Dodaj do ulubionych

SP 191,146- opinie

26.01.15, 23:41
Witam, bardzo proszę o opinię o szkołach podstawowych 191 przy Bokserskiej oraz 146 przy Domaniewskiej. Nasz rejon to Bokserska, ale mam wątpliwości czy posłać tam syna. Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje o tych szkołach, ewentualnie może ktoś poleci jakąś inną dobrą w okolicy. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ebryska Re: SP 191,146- opinie 22.02.15, 11:45
      Witaj, moja córka chodzi do pierwszej klasy w SP 191 przy Bokserskiej. Zarówno córka jak i ja jesteśmy bardzo zadowolone z wyboru szkoły. Klasy mało liczne, czysto w szkole, jest bardzo dużo zajęć dodatkowych, dobra organizacja, nauczyciele z dobrym podejściem do dzieci, nauka tylko na pierwszą zmianę. Córka bardzo lubi chodzić do szkoły, często słyszę, że za szybko ją odbieram (15.30).
      • Gość: sergiusz Re: SP 191,146- opinie IP: *.play-internet.pl 01.12.15, 20:45
        W czwartej klasie fajny był Pan Tomasz, Wuefista.
        Szkoda tylko że nikt nie interweniuje gdy dzieciaki się leją.
        Jest chyba jakiś tam monitorig.
        Dzisiaj bił się nie jaki "widelec".
        Rada rodziców troszczy się tylko o wpisy w książce, worki na nogi i wpłaty na fundusz.
        Sposób prowadzenia lekcji też ma wiele do życzenia. Np. na matematyce Pani w tym samym czasie karze przepisywać kupę zadań z tablicy, i jednocześnie karze słuchać co mówi.
        Nikt nie ma podzielnej uwagi, umysł musi dzielić uwagę raz tu raz tu, w razie czego odsyłam do fachowej lektury.
    • Gość: artur mokotów Re: SP 191,146- opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.15, 11:03
      witam serdecznie tak sie składa ze mój syn chodził do 146 a teraz chodzi do 191 i szczerze polecam tą pierwszą nauczyciele dbaja o zdrowy klimat w szkole nie ma przemocy a jesli wystapi to jest momentalna reakcja fakt duzo wyższy poziom nauki niz w 191 wiecej zadawane do domu niestety w 191 istnieje przemoc rówieśnicza reakcja nauczycieli jest dwojaka mam wrażenie ze udaja ze nie ma problemu a problem jest i to bardzo poważny .Szerze odradzam 191
      • july19 Re: SP 191,146- opinie 13.03.15, 11:26
        Dziękuję za informację, odnośnie 191 już po dniu otwartym miałam bardzo duże wątpliwości. Ostatecznie nie wybrałam żadnej z tych 2 szkół, tylko zapisałam dziecko do 33 na Cieszyńskiej. Mam nadzieję, że będzie to dobra decyzja. Pozdrawiam,
    • b.r2 Re: SP 191,146- opinie 08.04.15, 09:12
      Witam. Mogą być "przeładowane", 30 - tu uczniów w jednej klasie.
      Warto na to zwracać uwagę przed zapisaniem do szkoły.
      I tradycyjnie - dzieci z różnych domów, po różnych rodzicach.
      • kamilia_21 Re: SP 191,146- opinie 18.03.16, 16:24
        W 146 mam dwóch synów, w 1 i 6 klasie, u Młodszego w klasie 19 dzieciaków. Szczerze polecam tą szkołę, owszem wysoki poziom, ale masa też różnorodnych zajęć dodatkowych, np. teraz ruszyli z projektem wygranym w BP, masa dodatkowych zajęć typu: programowanie, języki, kółko teatralne, jest nowa pracownia komputerowa, w tym roku będą robić multimedialną salę do angielskiego i francuskiego. W szkole od 1 klasy są 2 języki obce. Szkoła przystosowana do 6-latków. Szczerze polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka