tajga1009 05.05.07, 16:12 Czy ktos z Was mieszka na nowym osiedlu Bobrowiecka 3? jakie wrazenia? Czy dobrze sie tam mieszka. Prosze o szczere opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bobr Re: Bobrowiecka 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 08:05 Zapytaj na forum mieszkańców Sielc: www.sielce.waw.pl Tam można się dowiedzieć się wiele o okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrowiecka Re: Bobrowiecka 3 IP: *.aster.pl 10.05.07, 18:19 tak, mieszkam w bloku oddanym w i etapie, w skrzydle wewnetrznym. Niestety jeszcze nie moge powiedziec, ze mieszka sie dobrze - ale to chyba normalne skoro mieszkam nadal na placu budowy. Wciaz slychac odglosy remontów u sasiadów, no i oczywiscie budowlanców pracujacych przy kolejnych etapach. A lokalizacja - no coz myslalam, ze Bobrowiecka to mala spokojna uliczka, i tu sie mylilam...rano sznur samochodów z jednej strony jadacych w strone Chelmskiej, z drugiej strony pracowników zlokalizowanego po drugiej stronie biurowca - efekt min 5 min czekania na wyjazd z osiedla i wlaczenie sie do ruchu, do tego zycie umilaja upchane po obu stronach ulicy auta studentów z tutejszej uczelni...i jeszcze samochody budowy zarówno naszej jak i tej z chelmskiej.... wieczorem jest luzniej, ale niestety nie najciszej - "trasa" nie daje o sobie zapomniec... Ale przy odrobinie cierpliwosci da sie tu mieszkac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Bobrowiecka 3 IP: *.acn.waw.pl 23.05.07, 20:19 Kurcze... zadziwiające jakie są odczucia ludzi. Ja mam zgoła odmienne. Mieszkam tu od grudnia, kiedyś mieszkałem pod Piasecznem i dla mnie bardzo ważne było żeby zamieszkać wreszcie w mieście. Do pracy (przy Placu Grzybowskim) jadę samochodem jakieś 17 minut wszystkiego (łącznie z wyjazdem na Bobrowiecką!). Nie mam żadnego z tym problemu! Z domu wychodzę w okolicach 8.30. Hałas? Jaki hałas? Jest oczywiście ruch i słychać samochody (ostatnio wieczorami jakieś helikoptery tu przelatują) ale wieczorem czy w weekendy tu jest zadziwiająco cicho! W niedziele, kiedy Bobrowiecka jest pusta, to nawet ptaki słychać. Nic nie słychać hałasu z "trasy"! Odwiedzającym znajomym muszę pokazywać, gdzie ta "trasa" jest. Owszem - jest szum, głównie z generatorów stojących na terenie "za płotem" ale cóż: to jest miasto, jak chcemy słuchać świerszczy i żab - to zapraszam na wieś... Co do remontów - to się zgadzam, ale znowu: taka jest cena miszkania w nowooddanym budynku. Budowa pewnie potrwa jeszcze z rok / dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrowiecka Re: A gdzie wcześniej mieszkałaś? IP: *.ko.com 30.05.07, 10:56 na Kruczej tuz przy alejach..... Odpowiedz Link Zgłoś