broneknotgeld 14.11.05, 22:04 Toż cznet przeca tako bydzie Zaś Wilijo na Ślonsk przidzie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.11.05, 22:05 Możno trza coś szkryfnońć ło tym Juz terozki a niy potym. Odpowiedz Link
broneknotgeld Betlyjka (I) 14.11.05, 22:11 (Narrator) Jako z Maryjom naszom sie stało Co modo frelka Syna poczyła Niychej wiy ło tym i ziymia cało Z Ponboczka woli brzymiynnom była Toż Zefel stolorz wzioł jom za ślubno "Syn Dawidowy" śnik tyz mioł taki W kerym klarowoł mu anioł rowno; (Anioł) Niy som na darmo te wszyske znaki Ty dlo Jezusa rodzicym bydziesz Przeca żeś chopym niy belejakim Z Immanuelym do Nieba przidziesz Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 14.11.05, 22:16 (Zefel) Toż moj aniele niych to sie stanie Ślubnom mi ciyngym Maryjo czysto A jak już przidzie jyj rozwionzanie Pszoć tako byda - rzecz łoczywisto Jezusiczkowi co sie narodzi Z cołkych siył swojich zastompia Pana Tako mi słudze przijońć se godzi Ta wola bosko - jak yno wstana Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 14.11.05, 22:24 (Narrator) Chnet czas registru prziszoł rzymskego Zefel z Maryjom już we Betlyjym Sie spodziywajom szczyńścio swojego Dyć tu ze ańclom wiela mecyji W stajynce tako kontek swoj majom Tref? -Przeznoczynie co im pisane Świynto Familjo - choć fest sie pszajom Dzieciontko w biydzie na świat wydane. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 15.11.05, 19:41 (Kacper, Melchior, Baltazar) Toż nom we łoczach gwiozda durś blyszczy Do krola droga wskazuje Narod żydowski z Niym wiela zyszczy Zdo sie - już ziymia to czuje Arcykapłany - czy droga znocie? Kaj Krystus se wom narodzioł? Dobro nowina dlo nos już mocie? Cud ty Judeji przigodzioł? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 15.11.05, 19:44 (Herod) Co to za myndrce? Kogo szukajom? Krolym Judeji jo tako! Bojaźni w sercu łoni niy majom?! Dyć zowdy niychej jednako Toż tyn moj narod mie słuchać bydzie W utropie jako w radości Niy?! -Dyć mu richtig z tym gorzi przidzie! Wiela krolewski mom złości! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 15.11.05, 19:47 (Herod) Hej - sługi moje! Myndrcow mi dować! Niychej łopytom se gości Cygaństwo abo jakosik zmowa? Kto mie łodbiyro wielkości?! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:23 (Narrator) Jako rozkozoł tako sie tało Już istnych wiedom mu sługi Dostojność jejich aż blyszczy cało Dyszkurs niy bydzie za dugi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 16.11.05, 23:48 (Kacper, Melchior, Baltazar) Herodzie - gwiazda niy łocygani Do krola swiata nos wiedzie Ćmok przidzie - łoko som położ na ni Judzke Betlejym na przedzie W niym se dokono co przeca musi Toż ziymia kwiycie wydowo W pszoniu nojwiynkszy - grzych go niy skusi Śmiertelny Bogym sie zdowo Kraj twoj szczyńśliwy niych se raduje Som Stworcy tako złoż dziynki Uwiyrz jak tego niy forsztelujesz Skończom sie wieczne nom mynki. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 16.11.05, 23:51 (Herod) Toż roztomili idźcie szukejcie Recht co to musi być cudo A jak znojdziecie znać drapko dejcie Bych som z pokłonym se udoł. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:35 (Kacper, Melchior, Baltazar) Panie Judeji - niychej sie stanie Tom samom drogom wrocymy Byś tyż mog zaczońć te fajrowanie Wszysko ci chnet łopowiymy Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:38 (Narrator) Toż do Betlyjym w końcu ruszyli Stajynka i żłobek znodli Kaj już pastyrze nojpiyrwyj byli Dzieciontku dary pokłodli. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:43 (Kacper, Melchior, Baltazar) Maryjo gryfno i Zeflu zocny Z wos świynto już familijo Dzieciontko zesłoł Pon Bog wszechmocny Szczyńście - niy jakoś mecyjo Tu pokłon Jymu my złożyć prziszli Gwiozdka nos wiodła do Niego Ano żył nojprzod we naszy myśli Dzisioj widzymy Istnego Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:48 (Maryjo) Myndrce ze wschodu a wpiyrw pastyrze Dzieciontko Boske witajom We żłobie dzisioj jego jest lyże Dyć przeca wiela mu pszajom Zdo sie - w świat idzie dobro nowina Ło cudzie w mały stajynce Boże w łopiece miyj mo Dziecina Durś Twoje czim nad Niom rynce. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:50 (Zefel) Toż dejcie dary wele Jezusa Łodpoczońć w stajni tyż chciyjcie Posłać w barłogu wom jednak musza Biyda - dyć wyspać se chciyjcie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:56 (Anioł) Kacprze, Melchiorze i Baltazarze Misyjo waszo skończono Już historyjo tego niy zmaże Co Bog w Betlejym dokonoł Zowroćcie do sia - mińcie Heroda Niy paczcie danego słowa Bo ze tym prziszłaby wiynkszo szkoda Choć krol - zowistno mo gowa. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 17:59 (Narrator) Jak anioł pedzioł tako sie stało Myndrce już do sia wrocajom Heroda mynczy zaś richtig małość -Ciyngym złe myśli ścigajom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 17.11.05, 18:06 (Narrator) A wele żłobka dali jest radość Aż prziszoł tyn co mo piora (Anioł) Coby złe tukej niy miało zadość Zefel - se wybier za gora Niy yno jedna - za rzeki pola Słonko z miesionczkym niych wiedzie Ano - ci Egipt terozki chwola Prowodź familjo na przedzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 18.11.05, 17:40 (Herod) Kaj som te myndrce? Downo być mieli! Wieść ło Dzieciontku prziniyśli?! Czekom jak gupi w ty moji szteli Możno z Judeji już wyszli! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 18.11.05, 17:44 (Sługi) Panie - kraj ponoć przeszli po cichu Blisko już doma som łoni Śmieli se niy boć takego grzychu Dyć jako istnych nom gonić? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 18.11.05, 17:46 Toż co zrychtować? -Bajtli zabijać! Kierzy łostatnio zrodzyni?! Wojoki! Trza sie za tym uwijać! Tref zły moj tako łodmiynić! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 18.11.05, 17:50 (Wojoki) Krolu Herodzie twoj rozkaz srogi My sługi tako spełniymy Tyś jest nom bardzi łod dzieci drogi Żeś władcom - to jedno wiymy Jako rozkożesz tako sie stanie Na nic ślintanie i jynki Matek w utropie głośne wołanie Jak wolom twojom ich mynki Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 18.11.05, 17:53 (Herod) Ano! Dyć ze tym tron mocny bydzie Zicna se na niym jak piyrwyj Deliberować ło taki biydzie Jak styknie pedzieć mi - wyrwij! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjka (I) 18.11.05, 18:02 (Narrator) Rzeź niywiniontek straszno nastała W Judeji podnios se lamynt Litości wola krola niy znała Dlo synkow taki był amynt Świynto familjo w Egipcie była Jezus im rosnoł poleku We Niym se bosko wola ukryła Wiydz ło tym dobry czowieku Syn Boga richtig Krystusym bydzie We końcu czas łodkupiynio Czowiek do Łojca-Stworcy chnet przidzie Świat Jego pszoniym sie zmiynio Dyć we Betlejym wszysko sie stało Ponboczek w Synu narodzioł Choć ta betlyjka licho i mało Przeca i na nia tyż zgodzioł. Odpowiedz Link
eichendorff Re: Betlyjkowe rymy 16.11.05, 19:12 Po raz kolejny chciałem Ci podziękować za Twój trud. Chyba nie pójdzie on na darmo bo przy okazji Jasełek/Betlyjek rozreklamowana została Twoja twórczość fraszkowa. Jeśli się zgodzisz, Twoje fraszki będą wykorzystywane na lekcjach j.polskiego (sic!) przez nauczycielkę jednego z zabrzańskich gimnazjów. A jak tak dalej pójdzie, to przejdziesz Bronku oficjalnie do śląskiej literatury. Oficjalnie, bo nieoficjalnie przeszedłeś już dość dawno. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 16.11.05, 19:50 Jeronie, za wiela niy godej, bo sie zatna. No dyć tyn wontek poleku pociongna do przodka i wyńdzie ze tego tako betlyjka wedle ewageliji św. Mateusza. Yno, że za wiela mom terozki na gowie, bestoż dej mi czas do końca listopada. Dobrze, że idzie Ci ło gimnazjum. Tako betlyjka dlo podstwowy znojdziesz na glywickim forum, kaj szwager zabroł sie za tuplikowanie polskego tekstu. Hehe - co do ty literatury, to pewno żech przeszoł dziynki Maas. Kajsik mom link do jeji wypowiedzi w kery zabronio mi łotwiyranio wontkow literackich. Ano, leko go idzie znojść, toż mosz dowod forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11518549&a=11518549 Pozdrowiom ze stolicy fraszki. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 16.11.05, 20:01 Ja, przido Ci sie tu link na glywicki wontek tyczoncy sie tyż tego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=31952956 Tam znojdziesz to co tuplikowoł Szwager. Odpowiedz Link
eichendorff Re: Betlyjkowe rymy 18.11.05, 13:15 Tu wćepna to coś naszkryflou do tyj pory. Zmjyńôłech troszyczka (główńe wćep żech "pochylone o" by bajtle wjedzieli jak czytać ta głoska, bo mogłoby im wyjść z tego co inkszego) i prosza Cie uo ewentualne uwagi do tyj wersji. "(Narrator) Jako z Maryjôm naszôm sie stało Co modo frelka Syna poczôła Niychej wiy ło tym i ziymia cało Z Pônbôczka woli brzymiynnôm bôła Toż Zefel stolorz wziôn jôm za ślubno "Syn Dawidowy" śnik tyż mioł taki W kerym klarowoł mu aniôł rôwno; (Anioł) Niy som na darmo te wszyske znaki Ty dlo Jezusa rodzicym bydziesz Przeca żeś chopym niy belejakim Z Immanuelym do Nieba przidziesz (Zefel) Toż môj aniele niych to sie stanie Ślubnôm mi ciyngiym Maryjo czysto A jak już przidzie jyj rozwiônzanie Pszoć tako byda - rzecz łoczywisto Jezusiczkowi co sie narodzi Z cołkiych siył swojich zastômpia Pana Tako mi słudze przijôńć se godzi Ta wola bosko - jak yno wstana (Narrator) Chnet czas registru prziszoł rzymskigo Zefel z Maryjôm już we Betlyjym Sie spodziywajôm szczyńścio swojigo Dyć tu ze ańclom wiela mecyji W stajynce tako kôntek swôj majôm Tref? – Przeznoczynie co im pisane Świynto Familjo – choć fest sie pszajôm Dzieciôntko w biydzie na świat wydane. (Kacper, Melchior, Baltazar) Toż nôm we łoczach gwiozda durś blyszczy Do krôla droga wskazuje Narôd żydowski z Niym wiela zyszczy Zdo sie – już ziymia to czuje Arcykapłany – czy droga znocie? Kaj Krystus se wôm narodziôł? Dobro nowina dlo nos już mocie? Cud ty Judeji przigodziôł? (Herod) Co to za myndrce? Kogo szukajôm? Krôlym Judeji jo tako! Bojaźni w sercu łôni niy majôm?! Dyć zowdy niychej jednako Toż tyn môj narôd mie słuchać bydzie W utropie jako w radości Niy?! – Dyć mu richtich z tym gorzi przidzie! Wiela krôlewskij môm złości! Hej – sługi moje! Myndrcôw mi dować! Niychej łopytôm se gości Cygaństwo abo jakosik zmowa? Kto mie łodbiyro wielkości?! (Narrator) Jako rozkozoł tako sie stało Już isnych wiedôm mu sługi Dostojność jejich aż błyszczy cało Dyszkurs niy bydzie za dugi. (Kacper, Melchior, Baltazar) Herodzie – gwiazdda niy łocygani Do krôla świata nos wiedzie Ćmok przidzie - łoko sôm połôż na ni Judzke Betlejym na przedzie W niym se dokono co przeca musi Toż ziymia kwiycie wydowo W pszoniu nojwiynkszy – grzych go niy skusi Śmiertelny Bogiym sie zdowo Kraj twôj szczyńśliwy niych se raduje Sôm Stworcy tako złôż dziynki Uwiyrz jak tego niy forsztelujesz Skończôm sie wieczne nôm mynki. (Herod) Toż roztomili idźcie szukejcie Recht co to musi być cudo A jak znôńdziecie znać drapko dejcie Bych sôm z pokłônym se udoł. (Kacper, Melchior, Baltazar) Panie Judeji - niychej sie stanie Tôm samôm drogôm wrôcymy Byś tyż môg zaczôńć te fajrowanie Wszysko ci chnet łopowiymy (Narrator) Toż do Betlyjym w kôńcu ruszyli Stajynka i żłobek znodli Kaj już pastyrze nojpiyrwyj byli Dzieciôntku dary pokłodli. (Kacper, Melchior, Baltazar) Maryjo gryfno i Zeflu zocny Z wôs świynto już familijo Dzieciôntko zesłoł Pôn Bôg wszechmocny Szczyńście – niy jakoś mecyjo Tu pokłôn Jymu my złożyć prziszli Gwiozdka nos wiodła do Niego Ano żył nojprzod we naszy myśli Dzisioj widzymy Isnego (Maryjo) Myndrce ze wschodu a wpiyrw pastyrze Dzieciôntko Boske witajôm We żłobie dzisioj jego jest lyże Dyć przeca wiela mu pszajôm Zdo sie - w świat idzie dobro nowina Ło cudzie w małyj stajynce Boże w łopiece miyj mo Dziecina Durś Twoje czim nad Niôm rynce. (Zefel) Toż dejcie dary wele Jezusa Łodpoczońć w stajni tyż chciyjcie Posłać w barłogu wôm jednak musza Biyda - dyć wyspać se chciyjcie. (Anioł) Kacprze, Melchiorze i Baltazarze Misyjo waszo skończono Już historyjo tego niy zmaże Co Bôg w Betlejym dokônôł Zowroćcie do sia – mińcie Heroda Niy paczcie danego słowa Bo ze tym prziszłaby wiynkszo szkoda Choć krôl - zowistno mo gowa. (Narrator) Jak aniôł pedziôł tako sie stało Myndrce już do sia wrôcajom Heroda mynczy zaś richtich małość - Ciyngym złe myśli ścigajôm. A wele żłobka dali jest radość Aż prziszôł tyn co mo piôra (Anioł) Coby złe tukej niy miało zadość Zefel – se wybier za gôra Niy yno jedna – za rzeki pola Słonko z miesiônczkiym niych wiedzie Ano – ci Egipt terozki chwola Prowodź familjo na przedzie." Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 18.11.05, 17:20 No ja, we tych mojich rymowankach literka "o" to dwie rożne głoski. Jo som se to zowdy dobrze czytom, dyć dlo nauki trza jakosik podkryślić. Dobrze wiysz, że som rożne szkoły, bestoż jo dowom tymu pokoj. Toż dziynki za te poprawki. Reszta tyż se tako przirychtuj, jak Ci to lepi sztimuje. Pozdrowiom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 18.11.05, 17:28 Mom jednak małe uwagi. Dlo mie wyraz "anioł" mo jednak zwykło "o",tam znaczek jest niypoczebny, choć może to zoleżeć łod regionu. Do poru inkszych wyrazow bych zas te znaczko dołożoł np "toż". Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 18.11.05, 18:25 No, piyrszo wersjo roboczo ty ślonski betlyjki jest już fertig. Możno trocha krotko, dyć jak se jom zacznie i skończy jakomś piyknom kolyndom to bydzie w som roz. No ja, kolyndy tyż trza by przerobić na nasze. Możno Szwager se za to chyci. Odpowiedz Link
eichendorff Re: Betlyjkowe rymy 19.11.05, 21:23 (Herod) Kaj sôm te myndrce? Downo być mieli! Wieść ło Dzieciôntku prziniyśli?! Czekôm jak gupi w ty mojyj szteli Możno z Judeji już wyszli! (Sługi) Panie - kraj ponoć przeszli po cichu Blisko już dôma sôm łôni Śmieli se niy boć takiygo grzychu Dyć jako isnych nôm gonić? (Herod) Tôż co zrychtować? - Bajtli zabijać! Kierzy łostatnio zrodzyni?! Wojoki! Trza sie za tym uwijać! Tref zły môj tako łodmiynić! (Wojoki) Krôlu Herodzie twôj rozkaz srogi My sługi tako spełniymy Tyś jest nôm bardzij łod dzieci drogi Żeś władcôm - to jedno wiymy Jako rozkożesz tako sie stanie Na nic ślimtanie i jynki Matek w utropie głośne wołanie Jak wolôm twojôm ich mynki (Herod) Ano! Dyć ze tym trôn mocny bydzie Zicna se na niym jak piyrwyj Deliberować ło taki biydzie Jak styknie pedzieć mi - wyrwij! (Narrator) Rzeź niywiniôntek straszno nastała W Judeji podniôs sie lamynt Litości wola krôla niy znała Dlo synkôw taki był amynt Świynto familjo w Egipcie bôła Jezus im rosnôł poleku We Niym sie bosko wola ukrôła Wiydz ło tym dobry człowieku Syn Boga richtich Krystusym bydzie We kôńcu czas łodkupiynio Człowiek do Łojca-Stwôrcy chnet przidzie Świat Jego pszôniym sie zmiynio Dyć we Betlejym wszysko sie stało Pônbôczek w Synu narodziôł Choć ta betlyjka licho i mało Przeca i na nia tyż zgodzioł. Odpowiedz Link
