 22.07.12, 20:44 I ktore gimnazjum wybralas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.12, 22:51 no wlasnie? ktore wybraliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: gimnazjum na Mokotowie - Varsovia IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 12:21 Moja córka kończyła Varsovię (podstawówka i gimnazjum). Teraz do gimnazjum chodzi syn. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej szkoły. Nauczyciele są dla ucznia i motywują ich do pracy (moje dzieci uczestniczyły w wielu olimpiadach i konkursach kuratoryjnych - córka była laureatem). Poziom jest wysoki i nie odbiega od wyników "najlepszych" szkół w Warszawie. Córka bez problemu dostała się do Batorego (klasa IB). Dla nas jako rodziców było i jest istotne to, że dzieciaki super czują się w tej szkole i mają zapewnione max bezpieczeństwa. Mają dużo kółek zainteresowań (z tego co wiem to od tego roku zostały wprowadzone jeszcze kolejne dodatkowe zajęcia np z p. Zychem (super polonista!!!) z dziennikarstwa i chyba coś jeszcze. Do tego cztery języki obce do wyboru. Co do minusów to budynek, ale wewnątrz czuć że jest to normalna szkoła, no i czesne (nie odbiegające od kwot w innych szkołach społecznych i prywatnych), ale z drugiej strony nie widałam ani grosza na korepetytorów (co jest normą w państwowych szkołach - bez korepetytora ani rusz), bo nauczyciele mają zajęcia dodatkowe z uczniami, jeśli istnieje taka konieczność !!! Szczerze polecam - i nikt mi za to nie płaci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arni Re: gimnazjum na Mokotowie - Varsovia IP: *.ip.skylogicnet.com 30.06.16, 14:55 Budynek szkoły to konstrukcja z czasów NRD tzw. Lipsk - jest to jeden z najbardziej naszpikowanych azbestem tworów architektury komunistycznej - ciekawe w jaki sposób możliwe było ulokowanie w nim szkół ? Odpowiedz Link Zgłoś
irenamatusiak Re: gimnazjum na Mokotowie - Varsovia 24.01.17, 11:43 W tej Szkole panują reguły lepszy ma lepiej. Są uczniowie którzy mogą wszystko jak również Ci którzy są prześladowani na porządku dziennym i nikt z tym nic nie robi. Nie polecam Szkoły na Bacha 2 Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: gimnazjum na Mokotowie 28.09.12, 22:59 Słyszałam, że dobra i przyjazna jest 11 - choć podobno moloch. Mają ciekawe kółka tzw. zainteresowań, dobrze wyposażone pracownie, nauczycieli, którzy robią coś więcej niż tylko odbębnią swoje 45 minut - szkoła "żyje" nie tylko w czasie lekcji. Dla mnie atutem jest również duża oferta języków obcych - różne klasy, języki do wyboru do koloru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schechter Re: gimnazjum na Mokotowie IP: 204.45.133.* 29.09.12, 20:22 Poczekaj, aż klasy z 2011 będą zdawać egzamin gimnazjalny. Statystyki będą zaskakujące, chociaż niekoniecznie w pozytywny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.10.12, 22:02 Czy po pierwszym miesiacu w gimnazjum macie jakies nowe opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: gimnazjum na Mokotowie 02.10.12, 22:30 ja mogę przekazać wrażenia nie swoje - bo moje dziecko jeszcze do gimnazjum nie chodzi - ale sąsiadki z pieskiem ;-) spotykanej regularnie na spacerach po pierwszym miesiącu wszystkim (tj sąsiadce z synem ;-) ) szkoła się podoba jedyny słaby punkt to wg nich historyczka - coś nie zagrało na początku poza tym - wszyscy nauczyciele, atmosfera, koledzy - super :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 16:03 Gimnazjum 11 na Podbipięty jest bardzo dobre. Nie ma fali nauczyciele przyjaźnie nastawieni do uczniów i panuje moda na uczenie się a nie na równanie w dól do najgorszych co niestety w wielu gimnazjach rejonowych się zdarza.Ponadto duża i atrakcyjna oferta zajęć pozalekcyjnych. To jest szkoła dla ucznia a nie tak jak w innych miejscach uczeń dla szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_koo Re: gimnazjum na Mokotowie 18.02.13, 18:39 A ja mam pytanie trochę z innej beczki, czy na mokotowie będzie w tym roku elektroniczny system zapisu do gimnazjum. Niestety w szkole nie mogę się nic dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.04.13, 00:29 Elektroniczne zapisy w calej Warszawie. Ciekawe jak to zadziala, Odpowiedz Link Zgłoś
nuis Re: gimnazjum na Mokotowie 26.04.13, 11:19 a czy może ktoś może coś powiedzieć o niepublicznym gimnazjum na Iwickiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_12_latka Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.13, 21:59 Jak jest na Narbutta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 07:56 już nie gwałcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Nieduzia Już nie? Oj, to szkoda... IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 09:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Uprawna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.13, 15:50 a co możecie powiedzieć o gimnazjum na uprawnej ? Jak atmosfera, poziom, towarzystwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Uprawna 07.06.13, 11:51 Atmosfera bardzo dobra, żadnych problemów z agresją, piciem czy narkotykami. W tym roku jest dość dużo chętnych i co ciekawe więcej niż na Gubinowską. W rankingach Uprawna jest trochę niżej głównie przez nieco inny rejon, który obejmuje sporo okolic bardziej bliskich klimatom wiejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uprawna IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.13, 22:29 Witajcie, Czy moglibyście powiedzieć coś więcej o gimnazjum na Uprawnej? Czy rzeczywiście jest strażnik drogowy na Przyczółkowej, który przeprowadza dzieciaki przez ulicę? Odpowiedz Link Zgłoś
pascalek Re: Uprawna 20.08.13, 17:11 > Czy moglibyście powiedzieć coś więcej o gimnazjum na Uprawnej? Co konkretnie chcesz wiedzieć? > Czy rzeczywiście jest strażnik drogowy na Przyczółkowej, który przeprowadza dzi > eciaki przez ulicę? Jeśli chodzi o dzieci wysiadające na przystanku przy Europejskiej, to tam jest sygnalizacja świetlna. Przy Vogla tak samo. Innych przejść przez Przyczółkową w okolicy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania 77 Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.ip.netia.com.pl 20.05.14, 09:10 Hahaha była to szkoła dla ucznia teraz jest to szkoła dla nauczyciela. w chwili obecnej na zebraniu dyrektorka powiedziała że przyjmie wszystkie dzieci z każdymi ocenami, podobno nie ma chętnych bo są coraz gorsze wyniki- zobaczymy ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schechter Re: gimnazjum na Mokotowie IP: 85.159.237.* 27.06.14, 15:24 Zjazd tej szkoły w dół rozpoczął się jakieś trzy lata temu i jeśli dyrektorka faktycznie tak mówi, to nic nie wskazuje na to, żeby było lepiej. Tak na marginesie, Uprawna w tym roku miała lepsze wyniki testu gimnazjalnego niż Gubinowska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamy_Pracujące Re: gimnazjum na Mokotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 10:37 Pierw sami się zastanówcie co oczekujecie bo mamy opinie ale bez waszej wiedzy ranking nie zostanie ukończony : ulinks.net/opinie_szkoly Odpowiedz Link Zgłoś