eichendorff Jedna uwaga 19.11.05, 21:31 Zgadzôm śe z tymi Twojimi wcześniyjszymi uwagami. Sôm môm teroski jedna: po ślônsku ńy ma jak w j.polskim rodzaju mynskołosobowego w liczbje mnogij. Skuli tego nie bydźe: "Bajtli zabijać! Kierzy łostatnio zrodzyni?!" yno "Bajtli zabijać! Kere łostatnio zrodzône?!". Je bez to problym, bo ńy ma rymu do wersu: "Tref zły môj tako łodmiynić!". Ńy wiym czy by ńy pasowało: "Szczyńście je tak łodmiyniône!". Co o tym myślisz? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jedna uwaga 19.11.05, 21:53 Toż co zrychtować? -Bajtli zabijać! Kere łostatnio zrodzone?! Wojoki! Trza sie za tym uwijać! -Utropy z tym łodmiynione! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jedna uwaga 19.11.05, 21:54 No, może być i tako abo jak som żeś szkryfnoł. Odpowiedz Link
eichendorff Re: Jedna uwaga 20.11.05, 12:36 Wola Twoja wersjo. Jo ńigdy ńy mjou talyntu rymotwôrczego, choć za "poezjo" tysz żech śe chytou... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jedna uwaga 20.11.05, 13:45 Po prowdzie to jest gancegal. Szkryfnij coś możno we Ksiyndze Gości. Niy musi być do rymu. Pozdrowiom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jedna uwaga 30.11.05, 15:42 Hehehe - Eichendorff niy prożnuje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=31952956&a=32784720 Toż piykne dziynki. Odpowiedz Link
ciupazka Re: Jasełka na kartach świątecznych... 06.12.05, 10:33 ...starych, Zosi Stryjeńskiej i inne świąteczne malowanki naskie: tygodnikpodhalanski.pl/modules.php? name=coppermine&file=displayimage&album=11&pos=6 Odpowiedz Link
ciupazka Re: Jasełka na kartach świątecznych... 06.12.05, 10:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=32768423&a=32949858 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jasełka na kartach świątecznych... 06.12.05, 18:25 Ano, świonteczne kartki tyż som piykne, choć jejich kolekcjonerstwo niy jest take popularne jak zbiyranie widokowek. Odpowiedz Link
dialektolog Re: Jedna uwaga (i moje trzy grosze) 20.12.05, 21:32 eichendorff napisał: > Zgadzôm śe z tymi Twojimi wcześniyjszymi uwagami. Sôm môm teroski jedna: po > ślônsku ńy ma jak w j.polskim rodzaju mynskołosobowego w liczbje mnogij. Skuli > tego nie bydźe: "Bajtli zabijać! Kierzy łostatnio zrodzyni?!" yno "Bajtli > zabijać! Kere łostatnio zrodzône?!". Je bez to problym [...] Eee, przeca sie powiy: Chopy, kajżeście byli? [a nie: były]. To znaczy, że rodzaj męskoosobowy jest. Wydaje mi się, że rzeczywiście częściej się mówi: "te bajtle", a nie "ci bajtle", ale że są to jednak sami chłopcy, a nie dzieci w ogóle, to ja bym zostawił, jak jest. Tak to dzieło poetyckie zaczyna być obiektem krytyki językowej i literackiej. Broneknotgeld kandydatem do nagród! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jedna uwaga (i moje trzy grosze) 20.12.05, 21:51 Hehe - kodyfikowanio godki to jo se niy tykom Styknie mi jom cisnońć we przodek praktykom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.12.05, 16:46 24.XII Już dwudziesty szworty momy Dziyń przeminie - powitomy Jezusiczka malyńkego Jeszcze cołkym niy Istnego. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.12.05, 16:47 Cicho noc świynto noc Toż już klupie Wielko Moc Wiymy ło tym - starzy młodzi Dzisioj dzisioj Bog sie rodzi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.12.05, 16:47 Jezus sie już nom narodzioł Zowdy bydzie ludzi godzioł Bo w Niym richtig bosko moc Co rozświytli kożdo noc. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.12.05, 16:48 Żłob we stajni przi gowiedzi Tako sie zdarzyło Piyrszy "tron" na kerym "siedzi" Dyć wiela ich było? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.12.05, 16:48 Pastyrze Mu piyrsi prziszli pokłon złożyć Szczyńśliwi że tego łoni mogli dożyć Tako my pastyrka dzisioj łodprowiomy Dzieciontko przi tymu przeca w sercach momy. Odpowiedz Link
karolinka44 Re: Betlyjkowe rymy 14.12.05, 16:54 w betlyjce Jezus urodzony do naszych serc wkludzony oddali mu cicho krole poklony dzisiej bijom mu glosno dzwony Odpowiedz Link
ciupazka Re: Betlyjkowe rymy 15.12.05, 18:43 I śpiywy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21458&w=33263806 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 16.12.05, 19:06 Sie forum "ukrywo" Co mie trocha dziwo Dobro mo być widać Przikłod trza tym by dać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 20.12.05, 20:56 No, prawie dzisioł była praprymiera ty moji "ślonski betlyjki" Przirychtowali jom ratowniki KWK "Bielszowice". Wyszło piyknie, dyć dopiyro jak żech to druknoł toch prziuważoł pora drobnych i jedyn wielki feler - trza bydzie to jeszcze poprawić. Odpowiedz Link
dialektolog Re: Betlyjkowe rymy 20.12.05, 21:37 broneknotgeld napisał: > No, prawie dzisioł była praprymiera ty moji "ślonski betlyjki" > Przirychtowali jom ratowniki KWK "Bielszowice". > Wyszło piyknie, dyć dopiyro jak żech to druknoł toch prziuważoł pora drobnych i > > jedyn wielki feler - trza bydzie to jeszcze poprawić. Gratuluję! Błogosławić nie mogę, bo nie mam uprawnień :-) No ale czymu Zefel a nie Jozef, Jôzef czy inaczej? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 20.12.05, 21:42 Hehe - po ślonsku Józef to Zefel. Za gratulacje dziynkuja - farorzowi kery se tymu dziwoł na "spotkaniu opłatkowym" tako sie spodobało, że zaprosioł wykonawcow ze tym do kościoła. No dyć to już inkszo inszość i pewno nic z tego niy wyńdzie. Odpowiedz Link
dialektolog Re: Betlyjkowe rymy 20.12.05, 22:04 broneknotgeld napisał: > Hehe - po ślonsku Józef to Zefel. I tak, i nie. Po mojymu to yno jedna z form "urzyndowygo" miana Joseph / Józef. Np. R. Olesch (St. Annaberg) podaje: Józef, Józek, Jójzik, Józefek, Zeflik, Zielik, Pepek, Pepujś. Podobnie jak obok Johana jest Hanik, Haniczek, Hanys, Hanysek, Hanzlik. Struktuyalnie więc Zeflik jest koło Hanzlika, a w Biblii chyba nie stoi, żeby to Józiczek czy Józek był. No i ja wolę, jak jest Maryja (nie: Maryjo), a nie Marika, Mariczka, Mika, Mikla, Mikelka, Pytanie więc brzmi: czemu imię pieszczotiwe, zdrobniałe? Ale tyn dialektolog dociyrny. > Za gratulacje dziynkuja - farorzowi kery se tymu dziwoł na "spotkaniu > opłatkowym" tako sie spodobało, że zaprosioł wykonawcow ze tym do kościoła. > No dyć to już inkszo inszość i pewno nic z tego niy wyńdzie. A nuż? Herezji chyba tam nie ma. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 21.12.05, 17:16 Dlo mie zdrobniale by było Zefek. Tak żech godoł do kolegi ze placu, jak żech był bajtlym. Tako i dzisioj godom karlusowi starszymu niż jo, kery jest bratym mojego szwagra. Bestoż, żech szkryfnoł - Zefel. Odpowiedz Link
dialektolog Re: Betlyjkowe rymy 22.12.05, 10:05 broneknotgeld napisał: > Dlo mie zdrobniale by było Zefek. > Tak żech godoł do kolegi ze placu, jak żech był bajtlym. > Tako i dzisioj godom karlusowi starszymu niż jo, kery jest bratym mojego > szwagra. Bestoż, żech szkryfnoł - Zefel. > Serdecznie dziękuję za wyjaśnienia, które niniejszym przyjmuję z jak najdalej idącym zrozumieniem dla wyczucia językowego Autora. Z nieustającym szacunkiem Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 22.12.05, 18:03 No ja, ze zdrobniyniami rożniście bywo. Mie sie zdo, co w naszy godce bardzi liczy (możno liczyło) se forma osobowo. Zarozki przipomino mi sie tyż przi tymu imie Artur. No i juzaś musza siyngnońć pamiyńciom do familokowych czasow, ze kerych do dzisioj mom kolegi kerymu godom Acia. Joch wtedy nawet niy wiedzioł, że łon jest Artur - no niy myślołch ło tym. Dlo mnie było to za bajtla yno Acia. Jak żech już zaczoł robić, to takim modym sztiftym jak jo zaopiekowoł sie przodowy kerymu wszyscy godali Acik, a był dokładnie z rocznika moji matki. Joch tyż mu godoł Acik, yno za dwoje i wszysko było normalne. Swojom drogom, kedyś przi piwie łopowiadoł mi jako to było ze tym jego mianym. Jak Ruski wleźli do Bytomia, to łon był jeszcze mody (niy mioł skończone 15 lot), dyć pierońsko sie wszyscy boli coby ich niy trefiyło to co sie stało w Miechowicach. Zaczły sie jednak wywozki na Wschod i wyczytali w ogłoszyniu co jego rocznik tyż wzywany jest "do roboty". Niy zgłosioł sie, yno drapko dogodoł z jakimś znajomym sztajgrym i przijyli go do roboty na gruba. Doświadczonych hajerow i ze gruby wywoziyli, dyć ktoś tam tyż musioł robić. Ano, z tym przijyńciym do roboty zarozki zmiyniyli mu nazwisko i nawet na imie chcieli mu dać Ignacy. Zapar sie jednak i jakosik czimoł tego Artura, aże dali mu spokoj. Hehe - dyć jo przi piwie mu godom - Aciku, pokozalibyście mi dowod osobisty. Pokozoł - mioł w dowodzie dwa miana Artur Ignacy. Toż dali mu tego Ignaca na druge, co jakby wymazoł ze pamiyńci. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy - poprawione 22.12.05, 18:34 "(Narrator) Jako z Maryjôm naszôm sie stało Co modo frelka Syna poczyła Niychej wiy ło tym i ziymia cało Z Pônbôczka woli brzymiynnôm była Toż Zefel stolorz wziôn jôm za ślubno "Syn Dawidowy" śnik tyż mioł taki W kerym klarowoł mu anioł rôwno; (Anioł) Niy som na darmo te wszyske znaki Ty dlo Jezusa rodzicym bydziesz Przeca żeś chopym niy belejakim Z Immanuelym do Nieba przidziesz (Zefel) Toż môj aniele niych to sie stanie Ślubnôm mi ciyngiym Maryjo czysto A jak już przidzie jyj rozwiônzanie Pszoć tako byda - rzecz łoczywisto Jezusiczkowi co sie narodzi Z cołkiych siył swojich zastômpia Pana Tako mi słudze przijôńć se godzi Ta wola bosko - jak yno wstana (Narrator) Chnet czas registru prziszoł rzymskigo Zefel z Maryjôm już we Betlyjym Sie spodziywajôm szczyńścio swojigo Dyć tu ze ańclom wiela mecyji W stajynce tako kôntek swôj majôm Tref? – Przeznoczynie co im pisane Świynto Familjo – choć fest sie pszajôm Dzieciôntko w biydzie na świat wydane. (Kacper, Melchior, Baltazar) Toż nôm we łoczach gwiozda durś blyszczy Do krôla drôga wskazuje Narôd żydowski z Niym wiela zyszczy Zdo sie – już ziymia to czuje Arcykapłany – czy drôga znocie? Kaj Krystus se wôm narodziôł? Dobro nowina dlo nos już mocie? Cud ty Judeji przigodziôł? (Herod) Co to za myndrce? Kogo szukajôm? Krôlym Judeji jo tako! Bojaźni w sercu łôni niy majôm?! Dyć zowdy niychej jednako Tôż tyn môj narôd mie słuchać bydzie W utropie jako w radości Niy?! – Dyć mu richtich z tym gorzi przidzie! Wiela krôlewskij môm złości! Hej – sługi moje! Myndrcôw mi dować! Niychej łopytôm se gości Cygaństwo abo jakosik zmowa? Kto mie łodbiyro wielkości?! (Narrator) Jako rozkozoł tako sie stało Już isnych wiedôm mu sługi Dostojność jejich aż błyszczy cało Dyszkurs niy bydzie za dugi. (Kacper, Melchior, Baltazar) Herodzie – gwiozda niy łocygani Do krôla świata nos wiedzie Ćmok przidzie - łoko sôm połôż na ni Judzke Betlyjym na przedzie W niym se dokôno co przeca musi Tôż ziymia kwiycie wydowo W pszoniu nojwiynkszy – grzych go niy skusi Śmiertelny Bogym sie zdowo Kraj twôj szczyńśliwy niych se raduje Sôm Stwôrcy tako złôż dziynki Uwiyrz jak tego niy forsztelujesz Skôńczôm sie wieczne nôm mynki. (Herod) Toż roztomili idźcie szukejcie Recht co to musi być cudo A jak znojdziecie znać drapko dejcie Bych sôm z pokłônym se udoł. (Kacper, Melchior, Baltazar) Panie Judeji - niychej sie stanie Tôm samôm drogôm wrôcymy Byś tyż môg zaczôńć te fajrowanie Wszysko ci chnet łopowiymy (Narrator) Toż do Betlyjym w kôńcu ruszyli Stajynka i żłobek znodli Kaj już pastyrze nojpiyrwyj byli Dzieciôntku dary pokłodli. (Kacper, Melchior, Baltazar) Maryjo gryfno i Zeflu zocny Z wôs świynto już familijo Dzieciôntko zesłoł Pôn Bôg wszechmocny Szczyńście – niy jakoś mecyjo Tu pokłôn Jymu my złożyć prziszli Gwiozdka nos wiôdła do Niego Ano żył nojprzôd we naszy myśli Dzisioj widzymy Isnego (Maryjo) Myndrce ze wschodu a wpiyrw pastyrze Dzieciôntko Boske witajôm We żłobie dzisioj jego jest lyże Dyć przeca wiela mu pszajôm Zdo sie - w świat idzie dobro nowina Ło cudzie w małyj stajynce Boże w łopiece miyj mo Dziecina Durś Twoje czim nad Niôm rynce. (Zefel) Toż dejcie dary wele Jezusa Łodpoczońć w stajni tyż chciyjcie Posłać w barłogu wôm jednak musza Biyda - tu spanie se miyjcie (Anioł) Kacprze, Melchiorze i Baltazarze Misyjo waszo skôńczono Już historyjo tego niy zmaże Co Bôg w Betlejym dokônôł Zowrôćcie do sia – mińcie Heroda Niy paczcie danego słowa Bo ze tym prziszłaby wiynkszo szkoda Choć krôl - zowistno mo gowa. (Narrator) Jak aniôł pedziôł tako sie stało Myndrce już do sia wrôcajom Heroda mynczy zaś richtich małość - Ciyngym złe myśli ścigajôm. A wele żłobka dali jest radość Aż prziszôł tyn co mo piôra (Anioł) Coby złe tukej niy miało zadość Zefel – se wybier za gôra Niy yno jedna – za rzeki pola Słônko z miesiônczkiym niych wiedzie Anô – ci Egipt terozki chwola Prowodź familjo na przedzie." Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy - poprawione 22.12.05, 18:35 (Herod) Kaj sôm te myndrce? Downo być mieli! Wieść ło Dzieciôntku prziniyśli?! Czekôm jak gupi w ty moji szteli Możno z Judeji już wyszli! (Sługi) Panie - kraj ponoć przeszli po cichu Blisko już dôma sôm łôni Śmieli se niy boć takiygo grzychu Dyć jako isnych nôm gonić? (Herod) Tôż co zrychtować? - Bajtli zabijać! Kere łostatnio zrodzône?! Wojoki! Trza sie za tym uwijać! -Utropy z tym łodmiyniône! (Wojoki) Krôlu Herodzie twôj rozkaz srogi My sługi tako spełniymy Tyś jest nôm bardzij łod dzieci drogi Żeś władcôm - to jedno wiymy Jako rozkożesz tako sie stanie Na nic ślimtanie i jynki Matek w utropie głośne wołanie Jak wolôm twojôm ich mynki (Herod) Ano! Dyć ze tym trôn mocny bydzie Zicna se na niym jak piyrwyj Deliberować ło taki biydzie Jak styknie pedzieć mi - wyrwij! (Narrator) Rzeź niywiniôntek straszno nastała W Judeji podniôs sie lamynt Litości wola krôla niy znała Dlo synkôw taki był amynt Świynto familjo w Egipcie bôła Jezus im rosnôł poleku We Niym sie bosko wola ukrôła Wiydz ło tym dobry człowieku Syn Boga richtich Krystusym bydzie We kôńcu czas łodkupiynio Człowiek do Łojca-Stwôrcy chnet przidzie Świat Jego pszôniym sie zmiynio Dyć we Betlejym wszysko sie stało Pônbôczek w Synu narodziôł Choć ta betlyjka licho i mało Przeca i na nia tyż zgodziôł. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 02.01.06, 22:39 Czech Kroli Dzieciontko ciyngym poszukuje Idom do Betlyjym - se to forsztelujesz? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 21.10.06, 00:17 Trza podźwigać już tyn wontek Pytoł se łoń ślonski kontek. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.11.06, 21:56 Latoś betlyjka kajsik wystawiom? Radości wiela tym pewno sprawiom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 17.11.06, 19:14 Życie - tako se wydowo Może lecieć "betlyjkowo". Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 29.11.06, 18:56 Żol we Rudzie przed Godami W tragedyji my niy sami. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 02.12.06, 21:48 Trza już świonteczny nastroj rychtować Chciyjcie ło Godach tyż cosik dować. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 05.12.06, 17:05 Za Mikołajym drapko już Gody Tako jo szkryfna tukej do zgody. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 09.12.06, 09:11 Ano - przeca Adwynt momy Czym se kończy - wszyscy znomy. Odpowiedz Link
szpilowyhajama Re: Betlyjkowe rymy 10.12.06, 11:49 Bóg się rodzi,Karpińskiego pod ociosem ścianowego dziś nadeszła smutna chwila oczekuje matka syna. Nie ma Ojca wśród oplatka w góre idzie pusta klatka, nikt nie zliczy łoz wylanych ani nakryć odstawianych. Suną czołgi,śniek czernieje wschodnie gwiazdki lśnia na hełmie Piast Ziemowit okupują w Ślaskich gwarkach moc truchleje. Zabrze.24.XII.1981 r. "Hanik" Jan Majowski Odpowiedz Link
szpilowyhajama Re: Betlyjkowe rymy 10.12.06, 11:52 Więcej Gwary Ślonski w mojej stronie www.hanik.prv.pl Zapraszam na strona emerytowanego-górnika z kopalni (Jadwiga) "Pstrowski" Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 10.12.06, 15:37 Ano, dziynki. www.hanik.prv.pl/ Już kajsik był tu tyn link, dyć niy szkodzi dać jeszcze jedyn. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 17.12.06, 15:51 Hanik wloz i zaś se stracioł Tela forum ubogacioł? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 23.12.06, 17:30 Jutro Familijo we Betlejym bydzie Dyć pewnikym wiycie kaj na ańcla przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 11:53 Toż we Betlejym my som myślami Ze Dziecionteczkym - tako niy sami. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 12:14 Przi Jerozolimie Przi Jerozolimie Betlyjym znojdziecie Choć małe dyć wielke naszom wiarom przecie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 12:15 Za Jerozolimom Za Jerozolimom kajś miyndzy gorkami W dwie godziny piechty - sprowdźcie se to sami Tam Judzko i Negew po blisku pustynie Betlyjym znojdziecie - szczyńście niy łominie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 12:16 Plac Żłobka Ano - Betlejym to richtig serce Tukej urzyndy i bazylika Pokoj zdo ci sie jak na zicherce Dyć przeca ciyngym prziłażom rzykać Choć se świontynio twierdzom ci jawi Toż niy dziwota - wiela przeżyła Pont we te miejsce duszy niy zbawi Styknie co wiara rośnie we siyła. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 12:17 Niy dlo Mamelukow Jako na koniu wjechać przez brama? Dyć tu na gyrach czeba sie schylać Dlo Mamelukow zdo sie to "dramat" Do bazyliki niy trza im pylać. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 12:18 "Świynto Grota" Świynto grota - niy stajynka W bazylice se łostała Niy zniszczyła tego rynka Pon Bog czuwoł dyć bezmała. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 12:19 Za Konstantyna Wielkego Z laskym "wytli" Adonisa Już tu ło niym jo niy słysza. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 21:17 Ziymia Świynto "Pionto Ewangelio" - tako ktosik prawioł Toż se na ty ziymi Jezus nom pojawioł. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.06, 22:02 Niy miała leko Świynto Rodzina leko niy miała Jak we Betlejym ańcli szukała Maryjo przeca brzymiynno była Zdo sie Ponboczek dowoł jyj siyła By tu we cichy stajynny grocie Dzieciontko rodzić w bolu i pocie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 26.12.06, 14:20 Palestyna Hellynow Aleksander Macedoński chycioł Palestyna Dyć jo przeca mu niy byda teroz wypominać Chocioż Wielki se dziedzinom za dugo niy cieszoł Możno richtig skuli tego że pierońsko grzeszoł. -- Czas Antiocha Po Aleksandrze czas na Antiocha Kery tyż Wielki był przeca trocha Dyć niy dlo Rzymu - tego za wiela Choć go słuchała niyjedna sztela. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 06.01.07, 11:09 Na Trzech Kroli Toż do Betlejym już przibieżeli Tam kaj pastuszki no i anieli Mirra, kadzidło, złoto Mu dali Pokłon złożyli i se zabrali. Odpowiedz Link
waga.w Re: Betlyjkowe rymy 06.01.07, 13:45 Dzieci w szkole jasełka zgotowały : Trzej Królowie też byli , i pastuszkowie mali i oczywiście maleńka Dziecina , którą Maryja na rękach trzyma , w popdniosłym nastroju kolędy śpiewali i wszyscy po społu się radowali . Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 05.11.07, 21:39 Ktoś "betlyjka" chce zrychtować? -Toż trza wontek na wiyrch dować. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 14.12.07, 21:01 Niy zrychtuje pewno żodyn Chocioż idom prawie Gody. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 20.12.07, 13:04 Toż przibij "piontka" Skuli Dzieciontka! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.07, 20:31 Betlyjka w Greccio - 1223 Toż świynty Franciszek nojpiyrszy wystawioł Betlyjka we grocie - Jezuska nom jawioł Co we żłobku z sianym wiernych zocnie witoł Prziszli na pastyrka - jakby sie kto pytoł. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 04.12.08, 19:49 Na wspominki sie zebrało Dźwignońć wontek tyż mi chciało. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 10.12.08, 08:45 To sie może przidać do jakiś inkszy Betlyjki "Prziwitanie pastuszkow" Roztomili - dyć witejcie Drap na izba lyźcie nom Ło nowinie łosprowiejcie Niych raduje se tyn dom Jest bonkawa, kołocz tako Żeście z drogi toż zicnijcie Djosek z żolu możno płako Pedzieć ło Dzieciontku chciyjcie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 20.12.08, 10:04 Toż pastuszki zicli w koło Se podjedli, pośpiywali Dzieciontkowi jest wesoło -Poszli kolyndować dali. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 16.12.09, 22:25 Zaś Betlyjki czas nom idzie Tako wontek wiyrchym bydzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 08.12.10, 17:46 Sie zaczyno grudziyń prawie Kolyndami i Adwyntym Możno spotko Wos na jawie Nawet tyn Mikołoj Świynty Do Dzieciontka brif piszecie? Spełnio wszysko ze Godami Zdrowio, szczyńścio - jako chcecie Niych łobsypie gyszynkami. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 17.12.10, 14:15 Sie podziwać pódzie www.dziennikzachodni.pl/fakty24/346363,gorale-z-beskidow-pokaza-swiatu-boze-narodzenie,id,t.html Gody niy w łostudzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 17.12.10, 15:24 Banka zaglingała slask.naszemiasto.pl/artykul/700800,swiateczna-jazda-tramwajem-z-muzeum-slaskim,id,t.html Gody łoznojmiała! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 20.12.10, 21:32 Chojinka już stoji gryfnie łobstrojono? katowice.naszemiasto.pl/artykul/706746,wspomoz-katowice-w-walce-o-esk-2016,id,t.html?kategoria=678 Kultura niy broji Kej rośnie niy kono Niychej Dziecionteczko "stolica" prziniesie Blysnońć Katowicom we Europie chce sie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 22.12.10, 15:26 Panewniki uhandlujom katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8854491,Katowice_miastem_jarmarkow_.html Franciszkany uradujom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 23.12.10, 15:56 W Kochłowicach ze pastyrkom rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/711446,klub-jezdziecki-omega-wystawil-jaselka-w-kochlowickiej,id,t.html Cieszom lica kej tam zyrkom Żłobek blyszczoł kaj "Omega" Janioł zlecioł w zospa śniega. Wesołych Świont! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 23.12.10, 17:21 Szopka w Panewnikach momy katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8863523,Jedna_z_najwiekszych_w_Europie_szopek_juz_gotowa_.html Jedna z wiynkszych - tako znomy. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.10, 00:03 Idzie i tako ło Godach "prawić" www.dziennikzachodni.pl/fakty24/349154,konkursowa-nagroda-dla-malarki-z-wisly,id,t.html Dyć kunsztym chwała Dzieciontka jawić. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.10, 13:01 Powinszowania na Gody Tym kierzy "trollujom" Haltongu winszuja Sami sie szanujom? Niy - tako jo czuja Niychej frustracyji swoji zaniychajom Borokym łoprawca - czy zaś yno bajom? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 24.12.10, 13:30 W parafiji ty halymbski Zdo sie bliży "krol niyziymski" www.dziennikzachodni.pl/stronaglowna/349242,w-halembie-caly-rok-trwa-boze-narodzenie,id,t.html Z Dziecionteczkym radość idzie W parafiji tako bydzie Wesołych Świont. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 25.12.10, 12:31 Wilijo Kej Wilijo przi wieczerzy Tyż Duch Świynty - idzie wierzyć. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 25.12.10, 20:12 Jako świyntować nom ze Godami? rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/712786,swietowanie-to-test-na-czlowieczenstwo,id,t.html Sie poczytocie? -Wiycie już sami? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 25.12.10, 20:23 Jako świyntować nom ze Godami? rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/712786,swietowanie-to-test-na-czlowieczenstwo,id,t.html Muster trza dować? -Wiycie już sami? Boga w czowieku widzieć wystyknie Mało iskerka - już bydzie piyknie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 25.12.10, 20:30 Kej "Bog sie rodzi" W dyszy czowieka Złym być niy godzi Niy idzie czekać -Z tym win wyznanie i przeproszynie -Zadośćuczynić koże sumiynie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Betlyjkowe rymy 25.12.10, 20:39 Zło zowdy dzieli Z Wilijom przeca Dobra my chcieli Bestoż tam leca Kaj prowda djoska w kopyto parzy Prowda skupluje - mie sie to marzy. Odpowiedz Link